Error Class: correct?

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Low Code Developer voor o.a. overheidsprojecten!

Bedrijfsomschrijving Wil jij ook behoren tot de specialist in Low Code? Dan zou ik zeker aanraden om verder te lezen. Deze organisatie is ooit opgericht door twee studenten en is inmiddels uitgegroeid tot een serieuze werkgever met een groot aanzien op Low Code projecten. De sfeer is echter niet veranderd, er heerst een informele sfeer met een open deuren beleid, en hierin mag de eigen bar natuurlijk niet ontbreken. Momenteel maakt deze organisatie een flinke groei door en hier kan jij natuurlijk niet bij ontbreken. Daarom ben ik op zoek naar Low Code Developers met een degelijke technische achtergrond. Kennis

Bekijk vacature »

Junior .NET developer

Functie Wij hebben drie scrumteams. Het eerste team focust zich op het stukje hardware wat wij in huis doen. Zij maken als team o.a. gebruik van C++. De andere twee scrumteams zijn allebei bezig met data verwerking en maken hierbij in de backend gebruik van C# .NET / .NET Core. Het verschil tussen deze teams is dat één team de data verwerking doet voor de mobiele applicatie. Zij werken hierbij dus ook met Xamarin. Het andere team focust zich op de webapplicaties en maakt hierbij ook gebruik van ASP.NET MVC. Op basis van jouw ambities en kwaliteiten kijken wij samen

Bekijk vacature »

Node.js developer

Functie Onder begeleiding van 3 accountmanagers waarvan er 1 binnen jouw expertise je aanspreekpunt zal zijn ga je aan de slag bij diverse opdrachtgevers. Hij of zij helpt je bij het vinden van een passende en uitdagende opdracht. Hierin houden ze uiteraard rekening met jouw situatie, ervaring en (technische) ambities. De opdrachten duren gemiddeld één tot 2 jaar. Hierdoor kun je je ook echt vastbijten in een project en als consultant impact maken. Naast de opdracht ben je regelmatig met je collega’s van de IT-afdeling om bijvoorbeeld onderlinge kennis te delen, of nieuwe trends te bespreken. Ook worden er regelmatig

Bekijk vacature »

PHP Developer

Dit ga je doen Je werkt nauw samen met het websitebureau aan de ontwikkeling en optimalisering van het internationale platform; Je ziet nieuwe webshops op en voert optimalisaties door; Je bouwt aan technische, functioneel en commercial resultaat; Je vindt het leuk om zelfstandig binnen een internationale organisatie te werken, maar krijgt ook energie om samen met collega's te werken. Hier ga je werken Voor een bedrijf in de regio Rotterdam zijn wij opzoek naar een PHP Developer. Je wordt onderdeel van het communicatieteam en gaat je bezighouden met het optimaliseren van de website van dit internationale bedrijf. Je schakelt veel

Bekijk vacature »

Oracle APEX developer

Wat je gaat doen: Als Oracle APEX ontwikkelaar bij DPA werk je samen met collega’s aan de meest interessante opdrachten. Je zult je ervaring met SQL, PL/SQL, JavaScript, HTML en CSS inzetten om wensen van opdrachtgevers te vertalen naar technische oplossingen. Je werk is heel afwisselend, omdat DPA zich niet beperkt tot een specifieke branche. Zo ben je de ene keer bezig binnen de zorgsector, de andere keer is dit bij de overheid. Wat we vragen: Klinkt goed? Voor deze functie breng je het volgende mee: Je hebt een hbo- of universitaire opleiding afgerond Je hebt 2 tot 5 jaar

Bekijk vacature »

Oracle APEX developer

Wat je gaat doen: Als Oracle APEX ontwikkelaar bij DPA werk je samen met collega’s aan de meest interessante opdrachten. Je zult je ervaring met SQL, PL/SQL, JavaScript, HTML en CSS inzetten om wensen van opdrachtgevers te vertalen naar technische oplossingen. Je werk is heel afwisselend, omdat DPA zich niet beperkt tot een specifieke branche. Zo ben je de ene keer bezig binnen de zorgsector, de andere keer is dit bij de overheid. Wat we vragen: Klinkt goed? Voor deze functie breng je het volgende mee: Je hebt een hbo- of universitaire opleiding afgerond Je hebt 2 tot 5 jaar

Bekijk vacature »

Senior PHP Developer

Als Senior PHP Developer bij Coolblue zorg je ervoor dat onze webshops elke dag een beetje beter zijn en coach je andere developers op de hard en soft skills. Wat doe je als Senior PHP Developer bij Coolblue? Als PHP Developer werk je met andere development teams samen om onze webshop zo optimaal mogelijk te laten werken en onze klanten blij te maken. Hoewel je een PHP Developer bent, sta je open om C# of Typescript in te zetten of te leren. Ook PHP Developer worden bij Coolblue? Lees hieronder of het bij je past. Dit vind je leuk om

Bekijk vacature »

Full stack developer Node.js, React Remote

Functie Als fullstack JavaScript developer vind jij het uitdagend om op basis van concrete klantvragen nieuwe functionaliteiten te ontwikkelen. Bij voorkeur worden deze functionaliteiten op een bepaalde manier geprogrammeerd, zodat ze door meerdere klanten te gebruiken zijn. Je hebt dus vaak te maken met abstracte vraagstukken. Om dit te kunnen realiseren sta je nauw in contact met de product owner en/of klant. Je bent niet alleen onderdeel van het development team, maar hebt ook vaak contact met de product-owner en/of klanten om daardoor inzichten te verzamelen die leiden tot productverbeteringen. • Inzichten verzamelen bij de klant en/of product owner •

Bekijk vacature »

Oracle APEX developer

Wat je gaat doen: Als Oracle APEX ontwikkelaar bij DPA werk je samen met collega’s aan de meest interessante opdrachten. Je zult je ervaring met SQL, PL/SQL, JavaScript, HTML en CSS inzetten om wensen van opdrachtgevers te vertalen naar technische oplossingen. Je werk is heel afwisselend, omdat DPA zich niet beperkt tot een specifieke branche. Zo ben je de ene keer bezig binnen de zorgsector, de andere keer is dit bij de overheid. Wat we vragen: Klinkt goed? Voor deze functie breng je het volgende mee: Je hebt een hbo- of universitaire opleiding afgerond Je hebt 2 tot 5 jaar

Bekijk vacature »

Software developer - senior

Functie omschrijving Voor een echt softwarebedrijf in omgeving Gouda zijn wij op zoek naar versterking voor de afdeling Software Development! Ben jij op zoek naar een werkgever waar meerdere software developers werken aan interessante projecten? Ben jij op zoek naar een werkgever waar je onderdeel wordt van een team dat echt passie heeft voor het ontwikkelen van software? Dan ben je hier aan het juiste adres! Als softwareontwikkelaar kom je terecht bij een onafhankelijk, door kwaliteit gedreven, doortastend en daarbij op een Agile wijze werkend bedrijf. Ben jij een expert in het vertalen van Componenten van Functionaliteit naar Business lagen?

Bekijk vacature »

C# Developer

Dit ga je doen Je gaat aan de slag in het websites team of portals team waarin je je bezighoudt met concept & design, implementatie en ook een stukje bugfixing en onderhoud; Je werkt met je team volgens de Scrum werkwijze; Zo adviseer je ook de PO & Scrum Master over de technische architectuur, koppelingen en integratie met externe systemen en API’s; Je blijft op de hoogte van de laatste ontwikkelingen en trends op het gebied van C# / .NET en deelt deze kennis binnen de organisatie. Hier ga je werken Onze klant is een internationale organisatie gevestigd in de

Bekijk vacature »

Oracle APEX developer

Wat je gaat doen: Als Oracle APEX ontwikkelaar bij DPA werk je samen met collega’s aan de meest interessante opdrachten. Je zult je ervaring met SQL, PL/SQL, JavaScript, HTML en CSS inzetten om wensen van opdrachtgevers te vertalen naar technische oplossingen. Je werk is heel afwisselend, omdat DPA zich niet beperkt tot een specifieke branche. Zo ben je de ene keer bezig binnen de zorgsector, de andere keer is dit bij de overheid. Wat we vragen: Klinkt goed? Voor deze functie breng je het volgende mee: Je hebt een hbo- of universitaire opleiding afgerond Je hebt 2 tot 5 jaar

Bekijk vacature »

Back-end Developer

Functieomschrijving Heb jij kort geleden jouw HBO ICT diploma in ontvangst mogen nemen? Of ben je toe aan een nieuwe uitdaging? Voor een gewaardeerde werkgever in regio Oosterhout zijn wij op zoek naar een back-end developer. Kennis of ervaring met C# & SQL is een must! Je bent verantwoordelijk voor de beheer en ontwikkeling van de software; Je draagt bij aan de implementatie van aanpassingen, verbeteringen en aanvullingen in de C# based applicaties; Je test de software en ontwikkelt deze door; Je houdt je bezig met het ontwikkelen van nieuwe functionaliteiten; Je brengt de aanpassingssuggesties van klanten in kaart, om

Bekijk vacature »

PHP Developer

Zie jij mogelijkheden om onze tooling technisch te verbeteren en uit te bouwen? Over Jobmatix Jobmatix is een innovatieve en internationale speler op het gebied van jobmarketing. Onze jobmarketing automation tool helpt organisaties bij het aantrekken van nieuw talent door vacatures digitaal, geautomatiseerd en op een efficiënte manier te adverteren en onder de aandacht te brengen bij de doelgroep op 25+ jobboards. Volledig performance-based, waarbij organisaties betalen op basis van cost per click of cost per applicant. Maandelijks wordt onze jobmarketing automation tool al gebruikt door vele directe werkgevers, intermediairs en mediabureaus, waaronder Picnic, Rijkswaterstaat, AdverOnline, Schiphol, DPA, Teleperformance en

Bekijk vacature »

Senior Mobile Developer

Sogeti is een organisatie met een goede werksfeer en zo min mogelijk hiërarchische verhoudingen. Ga je bij ons als Senior Mobile Developer aan de slag? Dan werk je dagelijks met collega’s aan de mooiste IT-projecten. Deze snelgroeiende groep collega’s krijgt energie van hun vak en dat merk je op de werkvloer. Onze klantenkring is groot en divers, dat vraagt om flexibiliteit van jou. Tegelijkertijd betekent dit dagelijks nieuwe dingen leren én dat geen werkdag hetzelfde is. Natuurlijk krijg jij de mogelijkheid je te certificeren. We organiseren regelmatig technische Meet-ups en doen we veel aan kennisdeling waarbij iedereen welkom is, zowel

Bekijk vacature »
- Raoul -

- Raoul -

04/03/2012 16:53:45
Quote Anchor link
Beste PHP-ers,

Ik ben bezig met een error class maar deze is niet echt goed 'valid' OOP.
Dit is mijn code:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
<?php
    class Errors {
        public static $_errors;
        public static $_totalErrors = 0;

        public static function addError($err) {
            self::$_errors[] = $err;
            self::$_totalErrors++;
        }

        
        public static function isSuccess() {
            if (self::$_totalErrors == 0)
                return true;
            else
                return false;
        }

        
        public static function getErrors() {
            $return = '';
            
            if (self::$_totalErrors == 1)
                $return .= 'Er is een fout opgetreden';
            else
                $return .= 'Er zijn ' . self::$_totalErrors . ' fouten opgetreden';
            
            $return .= '<ul>';
                
            foreach(self::$_errors as $err) {
                $return .= '<li>' . $err . '</li>';
            }

            
            $return .= '</ul>';
            
            self::$_errors = null;
            self::$_totalErrors = 0;
            
            return $return;
        }
    }

?>

Is er een manier om dit anders te doen maar om dan bijvoorbeeld niet met functions te werken?

Raoul
 
PHP hulp

PHP hulp

26/04/2024 02:27:49
 
Pieter Jansen

Pieter Jansen

04/03/2012 18:12:28
Quote Anchor link
Kun je het misschien anders uitleggen? Want de code zelf is gewoon valide code. Het is een static class dus geen OO maar wel OO geprogrammeerd, daarentegen heb je wel "output" in je class wat weer niet hoort.

Over de functionaliteit, als die werkt en het werkt naar behoren zou ik niet al te veel lopen aanpassen.

Wat bedoel je met "bijvoorbeeld niet met functions te werken" ?
 
Tom Swinkels

Tom Swinkels

04/03/2012 21:41:27
Quote Anchor link
Probeer als je OO werkt te zorgen dat een methode maar verantwoordelijk is voor één ding. Als ik naar je methode addError kijk doet die al twee dingen, namelijk: een error in een array zetten en de count bijhouden.

Je kunt bijvoorbeeld een nieuwe methode maken countError() in deze methode kun je met de php functie count ophalen hoeveel resultaten er in de array zitten. Dat zijn dan de aantal fouten.

Verder zie ik je inderdaad met static werken. Werk in OO met $this->var;.

Kijk eens naar de error klasse van Mark: https://webdevils.nl/articles/12-oop-gastenboek-deel-8-validators/

Mochten er dingen onduidelijk voor je zijn kun je daar ook altijd even op reageren.
 
Ozzie PHP

Ozzie PHP

04/03/2012 21:44:58
Quote Anchor link
Tom Swinkels op 04/03/2012 21:41:27:
Probeer als je OO werkt te zorgen dat een methode maar verantwoordelijk is voor één ding. Als ik naar je methode addError kijk doet die al twee dingen, namelijk: een error in een array zetten en de count bijhouden.

Je voegt een error toe en je telt 'm . Kan toch prima in 1 functie? Lijkt me raar om daar 2 functies van te maken.
 
Tom Swinkels

Tom Swinkels

04/03/2012 21:50:02
Quote Anchor link
@Ozzie Dan is het geen OO meer, een methode mag maar verantwoordelijk zijn voor een ding. Verder zou ik het nooit op die manier doen, aangezien je ook gewoon de array met count kan tellen.

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
    private $_error;

    public function __construct()
    {
        $this->_error = array();
    }
    public function setError($message)
    {
        $this->_error[] = $message;
    }
    public function countError()
    {
        return count($this->_error);
    }


Zoals je bij het voorbeeld ziet kan er met de methode setError() een error opgegeven worden. Wanneer je de methode countError() oproept zal die terug geven hoeveel fouten er in de array zitten.
 
Wouter J

Wouter J

04/03/2012 22:04:18
Quote Anchor link
Het is natuurlijk niet heel strict genomen en hier kan het gewoon in 1 method gebruiken.
Al is het wel onzinnig om bij te houden, want met een simpele count op de errors lukt het ook al en dat is naar mijn mening iets meer OO.

Quote:
Verder zie ik je inderdaad met static werken. Werk in OO met $this->var;.

Ook static werken is werken in OO. Met bijv. singletons of dit soort dingen kun je gewoon heel goed static gebruiken. De klasse is dan meer een verzameling van functies dan een object, maar het is gewoon OO. Zoiets met normale methods doen is gekkenwerk.

Een puntje waar ik wat op aan te merken heb is de getErrors klasse. Deze vult meteen al in hoe het op het scherm moet komen. Totaal geen flexibiliteit. In dit geval kan ik er ook voor kiezen om de errors in een table te plaatsen. Dan moet ik eerst weer de klasse aanpassen en dat wil je niet in OO.
Je kunt dus beter in de getErrors doen wat de method zegt, de errors in een mooie array teruggeven. Wat je vervolgens met die array doet hoeft die klasse totaal niet te weten.
 
Tom Swinkels

Tom Swinkels

04/03/2012 22:36:47
Quote Anchor link
@Wouter J: Een methode mag toch maar verantwoordelijk zijn voor één ding? Hij is nu verantwoordelijk voor het maken van een string, en het tellen? Teminste, zo heb ik het geleerd.
 
- Raoul -

- Raoul -

04/03/2012 22:48:47
Quote Anchor link
Bedankt voor jullie reacties.

De static gebruik ik eigenlijk omdat ik die class erg vaak zal nodig hebben én het is irritant om er dan iedere x een instance voor aan te maken.
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.