Email pagina

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Junior/Medior Front-end developer

Functie Als Front-end developer werk je intensief samen met 1 van de UX-designers en denk je mee over de gebruiksvriendelijkheid en design van onze web- en mobile apps. Je bent betrokken bij sessies met gebruikers om designs te valideren en usability van de app-in-wording te testen. Vervolgens gebruik je dit om samen met je team waarin ook back-end (.NET) developers zitten, te zorgen voor de realisatie van de best mogelijke apps voor studenten en docenten. Eisen • Je hebt een hands-on development en coding mind-set en werkt graag aan een high quality code base welke je consequent onderhouden kan worden

Bekijk vacature »

Medior Front end developer React

Functie Voor deze functie ben ik op zoek naar een enthousiaste front end developer die communicatief vaardig is. Jij wordt onderdeel van een enthousiast jong team dat werkt aan grote websites. Binnen jouw rol ben jij diegene die de vertaling maakt van design naar functionele code en zorg jij voor goede experience op meerdere platformen. Dit doe je natuurlijk door gebruik te maken van Javascript, HTML, CSS en React. Daarnaast wordt er gebruik gemaakt van Webcomponents en verschillende authenticatie tools. Doordat er hier gestreefd wordt naar de beste gebruikerservaringen, wordt het product constant doorontwikkeld. Hierdoor blijven ze voor op de

Bekijk vacature »

Oracle APEX developer

Wat je gaat doen: Als Oracle APEX ontwikkelaar bij DPA werk je samen met collega’s aan de meest interessante opdrachten. Je zult je ervaring met SQL, PL/SQL, JavaScript, HTML en CSS inzetten om wensen van opdrachtgevers te vertalen naar technische oplossingen. Je werk is heel afwisselend, omdat DPA zich niet beperkt tot een specifieke branche. Zo ben je de ene keer bezig binnen de zorgsector, de andere keer is dit bij de overheid. Wat we vragen: Klinkt goed? Voor deze functie breng je het volgende mee: Je hebt een hbo- of universitaire opleiding afgerond Je hebt 2 tot 5 jaar

Bekijk vacature »

Medior Java developer (fullstack)

Wat je gaat doen: Of beter nog, wat wil jij doen? Binnen DPA GEOS zijn we dan ook op zoek naar enthousiaste Java developers om ons development team te versterken. Als Java developer werk je in Agile/Scrum teams bij onze klanten en daarbij kun je eventueel ook andere ontwikkelaars begeleiden in het softwareontwikkelproces. Verder draag je positief bij aan de teamgeest binnen een projectteam en je kijkt verder dan je eigen rol. Je gaat software maken voor verschillende opdrachtgevers in jouw regio. Je bent een professional die het IT-vak serieus neemt en kwaliteit levert. Je leert snel vanwege je diepgaande

Bekijk vacature »

C#.NET developer

Functieomschrijving Wij zijn op zoek naar een gepassioneerde Full Stack C#.NET Software Developer. Als Software Developer ben je verantwoordelijk voor het ontwikkelen van webapplicaties, apps en dashboards voor de eigen IOT-oplossingen. Je werkt samen met andere ontwikkelaars en engineers om de sensoren in machines uit te lezen en deze data om te zetten in management informatie voor jullie klanten. Taken en verantwoordelijkheden: Testen en valideren van de ontwikkelde software. Ontwikkelen en onderhouden van webapplicaties, apps en dashboards voor de eigen IOT-oplossingen. Je gaat aan de slag met diverse technologieën en frameworks. Denk hierbij aan C#, JS frameworks, HTML, CSS, TypeScript,

Bekijk vacature »

Full stack Javascript ontwikkelaar

Functie Benieuwd hoe jouw dag eruit ziet? Je komt binnen rond een uur of 10 en dat start je met de morning call. Dit doen we vanaf het hoofdkantoor of op het lab, ligt eraan welk project je mee bezig bent. Na de call en het verdelen van de tickets ga je met je team aan de slag. Rond een uur of 12 is er een goede lunch en ga je smiddags weer lekker door met je werk. De ene keer maak jij een game voor een groot merk om de interactie tussen product en eindgebruiker te vergroten. De andere

Bekijk vacature »

Software Developer

Longship.io gaat de wereld veroveren met baanbrekende software en legendarische... pizza-avonden! Lees hier de vacature van IT Operations Manager! Bij Longship werken we met een team van 5 mensen aan software voor laadpaal operators. Longship is ontstaan in 2020 met als doel om de elektrische mobiliteitstransitie aan te jagen. We zijn nu al een wereldwijde speler doordat we continu voorop lopen in innovatie. Ons platform helpt het versneld elektrificeren van wagenparken, internationaal! Wij zijn een startup met grote ambities die we willen bereiken met een relatief klein en efficiënt team. Je krijg de kans om ontzettend veel te leren van

Bekijk vacature »

OutSystems developer

Dit ga je doen Klanten adviseren over de mogelijkheden van OutSystems; OutSystems oplossingen ontwikkelen en implementeren; Stakeholdermanagement; Kennis en expertise up to date houden en delen met het team. Hier ga je werken Onze opdrachtgever, gevestigd in regio Amsterdam, is een innovatieve dienstverlener die zich richt op grote corporates in verschillende sectoren. Doordat je bij veel verschillende klanten aan de slag zal gaan is geen enkel project hetzelfde. De organisatie kenmerkt zich door hoge mate van professionaliteit en innovatieve oplossingen. In de rol van OutSystems developer zal jij verschillende grote klanten helpen om efficiënte OutSystems oplossingen te ontwikkelen en implementeren.

Bekijk vacature »

PHP back-end developer gezocht!

Functie Werk je liever zonder druk en keiharde deadlines maar met de focus op kwaliteit? Dan kom je hier op de juiste plek terecht! In Het team bestaat momenteel uit 12 developers, hiernaast werken er collega’s van front-end, UX maar ook marketing/sales en support. In iedere sprint ontwikkel je samen functionaliteiten met als uitdaging om de klanten de beste gebruikerservaring te bieden. Ze bieden een werkplek waar je jezelf kunt blijven ontwikkelen, en mee te werken aan zowel bestaande als nieuwe mogelijkheden. Eisen • HBO werk- en denkniveau (ze kijken niet naar een papiertje) • Je denkt graag mee over

Bekijk vacature »

Low Code Developer

Functie omschrijving Ben jij toe aan een nieuwe uitdaging en ben jij HBO afgestudeerd in de richting van IT? Heb jij verstand van datamodellering, NO CODE Platformen en kun jij het aan om projecten te leiden? Voor een leuke opdrachtgever in omgeving Rotterdam zijn wij op zoek naar een No Code developer die zich bezig gaat houden met het optimaliseren van bedrijfsprocessen bij klanten in heel het land! Wat ga je hier zoal doen? Je gaat geen code kloppen maar bedenken hoe applicaties eruit moet komen te zien. Je gaat werken met een non code platform, je kunt denken aan

Bekijk vacature »

C# developer

Sogeti is een organisatie met een goede werksfeer en zo min mogelijk hiërarchische verhoudingen. Ga je bij ons als C# Developer aan de slag? Dan werk je dagelijks met collega’s aan de mooiste IT-projecten. Deze snelgroeiende groep collega’s krijgt energie van hun vak en dat merk je op de werkvloer. Natuurlijk krijg jij de mogelijkheid je te certificeren. We organiseren regelmatig technische Meet-ups en doen we veel aan kennisdeling. Mede hierdoor zij wij dit jaar Microsoft Partner of the Year geworden. Sogetisten staan klaar voor elkaar, hebben lol met elkaar en daarmee behalen we de mooiste resultaten! Werken bij Sogeti

Bekijk vacature »

Lead Front-end developer

Functie Hun huidige applicatie worden ontwikkeld in o.a. React, Redux, TypeScript. Ze werken graag met de nieuwste technieken en tooling en zoeken ook developers die hier proactief op zoek naar gaan. Als senior/lead developer ben je een kartrekker in het team. Naast het meedenken over bijvoorbeeld de architectuur of toepassing van nieuwe technieken krijg je ook veel tijd om de meer junior (front-end) developers te begeleiden. Zo kun je bijvoorbeeld 1 dag in de week met 2 collega’s bezig zijn om samen met hen te kijken naar hun ontwikkeling, doelstellingen en uiteraard de gewenste begeleiding hierin. Hiernaast sta je als

Bekijk vacature »

Medior Java developer

Wat je gaat doen: Of beter nog, wat wil jij doen? Binnen DPA GEOS zijn we dan ook op zoek naar enthousiaste Java developers om ons development team te versterken. Als Java developer werk je in Agile/Scrum teams bij onze klanten en daarbij kun je eventueel ook andere ontwikkelaars begeleiden in het softwareontwikkelproces. Verder draag je positief bij aan de teamgeest binnen een projectteam en je kijkt verder dan je eigen rol. Je gaat software maken voor verschillende opdrachtgevers in jouw regio. Je bent een professional die het IT-vak serieus neemt en kwaliteit levert. Je leert snel vanwege je diepgaande

Bekijk vacature »

Infrastructure Developer

Vacature details Vakgebied: Software/IT Opleiding: Senior Werklocatie: Eindhoven Vacature ID: 12945 Introductie Our client is one of the most innovative companies within the Netherlands. Currently we are looking for an Infrastructure Platform Engineer. Within this role you will be developing the infrastructure. Functieomschrijving Within this role you are responsible in the development of our distributed data and compute platform infrastructure. You will design, develop and implement new features and fixes. Next to this you will integrate and configurate other packages that supports the development of tuning applications within the organisation. You will support customer sites remotely. Design and implement the

Bekijk vacature »

Embedded Software Developer

Functie omschrijving Ben jij een Embedded Software Developer die affiniteit heeft met de allernieuwste technieken? Voor een mooi softwarebedrijf in omgeving Gouda zijn wij op zoek naar een Embedded Software developer. Binnen deze rol houdt jij je bezig met alle werkzaamheden die nodig zijn om een functionaliteit te bouwen. Denk aan ontwerpen, architectuur, programmeren en algoritmes. Je voert test en validatie werkzaamheden uit bij de implementatie bij de klant. Ben jij enthousiast en een echte team player? Lees dan snel verder en laat wat van je horen! Bedrijfsprofiel Onze opdrachtgever bestaat uit een groot aantal creatieve en ambitieuze ontwikkelaars. Ze

Bekijk vacature »
D B

D B

14/03/2014 18:37:44
Quote Anchor link
Ik ben op mijn website een pagina aan het maken om te kunnen mailen.
Nu loop ik tegen 2 dingen aan nl.:

1) De layout
2) Personen verwijderen uit mijn uiteindelijke maillijst

1) De layout:

De kolom linksboven zou helemaal links moeten staan, de kolom rechtsboven in het midden.
De kolom met onderwerp zou verder naar links moeten en daarmee het mailtekstvak ook.
Heb het idee namelijk dat ze niet in de container divs vallen. Heb de style codes even bij de divs gevoegd.

Afbeelding

2) Wat ik doe is vanuit de kolom linksboven voeg ik hele groepen personen toe aan mijn kolom rechtsboven. Maar nu zou ik graag uit de kolom rechtsboven ook weer wat personen kunnen wissen....
Zelf dacht ik aan een session, en dan via een knop verwijder dan bepaalde keys(id) uit de array halen.

Hoe los ik dit nu 'makkelijk' op?

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
46
47
48
49
50
51
52
53
54
55
56
57
58
59
60
61
62
63
64
65
66
67
68
69
70
71
72
73
74
75
76
<!DOCTYPE HTML PUBLIC "-//W3C//DTD HTML 4.01 Transitional//EN" "http://www.w3.org/TR/html4/loose.dtd">
<html>
<head>
<title>ZSC Westerhoven - Mailen</title>
<meta http-equiv="Content-Type" content="text/html; charset=utf-8">
<link rel="stylesheet" type="text/css" href="css.css">
</head>
<body>
<?
echo '<div id="ingelogd"><table><tr><td width="220">Ingelogd als: '. $_SESSION['suser']. '</td><td><a href="logout.php">Uitloggen</a></td></table></div>';
echo '<a href="index.php">Terug</a><br><br><br>';

echo '<div id="personencontainer" style="width:1000px;margin-left:auto;margin-right:auto;">';
echo '<div style="width:800px;float:left;">';
echo '<form action="'. $_SERVER['REQUEST_URI']. '" method="POST">';
echo '<select multiple size="20" id="team" name="team[]" style="width:150px;">';
echo '<option value="Alle Leden">Alle Leden</option>';
echo '<option value="Spelende Leden">Spelende Leden</option>';
echo '<option value="Niet-Spelende Leden">Niet-Spelende Leden</option>';
echo '<option value="Alle Gebruikers">Alle Gebruikers</option>';
echo '<option value="Alle Senioren">Alle Senioren</option>';
echo '<option value="Alle Junioren">Alle Junioren</option>';
$query_team = "SELECT team FROM Teams WHERE seizoen = '". $seizoen. "' ORDER BY volgorde";
$result_team = mysql_query($query_team);
while ( $row_team = mysql_fetch_array($result_team) ) {
    echo '<option value="Team '. $row_team['team']. '">'. $row_team['team']. '</option>';
}

echo '</select><br>';
echo '<input type="submit" name="submit1" value="Toevoegen aan Maillijst">';
echo '</form>';
echo '</div>';

echo '<div style="width:200px;float:left;">';
echo '<form action="'. $_SERVER['REQUEST_URI']. '" method="POST">';
if ($_SERVER['REQUEST_METHOD'] == 'POST' && isset($_POST['submit1'])){
    $personen = array();
    foreach ($_POST['team'] as $team) {
        //hier staan alle mogelijke query's
        }

        $result = mysql_query($query) or die(mysql_error());
        while ( $row = mysql_fetch_array($result) ) {
            if ( !in_array($row['id'],$personen['id']) ) {
                $personen['id'][] = $row['id'];
                $personen['voornaam'][] = $row['voornaam'];
                $personen['achternaam'][] = $row['achternaam'];
                $personen['email'][] = $row['email'];
                $aantalselect++;
            }
        }
    }

    echo '<select multiple size="20" id="wie" name="wie[]" onchange="valueCount()" style="width:150px;">';
    foreach ( $personen['id'] as $key => $personen['id']) {
        echo '<option value="'. $personen['email'][$key]. '" selected="selected">'. $personen['voornaam'][$key]. ' '. $personen['achternaam'][$key]. '</option>';
    }

    echo '</select><br><br>';
    echo 'Aantal geselecteerd: <p id="counter">'. $aantalselect. '</p>';
}

?>


</div>
</div>
<br>

<?
echo '<div id="mailcontainer" style="width:1000px;margin-left:auto;margin-right:auto;">';
echo '<div style="width:250px;float:left;">';
echo '<input type="text" name="onderwerp" value="Onderwerp"><br>';
echo '</div>';
echo '<div style="width:700px;float:left;">';
echo '<textarea name="tekst" rows="25" cols="120"></textarea><br>';
echo '<input type="submit" name="submit" value="Mailen">';
echo '</form>';
echo '</div>';
echo '</div>';
?>


Alvast bedankt voor het meedenken!
Gewijzigd op 14/03/2014 18:38:49 door D B
 
PHP hulp

PHP hulp

27/04/2024 18:52:46
 
Jacek Smit

Jacek Smit

14/03/2014 19:23:39
Quote Anchor link
Check even Jqueryui.com
Je kunt daarmee hele mooie dingen maken.
Ook biedt het ondersteuning van JQuery waardoor je makkelijk toevoegen en verwijderen uit de lijsten kunt fixen (middels JavaScript dus).
Session is niet handig want als iemand 2 tabjes open heeft staan loop je al gauw in de knoop

Succes!
 
D B

D B

15/03/2014 10:34:31
Quote Anchor link
Ik heb daar eens naar gekeken, maar dat werkt toch wel anders :)

Ik moet dan een knop maken om te verwijderen, maar die moet niet als een form knop werken (tenminste, niet een pagina opnieuw laden)

En dan zag ik dat ik met $(.....).remove een item kan verwijderen.

Kun jij mij (misschien met een voorbeeld) vertellen hoe dit dan precies moet?

Zijn er nog anderen die ideeën hebben om dit op te lossen?
Ook zit ik nog met het layout probleem....
 
D B

D B

18/03/2014 09:46:01
Quote Anchor link
Iemand die me kan helpen?

Zit nog steeds met dezelfde problemen
 
Michael -

Michael -

18/03/2014 13:50:04
Quote Anchor link
D B, ten eerste is je script best rommelig, waardoor je het overzicht kwijtraakt. Bijvoorbeeld op regel 10 vergeet je een </tr> terwijl je dit zo niet zou opvallen. Wees niet zuinig met enters en tabs.
Daarnaast echo je een hele hoop html wat het ook niet echt duidelijk maakt.
Als je wat overzichtelijker programmeert dan zie je ook waar je div's opent en sluit en zie je dat dat ook niet helemaal goed gaat.
Al met al is het niet 'even helpen' als je een goed werkend script wilt.
Met jQuery zou je inderdaad kunnen oplossen wat jij wil, het verwijderen van namen uit de selectbox.
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
$("#selectBox option[value='option1']").remove();

Als je hier helemaal niet uit komt is het misschien handig om het uit te besteden?

Last but not least; je gebruikt verouderde mysql_* functies. Deze worden niet meer aangeraden om te gebruiken en zullen op termijn vervallen. Gebruik hiervoor bijvoorbeeld mysqli_* functies die redelijk gelijk zijn.

Toevoeging op 18/03/2014 14:07:44:

Ik zit er trouwens naar te kijken, maar nu stuur je de mail alleen naar de mensen die je selecteert uit die multiple selectbox. Waarom zou je dan mensen willen verwijderen?

Toevoeging op 18/03/2014 14:33:04:

Misschien dat je hier iets verder mee kunt komen?
Voorbeeldje

Hoor het graag van je.

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
46
47
48
49
50
51
52
53
54
55
56
57
58
59
60
61
62
63
64
65
66
67
68
69
70
71
72
73
74
75
76
77
78
79
80
81
82
83
84
85
86
87
88
89
90
91
92
93
94
95
96
97
98
99
100
101
102
103
104
105
106
107
108
109
110
111
112
113
114
115
116
117
118
119
120
121
122
123
124
125
126
127
128
129
130
<?php
session_start();
$personen = array();
?>

<!DOCTYPE HTML PUBLIC "-//W3C//DTD HTML 4.01 Transitional//EN" "http://www.w3.org/TR/html4/loose.dtd">
<html>
<head>
<title>ZSC Westerhoven - Mailen</title>
<meta http-equiv="Content-Type" content="text/html; charset=utf-8">
<!--<link rel="stylesheet" type="text/css" href="css.css">-->
<script src="//ajax.googleapis.com/ajax/libs/jquery/1.11.0/jquery.min.js"></script>
<style type="text/css">
.clearfix{clear:both;}
#personencontainer{position:relative;width:700px;margin:0 auto;}
#groepen,#geselecteerdePersonen{float:left;margin:0 100px 0 0;}
input,textarea,button{margin:10px 0;padding:4px 0;height:30px;}
#mailcontainer textarea{width:100%;height:300px;}
#mailcontainer input[type="text"]{width:100%;}
#mailcontainer input[type="submit"]{margin:0;float:right;}
#footer{height:100px;}
select{width:150px;}
</style>
</head>
<body>
<div id="ingelogd">
    Ingelogd als: <?php echo $_SESSION['suser']; ?>
    <a href="logout.php">Uitloggen</a>
</div>

<p>
    <a href="index.php">Terug</a>
</p>

<?php
if($_SERVER['REQUEST_METHOD'] == 'POST') {

    if(isset($_POST['submit1'])) {
        foreach ($_POST['team'] as $team) {
            //hier staan alle mogelijke query's
        }
        $result = mysql_query($query) or die(mysql_error()); /*Geen die() gebruiken, maar een goede foutafhandeling!*/
        while ( $row = mysql_fetch_array($result) ) {
            if ( !in_array($row['id'],$personen['id']) ) {
                $personen['id'][] = $row['id'];
                $personen['voornaam'][] = $row['voornaam'];
                $personen['achternaam'][] = $row['achternaam'];
                $personen['email'][] = $row['email'];
                $aantalselect++; /*Waar komt $aantalselect vandaan?*/
            }
        }
    }

    
    if(isset($_POST['mailen'])) {
        
        if(isset($_POST['wie'])) {
            echo 'De mail is verstuurd';
            echo '<br />naar: ' . implode(', ',$_POST['wie']);
        }
else {
            echo 'Oeps.. mislukt';
        }
    }
}

?>


<div id="personencontainer">
    <div id="groepen">
        <form action="<?php echo $_SERVER['REQUEST_URI']; ?>" method="POST">
            <select multiple size="20" id="team" name="team[]">
                <option value="Alle Leden">Alle Leden</option>
                <option value="Spelende Leden">Spelende Leden</option>
                <option value="Niet-Spelende Leden">Niet-Spelende Leden</option>
                <option value="Alle Gebruikers">Alle Gebruikers</option>
                <option value="Alle Senioren">Alle Senioren</option>
                <option value="Alle Junioren">Alle Junioren</option>
                <?php
                $query_team
= "SELECT team FROM Teams WHERE seizoen = '". $seizoen. "' ORDER BY volgorde";
                $result_team = mysql_query($query_team);
                while ( $row_team = mysql_fetch_array($result_team) ) {
                    echo '<option value="Team '. $row_team['team']. '">'. $row_team['team']. '</option>';
                }

                ?>

            </select><br />
            <input type="submit" name="submit1" value="Toevoegen aan Maillijst">
        </form>
    </div>

    <div id="geselecteerdePersonen">
        <?php
        echo '<form action="'. $_SERVER['REQUEST_URI']. '" method="POST">';
        
        echo '<select multiple size="20" id="wie" name="wie[]">';
        foreach ($personen as $key => $persoon) {
            echo '<option value="'. $persoon['email']. '" selected="selected">'. $persoon['voornaam']. ' '. $persoon['achternaam']. '</option>';
        }

        echo '</select>';
        echo '<br /><button type="button" id="verwijderGeselecteerdPersoon">Verwijderen</button> <button type="button" id="allePersonenSelecteren">Selecteer alles</button>';
        echo '<br /><span id="aantalGeselecteerdePersonen"></span>';
        ?>

    </div>
    <div class="clearfix"></div>
    <div id="mailcontainer">
        <input type="text" name="onderwerp" value="Onderwerp">
        <textarea name="tekst"></textarea>
        <div class="clearfix"></div>
        <input type="submit" name="mailen" value="Mailen">
    </div>
    </form>
</div>

<div id="footer">
</div>

<script>
$( document ).ready( function() {
    $( '#verwijderGeselecteerdPersoon' ).click( function( event ) {
        $("#wie option:selected").remove();
        $( '#aantalGeselecteerdePersonen' ).html( '' );
    });
    $( '#allePersonenSelecteren' ).click( function( event ) {
        $('#wie option').prop('selected', true);
        $( '#aantalGeselecteerdePersonen' ).html( 'Aantal geselecteerd: ' + $("#wie :selected").length );
    });
    $( '#wie' ).on('change', function() {
        $( '#aantalGeselecteerdePersonen' ).html( 'Aantal geselecteerd: ' + $("#wie :selected").length );
    });
});
</script>

</body>
</html>
Gewijzigd op 18/03/2014 14:35:19 door Michael -
 
D B

D B

18/03/2014 21:54:40
Quote Anchor link
Ten eerste heel erg bedankt alvast voor het meedenken Michael.

Ik heb toevallig vanochtend ook alles met inspringingen zitten maken.

Ik ga eens kijken of ik hier uit kan halen wat ik nodig heb.
Ik zie iniedergeval dat van die knoppen in Javascript, dus daar kan ik al mee vooruit.

Ik laat me wel weer horen als ik er niet uit kom.
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.