error: Use of undefined constant

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Pagina: 1 2 3 volgende »

Huh bla

Huh bla

08/02/2006 22:18:00
Quote Anchor link
ik heb dit script gedownload:

http://www.phpfreakz.nl/library.php?sid=20040

maar krijg steeds dezelfde error op de nieuwspagina:
Notice: Use of undefined constant enkelbericht - assumed 'enkelbericht' in c:\phpdev\www\nieuwssysteem\nieuws.php on line 171

line 171 = if($categorie == enkelbericht){

Ik kan de fout echt niet vinden, misschien iemand hier?

Greetz
Lukie
 
PHP hulp

PHP hulp

25/04/2024 02:19:46
 
Jan Koehoorn

Jan Koehoorn

08/02/2006 22:22:00
Quote Anchor link
Misschien moet je een dollarteken gebruiken of quotes?

if($categorie == $enkelbericht){

of:

if($categorie == 'enkelbericht'){
 
Johan K

Johan K

08/02/2006 22:23:00
Quote Anchor link
als je goed leest, is het geen error

als er een error is dan laad je pagina niet eens

de fout zit in je php.ini
 
Johan K

Johan K

08/02/2006 22:24:00
Quote Anchor link
;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;
; Error handling and logging ;
;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;

; error_reporting is a bit-field. Or each number up to get desired error
; reporting level
; E_ALL - All errors and warnings (doesn't include E_STRICT)
; E_ERROR - fatal run-time errors
; E_WARNING - run-time warnings (non-fatal errors)
; E_PARSE - compile-time parse errors
; E_NOTICE - run-time notices (these are warnings which often result
; from a bug in your code, but it's possible that it was
; intentional (e.g., using an uninitialized variable and
; relying on the fact it's automatically initialized to an
; empty string)
; E_STRICT - run-time notices, enable to have PHP suggest changes
; to your code which will ensure the best interoperability
; and forward compatibility of your code
; E_CORE_ERROR - fatal errors that occur during PHP's initial startup
; E_CORE_WARNING - warnings (non-fatal errors) that occur during PHP's
; initial startup
; E_COMPILE_ERROR - fatal compile-time errors
; E_COMPILE_WARNING - compile-time warnings (non-fatal errors)
; E_USER_ERROR - user-generated error message
; E_USER_WARNING - user-generated warning message
; E_USER_NOTICE - user-generated notice message
;
; Examples:
;
; - Show all errors, except for notices and coding standards warnings
;
;error_reporting = E_ALL & ~E_NOTICE
;
; - Show all errors, except for notices
;
;error_reporting = E_ALL & ~E_NOTICE | E_STRICT
;
; - Show only errors
;
;error_reporting = E_COMPILE_ERROR|E_ERROR|E_CORE_ERROR
;
; - Show all errors except for notices and coding standards warnings
;
error_reporting = E_ALL & ~E_NOTICE

notice staat aan :)
 
Robert Deiman

Robert Deiman

08/02/2006 22:25:00
Quote Anchor link
@Johan

Dat is geen oplossing voor het probleem. Het is het beste en netste als het op de manier van Jan wordt opgelost.
Verder kan je altijd de isset() functie van PHP gebruiken. Dan krijg je dit soort foutmeldingen niet.
 
Jan Koehoorn

Jan Koehoorn

08/02/2006 22:26:00
Quote Anchor link
@ Johan: en die zou ik ook zeker aan laten staan.
 
Jan Koehoorn

Jan Koehoorn

08/02/2006 22:28:00
Quote Anchor link
Hij geeft een undefined constant omdat je gewoon enkelbericht in de code hebt gezet, zonder quotes of dollarteken. Dus hij probeert hem te interpreteren als een constante die met define () gezet is.
 
Huh bla

Huh bla

08/02/2006 22:32:00
Quote Anchor link
@Jan

dat was hem ;)

@Johan

Ik noem alle ongewenste texten met info over dat iets niet werkt een error, en de meeste weten dan ook wat ik bedoel ;-)
 
Arjan Kapteijn

Arjan Kapteijn

08/02/2006 22:36:00
Quote Anchor link
Hehe, dat is mijn eerste en tevens ook laatste post @ phpfreaks geweest. (Dat systeem daar is van mij). Ik had in 2 halve avondjes tijd dat nieuwssysteem gemaakt en toen online gezet. Toen was phpfreaks de enige php website die bij mij bekend was.

De eerste 10 reacties waren alleen maar zeikreacties, dus ben toen (zo'n 6 maanden geleden dus) hier terecht gekomen. Nouja, kijk nu naar mij... ik doe niks anders dan op phphulp browser ;).

Dat systeem is zeker niet perfect. Alhoewel er wel keurige if issets inzitten was mijn kennisniveau niet zo tof als nu. Vars staan binnen de quotes, en ik gebruikte toen dubbele quotes met \ slashes, want zuigt tov enkele quotes.

V2 word wel aanzienlijk beter ;). Meer functionaliteit en keurig geschreven. Bedoeld om een goed voorbeeld te geven waar (nieuwelingen) veel van kunnen leren.

http://test.i-cey.net/nieuws.php?actie=nieuwsbericht&nieuwsid=1
http://test.i-cey.net/nieuws.php?actie=nieuwsberichten&aantal=5
http://test.i-cey.net/nieuws.php?actie=archief

Helaas heb ik dankzij school enorm last van tijdgebrek, maar als het goed is heb ik over anderhalve week weer vakantie :).
 
Jan Koehoorn

Jan Koehoorn

08/02/2006 22:36:00
Quote Anchor link
@ Luuk: mooi zo. Case closed :-)
 
Huh bla

Huh bla

08/02/2006 22:45:00
Quote Anchor link
nu krijg ik steeds:


Undefined index:
(en dat heeeel vaak)

waar zou dat aan kunnen liggen, test het lokaal,want online werkt het wel

edit:
dit is ondetussen op een ander pagina, wat niks met het nieuwssysteem heeft te maken
Gewijzigd op 08/02/2006 22:47:00 door Huh bla
 
Willem vp

Willem vp

08/02/2006 22:46:00
Quote Anchor link
Luuk:
Ik noem alle ongewenste texten met info over dat iets niet werkt een error, en de meeste weten dan ook wat ik bedoel ;-)
Als ik programmeer in C of C++ zet ik (masochist die ik ben ;-)) altijd de optie "treat warnings as errors" aan. Warnings of notices of hoe je die meldingen ook wilt noemen zijn -naar mijn mening- een indicatie dat er iets niet goed zit in je code. En iets dat niet goed is, moet je verbeteren ;-)
 
Jan Koehoorn

Jan Koehoorn

08/02/2006 22:48:00
Quote Anchor link
Eens met Willem vp. Ik heb heel vaak meegemaakt dat ik via notices op het spoor kwam van iets waarvan ik anders geen melding gehad zou hebben. Leer lekker strak programmeren, is alleen maar goed.
 
Willem vp

Willem vp

08/02/2006 22:49:00
Quote Anchor link
Quote:
undefined index
Ik vrees dat je alle array-referencites mag nalopen, want ergens probeert PHP een array-waarde aan te spreken die niet bestaat.

Let vooral goed op bijvoorbeeld de waarde van $key in een constructie als $array[$key].
 
Jan Koehoorn

Jan Koehoorn

08/02/2006 22:51:00
Quote Anchor link
referencites? ;-)
 
Huh bla

Huh bla

08/02/2006 22:51:00
Quote Anchor link
maar hoe komt het dan adt hij het lokaal niet doet, maar op mijnhost wel?
 
Jan Koehoorn

Jan Koehoorn

08/02/2006 22:53:00
Quote Anchor link
Dat heeft te maken met je error_reporting instellingen.
 
Willem vp

Willem vp

08/02/2006 22:56:00
Quote Anchor link
Jan:
referencites? ;-)
Oh, is het alweer zó laat? Dan moet ik maar snel naar bed ;-)
 
Huh bla

Huh bla

08/02/2006 22:56:00
Quote Anchor link
@JAn

deze staat in mijnphp.ini inderdaat op all, maar waar kan ik deze het best opzetten om we de gewone errors te rkijgen, maar niet allemaal
 
Jan Koehoorn

Jan Koehoorn

08/02/2006 22:59:00
Quote Anchor link
@ Willem: ach, wat is nou één typfoutje

@ Luuk: ik raad je af om de notices uit te zetten. Gewoon error_reporting (E_ALL) blijven gebruiken en goed leren programmeren.
 
Huh bla

Huh bla

08/02/2006 23:01:00
Quote Anchor link
(E_ALL) zet ik liever in mijn scripts

en standaard de gewone errors
 

Pagina: 1 2 3 volgende »



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.