Eigen Inlog?

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

.Net ontwikkelaar - Het schoolsysteem verbeteren!

Bedrijfsomschrijving Onze klant is een prettige en kleinschalige organisatie waar hard gewerkt wordt om het onderwijs te verbeteren. Daarom werken ze aan complexe om administratieve, financiële en facilitaire processen te versnellen en te verbeteren. Dit doen ze vanuit een platte organisatie voor klanten die door geheel Nederland verspreid zitten, hier horen vanzelfsprekend een aantal aansprekende HBO scholen en universiteiten toe. Functieomschrijving Je komt terecht in een organisatie waar op dit moment 2 scrumteams werken. Jij zal als .Net developer binnen 1 van deze scrumteams functioneren, iedereen binnen dit team heeft zijn/haar eigen expertise waardoor er met verschillende invalshoeken aan een

Bekijk vacature »

Full stack Developer / .NET / Angular / Azure

Dit ga je doen Jij gaat je als Full Stack .NET Developer voornamelijk bezighouden met: Het vertalen van concepten naar passende innovatieve en duurzame oplossingen; Het ontwikkelen van bedrijf kritische en gebruiksvriendelijke applicaties voor de internationale markt en intern gebruik; Bouwen aan software om het Internet of Things netwerk te ondersteunen; Het maken en onderhouden van interfaces tussen systemen aan de hand van API's; Het onderhouden en blijven verbeteren van de ontwikkelde software. Hier ga je werken Binnen deze organisatie zal jij als Full Stack .NET Developer een belangrijke rol krijgen en ga je dagelijks de uitdaging aan om maatwerk

Bekijk vacature »

Back End Developer .NET

Dit ga je doen Ontwikkelen in C# .NET en werken aan nieuwbouw, uitbouw en onderhoud van de software (die communiceren met 68.000 sensoren, waardoor er meerdere miljoenen berichten per uur verwerkt worden); Samenwerken in Scrum Teams; Meewerken aan verschillende, uitdagende projecten; Werken met nieuwe technologieën en vrijheid krijgen om jezelf te ontwikkelen en door te groeien. Hier ga je werken Je komt als Developer te werken bij een organisatie die gespecialiseerd is in software die real-time wordt gebruikt. De software constateert waar werk moet worden uitgevoerd en de chauffeurs worden met een andere applicatie hierop geattendeerd. Ook wordt er direct

Bekijk vacature »

UX Writer (m/v/d)

UX Writer (m/v/d) Everything we do, starts with you. Together with you, we build the most human-centric fintech. We have the ambition to create the next. And - with Bertelsmann - a strong foundation to start from. Let’s make it new – for society and for yourself. Wij zijn op zoek naar een UX Writer (m/v/d) Fulltime - Op ons kantoor in Amsterdam of Heerenveen / deels vanuit huis Als UX Writer bij Riverty hou jij je bezig met onze strategie om daar te zijn waar onze gebruikers zijn en op de manier waarop zij ons nodig hebben, terwijl wij

Bekijk vacature »

Senior developer (PHP en VB.NET)

Functie De development afdeling bestaat uit 2 teams. Het productteam (10 developers) is verantwoordelijk voor verschillende applicaties met als doel om zoveel mogelijk te automatiseren en uit te werken tot standaard software. Met diverse Solutions Architecten en ervaren developers denken ze voortdurend mee met hun klanten en bouwen ze de basis van het uiteindelijke maatwerk dat wordt geleverd. Hiernaast hebben ze een maatwerk/projectteam. Dit team bestaat momenteel uit 8 developers (junior tot senior) en is verantwoordelijk voor het maatwerk in hun klantprojecten. Momenteel zijn ze op zoek naar een senior developer die aan de slag gaat in het productteam. Hierin

Bekijk vacature »

Lead Webdeveloper

Als Lead webdeveloper bij KUBUS ben je verantwoordelijk voor het implementatie design van requirements en de software architectuur van de webapplicatie en services van BIMcollab. In je rol als lead developer zoek je als vanzelf op een creatieve manier naar het optimum tussen benodigde implementatie-tijd, de performance van de applicatie en een snelle go-to-market van features, aansluitend bij onze geautomatiseerde test- en release train. Hierbij bewaak je in samenwerking met de andere senior ontwikkelaars in je team de architectuur van de applicatie en adviseer je de product owner over noodzakelijke refactoring om de onderhoudbaarheid van het platform te verbeteren. Ons

Bekijk vacature »

C# developer

Functie Als C# ontwikkelaar ben jij de spin in het web bij deze organisatie. Jij begeleidt en traint de field engineers die bij de klanten machines leveren en installeren. Daarnaast ondersteun jij de field engineers als zij bij de klant vastlopen bij het installeren van de machine m.b.t. software matige vragen. Jouw doel is dan ook om de technische kennis van de field engineers door middel van training zoveel mogelijk uit te breiden. Dit om ervoor te zorgen dat zij zelfstandiger software matige problemen kunnen oplossen. Ook ben jij verantwoordelijk voor het bedenken van software oplossingen voor klanten en dit

Bekijk vacature »

Full Stack Developer/ Applicatie Ontwikkelaar

Wat jij doet Als Applicatie Ontwikkelaar ben je onderdeel van het team die de Rimote omgeving ontwikkeld en onderhoud. Hierbij kan je denk aan de cloud, on premise en webapplicaties welke worden gebruikt in bijvoorbeeld industriële bakkerijen, biogasinstallaties en kwekerijen. Deze applicaties verzorgen (remote) de aansturing en monitoring van processen, machines en robots. Van a tot z ben je betrokken bij projecten. Dit betekent vanaf ontwerp tot oplevering. Je moet samen met jouw team een goed product neer zetten. Dit begint met het opzetten van het ontwerp. De basis van de software moet staan als een huis. Daarvoor moet jij

Bekijk vacature »

.NET software developer

Functie omschrijving Voor een gewilde werkgever in omgeving Roosendaal zijn wij op zoek naar een back-end software developer met een aantal jaar werkervaring. Je krijgt een plekje in het workflow team en je zal betrokken worden bij het bouwen van nieuwe software, en het optimaliseren van bestaande code. Je werkt bij dit bedrijf in een Scrum team waarin je soms klantcontact hebt. Jouw werkzaamheden zullen er als volgt uit zien: Je krijgt een plekje op de in-house IT afdeling. Deze afdeling bestaat uit zo'n 12 collega's, verdeeld over verschillende specialisaties (BI, Beheer, Business software & workflow). De vacature staat open

Bekijk vacature »

Junior Developer Low-code

Dit ga je doen Low-code ontwikkeling van software voor landelijk bekende organisaties; Samenwerken in een team van 10 collega's; Opleveren van mooie eindproducten, middels de Agile methodiek; Direct contact met de eindklant over de gewenste oplossingen. Hier ga je werken Als startende IT-professional kom je te werken in de regio van Lelystad bij een organisatie die met toonaangevende klanten uit heel Nederland samen werkt. De producten en diensten van de organisatie bereiken miljoenen Nederlanders. Hierbij komt een grote hoeveelheid informatie kijken en deze moet discreet en veilig verwerkt worden. De processen die hierbij horen worden door het IT team vormgegeven.

Bekijk vacature »

Java developer

Als Java Developer bij Sogeti ben je onderdeel van onze toonaangevende community die bestaat uit ruim 100 gepassioneerde Java professionals. In teamverband lever je mooie prestaties. Daarmee draag je aan bij de meerwaarde die wij leveren aan onze top-opdrachtgevers. Geen werkdag is hetzelfde! Je bent voortdurend bezig met het oplossen van allerlei complexe vraagstukken binnen bedrijfs kritische systemen voor onze klanten in regio Noordoost zoals DUO, ING, CJIB en Tendernet. Natuurlijk krijg jij de mogelijkheid je verder te certificeren in dit vakgebied. We organiseren regelmatig technische Meetups en doen veel aan kennisdeling. Sogetisten hebben plezier in hun werk en staan

Bekijk vacature »

Implementatie specialist

Standplaats: Honselersdijk Aantal uren: 32 – 40 uur Opleidingsniveau: HBO werk- en denkniveau Ben jij de implementatie expert die onze klanten helpt bij het integreren van de Greencommerce software? Ben jij daarnaast communicatief sterk, denk jij graag in verbeteringen en heb je ervaring met ICT? Lees dan snel verder! Bedrijfsinformatie Jem-id is een grote speler op het gebied van software ontwikkeling. Zo zijn wij continu bezig met het ontwikkelen van de meest innovatieve software voor de AGF- en sierteeltsector. We creëren oplossingen die er toe doen en verbinden klanten niet alleen op technisch vlak, maar zoeken ook de verbinding in

Bekijk vacature »

Front-end Developer Magento 2/Wordpress

Voor het aantrekkelijk houden en steeds vernieuwen van de huidige websites en webshops en het meedenken in de marketing zijn wij per direct op zoek naar een ervaren Front-end developer met gedegen kennis van Magento 2 (webshops) en Wordpress (websites). Wat bieden wij jou Mooi salaris! Meteen op contract bij de opdrachtgever! Gezellig, Kempisch bedrijf! 35 uur per week! Auto van de zaak! Wie ben jij Van een front-end developer verwachten wij: Een afgeronde Bachelor ICT opleiding met profiel ICT & Media Design. Dat je in het bezit bent van een Magento 2 professional front-end developer certificaat; Je hebt ruime

Bekijk vacature »

Medior Java developer

Wat je gaat doen: Of beter nog, wat wil jij doen? Binnen DPA GEOS zijn we dan ook op zoek naar enthousiaste Java developers om ons development team te versterken. Als Java developer werk je in Agile/Scrum teams bij onze klanten en daarbij kun je eventueel ook andere ontwikkelaars begeleiden in het softwareontwikkelproces. Verder draag je positief bij aan de teamgeest binnen een projectteam en je kijkt verder dan je eigen rol. Je gaat software maken voor verschillende opdrachtgevers in jouw regio. Je bent een professional die het IT-vak serieus neemt en kwaliteit levert. Je leert snel vanwege je diepgaande

Bekijk vacature »

Frontend Developer

Functieomschrijving Voor de NIPV zijn wij opzoek naar een Frontend Developer. Als Frontend Developer ga jij aan de slag om dashboards te bouwen vanuit het datawarehouse. Dit stelt NIPV in staat om snel en eenvoudig bij correcte bedrijfsvoeringsinformatie te kunnen. Je ontwikkelt dashboards in PowerBI, publiceert en onderhoud die, verzameld en verwerkt feedback in overleg met het ontwikkelteam. Naast dashboards ontwikkel en onderhoud je een datamodel in Excel waarmee adviseurs, controllers en analisten in staat worden gesteld om de gegevens uit de dashboards te raadplegen en anders te filteren of bepaalde gegevens nader te verfijnen, zodat verdiepende vragen kunnen worden

Bekijk vacature »

Pagina: 1 2 volgende »

The Force

The Force

16/08/2006 12:41:00
Quote Anchor link
Hey allemaal,

Ik ben nieuw hier en zit te twijfelen of ik een inlogscript van deze website ga gebruiken of een eigen.

Als ik een inlogscript maak met sessie's, MD5, antiflood en MySQL is dit dan veilig genoeg? Of is dit snel te kraken?

Alvast bedankt!
 
PHP hulp

PHP hulp

06/05/2024 23:37:58
 
Kalle P

Kalle P

16/08/2006 12:43:00
Quote Anchor link
Het klinkt oké, maar het ligt eraan hoe je het gaat programmeren of hoe het geprogrammeerd is.

edit:
Bekijk eens wat recente loginsystemen en het commentaar dat er bijstaat van mensen onderaan het geplaatste script. Daar kan je nog wat van opsteken. Succes.
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Kalle P
 
Niek s

niek s

16/08/2006 13:39:00
Quote Anchor link
is een sessie login systeem trouwens wel veilig? ik moet namelijk nu weer zelf een login systeem maken, maar het moet wel veilig zijn. In dit geval is een script van deze site geen oplossing... Hoe veilig zijn die sessies nou?
 
Arjan Kapteijn

Arjan Kapteijn

16/08/2006 13:40:00
Quote Anchor link
Ik zou geen wachtwoorden in een sessie zetten ofzo, maar je kan het prima als identificatienr/code gebruiker om vervolgens in de database die code te vergelijken.
 
The Force

The Force

16/08/2006 15:13:00
Quote Anchor link
Bedankt voor de reactie's! Het is natuurlijk zeer belangrijk hoe het geprogrammeerd is. Ik heb al heel veel gekeken op de bestaande inlogscripts hier. Denk dat ik het toch zelf ga programmeren.
 
Niek s

niek s

16/08/2006 16:07:00
Quote Anchor link
Arjan:
Ik zou geen wachtwoorden in een sessie zetten ofzo, maar je kan het prima als identificatienr/code gebruiker om vervolgens in de database die code te vergelijken.


nee dat doe ik ook niet, is ook niet nodig lijkt mij, maar waar dient die tutorial voor veilige sessies dan vor?
 
Eddy B

Eddy B

07/11/2011 22:00:45
Quote Anchor link
Mijn standaard manier voor inlog beveiliging is eigenlijk best simpel:

Als iemand inlogt en alles klopt zet ik een nieuwe row in de tabel tbl_secure met de inhoud: username/secure_code

Vervolgens creëer ik een cookie genaamd secure en met een unieke code van 18 karakters(dezelfde code die in de database staat) en een cookie met de username

Op elke pagina kijk je of er een cookie bestaat met die code en username, zo niet dan inlog-formulier laten weergeven.

Bij het inloggen verwijder je alle oude rows(voordat je een nieuwe toevoegt) met dat username(cookies verlopen natuurlijk) en hij het uitloggen ook.
 
Ozzie PHP

Ozzie PHP

07/11/2011 22:07:19
Quote Anchor link
Eddy, je reageert op een topic uit 2006.... ahum
 
Eddy B

Eddy B

07/11/2011 22:17:15
Quote Anchor link
Haha, nu vraag ik me af.. hoe kom ik nou weer in dit topic? Maarja.. dat overkomt me wel vaker(;D).
 
Dirk Renes

Dirk Renes

08/11/2011 09:00:30
Quote Anchor link
MD5 is eiegenlijk niet echt veilig salt is beter.
 
Jelle -

Jelle -

08/11/2011 09:36:14
Quote Anchor link
Dirk Renes op 08/11/2011 09:00:30:
MD5 is eiegenlijk niet echt veilig salt is beter.


Ik neem aan dat je bedoelt dat md5(pass+salt) veiliger is dan md5(pass), maar zoiezo raad ik dat ook af, gewoon crypt gebruiken (phpass).

md5 is oud, achterhaald, heeft massale rainbow tables en het is gewoon een snel algoritme wat bruteforcen dus gewoon makkelijker maakt.
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

08/11/2011 10:06:33
Quote Anchor link
Tenzij je een salt gebruikt, dan heeft niemand wat aan een rainbow-table.
SHA1 raakt tegenwoordig steeds vaker in opmars...
 
Jelle -

Jelle -

08/11/2011 10:47:39
Quote Anchor link
- Aar - op 08/11/2011 10:06:33:
Tenzij je een salt gebruikt, dan heeft niemand wat aan een rainbow-table.
SHA1 raakt tegenwoordig steeds vaker in opmars...


Dat is waar, maar met de steeds sneller wordende hardware zal het nogsteeds wel mogelijk zijn om de salt te achterhalen, dan zou je al haast een aparte salt per gebruiker moeten gebruiken wat natuurlijk ook een mogelijkheid blijft.

Het is natuurlijk ook hoe moeilijk je het ze wilt maken en hoe ver je zelf wilt gaan.
 
Ozzie PHP

Ozzie PHP

08/11/2011 10:57:08
Quote Anchor link
Smur f op 08/11/2011 10:47:39:
Dat is waar, maar met de steeds sneller wordende hardware zal het nogsteeds wel mogelijk zijn om de salt te achterhalen, dan zou je al haast een aparte salt per gebruiker moeten gebruiken wat natuurlijk ook een mogelijkheid blijft.

Hoe zou je dan een salt kunnen achterhalen???
 
Vincent Huisman

Vincent Huisman

08/11/2011 11:27:46
Quote Anchor link
je hebt een verzameling met wachtwoorden en kijkt welke tekens er gelijk zijn bij alle
 
Ozzie PHP

Ozzie PHP

08/11/2011 11:33:32
Quote Anchor link
Dat gaat alleen op als de wachtwoorden niet zijn gecodeerd. Als er SHA1 overheen zit kan dat niet, dus vandaar mijn vraag...
 
Jelle -

Jelle -

08/11/2011 11:33:39
Quote Anchor link
Als je een salt+pass combinatie gebruikt die bij bruteforcen het eerst voorkomende hash genereerd (ook wel, een kortere combinatie die dezelfde hash genereerd komt niet voor) en je ziet dit bijvoorbeeld twee maal gebeuren, zou je een vergelijking kunnen zien en dus de salt kunnen achterhalen (hoe meer je er achterhaalt hoe makkelijker dat wordt natuurlijk).

Als jij dus altijd pass+salt doet, dan zul je dus een rainbow table kunnen maken met die salt.

Maar hoe langer je salt is, hoe groter de kans is op een colission dus hoe lastiger het wordt om het orgineel te achterhalen. Dit komt omdat er oneindig invoer mogelijkheden zijn en een beperkt aantal uitvoer mogelijkheden.

Met een salt ga je dus zorgen dat ze meer invoer mogelijkheden moeten proberen voordat ze het kunnen achterhalen en zorg je dat de kans dat, ALS ze een gelijke hash hebben gevonden en de invoer verschillend is, hoger wordt.

Het punt is dus, mogen ze dus de moeite nemen om een rainbow table te maken voor je hashes van gesalte wachtwoorden, ze dus bij de kortste wachtwoorden mogelijk al de salt kunnen achterhalen. Als dit zou gebeuren wordt het proces van de andere achterhalen gigantisch verkort, aangezien je het aantal mogelijkheden gigantisch gaat verlagen.

Dus in principe is het zo dat je eigenlijk verschillende salts wilt gebruiken, die lang zijn, het is namelijk niet zo erg dat ze een invoer vinden die dezelfde hash genereerd aangezien ze daar niets mee kunnen.

Het voordeel van crypt() (met behulp van bcrypt) is dus dat het genereren van rainbow tables dus gigantisch veel trager is aangezien bcrypt een algoritme is die traag is. Voor jou maakt een extra 10 ms niet uit, voor een bruteforcer wel :)

tl;dr:
hashes zijn handig als je ze goed toe past (het proces van het genereren van de juiste hash traag maken)

Edit: excuses voor de wall of text :P
Gewijzigd op 08/11/2011 11:34:01 door Jelle -
 
Ozzie PHP

Ozzie PHP

08/11/2011 11:55:21
Quote Anchor link
Wooow... dankje voor je uitleg, maar ik snap de 1e alinea nog steeds niet. Stel we hebben 2 wachtwoorden: boom en boek. Ik salt ze tot bla_boom en bla_boek en gooi er een MD5 overheen. Dan krijg je toch 2 totaal verschillende strings van 32 tekens:

c6a5c55dda637108d317d11024b96436 en bdfb4aa7cc60785d05f9792835818eb8

Daar kun je toch nooit een salt uithalen???

Nog een simpel voorbeeld: je MD5't de letter a, dan krijg je:
0cc175b9c0f1b6a831c399e269772661

en nu aa, dan krijg je:
4124bc0a9335c27f086f24ba207a4912

Daar zitten toch totaal geen overeenkomsten in?
 
Jelle -

Jelle -

08/11/2011 12:06:38
Quote Anchor link
Het punt is, dat je dus met bruteforcen gewoon alle mogelijkheden af gaat en wanneer je bij 'bla_boom' komt, zie je dat de hashes overeen komen. Hetzelfde bij 'bla_boek'
Je weet nu van 2 gebruikers het "wachtwoord":
bla_boom
bla_boek

Hmm, beide bla_ ervoor, zou dit de salt zijn? Grote kans van wel. Dus in plaats dat wij nu gaan bruteforcen met alle mogelijkheden beperken we dit dus tot "bla_" + alle mogelijkheden daar achter en ben je dus het effect van de salt zo ongeveer kwijt.

Als we nu een langere salt gebruiken, is er dus een grotere kans dat er een invoer is VOOR het echte wachtwoord die dezelfde hash genereerd.

Als voorbeeld hier van gebruiken we even een hash van 6 tegen maximaal (md5 heeft er 32)

Stel je voor we hebben asdfasdfasdfasdf_blaat, die geeft (bv) 123456 als hash.

We zien dus, het aantal tekens van het gehaste wachtwoord meer is dan de hash zelf is. Dus er is een grote kans dat als we gaan bruteforcen, we meerdere keren dezelfde hash krijgen met verschillende invoer. Dat maakt het achterhalen al weer een stukje lastiger.
 
Ozzie PHP

Ozzie PHP

08/11/2011 12:15:27
Quote Anchor link
Sorry, ik snap echt niet hoe je dit bedoelt. Laten we ons even focussen op de 1e 2 alinea's.

Jij zegt "Het punt is, dat je dus met bruteforcen gewoon alle mogelijkheden af gaat en wanneer je bij 'bla_boom' komt, zie je dat de hashes overeen komen."

Ja, dat klopt... maar dit is toch helemaal niet reëel? Ten eerste begint het er al mee dat iemand niet weet op welke manier een wachtwoord is gecodeerd. Dan moet ie vervolgens denken... iemand zal vast als wachtwoord "boom" hebben, en dan ga je vervolgens "boom" bruteforcen met allerlei prefixes. En dan moet tussen die prefixes toevallig ook nog eens "bla_" staan. En in werkelijkheid gebruik je natuurlijk een of andere rare salt zoals "dfkj34s". Nou, ik denk niet dat iemand dat tussen z'n prefixes heeft staan. Gooi er dan ook nog een pepper bij... en dan ga je het toch nooit kunnen kraken :-s
 
Eddy B

Eddy B

08/11/2011 12:55:37
Quote Anchor link
Blijkt het bumpen toch nog eens goed te zijn.
 

Pagina: 1 2 volgende »



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.