Elseif geeft onverwachte uitkomst

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Senior .Net developer

Sogeti is een organisatie met een goede werksfeer en zo min mogelijk hiërarchische verhoudingen. Ga je bij ons als .Net Developer aan de slag? Dan werk je dagelijks met collega’s aan de mooiste IT-projecten. Deze snelgroeiende groep collega’s krijgt energie van hun vak en dat merk je op de werkvloer. Natuurlijk krijg jij de mogelijkheid je te certificeren. We organiseren regelmatig technische Meet-ups en doen we veel aan kennisdeling. Mede hierdoor zij wij dit jaar Microsoft Partner of the year geworden. Sogetisten staan klaar voor elkaar, hebben lol met elkaar en daarmee behalen we de mooiste resultaten! Werken bij Sogeti

Bekijk vacature »

Software Developer C++ en Perl

Ben je een slimme en enthousiaste universitair opgeleide bèta die graag bij een relatief klein softwarebedrijf wil werken waar de sfeer goed is en eigen inbreng gewaardeerd wordt? Wij, IntelliMagic in Leiden, ontwikkelen technisch hoogwaardige software op het gebied van IT infrastructuur performance analytics. Het type software zorgt voor intellectueel interessante uitdagingen. We ontwerpen de producten zelf en verkopen deze als off-the-shelf software aan grote bedrijven in Europa en de VS. Wij zoeken een ervaren C++ software engineer met kennis van Perl voor een van onze ontwikkelteams. Werkzaamheden Samen met de andere ontwikkelaars specificeren, ontwerpen en implementeren van nieuwe functionaliteit

Bekijk vacature »

Fullstack developer - medior

Functie omschrijving Ben jij toe aan een nieuwe uitdaging en zou jij graag bij een platte maar informele organisatie willen werken? Voor een mooi softwarebedrijf in omgeving Dordrecht zijn wij op zoek naar versterking voor op de afdeling Software Development! Als Fullstack developer wordt je bij dit bedrijf onderdeel van de volledige ontwikkeling van requirement tot oplevering! Werkzaamheden Jouw focus ligt op de front end en alles wat daarbij komt kijken. Je gaat ontwerpen, ontwikkelen, testen en valideren. Je zult voornamelijk werken met React.js en Typescript. Maar ook Javascript, HTML en CSS komen aanbod. Daarnaast zal je ook regelmatig met

Bekijk vacature »

PHP Programmeur

Functieomschrijving Vanuit het hoofdkantoor in omgeving Breda, ontwikkel je als PHP programmeur niet alleen webapplicaties, maar ben je verder ook gefocust op het constant inspelen op nieuwe innovaties m.b.t software ontwikkeling. Naast het ontwikkelen van webapplicaties, bouwt deze toffe werkgever ook webshops en websites voor hun opdrachtgevers. Wat ga je doen? Het testen van ontwikkelde applicaties om te zorgen dat ze goed functioneren en voldoen aan de eisen van de klanten; Het ontwerpen en implementeren van webapplicaties met het Symfony framework; Het schrijven van een schone en efficiënte code volgens het Symfony framework; Onderhouden en updaten van bestaande applicaties die

Bekijk vacature »

Mendix Consultant / Developer

Dit ga je doen Het in kaart brengen en analyseren van de functionele wensen van de klant rondom Mendix applicaties; Het fungeren als sparringpartner voor de (interne) klanten; Het opstellen van requirements en het vertalen hiervan naar technische mogelijkheden; Het opstellen van user stories; Het bouwen van de Mendix applicaties in samenwerking met jouw team of zelfstandig; Het testen van op te leveren software en het zorg dragen voor de implementatie; Trainen van gebruikers in het gebruik van de applicatie; Werken in een Agile omgeving. Hier ga je werken De organisatie begeeft zich in de retail branche en focust zich

Bekijk vacature »

Frontend Developer - Leeuwarden

Als Frontend Developer bouw jij mee aan het onderwijs van de toekomst! In een scrum team werken met jonge en enthousiaste collega’s, moderne technieken, ruimte voor eigen ontwikkeling en op een proactieve wijze kunnen meewerken aan innovatie binnen het onderwijs. Magister is het state-of-the-art softwarepakket dat scholen in het voortgezet onderwijs op alle fronten ontzorgt. Van leerlingenadministratie tot het ondersteunen van individuele leerlijnen, van toegang tot digitaal lesmateriaal tot het plannen van het lesrooster. In de Magister app bedient Magister ruim 2,5 miljoen gebruikers waarvan, dagelijks meer dan 600.000 unieke. Hiermee is Magister de absolute marktleider in onderwijsland. Wat vragen

Bekijk vacature »

3D BIM Add-on Developer

As a 3D BIM add- on developer at KUBUS, you will develop add-ons (called BCF- Managers) to the leading building information modeling (BIM) programs Revit, Navisworks, Archicad, AutoCAD and Tekla Structures. BCF Managers enable data transfer between BIM software and BIMcollab. You will work on both the front- and the back-end. As a software company, KUBUS is in a unique position. We build our own products that are used by tens of thousands of users worldwide. Our company is just the right size: big enough to make a real impact in the market, but small enough that as an individual

Bekijk vacature »

Front-End Developer

Als Front-End Developer bij Coolblue verbeter je de gebruiksvriendelijkheid van onze webshop voor miljoenen klanten. Wat doe je als Front-End Developer bij Coolblue? Als Front-end Developer werk je aan de gebruiksvriendelijkheid van onze webshop voor miljoenen klanten. Je vindt het leuk om samen te werken met de UX designer om stories op te pakken. Je krijgt energie van het bedenken van creatieve oplossingen en presenteert dit graag binnen het team. Daarnaast ben je trots op je werk en verwelkomt alle feedback. Ook Front-end Developer worden bij Coolblue? Lees hieronder of het bij je past. Dit vind je leuk om te

Bekijk vacature »

Software Programmeur PHP - JAVA

Functie Wil jij bij een platte en informele organisatie werken? Lees dan snel verder! Voor een opdrachtgever in omgeving Rotterdam dat zich gespecialiseerd heeft in het realiseren van veilige netwerkverbindingen zijn wij op zoek naar een leuke software developer ter versterking van het huidige team. Hoe kan jouw dag er straks uitzien? Je gaat software en webapplicaties ontwikkelen met behulp van de talen PHP, JAVA en Node.js. Je gaat klanten ondersteunen op het gebied van geleverde software en webapplicaties. Je gaat technische klussen uitvoeren op locatie bij klanten. Je onderhoudt contact met de projectleider om er zeker van te zijn

Bekijk vacature »

Front-end Developer

Functie omschrijving Wij zijn op zoek naar een Front-end Developer! Als Front-end Developer binnen dit softwarebedrijf ga je de frontends voor zowel je eigen interne projecten als die voor klanten opzetten, onderhouden en uitbreiden. Je zet ideeën om naar mooie successen voor de klanten. Dat is in een notendop wat je gaat doen! Wat kun je verwachten? Je werkt aan de doorontwikkeling van bestaande maatwerkapplicaties. Bijvoorbeeld wanneer de klant de applicatie wil uitbreiden met een nieuwe feature; Samen met het team van backenders en desginers zet je nieuwe ideeën van klanten om naar mooie oplossingen; Je werkt met verschillende frameworks.

Bekijk vacature »

Belastingdienst - Freelance Senior Applicatie ontw

Startdatum: 01.06.2023 Richttarief: €65,00 - €75,00 Duur van de opdracht: 6 maanden Uren per week: 36 Taal: Nederlands vereist! Gelieve in het Nederlands te solliciteren. Functieomschrijving: We verwachten van je, dat je: Brede ervaring hebt als JAVA-ontwikkelaar; Ervaring hebt met Agile/Scrum-werken en je thuis voelt in een Agile omgeving; Een aandeel levert aan het scrumproces en in de SAFe-releasetrain; Zelfstandig werkt in een scrumteam en intensief de samenwerking op zoekt met je directe collega’s en je omgeving; Ervaring meebrengt met het schattten en inplannen van taken tot en met het testen en demonstreren van de opgeleverde functionaliteit; Collega’s in je

Bekijk vacature »

Junior / Medior C# .NET ontwikkelaar in Brabants t

Bedrijfsomschrijving Ben jij een gepassioneerde C# .NET ontwikkelaar met een voorliefde voor hardware? Dan is dit de perfecte kans voor jou! Bij ons bedrijf krijg je de kans om deel uit te maken van een team van sociale en enthousiaste techneuten die er elke dag naar streven om onze eigen ontwikkelde software nog beter te maken. Het team van ongeveer 10 team medewerkers maakt zich hard om de interne processen gestroomlijnd te laten verlopen. Functieomschrijving Als lid van ons hechte en behulpzame team word je betrokken bij diverse projecten. Daarbij krijg je te maken met data-analyses, content en de logistieke

Bekijk vacature »

PHP Developer

Dit ga je doen Ontwikkelen, implementeren en testen van PHP-oplossingen en Apps voor klanten en bedrijfsprocessen; Opstellen van requirements en uitwerken van de oplossingen; Testen van software en borgen van een soepele overdracht, inclusief documentatie; Proactief adviseren vanuit eigen expertisegebied over ontwikkelingen en verbeterpunten in technische toepassingen en processen binnen de organisatie. Hier ga je werken De organisatie is een ambitieuze en vooruitstrevende speler in de markt in de regio Rotterdam. Ze zijn de snelst groeiende in hun branche. Met een excellent aanbod en service willen zij de beste keuze zijn voor hun bestaande en nieuwe klanten. Dit alles doen

Bekijk vacature »

Software Ontwikkelaar C# .NET

Functie omschrijving C# .NET Developer gezocht. Ben jij een full stack developer die op zoek is naar een nieuwe uitdaging binnen een leuk snel groeiend bedrijf? Lees dan snel verder! Wij zijn op zoek naar een Developer met ervaring op het gebied van .NET die een organisatie in de regio Amersfoort gaat versterken. Jij gaat je binnen dit bedrijf vooral bezighouden met het verbeteren van de functionaliteiten van hun dataplatform. Samen met andere ontwikkelaars denk je mee in oplossingsrichtingen, architectuur en nieuwe technologieën. Bedrijfsprofiel De organisatie waar je voor gaat werken heeft een onafhankelijk dataplatform ontwikkelt voor de agrarische sector.

Bekijk vacature »

Web Developer

Bedrijfsomschrijving ENGIE Nederland is onderdeel van de beursgenoteerde ENGIE Groep. ENGIE is actief in 70 landen, met wereldwijd 150.000 medewerkers. Als groep is het de missie om bij te dragen aan de verduurzaming van de wereld. ENGIE Energie biedt energiediensten aan particulieren en grootzakelijk en gaat de uitdagingen van de energietransitie aan door het beschikbaar maken van duurzame energie, het streven de klimaatverandering tot een minimum te beperken, leveringszekerheid te bieden en zorg te dragen voor een verantwoord gebruik van de beschikbare resources. ENGIE Energie investeert daarom in hernieuwbare energiebronnen zoals zon, wind en bio-gas. Functieomschrijving Heb jij veel ervaring

Bekijk vacature »
Gerrit Spilt

Gerrit Spilt

20/05/2015 09:06:06
Quote Anchor link
Ik heb een programmaatje gemaaktwaar ik een elseif gebruik. Het ziet er als volgt uit:

echo "$parm_aantal";
echo " ";
echo "$parm_model";echo " ";
var_dump ($parm_model);
echo "$parm_prijs";

if ($parm_model=" ") {echo "0";}
elseif ($parm_model="PROMO A") {echo "A";}
elseif ($parm_model="PROMO B") {echo "B";}
elseif ($parm_model="PROMO C") {echo "C";}
elseif ($parm_model="PROMO D") {echo "D";}

Als ik het de eerste keer run dan leidt dit tot het verwachte resultaat "0". Als ik daarna waarden invoer dan gaat het echter niet goed.

De "echo "$parm_mdoel";" geeft bijvoorbeeld "PROMO A" wer het reultaat van de if is nog steeds "0".

Wat heb ik verkeerd gedaan of wat moet ik anders doen?
 
PHP hulp

PHP hulp

31/05/2024 08:35:53
 
Spike Spade

Spike Spade

20/05/2015 09:13:39
Quote Anchor link
De vergelijking binnen je if-statement moet je wel met == doen ipv enkel =

De assign binnen een if-statement (enkele =) werkt alleen wanneer je iets uitvoerd wat een waarde of false teruggeeft


Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
<?php
function foo()
{

   //functie die een getal of false teruggeeft
}

//Check of foo() geen false teruggeeft
if($getal = foo()):
   //Door de assign kun je hier $getal gebruiken, welke gevuld is met het resultaat uit foo()
   var_dump($foo);
endif;
Gewijzigd op 20/05/2015 09:17:39 door Spike Spade
 
Gerrit Spilt

Gerrit Spilt

20/05/2015 09:25:02
Quote Anchor link
Hoe simpel kan het zijn (als je het weet). Mijn dank!

Toevoeging op 20/05/2015 09:39:39:

Wellicht kun je mij nog wat verder helpen?

Nu wil ik op basis van de waarde van $parm_model een string toekennen aan $parm kies.

Ik heb dat als volgt gedaan:

elseif ($parm_model=="PROMO A") {$parm_kies="Select `Aantal`,`A`,FROM `Prijzen`WHERE `Aantal` like '$parm_aantal'";}

De $parm_kies gebruik ik vervolgens in: $sql = $parm_kies;

Ergens doe ik iets verkeerd want er gebeurt niets (het resultaat is een leeg scherm).
 
- SanThe -

- SanThe -

20/05/2015 09:52:30
Quote Anchor link
Bouw foutafhandeling in op de query's.
Gebruik geen backtics in de query.
 
Gerrit Spilt

Gerrit Spilt

20/05/2015 10:09:34
Quote Anchor link
Kun je mij ook vertellen hoe ik dat dan doe?
 
- SanThe -

- SanThe -

20/05/2015 10:12:55
 
Spike Spade

Spike Spade

20/05/2015 10:24:35
Quote Anchor link
Even iets los daarvan. Probeer geen PHP variabele in een string te zetten. Haal deze er altijd uit of zet er accolades omheen

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
<?php

$foo
= "iets";

//Heeft bij mij geen voorkeur, geeft wel een correcte uitvoer
echo "waarde1 $foo <br />";

//Dit is netter. Geeft correcte uitvoer
echo "waarde2 {$foo} <br />";

//Dit geeft uitvoer 'waarde 3 $foo'. Dit werkt dus niet doordat je enkele quotes gebruikt
echo 'waarde3 $foo <br />';

//Dit geeft uitvoer 'waarde 3 {$foo}'. Dit werkt dus niet doordat je enkele quotes gebruikt
echo 'waarde4 {$foo} <br />';

//Onderstaande 2 geven altijd de goede waarde
echo 'waarde5 ' . $foo . '<br />';
echo "waarde6 " . $foo . "<br />";
?>


Wat betreft je query fout. Echo de inhoud van $parm_kies eens.

PS: maak gebruik van nettere codeformat om het leesbaar te houden

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
<?php
elseif ($parm_model=="PROMO A")
{

   $parm_kies = "SELECT
                    `Aantal`,
                    `A`,
                 FROM
                    `Prijzen`
                 WHERE
                    `Aantal` like '$parm_aantal'"
;
}

?>


Je ziet nu ook dat er een comma teveel staat in je SELECT. En er is witruimte voor je WHERE ontstaan.
 
- SanThe -

- SanThe -

20/05/2015 10:29:56
Quote Anchor link
Spike Spade op 20/05/2015 10:24:35:
Probeer geen PHP variabele in een string te zetten.


Niet echt aanbevolen, maar het kan/mag wel van php.


Spike Spade op 20/05/2015 10:24:35:
... of zet er accolades omheen


Huh, vreemde methode.
 
Spike Spade

Spike Spade

20/05/2015 10:43:34
Quote Anchor link
- SanThe - op 20/05/2015 10:29:56:
Huh, vreemde methode.


Vreemde methode? Hiermee geef je duidelijk aan wat je PHP-variabele is. Zeker wanneer je geen spatie na je variabele wilt, geeft dit anders problemen.

Voorbeeld
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
<?php
$huisType
= 'huur'

echo "Dit is een {$huisType}huis";
//Geeft 'Dit is een huurhuis'

//Dit zou natuurlijk niet werken, aangezien dan de verkeerde PHP variabele getoond zou worden. (als die al bestond)

echo "Dit is een $huisTypehuis";
?>


Mijn voorkeur blijft uitgaan naar het er helemaal uithalen zoals in mijn vorige voorbeeld bij waarde 5 en 6;
Gewijzigd op 20/05/2015 10:44:06 door Spike Spade
 
Gerrit Spilt

Gerrit Spilt

20/05/2015 10:52:13
Quote Anchor link
Mijn dank ik ben nu weer een stukje verder. Ga nog wat puzzelen.


Toevoeging op 20/05/2015 11:15:23:

Het werkt, nu nog de laatste stapjes. Het resultaat is dat er 1 rij wordt geselecteerd met 5 waarden:
Aantal en prijs A, Prijs B, Prijs C en Prijs D. Aantal is altijd gevuld en van de andere vier is er altijd maar 1 gevuld.
Aantal kan ik op het scherm weergeven, maar hoe geef ik nu de som van de andere 4 weer?

Toevoeging op 20/05/2015 11:17:14:

Ook dat lukt inmiddels
 
- SanThe -

- SanThe -

20/05/2015 11:24:55
Quote Anchor link
echo a+b+c+d:
 
Gerrit Spilt

Gerrit Spilt

20/05/2015 11:57:06
Quote Anchor link
Met dank aan de hulp: het werkt!

Nog slechts een paar kleine dingen: bij het openen van de site (promo.pkballs.nl) verschijnt de melding: "Query was Empty". Kan ik dat voorkomen?

Verder wil ik de getallen mooier maken"1000 met een punt en de twee andere getallen met een EURO-teken. Is dit mogelijk?

Toevoeging op 20/05/2015 15:26:16:

De getallen ook geformatteerd. Er resteren nog twee dingen. De melding "Query was Empty". Hoe kan ik die onderdrukken?

En op het scherm staat nu geen €-teken maar een leeg vierkant (ik gebruik IE).

Toevoeging op 20/05/2015 15:33:12:

Het €-teken gevonden.
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.