Echte 404

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Outsystems Developer Medior

Dit ga je doen Bouwen aan nieuwe en innovatieve applicaties; Maken van koppelingen tussen Outsystems en het bestaande applicatielandschap; Troubleshooting op bestaande software. Hier ga je werken De organisatie is internationale speler binnen de bouwbranche en richt zich op de infrastructuur, zowel boven als onder de grond. Ze zijn ruim 1100 man groot en maken op IT vlak een mooie groei door. Als ervaren Developer kom je te werken op een IT-afdeling van zo'n 25 man groot. Een aantal jaar geleden hebben ze de keuze gemaakt om zich meer te gaan richten op ontwikkeling en door de groei van de

Bekijk vacature »

Medior .NET Ontwikkelaar

In het kort Als .NET ontwikkelaar ga je binnen onze business unit Transport en Logistiek aan de slag complexe maatwerk software voor bedrijf kritische systemen binnen de technische automatisering. Denk bijvoorbeeld een IoT-oplossing voor de logistieke sector waarbij we van ruim 200.000 machines de telemetrie en events verwerken. We zijn actief in de distributielogistiek, havenlogistiek en productielogistiek. Naast C# en .NET Core maken we ook gebruik van Azure technologie. En als trotse Microsoft Gold Partner leren we graag van en met jou. Wil jij jezelf blijven ontwikkelen binnen de technische automatisering met .NET, dan gaan we deze uitdaging graag met

Bekijk vacature »

Junior .NET Developer

Dit ga je doen Als junior .NET Developer lever je met jouw oplossingen direct een bijdrage aan de bedrijfsprocessen van de klanten. Werkzaamheden waar jij je zoal mee bezig houdt zijn; Het ontwikkelen, onderhouden en optimaliseren van de draaiende platforms van de klanten; Softwareontwikkeling middels C#, .NET; Klantcontact om de wensen te bespreken en uit te werken; Optimaliseren van de (huidige) bedrijfsprocessen; De IT-afdeling bestaat uit 30 personen verdeeld over 3 teams. Het team waar je in terecht komt bestaat uit ongeveer tien man. Het is een team wat bestaat uit betrokken collega’s, waar iedereen bereidt is om elkaar te

Bekijk vacature »

Front end ontwikkelaar

Functie Het huidige team bestaat uit momenteel uit 5 back end developers verdeeld van senior tot junior. Omdat de gehele front end van applicaties anders gaan insteken zijn ze op zoek naar een ervaren Front end developer die hen kan helpen de juiste keuzes te maken. Je krijgt veel vrijheid om te bepalen hoe je dit wilt ontwikkelen en vrijheid in welke techniek je hiervoor wilt gebruiken. Je zult je dus bezighouden met architectuur, documentatie en natuurlijk ontwikkeling van nieuwe functionaliteiten binnen de verschillende applicaties. natuurlijk heb jij ook mogelijkheden om te sparren binnen het team, maar ze gaan uit

Bekijk vacature »

PHP developer

Functie Voor een opdrachtgever in omgeving Leiden zijn wij op zoek naar een PHP developer die affiniteit heeft met C++. Ben jij reeds afgestudeerd of heb je al een paar jaar ervaring? Lees snel verder en kijk of dit iets voor jou is! Hoe kan jouw dag er straks uitzien? Je gaat software en webapplicaties ontwikkelen met behulp van de talen C / C++ / PHP. Je gaat technische klussen uitvoeren op locatie bij klanten. Je onderhoudt contact met de projectleider om er zeker van te zijn dat een projecten goed verlopen. Je gaat klanten ondersteunen op het gebied van

Bekijk vacature »

Top Low-Code Developer Gezocht!

Bedrijfsomschrijving Unieke Kansen, Uitstekende Arbeidsvoorwaarden & Inspirerend Team Wij zijn een toonaangevende, internationale organisatie die de toekomst van technologie vormgeeft door het creëren van innovatieve en baanbrekende oplossingen. Ons succes is gebaseerd op een hecht en gepassioneerd team van professionals die altijd streven naar het overtreffen van verwachtingen. Als jij deel wilt uitmaken van een dynamische, vooruitstrevende en inspirerende werkomgeving, dan is dit de perfecte kans voor jou! Functieomschrijving Als Low-Code Developer ben je een cruciaal onderdeel van ons team. Je werkt samen met collega's uit verschillende disciplines om geavanceerde applicaties te ontwikkelen en te optimaliseren met behulp van Low-code

Bekijk vacature »

Back-end developer (Magento2)

Functie E-commerce is een ‘’snelle’’ wereld. Om hierin continu voorop te blijven omarmen ze in een vroeg stadium nieuwe technieken. Een webshop is nooit af en kan altijd beter, sneller en efficiënter. Tegelijkertijd hebben ze vanaf hun oprichting altijd vastgehouden aan kwaliteit boven snelheid, en dit loont. Als back-end developer fungeer je als het verlengstuk van hun klanten. Technisch complexe zaken pak je met liefde op, en hierin werk je samen met o.a. front-end developers en designers. Klanten verwacht hierin kwaliteit van het hoogste niveau en een proactieve, meedenkende rol bij het maken van zowel technische als strategische keuzes. Ga

Bekijk vacature »

Full Stack .NET Developer

Dit ga je doen Als developer nieuwe gave features ontwikkelen; Werken met technieken als C#, Angular 12 en Javascript,; Maken van technische keuzes en beslissingen over de architectuur; Junior collega's coachen; Initiatief nemen voor nieuwe technische mogelijkheden; Je bent een belangrijke schakel - en vindt het leuk - om te schakelen met de business. Hier ga je werken In een team van 7 professionals ben je als Full Stack .NET Developer verantwoordelijk voor het ontwikkelen van applicaties voor het grootste inhouse product: een applicatie voor alles omtrent hypotheken. De programmeertaal die je hierbij beheerst is C#. Wil je van meerwaarde

Bekijk vacature »

Medior/senior Python developer

Functie Bedrijven komen bij deze organisatie om technische vraagstukken op te lossen en hierin ook tot oplossingen te komen waar ze zelf misschien niet aan gedacht hadden. Jij gaat vanuit je ervaring dus niet alleen hands-on aan de slag met het ontwikkelen, maar zult ook zeker adviseren en proactief meedenken met de klant. Er zijn meerdere lange en/of korte projecten en het type klanten is heel uiteenlopend. Zo kun je terecht komen in een multidisciplinair scrumteam waarin je als Python developer meewerkt, of juist voor een kleiner (Greenfield) project aan de slag gaan waarin je veel breder bezig bent. Door

Bekijk vacature »

PHP Software Developer

Functie omschrijving PHP Software Developer gezocht! Voor een organisatie in de regio Zeist die zich bezighoud met het verbeteren van de medicatieveiligheid zoeken wij een Software Developer. In deze functie zijn wij op zoek naar een slimme en enthousiaste Developer die interesse heeft in farmacie, logistiek en ICT. Daarnaast beschik je over een goed analytisch vermogen en ben je van nature gestructureerd en resultaatgericht. Je moet in deze functie daadkrachtig, flexibel en communicatief goed zijn. Je verantwoordelijkheden bestaan uit: Object georiënteerd programmeren; Werken in een scrumteam aan de ontwikkeling van een medicatiebewakingssysteem; Meedenken over de mogelijkheden en onmogelijkheden van projecten;

Bekijk vacature »

Web Developer

Bedrijfsomschrijving ENGIE Nederland is onderdeel van de beursgenoteerde ENGIE Groep. ENGIE is actief in 70 landen, met wereldwijd 150.000 medewerkers. Als groep is het de missie om bij te dragen aan de verduurzaming van de wereld. ENGIE Energie biedt energiediensten aan particulieren en grootzakelijk en gaat de uitdagingen van de energietransitie aan door het beschikbaar maken van duurzame energie, het streven de klimaatverandering tot een minimum te beperken, leveringszekerheid te bieden en zorg te dragen voor een verantwoord gebruik van de beschikbare resources. ENGIE Energie investeert daarom in hernieuwbare energiebronnen zoals zon, wind en bio-gas. Functieomschrijving Heb jij veel ervaring

Bekijk vacature »

Web Application Developer

Dit ga je doen Samen met het team werk je aan de visualisatie functionaliteiten en hoe dit gebruikt kan worden in een operationele setting; Het ontwerpen, ontwikkelen, onderhouden en leveren van support betreft het Warehouse Management Systeem en de bijbehorende web visualisaties; Je gebruikt hierbijde tools WebGL en ASP.net; Het meewerken in implementatieprojecten; Het leveren van Go-Live Support; Sparren met jouw Amerikaanse collega's. Hier ga je werken Voor een internationale organisatie in de transport zijn wij momenteel op zoek naar een Web Application Developer. Ze zijn wereldwijd de grootste speler en lopen voorop met het automatiseren van alle processen van

Bekijk vacature »

SQL developer

Functieomschrijving Voor een erkende werkgever in de omgeving van Tilburg zijn wij op zoek naar een ervaren SQL ontwikkelaar. Hier wordt jij mede verantwoordelijk voor zowel de design en implementatie van SQL-databases als voor het verstaan van de processen van klanten naar het vertalen van deze processen naar IT-oplossingen. Jouw takenpakket komt er als volgt uit te zien: Het ontwerpen en implementeren van databaseschema's: Je bent in staat om een database te ontwerpen en de structuur van tabellen, relaties, indexen en andere objecten te definiëren; Het schrijven van complexe SQL-query's: Je kunt complexe query's schrijven om gegevens uit de database

Bekijk vacature »

Ambitieuze Junior/Medior Low-code Developers gezoc

Bedrijfsomschrijving Transformeer bedrijven met jouw expertise in innovatieve technologie Ben je een bedreven softwareontwikkelaar met ervaring in Low-code platformen, of sta je te popelen om je in deze baanbrekende oplossing te verdiepen? Wij zijn op zoek naar jou! Ons klantenbestand groeit en we willen ons team uitbreiden met deskundige en leergierige Low-code specialisten. Is het jouw passie om organisaties te ondersteunen in hun digitale transformatie en maatwerkoplossingen te bieden met behulp van geavanceerde software? Wij zijn een vooruitstrevend bedrijf dat dagelijks werkt aan het oplossen van complexe vraagstukken om de digitale ambities van onze klanten te realiseren. Functieomschrijving Ontwikkel op

Bekijk vacature »

.NET developer

Functie Als junior .NET ontwikkelaar ga jij aan de slag in één van de 5 IT teams van dit bedrijf. Jullie werken op basis van interne klantprojecten aan voornamelijk webapplicaties. Dit betekent dat jij continu uitgedaagd wordt en veelal met verschillende soorten projecten bezig bent. Het gave is dan ook dat jullie als team samen bekijken welke technieken het beste passen bij het project waar jullie verantwoordelijk voor zijn. Zo kan het zijn dat jij als .NET developer gaat werken aan een project, maar dat jullie als team liever gebruik maken van Haskell of F# om de klus te klaren.

Bekijk vacature »
Roy Bongers

Roy Bongers

25/08/2006 16:33:00
Quote Anchor link
Beste mensen,

Ik probeer iets heel simpels.
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
<?php
header('HTTP/1.0 404 Not Found');
?>

Maar wat krijg ik dan? Een gewone lege witte pagina. Wat ik graag zou willen is dat ik een melding krijg van apache. Bijvoorbeeld 't volgende:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
Not Found

The requested URL /sdfdgewt.html was not found on this server.
--------------------------------------------------
Apache/2.0.55 (Ubuntu) PHP/5.1.2 Server at localhost Port 80


Als ik mijn response headers bekijk krijg ik 't volgende:

PHP:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
Date: Fri, 25 Aug 2006 14:21:45 GMT
Server: Apache/2.0.55 (Ubuntu) PHP/5.1.2
X-Powered-By: PHP/5.1.2
Keep-Alive: timeout=15, max=100
Connection: Keep-Alive
Transfer-Encoding: chunked
Content-Type: text/html; charset=UTF-8

404 Not Found


Apache:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
Date: Fri, 25 Aug 2006 14:21:22 GMT
Server: Apache/2.0.55 (Ubuntu) PHP/5.1.2
Content-Length: 293
Keep-Alive: timeout=15, max=99
Connection: Keep-Alive
Content-Type: text/html; charset=iso-8859-1

404 Not Found


Ik weet niet of 't probleem bij de server zit of bij de php code dus misschien dat deze topic beter onder webservers had kunnen staan.
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Roy Bongers
 
PHP hulp

PHP hulp

04/05/2024 04:30:43
 
- SanThe -

- SanThe -

25/08/2006 16:52:00
Quote Anchor link
Die error geeft Apache zelf. Hoef je niks voor te doen.
 
Roy Bongers

Roy Bongers

25/08/2006 20:36:00
Quote Anchor link
Ja maar als ik PHP dus een 404 laat genereren krijg ik geen melding maar een blanko pagina. Maar als ik de HTTP headers dan bekijk krijg ik wel degelijk een 404 terug.
 
PHP Newbie

PHP Newbie

25/08/2006 20:39:00
Quote Anchor link
waarom een 404 maken met php, dat doet apache zelf wel, zoals SanThe al zei....
 

25/08/2006 20:46:00
Quote Anchor link
Volgens mij wil Roy vanuit PHP de error pagina van Apache weergeven
 
Roy Bongers

Roy Bongers

25/08/2006 21:02:00
Quote Anchor link
Ja inderdaad. Op die manier kan ik straks ook een eigen 404 pagina er aan koppelen. Nu krijgt de gebruiker een blanko pagina te zien waar totaal niet van duidelijk is wat 't is.

edit: Ik zal wat meer uitleg geven. Ik ben bezig met een gallery script en dat zal bestaan uit pagina.php?map=mapnaam&id=foto_id

Nu wil ik dit met htaccess mooier maken.
images/mapnaam/foto_id/fotonaam.jpg

Om het dan compleet te maken en dus min of meer te verbergen dat ik php gebruik wil ik een 404 pagina genereren als een afbeelding niet bestaat. Je roept dus wel altijd een bestaande pagina aan (pagina.php) maar de afbeelding hoeft niet persee te bestaan. Vandaar de 404.
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Roy Bongers
 
PHP Newbie

PHP Newbie

25/08/2006 21:12:00
Quote Anchor link
kijk even op mijn site

Wil je niet zoiets?
 
Roy Bongers

Roy Bongers

25/08/2006 21:26:00
Quote Anchor link
Nee volgensmij snap jij nog niet echt wat ik bedoel.

Ik heb een php script. Het laad afbeelding uit de database en geeft die weer. Heel simpel.
Mocht een afbeelding niet bestaan dan geef ik een 404 header. 't leek me logisch dat ik als bezoeker dan ook 404 pagina zou kijgen waar met koeie letters 404 op staat. Echter is 't zo dat je alleen een blanko pagina krijgt.

http://62.131.240.91/index.php

Wat ik wil is dat ik een error pagina krijg:

http://62.131.240.91/asdfghfqasdfg/

edit: Die blanko pagina stuurt dus weldelijk een 404 header naar de client. Dit kun je ook checken met een programma / Firefox webdev toolbar.
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Roy Bongers
 
PHP Newbie

PHP Newbie

25/08/2006 21:28:00
Quote Anchor link
ahaa, dat kun je gewoon met htaccess doen ;-)

http://www.mijnhomepage.nl/htaccess/error-pages.php
 
Roy Bongers

Roy Bongers

25/08/2006 21:37:00
Quote Anchor link
Nee dat werkt nog steeds niet. Die pagina wordt geplaatst ipv de apache error. Ik krijg helemaal geen apache error.

http://62.131.240.91/index.php

Hier staat enkel 't volgende in.
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
<?php header('HTTP/1.0 404 Not Found'); ?>


http://62.131.240.91/asdfghfqasdfg/

Deze pagina bestaat niet -> apache error = custom 404
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Roy Bongers
 
PHP Newbie

PHP Newbie

25/08/2006 21:42:00
Quote Anchor link
Wat jij doet kan nooit werken.

Want als jij op een pagina die bestaat een header zet dat de pagina niet bestaat. Dus dan zal er geen error komen.
 
Roy Bongers

Roy Bongers

25/08/2006 21:51:00
Quote Anchor link
Tuurlijk wel :S . Het is PHP. PHP is server side. Ik kan alles naar de client sturen wat ik wil. Ik kan alle soorten headers genereren van 200 OK tot 500 internal server error. De client krijgt deze 404 header ook correct aan! Wat NIET gebeurt is dat apache zijn default error file open gooit. Ik heb in mijn eerste post toch al de response headers van beide soorten files staan. Ze geven allebei een 404 header terug!

't probleem ligt bij apache. Ik moet op een of andere manier zorgen dat apache zijn 404 melding weergeeft. Volgensmij zoekt apache nu of de file bestaat zo ja dan voert ie die uit zo nee geeft ie zijn eigen error melding. Ik vermoed dat hij niet verder kijkt wat ik in mijn php script terug naar de client stuur.

Ik wil gewoon apache's error melding systeem triggeren. Op die manier kunnen ook custom HTTP error pages gemaakt worden.
 
PHP Newbie

PHP Newbie

25/08/2006 22:17:00
Quote Anchor link
Oke, next question, waarom wil je de error gegevens van apache in een php file zetten?

Bekijk anders het script is van 'de perfecte 404' o.i.d.
 

25/08/2006 22:26:00
Quote Anchor link
@PHP Newbie
Hij wil dat als je zo adres hebt:
http://webmakerij.markei.nl/index.php?directory=scripts&bestand=ditbestandbestaatniet
Je de 404 krijgt van Apache.
Ik zelf heb het opgelost door gewoon een redirect te doen naar mijn custom error pages.
Maar hij heeft geen/wil nog geen custom error pages en wil dus de default van apache laten zien.
 
PHP Newbie

PHP Newbie

25/08/2006 22:33:00
Quote Anchor link
ahaa, I snap,

kun je dan niet beter in je php bestand kijken of de pagina bestaat met file_exists() , zo niet, geef een header refresh naar site.nl/bestaatniet
 
Roy Bongers

Roy Bongers

25/08/2006 22:55:00
Quote Anchor link
Die refresh zou kunnen maar dat is erg lelijk imo. Die pagina die die 404 header stuurt een custom error pagina laten includen is imo ook niet ideaal. Stel dat je de folder met 404 pagina's ooit wilt verplaatsen moet je overal die includes aan gaan passen.

Ik heb nog wat op google gezocht en op GoT maar geen oplossingen voor dit probleem. Dus misschien dat ik dan toch maar voor die laatse oplossing moet gaan en dan zorg ik wel dat ik overal een config include waarin 't pad naar de error pagina's staat.

Mocht iemand nog ideeen hebben hoor ik dat graag.
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Roy Bongers
 
Legolas

Legolas

25/08/2006 22:57:00
Quote Anchor link
Owkee, die pagina zul je of je custom er in moeten hangen, of die van apache. Overigens kun je die met de server var signature en nog wat dergelijke ook zelf maken. De 404 header die je geeft is het belangrijkste, die zorgt dat browsers en dergelijke weten dat er iets fout is.

ik zal ff zoeken anders.

Edit:

Hieronder...


Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
<?php header('HTTP/1.0 404 Not Found'); ?>
<!DOCTYPE HTML PUBLIC "-//IETF//DTD HTML 2.0//EN">
<HTML><HEAD>
<TITLE>404 Not Found</TITLE>
</HEAD><BODY>
<H1>Not Found</H1>
The requested URL <?php echo $_SERVER['REQUEST_URI']; ?> was not found on this server.<P>
<HR>
<?php echo $_SERVER['SERVER_SIGNATURE']; ?>
</BODY></HTML>


Edit:

Of... voeg een foute include toe of, om op dezelfde host te blijven:


Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
<?php virtual('errorpageplx'); ?>
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Legolas
 
Roy Bongers

Roy Bongers

25/08/2006 23:27:00
Quote Anchor link
Mhz ja. Ik denk dan toch dat ik maar op een of andere manier een custom pagina ga maken. Misschien dat ik dat 't beste via een class kan doen of zo. Dan blijven die error meldingen toch nog in 1 bestand zitten. En dat ik dan mbv htaccess die class aan roep.

Die virtual en dan een foute pagina includen zal ook niet zo mooi zijn omdat je dan die requested URL natuurlijk niet meer klopt :) . Naja ik zal er nog eens over nadenken. Die apache melding kun je vanuit php toch niet throw-en ;( .
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.