Echo username probleem

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Web Developer

Bedrijfsomschrijving ENGIE Nederland is onderdeel van de beursgenoteerde ENGIE Groep. ENGIE is actief in 70 landen, met wereldwijd 150.000 medewerkers. Als groep is het de missie om bij te dragen aan de verduurzaming van de wereld. ENGIE Energie biedt energiediensten aan particulieren en grootzakelijk en gaat de uitdagingen van de energietransitie aan door het beschikbaar maken van duurzame energie, het streven de klimaatverandering tot een minimum te beperken, leveringszekerheid te bieden en zorg te dragen voor een verantwoord gebruik van de beschikbare resources. ENGIE Energie investeert daarom in hernieuwbare energiebronnen zoals zon, wind en bio-gas. Functieomschrijving Heb jij veel ervaring

Bekijk vacature »

Software developer (Python)

Functie Je komt te werken in het IT-team bestaande uit de Lead developer en 4 (medior/senior) developers. Gezamenlijk werken jullie aan de verbetering en uitbreiding van de software. Binnen het development team is er veel vrijheid en zelfstandigheid, zonder dat ze hiermee afdoen aan de kwaliteit. Zo hebben ze elke ochtend een korte stand-up (10:00 uur) en houden ze zo nu en dan pair-programming sessies. Ook is er een hele professionele ontwikkelcyclus waarbij code altijd eerst door een collega wordt getest voordat het naar deployement gaat. Je hebt in je werk oog voor kwaliteit, risico’s en het klantbelang. Communicatie met

Bekijk vacature »

Senior Java developer

Als Senior Developer bij Sogeti ben je onderdeel van onze toonaangevende best-gecertificeerde Java community. Deze bestaat uit ruim 100 gepassioneerde professionals. In teamverband lever je mooie prestaties. Daarmee draag je aan bij de meerwaarde die wij leveren aan onze top-opdrachtgevers. Geen werkdag is hetzelfde! Je bent voortdurend bezig met het oplossen van allerlei complexe vraagstukken binnen bedrijfskritische systemen. Een voorbeeld hiervan is een cliënt-volgsysteem bij Reclassering Nederland. Andere klanten waar wij onder andere voor werken: KPN, Philips, Nationale-Nederlanden, Kamer van Koophandel, ABN AMRO, Bovemij, Aval en de Nationale Politie. Natuurlijk krijg jij de mogelijkheid je verder te certificeren in dit vakgebied. We

Bekijk vacature »

Applicatie ontwikkelaar

Functie omschrijving Zelfstandige applicatie ontwikkelaar gezocht voor familiair bedrijf in omgeving Capelle ad Ijssel Ben jij op zoek naar een nieuwe uitdaging en zoek jij een informele werkgever waar je zelfstandig kunt werken binnen een leuk IT team, lees dan snel verder want wie weet zijn wij op zoek naar jou! Een deel van jouw werkzaamheden: Onderhouden en ontwikkelen van de IT systemen; Opzetten van Azure Cloud systemen, denk aan interfaces, hardware op de Cloud, webportalen of BI functies; Werken aan scripts binnen verschillende software applicaties, denk aan ERP en CAD; Ontwikkelen en implementeren van MS PowerApps en Power BI.

Bekijk vacature »

Medior .NET Ontwikkelaar

In het kort Als .NET ontwikkelaar ga je binnen onze business unit Transport en Logistiek aan de slag complexe maatwerk software voor bedrijf kritische systemen binnen de technische automatisering. Denk bijvoorbeeld een IoT-oplossing voor de logistieke sector waarbij we van ruim 200.000 machines de telemetrie en events verwerken. We zijn actief in de distributielogistiek, havenlogistiek en productielogistiek. Naast C# en .NET Core maken we ook gebruik van Azure technologie. En als trotse Microsoft Gold Partner leren we graag van en met jou. Wil jij jezelf blijven ontwikkelen binnen de technische automatisering met .NET, dan gaan we deze uitdaging graag met

Bekijk vacature »

C++ Ontwikkelaar

Functieomschrijving Ben jij als software ontwikkelaar toe aan een nieuwe uitdaging? Dan zoeken wij jou! Voor het maken van de procesbesturingssoftware gebruiken onze projectteams een in C++ en C# geschreven tool. Dit is een gedistribueerd object framework wat alle kernfuncties biedt voor een procesautomatisering. Verder zullen jouw werkzaamheden o.a. bestaan uit: Ontwerpen, programmeren en testen van product aanpassingen; Analyseren van vragen en wensen van gebruikers en deze vertalen naar een functioneel ontwerp; Inzichtelijk maken van voortgang omtrent softwarewerkzaamheden, o.a. door middel van SCRUM; Continu toetsen van het effect van nieuwe releases op andere tools en processen; Implementeren van nieuwe product

Bekijk vacature »

Senior Fullstack developer wanted! (C#, Java, Angu

Functie Under the guidance of 3 account managers, one of whom will be your point of contact within your expertise, you will start working for various clients. He or she will help you find a suitable and challenging assignment. Naturally, they will take your situation, experience and (technical) ambitions into account. The assignments last one to two years on average. This allows you to really commit to a project and make an impact as a consultant. Besides the assignment, you will regularly meet your colleagues from the IT department to share knowledge or discuss new trends, for example. Master classes

Bekijk vacature »

JAVA Programmeur

Bedrijfsomschrijving Functieomschrijving We zoeken per direct enthousiaste software engineers die ons team komen versterken.We werken in DevOps teams met een sterk gevoel voor verantwoordelijkheid. Er wordt nauw samengewerkt met ons Business analyse team (BAT), met onze uitvoerende medewerkers en met de DevOps teams onderling binnen het domein. Het liefst hebben we veel en vaak interactie met onze interne en externe eindgebruikers om zo de juiste dingen te maken. We werken multidisciplinair in een dynamische omgeving. Achtergrond opdracht De Businesseenheid Examens is verantwoordelijk voor de logistiek van de staatsexamens Voortgezet (speciaal) onderwijs, Nederlands als 2e taal en schoolexamens. In het kader

Bekijk vacature »

Remote - Front-end Angular developer

Functie The IT team currently consists of the IT Manager, 2 back-end developers, 1 full-stack developer, 1 designer, and a DevOps engineer. They are currently looking for an experienced Front-end developer who will work autonomously and in a disciplined manner, being the only developer working on their Front-end applications at the start. They do have the ambition to find a second developer soon, who you will then be able to supervise. You will be working on the further development of their existing UI in Angular. But also developing a mobile app. They place great value on User Experience and opt

Bekijk vacature »

Fullstack Developer

Functieomschrijving Voor een erkende werkgever in regio Etten-Leur zijn wij op zoek naar een Fullstack Developer met PHP/Laravel ervaring. Je gaat aan de slag met het bouwen van maatwerk software voor klanten die actief zijn in een specifieke markt. Als fullstack developer ben je samen met een enthousiast team van 7 collega’s verantwoordelijk voor de ontwikkeling, beheer en innovatie van informatiesystemen voor klanten in een specifieke branche. Verder ondersteun je complexe uitdagingen van klanten. Je brengt hun wensen in kaart en vertaalt deze door naar maatwerk software. Ervaring met Laravel is een must. Om de klant zo goed mogelijk te

Bekijk vacature »

Software programmeur

Functieomschrijving Voor een erkende werkgever in de regio van Goes zijn wij op zoek naar een enthousiaste software programmeur met PHP/Symfony ervaring. Een gedreven persoon die het development team komt versterken met het aanpakken van complexe projecten. Ben jij op zoek naar een baan met veel uitdaging binnen een snelgroeiend e-commerce bedrijf, waar je de tijd en ruimte krijgt voor zowel professionele als persoonlijke groei? Lees dan snel verder! Dit ga je doen: Beheer en ontwikkeling van de serviceportal in Symfony en de webshops in de tweede versie van Magento; Testen en door ontwikkelen van software; Ontwikkelen van nieuwe functionaliteiten;

Bekijk vacature »

Front-end developer

Functie Als front-end developer kom je te werken in een team van 30 gedetacheerde, en het team is momenteel flink aan het groeien. Je hebt ervaring met het bouwen van complexe bedrijfsapplicaties waar je gebruik maakt van de nieuwste technologieën waarmee jij elke klant omver blaast. Het gaat om uitdagende projecten met een gemiddelde doorlooptijd van 2 jaar. Hierdoor heb jij echt de volledige focus op een project en kun je flinke impact maken. Het team zit boordevol met ervaren developers die samen dezelfde ambitie delen. Aan de hand van opleidingen en trainingen kun je certificaten halen in jouw expertise

Bekijk vacature »

Senior, Medior and Junior SAP HANA Developer

Vacature details Vakgebied: Software/IT Opleiding: Medior Werklocatie: Veldhoven Vacature ID: 12696 Introductie Our client is the world's leading provider of lithography systems for the semiconductor industry, manufacturing complex machines that are critical to the production of integrated circuits or chips. Our purpose is “unlocking the potential of people and society by pushing technology to new limits”. We do this guided by the principles “Challenge”, “Collaborate” and “Care”. Wat verwachten we van jou? SAP Certified Application Associate - SAP HANA Cloud Modeling (training and/or certification) Bachelor degree or higher Excellent understanding of SAP HANA (2.0 / Cloud), Data Modelling and writing

Bekijk vacature »

.NET Developer Senior

Dit ga je doen Het ontwikkelen van backend applicaties in C#; Het maken van vele koppelingen met andere ERP-applicaties zoals JD Edwards en SAP; Je bent (mede) verantwoordelijk voor het opstellen van technisch ontwerpen voor de te ontwikkelen software oplossingen; Je bent gemiddeld 90% van je tijd inhouse oplossingen aan het ontwikkelen en testen. De overige 10% van je tijd ben je bij klanten op locatie om oplossingen te implementeren, klanten te begeleiden en de software verder te innoveren; Naast het zelfstandig ontwikkelen van software oplossingen ben je ook bezig met het waarborgen van je contacten bij de klant, het

Bekijk vacature »

Front-end (Angular) developer - remote werken

Functie Als Front-end (Angular) developer ga je aan de slag met het uitbouwen van hun webapplicatie, als één van de front-end experts ga je samen met collega’s in een devops team werken aan een nieuw front-end voor hun calculatie oplossing. Binnen de calculatiesoftware kunnen meerdere professionals tegelijk samenwerken, 3D calculaties uitvoeren en ook inzien met de benodigde specifieke details. Deze software wordt veel ingezet om projectbeschrijvingen en kosten in kaart te brengen, en tijdens de uitvoering te bewaken. Maar hiernaast liggen er in de toekomst veel meer plannen op het gebied van front-end in de andere applicaties. Genoeg te doen

Bekijk vacature »
Max -

Max -

23/11/2012 12:16:54
Quote Anchor link
Hoi!

Ik heb een tutorial gevolgd over het bouwen van een inlogsysteem van Nettuts.

http://net.tutsplus.com/articles/news/how-to-build-a-login-system-for-a-simple-website/

Deze zit momenteel geimplementeerd in mijn project. Nu ondervind ik een probleem.

Ik probeer de username te echo'en, maar die krijg ik op geen enkele manier werkend.

mijn code:
membership.php
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
<?php

require 'Mysql.php';

class Membership {
    
    function
validate_user($username, $password) {
        $mysql = New Mysql();
                $ensure_credentials = $mysql->verify_Username_and_Pass($username, $password);
        
        if($ensure_credentials) {
            $_SESSION['status'] = 'authorized';
            header("location: index.php");
        }

                else return "Please enter a correct username and password";
                
                if($mysql) {
                        $_SESSION['status'] = 'authorized';
                        header("location: index.php");
                }

                else return "Please enter a correct username and password";
                }
    
    function
log_User_Out() {
        if(isset($_SESSION['status'])) {
            unset($_SESSION['status']);
            
            if(isset($_COOKIE[session_name()]))
                setcookie(session_name(), '', time() - 1000);
                session_destroy();
        }
    }
    function
confirm_Member() {
        session_start();
        if($_SESSION['status'] !='authorized') header("location: login.php");
    }
    
}
?>


Mysql.php
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
<?php

require_once 'includes/constants.php';

class Mysql {
    private $conn;
    
    function
__construct() {
        $this->conn = new mysqli(DB_SERVER, DB_USER, DB_PASSWORD, DB_NAME) or
                      die('There was a problem connecting to the database.');
    }
    
    function
verify_Username_and_Pass($username, $password) {
                
        $query = "SELECT *
                FROM users
                WHERE username = ? AND password = ?
                LIMIT 1"
;
                
        if($stmt = $this->conn->prepare($query)) {
            $stmt->bind_param('ss', $username, $password);
            $stmt->execute();
            
            if($stmt->fetch()) {
                $stmt->close();
                return true;
            }
        }
        
    }
}

?>


Verder worden er in de constants.php alleen de database gegevens gedefinieerd.


Momenteel probeer ik op deze manier mijn username te laten zien:

echo $_SESSION['username'];

Helaas werkt het niet ^^

Iemand een idee hoe ik deze werkend kan krijgen?
Gewijzigd op 23/11/2012 12:22:52 door Max -
 
PHP hulp

PHP hulp

25/04/2024 15:57:45
 
- Marco -

- Marco -

23/11/2012 12:21:10
Quote Anchor link
ff heel letterlijk hoe ik het op mijn site echo :)



Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
<?php
$sql
= "SELECT * FROM users WHERE email LIKE '$test'";
$result = mysql_query($sql, $connection)
        or die ("niet gelukt om de query:
        $sql uit te voeren op $connection"
);

                while($row = mysql_fetch_array($result))
                {

                    echo '<b>Name: </b>'.$row['voornaam'].'
                }
                ?>
 
Max -

Max -

23/11/2012 12:56:01
Quote Anchor link
- Marco - op 23/11/2012 12:21:10:
ff heel letterlijk hoe ik het op mijn site echo :)



Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
<?php
$sql
= "SELECT * FROM users WHERE email LIKE '$test'";
$result = mysql_query($sql, $connection)
        or die ("niet gelukt om de query:
        $sql uit te voeren op $connection"
);

                while($row = mysql_fetch_array($result))
                {

                    echo '<b>Name: </b>'.$row['voornaam'].'
                }
                ?>


Bedankt voor je snelle reactie :)

Ik ben nog een beetje nieuw met PHP, wat zou de code voor mij moeten zijn?

zoiets?

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
<?php $sql = "SELECT * FROM users";
                    $result = mysql_query($sql, $conn)
                            or die ("niet gelukt om de query:
                            $sql uit te voeren op $conn"
);

                                    while($row = mysql_fetch_array($result))
                                    {

                                        echo $row['username'];
                                    }

                                    ?>
 
Koen Hollander

Koen Hollander

23/11/2012 17:53:57
Quote Anchor link
Nee, deze code zal wel een paar foutmeldingen opleveren. Ik zal hem voor je verbeteren

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
<?php
//Zorg er wel voor dat de SQL verbinding actief is.
$sql = "SELECT * FROM users";
                    $result = mysql_query($sql)
                            or die ('niet gelukt om de query: '. $sql .' uit te voeren');

                                    while($row = mysql_fetch_assoc($result))
                                    {

                                        echo $row['username'];
                                    }

                                    ?>

In regel 6 moet je vooral opletten dat je de variabel buiten je quotes doet!
 
Jacco Laan

jacco Laan

23/11/2012 19:57:31
Quote Anchor link
Kan het niet beter op deze manier?
query's kunnen gelogd worden door derden heb ik gehoord,
dus je moet je foutmelding alleen op je testserver
afwerken.

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
<?php
$sql
= "SELECT
        username
        From
        users
        Where
        login = '"
. mysql_real_escape_string($_SESSION['login'] . "'";
         $rResult = mysql_query($sql);
        if (false === $rResult) {
        define('ENABLE_DEBUG', true); // zet op false wanneer online

        if (defined('ENABLE_DEBUG') and ENABLE_DEBUG) {
            echo 'Er ging iets fout met de query (1) op de pagina inloggen.php:' . mysql_error($connection) . '(' . $sSQL . ')';
             }
else {
            echo 'Er is een fout opgetreden probeer het later opnieuw';
             }
             }
else {
        // Controleren hoeveel resultaten er zijn
        if (1 == mysql_num_rows($rResult)) {
            // Er is één resultaat gevonden, dus gegevens fetchen
            $row = mysql_fetch_array($rResult);
            echo $row['username'];
?>
Gewijzigd op 23/11/2012 20:02:35 door jacco Laan
 
Reshad F

Reshad F

23/11/2012 21:12:19
Quote Anchor link
Laat ik ten eerste beginnen met het feit dat alle bovenstaande code fout is..

eerst een paar dingen op een rijtje zetten. je weet dat je nu met classes aan het werk bent? wat je dus meestal doet met OOP ( Object Orienterend Programmeren )

een van de dingen die er met OOP gelden is dat een classe niets mag echoen dus het is niet meer dan logisch dat je dat niet in bovenstaande bestanden die je hebt ingevoegd terugziet. ik zou beginnen met een login systeem met gewone PHP. dus niet OO.. pas als je dat onder de knie hebt zou ik OO gaan doen.
 
Max -

Max -

26/11/2012 09:18:28
Quote Anchor link
Koen Hollander op 23/11/2012 17:53:57:
Nee, deze code zal wel een paar foutmeldingen opleveren. Ik zal hem voor je verbeteren

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
<?php
//Zorg er wel voor dat de SQL verbinding actief is.
$sql = "SELECT * FROM users";
                    $result = mysql_query($sql)
                            or die ('niet gelukt om de query: '. $sql .' uit te voeren');

                                    while($row = mysql_fetch_assoc($result))
                                    {

                                        echo $row['username'];
                                    }

                                    ?>

In regel 6 moet je vooral opletten dat je de variabel buiten je quotes doet!


Helaas geeft deze code ook een foutmelding bij mij
 
- SanThe -

- SanThe -

26/11/2012 10:34:01
Quote Anchor link
Anon Anoniem op 26/11/2012 09:18:28:
Helaas geeft deze code ook een foutmelding bij mij


Welke?
 
Max -

Max -

26/11/2012 10:44:14
Quote Anchor link
- SanThe - op 26/11/2012 10:34:01:
Anon Anoniem op 26/11/2012 09:18:28:
Helaas geeft deze code ook een foutmelding bij mij


Welke?


De code van Koen Hollander, niet gelukt om de query: SELECT * FROM users uit te voeren
 
- SanThe -

- SanThe -

26/11/2012 11:55:02
Quote Anchor link
En wat is nou de 'echte' mysql_error(), want dit zegt niets.
 
Max -

Max -

26/11/2012 13:29:35
Quote Anchor link
- SanThe - op 26/11/2012 11:55:02:
En wat is nou de 'echte' mysql_error(), want dit zegt niets.


Krijg geen 'echte' error, ook niet met
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
<?php error_reporting(E_ALL);
ini_set('display_errors', '1');?>


aan.
 
- SanThe -

- SanThe -

26/11/2012 13:38:33
Quote Anchor link
Anon Anoniem op 26/11/2012 13:29:35:
Krijg geen 'echte' error, ook niet met
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
<?php error_reporting(E_ALL);
ini_set('display_errors', '1');?>


aan.


Dat is voor PHP.

De mysql error krijg je door:
echo mysql_error();
 
Max -

Max -

26/11/2012 16:08:37
Quote Anchor link
Ik ben nog een beetje nieuw met PHP & MySQL.
Ik kreeg in eerste instantie een connectie error, dit veranderde toen ik dit als code had:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
<?php echo
require 'classes/Mysql.php';
mysqli_connect(DB_SERVER, DB_USER, DB_PASSWORD, DB_NAME);
$sql = "SELECT * FROM users";
                    $result = mysql_query($sql)
                            or die (mysql_error());

                                    while($row = mysql_fetch_assoc($result))
                                    {

                                        echo $row['username'];
                                    }

                                    ?>


Ik krijg nu:

Fatal error: Cannot redeclare class Mysql in --/--/classes/Mysql.php on line 5

Toevoeging op 26/11/2012 16:15:02:

En met
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
<?php mysql_connect('localhost', 'root','test','membership');
$sql = "SELECT * FROM users";
                    $result = mysql_query($sql)
                            or die (mysql_error());

                                    while($row = mysql_fetch_assoc($result))
                                    {

                                        echo $row['username'];
                                    }

                                    ?>


Krijg ik "No database selected"

Toevoeging op 27/11/2012 10:04:41:

Bump
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.