E-mail formulier error onthoud ingevulde velden

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Java Developer

Dit ga je doen Als Java Developer ben je verantwoordelijk voor: Het ontwikkelen van nieuwe en bestaande webservices; Het uitbreiden van functionaliteiten binnen de producten- en dienstenportefeuille; Het werken aan gegevensuitwisseling met bijvoorbeeld SOAP; Testen van frameworks met gebruik van UNIT en Selenium. Hier ga je werken De organisatie waar je komt te werken is een semi-overheidsinstelling, gesitueerd in Utrecht en zorgt voor een goede samenwerking tussen verschillende overheidsinstanties. Het is een familiaire club die gaat voor kwaliteit en langdurige relaties. Zo zorgen zij ervoor dat er op grote schaal vertrouwelijke informatie tussen verschillende overheidsinstellingen wordt uitgewisseld. Hun werk zorgt

Bekijk vacature »

Lead Webdeveloper

As Lead Web Developer at KUBUS you are responsible for the implementation design of requirements and the software architecture of the web application and services of BIMcollab. In your role as lead developer you will naturally search for the optimum between the required implementation time, the performance of the application and a fast go-to-market of features, in line with our automated test and release train. Together with the other senior developers in your team you monitor the architecture of the application and you advise the product owner about necessary refactoring to improve the maintainability of the platform. Our development team

Bekijk vacature »

.NET Developer

Dit ga je doen Tot jouw takenpakket behoort onder andere: Webapplicaties ontwerpen, bouwen, testen en implementeren in .NET/C#.; Ontwikkelen, implementeren en beheren van maatwerkapplicaties; Onderhouden en beheren van standaardpakketten; Onderzoeken en beoordelen van nieuwe technieken. Hier ga je werken Als .NET ontwikkelaar kom je te werken bij een grote semioverheidsinstelling in Nijmegen. De organisatie staat garant voor het leveren van onderwijs en les- en onderzoeksmateriaal voor duizenden betrokkenen. De organisatie wil bijdragen aan een gezonde, vrije wereld met gelijke kansen voor iedereen. Binnen de teams hangt een open en collegiale cultuur met veel aandacht voor een prettige en sociale werksfeer.

Bekijk vacature »

Lead developer

Functie Als lead developer wordt jij verantwoordelijk voor een van onze development teams. Samen met de Software Architect bewaak jij de kwaliteit en uitvoering van onze complexe vraagstukken. Daarnaast ben jij verantwoordelijk voor het inschatten, designen en ontwikkelen van middelgrote tot grote veranderingen in de software. Ook coördineer jij het proces rondom complexe technische vraagstukken. Verder bestaat jouw takenpakket uit het volgende: – Het aansturen van jouw development team; – Het begeleiden van Junior Software Engineers; – Het maken van technische analyses m.b.t. nieuwe aanvragen en het tijdsbestek inschatten voor de uitvoering hiervan; – Het uitvoeren van de ontwikkeling van

Bekijk vacature »

Front-end developer (React)

Functie Het frontend team bestaat momenteel uit 4 dedicated front-enders en is hard aan het groeien! Ook werken er diverse designers waar je veel mee schakelt. Samen leveren jullie een essentiële bijdrage aan de applicaties die ze voor hun klanten realiseren, jij bent hierin de schakel tussen de eindgebruiker en de slimme backend. Je werkt in het frontend team samen met de backend teams en product owners om te zorgen dat onze applicaties een fijne gebruikerservaring opleveren. Ze werken o.a. met: React, Atomic design, Styled components, JavaScript / TypeScript, NPM, Webpack Blade templates, HTML, SCSS, Git flow. Eisen • HBO

Bekijk vacature »

Front-End Developer

Als Front-End Developer bij Coolblue verbeter je de gebruiksvriendelijkheid van onze webshop voor miljoenen klanten. Wat doe je als Front-End Developer bij Coolblue? Als Front-end Developer werk je aan de gebruiksvriendelijkheid van onze webshop voor miljoenen klanten. Je vindt het leuk om samen te werken met de UX designer om stories op te pakken. Je krijgt energie van het bedenken van creatieve oplossingen en presenteert dit graag binnen het team. Daarnaast ben je trots op je werk en verwelkomt alle feedback. Ook Front-end Developer worden bij Coolblue? Lees hieronder of het bij je past. Dit vind je leuk om te

Bekijk vacature »

PHP developer (Laravel/Vue.js)

Functie Het team telt momenteel 20 collega’s, bestaande uit developers (front- en backend) en het operations team, waaronder ook het management en twee scrum masters vallen. Ze zijn op zoek naar een PHP developer die in staat is zelfstandig te werken. Je komt te werken in één van de drie scrumteams en gaat aan de slag met een project voor de klant. Het fijne hieraan is dat je wel afwisseling hebt qua werk, maar tegelijkertijd doorlopend werkt voor bestaande klanten. Hierdoor krijg je ook de kans om echt de diepte in te gaan en innovatieve technische oplossingen neer te zetten.

Bekijk vacature »

Functioneel applicatiebeheerder - SOP-SYS-SAM

TenneT is hard groeiend om de onze ambities waar te kunnen maken. Zo nemen wij een leidende rol in het aanjagen van de energietransitie. Het werven van nieuw talent speelt daarin een cruciale rol. Wij zijn op zoek naar een gedreven Functioneel Applicatiebeheerder op onze locatie Arnhem die hieraan wil bijdragen en misschien ben jij dat wel? Jouw bijdrage aan TenneT Je gaat samenwerken in een team van circa 15 functioneel applicatiebeheerders en gaat onderdeel uitmaken van een DevOps team. Met dit team ga je applicaties (laten) ontwikkelen en beheren. Hierbij concentreer je je vooral op de functionele aspecten, zodat

Bekijk vacature »

Junior/medior PHP developer Onderwijssector

Functie Momenteel zijn ze op zoek naar een developer die, veelal fullstack, mee gaat werken aan de ontwikkeling van de producten en zo helpt aan de uitvoering van hun ontwikkelprojecten. Je komt te werken binnen hun development team bestaande uit 6 ontwikkelaars. Ze staan zowel open voor meer junior als medior/senior developers. Je kunt snel veel verantwoordelijkheid krijgen en doorgroeien binnen het bedrijf. Bovendien ben je betrokken bij het bepalen van de product roadmap en de inbreng van (nieuwe) technologieën. De applicaties waaraan je werk worden gebruikt op onderwijsinstellingen door heel Nederland. De tech-stack bestaat voornamelijk uit Laravel (PHP), Vue.js

Bekijk vacature »

IT Infrastructuur Developer

IT Infrastructuur Developer Ben jij (bijna) klaar met je HBO studie in de richting van IT? Opzoek naar een spannende eerste baan, waar je ontzettend veel kan leren? Dan hebben wij de ultieme job voor jou! Voor een goede klant van ons in de financiële dienstverlening zijn wij opzoek naar een Junior Infrastructure Developer. Deze baan is een mooie kans om een sterke start te geven aan jouw carrière binnen de IT! De job Je werkt nauw samen met het Devops team, en zal je voornamelijk bezighouden met het automatiseren van infrastructure componenten. De componenten worden opgevraagd door het DevOps

Bekijk vacature »

Front-end developer E-Commere

Functie E-commerce is een ‘’snelle’’ wereld. Om hierin continu voorop te blijven omarmen ze in een vroeg stadium nieuwe technieken. Een webshop is nooit af en kan altijd beter, sneller en efficiënter. Tegelijkertijd hebben ze vanaf hun oprichting altijd vastgehouden aan kwaliteit boven snelheid, en dit loont. Als front-end developer heb je een adviserende rol en sta je aan het eindpunt van alles wat met designs te maken heeft. Je overlegt met klanten en collega’s, en zet je in om ideeen om te zetten tot unieke concepten. Je bent het aanspreekpunt voor de klant en bewaakt tevens de planning. Eisen

Bekijk vacature »

Product Developer (M/F), Fulltime 40 h/week

A global Plantbased revolution – that is our dream. Maximising the protein transition – that is our mission. Producing and developing sustainable and delicious products – that is what we do. Ojah is a fast growing company with a mission and has the ambition to be the world leader in its field. To support this growth we are hiring new colleagues. People that would like to make a difference and dare to dream big. With currently a 150 colleagues proudly working on our exceptional products. Working in a dynamic surrounding that runs full speed ahead. We need you! Product Developer

Bekijk vacature »

Medior/Senior Front-end Developers gezocht (Utrech

Functie Het team bestaat uit 10+ gespecialiseerde (veel senior) front-end ontwikkelaars en ontwerpers die werken aan projecten voor klanten van verschillende groottes (kan twee jaar bezig zijn met 1 klant). Je helpt klanten met ingewikkelde front-end vraagstukken, hierbij kun je denken aan: UX/UI design, CI/CD, architectuur en integratie met back-end systemen. De werkzaamheden verricht je op locatie bij de klant, dit is vaak in de Randstad. De organisatiestructuur is plat en er heerst een informele sfeer, zo kun je met vragen dus terecht bij de directie. Er wordt veel nadruk gelegd op het bevorderen van persoonlijke ontwikkeling door middel van

Bekijk vacature »

Front-End Developer

As a Front-End Developer at Coolblue you improve the user-friendliness of our webshop for millions of customers. How do I become a Front-End Developer at Coolblue? As a Front-End Developer you work on the user-friendliness of our webshop for millions of customers. You enjoy working with the UX Designer to pick up stories. You get energy from coming up with creative solutions and are happy to present these within the team. You also take pride in your work and welcome any feedback. Would you like to become a Front-End Developer at Coolblue? Read below if the job suits you. You

Bekijk vacature »

Fullstack developer (NodeJS, React, AWS)

Functie Als Fullstack developer kom je te werken in het ontwikkelteam, maar zoals gezegd komt er veel meer bij kijken dan alleen maar ontwikkelen. Je bent samen met je collega’s continu bezig om de software uit te breiden maar hiernaast doe je doorlopend onderzoek naar de inzet van bijvoorbeeld Machine Learning. Ze willen met hun software echt voorlopen op andere en toegevoegde waarde leveren voor de eindgebruiker. Mede hierom zijn ze erg benieuwd naar iemand zijn persoonlijkheid, of hij graag nieuwe dingen uitzoekt (Google!), en initiatief neemt. Maar waar staan ze nu? Na een onderzoeksfase van ruim een jaar zijn

Bekijk vacature »
Jens B

Jens B

25/02/2011 11:26:54
Quote Anchor link
Hallo Allemaal,

Ik heb met behulp van een tutorial hier, en andere tips via google een prachtig werkende scriptje gemaakt voor een email formuliertje..
Nu weet ik alleen 1 ding nog niet echt te vinden ( weet niet goed hoe ik het moet zoeken )

Ik heb laten we zeggen een formulier met 10 in te vullen velden..
3 velden zijn verplicht, als je een van die velden vergeet krijg je een foutmelding te zien.. enige probleem is dat gebeurd bij de submit, en als het fout gaat dan zijn alle velden die je wel ingevuld hebt leeg.. en dat is irritant natuurlijk..

Hoe los ik dit probleem op ?

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
46
47
48
49
50
51
52
53
54
55
56
57
58
59
60
61
62
63
64
65
66
67
68
69
70
71
72
73
<?php

if ($_SERVER['REQUEST_METHOD'] == 'POST')
{

   $error = '';
  
  
// Controleren of de velden goed zijn ingevuld   ========
   if(empty($_POST['Naam']))
      $error .= "U heeft geen <strong>Naam</strong> ingevuld.<br />\n";
      
       
   if(empty($_POST['Telefoon']))
      $error .= "U heeft geen <strong>Telefoon</strong> ingevuld.<br />\n";
      
              
   if(empty($_POST['Email']))
      $error .= "U heeft geen <strong>E-mailadres</strong> ingevuld.<br />\n";
      
      

// Variables zetten =================================
$Naam = htmlspecialchars($_POST['Naam']);
$Telefoon = htmlspecialchars($_POST['Telefoon']);
$Email = htmlspecialchars($_POST['Email']);
// ========================


// Kijken of er fouten zijn en anders versturen ============================


   if( $error )
   {

      echo "<h3 style=\"color: #f00;\">Fout</h3>\n";
      echo "<p>" . $error . "</p>";
   }


   else
   {

        
$tijd = time();
$datum = strftime('%d/%m/%y %H:%M', $tijd);
$ip = getenv('REMOTE_ADDR');
$to = "mailadres";
$subject = "HTML email";
$headers = "MIME-Version: 1.0" . "\r\n";
$headers .= "Content-type:text/html;charset=iso-8859-1" . "\r\n";
$headers .= 'From:'.$Email.'' . "\r\n";
        
      $bericht = '
-----------------------------------------------------------<br />
Verstuurd op '
.$datum.' via IP-adres:'.$ip.'';
// ====================================

// Mailen verzenden ================================


if (mail($to,$subject,$bericht,$headers))
      {

         echo "<p>Uw email is succesvol verzonden, bedankt!</p>\n";
      }

      else
      {
         echo "<h3 style=\"color: #f00;\">Fout</h3>\n";
         echo "<p>De email kon niet verzonden worden, email mij direct via [email protected]</p>\n";
      }
 
   }
}


// Wanneer er niets verzonden wordt óf wanneer er een foutmelding is, formulier weergeven
if( (!empty($error)) or $_SERVER['REQUEST_METHOD'] != "POST" )
{

?>


<form name="contact" id="contact" action="
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
<?php echo $_SERVER['PHP_SELF'] ?>
" method="post">
<table width="500px" border="0">
<tr>
<td class="TitelTD">Naam</td>
<td ><input name="Naam" type="text" value=""></td>
</tr>
<tr>
<td class="TitelTD">Telefoon</td>
<td><input name="Telefoon" type="text" value=""></td>
</tr>
<tr>
<td class="TitelTD">E-mail</td>
<td><input name="Email" type="text" value=""></td>
</tr>
<tr>
<td class="TitelTD">Opmerking</td>
<td><textarea name="Opmerking" rows="7" cols="45"></textarea></td>
</tr>
<tr>
<td colspan="2">
<div class="button-bg">
<a>
<button type="submit" name="Submit" id="submitbutton">Verstuur</button>
</a>
</div>
</td></tr>
</table>
</form>



Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
<?
// Hier sluiten we het af, omdat na het verzenden het e-ail formulier gehide moeten worden ==================================================================================================  
}
?>


Toevoeging op 25/02/2011 11:28:05:

En trouwens, 1 maand geleden had ik 0,0 verstand van php..
Ik wist niet waar ik moest beginnen, ondertussen snap ik de basis dingen heel goed, dankzij de hulp op dit forum

Mijn dank daarvoor !
 
PHP hulp

PHP hulp

05/05/2024 19:58:50
 
Thomas de vries

thomas de vries

25/02/2011 11:37:00
Quote Anchor link
je kunt met javascript een foutmelding laten genereren als je naar het volgende veld springt.(zoeken op javascript form validation)
of klik http://www.w3schools.com/js/js_form_validation.asp

Of je kunt door middel van value het laten onthouden dus op deze manier
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
<input name="Naam" type="text" value="<?php echo $_POST['Naam'] ?>">.


Als er dan op submit wordt gedrukt en een ander veld is niet ingevuld dan blijft ie de post onthouden en is de naam ingevuld.
Gewijzigd op 25/02/2011 11:38:14 door thomas de vries
 
Jens B

Jens B

25/02/2011 11:44:16
Quote Anchor link
Thomas, ik liep even te stuiteren door het bedrijf..
Die logica had ik zojuist in mijn hoofd gekregen en uitgewerkt, en het werkt inderdaad!
Ik wou het net postte hier maar je was me voor..

Geniaal !
Harstikke bedankt voor je reactie

Toevoeging op 25/02/2011 11:45:39:

<textarea name="Opmerking" rows="7" cols="45"></textarea>

hoe doe ik het voor deze ? :O
 
- SanThe -

- SanThe -

25/02/2011 11:47:09
Quote Anchor link
<textarea name="Opmerking" rows="7" cols="45">HIER TUSSEN</textarea>
 
Jens B

Jens B

25/02/2011 11:49:30
Quote Anchor link
Ow, shit dat vind ik dan weer dom van mezelf.
Maar geniaal Santhe, thank you very much :D

Toevoeging op 25/02/2011 14:05:11:

Oke nu hopelijk het laatste probleempje:

Op een pagina heb ik een button, als je daar op klikt komt er een klein popupje met dit e-mail formulier. bij die button geef ik met een javascript onlclick een variable mee.

Emailformulier.php?produkt=fiets

Ik lees met php die variable uit.
$Produktstring = $_GET['Produkt'];

En zo gebruik ik hem als standaard value in het formulier.

Nu het probleem:
Als ik in het formulier op "verstuur" klik en een verplicht veld is niet ingevuld krijg ik een page refresh.. helaas neem hij niet de variable mee.
De refresh eindigt dus hier : Emailformulier.php

Hoe zorg ik dat ervoor dat het toch : Emailformulier.php?produkt=fiets wordt ?

Bedankt

Toevoeging op 25/02/2011 14:22:58:

Eindelijk opgelost :)
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.