Emoji

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Frontend Developer

Functieomschrijving Voor de NIPV zijn wij opzoek naar een Frontend Developer. Als Frontend Developer ga jij aan de slag om dashboards te bouwen vanuit het datawarehouse. Dit stelt NIPV in staat om snel en eenvoudig bij correcte bedrijfsvoeringsinformatie te kunnen. Je ontwikkelt dashboards in PowerBI, publiceert en onderhoud die, verzameld en verwerkt feedback in overleg met het ontwikkelteam. Naast dashboards ontwikkel en onderhoud je een datamodel in Excel waarmee adviseurs, controllers en analisten in staat worden gesteld om de gegevens uit de dashboards te raadplegen en anders te filteren of bepaalde gegevens nader te verfijnen, zodat verdiepende vragen kunnen worden

Bekijk vacature »

SQL database ontwikkelaar

Functie omschrijving Ben jij niet bang voor complexe algoritmes? Schikt het schrijven van procedures in T-SQL jouw niet af en heb jij al de nodige informatie in SQL, dan is functie precies wat voor jou! Jouw werkzaamheden gaan er als volgt uit zien: Je gaat werken aan de complexere projecten waar jij van A tot Z bij betrokken bent. Je gaat zorg dragen voor het ontwerp, de ontwikkeling en het updaten van SQL databases. Dit doe je op basis van T-SQL. Jij bent van start tot finish betrokken bij de projecten die jij leidt. Je houdt contact met klanten en

Bekijk vacature »

Medior/senior Fullstack developer

Functie Onder begeleiding van 3 accountmanagers waarvan er 1 binnen jouw expertise je aanspreekpunt zal zijn ga je aan de slag bij diverse opdrachtgevers. Hij of zij helpt je bij het vinden van een passende en uitdagende opdracht. Hierin houden ze uiteraard rekening met jouw situatie, ervaring en (technische) ambities. De opdrachten duren gemiddeld één tot 2 jaar. Hierdoor kun je je ook echt vastbijten in een project en als consultant impact maken. Naast de opdracht ben je regelmatig met je collega’s van de IT-afdeling om bijvoorbeeld onderlinge kennis te delen, of nieuwe trends te bespreken. Ook worden er regelmatig

Bekijk vacature »

Junior Software Developer (HBO / WO)

Functie omschrijving Wij zijn op zoek naar een Junior Software Developer! Sta jij aan het begin van je carrière en heb je net je HBO of WO-diploma in de richting van ICT of Techniek mogen ontvangen? En heb jij grote affiniteit met software development? Dan hebben wij bij Jelling IT Professionals de perfecte opdrachtgever in de omgeving van Utrecht, die jou tot een volwaardig Fullstack Software Developer gaat opleiden. Binnen deze grote organisatie krijg je ruime en professionele trainingen die jouw in korte tijd vakbekwaam maken. Niet alleen het aan technisch aspect, maar ook zeker jouw persoonlijke ontwikkeling wordt veel

Bekijk vacature »

Senior PHP developer met ambities tot Software Arc

Functie Momenteel zijn ze op zoek naar een ervaren PHP developer die zichzelf graag bezighoudt met zaken als architectuur en de algehele verbetering van structuren en standaarden. Het is eigenlijk meer operationeel als uitvoerend omdat je bezig gaat met zaken als het verder uitrollen en verbeteren van testautomatisering, codereviews, tickets en de doorloop hiervan en architectuurkeuzes. Mocht je hiernaast ook wat DevOps kennis meenemen is dit mooi meegenomen! Vanwege het kleine team maar de wereldwijde impact die zij leveren is er veel focus op kwaliteit. In deze functie werk je aan één van hun belangrijkste applicaties. Hierin werk je nauw

Bekijk vacature »

.NET Developer

Functie omschrijving In deze functie ga je werken als C# Developer. Jij gaat aan de slag met de volgende taken: Maatwerk software bouwen; Huidige softwareprojecten verder uitbouwen en optimaliseren; Ideeën van de klant omzetten naar handige oplossingen en tools; Bovenstaande doe je middels de Microsoft- stack: C#, ASP.NET en MVC/ Entity Framework. Ben je net afgestudeerd aan een HBO opleiding Informatica, aarzel dan niet om te solliciteren. Dit is namelijk de ideale startersfunctie! Bedrijfsprofiel Deze organisatie is gevestigd in de regio van Boxtel. Het is van oorsprong een familiebedrijf, die gestart zijn met het bouwen van websites. Dit is door

Bekijk vacature »

Front-end developer

Functie Jij komt te werken in een team van 5 developers. het product is continue in beweging. Nieuwe en bestaande klanten vragen om vaak nieuwe features. Hierin ben jij zeer belangrijk om te zorgen dat de functionaliteiten goed opgezet worden op technisch vlak. Designs krijg je aangeleverd van een externe partij zodat jij je primair kan focussen op de techniek! Je hebt daarbij alle vrijheid om je eigen creativiteit toe te passen en mee te denken over de gebruikte technieken. Het gezamenlijke doel is een product dat functioneel zeer gebruiksvriendelijk is en het bedrijfsproces van de gebruikers versneld en kwalitatief

Bekijk vacature »

React developer Inhouse cloudplatform

Functie De functie: Als front-end developer kom je te werken naast 2 andere front-end/React developers, waaronder één senior. Een hele mooie kans dus om in korte tijd veel nieuwe kennis en ervaring op te doen. Ze hebben momenteel veel werk hierin en daarom willen ze het team graag uitbreiden. Het is van belang dat je, zeker gezien het vele thuiswerken, in ieder geval al een aantal projecten hebt gedaan in React. Taken waar je aan kunt denken zijn het ontwikkelen van client-applicaties o.b.v. HTML5, React en andere open standaarden. Ook ben je nauw betrokken bij het implementeren van designs o.b.v.

Bekijk vacature »

Low Code Developer voor o.a. overheidsprojecten!

Bedrijfsomschrijving Wil jij ook behoren tot de specialist in Low Code? Dan zou ik zeker aanraden om verder te lezen. Deze organisatie is ooit opgericht door twee studenten en is inmiddels uitgegroeid tot een serieuze werkgever met een groot aanzien op Low Code projecten. De sfeer is echter niet veranderd, er heerst een informele sfeer met een open deuren beleid, en hierin mag de eigen bar natuurlijk niet ontbreken. Momenteel maakt deze organisatie een flinke groei door en hier kan jij natuurlijk niet bij ontbreken. Daarom ben ik op zoek naar Low Code Developers met een degelijke technische achtergrond. Kennis

Bekijk vacature »

.NET developer

Functie Als .NET ontwikkelaar ga jij aan de slag bij een van onze klanten actief in de High Tech Industrie. Onze klanten zijn voornamelijk gelokaliseerd in de omgeving van Eindhoven. Wij zijn erg selectief als het gaat om de projecten die wij accepteren en richten ons dan ook alleen op innovatieve en complexe projecten. Omdat onze klanten voornamelijk gespecialiseerd zijn in de machinebouw, werk jij ook vaak dicht tegen de machines aan. Ons team bestaat momenteel uit Embedded engineers, IOT developers en Cloud engineers. Wij werken voornamelijk aan Microsoft projecten waar er gebruik wordt gemaakt van WPF, UWP, .NET Core

Bekijk vacature »

Ervaren C#.NET developer

Functieomschrijving We zijn op zoek naar een ervaren C#.NET programmeur voor een moderne werkgever in de regio Prinsenbeek. Als programmeur zal je bezig zijn met het ontwikkelen van op maat gemaakte webapplicaties voor verschillende klanten, waarbij je ervoor zorgt dat complexe processen zo goed mogelijk worden ondersteund. Je takenpakket omvat onder andere: Werken met databases en dataopslagoplossingen, implementeren van beveiligingsoplossingen en het waarborgen van de beveiliging van applicaties en gegevens, evenals het schrijven van technische documentatie en gebruikershandleidingen. Het ontwikkelen en onderhouden van C#.NET-applicaties. Bijdragen aan het ontwerp en de architectuur van softwaretoepassingen. Het schrijven van hoogwaardige en herbruikbare codes.

Bekijk vacature »

.NET developer

Wat ga je doen als Full stack .NET developer Microsoft 365? Je stelt je op als sparringpartner voor het team en PO over toekomstige functionaliteiten, architectuur en mogelijke nieuwe producten. Je bent mede-verantwoordelijk voor het vertalen en omzetten van een user story in een passend technisch design. Je implementeert functionaliteiten op basis van een technisch design en user story. Je bent mede-verantwoordelijk voor het beheer van Azure DevOps, waaronder het beheer van GIT, Build Pipelines, Release Pipelines en geautomatiseerde testen. Hier herken jij jezelf in Hbo werk- en denkniveau of hoger aangevuld met relevante certificeringen en/of cursussen; Minimaal 3 jaar

Bekijk vacature »

Junior PHP ontwikkelaar

Functie Wij hebben onlangs onze eerste collega’s aangenomen, waardoor ons development team momenteel uit 4 personen bestaat. We bouwen onze software op basis van een PHP-framework (wat op zichzelf een Symfony framework is). Qua ontwikkeling focussen wij ons op 3 focus velden; – API-ontwikkeling/ Component Creatie – Implementatie – Framework ontwikkeling; het toevoegen van nieuwe functionaliteit of interne microservices Onze senior software engineer focust zich momenteel op de laatste twee punten, maar wij komen handen te kort op het eerste veld. Daarom zijn wij op zoek naar een enthousiaste junior software engineer die graag de kneepjes van het vak wil

Bekijk vacature »

Fullstack JavaScript Developer Webapplicaties

Bedrijfsomschrijving Voor deze organisatie ben ik op zoek naar een getalenteerde Fullstack JavaScript Developer. Ze is een snelgroeiend software development agency dat zich richt op het ontwikkelen van moderne webapplicaties en complexe systemen voor haar klanten. Ze is gevestigd onder de rook van Utrecht en heeft als doel om tot de top van de Nederlandse agencies te behoren. Deze organisatie maakt softwareoplossingen voor verschillende soorten bedrijven. Innovatie staat hoog in het vaandel en je zult dus met nieuwe technieken aan de slag gaan. Ze hebben klanten in vele branches zitten, zoals retail, finance, gezondheid en onderwijs. De diverse klanten zorgen

Bekijk vacature »

Software programmeur

Functieomschrijving Voor een uitdagende werkgever in regio Breda zijn wij op zoek naar een Full Stack C#.NET programmeur. Je bent verantwoordelijk voor het ontwikkelen van apps, webapplicaties en dashboards voor de eigen IOT-oplossingen. Je werkt samen met andere developers en engineers om de sensoren in machines te scannen en vervolgens de data om te zetten in management informatie voor de klanten. Taken en verantwoordelijkheden: Je gaat aan de slag met de volgende technologieën en frameworks: C#, JS frameworks, HTML, TypeScript, SQL & C++, CSS. Geen ervaring met één van deze technologieën is dan ook geen enkel probleem! Deze werkgever biedt

Bekijk vacature »
Jolly Janssen

Jolly Janssen

06/04/2021 10:18:35
Quote Anchor link
Beste,

Ik ben bezig met een script waar mensen berichten achter kunnen laten. Dit bericht gaat de database in en wordt op de pagina weer weergegeven.

Nu kun je met je Iphone emoji gebruiken, deze worden in database op een rare manier ingevuld, maar worden wel weer gegeven op de website. Alleen als ik deze emoji nu wil gebruiken in fPDF krijg ik rara tekens, zoals ik ze zelf ook in de database zie. ❤️ dit is een hartje, maar als ik online zoek op ❤️ vindt ik niet terug hoe dit nu op gebouw is.... Ben een beetje moedeloos geworden er van.

Wie heeft er tips, en of wat ik kan doen om dit goed te krijgen?
 
PHP hulp

PHP hulp

27/04/2024 00:36:15
 
Thom nvt

Thom nvt

06/04/2021 10:22:41
Quote Anchor link
Emoji's zijn UTF-8 karakters.
Als deze inderdaad zo in de database staan opgeslagen zal je character set geen UTF-8 zijn, standaard is dit namelijk "latin1_swedish_ci".
Het database schema aanpassen zodat de character set UTF-8 (utf8mb4) is zou het moeten verhelpen.
 
Jolly Janssen

Jolly Janssen

06/04/2021 10:26:15
Quote Anchor link
oke, maar ik heb dan utf8mb4 met nog van alles er achter utf8mb4_******
Welke moet ik dan nemen?

Toevoeging op 06/04/2021 10:31:55:

Jolly Janssen op 06/04/2021 10:26:15:
oke, maar ik heb dan utf8mb4 met nog van alles er achter utf8mb4_******
Welke moet ik dan nemen? en welk type is is juist? of maakt dat niet uit? TEXT of....
 
Thom nvt

Thom nvt

06/04/2021 10:38:52
Quote Anchor link
Zoals met zoveel: dat ligt er aan.
Een goede beschrijving staat in dit StackOverflow answer.

Ik ga meestal voor "utf8mb4_unicode_ci", dat geeft de meest universele regels.
Het gaat om de character encoding van de database niet die van de kolom, het type is irrelevant.
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

06/04/2021 10:39:46
Quote Anchor link
Het veld-type is niet van toepassing of je emoji's wilt gebruiken (mits het een text-veld is).

Als je meer wilt weten over UTF-8, lees dan dit artikel van Thomas van der Heuvel:
http://fangorn.thijma.nl/news/latin1-vs-utf8

Ook op PHPhulp heeft hij een hoop waardevolle posts hierover geplaatst. Ik zal straks eens zoeken.

Ik heb hem al een poosje hier niet meer gezien... ?
Gewijzigd op 06/04/2021 10:41:10 door - Ariën -
 
Jolly Janssen

Jolly Janssen

06/04/2021 11:31:51
Quote Anchor link
Ik had deze dingen al geprobeerd, nu nogmaals maar lukt me van geen meter.
Als ik het weg laat schrijven in een .txt bestand, dan zie ik de emoticon wel goed.

:(
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

06/04/2021 11:37:24
Quote Anchor link
Wat heb je geprobeerd? En waar heb je je UTF-8 allemaal op ingesteld?
 
Jolly Janssen

Jolly Janssen

06/04/2021 11:46:56
Quote Anchor link
Ik heb utf8mb4_unicode_ci ingesteld bij de kolom, bij handelingen>Collatie en als ik op de table zelf klik en dan handelingen bij Collatie en dan incl. Wijzig alle tabelcollaties
 
Thom nvt

Thom nvt

06/04/2021 11:58:45
Quote Anchor link
Het kan zijn dat je in PHP ook even moet vertellen dat er gebruik gemaakt moet worden van UTF-8:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
// MySQL connectie opzetten
$mysqli = new mysqli("localhost", "my_user", "my_password", "test");
// Characterset instellen
$mysqli->set_charset("utf8")

Ik ga hier voor het gemak even uit van de mysqli library, als je PDO gebruikt moet je het in je connection string oplossen:
Quote:
"mysql:host=$host;dbname=$db;charset=utf8"


Aangezien het in een textfile wel goed gaat neem ik aan dat de default charset van PHP wel UTF-8 is.
Heb je de database ook op UTF-8 gezet of alleen de table en de kolom?
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

06/04/2021 12:00:08
Quote Anchor link
Maar heb je ook utf-8 als header en meta-tag ingesteld?
En zijn je bestanden ook voorzien van de UTF-8 character-encoding?
Daarnaast moet je ook je database meegeven dat je UTF-8 gebruikt.

Als alles overeenkomst zal alles vlekkeloos moeten werken.
Gewijzigd op 06/04/2021 12:00:21 door - Ariën -
 
Ad Fundum

Ad Fundum

06/04/2021 13:06:16
Quote Anchor link
Je moet zelf eerst gewoon je huiswerk doen, en je script helemaal Unicode maken.
Hoe je dat kunt doen staat hier:
https://www.phphulp.nl/php/tutorial/php-algemeen/unicode-enzo/831/
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.