EAN-13 corrigeren

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Softwareontwikkelaar Cleopatra

Functieomschrijving: De directie Verkeer en Openbare ruimte van de gemeente Amsterdam beschikt over een softwareapplicatie, "Cleopatra", waarmee geautomatiseerde handhaving plaatsvindt (op basis van kentekenherkenning) van bepaalde gebieden waarin toegangseisen worden gesteld aan het verkeer. Voorbeelden ervan zijn de milieuzones, de zone zwaar verkeer, handhaving van bromen snorfietser op het fietspad en autoluwe gebieden. Voor de doorontwikkeling en uitbreiding ervan zijn gespecialiseerde softwareontwikkelaars nodig die helpen bij het programmeren van de handhavingsmodules voor nieuwe gebieden en het verbeteren en bijwerken van de bestaande onderdelen van de softwareapplicatie.De opdracht bestaat uit: het programmeren van de diverse modules;het tijdens demo's tonen van de

Bekijk vacature »

UX Writer (m/v/d)

UX Writer (m/v/d) Everything we do, starts with you. Together with you, we build the most human-centric fintech. We have the ambition to create the next. And - with Bertelsmann - a strong foundation to start from. Let’s make it new – for society and for yourself. Wij zijn op zoek naar een UX Writer (m/v/d) Fulltime - Op ons kantoor in Amsterdam of Heerenveen / deels vanuit huis Als UX Writer bij Riverty hou jij je bezig met onze strategie om daar te zijn waar onze gebruikers zijn en op de manier waarop zij ons nodig hebben, terwijl wij

Bekijk vacature »

.NET Developer

Dit ga je doen Programmeren in .NET, Javascript & C# en ontwikkelen in Web Services, Windows Services en MS SQL Server; Zelfstandig verbanden maken Analyseren, testen, bugs fixen, reviewen en rapporteren; Juiste prioriteiten stellen en verantwoordelijkheid nemen; Op architectuur niveau meedenken; Af en toe klanten bezoeken. Hier ga je werken Voor onze relatie zijn wij opzoek naar een .NET ontwikkelaar met minimaal 3 jaar werkervaring. Je komt te werken in een groeiend bedrijf met betrokken collega's die zorgen voor een familiaire sfeer op de werkvloer. Als .NET ontwikkelaar word jij vanaf de eerste werkdag betrokken bij het gehele ontwikkelproces. De

Bekijk vacature »

Full stack developer Python, React

Functie Jij als full stack developer komt binnen onze Technology afdeling te werken. Deze bestaat momenteel uit 15 man. De stack waarmee wij werken is voornamelijk Python, Javascript, React en GraphQL. Binnen deze afdeling wordt er met multidisciplinaire teams gewerkt aan verschillende projecten. Projecten duren vaak langer dan 3 maanden en je bent van begin tot eind vaak betrokken. Naast dat je als full stack ontwikkelaar aan de slag gaat ben je ook Consultant. Dit betekent dat je ook klantcontact hebt in je rol en werkshops geeft. De verhouding tussen deze werkzaamheden zijn ongeveer 70% development en 30% consultancy. Een

Bekijk vacature »

Software Ontwikkelaar PHP

Functie omschrijving Full Stack Software Ontwikkelaar gezocht! Voor een bedrijf in de regio van Ermelo zijn wij op zoek naar een Software Ontwikkelaar die gaat bijdragen aan het door ontwikkelen, onderhouden en optimaliseren van SaaS applicatie van dit bedrijf. Hierbij ga jij voor- en samenwerken met de klanten van de organisatie, het is hierbij dus van groot belang dat je communicatief vaardig bent en dat je beschikt over beheersing van zowel de Nederlandse als Engelse taal. Bedrijfsprofiel Waar ga je werken? Altijd al in een echt familiebedrijf willen werken? Dan is dit je kans! Het bedrijf waar je komt te

Bekijk vacature »

Network Engineer (f/m/d) in Heidelberg

Network Engineer (f/m/d) The IT Services team operates and supports the IT infrastructure and services at EMBL headquarters in Heidelberg and at the laboratory’s sites in Barcelona and Rome. As part of IT Services, the Network team is responsible for managing and developing the network infrastructure in our data centres, on campus, and to our external network providers. As a leading scientific institution with highly data-intensive research, extensive data flows at and between the laboratory’s six sites and to the Internet, EMBL is connected to national and international scientific networks using state-of-the-art technologies from vendors including Cisco, Extreme Networks and

Bekijk vacature »

Front-end developer (React)

Functie Het frontend team bestaat momenteel uit 4 dedicated front-enders en is hard aan het groeien! Ook werken er diverse designers waar je veel mee schakelt. Samen leveren jullie een essentiële bijdrage aan de applicaties die ze voor hun klanten realiseren, jij bent hierin de schakel tussen de eindgebruiker en de slimme backend. Je werkt in het frontend team samen met de backend teams en product owners om te zorgen dat onze applicaties een fijne gebruikerservaring opleveren. Ze werken o.a. met: React, Atomic design, Styled components, JavaScript / TypeScript, NPM, Webpack Blade templates, HTML, SCSS, Git flow. Eisen • HBO

Bekijk vacature »

Front end developer

Functie Qua type opdrachten is er echt een verscheidenheid aan afnemers, zo werken ze met grote multinationals, maar ook met startups. Zo kom je te werken in een gevarieerde omgeving en kan je ook schakelen tussen verschillende culturen. De projecten variëren van greenfield projecten tot langdurige ontwikkeltrajecten. Hier wordt alleen maar gewerkt met aan front end projecten. Daarom maakt het onze partner niet uit waar jij kennis van hebt, als je maar gedegen kennis hebt van Javascript frameworks, Unit testing en ook bekend bent met de scrum methodiek. Eisen Minimaal 4 jaar relevante werkervaring Kennen en ervaring van Javascript frameworks

Bekijk vacature »

Senior developer (PHP en VB.NET)

Functie De development afdeling bestaat uit 2 teams. Het productteam (10 developers) is verantwoordelijk voor verschillende applicaties met als doel om zoveel mogelijk te automatiseren en uit te werken tot standaard software. Met diverse Solutions Architecten en ervaren developers denken ze voortdurend mee met hun klanten en bouwen ze de basis van het uiteindelijke maatwerk dat wordt geleverd. Hiernaast hebben ze een maatwerk/projectteam. Dit team bestaat momenteel uit 8 developers (junior tot senior) en is verantwoordelijk voor het maatwerk in hun klantprojecten. Momenteel zijn ze op zoek naar een senior developer die aan de slag gaat in het productteam. Hierin

Bekijk vacature »

Java Developer / Sociaal domein

Dit ga je doen Nieuwbouw en doorontwikkeling; Beheer en wanneer nodig onderhoud; Bijdrage leveren in het functioneel- en technisch ontwerptraject; Analyseren van productie verstoringen; Meedenken over vernieuwingen en verbeteringen. Hier ga je werken De organisatie waar jij komt te werken focust zich op software development met een maatschappelijk tintje. De afdeling software ontwikkeling bestaat uit vijf verschillende scrum teams, met allen hun eigen focus gebied. Zo zijn er een aantal teams die zich focussen op specifieke applicaties, maar is er ook een team gericht op projecten. Binnen de organisatie staat innovatie en kwaliteit voorop. Een aantal applicaties draait nog op

Bekijk vacature »

Java Developer

Functie Wat ga je doen als Java developer? Jij komt terecht binnen een informeel team waarin je verantwoordelijk bent voor de backend systemen voor grote klanten als Ziggo en KPN. Als Medior Java developer werk je in teamverband en soms individueel. Gedurende de werkweek zal je veelvuldig sparren met je collega’s voor een goede implementatie van de software. Ben jij een echte Java developer? Ben je geïnteresseerd in de nieuwste technieken en de laatste ontwikkelingen? Dan ben je hier aan het juiste adres! Eisen Wat wordt er van jou verwacht? • Minimaal HBO/WO denk- en werkniveau; • Analytisch sterk, open

Bekijk vacature »

Developer

Functie omschrijving In deze functie ga je werken als C# Developer. Jij gaat aan de slag met de volgende taken: Maatwerk software bouwen; Huidige softwareprojecten verder uitbouwen en optimaliseren; Ideeën van de klant omzetten naar handige oplossingen en tools; Bovenstaande doe je middels de Microsoft- stack: C#, ASP.NET en MVC/ Entity Framework. Ben je net afgestudeerd aan een HBO opleiding Informatica, aarzel dan niet om te solliciteren. Dit is namelijk de ideale startersfunctie! Bedrijfsprofiel Deze organisatie is gevestigd in de regio van Boxtel. Het is van oorsprong een familiebedrijf, die gestart zijn met het bouwen van websites. Dit is door

Bekijk vacature »

Fullstack Developer TOTO

Do you want to work with the latest technologies on the development of new systems and applications? Get moving and strengthen Nederlandse Loterij as a Fullstack Developer TOTO. Thanks to your efforts, complex business critical applications are always running smoothly. In this way, you directly contribute to a happy, healthy and sporty Netherlands. As a Fullstack Developer you score by: Taking ownership of the development cycle of an application in a large scale, high availability, geo redundant landscape Coaching your peer developers and safeguarding code quality Integrating the application with other components of the system using the available API’s Managing

Bekijk vacature »

Medior front-end developer gezocht (€3.300 -

Functie Wat ga je doen? Jij als front-end developer gaat werken binnen de teams van/voor onze klant. Je werkt in een team met starters en ervaren ontwikkelaars met allemaal 1 overeenkomst; passie voor het vak. Maak je een fout? Geen probleem, leer ervan en ga dan weer door. Door de variëteit aan werk kun je in verschillende omgevingen een kijkje nemen en jezelf dus snel ontwikkelen. Wat hebben we jou te bieden? • Uitdagende projecten bij mooie klanten (bij jou in de buurt, of binnenkort intern vanuit ons kantoor!) • Een jonge organisatie met talentvolle collega’s • Veel ruimte voor

Bekijk vacature »

Traineeship Java Developer

Functie Wat ga je doen als Java Developer? Jij start via ons bij deze opdrachtgever als Trainee Java ontwikkelaar, tijdens het traineeship ga je in 1 jaar van de basis naar professioneel Java ontwikkelaar. Je start samen met een groep trainees, volgt de aangeboden cursussen en gaat aan de slag bij één van onze opdrachtgevers. Na een aantal maanden volgt de volgende opdracht. Door de groei in jouw rol kom je op steeds complexere opdrachten terecht. Veel afwisseling dus. Collega’s met ervaring helpen je bij deze groei en samen met jouw coach ga je een persoonlijke leerplan opzetten om jou

Bekijk vacature »
Ward van der Put
Moderator

Ward van der Put

20/09/2016 12:12:21
Quote Anchor link
Als $number een Europees artikelnummer van 12 cijfers is, kun je als volgt het 13e controlecijfer berekenen:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
<?php
public function getCheckDigit($number)
{

    $weight_flag = true;
    $sum = 0;
    for ($i = strlen($number) - 1; $i >= 0; $i--) {
        $sum += (int)$number[$i] * ($weight_flag ? 3 : 1);
        $weight_flag = !$weight_flag;
    }

    return (10 - ($sum % 10)) % 10;
}

?>


Deze methode komt uit een class die ik heb geschreven voor een EAN-13. Een EAN-13 heeft nog een handige eigenschap waarvoor ik een methode wil toevoegen: als 1 cijfer onjuist is (bijvoorbeeld door een tikfout), kun je met 100% zekerheid het juiste EAN-nummer bepalen.

Hoe kan ik dat het beste aanpakken?
 
PHP hulp

PHP hulp

26/04/2024 11:11:17
 
Ozzie PHP

Ozzie PHP

20/09/2016 14:39:04
Quote Anchor link
Het nadeel lijkt me dat er ook 2 tikfouten in kunnen staan. Dan krijg je het nooit goed lijkt me.

>> Hoe kan ik dat het beste aanpakken?

Als het inderdaad 1 fout is ... dan per cijfer alle mogelijkheden doorlopen en kijken of de controle slaagt. Dus stel het EAN-nummers is (fictief):

0001112223334

Dan begin je met het 1e cijfer, in dit geval een 0. Daar maak je dan respectievelijk 0 t/m 9 van:

0001112223334
1001112223334
2001112223334
3001112223334
4001112223334
5001112223334
6001112223334
7001112223334
8001112223334
9001112223334

En na iedere keer voer je dan de controle uit. Slaagt de controle niet? Dan ga je het 2e cijfer aanpassen:

0001112223334
0101112223334
0201112223334
0301112223334
0401112223334
0501112223334
0601112223334
0701112223334
0801112223334
0901112223334

En nu ook weer ná iedere variant een controle uitvoeren. En dit doe je dan net zo lang totdat de controle slaagt. Maar dit werkt alleen als er maar 1 fout in zit. Als je pech hebt, dan ben je dus 130 controles aan het uitvoeren zonder resultaat.

Succes!
 
Ward van der Put
Moderator

Ward van der Put

20/09/2016 14:47:04
Quote Anchor link
Dank je Ozzie. Die iteratie had ik al in gedachten, als plan B. Ik vermoed namelijk dat het ook met een formule kan — alleen welke?

>> Het nadeel lijkt me dat er ook 2 tikfouten in kunnen staan.

Dat staat ook op de verlanglijst, maar is een andere vraag. Je kunt bij een EAN-13 namelijk met 90% zekerheid het juiste nummer terugvinden als twee cijfers van positie zijn verwisseld. (Dat wil ik uiteindelijk ook inbouwen, omdat dit een veelvoorkomend type invoerfout is.) Het verschil is dat ik met 100% zekerheid in het eerste geval beter uit de voeten kan dan met 90%.
Gewijzigd op 20/09/2016 15:30:17 door Ward van der Put
 
Thomas van den Heuvel

Thomas van den Heuvel

20/09/2016 15:01:54
Quote Anchor link
Quote:
als 1 cijfer onjuist is (bijvoorbeeld door een tikfout), kun je met 100% zekerheid het juiste EAN-nummer bepalen.

Heb je ook een bewijs dat een fout EAN-nummer met één tikfout ook maximaal één correct EAN-nummer oplevert (oftewel: is het direct/ondubbelzinnig duidelijk welk cijfer fout was)? Of brei je iets incorrects recht naar een willekeurig EAN-nummer?

Als je een tegenvoorbeeld kunt vinden waarbij je een fout EAN-nummer hebt waarbij je een ander cijfer dan de tikfout corrigeert zodanig dat dit een (ander) geldig EAN-nummer oplevert kun je dit idee laten varen :).

Of bedien je van een simpelere strategie: fout is fout.
 
Ward van der Put
Moderator

Ward van der Put

20/09/2016 15:15:06
Quote Anchor link
Thomas van den Heuvel op 20/09/2016 15:01:54:
Quote:
als 1 cijfer onjuist is (bijvoorbeeld door een tikfout), kun je met 100% zekerheid het juiste EAN-nummer bepalen.

Heb je ook een bewijs dat een fout EAN-nummer met één tikfout ook maximaal één correct EAN-nummer oplevert (oftewel: is het direct/ondubbelzinnig duidelijk welk cijfer fout was)? Of brei je iets incorrects recht naar een willekeurig EAN-nummer?

Geen wiskundig bewijs, wel anekdotisch bewijs. ;-)

In particular, since the weights are relatively prime to 10, the EAN-13 system will detect all single digit errors. It also recognizes 90% of transposition errors (all cases, where the difference between adjacent digits is not 5).
 
Bo Ter Ham

Bo Ter Ham

20/09/2016 17:10:28
Quote Anchor link
Ik wil niet de wijsneus uit gaan hangen, maar betekent bovenstaande quote niet dat je "single digit errors" met 100% zekerheid kan detecteren? M.a.w. dat 1 en 3 relatief priem zijn met 10 impliceert alleen dat de checksum nooit correct zal zijn als de barcode incorrect is. Volgens mij bestaat er geen "handige" formule om een incorrecte EAN code om te toveren in een correcte EAN code.
Gewijzigd op 20/09/2016 17:11:55 door Bo Ter Ham
 
Willem vp

Willem vp

20/09/2016 18:48:30
Quote Anchor link
Bo Ter Ham op 20/09/2016 17:10:28:
Ik wil niet de wijsneus uit gaan hangen, maar betekent bovenstaande quote niet dat je "single digit errors" met 100% zekerheid kan detecteren?

Dat was ook het eerste dat ik dacht toen ik Wards bericht las. ;-)

Volgens mij kun je in het geval van een single digit error elk van de 13 digits (dus ook het controlegetal) dusdanig manipuleren dat je een correct EAN krijgt. En zelfs als die uitspraak niet zou kloppen, dan zijn er in ieder geval minimaal 2 mogelijkheden om het EAN kloppend te krijgen: het corrigeren van de foute digit en het corrigeren van het controlegetal.

Om erachter te kunnen komen welk van de digits verkeerd is ingetikt, zou je m.i. minimaal twee controlegetallen moeten hebben die elk op een andere manier worden berekend.
 
Ward van der Put
Moderator

Ward van der Put

21/09/2016 09:05:38
Quote Anchor link
Bo Ter Ham op 20/09/2016 17:10:28:
Ik wil niet de wijsneus uit gaan hangen, maar betekent bovenstaande quote niet dat je "single digit errors" met 100% zekerheid kan detecteren?

Dat is héél scherp opgemerkt, dank je wel!

Het is bovendien logisch om een andere reden: als een EAN ongeldig is, kun je niet zien hoeveel invoerfouten er zijn gemaakt. Een gebruiker (of scanner) kan één cijfer maar ook meerdere cijfers verkeerd hebben. Probeer je die invoerfout te herstellen, dan krijg je inderdaad altijd een lijst met veel geldige alternatieven. (Wel kun je dan op basis van de overeenkomsten/verschillen daar nog een kans aan hangen die sommige alternatieven waarschijnlijker maakt dan andere, maar dan nog biedt dat weinig zekerheid.)
 
Pieter de Gent

Pieter de Gent

27/09/2016 12:45:49
Quote Anchor link
**knip**

Edit:
Spamlink verwijderd!
Gewijzigd op 27/09/2016 12:49:05 door - Ariën -
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.