encrypt methode: graag commentaar

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Senior pega developer

You work on software that makes colleagues and customers happy! Thanks to your IT skills, De Mandemakers Groep really makes a difference for its customers. Do coding, testing and deployments make your heart beat faster? Then apply today as Senior Pega Developer at De Mandemakers Groep! Wat ga je doen? The job title gives it away: You will be developing Pega software. This ranges from technical design, coding and testing to test automation, deployments and bug fixing. Your goal is to continuously improve our systems so that colleagues can work efficiently and customers receive optimal service. You don't have to

Bekijk vacature »

Junior Java Developer

Dit ga je doen Je ontwikkelt innovatieve, maatschappelijk belangrijke applicaties; Je implementeert nieuwe features; Je gaat in gesprek met eindgebruikers en designers om de applicaties continu te finetunen; Je draait mee in een professionele Agile/Scrum omgeving. Hier ga je werken Onze klant is een internationale organisatie gevestigd in de omgeving van Amsterdam. Ze staan zeer goed bekend in de markt door hun innovatieve dienstverlening op IT gebied en hun gepassioneerde werknemers. Voor hun inspanningen op het gebied van IT hebben ze meerdere prijzen gewonnen! Onze klant is onderdeel van een Corporate werkgever en heeft zelf 300 mensen in dienst. Om

Bekijk vacature »

.NET developer

Wat ga je doen als Full stack .NET developer Microsoft 365? Je stelt je op als sparringpartner voor het team en PO over toekomstige functionaliteiten, architectuur en mogelijke nieuwe producten. Je bent mede-verantwoordelijk voor het vertalen en omzetten van een user story in een passend technisch design. Je implementeert functionaliteiten op basis van een technisch design en user story. Je bent mede-verantwoordelijk voor het beheer van Azure DevOps, waaronder het beheer van GIT, Build Pipelines, Release Pipelines en geautomatiseerde testen. Hier herken jij jezelf in Hbo werk- en denkniveau of hoger aangevuld met relevante certificeringen en/of cursussen; Minimaal 3 jaar

Bekijk vacature »

Functioneel Applicatiebeheerder

Wij van CNB zijn op zoek naar een leergierige Functioneel Applicatiebeheerder CNB is de grootste dienstverlener in de markt van bloembollen en vaste planten. In deze markt verricht CNB de volgende diensten: bemiddeling, veilen en het koelen en prepareren van bloembollen. Vanuit ons hoofdkantoor in Lisse werken bijna 100 collega’s dag in dag uit aan de bemiddeling van bloembollen. In Bovenkarspel vindt het koelen en prepareren van de bloembollen plaats. Wij zijn op zoek naar een enthousiaste Functioneel Applicatiebeheerder die naast een applicatie, ook sfeer kan bouwen! Jij: Vindt het leuk om binnen een klein IT-team aan de slag te

Bekijk vacature »

C# .NET Software Ontwikkelaar

Functie omschrijving Gezocht: Software Developer C# .NET voor een dynamische organisatie! Ben je onlangs afgestudeerd of ben je toe aan de volgende stap in je professionele carrière? Lees dan verder! We zijn momenteel op zoek naar een Software Developer die klaar is voor een nieuwe uitdaging en die onze eindklant in de regio Arnhem kan versterken. In deze functie werk je aan verschillende projecten en bezoek je vaak klanten. Je kunt een rol verwachten met veel uitdaging, diversiteit en verantwoordelijkheid. Bedrijfsprofiel Binnen welke organisatie ga je aan de slag? Je gaat werken bij een organisatie die zich specialiseert in het

Bekijk vacature »

Medior Java developer (fullstack)

Wat je gaat doen: Of beter nog, wat wil jij doen? Binnen DPA GEOS zijn we dan ook op zoek naar enthousiaste Java developers om ons development team te versterken. Als Java developer werk je in Agile/Scrum teams bij onze klanten en daarbij kun je eventueel ook andere ontwikkelaars begeleiden in het softwareontwikkelproces. Verder draag je positief bij aan de teamgeest binnen een projectteam en je kijkt verder dan je eigen rol. Je gaat software maken voor verschillende opdrachtgevers in jouw regio. Je bent een professional die het IT-vak serieus neemt en kwaliteit levert. Je leert snel vanwege je diepgaande

Bekijk vacature »

Medior Java developer (fullstack)

Wat je gaat doen: Of beter nog, wat wil jij doen? Binnen DPA GEOS zijn we dan ook op zoek naar enthousiaste Java developers om ons development team te versterken. Als Java developer werk je in Agile/Scrum teams bij onze klanten en daarbij kun je eventueel ook andere ontwikkelaars begeleiden in het softwareontwikkelproces. Verder draag je positief bij aan de teamgeest binnen een projectteam en je kijkt verder dan je eigen rol. Je gaat software maken voor verschillende opdrachtgevers in jouw regio. Je bent een professional die het IT-vak serieus neemt en kwaliteit levert. Je leert snel vanwege je diepgaande

Bekijk vacature »

Ervaren PHP Developer

Functie omschrijving Jelling IT zoekt ervaren PHP developer! Voor een organisatie in de regio Rhenen zijn wij op zoek naar een ervaren PHP developer die gaat functioneren als een verlengstuk van de klant. Jij bent iemand die technisch complexe zaken met enthousiasme aanvliegt. Je bent in staat om aan meerdere projecten te werken en werkt graag met de nieuwste technieken. In deze functie werk je veel samen met front-end developers en stel je alles in het werk om grote verschillen voor de klanten teweeg te brengen. Verder ben jij iemand die graag zichzelf uitdaagt en die altijd de beste wilt

Bekijk vacature »

Medior C# Developer

You'll build modern applications for Coolblue's back office. We have a lot of friends, and they crave well-structured data and user-friendly, task-focused applications. How do I become a Medior C# Developer at Coolblue? You regularly participate in brainstorm sessions about user experience, data, and task flow with the UX Designer, Product Owner, and Data Scientists in your team. Besides that you will create disconnected, highly congruent, and testable code that can easily be maintained and is future-proof. Want to become C# Developer at Coolblue? Read below if the job suits you. You enjoy doing this Working with various types of

Bekijk vacature »

Front-end developer E-Commere

Functie E-commerce is een ‘’snelle’’ wereld. Om hierin continu voorop te blijven omarmen ze in een vroeg stadium nieuwe technieken. Een webshop is nooit af en kan altijd beter, sneller en efficiënter. Tegelijkertijd hebben ze vanaf hun oprichting altijd vastgehouden aan kwaliteit boven snelheid, en dit loont. Als front-end developer heb je een adviserende rol en sta je aan het eindpunt van alles wat met designs te maken heeft. Je overlegt met klanten en collega’s, en zet je in om ideeen om te zetten tot unieke concepten. Je bent het aanspreekpunt voor de klant en bewaakt tevens de planning. Eisen

Bekijk vacature »

C# Ontwikkelaar

Functieomschrijving Voor een software ontwikkelaar in de omgeving van Vught zijn we op zoek naar een gemotiveerde C# ontwikkelaar. Deel jij hun passie voor development en dan vooral in C#.NET? Dan kan dit wel eens jouw droombaan zijn! Jouw werkzaamheden zullen er ongeveer als volgt uit gaan zien Door de wensen van de klant goed te begrijpen ga jij aan de slag dit om te zetten naar passende oplossingen en werk je deze uit tot een sterk eindproduct. Je gaat je bezighouden met de ontwikkeling van webapplicaties en websites, dit doe je door middel van ASP.NET, MVC Frameworks en C#.

Bekijk vacature »

Belastingdienst - Freelance Senior Cobol Applicati

Startdatum: 01.06.2023 Richttarief: €65,00 - €75,00 Duur van de opdracht: 7 maanden Uren per week: 36 Taal: Nederlands vereist! Gelieve in het Nederlands te solliciteren. Functieomschrijving: In de applicatie ETM zijn nu de inningsvoorzieningen voor ongeveer 25 aangifte- en aanslagmiddelen opgenomen. ETM is een extern aangeschafte service en het huidige contract met leverancier Oracle loopt af op 31-12-2022. Het programma uitfaseren ETM heeft als doel om vervanging te realiseren waarmee alle nu in gebruik zijnde ETM ondersteuning wordt overgenomen in nieuwe Inningsvoorzieningen om de continuïteit van de inningsprocessen te waarborgen. Eén van de inningsvoorzieningen die voor het einde van 31-12-2022

Bekijk vacature »

Junior .NET developer

Functie Wij hebben drie scrumteams. Het eerste team focust zich op het stukje hardware wat wij in huis doen. Zij maken als team o.a. gebruik van C++. De andere twee scrumteams zijn allebei bezig met data verwerking en maken hierbij in de backend gebruik van C# .NET / .NET Core. Het verschil tussen deze teams is dat één team de data verwerking doet voor de mobiele applicatie. Zij werken hierbij dus ook met Xamarin. Het andere team focust zich op de webapplicaties en maakt hierbij ook gebruik van ASP.NET MVC. Op basis van jouw ambities en kwaliteiten kijken wij samen

Bekijk vacature »

Junior Fullstack Developer

Functie omschrijving Heb jij je universitair diploma Informatica afgerond en ben jij op zoek naar een startersfunctie waar jouw ontwikkeling in een hoog vaandel staat? Voor een softwarebedrijf in Amsterdam zijn wij op zoek naar een Junior Fullstack Developer. Je begint met een op maat gemaakte training om de kennis bij te spijkeren die jij nog mist. Uiteraard leer je het meeste tijdens je werk, maar de training geeft je hiervoor alvast de juiste handvatten. Je kunt het volgende verwachten! Jij ontwikkelt in technieken als Java, Javascript en SQL. Je werkt hierbij volgens de Agile/Scrum methode; Na het afronden van

Bekijk vacature »

Software Programmeur PHP - JAVA

Functie Wil jij bij een platte en informele organisatie werken? Lees dan snel verder! Voor een opdrachtgever in omgeving Rotterdam dat zich gespecialiseerd heeft in het realiseren van veilige netwerkverbindingen zijn wij op zoek naar een leuke software developer ter versterking van het huidige team. Hoe kan jouw dag er straks uitzien? Je gaat software en webapplicaties ontwikkelen met behulp van de talen PHP, JAVA en Node.js. Je gaat klanten ondersteunen op het gebied van geleverde software en webapplicaties. Je gaat technische klussen uitvoeren op locatie bij klanten. Je onderhoudt contact met de projectleider om er zeker van te zijn

Bekijk vacature »
Pepijn de vos

pepijn de vos

27/12/2008 19:57:00
Quote Anchor link
geïnspireerd door hipska's kerberos javascripten een raadseltje in een tijdschrift ben ik zelf ook eens gaan denken over een veilige manier om info van A naar B te krijgen.

mijn methode is vast minder slim dan die van hipska, maar ik wil hem toch graag tonen en horen wat jullie er van vinden.

index.php
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
<?php
define('SECRET', 'hallo, dit bericht is nooit ongecodeerd over de lijn gegaan en client en server hoeven niks van elkaars encryptie methode te weten.');
define('NUMBER', 5);

function
add_lock($message) {
    $message = str_split($message);
    $result = '';
    foreach($message as $char) {
        $result .= chr(ord($char) + NUMBER);
    }

    return $result;
}

function
remove_lock($message) {
    $message = str_split($message);
    $result = '';
    foreach($message as $char) {
        $result .= chr(ord($char) - NUMBER);
    }

    return $result;
}


if(!isset($_GET['step'])) { ?>
<!DOCTYPE html PUBLIC "-//W3C//DTD XHTML 1.0 Strict//EN" "http://www.w3.org/TR/xhtml1/DTD/xhtml1-strict.dtd">
<html xmlns="http://www.w3.org/1999/xhtml">
<head>
<meta http-equiv="Content-Type" content="text/html;charset=utf-8"/>
<title>encription test</title>
<link rel="shortcut icon" href="favicon.ico" type="image/x-icon"/>
<script type="text/javascript" src="jquery.js"></script>
<script type="text/javascript" src="custom.js"></script>
</head>
<body>
<?php print_r($_GET); ?>
</body>
</html>
<?php
} elseif(isset($_GET['step']) && $_GET['step'] == 1) {
    echo add_lock(SECRET);
}
elseif(isset($_GET['step']) && isset($_GET['message']) && $_GET['step'] == 2 && $_GET['message'] != add_lock(SECRET)) {
    echo remove_lock($_GET['message']);
}
else {
    echo "error";
}

?>


custom.js
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
window.NUMBER = Math.round(Math.random() * 10);

function add_lock(message) {
    var result = "";
    for (x = 0; x < message.length; x++){
        result += String.fromCharCode(message.charCodeAt(x) + window.NUMBER);
    }
    return result;
}

function remove_lock(message) {
    var result = "";
    for (x = 0; x < message.length; x++){
        result += String.fromCharCode(message.charCodeAt(x) - window.NUMBER);
    }
    return result;
}

window.result = "";
$.get("index.php", {step: "1"}, function(data){
    window.result = data;
    alert(window.result + " -> " + add_lock(window.result));
    $.get("index.php", {step: "2", message: add_lock(window.result)}, function(data){
        window.result = data;
        alert(window.result + " -> " + remove_lock(window.result));
    });
});


het idee is dat de php pagina een bericht gecodeerd naar de client verstuurd, de client voegt zijn sleutel er aan toe en stuurt het terug, waarna de server zijn sleutel er weer af haalt, waarna uiteindelijk de client ook weer zijn sleutel er af haalt.

je moet je data 2 keer zo vaak versturen, maar geen enkele keer gaat het als normale text over de lijn.
wat ook een voordeel zou kunnen zijn is dat de client en server niks van elkaars methode hoeven te weten, dit heb ik proberen te demonstreren door de js methode met een random nummer te laten werken.

het enige probleem dat ik er nog me heb is dat de volgorde van de sleutels niet uit mag maken, als ik er een normale encryptie overheen haal en dan nog een en dan de eerste weer er af haal werkt dat niet, het enige wat ik tot nu toe heb weten te verzinnen is een simpele letter verschuif functie, die kan je zo vaak doen en terug doen als je maar wil.

weet iemand toevallig een encryptie methode die dit kan?
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Pepijn de vos
 
PHP hulp

PHP hulp

23/04/2024 08:21:25
 
Yorick17

yorick17

27/12/2008 20:02:00
Quote Anchor link
Wat wil je nu precies? Gewoon de gegevens coderen?
 
Pepijn de vos

pepijn de vos

27/12/2008 20:18:00
Quote Anchor link
jep, verder heeft dit geen speciaal doel, ik experimenteer gewoon een beetje, en ik zou graag weten waar het beter kan of dat het geheel gewoon een slecht idee is.
 
Hipska BE

Hipska BE

27/12/2008 21:18:00
Quote Anchor link
Ik heb het even bekeken en idd, de data gaat niet leesbaar over de lijn, maar wordt 3 keer (encrypted) verzonden.

Hier probeer ik even te schetsen welke data er wanneer verstuurd wordt (window.NUMBER is hier bv 2)
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
  SERVER   ----   CLIENT
 A+5   B+5  
           --->
                A+5+2 B+5+2
           <---
 A+2   B+2
           --->
                A     B


Nu is de eerste data die verstuurd wordt nogal voorspelbaar terug te halen.
Bv. stuur je "Hallo" dan wordt die verstuurd als "Mfqqt".
Dit is dmv brute-forcen en woordenboeken heel erg snel terug te halen. Als je $i neemt en in een for lus telkens $i++ doet en dan met die $i remove_lock doet heb je na een korte tijd dit lijstje:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
Mfqqt
Lepps
Kdoor
Jcnnq
Ibmmp
Hallo
G`kkn
F_jjm
E^iil
D]hhk
C\ggj

Als er dan een volledige zin werd gecodeerd is heel erg snel duidelijk welke van de gedecodeerde zinnen de juiste zin is.

Mijn voorstel om het iets minder voorspelbaar terug te halen is dit:
Elk karakter een ander nummer laten toewijzen om te verschuiven, en dit zowel positief als negatief. Dit lijstje nummers kan serverside opgeslaan worden in een session of DB en bij de client gewoon in een var array in javascript.

PS. natuurlijk telkens volledig random he..

EDIT:
Ik bedenk me net dat het super onveilig is...
Als de hacker de eerste verstuurde string ophaalt en die dan met zijn eigen gekozen nummers encodeerd, dan krijgt hij van de server ook gewoon antwoord die hij met zijn eigen keys kan decoderen tot leesbare string.

NIET GEBRUIKEN dus!
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Hipska BE
 
GaMer B

GaMer B

27/12/2008 21:58:00
Quote Anchor link
Ik zou vooral NIET gaan 'shiften' met ASCII characters en ook niet subsitutie toepassen. Dit is te voorspelbaar zoals Hipska al aangaf.
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.