error: Use of undefined constant

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Pagina: « vorige 1 2 3 volgende »

Jan Koehoorn

Jan Koehoorn

08/02/2006 23:05:00
Quote Anchor link
Ja, goeie gewoonte. E_ALL bovenaan je script.
 
PHP hulp

PHP hulp

04/05/2024 13:35:31
 
Willem vp

Willem vp

08/02/2006 23:08:00
Quote Anchor link
Quote:
@ Willem: ach, wat is nou één typfoutje
Nou, één tikfout heeft begin jaren 70 of zo een ruimtemissie naar Venus in de soep laten lopen. Ik vind het dus heel wat.
 
Huh bla

Huh bla

08/02/2006 23:11:00
Quote Anchor link
maar ik plan geen ruimte missies naar venus :P

maar wat is nouw het antwoord op mijn vraag, wat meot ik in mijn php.ini zetten
 
Huh bla

Huh bla

08/02/2006 23:14:00
Quote Anchor link
ik heb nu:

warn_plus_overloading = Off
error_log = errors.txt
log_errors = On
display_startup_errors = On
display_errors = On
error_reporting = E_ALL & ~E_NOTICE
 
Jan Koehoorn

Jan Koehoorn

08/02/2006 23:16:00
Quote Anchor link
Willem:
Nou, één tikfout heeft begin jaren 70 of zo een ruimtemissie naar Venus in de soep laten lopen. Ik vind het dus heel wat.


Hee, dat wist ik niet. Wat is het verhaal er achter?
 
Jan Koehoorn

Jan Koehoorn

08/02/2006 23:17:00
Quote Anchor link
@ luuk:
warn_plus_overloading = Off
error_log = errors.txt
log_errors = On
display_startup_errors = On
display_errors = On
error_reporting = E_ALL
 
Huh bla

Huh bla

08/02/2006 23:21:00
Quote Anchor link
de errors blijven, en ik wil ze juist weghebben als er geen error_reporting (E_ALL) bovenmijn script staat
 
Jan Koehoorn

Jan Koehoorn

08/02/2006 23:25:00
Quote Anchor link
error_reporting = E_ALL ^ E_NOTICE

Is de standaardinstelling. Maar dan krijg je dus een slordig script dat misschien wel werkt.
 
Huh bla

Huh bla

08/02/2006 23:29:00
Quote Anchor link
en dat werkt op de een of andere manier niet :S
 
Jan Koehoorn

Jan Koehoorn

08/02/2006 23:32:00
Quote Anchor link
Dan zet je gewoon error_reporting (E_ALL ^ E_NOTICE); bovenaan je scripts.
 
Huh bla

Huh bla

08/02/2006 23:37:00
Quote Anchor link
is er een manier om je php.ini te resetten
 
Jan Koehoorn

Jan Koehoorn

08/02/2006 23:38:00
Quote Anchor link
Luuk, je hebt voor elk antwoord een vraag. Ik kap er mee voor vandaag.
 
Huh bla

Huh bla

08/02/2006 23:41:00
Quote Anchor link
tsjah, vaak wel

maar is goed, doei!
 
Arjan Kapteijn

Arjan Kapteijn

08/02/2006 23:49:00
Quote Anchor link
php.ini resetten? Tja, je kan de standaard php.ini pakken en terugzetten, of je backup want ik neem aan dat je altijd een backup maakt voordat je iets veranderd.

Verder zou ik je kunnen aanraden om een goed boek te lezen, de meeste vragen zijn nogal 'simpel'. Vragen die je makkelijk op kunt lossen met google, een goed boek, basiskennis of php.net.
 
Willem vp

Willem vp

09/02/2006 08:21:00
Quote Anchor link
Jan:
"Nou, één tikfout heeft begin jaren 70 of zo een ruimtemissie naar Venus in de soep laten lopen. Ik vind het dus heel wat."

Hee, dat wist ik niet. Wat is het verhaal er achter?
Dit verhaal komt uit het boek Software Reliability: Principles and Practices, wat ik ooit tijdens mij studie tot me moest nemen. Ik kan het zo snel niet vinden, dus ik doe het even uit mijn hoofd.

In een stuk FORTRAN-code stond er iets in de trant van:

DO 5 I = 1.25

terwijl eigenlijk bedoeld werd:

DO 5 I = 1,25

In plaats van een loop die 25x werd uitgevoerd voor waardes van I, werd er nu een variabele DO5I aangemaakt (spaties in FORTRAN worden genegeerd tenzij ze bij een string horen) met de waarde 1.25 en dat had geloof ik niet het gewenste effect ;-)

[5 minuten later]

Even zitten spelen met alltheweb (ik ben niet zo'n google-adept ;-)) en het complete verhaal is hier te lezen. Het blijkt dat de schrijver van het boek zijn bronnen niet zo zorgvuldig heeft nagetrokken, en dat er als gevolg van de fout geen ruimtemissie is mislukt, maar dat iemand ontdekte dat de verwerkte data niet 100% nauwkeurig was.

Maar dat neemt natuurlijk niet weg dat spelfouten wel heel ernstig zijn ;-)

EDIT Over spelfouten gesproken: als je hier op het forum een bericht post, krijg je een melding dat je reactie "tegevoegd" is ;-)
Gewijzigd op 09/02/2006 08:23:00 door Willem vp
 
Lissy Pixel

Lissy Pixel

09/02/2006 09:00:00
Quote Anchor link
Mooi verhaal Willem :-) Ik kende deze nog niet :-P
 
Olaf

Olaf

21/02/2006 22:45:00
Quote Anchor link
Mag ik nog even op het probleempje "PHP Notice: Use of undefined constant" terugkomen?

Ik heb het namelijk ook maar het is volgens mij geen probleem met declareren. De volgende code geeft bij mij de Notice en wel in regel 24...

22 switch (strtolower($_GET['pagina']))
23 {
24 case klanten:
25 klanten();
26 break;
27 case klanten_invoer:
28 invoer_nieuwe_klant();
29 break;
Iemand enig idee wat er hier aan verbeterd kan worden?

Groet,
Olaf.
 
Jan Koehoorn

Jan Koehoorn

21/02/2006 22:54:00
Quote Anchor link
Ja, je hebt waarschijnlijk niet getest of $_GET['pagina'] gezet is.

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
<?php
    // gezet?
    if (isset ($_GET['pagina']) {
        switch ($_GET['pagina']) {
            // cases
        }
    }

?>
Gewijzigd op 21/02/2006 22:54:00 door Jan Koehoorn
 
Jan Koehoorn

Jan Koehoorn

21/02/2006 22:56:00
Quote Anchor link
Willem:
Dit verhaal komt uit het boek Software Reliability: Principles and Practices, wat ik ooit tijdens mij studie tot me moest nemen. Ik kan het zo snel niet vinden, dus ik doe het even uit mijn hoofd.


Leuk verhaal!
 

21/02/2006 23:01:00
Quote Anchor link
In php 5 zou ik E_STRICT gebruiken.
 

Pagina: « vorige 1 2 3 volgende »



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.