Enters vervangen door <br>?

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Software Developer

Dit ga je doen Ontwikkelen aan de software dat beschikbaar is op de substations; Ontwikkelen in C++, C, Python en JavaScript. Daarnaast op een Embedded Linux omgeving, opgebouwd met containers en DevOps; Meewerken aan cyber security (OWASP); Uitvoeren/bouwen van geautomatiseerde testen in samenwerking met de Quality Specialist; Vertalen van wensen van de klanten/business naar werkbare/duurzame oplossingen. Hier ga je werken Als Software Ontwikkelaar kom je te werken bij een organisatie gericht op de (internationale) energiemarkt, waar wordt gewerkt voor het verwerven en verwerken van realtime, high quality data. Er wordt gewerkt vanuit het hart van de substations en direct voor

Bekijk vacature »

Randstad B.V.- Freelance Senior Fullstack Develope

Startdatum: 01.05.2023 Richttarief: € 75,00 - €85,00 Duur van de opdracht: 1 jaar Uren per week: 40 Werkmodel: Hybride, dinsdag en donderdag aanwezig op kantoor in Diemen en meer wanneer dit nodig is. Functieomschrijving: De ideale kandidaat gaat onderdeel uitmaken van een junior team binnen het foundation domein. Vanuit het foundation domein werkt dit team samen met andere foundation teams en teams uit het online domein (professionals B2B en B2C) voor het bouwen en integreren van HRM functionaliteiten (verlof en benefits) in de persoonlijke portal van Interim Professionals. Er is meer backend werk dan frontend, maar kandidaat moet beiden leuk

Bekijk vacature »

Mendix Ontwikkelaar - Vernieuwen van het applicati

Bedrijfsomschrijving De ontwikkelingen in de transportsector gaan razendsnel. Bij ons kun je een belangrijke rol spelen in deze sector. We streven ernaar om onze klanten te ontzorgen op het gebied van continuïteit en veiligheid met innovatieve producten en diensten. We willen dat onze klanten de veiligste vervoerders van Europa worden. Ons team werkt hard om deze ambitieuze doelstellingen te bereiken en we bieden een motiverende werkomgeving aan. We zijn op zoek naar zelfstarters met een focus op resultaat en beslissingsbevoegdheid. Functieomschrijving Als Mendix ontwikkelaar bij deze organisatie heb je een gevarieerde baan. Het applicatielandschap wordt vernieuwd en de “schade en

Bekijk vacature »

Java Developer

Vacature details Vakgebied: Software/IT Opleiding: Senior Werklocatie: Eindhoven Vacature ID: 12946 Introductie We are looking for a Java Developer! Our client is one of the most innovation companies located within the Netherlands. We provide high quality software in a high-tech and challenging market. Functieomschrijving The department is specialized in creating and developing high quality software for manufacturing automation in a high tech environment. We strive to provide our clients with high quality software and deliver state of the art solutions in a variety of ways. Creating software infrastructure using Java SE / EE Create applications to fine tune manufacturing processes

Bekijk vacature »

Low Code Developer - Consultant

Functie omschrijving Wil jij fungeren als een spin in het web en samenwerken met klanten? Voor een leuke en interessante opdrachtgever in omgeving Leiden zijn wij op zoek naar een Low Code developer die zich bezig gaat houden met het optimaliseren van bedrijfsprocessen bij klanten en het leiden van projecten. Ben jij toe aan een nieuwe uitdaging en heb jij verstand van datamodellering en NO CODE Platformen? Lees dan snel verder! Bij deze rol horen de volgende werkzaamheden: Je gaat geen code kloppen maar bedenken hoe applicaties eruit moet komen te zien. Je gaat werken met een non code platform,

Bekijk vacature »

Front-end Developer

Dit ga je doen Het onderhouden, ontwikkelen en testen van front-end software van diverse klant- en medewerkersapplicaties; Het ontwikkelen van maatwerk front-end oplossingen in Vue.js en participeren in een scrumteam; Mede-verantwoordelijk voor het begeleiden en coachen van drie junior front-end developers; Verantwoordelijk voor code-reviews en het opstellen van de juiste documentatie zoals userstories en API ontwerp; Participeren in diverse projecten t.b.v. optimalisatie van diverse applicaties; Het opzetten van API koppelingen met externe applicaties. Hier ga je werken Betreffende organisatie is gevestigd in de regio van Swifterbant en is al ruim 20 jaar lang bedreven in het ontwikkelen en aanbieden van

Bekijk vacature »

.NET Developer

Functie omschrijving Jij gaat in de functie van Software Developer werken met C# en .NET framework. Jij gaat maatwerk software ontwikkelen en softwareoplossingen creëren. Daarnaast optimaliseer je de bestaande software. Oplossingen waar de klant echt iets aan heeft, jij krijgt er energie van op dit te realiseren. Je gaat werken in een Microsoft omgeving(ASP.NET) en gebruikt daarnaast C# en MVC. Samen met het huidige IT team binnen deze organisatie verwerk je de wensen van de klant tot een (eind)product. Bedrijfsprofiel Je komt te werken in een klein team van developers, die zich voornamelijk bezighouden met back-end development. Verder staat dit

Bekijk vacature »

Front-End React Developer

As a Front-End React Developer you improve the user-experience of our web applications for your colleagues in Coolblue. How do I become a Front-End React Developer at Coolblue? As a Front-End React Developer you are responsible for developing user interface components and implementing them using React.js concepts and workflows. You work with the UX Designer and get energy from coming up with creative solutions and present these within the team. During the day you gather and welcome feedback on your technical and soft skills. Would you like to become a Front-End React Developer at Coolblue? Read below if the job

Bekijk vacature »

PHP Developer

Als PHP Developer bij Coolblue zorg je ervoor dat onze webshops elke dag een beetje beter zijn. Wat doe je als PHP Developer bij Coolblue? Als PHP Developer werk je met andere development teams samen om onze webshop zo optimaal mogelijk te laten werken en onze klanten blij te maken. Hoewel je een PHP Developer bent, sta je open om C# of Typescript in te zetten of te leren. Ook PHP Developer worden bij Coolblue? Lees hieronder of het bij je past. Dit vind je leuk om te doen pure PHP code schrijven. Samenwerken met de klantreiziger om onze klanten

Bekijk vacature »

SQL Database developer

Functie omschrijving Wil jij meewerken aan het creëren van slimme software om magazijnen als een geoliede machine te laten lopen? Wij zoeken een zorgvuldig persoon, iemand die niet snel de hand omdraait voor complexe algoritmes. Denk jij dat jij de SQL ontwikkelaar bent die wij zoeken? Lees snel verder en wie weet zitten we binnenkort samen aan tafel! Jouw werkzaamheden zullen er als volgt uitzien: Je houdt je bezig met het ontwerpen en ontwikkelen van MS SQL server databases, dit doe je met T-SQL als programmeer laag. Je gaat aan high-end software oplossingen werken, dit doe je voor de optimalisatie

Bekijk vacature »

PHP developer (Laravel/Vue.js)

Functie Het team telt momenteel 20 collega’s, bestaande uit developers (front- en backend) en het operations team, waaronder ook het management en twee scrum masters vallen. Ze zijn op zoek naar een PHP developer die in staat is zelfstandig te werken. Je komt te werken in één van de drie scrumteams en gaat aan de slag met een project voor de klant. Het fijne hieraan is dat je wel afwisseling hebt qua werk, maar tegelijkertijd doorlopend werkt voor bestaande klanten. Hierdoor krijg je ook de kans om echt de diepte in te gaan en innovatieve technische oplossingen neer te zetten.

Bekijk vacature »

Software Developer C# / ASP .Net

Functie omschrijving Ben jij een software ontwikkelaar die bekend is met termen ASP .NET, C# en SQL? Lees dan snel verder! Voor een bedrijf binnen de agrarische sector zijn wij namelijk op zoek naar een zelfstandige, enthousiaste en proactieve Software Developer die open staat voor een afwisselende functie met veel uitdaging. Binnen deze organisatie ben jij als Software Developer samen met één andere collega verantwoordelijk voor de ontwikkeling en modificatie van het support en controle programma dat binnen dit bedrijf gebruikt wordt. Hierbij draag jij bij aan de vertaling van klantwensen naar effectieve softwareoplossingen. Daarnaast ben je verantwoordelijk voor: Schatten

Bekijk vacature »

E-Identity Developer met Projectleider Kwaliteiten

Functieomschrijving Voor de kamer van koophandel zijn we op zoek naar een E-Identity developer met projectleider kwaliteiten. Voor deze opdracht zoekt KVK een Informatieanalist met Technisch Projectleider en ICT developer kwaliteiten, met kennis van E-identity. We zoeken in de breedte en niet specifiek in de diepte qua skillset. Een Junior Projectmanager, een Junior Informatieanalist, een Junior Developer (full stack), een Junior Designer en een Junior ICT architect ineen, met een sterk gevoel van stakeholder management en planning vaardigheden. Door de internationale setting, én de realisatie van ontsluiting van en naar basisregisters toe zijn wij op zoek naar enige ervaring binnen

Bekijk vacature »

Java Full Stack Developer

Java Full Stack developer What makes Cognizant a unique place to work? The combination of rapid growth and an international and innovative environment! This is creating a lot of opportunities for people like YOU — people with an entrepreneurial spirit who want to make a difference in this world. At Cognizant, together with your colleagues from all around the world, you will collaborate on creating solutions for the world's leading companies and help them become more flexible, more innovative and successful. And this is your chance to be part of the success story: we are looking for a (Senior) Java

Bekijk vacature »

Junior PHP Developer

Dit ga je doen Software development met behulp van C# .NET en / of PHP, je mag zelf kiezen waar jij je in wil specialiseren Meedenken over het nieuwe pakket, waar moet het aan voldoen? Unit-, integratie- en diverse andere tests schrijven en uitvoeren Nauw samenwerken met je IT collega's zoals Testers, Developers, DevOps Specialisten en Architecten Jezelf ontwikkelen met behulp van trainingen en cursussen Hier ga je werken Onze klant, een grote speler in de medische sector, is op zoek naar een enthousiaste junior (of meer ervaren) Software Developer die klaar is voor een nieuwe stap in zijn of

Bekijk vacature »
Alex Zijlstra

Alex Zijlstra

15/09/2010 15:44:34
Quote Anchor link
Goedemiddag!

Ik ben voor mijn profielwerkstuk bezig met het maken van een eigen CMS. Één van de functies van dit CMS is het weergeven van artikelen die in de database staan. Echter, deze enters worden niet goed weergegeven op de website. Dat is eigenlijk logisch, want ik heb er geen <br> in staan.

Als het formulier wordt ingevuld met enters, dan wordt het wel zo opgeslagen in de database, dit heb ik al uitgevonden met de <pre> tag. Nu wil ik graag alle enters die dus in de database staan vervangen met een <br>. De meest logische manier lijkt me dit om op het Ascii nummer van de Enter te zoeken in de tekst, en deze via php te vervangen met <br>.

Ik kom echter niet uit de replace string van php die http://php.net/manual/en/function.str-replace.php gegeven staat. Mijn vraag
is dan ook of iemand mij kan helpen die string toe te passen op de volgende pagina:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
require_once('includes/DbConnector.php');
// Create an object (instance) of the DbConnector
$connector = new DbConnector();

// Execute the query to retrieve articles
$result = $connector->query('SELECT ID,title,thearticle,datetime FROM cmsarticles ORDER BY ID DESC LIMIT 0,5');

while ($row = $connector->fetchArray($result)){
$datetime = $row['datetime'];
  $y=substr($datetime, 0, 4);
  $m=substr($datetime, 5, 2);
  $d=substr($datetime, 8, 2);
  $h=substr($datetime, 11,2);
  $i=substr($datetime, 14,2);
  
// Get an array containing the results.
// Loop for each item in that array

echo '<p><h1>';
echo $row['title'];
echo '</h1>';
echo '<b><h5>Geplaatst op: ';
echo $d;
echo '-';
echo $m;
echo '-';
echo $y;
echo ' om ';
echo $h;
echo ':';
echo $i;
echo '</h5></b><width="30" style:" font="Calibri">';
echo $row['thearticle'];
echo '</pre><br><a href="../../../viewArticle.php?id='.$row['ID'].'">';
echo 'Lees meer...';
echo '</a> </p>';

}


Alvast bedankt!
Gewijzigd op 15/09/2010 16:35:27 door Alex Zijlstra
 
PHP hulp

PHP hulp

20/05/2024 22:01:53
 
Jeroen Jansen

Jeroen Jansen

15/09/2010 15:48:51
Quote Anchor link
kijk anders eens naar de functie nl2br
 

15/09/2010 16:18:07
Quote Anchor link
Zo ongelooflijk ingewikkeld is het toch niet?
Leer toch eens zoeken.
Zie strings.

Verder hoop ik echt dat je deze bagger niet gaat inleveren.
 
Niek s

niek s

15/09/2010 16:34:22
Quote Anchor link
LOL @
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
  $y=substr($datetime, 0, 4);
  $m=substr($datetime, 5, 2);
  $d=substr($datetime, 8, 2);
  $h=substr($datetime, 11,2);
  $i=substr($datetime, 14,2);


Alex, bij deze verwijs ik je hier naar toe. (aangenomen dat je MySQL gebruikt)

- Is "connector" niet een rare naam om je database class te noemen, als het meer doet als alleen connecten naar de database ?
- Om enters om te zetten in "html enters", nl2br
- code inspringen
 
Alex Zijlstra

Alex Zijlstra

15/09/2010 17:17:58
Quote Anchor link
@ Karl Karl, ik vind het fijn dat je zo vriendelijk hebt gereageerd! Ik denk wel dat je mijn vraag niet goed had begrepen.. Ik wilde weten hoe ik het moest toepassen, een link naar een lijst waarin de string staat die ik nodig heb is niet veel hulp. Als jij het trouwens bagger vind, zou ik graag de punten horen waarvan jij vind dat ik ze moet aanpassen! :)

@ Niek s
Bedankt! Ik zal binnenkort even kijken naar de link over de data. Het werkt nu in ieder geval, en dat is het belangrijkste, dat het handiger kan, daar kijk ik niet raar van op ;)

Ik heb de nl2br pagina bekeken, en is het juist dat ik &row['thearticle'] gewoon als string kan gebruiken? Wat moet ik vervolgens met het tweede deel over xhtml?

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
string nl2br ( string $string [, bool $is_xhtml = true ] )


Alvast bedankt!
 
Niek s

niek s

15/09/2010 17:33:00
Quote Anchor link
Waarom wil je er een & voor zetten?

gewoon:

echo '<een tag><andere html>' . nl2br($row['article']) . '</andere html></een tag>';
 
Pieter Jansen

Pieter Jansen

15/09/2010 17:56:58
Quote Anchor link
Het lijkt me overigens dat je je <br> alvast in je database wil opslaan. Anders ga je elke keer dat je een pagina aanroept die klote \n vervangen. Intensief, zeker als je het ook meteen goed kan doen :)
 
Yea Rupie

Yea Rupie

15/09/2010 18:16:00
Quote Anchor link
Merijn Venema op 15/09/2010 17:56:58:
Het lijkt me overigens dat je je <br> alvast in je database wil opslaan. Anders ga je elke keer dat je een pagina aanroept die klote \n vervangen. Intensief, zeker als je het ook meteen goed kan doen :)


Het lijkt me niet?

Zet gewoon het originele bericht in de database, als je even snel in de database wil kijken zie je tenminste al die HTML er niet in.
 

15/09/2010 19:08:12
Quote Anchor link
Alex Zijlstra op 15/09/2010 17:17:58:
@ Karl Karl, ik vind het fijn dat je zo vriendelijk hebt gereageerd! Ik denk wel dat je mijn vraag niet goed had begrepen.. Ik wilde weten hoe ik het moest toepassen, een link naar een lijst waarin de string staat die ik nodig heb is niet veel hulp. Als jij het trouwens bagger vind, zou ik graag de punten horen waarvan jij vind dat ik ze moet aanpassen! :)

Nee hoor, ik heb je vraag goed begrepen. Jij begrijpt mij niet, of wilt er niet de moeite voor doen. Zoals je zelf kan zien in je eerste post zit je een beetje raar te klooien met string replace. Als je gewoon de strings pagina had bekeken, dan had je zo nl2br kunnen vinden. Of je had natuurlijk wat zoekwerk kunnen verrichten, je bent heus niet de enige / eerste met dit probleem.
Verder is mijn hulp enorm. Je moet eens leren zelf dingen te verzinnen, dan kopiëren. Daar leer je namelijk niks van. Zeker met zulke enorm simpele dingen.

Zoals al eerder aangegeven suggereert de naam van je DB object dat je DB object vast niet correct in elkaar steekt. Dat ding maakt toch wel gebruik van PDO / mysqli?
Ook zoals eerder vermeld heb je gewoon datum / tijd functies als je gebruik maakt van databases. Daarvoor hoef je dus geen rare trucjes uit te halen.
Zeventien regels echo wijst er overduidelijk op dat je geen gebruik maakt van een template engine o.i.d. Dat betekend dus dat je voor jezelf meer werk verschaft want het onderhoud is ingewikkelder omdat je op meerdere plekken 'design' hebt. Ook is het nog eens onoverzichtelijk ('Waar komt die tag nou vandaan?').
Verder hoor je een p-tag niet te gebruiken om de andere tags te gebruiken. Ook dingen als <b> zijn ouderwets, gebruik CSS, ook al moet je dat eerst nog leren (zie font). Heb jij overigs de tag width uitgevonden?
Als je geen html / css kan, moet je ook geen php doen. Eerst html / css leren voordat je met php gaat beginnen (of je moet in dos willen werken ofzo).


Alex Zijlstra op 15/09/2010 17:17:58:
Ik heb de nl2br pagina bekeken, en is het juist dat ik &row['thearticle'] gewoon als string kan gebruiken? Wat moet ik vervolgens met het tweede deel over xhtml?

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
string nl2br ( string $string [, bool $is_xhtml = true ] )


Alvast bedankt!

Wat belet jou om wat te testen? Je gaat toch niet die variabele by reference aanroepen? Die ampersand is toch een typo?
Voor je xhtml vraag, zie: nl2br.

Merijn Venema op 15/09/2010 17:56:58:
Het lijkt me overigens dat je je <br> alvast in je database wil opslaan. Anders ga je elke keer dat je een pagina aanroept die klote \n vervangen. Intensief, zeker als je het ook meteen goed kan doen :)


Nee, je wilt je data zo origineel mogelijk houden. Misschien wil je het later wel ophalen met javascript, of in flash ofzo, dan heb je niks meer aan die enters. Je doet dus gewoon die nl2br (en alle andere dingen als htmlentities) pas nadat je je data uit de database hebt gehaald.
Waar baseer jij op dat nl2br intensief is? Zo'n database verbinding, en objecten zijn veel intensiever.
 
Niek s

niek s

15/09/2010 21:22:08
Quote Anchor link
Nou ik denk dat inderdaad nl2br de meest intensieve functie is van PHP, hij moet namelijk wel alle(!) enters vervangen door html-versie d'r van: <br> of <br />!

</sarcasm>
 
Alex Zijlstra

Alex Zijlstra

22/09/2010 08:45:23
Quote Anchor link
Excuses voor het late antwoord. Ik wilde eerst even met de gegeven tips aan de slag, voordat ik zou antwoorden. Ik wil graag Niek S ontzettend bedankten, de nl2br-functie doet z'n werk uitstekend! Bedankt!

@ Karl Karl, Bedankt voor de tips, hier kan ik meer mee. Ik zal binnenkort even kijken naar het efficiënter maken van de Datum en tijd. Ik had de nl2br functie wel gevonden, maar dacht dat deze niet op mij van toepassing was. Ik zit nu in het 3e jaar van Informatica op het Voortgezet Onderwijs, ik verwacht dus ook neit dat mijn code foutloos is, maar ben al lang blij dat het werkt zoals het nu doet. :)

Alex :)
 
Milo S

Milo S

22/09/2010 09:07:19
Quote Anchor link
Datum kan je netter weergeven met de mysql functie date_format...

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
<?php
$qry
= "SELECT
            veld1,
            veld2,
            veld3,
            DATE_FORMAT( datum, '%d-%m-%Y %H:%i' ) AS datum
        FROM
            tabel
        ORDER BY
            veld2 ASC"
;
            
if( $sql = mysql_query( $qry ) )
{

    # Alle data weergeven
    
    /*
    Hier moet je nog het volgende doen:
    1 - Kijken of er wel data is.
    2 - Data in while loop gooien
    3 - Data echoën
        Je datum kan je dan weergeven met: echo $rec['datum'];
    */

}
else
{
    # Fout in de query
}
?>


Wel, misschien kan je ook even kijken naar mysqli want mysql is al beetje verouderd. Kleine moeite om het in een keer goed te doen.
 
John Cena

John Cena

22/09/2010 10:51:20
Quote Anchor link
En, als je het valid wilt maken zul je sowieso nooit <br> maar eerder <br /> moeten gebruiken.

TipGebruik een.... jawel, validator!

Online validator
Firefox tool
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.