Elseif geeft onverwachte uitkomst

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Oracle APEX developer

Wat je gaat doen: Als Oracle APEX ontwikkelaar bij DPA werk je samen met collega’s aan de meest interessante opdrachten. Je zult je ervaring met SQL, PL/SQL, JavaScript, HTML en CSS inzetten om wensen van opdrachtgevers te vertalen naar technische oplossingen. Je werk is heel afwisselend, omdat DPA zich niet beperkt tot een specifieke branche. Zo ben je de ene keer bezig binnen de zorgsector, de andere keer is dit bij de overheid. Wat we vragen: Klinkt goed? Voor deze functie breng je het volgende mee: Je hebt een hbo- of universitaire opleiding afgerond Je hebt 2 tot 5 jaar

Bekijk vacature »

Mendix Consultant / Developer

Dit ga je doen Het in kaart brengen en analyseren van de functionele wensen van de klant rondom Mendix applicaties; Het fungeren als sparringpartner voor de (interne) klanten; Het opstellen van requirements en het vertalen hiervan naar technische mogelijkheden; Het opstellen van user stories; Het bouwen van de Mendix applicaties in samenwerking met jouw team of zelfstandig; Het testen van op te leveren software en het zorg dragen voor de implementatie; Trainen van gebruikers in het gebruik van de applicatie; Werken in een Agile omgeving. Hier ga je werken De organisatie begeeft zich in de retail branche en focust zich

Bekijk vacature »

Full Stack Developer

Dit ga je doen Ontwikkelen van Product Informatie Management (PIM) systemen; Werken aan zowel grotere als kleine projecten voor toonaangevende klanten binnen o.a. de retail; Verantwoordelijk voor de front-end werkzaamheden; Naast de front-end werk je ook aan de backend. Hier ga je werken Als Full Stack Developer komt je te werken binnen een vooruitstrevende organisatie die Product Informatie Management (PIM) systemen levert aan hun klanten. Hun klanten zijn toonaangevende bedrijven binnen o.a. de retail. De organisatie zit gevestigd in regio Zwolle en bestaat uit zo'n 35 medewerkers, waarvan 30 IT. Je komt te werken binnen één van de zelfsturende development

Bekijk vacature »

Junior Developer Low-code

Dit ga je doen Low-code ontwikkeling van software voor landelijk bekende organisaties; Samenwerken in een team van 10 collega's; Opleveren van mooie eindproducten, middels de Agile methodiek; Direct contact met de eindklant over de gewenste oplossingen. Hier ga je werken Als startende IT-professional kom je te werken in de regio van Lelystad bij een organisatie die met toonaangevende klanten uit heel Nederland samen werkt. De producten en diensten van de organisatie bereiken miljoenen Nederlanders. Hierbij komt een grote hoeveelheid informatie kijken en deze moet discreet en veilig verwerkt worden. De processen die hierbij horen worden door het IT team vormgegeven.

Bekijk vacature »

Java developer

Als Java Developer bij Sogeti ben je onderdeel van onze toonaangevende community die bestaat uit ruim 100 gepassioneerde Java professionals. In teamverband lever je mooie prestaties. Daarmee draag je aan bij de meerwaarde die wij leveren aan onze top-opdrachtgevers. Geen werkdag is hetzelfde! Je bent voortdurend bezig met het oplossen van allerlei complexe vraagstukken binnen bedrijfs kritische systemen voor onze klanten in regio Noordoost zoals DUO, ING, CJIB en Tendernet. Natuurlijk krijg jij de mogelijkheid je verder te certificeren in dit vakgebied. We organiseren regelmatig technische Meetups en doen veel aan kennisdeling. Sogetisten hebben plezier in hun werk en staan

Bekijk vacature »

Senior Mobile Developer

Sogeti is een organisatie met een goede werksfeer en zo min mogelijk hiërarchische verhoudingen. Ga je bij ons als Senior Mobile Developer aan de slag? Dan werk je dagelijks met collega’s aan de mooiste IT-projecten. Deze snelgroeiende groep collega’s krijgt energie van hun vak en dat merk je op de werkvloer. Onze klantenkring is groot en divers, dat vraagt om flexibiliteit van jou. Tegelijkertijd betekent dit dagelijks nieuwe dingen leren én dat geen werkdag hetzelfde is. Natuurlijk krijg jij de mogelijkheid je te certificeren. We organiseren regelmatig technische Meet-ups en doen we veel aan kennisdeling waarbij iedereen welkom is, zowel

Bekijk vacature »

C# Ontwikkelaar

In het kort Als C# .NET Core ontwikkelaar ga je binnen onze business unit Transport en Logistiek aan de slag complexe maatwerk software voor bedrijf kritische systemen binnen de technische automatisering. Denk bijvoorbeeld een IoT-oplossing voor de logistieke sector waarbij we van ruim 200.000 machines de telemetrie en events verwerken. We zijn actief in de distributielogistiek, havenlogistiek en productielogistiek. Naast C# en .NET Core maken we ook gebruik van Azure technologie. En als trotse Microsoft Gold Partner leren we graag van en met jou. Wil jij jezelf blijven ontwikkelen binnen de technische automatisering met .NET, dan gaan we deze uitdaging

Bekijk vacature »

Software developer (PHP) - Utrecht centrum

Functie Ieder onderdeel van de software draait op aparte servers en het bestaat dus echt uit verschillende componenten. Het team bestaat uit 4 developers, een klein team dus met korte lijnen. Alles in intern ontwikkeld en je werkt aan alle facetten. Van uitbreiding van de core tot maatwerk voor de klant. Ook liggen er verschillende uitdagingen op servervlak en databases. Je zult de eerste periode veel samenwerken met de lead developer om vervolgens echt je gang te gaan binnen de software. In het team streven ze naast de hoogst haalbare kwaliteit. Hiervoor werken ze nauw met elkaar samen en levert

Bekijk vacature »

Database developer - SQL

Functie omschrijving Kan jij goed overweg met complexe algoritmes en het schrijven van procedures in T-SQL? Heb jij al wat ervaring opgedaan met SQL en vind je het tijd voor de volgende stap? Lees dan snel verder! Dit software bedrijf, gespecialiseerd in de ontwikkeling van logistieke software, is op zoek naar een ervaren SQL database developer. Jouw werkzaamheden zullen onder andere bestaan uit: Je sluit aan bij meetings en brengt het gehele logistieke proces in kaart. Vervolgens ga je als lead developer aan de slag om de klus te klaren. Je stuurt het junior developer team en helpt, zo nodig,

Bekijk vacature »

Low Code Developer voor o.a. overheidsprojecten!

Bedrijfsomschrijving Wil jij ook behoren tot de specialist in Low Code? Dan zou ik zeker aanraden om verder te lezen. Deze organisatie is ooit opgericht door twee studenten en is inmiddels uitgegroeid tot een serieuze werkgever met een groot aanzien op Low Code projecten. De sfeer is echter niet veranderd, er heerst een informele sfeer met een open deuren beleid, en hierin mag de eigen bar natuurlijk niet ontbreken. Momenteel maakt deze organisatie een flinke groei door en hier kan jij natuurlijk niet bij ontbreken. Daarom ben ik op zoek naar Low Code Developers met een degelijke technische achtergrond. Kennis

Bekijk vacature »

PHP developer (Symfony, Doctrine)

Functie Als PHP developer wordt er een hoge mate van zelfstandigheid verwacht, maar ook dat je goed opereert in een team waar kennis wordt gedeeld en dingen als codereviews erg veel voorkomen. Kwaliteit staat voorop, mede hierom werken ze bijvoorbeeld zonder echte deadlines in hun sprints. De SaaS-applicatie wordt volledig ontwikkeld in PHP en Symfony. De module bestaat uit een stuk informatie verrijking en intelligentie wat resulteert in een medische check. De logica wordt daarom in de code geïntrigeerd. Je bent onder andere bezig met complexe databases waar meer dan 80.000 medicijnen op verschillende niveaus in staan, die maandelijks worden

Bekijk vacature »

Front-end developer

Functie Als front-end developer kom je te werken in een team van 30 gedetacheerde, en het team is momenteel flink aan het groeien. Je hebt ervaring met het bouwen van complexe bedrijfsapplicaties waar je gebruik maakt van de nieuwste technologieën waarmee jij elke klant omver blaast. Het gaat om uitdagende projecten met een gemiddelde doorlooptijd van 2 jaar. Hierdoor heb jij echt de volledige focus op een project en kun je flinke impact maken. Het team zit boordevol met ervaren developers die samen dezelfde ambitie delen. Aan de hand van opleidingen en trainingen kun je certificaten halen in jouw expertise

Bekijk vacature »

Junior Software Developer (HBO / WO)

Functie omschrijving Voor een leuke opdrachtgever zijn wij op zoek naar een Junior Software Developer! Sta jij aan het begin van je carrière en heb je net je HBO of WO-diploma in de richting van ICT of Techniek mogen ontvangen? En heb jij grote affiniteit met software development? Dan hebben wij bij Jelling IT Professionals de perfecte opdrachtgever in de omgeving van Hoofddorp. Binnen deze functie vervul je een onsite learning programma waarbij je aan de slag gaat met PHP en Laravel. Hierbij ben je voornamelijk werkzaam op verschillende klantlocaties en is het jouw taak om hun wensen en eisen

Bekijk vacature »

Junior/medior Back end developer PHP, Laravel

Functie Jij als ontwikkelaar komt te werken in een team bestaande uit 4 back end programmeurs, 2 vormgevers/ Front end developers en een online marketeer. Qua persoonlijkheden is het team erg gevarieerd van sportfanaten tot gameliefhebbers en Golfers. Een ding heeft iedereen hier gemeen; Passie voor goede code. In jouw rol zul je voor veel van je tijd je bezig houden met het ontwikkelen van maatwerk features en applicaties. Daarnaast hebben wij op aanvraag ook wel eens een website of onderhoudsklusje, die opgepakt moet worden en hier ben jij ook niet vies van. Jij als full stack developer zult dus

Bekijk vacature »

Software Developer

Dit ga je doen Je bent verantwoordelijk voor de warehouse applicatie die een integratie heeft met de PLC laag; Je ontwikkelt in C#/.Net; Je bent verantwoordelijk voor het ontwikkelen van interfaces en het visualiseren van componenten; Je denkt mee over het design voor business oplossingen; Je bent verantwoordelijk voor het testen van de gebouwde oplossing. Hier ga je werken Voor een internationale organisatie in de transport zijn wij momenteel op zoek naar een Software Developer. Ze zijn wereldwijd de grootste speler en lopen voorop met het automatiseren van alle processen van de warehouses. Op dit moment wordt er nog gebruik

Bekijk vacature »
Gerrit Spilt

Gerrit Spilt

20/05/2015 09:06:06
Quote Anchor link
Ik heb een programmaatje gemaaktwaar ik een elseif gebruik. Het ziet er als volgt uit:

echo "$parm_aantal";
echo " ";
echo "$parm_model";echo " ";
var_dump ($parm_model);
echo "$parm_prijs";

if ($parm_model=" ") {echo "0";}
elseif ($parm_model="PROMO A") {echo "A";}
elseif ($parm_model="PROMO B") {echo "B";}
elseif ($parm_model="PROMO C") {echo "C";}
elseif ($parm_model="PROMO D") {echo "D";}

Als ik het de eerste keer run dan leidt dit tot het verwachte resultaat "0". Als ik daarna waarden invoer dan gaat het echter niet goed.

De "echo "$parm_mdoel";" geeft bijvoorbeeld "PROMO A" wer het reultaat van de if is nog steeds "0".

Wat heb ik verkeerd gedaan of wat moet ik anders doen?
 
PHP hulp

PHP hulp

09/05/2024 03:56:32
 
Spike Spade

Spike Spade

20/05/2015 09:13:39
Quote Anchor link
De vergelijking binnen je if-statement moet je wel met == doen ipv enkel =

De assign binnen een if-statement (enkele =) werkt alleen wanneer je iets uitvoerd wat een waarde of false teruggeeft


Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
<?php
function foo()
{

   //functie die een getal of false teruggeeft
}

//Check of foo() geen false teruggeeft
if($getal = foo()):
   //Door de assign kun je hier $getal gebruiken, welke gevuld is met het resultaat uit foo()
   var_dump($foo);
endif;
Gewijzigd op 20/05/2015 09:17:39 door Spike Spade
 
Gerrit Spilt

Gerrit Spilt

20/05/2015 09:25:02
Quote Anchor link
Hoe simpel kan het zijn (als je het weet). Mijn dank!

Toevoeging op 20/05/2015 09:39:39:

Wellicht kun je mij nog wat verder helpen?

Nu wil ik op basis van de waarde van $parm_model een string toekennen aan $parm kies.

Ik heb dat als volgt gedaan:

elseif ($parm_model=="PROMO A") {$parm_kies="Select `Aantal`,`A`,FROM `Prijzen`WHERE `Aantal` like '$parm_aantal'";}

De $parm_kies gebruik ik vervolgens in: $sql = $parm_kies;

Ergens doe ik iets verkeerd want er gebeurt niets (het resultaat is een leeg scherm).
 
- SanThe -

- SanThe -

20/05/2015 09:52:30
Quote Anchor link
Bouw foutafhandeling in op de query's.
Gebruik geen backtics in de query.
 
Gerrit Spilt

Gerrit Spilt

20/05/2015 10:09:34
Quote Anchor link
Kun je mij ook vertellen hoe ik dat dan doe?
 
- SanThe -

- SanThe -

20/05/2015 10:12:55
 
Spike Spade

Spike Spade

20/05/2015 10:24:35
Quote Anchor link
Even iets los daarvan. Probeer geen PHP variabele in een string te zetten. Haal deze er altijd uit of zet er accolades omheen

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
<?php

$foo
= "iets";

//Heeft bij mij geen voorkeur, geeft wel een correcte uitvoer
echo "waarde1 $foo <br />";

//Dit is netter. Geeft correcte uitvoer
echo "waarde2 {$foo} <br />";

//Dit geeft uitvoer 'waarde 3 $foo'. Dit werkt dus niet doordat je enkele quotes gebruikt
echo 'waarde3 $foo <br />';

//Dit geeft uitvoer 'waarde 3 {$foo}'. Dit werkt dus niet doordat je enkele quotes gebruikt
echo 'waarde4 {$foo} <br />';

//Onderstaande 2 geven altijd de goede waarde
echo 'waarde5 ' . $foo . '<br />';
echo "waarde6 " . $foo . "<br />";
?>


Wat betreft je query fout. Echo de inhoud van $parm_kies eens.

PS: maak gebruik van nettere codeformat om het leesbaar te houden

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
<?php
elseif ($parm_model=="PROMO A")
{

   $parm_kies = "SELECT
                    `Aantal`,
                    `A`,
                 FROM
                    `Prijzen`
                 WHERE
                    `Aantal` like '$parm_aantal'"
;
}

?>


Je ziet nu ook dat er een comma teveel staat in je SELECT. En er is witruimte voor je WHERE ontstaan.
 
- SanThe -

- SanThe -

20/05/2015 10:29:56
Quote Anchor link
Spike Spade op 20/05/2015 10:24:35:
Probeer geen PHP variabele in een string te zetten.


Niet echt aanbevolen, maar het kan/mag wel van php.


Spike Spade op 20/05/2015 10:24:35:
... of zet er accolades omheen


Huh, vreemde methode.
 
Spike Spade

Spike Spade

20/05/2015 10:43:34
Quote Anchor link
- SanThe - op 20/05/2015 10:29:56:
Huh, vreemde methode.


Vreemde methode? Hiermee geef je duidelijk aan wat je PHP-variabele is. Zeker wanneer je geen spatie na je variabele wilt, geeft dit anders problemen.

Voorbeeld
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
<?php
$huisType
= 'huur'

echo "Dit is een {$huisType}huis";
//Geeft 'Dit is een huurhuis'

//Dit zou natuurlijk niet werken, aangezien dan de verkeerde PHP variabele getoond zou worden. (als die al bestond)

echo "Dit is een $huisTypehuis";
?>


Mijn voorkeur blijft uitgaan naar het er helemaal uithalen zoals in mijn vorige voorbeeld bij waarde 5 en 6;
Gewijzigd op 20/05/2015 10:44:06 door Spike Spade
 
Gerrit Spilt

Gerrit Spilt

20/05/2015 10:52:13
Quote Anchor link
Mijn dank ik ben nu weer een stukje verder. Ga nog wat puzzelen.


Toevoeging op 20/05/2015 11:15:23:

Het werkt, nu nog de laatste stapjes. Het resultaat is dat er 1 rij wordt geselecteerd met 5 waarden:
Aantal en prijs A, Prijs B, Prijs C en Prijs D. Aantal is altijd gevuld en van de andere vier is er altijd maar 1 gevuld.
Aantal kan ik op het scherm weergeven, maar hoe geef ik nu de som van de andere 4 weer?

Toevoeging op 20/05/2015 11:17:14:

Ook dat lukt inmiddels
 
- SanThe -

- SanThe -

20/05/2015 11:24:55
Quote Anchor link
echo a+b+c+d:
 
Gerrit Spilt

Gerrit Spilt

20/05/2015 11:57:06
Quote Anchor link
Met dank aan de hulp: het werkt!

Nog slechts een paar kleine dingen: bij het openen van de site (promo.pkballs.nl) verschijnt de melding: "Query was Empty". Kan ik dat voorkomen?

Verder wil ik de getallen mooier maken"1000 met een punt en de twee andere getallen met een EURO-teken. Is dit mogelijk?

Toevoeging op 20/05/2015 15:26:16:

De getallen ook geformatteerd. Er resteren nog twee dingen. De melding "Query was Empty". Hoe kan ik die onderdrukken?

En op het scherm staat nu geen €-teken maar een leeg vierkant (ik gebruik IE).

Toevoeging op 20/05/2015 15:33:12:

Het €-teken gevonden.
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.