Echo username probleem

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Programmeur / Developer

Voor een familiebedrijf in Doetinchem, actief in de machinebouw voor de food-sector, zijn wij op zoek naar een programmeur / developer. In deze functie ben je werkzaam in een team van 5 medewerkers. Je werkzaamheden bestaan onder andere uit het verhelderen van requirements vanuit de opdrachtgever, de klant en de afdeling ontwikkeling. Je verricht haalbaarheidsstudies en werkt specificaties uit die je afstemt met de opdrachtgever. Je ontwerpt design in software en stemt af met je collega's. De huidige vision-systemen zijn geschreven in C software, welke draait op een CUDA platform. Je schrijft en codeert software en zal gaan testdraaien. Tot

Bekijk vacature »

C# developer

Functie Als ervaren Software Engineer wordt jij verantwoordelijk voor het bedenken en ontwikkelen van technische (maatwerk) oplossingen voor onze klanten en dit samen met de klant af te stemmen. Jij wordt o.a. verantwoordelijk voor de doorontwikkeling het software pakket welke voor ons enorm belangrijk is. Dit pakket zorgt er namelijk voor dat wij complete productielijnen kunnen aansturen en monitoren. Daarnaast heb jij actief contact met onze hoofdvestiging om het software achter een van onze systemen te verbeteren en te herschrijven. Momenteel zijn onze C# applicaties geschreven met o.a. Winforms. Echter hebben wij de actieve ambitie om dit te gaan herschrijven

Bekijk vacature »

Back end developer PHP

Functie Heb jij altijd al eens bij een bedrijf willen werken waar jij géén nummertje bent, die alleen maar uitvoerend werk doet? Dan zou je hier perfect passen! Tuurlijk, je werkt aan projecten voor grote of kleine bedrijven… Het enige verschil hier is, jouw mening telt hier écht. Jouw inbreng wordt gewaardeerd, serieus genomen en gebruikt. En vergeet niet, je werkt niet alleen aan deze projecten. Er werken in totaal ruim 25 developers en designers, onderverdeeld over 3 development teams. Voornamelijk bestaande uit Medior en Senior developers, die samen voor een inspirerende en ambitieuze omgeving zorgen. Hun visie is namelijk

Bekijk vacature »

Fullstack developer

Functie omschrijving Ben jij toe aan een nieuwe uitdaging en zou jij graag bij een platte maar informele organisatie werken? Voor een mooi softwarebedrijf in omgeving Alblasserdam zijn wij op zoek naar versterking op de afdeling Software Development! Als Fullstack react.js developer wordt je bij dit bedrijf onderdeel van de volledige ontwikkeling van requirement tot oplevering! Jouw focus ligt op de front end en alles wat daarbij komt kijken. Je gaat ontwerpen, ontwikkelen, testen en valideren. Je zult voornamelijk werken met React.js en Typescript. Maar ook Javascript, HTML en CSS komen aanbod. Daarnaast zal je ook regelmatig met de back

Bekijk vacature »

Senior Front end developer Angular

Functie Er zijn momenteel 5 SCRUM-teams waarvan drie gefocust zijn op DevOps en de huidige projecten en twee op innovatie van de platformen. Jij zal onderdeel worden van het innovatie Scrum team. De 2 multidisciplinaire innovatie teams bestaan momenteel uit 14 werknemers. Jij als senior Front end developer wordt onderdeel van onze innovatieteams. De innovatieteams houden zich bezig met het door ontwikkelen van de huidige producten en denken na over nieuwe functionaliteiten. Binnen de rol van Front end developer krijg je veel vrijheid en kan je je dag zelf indelen. Dingen waar jij je dagelijks mee bezig zult houden is

Bekijk vacature »

Medior Java developer (fullstack)

Wat je gaat doen: Of beter nog, wat wil jij doen? Binnen DPA GEOS zijn we dan ook op zoek naar enthousiaste Java developers om ons development team te versterken. Als Java developer werk je in Agile/Scrum teams bij onze klanten en daarbij kun je eventueel ook andere ontwikkelaars begeleiden in het softwareontwikkelproces. Verder draag je positief bij aan de teamgeest binnen een projectteam en je kijkt verder dan je eigen rol. Je gaat software maken voor verschillende opdrachtgevers in jouw regio. Je bent een professional die het IT-vak serieus neemt en kwaliteit levert. Je leert snel vanwege je diepgaande

Bekijk vacature »

PHP Developer

Functie Middels Scrum en sprints bouw jij in deze functie mee aan complexe webapplicaties en ons SaaS platform. Hierbij hoort ook architectuur tot een van je taken. Daarnaast ben je één van de leden van het Scrum team. Dat betekent dat je naast je kerntaken ook in contact staat met de product owner. Oftewel, je bent bij het gehele ontwikkelproces betrokken. Tools die hierbij gebruikt worden zijn o.a. PHP, Symfony en Git. Eisen • Minimaal HBO werk- en denkniveau • Minimaal 3 jaar aantoonbare ervaring met PHP • Kennis en ervaring Symfony (Laravel is pré) & Lando • Kennis van

Bekijk vacature »

Senior Java developer

Dit ga je doen Jouw taken als Senior Java Developer zijn: Het maken van strategische keuzes omtrent de nieuwbouw van applicaties; Het maken van technische ontwerpen; Hands-on mee ontwikkelen met het team (met o.a. Java FX, JDBC, SQL, REST, Jax-RS, JSON, Maven, JUnit en Spring (boot)); Reviewen van code en feedback geven op collega developers; Analyseren en oplossen van bugs/incidenten door het onderlinge verband te kunnen leggen van verschillende losstaande systemen. Hier ga je werken Het bedrijf waar je als Senior Java Developer komt te werken staat internationaal bekend om het testen van bodemstructuren door middel van echotechnieken en beeldherkenning.

Bekijk vacature »

Software Programmeur PHP - JAVA

Functie Wil jij bij een platte en informele organisatie werken? Lees dan snel verder! Voor een opdrachtgever in omgeving Boskoop dat zich gespecialiseerd heeft in het realiseren van veilige netwerkverbindingen zijn wij op zoek naar een leuke software developer ter versterking van het huidige team. Hoe kan jouw dag er straks uitzien? Je gaat technische klussen uitvoeren op locatie bij klanten.Je onderhoudt contact met de projectleider om er zeker van te zijn dat een projecten goed verlopen. Je gaat klanten ondersteunen op het gebied van geleverde software en webapplicaties. Je gaat software en webapplicaties ontwikkelen met behulp van de talen

Bekijk vacature »

Front end developer

Functie Binnen de functie van Front-end developer werk je mee aan uitdagende klantprojecten. In teamverband werk je aan de voorkant van onze state-of-the-art portaal oplossingen en apps. Dit alles gebeurt in een multidisciplinaire omgeving waarbij je de ruimte hebt om te sparren, je ideeën scherp te stellen, en waar je met de benodigde kennis en ervaring om je heen altijd terecht kunt bij je collega’s voor vragen en ondersteuning. Meestal werk je vanuit ons kantoor maar we bieden ook alle faciliteiten om thuis te kunnen werken. Voor sommige projecten ga je mee naar de klant, wellicht zelfs in het buitenland!

Bekijk vacature »

Senior PHP developer

Functie Als Senior PHP developer heb je een sterke mening over de architectuur van projecten en de processen binnen het team. Je bent de sparringpartner voor je Team Lead. Ook ondersteun je met jouw kennis de minder ervaren developers in jouw team. Ze werken regelmatig aan projecten vanaf scratch en dit geeft ruimte om voor nieuwe technieken te kiezen. Naast het ontwikkelen van software ben je continue bezig om ook jezelf te ontwikkelen. Ze werken met o.a.: PHP, Laravel, Doctrine, PHP Unit, Behat, React, TypeScript, (My)SQL, Postgress, Redis, ElasticSearch, Docker, Nginx, GIT flow, JIRA, AWS. Eisen • HBO werk- en

Bekijk vacature »

PHP Developer

Zie jij mogelijkheden om onze tooling technisch te verbeteren en uit te bouwen? Over Jobmatix Jobmatix is een innovatieve en internationale speler op het gebied van jobmarketing. Onze jobmarketing automation tool helpt organisaties bij het aantrekken van nieuw talent door vacatures digitaal, geautomatiseerd en op een efficiënte manier te adverteren en onder de aandacht te brengen bij de doelgroep op 25+ jobboards. Volledig performance-based, waarbij organisaties betalen op basis van cost per click of cost per applicant. Maandelijks wordt onze jobmarketing automation tool al gebruikt door vele directe werkgevers, intermediairs en mediabureaus, waaronder Picnic, Rijkswaterstaat, AdverOnline, Schiphol, DPA, Teleperformance en

Bekijk vacature »

C# .NET Developer

Functie omschrijving Wij zijn op zoek naar een C# .NET Developer voor een leuke opdrachtgever in de omgeving van Hilversum! Voor een leuk bedrijf in de omgeving van Hilversum zijn wij op zoek naar een Back-end developer die klaar is voor een nieuwe uitdaging. Ben jij iemand die graag aan verschillende projecten werkt en het ook leuk vindt om bij klanten op bezoek te gaan? Dan ben jij de perfecte kandidaat! Deze functie is erg divers, je moet dus goed kunnen schakelen. Je komt te werken in een klein team van developers. Binnen het bedrijf hangt er een gemoedelijke informele

Bekijk vacature »

Frontend Developer

Functieomschrijving Voor de NIPV zijn wij opzoek naar een Frontend Developer. Als Frontend Developer ga jij aan de slag om dashboards te bouwen vanuit het datawarehouse. Dit stelt NIPV in staat om snel en eenvoudig bij correcte bedrijfsvoeringsinformatie te kunnen. Je ontwikkelt dashboards in PowerBI, publiceert en onderhoud die, verzameld en verwerkt feedback in overleg met het ontwikkelteam. Naast dashboards ontwikkel en onderhoud je een datamodel in Excel waarmee adviseurs, controllers en analisten in staat worden gesteld om de gegevens uit de dashboards te raadplegen en anders te filteren of bepaalde gegevens nader te verfijnen, zodat verdiepende vragen kunnen worden

Bekijk vacature »

Laravel / PHP developer

Functie omschrijving Wij zijn op zoek naar een Medior PHP / Laravel Developer voor een IT-consultancy in de omgeving van Hoofddorp! Ben jij op zoek naar een leuke nieuwe uitdaging binnen een veelzijdige werkomgeving? Lees dan snel verder! Binnen dit bedrijf werk je in een ontwikkelteam, waarin je zeer betrokken bent en meedenkt over softwareoplossingen. Binnen dit Team hou je je bezig met het aanpassen, verbeteren en vernieuwen van de logistieke oplossingen. Je zult je bezig houden met de volgende werkzaamheden: Je gaat aan de hand van de wensen van klanten software ontwikkelen; Je bent bij het gehele proces betrokken;

Bekijk vacature »
Max -

Max -

23/11/2012 12:16:54
Quote Anchor link
Hoi!

Ik heb een tutorial gevolgd over het bouwen van een inlogsysteem van Nettuts.

http://net.tutsplus.com/articles/news/how-to-build-a-login-system-for-a-simple-website/

Deze zit momenteel geimplementeerd in mijn project. Nu ondervind ik een probleem.

Ik probeer de username te echo'en, maar die krijg ik op geen enkele manier werkend.

mijn code:
membership.php
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
<?php

require 'Mysql.php';

class Membership {
    
    function
validate_user($username, $password) {
        $mysql = New Mysql();
                $ensure_credentials = $mysql->verify_Username_and_Pass($username, $password);
        
        if($ensure_credentials) {
            $_SESSION['status'] = 'authorized';
            header("location: index.php");
        }

                else return "Please enter a correct username and password";
                
                if($mysql) {
                        $_SESSION['status'] = 'authorized';
                        header("location: index.php");
                }

                else return "Please enter a correct username and password";
                }
    
    function
log_User_Out() {
        if(isset($_SESSION['status'])) {
            unset($_SESSION['status']);
            
            if(isset($_COOKIE[session_name()]))
                setcookie(session_name(), '', time() - 1000);
                session_destroy();
        }
    }
    function
confirm_Member() {
        session_start();
        if($_SESSION['status'] !='authorized') header("location: login.php");
    }
    
}
?>


Mysql.php
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
<?php

require_once 'includes/constants.php';

class Mysql {
    private $conn;
    
    function
__construct() {
        $this->conn = new mysqli(DB_SERVER, DB_USER, DB_PASSWORD, DB_NAME) or
                      die('There was a problem connecting to the database.');
    }
    
    function
verify_Username_and_Pass($username, $password) {
                
        $query = "SELECT *
                FROM users
                WHERE username = ? AND password = ?
                LIMIT 1"
;
                
        if($stmt = $this->conn->prepare($query)) {
            $stmt->bind_param('ss', $username, $password);
            $stmt->execute();
            
            if($stmt->fetch()) {
                $stmt->close();
                return true;
            }
        }
        
    }
}

?>


Verder worden er in de constants.php alleen de database gegevens gedefinieerd.


Momenteel probeer ik op deze manier mijn username te laten zien:

echo $_SESSION['username'];

Helaas werkt het niet ^^

Iemand een idee hoe ik deze werkend kan krijgen?
Gewijzigd op 23/11/2012 12:22:52 door Max -
 
PHP hulp

PHP hulp

05/05/2024 02:47:57
 
- Marco -

- Marco -

23/11/2012 12:21:10
Quote Anchor link
ff heel letterlijk hoe ik het op mijn site echo :)



Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
<?php
$sql
= "SELECT * FROM users WHERE email LIKE '$test'";
$result = mysql_query($sql, $connection)
        or die ("niet gelukt om de query:
        $sql uit te voeren op $connection"
);

                while($row = mysql_fetch_array($result))
                {

                    echo '<b>Name: </b>'.$row['voornaam'].'
                }
                ?>
 
Max -

Max -

23/11/2012 12:56:01
Quote Anchor link
- Marco - op 23/11/2012 12:21:10:
ff heel letterlijk hoe ik het op mijn site echo :)



Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
<?php
$sql
= "SELECT * FROM users WHERE email LIKE '$test'";
$result = mysql_query($sql, $connection)
        or die ("niet gelukt om de query:
        $sql uit te voeren op $connection"
);

                while($row = mysql_fetch_array($result))
                {

                    echo '<b>Name: </b>'.$row['voornaam'].'
                }
                ?>


Bedankt voor je snelle reactie :)

Ik ben nog een beetje nieuw met PHP, wat zou de code voor mij moeten zijn?

zoiets?

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
<?php $sql = "SELECT * FROM users";
                    $result = mysql_query($sql, $conn)
                            or die ("niet gelukt om de query:
                            $sql uit te voeren op $conn"
);

                                    while($row = mysql_fetch_array($result))
                                    {

                                        echo $row['username'];
                                    }

                                    ?>
 
Koen Hollander

Koen Hollander

23/11/2012 17:53:57
Quote Anchor link
Nee, deze code zal wel een paar foutmeldingen opleveren. Ik zal hem voor je verbeteren

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
<?php
//Zorg er wel voor dat de SQL verbinding actief is.
$sql = "SELECT * FROM users";
                    $result = mysql_query($sql)
                            or die ('niet gelukt om de query: '. $sql .' uit te voeren');

                                    while($row = mysql_fetch_assoc($result))
                                    {

                                        echo $row['username'];
                                    }

                                    ?>

In regel 6 moet je vooral opletten dat je de variabel buiten je quotes doet!
 
Jacco Laan

jacco Laan

23/11/2012 19:57:31
Quote Anchor link
Kan het niet beter op deze manier?
query's kunnen gelogd worden door derden heb ik gehoord,
dus je moet je foutmelding alleen op je testserver
afwerken.

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
<?php
$sql
= "SELECT
        username
        From
        users
        Where
        login = '"
. mysql_real_escape_string($_SESSION['login'] . "'";
         $rResult = mysql_query($sql);
        if (false === $rResult) {
        define('ENABLE_DEBUG', true); // zet op false wanneer online

        if (defined('ENABLE_DEBUG') and ENABLE_DEBUG) {
            echo 'Er ging iets fout met de query (1) op de pagina inloggen.php:' . mysql_error($connection) . '(' . $sSQL . ')';
             }
else {
            echo 'Er is een fout opgetreden probeer het later opnieuw';
             }
             }
else {
        // Controleren hoeveel resultaten er zijn
        if (1 == mysql_num_rows($rResult)) {
            // Er is één resultaat gevonden, dus gegevens fetchen
            $row = mysql_fetch_array($rResult);
            echo $row['username'];
?>
Gewijzigd op 23/11/2012 20:02:35 door jacco Laan
 
Reshad F

Reshad F

23/11/2012 21:12:19
Quote Anchor link
Laat ik ten eerste beginnen met het feit dat alle bovenstaande code fout is..

eerst een paar dingen op een rijtje zetten. je weet dat je nu met classes aan het werk bent? wat je dus meestal doet met OOP ( Object Orienterend Programmeren )

een van de dingen die er met OOP gelden is dat een classe niets mag echoen dus het is niet meer dan logisch dat je dat niet in bovenstaande bestanden die je hebt ingevoegd terugziet. ik zou beginnen met een login systeem met gewone PHP. dus niet OO.. pas als je dat onder de knie hebt zou ik OO gaan doen.
 
Max -

Max -

26/11/2012 09:18:28
Quote Anchor link
Koen Hollander op 23/11/2012 17:53:57:
Nee, deze code zal wel een paar foutmeldingen opleveren. Ik zal hem voor je verbeteren

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
<?php
//Zorg er wel voor dat de SQL verbinding actief is.
$sql = "SELECT * FROM users";
                    $result = mysql_query($sql)
                            or die ('niet gelukt om de query: '. $sql .' uit te voeren');

                                    while($row = mysql_fetch_assoc($result))
                                    {

                                        echo $row['username'];
                                    }

                                    ?>

In regel 6 moet je vooral opletten dat je de variabel buiten je quotes doet!


Helaas geeft deze code ook een foutmelding bij mij
 
- SanThe -

- SanThe -

26/11/2012 10:34:01
Quote Anchor link
Anon Anoniem op 26/11/2012 09:18:28:
Helaas geeft deze code ook een foutmelding bij mij


Welke?
 
Max -

Max -

26/11/2012 10:44:14
Quote Anchor link
- SanThe - op 26/11/2012 10:34:01:
Anon Anoniem op 26/11/2012 09:18:28:
Helaas geeft deze code ook een foutmelding bij mij


Welke?


De code van Koen Hollander, niet gelukt om de query: SELECT * FROM users uit te voeren
 
- SanThe -

- SanThe -

26/11/2012 11:55:02
Quote Anchor link
En wat is nou de 'echte' mysql_error(), want dit zegt niets.
 
Max -

Max -

26/11/2012 13:29:35
Quote Anchor link
- SanThe - op 26/11/2012 11:55:02:
En wat is nou de 'echte' mysql_error(), want dit zegt niets.


Krijg geen 'echte' error, ook niet met
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
<?php error_reporting(E_ALL);
ini_set('display_errors', '1');?>


aan.
 
- SanThe -

- SanThe -

26/11/2012 13:38:33
Quote Anchor link
Anon Anoniem op 26/11/2012 13:29:35:
Krijg geen 'echte' error, ook niet met
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
<?php error_reporting(E_ALL);
ini_set('display_errors', '1');?>


aan.


Dat is voor PHP.

De mysql error krijg je door:
echo mysql_error();
 
Max -

Max -

26/11/2012 16:08:37
Quote Anchor link
Ik ben nog een beetje nieuw met PHP & MySQL.
Ik kreeg in eerste instantie een connectie error, dit veranderde toen ik dit als code had:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
<?php echo
require 'classes/Mysql.php';
mysqli_connect(DB_SERVER, DB_USER, DB_PASSWORD, DB_NAME);
$sql = "SELECT * FROM users";
                    $result = mysql_query($sql)
                            or die (mysql_error());

                                    while($row = mysql_fetch_assoc($result))
                                    {

                                        echo $row['username'];
                                    }

                                    ?>


Ik krijg nu:

Fatal error: Cannot redeclare class Mysql in --/--/classes/Mysql.php on line 5

Toevoeging op 26/11/2012 16:15:02:

En met
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
<?php mysql_connect('localhost', 'root','test','membership');
$sql = "SELECT * FROM users";
                    $result = mysql_query($sql)
                            or die (mysql_error());

                                    while($row = mysql_fetch_assoc($result))
                                    {

                                        echo $row['username'];
                                    }

                                    ?>


Krijg ik "No database selected"

Toevoeging op 27/11/2012 10:04:41:

Bump
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.