encrypt methode: graag commentaar

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Back-end Developer C#

Functie omschrijving We are looking for a dutch native speaker Ben jij een ervaren back-end developer, die graag in een in-house functie wil werken? Passen de woorden innovatie, programmeren en teamspeler bij jou? Zoek niet verder en lees snel verder. Voor een echt familiebedrijf in de regio van Uden ben ik op zoek naar een back-end developer, die met name kennis heeft van C# en .NET. Jij gaat de interne applicaties verder optimaliseren en nieuwe features ontwikkelen. Verder ga je de volgende werkzaamheden uitvoeren: Ondersteunen gebruikers; Uitvoeren van analyses van de software/applicaties; Maken van functionele ontwerpen en deze door vertalen

Bekijk vacature »

Software Developer

Bij een bedrijf in de machinebouw, regio Roosendaal, zijn we op zoek naar een: Software Developer Waar ga je werken? Onze opdrachtgever is gespecialiseerd in de grondverzetmachines. Al meer dan 50 jaar leveren ze zowel nationaal als internationaal diverse machines. Het is een familiebedrijf met een informele werksfeer. Wat ga je doen? Als Software Developer je verantwoordelijk voor: - Je werkt voortdurend aan oplossingen voor het op afstand bewaken en besturen van oogstmachines; - Het visualiseren van gegevens in rapporten, apps of andere formaten; - Voorspellend machineonderhoud; - Taakplanning; - Je schrijft aangepaste plug-ins om gegevens te importeren of exporteren

Bekijk vacature »

Network Engineer (f/m/d) in Heidelberg

Network Engineer (f/m/d) The IT Services team operates and supports the IT infrastructure and services at EMBL headquarters in Heidelberg and at the laboratory’s sites in Barcelona and Rome. As part of IT Services, the Network team is responsible for managing and developing the network infrastructure in our data centres, on campus, and to our external network providers. As a leading scientific institution with highly data-intensive research, extensive data flows at and between the laboratory’s six sites and to the Internet, EMBL is connected to national and international scientific networks using state-of-the-art technologies from vendors including Cisco, Extreme Networks and

Bekijk vacature »

Senior Developer Betty Blocks Blauwe Haven Rotterd

Functieomschrijving Voor de Politie zijn wij opzoek naar een Senior Developer Betty Blocks Blauwe Haven Rotterdam. De politieorganisatie heeft jaarlijks te maken met een aanzienlijk aantal politiemedewerkers die vanwege mentale overbelasting niet of beperkt inzetbaar zijn. De Blauwe Haven Rotterdam ondersteunt deze politiemedewerkers in hun herstel en re-integratieproces. De huidige digitale systemen van de Politie bieden onvoldoende ondersteuning in het herstel- en re-integratieproces van politiemedewerkers. Zowel voor de politiemedewerkers als voor de organisatie. Politiemedewerkers worden buitengesloten, waardoor zij eigen regie verliezen. Begeleiders kunnen de voortgang van de medewerkers niet goed monitoren. Management beschikt niet over de mogelijkheid trends te signaleren

Bekijk vacature »

Software Developer

Functie omschrijving Heb jij affiniteit met ICT en een WO diploma in de pocket? Dan ben je hier aan het juiste adres. Voor een opdrachtgever in Amsterdam zijn wij op zoek naar kandidaten die (enige) ervaring hebben met Java, Javascript, C of C++. Je zal door middel van trainingen worden opgeleid tot een volwaardige Software Developer. Er wordt tijdens de training natuurlijk veel aandacht besteedt aan de vaktechnische aspecten, maar er gaat ook veel aandacht uit naar jouw persoonlijke ontwikkeling. Bedrijfsprofiel Bij deze opdrachtgever in de omgeving van Amsterdam zoeken ze meerdere enthousiaste kandidaten die hun carrière willen starten met

Bekijk vacature »

.Net Front-end Ontwikkelaar

Wij zoeken een .Net Front-end Ontwikkelaar! Omschrijving Kun jij snel schakelen en ben je stressbestendig? Dan zoeken wij jou! Als .Net Front-end Ontwikkelaar help je mee aan de webapplicatie die over de hele wereld door allerlei bedrijven wordt gebruikt. Je werkt daarnaast mee aan nieuwe en verbeterde functionaliteiten en helpt met het oplossen van bugs. Over de opdrachtgever Je komt te werken in een ambitieus team dat zich blijft ontwikkelen. Dit is alle informatie die we nu kunnen delen over de werkplek. Als jij de .Net Front-end Ontwikkelaar bent voor deze job, vertellen we je snel nóg meer. Eisen Heb

Bekijk vacature »

PHP Developer (junior functie)

Functie omschrijving Wij zijn op zoek naar een PHP Developer! Ben jij een starter en wil je werken bij een jong en leuk bedrijf? Lees dan verder! Wij zijn op zoek naar een PHP Developer binnen een junior functie. Binnen dit bedrijf gaat het om persoonlijke aandacht en ontwikkeling! Je komt te werken voor een leuk communicatiebureau die alles op het gebied van online en offline communicatie doet. Dit doen zij voor verschillende branches, waardoor je aan diverse soorten projecten mag werken, dit maakt deze baan erg leuk! Daarbij werk je aan een door hun zelf ontwikkeld framework welke goed

Bekijk vacature »

Full Stack .NET Developer

Dit ga je doen Als developer nieuwe gave features ontwikkelen; Werken met technieken als C#, Angular 12 en Javascript,; Maken van technische keuzes en beslissingen over de architectuur; Junior collega's coachen; Initiatief nemen voor nieuwe technische mogelijkheden; Je bent een belangrijke schakel - en vindt het leuk - om te schakelen met de business. Hier ga je werken In een team van 7 professionals ben je als Full Stack .NET Developer verantwoordelijk voor het ontwikkelen van applicaties voor het grootste inhouse product: een applicatie voor alles omtrent hypotheken. De programmeertaal die je hierbij beheerst is C#. Wil je van meerwaarde

Bekijk vacature »

Software Developer .NET

Functie omschrijving .NET developer gezocht! Wij zoek op zoek naar een .NET Developer die zich niet uit het veld laat slaan voor een software bedrijf in de regio Veenendaal. Je gaat in deze functie aan de slag met het door ontwikkelen van bestaande producten en het ontwikkelen van nieuwe producten. Dit bedrijf ontwikkeld SaaS applicaties die zowel intern als extern gebruikt worden. Verder bestaat je functie uit: Het ontwikkelen en bouwen van webapplicatie, mobiele applicaties en websites vallen onder jouw verantwoordelijkheden; Werken met onder andere .NET, C#, HTML/CSS, Javascript en MSSQL/Oracle Databases; Hierin werk je samen met andere developers en

Bekijk vacature »

C# Developer

Dit ga je doen Je gaat aan de slag in het websites team of portals team waarin je je bezighoudt met concept & design, implementatie en ook een stukje bugfixing en onderhoud; Je werkt met je team volgens de Scrum werkwijze; Zo adviseer je ook de PO & Scrum Master over de technische architectuur, koppelingen en integratie met externe systemen en API’s; Je blijft op de hoogte van de laatste ontwikkelingen en trends op het gebied van C# / .NET en deelt deze kennis binnen de organisatie. Hier ga je werken Onze klant is een internationale organisatie gevestigd in de

Bekijk vacature »

Applicatieontwikkelaar ABAP

Bedrijfsomschrijving Functieomschrijving De kandidaat zal worden ingezet binnen een van de DevOps teams binnen SCI (Service Centrum Inburgering) voor het ontwerpen en bouwen in SAP ABAP van de binnen SCI gebruikte informatiesystemen. Voornaamste voorkomende werkzaamheden zijn het aanpassen van en bouwen van nieuwe programmatuur in ABAP (Objects), waarbij ook gebruikt wordt gemaakt van DDD (Domain Driven Design) en het opstellen/aanpassen van Functionele/Technische ontwerpen. Daarnaast moeten ook formulieren met SAP Smartforms worden aangepast. Verder speelt de overgang naar SAP4Hana en SAP CPI. Vanwege het veelvuldig gebruik van SAP PO is kennis hiervan een pré. Achtergrond opdracht Momenteel werken meerdere DevOps teams

Bekijk vacature »

Ambitieuze medior developer

Wat je gaat doen: Heb jij al een paar jaar ervaring als developer maar wil jij naar the next level? In ons NextLevelDev Programma helpen wij jou om de volgende stap te zetten: een mooi programma aan trainingen op het gebied van Java, hippe frameworks, Agile/Scrum, OCP-certificering en optioneel: andere JVM-talen als Kotlin en Scala; Cloud (AWS, Azure, GCP) Soc Of beter nog, wat wil jij doen? Binnen DPA GEOS zijn we dan ook op zoek naar enthousiaste Java developers om ons development team te versterken. Als Java developer werk je in Agile/Scrum teams bij onze klanten en daarbij kun

Bekijk vacature »

Ontwikkelaar MS Dynamics 365 Projecten

Samengevat: Deze werkgever is de kwaliteitsdienst in de tuinbouwsector. Ben jij een ervaren ontwikkelaar? Heb jij ervaring met Ms Dynamics 365 BC? Vaste baan: Ontwikkelaar Ms Dynamics 365 BC ICT MBO 3.500 - 5.000 Ontwikkelaar Ms Dynamics 365 BC Ons bedrijf bewaakt en bevordert de kwaliteit van producten, processen en ketens in de tuinbouw. Wij kenmerken zich door openheid, ruimte voor initiatief, collegialiteit en zelfontplooiing. Deze werkgever is een veelzijdige organisatie. Je werkt voor de eigen IT organisatie. Zij werken met moderne technologie en staan open voor innovatie. Functie: Voor de vacature als Ontwikkelaar Ms Dynamics 365 BC Roelofarendsveen MBO

Bekijk vacature »

Oracle APEX developer

Wat je gaat doen: Als Oracle APEX ontwikkelaar bij DPA werk je samen met collega’s aan de meest interessante opdrachten. Je zult je ervaring met SQL, PL/SQL, JavaScript, HTML en CSS inzetten om wensen van opdrachtgevers te vertalen naar technische oplossingen. Je werk is heel afwisselend, omdat DPA zich niet beperkt tot een specifieke branche. Zo ben je de ene keer bezig binnen de zorgsector, de andere keer is dit bij de overheid. Wat we vragen: Klinkt goed? Voor deze functie breng je het volgende mee: Je hebt een hbo- of universitaire opleiding afgerond Je hebt 2 tot 5 jaar

Bekijk vacature »

Software Developer Java

Java/Kotlin Developer Ben jij een ervaren Java/Kotlin developer met een passie voor het automatiseren van bedrijfsprocessen? Wil je graag deelnemen aan uitdagende projecten bij aansprekende klanten? En ben je op zoek naar een professioneel, ambitieus en dynamisch bedrijf om je carrière verder te ontwikkelen? Kom dan ons team bij Ritense in Amsterdam versterken! Zo ziet de functie eruit: Als Java/Kotlin developer bij Ritense ben je verantwoordelijk voor de ontwikkeling en implementatie van applicaties die bedrijfsprocessen automatiseren, zodat onze klanten slimmer, efficiënter en klantgerichter kunnen werken. Als developer ben je in de lead en zorg je voor de correcte oplevering van

Bekijk vacature »
Pepijn de vos

pepijn de vos

27/12/2008 19:57:00
Quote Anchor link
geïnspireerd door hipska's kerberos javascripten een raadseltje in een tijdschrift ben ik zelf ook eens gaan denken over een veilige manier om info van A naar B te krijgen.

mijn methode is vast minder slim dan die van hipska, maar ik wil hem toch graag tonen en horen wat jullie er van vinden.

index.php
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
<?php
define('SECRET', 'hallo, dit bericht is nooit ongecodeerd over de lijn gegaan en client en server hoeven niks van elkaars encryptie methode te weten.');
define('NUMBER', 5);

function
add_lock($message) {
    $message = str_split($message);
    $result = '';
    foreach($message as $char) {
        $result .= chr(ord($char) + NUMBER);
    }

    return $result;
}

function
remove_lock($message) {
    $message = str_split($message);
    $result = '';
    foreach($message as $char) {
        $result .= chr(ord($char) - NUMBER);
    }

    return $result;
}


if(!isset($_GET['step'])) { ?>
<!DOCTYPE html PUBLIC "-//W3C//DTD XHTML 1.0 Strict//EN" "http://www.w3.org/TR/xhtml1/DTD/xhtml1-strict.dtd">
<html xmlns="http://www.w3.org/1999/xhtml">
<head>
<meta http-equiv="Content-Type" content="text/html;charset=utf-8"/>
<title>encription test</title>
<link rel="shortcut icon" href="favicon.ico" type="image/x-icon"/>
<script type="text/javascript" src="jquery.js"></script>
<script type="text/javascript" src="custom.js"></script>
</head>
<body>
<?php print_r($_GET); ?>
</body>
</html>
<?php
} elseif(isset($_GET['step']) && $_GET['step'] == 1) {
    echo add_lock(SECRET);
}
elseif(isset($_GET['step']) && isset($_GET['message']) && $_GET['step'] == 2 && $_GET['message'] != add_lock(SECRET)) {
    echo remove_lock($_GET['message']);
}
else {
    echo "error";
}

?>


custom.js
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
window.NUMBER = Math.round(Math.random() * 10);

function add_lock(message) {
    var result = "";
    for (x = 0; x < message.length; x++){
        result += String.fromCharCode(message.charCodeAt(x) + window.NUMBER);
    }
    return result;
}

function remove_lock(message) {
    var result = "";
    for (x = 0; x < message.length; x++){
        result += String.fromCharCode(message.charCodeAt(x) - window.NUMBER);
    }
    return result;
}

window.result = "";
$.get("index.php", {step: "1"}, function(data){
    window.result = data;
    alert(window.result + " -> " + add_lock(window.result));
    $.get("index.php", {step: "2", message: add_lock(window.result)}, function(data){
        window.result = data;
        alert(window.result + " -> " + remove_lock(window.result));
    });
});


het idee is dat de php pagina een bericht gecodeerd naar de client verstuurd, de client voegt zijn sleutel er aan toe en stuurt het terug, waarna de server zijn sleutel er weer af haalt, waarna uiteindelijk de client ook weer zijn sleutel er af haalt.

je moet je data 2 keer zo vaak versturen, maar geen enkele keer gaat het als normale text over de lijn.
wat ook een voordeel zou kunnen zijn is dat de client en server niks van elkaars methode hoeven te weten, dit heb ik proberen te demonstreren door de js methode met een random nummer te laten werken.

het enige probleem dat ik er nog me heb is dat de volgorde van de sleutels niet uit mag maken, als ik er een normale encryptie overheen haal en dan nog een en dan de eerste weer er af haal werkt dat niet, het enige wat ik tot nu toe heb weten te verzinnen is een simpele letter verschuif functie, die kan je zo vaak doen en terug doen als je maar wil.

weet iemand toevallig een encryptie methode die dit kan?
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Pepijn de vos
 
PHP hulp

PHP hulp

04/05/2024 01:39:49
 
Yorick17

yorick17

27/12/2008 20:02:00
Quote Anchor link
Wat wil je nu precies? Gewoon de gegevens coderen?
 
Pepijn de vos

pepijn de vos

27/12/2008 20:18:00
Quote Anchor link
jep, verder heeft dit geen speciaal doel, ik experimenteer gewoon een beetje, en ik zou graag weten waar het beter kan of dat het geheel gewoon een slecht idee is.
 
Hipska BE

Hipska BE

27/12/2008 21:18:00
Quote Anchor link
Ik heb het even bekeken en idd, de data gaat niet leesbaar over de lijn, maar wordt 3 keer (encrypted) verzonden.

Hier probeer ik even te schetsen welke data er wanneer verstuurd wordt (window.NUMBER is hier bv 2)
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
  SERVER   ----   CLIENT
 A+5   B+5  
           --->
                A+5+2 B+5+2
           <---
 A+2   B+2
           --->
                A     B


Nu is de eerste data die verstuurd wordt nogal voorspelbaar terug te halen.
Bv. stuur je "Hallo" dan wordt die verstuurd als "Mfqqt".
Dit is dmv brute-forcen en woordenboeken heel erg snel terug te halen. Als je $i neemt en in een for lus telkens $i++ doet en dan met die $i remove_lock doet heb je na een korte tijd dit lijstje:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
Mfqqt
Lepps
Kdoor
Jcnnq
Ibmmp
Hallo
G`kkn
F_jjm
E^iil
D]hhk
C\ggj

Als er dan een volledige zin werd gecodeerd is heel erg snel duidelijk welke van de gedecodeerde zinnen de juiste zin is.

Mijn voorstel om het iets minder voorspelbaar terug te halen is dit:
Elk karakter een ander nummer laten toewijzen om te verschuiven, en dit zowel positief als negatief. Dit lijstje nummers kan serverside opgeslaan worden in een session of DB en bij de client gewoon in een var array in javascript.

PS. natuurlijk telkens volledig random he..

EDIT:
Ik bedenk me net dat het super onveilig is...
Als de hacker de eerste verstuurde string ophaalt en die dan met zijn eigen gekozen nummers encodeerd, dan krijgt hij van de server ook gewoon antwoord die hij met zijn eigen keys kan decoderen tot leesbare string.

NIET GEBRUIKEN dus!
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Hipska BE
 
GaMer B

GaMer B

27/12/2008 21:58:00
Quote Anchor link
Ik zou vooral NIET gaan 'shiften' met ASCII characters en ook niet subsitutie toepassen. Dit is te voorspelbaar zoals Hipska al aangaf.
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.