Email verzenden

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Mendix Developer

For our client in Amsterdam, we are looking for a Senior Mendix Developer. Company description Our client is an IT Consultancy company who’s been active for 10 years now. With their ambitious team, they are working with different clients in order to help them with analyzing their data and giving advice to them, regarding how they can use their data in the smartest ways, or to make sure that their mobile or web applications are working efficiently. As you get a glimpse of various industries, it is guaranteed that no day will be the same. Job description As a Mendix

Bekijk vacature »

Full stack Javascript ontwikkelaar

Functie Benieuwd hoe jouw dag eruit ziet? Je komt binnen rond een uur of 10 en dat start je met de morning call. Dit doen we vanaf het hoofdkantoor of op het lab, ligt eraan welk project je mee bezig bent. Na de call en het verdelen van de tickets ga je met je team aan de slag. Rond een uur of 12 is er een goede lunch en ga je smiddags weer lekker door met je werk. De ene keer maak jij een game voor een groot merk om de interactie tussen product en eindgebruiker te vergroten. De andere

Bekijk vacature »

Back-end developer (Magento2)

Functie E-commerce is een ‘’snelle’’ wereld. Om hierin continu voorop te blijven omarmen ze in een vroeg stadium nieuwe technieken. Een webshop is nooit af en kan altijd beter, sneller en efficiënter. Tegelijkertijd hebben ze vanaf hun oprichting altijd vastgehouden aan kwaliteit boven snelheid, en dit loont. Als back-end developer fungeer je als het verlengstuk van hun klanten. Technisch complexe zaken pak je met liefde op, en hierin werk je samen met o.a. front-end developers en designers. Klanten verwacht hierin kwaliteit van het hoogste niveau en een proactieve, meedenkende rol bij het maken van zowel technische als strategische keuzes. Ga

Bekijk vacature »

Senior Node.js developer Digital Agency

Functie Door de groei van de organisatie zijn ze op zoek naar een Tech Lead. Als tech lead ben jij verantwoordelijk Als Back end Node.js developer kom je terecht in een van de 8 multidisciplinaire teams in het projectenhuis. Afhankelijk van jouw interesses, wensen en capaciteiten word je bij projecten en onderwerpen naar keuze betrokken. Als ervaren ontwikkelaar zul jij vaak leiding nemen in de projecten en in het team een aanvoerder zijn van technische discussies. Uiteindelijk wil jij natuurlijk de klantwensen zo goed mogelijk vertalen naar robuuste code. De projecten kunnen varieren van langlopende- tot kleinschalige trajecten. Voorheen werkte

Bekijk vacature »

Full Stack .NET Developer

Dit ga je doen Als developer nieuwe gave features ontwikkelen; Werken met technieken als C#, Angular 12 en Javascript,; Maken van technische keuzes en beslissingen over de architectuur; Junior collega's coachen; Initiatief nemen voor nieuwe technische mogelijkheden; Je bent een belangrijke schakel - en vindt het leuk - om te schakelen met de business. Hier ga je werken In een team van 7 professionals ben je als Full Stack .NET Developer verantwoordelijk voor het ontwikkelen van applicaties voor het grootste inhouse product: een applicatie voor alles omtrent hypotheken. De programmeertaal die je hierbij beheerst is C#. Wil je van meerwaarde

Bekijk vacature »

.NET Developer

Dit ga je doen (Door)Ontwikkelen van het applicatielandschap; (Door)Ontwikkelen van microservices; Bouwen van nieuwe functionaliteiten; Verbeteringen aandragen voor het applicatielandschap; Sparren met de business. Hier ga je werken De organisatie is werkzaam in de financiële dienstverlening met meer dan 200 medewerkers en meer dan 250.000 eindgebruikers is het een van de grotere binnen haar branche. Je komt te werken in een team waarmee je verantwoordelijk bent voor het ontwikkelen en onderhouden van de financiële applicaties binnen de organisatie, denk hierbij aan het bouwen en onderhouden van portalen. Als .net developer ga jij het development team ondersteunen met de transitie naar

Bekijk vacature »

Junior Java Developer

Dit ga je doen Full stack web- en appdevelopment; Vertalen van de functionele wensen naar de technische specificaties; Sturing geven aan/klank board zijn voor de software teams; Trainen van de software teams; Sparren met klanten; Meedenken over architectuur. Hier ga je werken De organisatie is een bureau welke websites en mobiele applicaties bouwt voor verschillende toonaangevende organisaties. Hierbij richten zij zich voornamelijk op de sectoren leisure, overheid en zorg. De sfeer intern kenmerkt zich door informaliteit, gezelligheid en ambitie. Ze werken dag in dag uit samen om mooie producten op te leveren voor hun klanten. Op dit moment zijn er

Bekijk vacature »

Back end developer PHP, Laravel

Functie Jij komt te werken in ons webdevelopment team, wat bestaat uit 8 ervaren collega’s. Hiernaast hebben wij nog een team van 2 ontwikkelaars die aan native applicaties werken. Bij ons zijn er korte lijntjes en er hangt een gezellige informele werksfeer. Maar het belangrijkste is natuurlijk dat je aan geweldige applicaties zult gaan werken! Wij willen als organisatie niet te groot worden, we willen gewoon toffe dingen maken. Onze techstack bestaat momenteel uit: PHP, Laravel, Javascript, Typescript, Git, MySQL, Java, Kotlin, Xamarin. Samen met ons ga jij zorgen dat we puik werk leveren! Waarbij je bij elke fase in

Bekijk vacature »

Traineeship Full Stack .NET Developer

Dit ga je doen Start op 7 augustus 2023 bij de Experis Academy en ontwikkel jezelf tot een gewilde Full Stack .NET Developer. Maar hoe ziet het traineeship eruit en wat kun je verwachten? Periode 1 De eerste 3 maanden volg je fulltime, vanuit huis, een op maat gemaakte training in teamverband. Je leert belangrijke theorie en krijgt kennis van de benodigde vaardigheden en competenties die nodig zijn om de IT-arbeidsmarkt te betreden. Zowel zelfstandig als in teamverband voer je praktijkopdrachten op het gebied van front- en backend development uit. Wat er per week op het programma staat kun je

Bekijk vacature »

PHP developer - Digital Agency

Functie Het team telt momenteel 20 collega’s, bestaande uit developers (front- en backend) en het operations team, waaronder ook het management en twee scrum masters vallen. Ze zijn op zoek naar een PHP developer die in staat is zelfstandig te werken. Je komt te werken in één van de drie scrumteams en gaat aan de slag met een project voor de klant. Het fijne hieraan is dat je wel afwisseling hebt qua werk, maar tegelijkertijd doorlopend werkt voor bestaande klanten. Hierdoor krijg je ook de kans om echt de diepte in te gaan en innovatieve technische oplossingen neer te zetten.

Bekijk vacature »

Front End Ontwikkelaar (React)

In het kort Als front end developer ga je aan de slag met maatwerkprojecten voor onze klanten. Denk bijvoorbeeld aan het toevoegen van een machine aan een database of het corrigeren van formulieren voor ingestuurde orders. Voorbeeld van zo’n project is Smart Link. De projecten waar je op ingezet kunt worden liggen binnen het technische domein waar jij als front end developer een grote rol speelt om samen met je back end collega’s de juiste oplossingen te leveren. please note that this particular role requires fluent Dutch language skills. Dit vind je leuk om te doen Het omzetten van designs

Bekijk vacature »

.NET developer

Functie As a .NET developer you start in a driven and diverse development team. Your team consists of 16 IT professionals, including 7 software engineers. Because your new employer is internationally active, there are also international IT professionals working in the IT department. As a result, the official language is English. As a team you are responsible for a new Cloud Native product. This product runs entirely in Azure with a Progress Database and various Azure Functions. In addition, this product has a JS front-end, a REST API system and a layer in C # .NET. The idea is therefore

Bekijk vacature »

Software Developer Mendix / Maatschappelijk Betrok

Dit ga je doen Het bouwen van de Mendix applicaties in samenwerking met jouw team of zelfstandig; Werken met Scrum methodiek; Ontwikkelen van vooruitstrevende oplossingen; Meedenken over nieuwe applicaties en ontwikkelingen; On the job eigen maken van de Mendix omgeving. Hier ga je werken Deze dynamische en snelgroeiende organisatie begeeft zich in de recyclingbranche. Zij nemen op duurzame en efficiënte manier de recycling op zich. Vanwege hun snelle groei zijn zij op zoek naar een young professional die zich graag wilt ontwikkelen als Mendix Developer. Je komt te werken binnen een IT team van +/- 15 medewerkers. Het huidige ‘vaste’

Bekijk vacature »

C# developer

Functie Als ervaren Software Engineer wordt jij verantwoordelijk voor het bedenken en ontwikkelen van technische (maatwerk) oplossingen voor onze klanten en dit samen met de klant af te stemmen. Jij wordt o.a. verantwoordelijk voor de doorontwikkeling het software pakket welke voor ons enorm belangrijk is. Dit pakket zorgt er namelijk voor dat wij complete productielijnen kunnen aansturen en monitoren. Daarnaast heb jij actief contact met onze hoofdvestiging om het software achter een van onze systemen te verbeteren en te herschrijven. Momenteel zijn onze C# applicaties geschreven met o.a. Winforms. Echter hebben wij de actieve ambitie om dit te gaan herschrijven

Bekijk vacature »

Oracle APEX developer

Wat je gaat doen: Als Oracle APEX ontwikkelaar bij DPA werk je samen met collega’s aan de meest interessante opdrachten. Je zult je ervaring met SQL, PL/SQL, JavaScript, HTML en CSS inzetten om wensen van opdrachtgevers te vertalen naar technische oplossingen. Je werk is heel afwisselend, omdat DPA zich niet beperkt tot een specifieke branche. Zo ben je de ene keer bezig binnen de zorgsector, de andere keer is dit bij de overheid. Wat we vragen: Klinkt goed? Voor deze functie breng je het volgende mee: Je hebt een hbo- of universitaire opleiding afgerond Je hebt 2 tot 5 jaar

Bekijk vacature »

Pagina: 1 2 volgende »

Midas Aversteeg

Midas Aversteeg

26/09/2016 10:26:14
Quote Anchor link
Hey,

Ik heb in een database een tabel met: "id", "employee" en "email"
zo staat er een naam + bijhorende email in de tabel.

Ik heb een php scriptje die door die tabel heen loopt en alle namen in een list zet als options. Nu zit ik met het volgende: Als je een persoon selecteert uit die lijst en dan op submit drukt, moet er een mailtje verzonden worden naar de geselecteerde persoon (dus naar de e-mail die gekoppeld is aan diegene).

Weet iemand hoe dat moet en/of het überhaupt kan? Ik werk via XAMPP dus alles is lokaal.
 
PHP hulp

PHP hulp

28/04/2024 09:14:10
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

26/09/2016 10:47:52
Quote Anchor link
Kan je meerdere mensen selecteren in de options-field, of maar een enkele?
 
Koen Hollander

Koen Hollander

26/09/2016 10:56:13
Quote Anchor link
Hey Midas,

Zoals Arien vraagt, is het inderdaad handig om te weten of je meerdere of enkele gebruikers wilt mailen per keer. Kan je anders ook even wat relevante code laten zien met wat je al geprobeerd hebt en waarom het niet werkte. Daar heb je zelf ook veel aan.
 
Midas Aversteeg

Midas Aversteeg

26/09/2016 11:06:50
Quote Anchor link
je kan één persoon selecteren, meerdere hoeft ook niet.

dit is het scriptje voor de personen die je kan mailen, gehaald uit de database

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
<select id="email" name="email">
<?php

require 'database.php';//Needed for database connection

$query= "SELECT employee FROM email_register ORDER BY employee ASC";
$result= mysqli_query($db_con, $query);

while ($row = mysqli_fetch_array($result, MYSQLI_ASSOC)){
$employee=$row["employee"];
    echo "<option>
        $employee
    </option>"
;
}

?>

</select>
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

26/09/2016 11:25:16
Quote Anchor link
Als je je formulier verstuurt, dan heb je in je $_POST['email'] het e-mailadres zitten van diegene.
Dan kan je met de standaard PHP-mailfunctie, PHPmailer of Swiftmailer deze gebruiken om de mail uiteindelijk te versturen.

Is dat een beetje duidelijk, en kom je daar uit?
 
Koen Hollander

Koen Hollander

26/09/2016 11:33:53
Quote Anchor link
Hier vind je nog wel iets waar je wat van kan leren denk ik ;)
http://www.w3schools.com/html/html_forms.asp
 
Midas Aversteeg

Midas Aversteeg

26/09/2016 11:43:15
Quote Anchor link
Niet echt, het is eigenlijk als volgt:

Er komt een bezoeker, die selecteert met wie hij een afspraak heeft. Als hij dan op verzenden drukt, krijgt de geselecteerde persoon een mailtje met iets van "uw bezoek is aanwezig"

Ben al een beetje aan het prutsen met wat mail scriptjes van het internet, maar bij deze krijg ik een error van: mail(): Failed to connect to mailserver at "localhost" port 25, verify your "SMTP" and "smtp_port" setting in php.ini or use ini_set()
 
Ben van Velzen

Ben van Velzen

26/09/2016 11:46:16
Quote Anchor link
Op een standaard Windows omgeving gaat inderdaad de mail functie niet werken zoals gewenst. Dan zul je je SMTP gegevens moeten instellen.
 
Ivo P

Ivo P

26/09/2016 11:46:44
Quote Anchor link
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
<?php
require 'database.php';//Needed for database connection
$query = "SELECT employee FROM email_register ORDER BY employee ASC";
if($result = mysqli_query($db_con, $query)) {
   if(mysqli_num_rows($result) > 0 ){
?>

    <select id="email" name="email">
       <?php while($row = mysqli_fetch_assoc($result)) : ?>
          <option value="<?= htmlspecialchars($row['id'])?>"><?= htmlspecialchars($row['employee'])?></option>
       <?php endwhile ?>

    </select>
<?php
   }
}


?>


Toevoeging op 26/09/2016 11:49:07:

je kunt evt een mail server installeren, of kijken waar mee jouw mailclient op je pc (outlook etc) mailt en die settings overnemen.
Gewijzigd op 26/09/2016 11:47:54 door Ivo P
 
Midas Aversteeg

Midas Aversteeg

26/09/2016 13:28:55
Quote Anchor link
wat heb je in de toevoeging precies gedaan?
 
Ivo P

Ivo P

26/09/2016 13:35:04
Quote Anchor link
er miste een ) op regel 9

Toevoeging op 26/09/2016 13:48:35:

ik heb trouwens de opzet van het script wat aangepast.
Stel nu dat in jouw opzet een fout optreedt met de query: je zit midden in de opbouw van de <select> en daar kun je geen foutmeldingen meer kwijt.

Liefst doe je zo'n query ook al vooraf, omdat je dan al kunt weten of er überhaupt iets in de <select> gaat komen, of dat de lijst toch leeg gaat zijn.
 
Midas Aversteeg

Midas Aversteeg

27/09/2016 11:15:54
Quote Anchor link
oke ik heb nu dit voor het verzenden van een email (duurde lang maar dan heb je ook wat)

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
<?php
require 'phpmailer/PHPMailerAutoload.php';
define('Include',TRUE);

$mail = new PHPMailer;

//$mail->SMTPDebug = 3;                               // Enable verbose debug output

$mail->isSMTP();                                      // Set mailer to use SMTP
$mail->Host = 'smtp-pulse.com';  // Specify main and backup SMTP servers
$mail->SMTPAuth = true;                               // Enable SMTP authentication
$mail->Username = '[email protected]';                 // SMTP username
$mail->Password = 'wachtwoordfake';                           // SMTP password
$mail->SMTPSecure = '';                            // Enable TLS encryption, `ssl` also accepted
$mail->Port = 111;                                    // TCP port to connect to

$mail->setFrom('[email protected] ', 'naam afzender');
$mail->addAddress('[email protected]', 'Naam ontvanger');     // Add a recipient
//$mail->addAddress('[email protected]');               // Name is optional

$mail->addReplyTo('[email protected]', 'Information');
//$mail->addCC('[email protected]');
//$mail->addBCC('[email protected]');

//$mail->addAttachment('/var/tmp/file.tar.gz');         // Add attachments
//$mail->addAttachment('/tmp/image.jpg', 'new.jpg');    // Optional name

$mail->isHTML(true);                                  // Set email format to HTML

$mail->Subject = 'onderwerp';
$mail->Body    = 'Beste, <br/><br/> bla bla bla bla blablabla.';
//$mail->AltBody = 'This is the body in plain text for non-HTML mail clients';

if(!$mail->send()) {
    echo 'Message could not be sent.';
    echo 'Mailer Error: ' . $mail->ErrorInfo;
}
else {
    echo 'Message has been sent';
}

?>


alleen nu moet ik dus van de geselecteerde persoon de email krijgen en die does toevoegen aan bovenstaande script, geen flauw idee hoe dat zou moeten.

hieronder nog een keer het scriptje dat de persoon selecteert. in de database staan: ID, naam en e-mail, dus aan elke naam zit een email vast waar dus de mail naar toe moet.

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
<select id="email" name="email">
<?php
//laat de lijst zien van namen van medewerkers, hier zit ook een e-mail aan gekoppeld.

define('Include',TRUE);
require 'database.php';//Needed for database connection

$query= "SELECT employee FROM email_register ORDER BY employee ASC";
$result= mysqli_query($db_con, $query);

while ($row = mysqli_fetch_array($result, MYSQLI_ASSOC)){
$employee=$row["employee"];
    echo "<option>
        $employee
    </option>"
;
}

?>

</select>
 
Ivo P

Ivo P

27/09/2016 11:25:31
Quote Anchor link
laten we uitgaan van een post-request en dat je de option voorziet van een value

Dan plaats je in 38-regelige script vanaf regel 4:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
<?php
if($employeeid = filter_input(INPUT_POST, 'email')) {

    $sql = "SELECT email, employee FROM email_register WHERE id = '" . mysqli_real_escape_string($db_con, $employeeid) ."'";
    $result = mysqli_query($db_con, $sql);

    if($row = mysqli_fetch_assoc($result)) {
       $to = $row['email'];
       $tonaam = $row['employee'];
    }

    else {
      // ojee niet gevonden
   }

}

?>



en regel 18 wordt dan
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
<?php
$mail
->addAddress($to, $tonaam);  
?>


Maar je moet wel zorgen dat je selectbox gevuld wordt met zinnige options.

Toevoeging op 27/09/2016 11:27:15:

en ik heb een berg controles eruitgelaten:

check of er wel een post-request was
check of de query lukt
doe iets als er geen gebruiker met dat id bleek te zijn

check of email wel een emailadres lijkt te zijn.

Zo nee: dan geen poging doen om alsnog de email te versturen
 
Midas Aversteeg

Midas Aversteeg

27/09/2016 11:51:01
Quote Anchor link
thanks, ik heb wel ongeveer een beeld van hoe het nu verder moet. Ga wel weer lekker verder prutsen ;) (met back-ups natuurlijk)

Toevoeging op 27/09/2016 11:54:44:

Vind het zelf nog wel moeilijk, heb 3 periodes PHP gehad en nu dus stage in een bedrijf. Maar naar mijn gevoel nog te weinig les gehad voor dit haha, maar komt wel goed hoop ik
 
Pieter de Gent

Pieter de Gent

27/09/2016 12:34:48
Quote Anchor link
**knip**

Edit:
Spamlink verwijderd!
Gewijzigd op 27/09/2016 12:48:45 door - Ariën -
 
Midas Aversteeg

Midas Aversteeg

27/09/2016 12:46:24
Quote Anchor link
Oke bedankt. Heb wel Linkedin maar gebruik het niet zo veel haha, misschien dat dit het veranderd. Overigens is het een Belgische groep en woon ik in Nederland, en zijn het specialisten, vereweg van wat ik ben ;)

Toevoeging op 28/09/2016 10:35:00:

Zou dit ook met javascript kunnen? ik heb het nu in een form gezet met als action mail.php

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
<form action="mail.php">
    <select id="email" name="email">
        <?php

        define('Include',TRUE);
        require 'database.php';//Needed for database connection

        $query= "SELECT employee FROM email_register ORDER BY employee ASC";
        $result= mysqli_query($db_con, $query);

        echo "<option value='' disabled selected>Selecteer uw contactpersoon</option>";

        while ($row = mysqli_fetch_array($result, MYSQLI_ASSOC)){
        $employee=$row["employee"];
            echo " <option>$employee</option>";
        }

        ?>

    </select>
    <br/></br>
    <button type="submit" name="verzenden">Aanmelden</button>
</form>


Alleen ik kom er niet uit hoe ik dus van de geselecteerde persoon, zijn email en naam krijg en deze in mail.php invoerd op de plek van:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
$mail->addAddress('[email protected]', 'Naam ontvanger');
 
- SanThe -

- SanThe -

28/09/2016 10:47:13
Quote Anchor link
Als je in option als value het id meegeeft kan je in mail.php alle gegevens van dat id uit de db halen.
 
Ivo P

Ivo P

28/09/2016 10:59:15
Quote Anchor link
zie mijn post van 11:46 van gisteren.

Alleen SELECT employee FROM aanpassen nog naar SELECT id, email, emplyee FROM

Toevoeging op 28/09/2016 11:00:05:

graag niet de mailadressen compleet in de <select> plaatsen graag. Dan is het namelijk een kleine moeite om daar willekeurige mailadressen in te stoppen.
 
Midas Aversteeg

Midas Aversteeg

28/09/2016 11:21:56
Quote Anchor link
heb ik gedaan, krijg ik deze foutmelding:

Notice: Undefined variable: to in D:\xampp\htdocs\z.email-testen\mail.php on line 36

Notice: Undefined variable: tonaam in D:\xampp\htdocs\z.email-testen\mail.php on line 36

Message could not be sent.Mailer Error: You must provide at least one recipient email address.

zal ik anders beide codes even sturen?

Toevoeging op 28/09/2016 11:37:58:

trouwens bij

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
<?php
require 'database.php';//Needed for database connection
$query = "SELECT employee FROM email_register ORDER BY employee ASC";
if($result = mysqli_query($db_con, $query)) {
   if(mysqli_num_rows($result) > 0 ){
?>

    <select id="email" name="email">
       <?php while($row = mysqli_fetch_assoc($result)) : ?>
          <option value="<?= htmlspecialchars($row['id'])?>"><?= htmlspecialchars($row['employee'])?></option>
       <?php endwhile ?>

    </select>
<?php
   }
}

?>


komt de lijst buiten de selectbox te staan :/ , dus een select zonder iets er in en daaronder een lijst met alle namen.
 
Ivo P

Ivo P

28/09/2016 11:54:31
Quote Anchor link
als de <select> niet netjes werkt, zal je je form niet kunnen posten, en kan dus ook die andere code niet werken.
Immers, als jij geen id hebt, kun je geen naam /email uit de database vissen en is dus inderdaad $to niet gevuld.

Zie mijn opmerking over het controleren van de stappen of alles wel lukt en niet botweg doorlopen tot php echt niets meer kan.

wbt. de code "trouwens bij" hierboven:
daar moet je dus nog die query uitbreiden met in elk geval "id"

Mocht dan nog de opbouw fout gaan, zou ik in de bron van de pagina kijken (in je browser) om te zien wat er mis gaat. (ik hoop nu op een melding undefined index id melding)
 
Midas Aversteeg

Midas Aversteeg

28/09/2016 12:41:05
Quote Anchor link
Hmm misschien toch iets te veel voor mij, had het wel zo ver gekregen dat hij iemand een mail stuurde, maar dat was altijd de onderste van de lijst :/
 

Pagina: 1 2 volgende »



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.