Elseif geeft onverwachte uitkomst

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Medior Java developer (fullstack)

Wat je gaat doen: Of beter nog, wat wil jij doen? Binnen DPA GEOS zijn we dan ook op zoek naar enthousiaste Java developers om ons development team te versterken. Als Java developer werk je in Agile/Scrum teams bij onze klanten en daarbij kun je eventueel ook andere ontwikkelaars begeleiden in het softwareontwikkelproces. Verder draag je positief bij aan de teamgeest binnen een projectteam en je kijkt verder dan je eigen rol. Je gaat software maken voor verschillende opdrachtgevers in jouw regio. Je bent een professional die het IT-vak serieus neemt en kwaliteit levert. Je leert snel vanwege je diepgaande

Bekijk vacature »

Ontwikkelaar MS Dynamics 365 Projecten

Samengevat: Deze werkgever is de kwaliteitsdienst in de tuinbouwsector. Ben jij een ervaren ontwikkelaar? Heb jij ervaring met Ms Dynamics 365 BC? Vaste baan: Ontwikkelaar Ms Dynamics 365 BC ICT MBO 3.500 - 5.000 Ontwikkelaar Ms Dynamics 365 BC Ons bedrijf bewaakt en bevordert de kwaliteit van producten, processen en ketens in de tuinbouw. Wij kenmerken zich door openheid, ruimte voor initiatief, collegialiteit en zelfontplooiing. Deze werkgever is een veelzijdige organisatie. Je werkt voor de eigen IT organisatie. Zij werken met moderne technologie en staan open voor innovatie. Functie: Voor de vacature als Ontwikkelaar Ms Dynamics 365 BC Roelofarendsveen MBO

Bekijk vacature »

(Lead) PHP Software Developer

Functie omschrijving Voor een klein softwarebedrijf in Breda, zijn wij op zoek naar een PHP software developer met een aantal jaar werkervaring. Je krijgt een plek in een klein team met 2 andere software developers. Wil jij graag werken met de nieuwste technieken bij een bedrijf waar jij de lead gaat nemen in de verder ontwikkeling en modernisering van een eigen software pakket? Dan ben je hier aan het juiste adres! Jouw werkzaamheden gaan er als volgt uit zien: Je gaat aan de slag met de ontwikkeling en vernieuwing van het "in-house" ontwikkelde multimedia platform. Je neemt de lead in

Bekijk vacature »

Softwareontwikkelaar Cleopatra

Functieomschrijving: De directie Verkeer en Openbare ruimte van de gemeente Amsterdam beschikt over een softwareapplicatie, "Cleopatra", waarmee geautomatiseerde handhaving plaatsvindt (op basis van kentekenherkenning) van bepaalde gebieden waarin toegangseisen worden gesteld aan het verkeer. Voorbeelden ervan zijn de milieuzones, de zone zwaar verkeer, handhaving van bromen snorfietser op het fietspad en autoluwe gebieden. Voor de doorontwikkeling en uitbreiding ervan zijn gespecialiseerde softwareontwikkelaars nodig die helpen bij het programmeren van de handhavingsmodules voor nieuwe gebieden en het verbeteren en bijwerken van de bestaande onderdelen van de softwareapplicatie.De opdracht bestaat uit: het programmeren van de diverse modules;het tijdens demo's tonen van de

Bekijk vacature »

C#.NET developer

Functie Het development team bestaat momenteel uit vijf backend C#/.NET ontwikkelaars. Op dit moment zit één ontwikkelaar dedicated op de mobiele applicatie. Als team werk je samen aan het zelf ontwikkelde software platform. Dit bestaat uit zowel apps als websites. Om het systeem door meer dan honderdduizenden gebruikers wordt gebruikt is het bijna vanzelfsprekend dat de kwaliteit van het product hoog moet liggen. Het systeem bestaat uit drie projecten. Je werkt dus aan deze drie projecten waarbij de focus op z’n tijd verschuift. De technieken die worden toegepast zijn o.a. .NET Core, Xamarin, C# en MVC. Je zal dus met

Bekijk vacature »

Applicatiebeheerder/ Ontwikkelaar

Dit ga je doen - Verantwoordelijkheid dragen voor het complexe applicatielandschap; - Schakelen met eindgebruikers en leveranciers; - Verdeling in werkzaamheden tussen dagelijks beheer ontwikkelen; - Het analyseren van de behoeften van gebruikers en het vertalen hiervan naar functionele specificaties voor de applicaties; - Actief bijdragen aan het leveren van passende oplossingen voor het applicatielandschap. Hier ga je werken Deze organisatie, gevestigd in de regio van Amsterdam is een van de meest toonaangevende mediaorganisaties in Nederland. Door de organisatiecultuur krijg jij veel ruimte om initiatief te nemen en zelfstandig aan het werk te gaan. Samen met het IT team zorg

Bekijk vacature »

Front-end Developer

Dit ga je doen Doorontwikkelen van software; Ontwikkelen en testen van nieuwe functionaliteiten; Implementaties van nieuwe functionaliteiten en updates; Verzorgen van technische migraties naar nieuwe frameworks; Verwerken van incidenten. Hier ga je werken Onze klant, gevestigd in de regio Amsterdam, draagt bij aan het verbeteren van de veiligheid en efficiëntie van de Nederlandse infrastructuur door het ontwikkelen van afgemeten software oplossingen. Zo passen zij location intelligence toe om onderhoud en reparaties efficiënt te laten verlopen. Verder zorgen deze systemen dat incidenten zo snel mogelijk worden opgelost. Als Front-end Developer ben jij samen met je team betrokken met het (door)ontwikkelen van

Bekijk vacature »

C# .Net Developer

Dit ga je doen Het bouwen van Api's; Nieuwe oplossingen bouwen met C# .Net; De huidige software uitbouwen met C# .Net; Meewerken in projecten; Meedenken aan de toekomstplannen en verbeteringen; Onderdeel van het Scrum Team. Hier ga je werken Onze klant is een dienstverlenende organisatie voor diverse soorten organisaties in Nederland. Ze zijn van oorsprong een familiebedrijf en er is een open cultuur. Ze zijn vooruitstrevend op IT gebied en hebben een eigen inhouse development team van circa 11 man. Je komt hier te werken in het subteam .Net Core. Hier werken ze volgens scrum met de nieuwste technieken en

Bekijk vacature »

Technical Asset Specialist Substations

TenneT is growing fast to realize its strategic ambitions. We play a leading role in driving the energy transition. We are looking for a passionate Technical Asset Specialist for substations (onshore and offshore) at our location in Arnhem who will contribute to this and that might be you? Your contribution to TenneT We are searching for a motivated and engaged colleague as a technical asset specialist (onshore and offshore) for instrument transformers and surge arresters, with preferably a strong background in the area of insulation coordination. As a specialist for insulation coordination you are responsible for overarching topics regarding insultation

Bekijk vacature »

Backend Developer Scrummaster .NET

Samengevat: Deze werkgever is een ambitieus internetbedrijf met een passie voor digitale communicatie. Ben jij geschikt als Backend Developer? Heb je ervaring met .NET platform? Vaste baan: Backend Developer / SCRUM Master Scrum HBO WO €3.800 - €6.000 Deze werkgever is een innovatief bedrijf met enthousiaste mensen die jarenlang ervaring hebben met het ontwikkelen internet- en intranetoplossingen. Wij houden van korte lijnen en open en eerlijke communicatie. Wij zetten graag onze jarenlange ervaring in om perfect werkende oplossingen te ontwikkelen. Wij ondersteunen dienstverlenende organisaties bij het ontwikkelen en realiseren van een effectief, adaptief communicatieplatform. Je ontwikkelt met ons de meest

Bekijk vacature »

PHP back-end developer gezocht!

Functie Werk je liever zonder druk en keiharde deadlines maar met de focus op kwaliteit? Dan kom je hier op de juiste plek terecht! In Het team bestaat momenteel uit 12 developers, hiernaast werken er collega’s van front-end, UX maar ook marketing/sales en support. In iedere sprint ontwikkel je samen functionaliteiten met als uitdaging om de klanten de beste gebruikerservaring te bieden. Ze bieden een werkplek waar je jezelf kunt blijven ontwikkelen, en mee te werken aan zowel bestaande als nieuwe mogelijkheden. Eisen • HBO werk- en denkniveau (ze kijken niet naar een papiertje) • Je denkt graag mee over

Bekijk vacature »

Applicatieontwikkelaar ABAP

Bedrijfsomschrijving Functieomschrijving De kandidaat zal worden ingezet binnen een van de DevOps teams binnen SCI (Service Centrum Inburgering) voor het ontwerpen en bouwen in SAP ABAP van de binnen SCI gebruikte informatiesystemen. Voornaamste voorkomende werkzaamheden zijn het aanpassen van en bouwen van nieuwe programmatuur in ABAP (Objects), waarbij ook gebruikt wordt gemaakt van DDD (Domain Driven Design) en het opstellen/aanpassen van Functionele/Technische ontwerpen. Daarnaast moeten ook formulieren met SAP Smartforms worden aangepast. Verder speelt de overgang naar SAP4Hana en SAP CPI. Vanwege het veelvuldig gebruik van SAP PO is kennis hiervan een pré. Achtergrond opdracht Momenteel werken meerdere DevOps teams

Bekijk vacature »

Full stack .NET developer Microsoft 365

Wat ga je doen als Full stack .NET developer Microsoft 365? Je stelt je op als sparringpartner voor het team en PO over toekomstige functionaliteiten, architectuur en mogelijke nieuwe producten. Je bent mede-verantwoordelijk voor het vertalen en omzetten van een user story in een passend technisch design. Je implementeert functionaliteiten op basis van een technisch design en user story. Je bent mede-verantwoordelijk voor het beheer van Azure DevOps, waaronder het beheer van GIT, Build Pipelines, Release Pipelines en geautomatiseerde testen. Hier herken jij jezelf in Hbo werk- en denkniveau of hoger aangevuld met relevante certificeringen en/of cursussen; Minimaal 3 jaar

Bekijk vacature »

Software Developer

Longship.io gaat de wereld veroveren met baanbrekende software en legendarische... pizza-avonden! Lees hier de vacature van Software Developer! Bij Longship werken we met een team van 5 mensen aan software voor laadpaal operators. Longship is ontstaan in 2020 met als doel om de elektrische mobiliteitstransitie aan te jagen. We zijn nu al een wereldwijde speler doordat we continu voorop lopen in innovatie. Ons platform helpt het versneld elektrificeren van wagenparken, internationaal! Wij zijn een startup met grote ambities die we willen bereiken met een relatief klein en efficiënt team. Je krijg de kans om ontzettend veel te leren van ervaren

Bekijk vacature »

Lead Webdeveloper

As Lead Web Developer at KUBUS you are responsible for the implementation design of requirements and the software architecture of the web application and services of BIMcollab. In your role as lead developer you will naturally search for the optimum between the required implementation time, the performance of the application and a fast go-to-market of features, in line with our automated test and release train. Together with the other senior developers in your team you monitor the architecture of the application and you advise the product owner about necessary refactoring to improve the maintainability of the platform. Our development team

Bekijk vacature »
Gerrit Spilt

Gerrit Spilt

20/05/2015 09:06:06
Quote Anchor link
Ik heb een programmaatje gemaaktwaar ik een elseif gebruik. Het ziet er als volgt uit:

echo "$parm_aantal";
echo " ";
echo "$parm_model";echo " ";
var_dump ($parm_model);
echo "$parm_prijs";

if ($parm_model=" ") {echo "0";}
elseif ($parm_model="PROMO A") {echo "A";}
elseif ($parm_model="PROMO B") {echo "B";}
elseif ($parm_model="PROMO C") {echo "C";}
elseif ($parm_model="PROMO D") {echo "D";}

Als ik het de eerste keer run dan leidt dit tot het verwachte resultaat "0". Als ik daarna waarden invoer dan gaat het echter niet goed.

De "echo "$parm_mdoel";" geeft bijvoorbeeld "PROMO A" wer het reultaat van de if is nog steeds "0".

Wat heb ik verkeerd gedaan of wat moet ik anders doen?
 
PHP hulp

PHP hulp

20/05/2024 09:48:53
 
Spike Spade

Spike Spade

20/05/2015 09:13:39
Quote Anchor link
De vergelijking binnen je if-statement moet je wel met == doen ipv enkel =

De assign binnen een if-statement (enkele =) werkt alleen wanneer je iets uitvoerd wat een waarde of false teruggeeft


Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
<?php
function foo()
{

   //functie die een getal of false teruggeeft
}

//Check of foo() geen false teruggeeft
if($getal = foo()):
   //Door de assign kun je hier $getal gebruiken, welke gevuld is met het resultaat uit foo()
   var_dump($foo);
endif;
Gewijzigd op 20/05/2015 09:17:39 door Spike Spade
 
Gerrit Spilt

Gerrit Spilt

20/05/2015 09:25:02
Quote Anchor link
Hoe simpel kan het zijn (als je het weet). Mijn dank!

Toevoeging op 20/05/2015 09:39:39:

Wellicht kun je mij nog wat verder helpen?

Nu wil ik op basis van de waarde van $parm_model een string toekennen aan $parm kies.

Ik heb dat als volgt gedaan:

elseif ($parm_model=="PROMO A") {$parm_kies="Select `Aantal`,`A`,FROM `Prijzen`WHERE `Aantal` like '$parm_aantal'";}

De $parm_kies gebruik ik vervolgens in: $sql = $parm_kies;

Ergens doe ik iets verkeerd want er gebeurt niets (het resultaat is een leeg scherm).
 
- SanThe -

- SanThe -

20/05/2015 09:52:30
Quote Anchor link
Bouw foutafhandeling in op de query's.
Gebruik geen backtics in de query.
 
Gerrit Spilt

Gerrit Spilt

20/05/2015 10:09:34
Quote Anchor link
Kun je mij ook vertellen hoe ik dat dan doe?
 
- SanThe -

- SanThe -

20/05/2015 10:12:55
 
Spike Spade

Spike Spade

20/05/2015 10:24:35
Quote Anchor link
Even iets los daarvan. Probeer geen PHP variabele in een string te zetten. Haal deze er altijd uit of zet er accolades omheen

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
<?php

$foo
= "iets";

//Heeft bij mij geen voorkeur, geeft wel een correcte uitvoer
echo "waarde1 $foo <br />";

//Dit is netter. Geeft correcte uitvoer
echo "waarde2 {$foo} <br />";

//Dit geeft uitvoer 'waarde 3 $foo'. Dit werkt dus niet doordat je enkele quotes gebruikt
echo 'waarde3 $foo <br />';

//Dit geeft uitvoer 'waarde 3 {$foo}'. Dit werkt dus niet doordat je enkele quotes gebruikt
echo 'waarde4 {$foo} <br />';

//Onderstaande 2 geven altijd de goede waarde
echo 'waarde5 ' . $foo . '<br />';
echo "waarde6 " . $foo . "<br />";
?>


Wat betreft je query fout. Echo de inhoud van $parm_kies eens.

PS: maak gebruik van nettere codeformat om het leesbaar te houden

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
<?php
elseif ($parm_model=="PROMO A")
{

   $parm_kies = "SELECT
                    `Aantal`,
                    `A`,
                 FROM
                    `Prijzen`
                 WHERE
                    `Aantal` like '$parm_aantal'"
;
}

?>


Je ziet nu ook dat er een comma teveel staat in je SELECT. En er is witruimte voor je WHERE ontstaan.
 
- SanThe -

- SanThe -

20/05/2015 10:29:56
Quote Anchor link
Spike Spade op 20/05/2015 10:24:35:
Probeer geen PHP variabele in een string te zetten.


Niet echt aanbevolen, maar het kan/mag wel van php.


Spike Spade op 20/05/2015 10:24:35:
... of zet er accolades omheen


Huh, vreemde methode.
 
Spike Spade

Spike Spade

20/05/2015 10:43:34
Quote Anchor link
- SanThe - op 20/05/2015 10:29:56:
Huh, vreemde methode.


Vreemde methode? Hiermee geef je duidelijk aan wat je PHP-variabele is. Zeker wanneer je geen spatie na je variabele wilt, geeft dit anders problemen.

Voorbeeld
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
<?php
$huisType
= 'huur'

echo "Dit is een {$huisType}huis";
//Geeft 'Dit is een huurhuis'

//Dit zou natuurlijk niet werken, aangezien dan de verkeerde PHP variabele getoond zou worden. (als die al bestond)

echo "Dit is een $huisTypehuis";
?>


Mijn voorkeur blijft uitgaan naar het er helemaal uithalen zoals in mijn vorige voorbeeld bij waarde 5 en 6;
Gewijzigd op 20/05/2015 10:44:06 door Spike Spade
 
Gerrit Spilt

Gerrit Spilt

20/05/2015 10:52:13
Quote Anchor link
Mijn dank ik ben nu weer een stukje verder. Ga nog wat puzzelen.


Toevoeging op 20/05/2015 11:15:23:

Het werkt, nu nog de laatste stapjes. Het resultaat is dat er 1 rij wordt geselecteerd met 5 waarden:
Aantal en prijs A, Prijs B, Prijs C en Prijs D. Aantal is altijd gevuld en van de andere vier is er altijd maar 1 gevuld.
Aantal kan ik op het scherm weergeven, maar hoe geef ik nu de som van de andere 4 weer?

Toevoeging op 20/05/2015 11:17:14:

Ook dat lukt inmiddels
 
- SanThe -

- SanThe -

20/05/2015 11:24:55
Quote Anchor link
echo a+b+c+d:
 
Gerrit Spilt

Gerrit Spilt

20/05/2015 11:57:06
Quote Anchor link
Met dank aan de hulp: het werkt!

Nog slechts een paar kleine dingen: bij het openen van de site (promo.pkballs.nl) verschijnt de melding: "Query was Empty". Kan ik dat voorkomen?

Verder wil ik de getallen mooier maken"1000 met een punt en de twee andere getallen met een EURO-teken. Is dit mogelijk?

Toevoeging op 20/05/2015 15:26:16:

De getallen ook geformatteerd. Er resteren nog twee dingen. De melding "Query was Empty". Hoe kan ik die onderdrukken?

En op het scherm staat nu geen €-teken maar een leeg vierkant (ik gebruik IE).

Toevoeging op 20/05/2015 15:33:12:

Het €-teken gevonden.
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.