enctype="multipart/form-data" geeft fout

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Klein team zoekt grote fullstack .NET developer to

Bedrijfsomschrijving Deze werkgever is marktleider in de Benelux en is Europees ook al aardig aan de weg aan het timmeren. Ze voorzien technische winkels van apparatuur om producten een langer leven te geven. Hiermee reduceren ze flink wat CO2 uitstoot en dat is natuurlijk goed voor iedereen! IT speelt een belangrijke rol in de bedrijfsvoering en de applicaties zijn van goed niveau. Als fullstack .NET developer ga jij je bijdrage leveren aan het verder verbeteren van de applicaties en de interne processen. Ze zijn nu met ruim 50 medewerkers in totaal en de afdeling development bestaat uit een 5tal developers.

Bekijk vacature »

PHP developer

Functie omschrijving Voor een klein bedrijf in de buurt van Nieuwegein zijn wij per direct op zoek naar een talentvolle PHP developer. Er wordt veel ruimte geboden voor eigen initiateven, waardoor je een mooie stempel kan drukken op jouw eigen werkzaamheden (zowel operationeel als strategisch). Het bedrijf heeft middels externe programmeurs een multimedia platform ontwikkeld, maar willen geleidelijk de ontwikkeling naar binnen halen. Om die reden zoeken zij een communicatieve interne PHP developer die graag meebouwt aan het succesvolle product. Je gaat de volgende werkzaamheden verrichten: Platform beheren en programmeren (PHP, MySQL, JQuery, Javascript, XML & HTML); Communicatie en aansturing

Bekijk vacature »

Java developer

Als Java Developer bij Sogeti ben je onderdeel van onze toonaangevende community die bestaat uit ruim 100 gepassioneerde professionals. In teamverband lever je mooie prestaties. Daarmee draag je aan bij de meerwaarde die wij leveren aan onze klanten. Geen werkdag is hetzelfde, je bent voortdurend bezig met het oplossen van allerlei complexe vraagstukken binnen bedrijfskritische systemen. Een voorbeeld hiervan is een cliënt-volgsysteem bij Reclassering Nederland. Andere klanten waar wij onder andere voor werken: KPN, Philips, Nationale-Nederlanden, Kamer van Koophandel, ABN AMRO, Bovemij, Arval en de Politie. Werken bij Sogeti Nieuwe ontwikkelingen volgen we op de voet en delen we binnen de

Bekijk vacature »

Medior Java developer (fullstack)

Wat je gaat doen: Of beter nog, wat wil jij doen? Binnen DPA GEOS zijn we dan ook op zoek naar enthousiaste Java developers om ons development team te versterken. Als Java developer werk je in Agile/Scrum teams bij onze klanten en daarbij kun je eventueel ook andere ontwikkelaars begeleiden in het softwareontwikkelproces. Verder draag je positief bij aan de teamgeest binnen een projectteam en je kijkt verder dan je eigen rol. Je gaat software maken voor verschillende opdrachtgevers in jouw regio. Je bent een professional die het IT-vak serieus neemt en kwaliteit levert. Je leert snel vanwege je diepgaande

Bekijk vacature »

Developer Low-code

Dit ga je doen Low-code ontwikkeling van software voor landelijk bekende organisaties; Opleveren van mooie eindproducten, middels de Agile methodiek; Samenwerken in een team van 10 collega's; Direct contact met de eindklant over de gewenste oplossingen. Hier ga je werken Als Developer kom je te werken in de regio van Lelystad bij een organisatie die met toonaangevende klanten uit heel Nederland samen werkt. De producten en diensten van de organisatie bereiken miljoenen Nederlanders. Hierbij komt een grote hoeveelheid informatie kijken en deze moet discreet en veilig verwerkt worden. De processen die hierbij horen worden door het IT team vormgegeven. De

Bekijk vacature »

Medior PHP Developer

Functie omschrijving We are looking for a dutch native speaker Wil jij als developer werken bij een interne organisatie en de eigen software verder helpen ontwikkelen? Lees dan snel verder! In deze functie ga je werken als PHP Developer en de interne software en applicaties verder ontwikkelen. In het kort houdt dit in: Je gaat de interne applicaties en software verder optimaliseren. Verder bouw je verschillende API's en koppelingen tussen systemen. Je gaat het CRM-systeem door middel van PHP verder ontwikkelen. Ook ga je collega's ondersteunen bij vragen over de software en applicaties. Bedrijfsprofiel Dit bedrijf is actief in het

Bekijk vacature »

Ventilatiesysteem Productontwikkelaar HBO WO Verwa

Samengevat: Zij bieden flexibele ventilatiematerialen, geluidsdempers, rookgasafvoer producten en industrieslangen. Ben jij een technisch productontwikkelaar? Heb jij ervaring met het ontwikkelen van nieuwe producten? Vaste baan: Technisch Productontwikkelaar HBO WO €3.000 - €4.000 Zij bieden een variëteit aan flexibele ventilatiematerialen, geluiddempers, rookgasafvoer producten, industrieslangen en ventilatieslangen voor de scheepsbouw. Met slimme en innovatieve materialen zorgen wij voor een gezonde en frisse leefomgeving. Deze werkgever is een organisatie die volop in ontwikkeling is met hardwerkende collega's. Dit geeft goede ontwikkelingsmogelijkheden. De branche van dit bedrijf is Techniek en Engineering. Functie: Voor de vacature als Technisch Productontwikkelaar Ede Gld HBO WO ga

Bekijk vacature »

Database Developer

Functieomschrijving Heb jij ongeveer 3 jaar ervaring als Database Developer met MS SQL of een vergelijkbare database? Wil jij werken voor een gewaardeerde werkgever in regio Tilburg waar jij de tijd en ruimte krijgt jezelf te ontwikkelen? Lees dan snel verder! Hoe ziet jouw takenpakket eruit? Je houdt je bezig met het creëren en bouwen van MS SQL server databases; Je gaat projecten vanaf het begin tot het eind begeleiden. Je sluit aan bij meetings met klanten om hun processen in kaart te brengen. Vervolgens voer jij het project uit en zorgt dat dit zo goed mogelijk verloopt; Je werkt

Bekijk vacature »

Front-end Developer - React - Data Driven

Bedrijfsomschrijving Onze klant is een snelgroeiende organisatie die een data-driven inspectieapp op de markt hebben gebracht die nu al een aantal jaar door verschillende organisaties wereldwijd gebruikt wordt. Er zijn zo'n 6 mensen werkzaam bij dit bedrijf en ze zijn nu vooral op zoek naar een sterke front-end developer die wil gaan werken aan nieuwbouw applicaties en de uitbouw van de huidige applicaties. De reden dat ze zoeken is omdat er veel werk op komst is en ze hier de juiste capaciteit voor willen hebben. Er heerst hier een hele prettige sfeer waarin respect en eerlijke communicatie belangrijk is. Ook

Bekijk vacature »

Lead developer

Functie Als lead developer wordt jij verantwoordelijk voor een van onze development teams. Samen met de Software Architect bewaak jij de kwaliteit en uitvoering van onze complexe vraagstukken. Daarnaast ben jij verantwoordelijk voor het inschatten, designen en ontwikkelen van middelgrote tot grote veranderingen in de software. Ook coördineer jij het proces rondom complexe technische vraagstukken. Verder bestaat jouw takenpakket uit het volgende: – Het aansturen van jouw development team; – Het begeleiden van Junior Software Engineers; – Het maken van technische analyses m.b.t. nieuwe aanvragen en het tijdsbestek inschatten voor de uitvoering hiervan; – Het uitvoeren van de ontwikkeling van

Bekijk vacature »

Oracle APEX developer

Wat je gaat doen: Als Oracle APEX ontwikkelaar bij DPA werk je samen met collega’s aan de meest interessante opdrachten. Je zult je ervaring met SQL, PL/SQL, JavaScript, HTML en CSS inzetten om wensen van opdrachtgevers te vertalen naar technische oplossingen. Je werk is heel afwisselend, omdat DPA zich niet beperkt tot een specifieke branche. Zo ben je de ene keer bezig binnen de zorgsector, de andere keer is dit bij de overheid. Wat we vragen: Klinkt goed? Voor deze functie breng je het volgende mee: Je hebt een hbo- of universitaire opleiding afgerond Je hebt 2 tot 5 jaar

Bekijk vacature »

Back End Developer

As a Back End developer at KUBUS you will be developing the (web) application and services of BIMcollab. You have a focus on the back end of our software, for which we mainly work with C# and .NET. We use a full-stack approach, which means that in addition to the back-end, you will also help with other parts of the code. As a software company, KUBUS is in a unique position. We build our own products that are used by tens of thousands of users worldwide. Our company is just the right size: big enough to make a real impact

Bekijk vacature »

Oracle APEX developer

Wat je gaat doen: Als Oracle APEX ontwikkelaar bij DPA werk je samen met collega’s aan de meest interessante opdrachten. Je zult je ervaring met SQL, PL/SQL, JavaScript, HTML en CSS inzetten om wensen van opdrachtgevers te vertalen naar technische oplossingen. Je werk is heel afwisselend, omdat DPA zich niet beperkt tot een specifieke branche. Zo ben je de ene keer bezig binnen de zorgsector, de andere keer is dit bij de overheid. Wat we vragen: Klinkt goed? Voor deze functie breng je het volgende mee: Je hebt een hbo- of universitaire opleiding afgerond Je hebt 2 tot 5 jaar

Bekijk vacature »

Senior Front end developer Digital Agency

Functie Jij als Front end developer komt te werken in een van de 8 multidisciplinaire teams binnen de organisatie. Deze teams werken op basis van Scrum agile in 2 wekelijkse sprints. De grootte van de teams varieert van 9-14 collega’s en bestaan altijd uit één of meerdere project managers en een project manager. Samen met je team werk je aan verschillende projecten voor uiteenlopende klanten zoals grote multinationals tot het kleine mkb. De stack waarmee gewerkt wordt is voornamelijk Javascript, ES6, Es.next, HTML, CSS, React.js en Node.js. Wat deze organisatie onderscheid is dat ze echt langdurige partnerships aangaan met hun

Bekijk vacature »

.NET Developer gezocht!

Functie omschrijving Wij zijn op zoek naar een .NET Developer! Wil jij werken voor een internationaal bedrijf waar je legio mogelijkheden krijgt als Software Ontwikkelaar? Grijp nu je kans en kijk snel of jouw vaardigheden aansluiten bij onderstaand profiel! Je kunt een uitdagende rol gaan vervullen als .NET Developer binnen een internationaal bedrijf dat gevestigd is in omgeving Bergen. Dit bedrijf is zeer vooruitstrevend en verricht betekenisvol werk. Binnen dit bedrijf wordt gewerkt aan de productie en ontwikkeling van medische middelen. Als .NET Developer ga jij je bezig houden met het volgende: Je wordt betrokken bij alle fasen van software

Bekijk vacature »
Niek Weevers

Niek Weevers

02/01/2009 15:17:00
Quote Anchor link
Ik heb een formulier met titel en afbeelding die ik wil toevoegen aan de database.
Zo gauw ik de enctype toevoeg aan het formulier, geeft hij een foutmelding bij het toevoegen. Iemand zo enig idee waar dit aan kan liggen.
De foutmelding is:
Notice: Undefined index: afbeelding
 
PHP hulp

PHP hulp

15/05/2024 14:54:19
 

02/01/2009 15:22:00
Quote Anchor link
Plaats de relevante code eens, ik kan helaas niet ruiken hoe jouw code in elkaar steekt.
 
Niek Weevers

Niek Weevers

02/01/2009 15:32:00
Quote Anchor link
Formulier
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
<?php
<form method="post" action="' .$_SERVER['PHP_SELF']. '?add=true" enctype="multipart/form-data">
<
fieldset><legend>Voeg nieuw item toe</legend>
<
input type="hidden" name="MAX_FILE_SIZE" value="2000000" />
<
ul>
<
li><label for="titel">Titel</label><input type="text" name="titel" id="titel" value="' .$titel. '" /></li>
<
li><label for="afbeelding">Afbeelding</label><input type="file" id="afbeelding" name="afbeelding" /></li>
<
li class="radiovak"><span>Actief?</span>
<
input class="radio" type="radio" name="actief" id="actiefj" value="j"  /><label for="actiefj"> Ja</label>
<
input class="radio" type="radio" name="actief" id="actiefn" value="n" /><label for="actiefn"> Nee</label></li>
<
li><input class="button" type="submit" name="galerieaddsubmit" value="Toevoegen" /></li>
<
/ul>
<
/fieldset>
<
/form>
?>


Formulier afhandeling
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
46
47
48
49
50
51
52
53
54
55
56
57
58
59
60
61
62
63
64
65
66
67
68
69
70
71
72
73
74
<?php
$titel
= $_POST['titel'];
$afbeelding= $_POST['afbeelding'];
// Checken of er wel een radiobutton is gechecked
if(!isset($_POST['actief']))
{

$actief = '';
}

else
{
$actief     = $_POST['actief'];
}

    
// Initialiseer fout variabelen
$fout = false;
$titel_fout     = false;
$afbeelding_fout= false;
$actief_fout = false;
    
// Controleer op fouten
if(!eregi('.{2,}', $titel))
{

$fout = true;
$titel_fout = true;
}

if((!eregi('((.gif|.jpg|.jpeg)$)', $afbeelding)) || ($_FILES['bestand']['size'] > 2000000))
{

$fout = true;
$afbeelding_fout = true;
}

if($actief == '')
{

$fout = true;
$actief_fout = true;
}

    
if($fout)
{

// Er zijn fouten
// Geef het lijstje van fouten

echo '<strong style="color: #C00;">Het formulier is niet correct ingevuld</strong>';
echo '<ul>';
echo ($titel_fout ? '<li>Titel moet minimaal 2 karakters hebben</li>' : '');
echo ($afbeelding_fout ? '<li>Er is geen juiste afbeelding ingevoerd, of de afbeelding is te groot (max 2 MB)</li>' : '');
echo ($actief_fout ? '<li>Er moet een status van actief gekozen worden</li>' : '');
echo '</ul><br /><br />';
        
// Geef het formulier opnieuw
ShowGalerieAddForm($titel,$actief);
}

else
{
UploadAfbeelding();
        
// Er zijn geen fouten, handel formulier af
$titel = mysql_real_escape_string($titel);
$afbeelding = mysql_real_escape_string($afbeelding);
$actief = mysql_real_escape_string($actief);

$sql = "INSERT INTO ec_galerie (    user_id,
                            titel,
                            afbeelding,
                            upload_date,
                            actief)
                VALUES (    "
.$_SESSION['s_user_id']. ",
                        '"
.$titel."',
                        '"
.$afbeelding."',
                        NOW(),
                        '"
.$actief."')";
$result = mysql_query($sql);
        
echo '<strong>' .$titel. '</strong> is toegevoegd.<br /><a href="galerie.php" title="Galerie">Ga terug naar het overzicht</a>.';
}

?>


Hij geeft dus een fout bij de afbeelding variabele tijdens het afhandelen. Maar wanneer de enctype weg is, dan niet
 
Emmanuel Delay

Emmanuel Delay

02/01/2009 15:40:00
Quote Anchor link
Je stuurt dit nergens door: $_FILES['bestand']

Wat je doorstuurt, is $_FILES['afbeelding']

Daarmee moet je voort.

De eerste blok code die je postte, moet trouwens niet tussen
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
<?php ?>
staan, maar dat zal ongetwijfeld enkel hier zo zijn, in je script zal je dat wel niet gedaan hebben.
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Emmanuel Delay
 
Niek Weevers

Niek Weevers

02/01/2009 15:50:00
Quote Anchor link
Klopt goed gezien, maar dat is niet het probleem.
In regel3 van het tweede codeblok gaat het volgens mij fout (die regel geeft de foutmelding in ieder geval aan). Hij kent de $_post['afbeelding'] op een of andere manier niet.
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Niek Weevers
 
Joren de Wit

Joren de Wit

02/01/2009 15:53:00
Quote Anchor link
Dat klopt, die bestaat ook niet. Als jij een <input type="file"> gebruikt, komt de betreffende informatie in de $_FILES array te staan. In jouw geval dus $_FILES['afbeelding']...
 
Emmanuel Delay

Emmanuel Delay

02/01/2009 15:56:00
Quote Anchor link
Precies (iets beter uitgelegd dan ik).
 
Niek Weevers

Niek Weevers

02/01/2009 15:59:00
Quote Anchor link
dat is em. Thnx
 

02/01/2009 15:59:00
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.