EREGI deprecated......help

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Front-end developer (React)

Functie Het frontend team bestaat momenteel uit 4 dedicated front-enders en is hard aan het groeien! Ook werken er diverse designers waar je veel mee schakelt. Samen leveren jullie een essentiële bijdrage aan de applicaties die ze voor hun klanten realiseren, jij bent hierin de schakel tussen de eindgebruiker en de slimme backend. Je werkt in het frontend team samen met de backend teams en product owners om te zorgen dat onze applicaties een fijne gebruikerservaring opleveren. Ze werken o.a. met: React, Atomic design, Styled components, JavaScript / TypeScript, NPM, Webpack Blade templates, HTML, SCSS, Git flow. Eisen • HBO

Bekijk vacature »

ERP Developer fleet managementsysteem

Wat ga je doen als ERP Developer fleet managementsysteem? Als ERP developer speel jij een belangrijke rol bij het doorvoeren van wijzigingen en verbeteringen binnen het fleet managementsysteem. Jouw expertise op het gebied van ERP systemen stelt jou in staat om de applicatie optimaal te laten functioneren en te blijven ontwikkelen. Als lid van het IT-team werk je nauw samen met andere developers en het business team om het fleet managementsysteem te integreren met andere systemen. Je bent verantwoordelijk voor het ontwikkelen van nieuwe functionaliteiten en het implementeren van verbeteringen op basis van de wensen en eisen van onze klanten.

Bekijk vacature »

Airport Developer / System engineer

De functie Als onze nieuwe Airport Developer / System Engineer is je doel om uit nieuwbouw- en onderhoudsprojecten maximale waarde te creëren voor Schiphol Group en haar stakeholders. Vanuit je visie en expertise, maar ook (technologische) ontwikkelingen, wetgeving en beleid vertaal je klantwensen naar een gedegen programma van eisen. In de planontwikkelingsfase werk je nauw samen met Plan Ontwikkelaars om je kennis in te brengen ten behoeve van de kwaliteit van het investeringsvoorstel. Je overlegt met diverse partijen, stelt de vraag achter de vraag en verbindt zo de belangen van de luchthaven, proceseigenaar en asseteigenaar om tot een gedragen ontwikkelopgave

Bekijk vacature »

Junior .NET developer

Functie Ons programma is voor afgestudeerde enthousiastelingen die het als een uitdaging zien om met een klein dynamisch team bij de grootste bedrijven van Nederland aan de slag te gaan. Tijdens jouw dienstverband word jij begeleid door een talent manager. Het ontwikkelen van jouw talent staat hierbij centraal. Het programma doorloop je met een team van circa 8 Mede- trainees. De eerste maand start je met een fulltime inhouse opleiding. Deze staat geheel in het teken van de werkzaamheden die jij verder in het programma zult uitvoeren. Na deze opleidingsmaand ga je aan de slag in een dynamische omgeving bij

Bekijk vacature »

Junior PHP (Laravel) Developer

Functie omschrijving Wij zijn op zoek naar een PHP Laravel Developer! Sta je aan het begin van je carrière en ben je op zoek naar een leuke baan? Lees dan verder! Voor een softwarebedrijf in omgeving van Schiphol zijn wij op zoek naar een ervaren PHP (Laravel) Developer. Je gaat je bezighouden met het ontwikkelen van innovatieve bedrijfsapplicaties. Samen met het team, bestaande uit designers en developers, maak je mooie oplossingen voor bedrijven in diverse branches. Je zorgt dat de opgeleverde websites perfect werken en de klant meer dan tevreden is. Je kunt rekenen op een afwisselende baan met leuke

Bekijk vacature »

Product Developer (M/F), Fulltime 40 h/week

A global Plantbased revolution – that is our dream. Maximising the protein transition – that is our mission. Producing and developing sustainable and delicious products – that is what we do. Ojah is a fast growing company with a mission and has the ambition to be the world leader in its field. To support this growth we are hiring new colleagues. People that would like to make a difference and dare to dream big. With currently a 150 colleagues proudly working on our exceptional products. Working in a dynamic surrounding that runs full speed ahead. We need you! Product Developer

Bekijk vacature »

PHP back-end developer gezocht!

Functie Werk je liever zonder druk en keiharde deadlines maar met de focus op kwaliteit? Dan kom je hier op de juiste plek terecht! In Het team bestaat momenteel uit 12 developers, hiernaast werken er collega’s van front-end, UX maar ook marketing/sales en support. In iedere sprint ontwikkel je samen functionaliteiten met als uitdaging om de klanten de beste gebruikerservaring te bieden. Ze bieden een werkplek waar je jezelf kunt blijven ontwikkelen, en mee te werken aan zowel bestaande als nieuwe mogelijkheden. Eisen • HBO werk- en denkniveau (ze kijken niet naar een papiertje) • Je denkt graag mee over

Bekijk vacature »

SQL database developer

Functie omschrijving Voor een software bedrijf in omgeving Breda zijn wij op zoek naar een SQL database ontwikkelaar. Dit bedrijf bouwt applicaties om processen in distributiecentra te optimaliseren. Ter uitbreiding van het huidige team developers zijn wij op zoek naar een SQL database ontwikkelaar. De klanten van dit groeiende bedrijf zitten door heel Europa en jouw werkzaamheden zullen er als volgt uitzien: Het samenstellen van de software op basis van de input vanuit de klant (T-SQL & C#.NET). Het bezoeken van klanten om de processen en mogelijkheden in kaart te brengen. Het ontwerpen van databases met T-SQL als programmeer laag.

Bekijk vacature »

JAVA Programmeur

Bedrijfsomschrijving Functieomschrijving We zoeken per direct enthousiaste software engineers die ons team komen versterken.We werken in DevOps teams met een sterk gevoel voor verantwoordelijkheid. Er wordt nauw samengewerkt met ons Business analyse team (BAT), met onze uitvoerende medewerkers en met de DevOps teams onderling binnen het domein. Het liefst hebben we veel en vaak interactie met onze interne en externe eindgebruikers om zo de juiste dingen te maken. We werken multidisciplinair in een dynamische omgeving. Achtergrond opdracht De Businesseenheid Examens is verantwoordelijk voor de logistiek van de staatsexamens Voortgezet (speciaal) onderwijs, Nederlands als 2e taal en schoolexamens. In het kader

Bekijk vacature »

.NET developer

Functie Als senior .NET ontwikkelaar en aankomend lead developer ben jij in één van de drie development teams verantwoordelijk voor het volgende: • Jij hebt een oogpunt op modernisering en bent verantwoordelijk voor de technische staat en architectuur van de applicatie; • Jij bent verantwoordelijk voor het reviewen van de technische haalbaarheid van verschillende onderwerpen; • Jij bent verantwoordelijk voor een goede aansluiting binnen het multidisciplinaire team en de bijbehorende taken; • Jij bent verantwoordelijk voor het aandragen van verbetervoorstellen en ontwikkelstandaarden in zowel de techniek als architectuur; • Jij bent meewerkend voorman en ondersteunt en coacht jouw team op

Bekijk vacature »

PHP developer (Laravel, Docker, Gitlab-CI)

Functie Het IT-team bestaat momenteel uit 4 ontwikkelaars. Ieder onderdeel van de software draait op aparte servers en het bestaat dus echt uit verschillende componenten intern ontwikkeld en je werkt aan alle facetten. Van uitbreiding van de core tot maatwerk voor de klant. Ook liggen er verschillende uitdagingen op servervlak en databases. Je zult de eerste periode veel samenwerken met de lead developer om vervolgens echt je gang te gaan binnen de software. Een groot deel van de systemen is gebouwd met behulp van het Laravel framework en PHP (minimaal 7.2), Docker voor lokaab gebruik en Gitlab-CI voor het deployen

Bekijk vacature »

Database developer - SQL

Functie omschrijving Kan jij goed overweg met complexe algoritmes en het schrijven van procedures in T-SQL? Heb jij al wat ervaring opgedaan met SQL en vind je het tijd voor de volgende stap? Lees dan snel verder! Dit software bedrijf, gespecialiseerd in de ontwikkeling van logistieke software, is op zoek naar een ervaren SQL database developer. Jouw werkzaamheden zullen onder andere bestaan uit: Je sluit aan bij meetings en brengt het gehele logistieke proces in kaart. Vervolgens ga je als lead developer aan de slag om de klus te klaren. Je stuurt het junior developer team en helpt, zo nodig,

Bekijk vacature »

Junior PHP ontwikkelaar

Functie Wij hebben onlangs onze eerste collega’s aangenomen, waardoor ons development team momenteel uit 4 personen bestaat. We bouwen onze software op basis van een PHP-framework (wat op zichzelf een Symfony framework is). Qua ontwikkeling focussen wij ons op 3 focus velden; – API-ontwikkeling/ Component Creatie – Implementatie – Framework ontwikkeling; het toevoegen van nieuwe functionaliteit of interne microservices Onze senior software engineer focust zich momenteel op de laatste twee punten, maar wij komen handen te kort op het eerste veld. Daarom zijn wij op zoek naar een enthousiaste junior software engineer die graag de kneepjes van het vak wil

Bekijk vacature »

Node.js developer

Functie Onder begeleiding van 3 accountmanagers waarvan er 1 binnen jouw expertise je aanspreekpunt zal zijn ga je aan de slag bij diverse opdrachtgevers. Hij of zij helpt je bij het vinden van een passende en uitdagende opdracht. Hierin houden ze uiteraard rekening met jouw situatie, ervaring en (technische) ambities. De opdrachten duren gemiddeld één tot 2 jaar. Hierdoor kun je je ook echt vastbijten in een project en als consultant impact maken. Naast de opdracht ben je regelmatig met je collega’s van de IT-afdeling om bijvoorbeeld onderlinge kennis te delen, of nieuwe trends te bespreken. Ook worden er regelmatig

Bekijk vacature »

Cobol Developer

Dit ga je doen Als Cobol Ontwikkelaar zal je gaan meebouwen aan een onderdeel van het backend systeem waarbij je het functionele ontwerp vertaald naar een technische oplossing die geïntegreerd kan worden in de huidige omgeving. Je zorgt ervoor dat de bedrijfsprocessen op een efficiënte manier worden uitgevoerd en werkt proactief aan het verbeteren hiervan. Samen met jouw collega’s reviewen jullie elkaars code en test je je eigen code. Je werkt nauw samen met andere ontwikkelaars, testers en functioneel ontwerpers. Taken pakket: Beheren en doorontwikkelen van de bestaande omgeving; Vertalen van een functionele vragen naar een technische oplossing; Doorvoeren van

Bekijk vacature »
Franco bussche

franco bussche

02/05/2012 22:35:50
Quote Anchor link
Hallo,ik ben franco en ik heb me echt suf gezocht naar een php tutorial voor dummies want ik snap er echt niks van, en heb eerlijk gezegd weinig tijd om mezelf in php te verdiepen.
Mijn probleem: ik heb een vriend met een site waarop hij een gastenboek heeft staan, maar sinds kort heeft de host alles geupdate naar 5.3 waardoor er deze foutmelding staat:
Deprecated: Function eregi() is deprecated in /public/sites/www.eaglebeatdriveinshow.nl/gastenboek/index.php on line 175

Als ik dan op line 175 kijk zie ik dit staan:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
]if (eregi("/^http://", trim($row[6]))) echo " <a href=\"$row[6]\" target=\"_blank\"><img src=\"imgs/homepage.gif\" border=\"0\" alt=\"$row[6]\"></a>";


Deze regel hoort bij een hele lap code denk ik, die kan ik ook posten als dat helpt. door de eregi code werkt het gastenboek ook niet meer denk ik, want als ik een nieuwe post wil toevoegen zegt hij: invalid url format

Maar ik heb wat gezocht en denk dat ik eregi moet vervangen met preg_match, zelfs hier op het forum stonden wat oude posts over eregi, maar dan snap ik er nog niks van ik heb een anti php brein lijkt het wel, het wil er gewoon niet in.

Ik heb al wat zitten vogelen maar dat loste de foutmelding nou niet bepaald op, kreeg ik weer dat er geen ending delimiter stond.


Kan iemand me alstublieft helpen of een eind in de richting schoppen....

alvast bedankt php nub 2012
Gewijzigd op 03/05/2012 19:08:05 door Franco bussche
 
PHP hulp

PHP hulp

25/04/2024 22:37:40
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

02/05/2012 22:37:33
Quote Anchor link
Zou je jouw titel van dit topic aan kunnen passen naar iets wat je probleem omschrijft?

Alvast bedankt.
 
Wouter J

Wouter J

02/05/2012 22:47:12
Quote Anchor link
hmm...

En wat bedoel je met 'in de richting schoppen'? Ik kan je wel deze geweldige tutorial geven, maar veel schiet je daar met je 'anti-php brein' niet mee op. En daarnaast, waar heb je deze code vandaan, ben wel benieuwd wie er nu nog eregi gebruikt :S
 
Franco bussche

franco bussche

02/05/2012 23:06:36
Quote Anchor link
de code is van een gratis gastenboek van een of ander tuup uit india. het gastenboek staat op deze site:
http://eaglebeatdriveinshow.nl
Gewijzigd op 03/05/2012 20:18:27 door franco bussche
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

03/05/2012 14:15:18
Quote Anchor link
In dit forum werken we met UBB-codes, en gelukkig geen HTML....
Kan je de relevante code even tussen [code] en [/code] blokken zetten?
Gewijzigd op 03/05/2012 14:16:06 door - Ariën -
 
Kees Schepers

kees Schepers

03/05/2012 14:53:15
Quote Anchor link
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
if (preg_match("/^http:\/\//", trim($row[6]))) echo " <a href=\"$row[6]\" target=\"_blank\"><img src=\"imgs/homepage.gif\" border=\"0\" alt=\"$row[6]\"></a>";


Al geprobeerd?
Gewijzigd op 03/05/2012 14:53:25 door kees Schepers
 
Henk PHP

Henk PHP

03/05/2012 16:28:09
Quote Anchor link
Is het zo raar dat als je gebruikt maakt van php, dat je iig een klein beetje snapt wat er aan de hand is? Hoe kun je anders een site runnen? Maarjah dat zal wel aan mij liggen.

Bovendien is de fout duidelijk: EREGI is deprecated, oftewel verouderd i.e. mag je niet meer gebruiken. Een simpele kijken in de PHP manual legt het nog even uit voor je (eregi) en verwijst je zelfs door naar de functie die je dan wél zou moeten gebruiken (sinds PHP 5.3).
Gewijzigd op 03/05/2012 16:28:24 door Henk PHP
 
Wouter J

Wouter J

03/05/2012 16:29:59
Quote Anchor link
Simon, en als men eens de hele topicpost leest leest men:
Quote:
Maar ik heb wat gezocht en denk dat ik eregi moet vervangen met preg_match (...) maar dan snap ik er nog niks van ik heb een anti php brein lijkt het wel, het wil er gewoon niet in.

Oftewel: Alles wat jij zegt wist hij al...
Gewijzigd op 03/05/2012 16:33:14 door Wouter J
 
Henk PHP

Henk PHP

03/05/2012 16:36:06
Quote Anchor link
Alles wat jij zei wist hij ook al, maar je ziet mij daar niet dom over doen. Wat ik iig wil zeggen is, waarom heeft ie niet een voorbeeld code met preg_match gepost met een foutmelding, dan kunnen we dat tenminste debuggen. Ik probeer hem gewoon te helpen, en jij kruipt weer in mijn reet om de een of andere reden.
Gewijzigd op 03/05/2012 16:36:25 door Henk PHP
 
Wouter J

Wouter J

03/05/2012 16:37:56
Quote Anchor link
Naar mijn mening heeft Kees al het topic beantwoord en was jou bericht onnodig en ook omdat alles wat jij zei hij ook al wist.

Waarom hij geen code met preg_match poste? Omdat hij niet weet hoe hij eregi naar preg om moet zetten, dat was zijn vraag. Kees heeft dat succesvol gedaan en dus was dit topic al afgerond.
 
Jeroen VD

Jeroen VD

03/05/2012 16:40:20
Quote Anchor link
simon:
Quote:
Maar ik heb wat gezocht en denk dat ik eregi moet vervangen met preg_match, (...)


oftewel de hele strekking van de post staat in jouw reactie, daarmee maakt dat jouw post nutteloos, en snap ik heel goed dat wouter daar wat van zegt. verder mag je anderen ook best normaal behandelen, dat is niet verboden.
Gewijzigd op 03/05/2012 16:40:59 door Jeroen VD
 
Henk PHP

Henk PHP

03/05/2012 16:41:04
Quote Anchor link
Zucht, u bent echt de oneindige smart-ass. Ga je maar lekker superieur voelen Wouter Jeej. Ga je nu overal mijn posts overbodig noemen?

Het lijkt mij namelijk geen slecht idee om de manual te gebruiken als je zo'n error krijgt én om de manual te gebruiken om de functionaliteit van preg_match te vinden. Is het nou zo erg dat ik daar op wijs?
 
Jeroen VD

Jeroen VD

03/05/2012 16:46:46
Quote Anchor link
nee. maar de topicstarter heeft al duidelijk aangegeven dat hij preg_match() moet hebben. hij weet alleen niet goed hoe die dat moet toepassen. wat zeg jij: 'gebruik een preg_match()'. dat is vrij nutteloos

Offtopic:

ik weet dat ik buiten de discussie tussen wouter en simon sta, maar ik ben het totaal met wouter eens. daarom reageer ik ook
 
Kees Schepers

kees Schepers

03/05/2012 16:50:47
Quote Anchor link
Simon Whiteley op 03/05/2012 16:41:04:
Zucht, u bent echt de oneindige smart-ass. Ga je maar lekker superieur voelen Wouter Jeej. Ga je nu overal mijn posts overbodig noemen?

Het lijkt mij namelijk geen slecht idee om de manual te gebruiken als je zo'n error krijgt én om de manual te gebruiken om de functionaliteit van preg_match te vinden. Is het nou zo erg dat ik daar op wijs?



Ik wil je verzoeken je reacties in de toekomst te nuanceren, en ergens begrijp ik de strekking van je bericht en de 'irritatie' t.o.v. de topic starter wel maar op deze manier reageren heb je alleen jezelf mee. Ik doel met name op je vorige reactie.
Gewijzigd op 04/05/2012 10:08:39 door kees Schepers
 
Franco bussche

franco bussche

03/05/2012 20:00:14
Quote Anchor link
De melding is weg dank je hartelijk kees en iedereen die nog enigzins een positieve reactie kon opbrengen. Het was niet mijn bedoeling om wereldoorlog 3 te starten.

En simon, zoal ik al postte, het gaat om de site van een vriend me, en als iedereen die een site heeft verstand moet hebben van de coderingen die er gebruikt worden om een site etc te maken, dan kunnen alle webdesigners en php coders wel in pakken lijkt me.

Anywho's......de melding is weg en het ziet er perfect uit nu echter als je nu in het gastenboek op de knop versturen klikt zegt tie: invalid url format.

Dus ergens staat er een link niet goed denk ik, weet iemand in welk blad die link zou moeten staan?
 
Wouter J

Wouter J

03/05/2012 20:13:01
Quote Anchor link
Quote:
en als iedereen die een site heeft verstand moet hebben van de coderingen die er gebruikt worden om een site etc te maken, dan kunnen alle webdesigners en php coders wel in pakken lijkt me.

Nee, maar die hebben die site wel laten maken door iemand die er verstand van heeft, in elk geval dat hoop ik.

Je moet een site vergelijken met een huis (hè heb ik weer dat huis, moet eens iets anders bedenken :S). Bijna niemand die een huis heeft heeft verstand van een huis bouwen, sommige wel een beetje die noemen zich dan klussers...
Als een mens een huis wilt, laten we uitgaan van een rijk mens, dan gaat hij bij een aannemer en/of architect langs. Die maken vervolgens een huis voor hem.
Waarom maakt die persoon niet zijn eigen huis? Juist, omdat hij dat niet kan.

Zo is het ook met een website. Jij wilt een website, of in dit geval je vriend. Nu kun je zelf wat gaan aanmodderen (want laten we eerlijk zijn, dat doe je nu) of je kunt iemand inhuren die voor jou, of je vriend, hetgeen aanpast dat je wilt.
Aangezien je zelf geen verstand ervan hebt is het zeer verstandig om iemand in te huren die er wel verstand van heeft.
Wat redenen waarom je dat zou moeten doen:
- Denk eens aan veiligheid, een van de grootste aspecten van PHP. Jij weet nog niet hoe je veilig moet scripten en er komen dus lekken en kunnen mensen virussen op je site plaatsen, gegevens van de server halen, hele domein leeghalen, kortom mensen kunnen dingen doen die jij absoluut niet wilt.
- Je weet zeker dat je goede scripts maakt. Scripts moeten goed in elkaar zitten, dat vind ik ook het leuke van scripten. Je moet nadenken over elke stap die je maakt. Heb je een script die niet goed in elkaar zit dan loop je vanzelf tegen het probleem op dat je script een keer niet gaat werken.
- Je script is up-to-date. Een script zoals jij nu hebt met eregi is totaal niet up-to-date en stamt zo'n beetje uit de oertijd. Een oud script is onveilig en gaat niet meer werken, zoals je al hebt gemerkt.

Mijn tips: Gooi dit script weg en begin met een up-to-date script een script met eregi erin zou eigenlijk vanzelf van het internet verwijderd moeten worden; Huur iemand in die er verstand van heeft, zo kun je een veilige en goede site bouwen.
 
Franco bussche

franco bussche

03/05/2012 20:30:23
Quote Anchor link
hij heeft zijn site inderdaad laten maken door iemand die wist wat hij deed (de laatste versie van het script is van 3 jaar geleden dacht ik) echter deze gast is met de noorderzon vertrokken en verstoken van alle vormen van contact.

En ik moet je gelijk geven wat opnieuw beginnen betreft dat zou het beste zijn, maar dan gaat het hem geld kosten en dat wilt hij nu juist vermijden.
Tegenwoordig wordt er zoveel "gratis" aangeboden, dat je een dief van je portomonnee lijkt als je voor hetzelfde einddoel dan geld gaat betalen.

Ik heb zelf absoluut geen intentie om te gaan scripten met php, daar heb ik helemaal geen kaas van gegeten.

En met de website is niks mis (althans nog niet) het is dat verrekte gastenboek. :)
Gewijzigd op 03/05/2012 20:32:04 door franco bussche
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.