enctype="multipart/form-data" geeft fout

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Junior Back end developer PHP, Symfony

Functie Wij hebben onlangs onze eerste collega’s aangenomen, waardoor ons development team momenteel uit 4 personen bestaat. We bouwen onze software op basis van een PHP-framework (wat op zichzelf een Symfony framework is). Qua ontwikkeling focussen wij ons op 3 focus velden; – API-ontwikkeling/ Component Creatie – Implementatie – Framework ontwikkeling; het toevoegen van nieuwe functionaliteit of interne microservices Onze senior software engineer focust zich momenteel op de laatste twee punten, maar wij komen handen te kort op het eerste veld. Daarom zijn wij op zoek naar een enthousiaste junior software engineer die graag de kneepjes van het vak wil

Bekijk vacature »

Applicatie Ontwikkelaar

Bedrijfsomschrijving DUO verzorgt als uitvoeringsorganisatie, zijnde onderdeel van het Ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap de uitvoering van complexe wet- en regelgeving en heeft een uitgebreid dienstenpakket. DUO financiert en informeert onderwijsdeelnemers en onderwijsinstellingen. Voor verdere informatie zie www.duo.nl Functieomschrijving Wie zoeken we? Jij bent een enthousiaste, flexibele OPS’er die het leuk vindt om het bestaande examenlandschap te vernieuwen. Je bent leergierig en hebt interesse in cloud- en containertechnieken zoals OpenShift, Docker en Helm. Je gaat een uitdaging niet uit de weg en wil je nieuw opgedane kennis graag delen met de collega’s binnen en buiten het team. Doordat de

Bekijk vacature »

Fullstack Developer

Functieomschrijving Voor een erkende werkgever in regio Etten-Leur zijn wij op zoek naar een Fullstack Developer met PHP/Laravel ervaring. Je gaat aan de slag met het bouwen van maatwerk software voor klanten die actief zijn in een specifieke markt. Als fullstack developer ben je samen met een enthousiast team van 7 collega’s verantwoordelijk voor de ontwikkeling, beheer en innovatie van informatiesystemen voor klanten in een specifieke branche. Verder ondersteun je complexe uitdagingen van klanten. Je brengt hun wensen in kaart en vertaalt deze door naar maatwerk software. Ervaring met Laravel is een must. Om de klant zo goed mogelijk te

Bekijk vacature »

Grafisch vormgever

Standplaats: Maasland Aantal uren: 32 – 40 uur per week Opleidingsniveau: HBO werk- en denkniveau Ben jij een ambitieuze grafisch vormgever met een passie voor creativiteit en oog voor detail? Vind jij het daarnaast leuk om ook marketingactiviteiten op te pakken? Dan zijn wij op zoek naar jou! Bedrijfsinformatie Westacc Group BV is het zusterbedrijf van HABA en specialiseert zich in (maatwerk) oplossingen voor (elektro) techniek en verlichting in de kampeerbranche. Zij produceren en assembleren onderdelen voor caravans, campers en boten. Voor een groot aantal caravan- en campermerken leveren wij producten als zekeringkasten, invoerdozen, acculaders, schakelmateriaal en verlichting. De producten

Bekijk vacature »

Front-end developer

Functie Als front-end developer kom je te werken in een team van 30 gedetacheerde, en het team is momenteel flink aan het groeien. Je hebt ervaring met het bouwen van complexe bedrijfsapplicaties waar je gebruik maakt van de nieuwste technologieën waarmee jij elke klant omver blaast. Het gaat om uitdagende projecten met een gemiddelde doorlooptijd van 2 jaar. Hierdoor heb jij echt de volledige focus op een project en kun je flinke impact maken. Het team zit boordevol met ervaren developers die samen dezelfde ambitie delen. Aan de hand van opleidingen en trainingen kun je certificaten halen in jouw expertise

Bekijk vacature »

Full stack developer Node.js, React Remote

Functie Als fullstack JavaScript developer vind jij het uitdagend om op basis van concrete klantvragen nieuwe functionaliteiten te ontwikkelen. Bij voorkeur worden deze functionaliteiten op een bepaalde manier geprogrammeerd, zodat ze door meerdere klanten te gebruiken zijn. Je hebt dus vaak te maken met abstracte vraagstukken. Om dit te kunnen realiseren sta je nauw in contact met de product owner en/of klant. Je bent niet alleen onderdeel van het development team, maar hebt ook vaak contact met de product-owner en/of klanten om daardoor inzichten te verzamelen die leiden tot productverbeteringen. • Inzichten verzamelen bij de klant en/of product owner •

Bekijk vacature »

Oracle APEX developer

Wat je gaat doen: Als Oracle APEX ontwikkelaar bij DPA werk je samen met collega’s aan de meest interessante opdrachten. Je zult je ervaring met SQL, PL/SQL, JavaScript, HTML en CSS inzetten om wensen van opdrachtgevers te vertalen naar technische oplossingen. Je werk is heel afwisselend, omdat DPA zich niet beperkt tot een specifieke branche. Zo ben je de ene keer bezig binnen de zorgsector, de andere keer is dit bij de overheid. Wat we vragen: Klinkt goed? Voor deze functie breng je het volgende mee: Je hebt een hbo- of universitaire opleiding afgerond Je hebt 2 tot 5 jaar

Bekijk vacature »

Medior Front end developer React

Functie Voor deze functie ben ik op zoek naar een enthousiaste front end developer die communicatief vaardig is. Jij wordt onderdeel van een enthousiast jong team dat werkt aan grote websites. Binnen jouw rol ben jij diegene die de vertaling maakt van design naar functionele code en zorg jij voor goede experience op meerdere platformen. Dit doe je natuurlijk door gebruik te maken van Javascript, HTML, CSS en React. Daarnaast wordt er gebruik gemaakt van Webcomponents en verschillende authenticatie tools. Doordat er hier gestreefd wordt naar de beste gebruikerservaringen, wordt het product constant doorontwikkeld. Hierdoor blijven ze voor op de

Bekijk vacature »

Java developer

Als Java Developer bij Sogeti ben je onderdeel van onze toonaangevende community die bestaat uit ruim 100 gepassioneerde professionals. In teamverband lever je mooie prestaties. Daarmee draag je aan bij de meerwaarde die wij leveren aan onze klanten. Geen werkdag is hetzelfde, je bent voortdurend bezig met het oplossen van allerlei complexe vraagstukken binnen bedrijfskritische systemen. Een voorbeeld hiervan is een cliënt-volgsysteem bij Reclassering Nederland. Andere klanten waar wij onder andere voor werken: KPN, Philips, Nationale-Nederlanden, Kamer van Koophandel, ABN AMRO, Bovemij, Arval en de Politie. Werken bij Sogeti Nieuwe ontwikkelingen volgen we op de voet en delen we binnen de

Bekijk vacature »

Junior Software Developer (HBO / WO)

Functie omschrijving Wij zijn op zoek naar een Junior Software Developer! Sta jij aan het begin van je carrière en heb je net je HBO of WO-diploma in de richting van ICT of Techniek mogen ontvangen? En heb jij grote affiniteit met software development? Dan hebben wij bij Jelling IT Professionals de perfecte opdrachtgever in de omgeving van Utrecht, die jou tot een volwaardig Fullstack Software Developer gaat opleiden. Binnen deze grote organisatie krijg je ruime en professionele trainingen die jouw in korte tijd vakbekwaam maken. Niet alleen het aan technisch aspect, maar ook zeker jouw persoonlijke ontwikkeling wordt veel

Bekijk vacature »

Senior PHP developer

Functie Als Senior PHP developer heb je een sterke mening over de architectuur van projecten en de processen binnen het team. Je bent de sparringpartner voor je Team Lead. Ook ondersteun je met jouw kennis de minder ervaren developers in jouw team. Ze werken regelmatig aan projecten vanaf scratch en dit geeft ruimte om voor nieuwe technieken te kiezen. Naast het ontwikkelen van software ben je continue bezig om ook jezelf te ontwikkelen. Ze werken met o.a.: PHP, Laravel, Doctrine, PHP Unit, Behat, React, TypeScript, (My)SQL, Postgress, Redis, ElasticSearch, Docker, Nginx, GIT flow, JIRA, AWS. Eisen • HBO werk- en

Bekijk vacature »

Fullstack Webdeveloper .NET Azure Big Data SaaS

Bedrijfsomschrijving Deze klant van ons is recentelijk onderdeel geworden van een grote moederorganisatie, ze zijn dé partij als het gaat om software maken voor ambitieuze ondernemers, ze maken maatwerk software. Vanuit het fantastisch vormgegeven hightech gebouw te Rotterdam centrum werken ze met zo'n 40 medewerkers aan hoogwaardige software gericht op financiële data, betaalinformatie, maar ook backoffice software. De software wordt webbased, desktop en mobile aangeboden en er worden zeer moderne ontwikkeltechnieken toegepast. Je moet dan denken aan patroonherkenning, Big Data, Machine Learning en OCR. Als Developer, ongeacht je niveau, ga je hier te maken krijgen met de allerleukste kant van

Bekijk vacature »

Experienced Lead Java Developer

Vacature details Vakgebied: Software/IT Opleiding: Senior Werklocatie: Delft Vacature ID: 13301 Introductie We are seeking a Lead Java Developer for our team in the area of Delft. You will develop an application used exclusively by the engineers and geologists for site characterizations, which imports raw field and laboratory measurements for further processing, integration, ground modelling, and geotechnical analysis and reporting. The client/server application is entirely written in Java, and the server is hosted in the Amazon cloud, utilizing frameworks such as Spring and Hibernate, and connected to an MS SQL Server RDS instance. There is a trend towards using more

Bekijk vacature »

Software Developer C# - Deventer

Software Developer C# – Deventer Bijdragen aan de toekomst van het onderwijs! Ben jij op zoek naar een dynamische omgeving waar vol enthousiasme wordt gewerkt aan software voor interactieve dashboard- en analysetoepassingen ter verbetering van het onderwijs? Dan zijn wij het bedrijf voor jou! TIG is een bedrijf met een informele en ondernemende werksfeer, waarbij goede ideeën snel leiden tot concrete acties. Wij zijn een software ontwikkelorganisatie en focussen ons op het ontwikkelen en implementeren van oplossingen voor het leveren van managementinformatie, datavisualisatie en analyses voor het onderwijs. Met onze dashboard- en analyseoplossingen zetten scholen gegevens om naar betekenisvolle informatie.

Bekijk vacature »

Software developer

Werkzaamheden voor jou als software developer Voor een goede relatie in de regio Zwolle (meerdere locaties) zoeken wij een software developer die betrokken is bij de ontwikkelcyclus en verantwoordelijk is voor het testen en keuren van nieuwe en geoptimaliseerde software. In deze functie ben je in de implementatiefase de persoon die risico's beoordeelt en intern oplossingen aanbrengt om risico's te verkleinen. Binnen het ontwikkelteam van de software ben je een belangrijke schakel waar je intensief meewerkt met scrum. Het voorkomen van bugs in de programma's en het bevorderen van gebruiksvriendelijkheid voor eindklanten zijn voor jou een uitdaging en geeft voldoening

Bekijk vacature »
Niek Weevers

Niek Weevers

02/01/2009 15:17:00
Quote Anchor link
Ik heb een formulier met titel en afbeelding die ik wil toevoegen aan de database.
Zo gauw ik de enctype toevoeg aan het formulier, geeft hij een foutmelding bij het toevoegen. Iemand zo enig idee waar dit aan kan liggen.
De foutmelding is:
Notice: Undefined index: afbeelding
 
PHP hulp

PHP hulp

26/04/2024 17:58:10
 

02/01/2009 15:22:00
Quote Anchor link
Plaats de relevante code eens, ik kan helaas niet ruiken hoe jouw code in elkaar steekt.
 
Niek Weevers

Niek Weevers

02/01/2009 15:32:00
Quote Anchor link
Formulier
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
<?php
<form method="post" action="' .$_SERVER['PHP_SELF']. '?add=true" enctype="multipart/form-data">
<
fieldset><legend>Voeg nieuw item toe</legend>
<
input type="hidden" name="MAX_FILE_SIZE" value="2000000" />
<
ul>
<
li><label for="titel">Titel</label><input type="text" name="titel" id="titel" value="' .$titel. '" /></li>
<
li><label for="afbeelding">Afbeelding</label><input type="file" id="afbeelding" name="afbeelding" /></li>
<
li class="radiovak"><span>Actief?</span>
<
input class="radio" type="radio" name="actief" id="actiefj" value="j"  /><label for="actiefj"> Ja</label>
<
input class="radio" type="radio" name="actief" id="actiefn" value="n" /><label for="actiefn"> Nee</label></li>
<
li><input class="button" type="submit" name="galerieaddsubmit" value="Toevoegen" /></li>
<
/ul>
<
/fieldset>
<
/form>
?>


Formulier afhandeling
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
46
47
48
49
50
51
52
53
54
55
56
57
58
59
60
61
62
63
64
65
66
67
68
69
70
71
72
73
74
<?php
$titel
= $_POST['titel'];
$afbeelding= $_POST['afbeelding'];
// Checken of er wel een radiobutton is gechecked
if(!isset($_POST['actief']))
{

$actief = '';
}

else
{
$actief     = $_POST['actief'];
}

    
// Initialiseer fout variabelen
$fout = false;
$titel_fout     = false;
$afbeelding_fout= false;
$actief_fout = false;
    
// Controleer op fouten
if(!eregi('.{2,}', $titel))
{

$fout = true;
$titel_fout = true;
}

if((!eregi('((.gif|.jpg|.jpeg)$)', $afbeelding)) || ($_FILES['bestand']['size'] > 2000000))
{

$fout = true;
$afbeelding_fout = true;
}

if($actief == '')
{

$fout = true;
$actief_fout = true;
}

    
if($fout)
{

// Er zijn fouten
// Geef het lijstje van fouten

echo '<strong style="color: #C00;">Het formulier is niet correct ingevuld</strong>';
echo '<ul>';
echo ($titel_fout ? '<li>Titel moet minimaal 2 karakters hebben</li>' : '');
echo ($afbeelding_fout ? '<li>Er is geen juiste afbeelding ingevoerd, of de afbeelding is te groot (max 2 MB)</li>' : '');
echo ($actief_fout ? '<li>Er moet een status van actief gekozen worden</li>' : '');
echo '</ul><br /><br />';
        
// Geef het formulier opnieuw
ShowGalerieAddForm($titel,$actief);
}

else
{
UploadAfbeelding();
        
// Er zijn geen fouten, handel formulier af
$titel = mysql_real_escape_string($titel);
$afbeelding = mysql_real_escape_string($afbeelding);
$actief = mysql_real_escape_string($actief);

$sql = "INSERT INTO ec_galerie (    user_id,
                            titel,
                            afbeelding,
                            upload_date,
                            actief)
                VALUES (    "
.$_SESSION['s_user_id']. ",
                        '"
.$titel."',
                        '"
.$afbeelding."',
                        NOW(),
                        '"
.$actief."')";
$result = mysql_query($sql);
        
echo '<strong>' .$titel. '</strong> is toegevoegd.<br /><a href="galerie.php" title="Galerie">Ga terug naar het overzicht</a>.';
}

?>


Hij geeft dus een fout bij de afbeelding variabele tijdens het afhandelen. Maar wanneer de enctype weg is, dan niet
 
Emmanuel Delay

Emmanuel Delay

02/01/2009 15:40:00
Quote Anchor link
Je stuurt dit nergens door: $_FILES['bestand']

Wat je doorstuurt, is $_FILES['afbeelding']

Daarmee moet je voort.

De eerste blok code die je postte, moet trouwens niet tussen
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
<?php ?>
staan, maar dat zal ongetwijfeld enkel hier zo zijn, in je script zal je dat wel niet gedaan hebben.
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Emmanuel Delay
 
Niek Weevers

Niek Weevers

02/01/2009 15:50:00
Quote Anchor link
Klopt goed gezien, maar dat is niet het probleem.
In regel3 van het tweede codeblok gaat het volgens mij fout (die regel geeft de foutmelding in ieder geval aan). Hij kent de $_post['afbeelding'] op een of andere manier niet.
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Niek Weevers
 
Joren de Wit

Joren de Wit

02/01/2009 15:53:00
Quote Anchor link
Dat klopt, die bestaat ook niet. Als jij een <input type="file"> gebruikt, komt de betreffende informatie in de $_FILES array te staan. In jouw geval dus $_FILES['afbeelding']...
 
Emmanuel Delay

Emmanuel Delay

02/01/2009 15:56:00
Quote Anchor link
Precies (iets beter uitgelegd dan ik).
 
Niek Weevers

Niek Weevers

02/01/2009 15:59:00
Quote Anchor link
dat is em. Thnx
 

02/01/2009 15:59:00
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.