escapeshellcmd disabled

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Ervaren Magento developer gezocht!

Functie Je komt te werken in een zelfsturend team waarin vertrouwen voorop staat en inbreng en ideeën worden gewaardeerd. Ook staat innovatie centraal. Ze bieden jou de mogelijkheid om jezelf door te ontwikkelen. Denk hierbij aan cursussen en een persoonlijk ontwikkelplan. Je komt terecht in het team van momenteel 4 (ervaren) collega’s en zal meewerken aan de doorontwikkeling en nieuwbouw van de Magento platformen van meerdere opdrachtgevers volgens Agile/Scrum. Denk hierbij aan nieuwe functionaliteiten, UX en koppelingen met verschillende back-end systemen. Als ervaren developer zul je hiernaast ook andere developers assisteren en waar nodig de leiding nemen in het project.

Bekijk vacature »

Oracle Apex developer

Bedrijfsomschrijving My client is a technology company based in Den Bosch, the Netherlands. They specialize in providing innovative software solutions to clients, and they are currently looking for an experienced Oracle Apex developer to join the IT team. Functieomschrijving As an Oracle Apex developer, you will be responsible for designing, developing, and maintaining web-based applications using Oracle Apex. You will work closely with project managers, business analysts, and other developers to ensure that clients' needs are met and that the software solutions are of the highest quality. Responsibilities: Design, develop, and maintain Oracle Apex applications. Work with project managers and

Bekijk vacature »

Oracle APEX developer

Wat je gaat doen: Als Oracle APEX ontwikkelaar bij DPA werk je samen met collega’s aan de meest interessante opdrachten. Je zult je ervaring met SQL, PL/SQL, JavaScript, HTML en CSS inzetten om wensen van opdrachtgevers te vertalen naar technische oplossingen. Je werk is heel afwisselend, omdat DPA zich niet beperkt tot een specifieke branche. Zo ben je de ene keer bezig binnen de zorgsector, de andere keer is dit bij de overheid. Wat we vragen: Klinkt goed? Voor deze functie breng je het volgende mee: Je hebt een hbo- of universitaire opleiding afgerond Je hebt 2 tot 5 jaar

Bekijk vacature »

Dynamics Ontwikkelaar

Dit ga je doen Ontwikkelen van Dynamics 365 voor de interne uitrol; Samen met de consultants sparren met klanten over de wensen en eisen; Ontwikkelen van Dynamics 365 voor verschillende grote klanten; Technische analyse en testen; Meedenken over het gebruik en de richting van Dynamics binnen de organisatie. Hier ga je werken Onze opdrachtgever, gevestigd in regio Eindhoven, levert een compleet dienstenpakket op het gebied van IT. Zij pakken verschillende (complexe) vraagstukken van grote organisaties op. De sfeer intern is gezellig en informeel. Men houdt van hard werken maar gezelligheid door middel van een borrel of gezamenlijke lunch komt er

Bekijk vacature »

C# .NET Developer

Functie omschrijving Wij zijn op zoek naar een C# .NET Developer voor een leuke opdrachtgever in de omgeving van Hilversum! Voor een leuk bedrijf in de omgeving van Hilversum zijn wij op zoek naar een Back-end developer die klaar is voor een nieuwe uitdaging. Ben jij iemand die graag aan verschillende projecten werkt en het ook leuk vindt om bij klanten op bezoek te gaan? Dan ben jij de perfecte kandidaat! Deze functie is erg divers, je moet dus goed kunnen schakelen. Je komt te werken in een klein team van developers. Binnen het bedrijf hangt er een gemoedelijke informele

Bekijk vacature »

Lead developer

Functie Als Lead developer wordt jij onderdeel van een multidisciplinair team van circa 23 software engineers. Als team werken jullie agile en zijn termen als Continuous Integration en Continuous Delivery dagelijkse koek. Jullie werken aan uitdagende en afwisselende projecten met als doel klanten een totaal oplossing aan te kunnen bieden. Jij wordt verantwoordelijk voor complete projecten waarbij jij als verantwoordelijke zorgt dat het project op de juiste manier blijft draaien. Zo haal jij ook de requirements op bij de klant en kijk jij samen met het team en met de salesafdeling hoeveel uren hiervoor nodig zijn. Daarnaast stuur jij jouw

Bekijk vacature »

C# Unity Developer

Functieomschrijving Ontwikkel jij mee door applicaties te bouwen die bijdragen aan het optimaliseren van processen? Voor een erkende werkgever in regio Tilburg zijn wij op zoek naar een Unity C# Developer die graag de uitdaging aangaat! Jouw werkzaamheden zullen er als volgt uitzien: Je bent een luisterend oor naar klanten en vertaalt hun wensen door naar bruikbare software; Je werkt aan innovatieve softwareoplossingen voor het verbeteren en/of vernieuwen van processen; Je bent verantwoordelijk voor het uitvoeren van updates/aanpassingen aan de reeds draaiende applicaties. Bedrijfsprofiel Je komt te werken voor een internationale werkgever in regio Tilburg. Samen met een vooruitstrevend team

Bekijk vacature »

C# Ontwikkelaar

Functie omschrijving We are looking for a dutch native speaker Wil jij graag aan de slag als C# ontwikkelaar en jouw skills verder ontwikkelen? Zoek niet verder! Als C# ontwikkelaar ga je aan de slag met de volgende taken: (verdere) ontwikkeling van de software voor de interne processen binnen een .net omgeving; optimaliseren van de dataprocessing; ontwerpen en implementeren van zowel desktop- als web-programmatuur; ontwikkeling van tools ten behoeve van consultants en klanten. Bedrijfsprofiel Deze organisatie is gevestigd in de regio van Den Bosch. Zij ontwikkelen business intelligence software voor een specifieke branche. Dit houdt in dat zij dashboards ontwikkelen

Bekijk vacature »

Digitale Tovenaar Gezocht: Junior Low-code/No-code

Bedrijfsomschrijving Duik mee in een wereld vol innovatieve avonturen waar gegevens en technologie een magische symbiose aangaan! Al meer dan twee decennia lang zijn we de tovenaars achter de schermen die oplossingen creëren voor de meest complexe klantcontactvraagstukken en datagedreven software-uitdagingen. Bij ons draait het om de kracht van samenwerking en groei. We zijn een hechte vriendengroep die samen bergen verzet om elkaar én onze klanten te laten schitteren. Jouw succes is ons succes en we streven ernaar om elkaar naar nieuwe hoogten te tillen, niet voor even, maar voor altijd. We willen dat jij je helemaal thuis voelt in

Bekijk vacature »

Senior PHP developer

Functie Jouw werkzaamheden zullen grotendeels bestaan uit het in teamverband ontwerpen, vernieuwen en door ontwikkelen van het systeem. Het is echt back-end werk (bijvoorbeeld het doorontwikkelen van een API) en dit moet je dan ook liggen. Ze zijn niet persee gebonden aan talen of tools maar gebruiken graag de technieken die het beste aansluiten op de gegeven oplossing. Voor nieuwe (versies van) componenten maken ze veelal gebruik van Go(lang). Bij aanpassingen aan bestaande onderdelen gebeurt dit in PHP en C++. Het team is heel divers, er hangt een relaxte sfeer en ze organiseren regelmatig leuke music nights, game nights e.d.

Bekijk vacature »

C++ Developer

Functieomschrijving Ben jij als software engineer toe aan een nieuwe uitdaging? Dan zijn wij op zoek naar jou! Voor het maken van de procesbesturingsoftware gebruiken onze projectteams een in C++ en C# geschreven tool. Dit is een gedistribueerd object framework wat alle kernfuncties biedt voor een procesautomatisering. Verder zullen jouw werkzaamheden o.a. bestaan uit: Analyseren van vragen en wensen van gebruikers en deze vertalen naar een functioneel ontwerp; Ontwerpen, programmeren en testen van productaanpassingen; Implementeren van nieuwe productreleases in de projectteams; Continu toetsen van het effect van nieuwe releases op andere tools en processen; Inzichtelijk maken van voortgang omtrent softwarewerkzaamheden,

Bekijk vacature »

Medior front-end developer gezocht (€3.300 -

Functie Wat ga je doen? Jij als front-end developer gaat werken binnen de teams van/voor onze klant. Je werkt in een team met starters en ervaren ontwikkelaars met allemaal 1 overeenkomst; passie voor het vak. Maak je een fout? Geen probleem, leer ervan en ga dan weer door. Door de variëteit aan werk kun je in verschillende omgevingen een kijkje nemen en jezelf dus snel ontwikkelen. Wat hebben we jou te bieden? • Uitdagende projecten bij mooie klanten (bij jou in de buurt, of binnenkort intern vanuit ons kantoor!) • Een jonge organisatie met talentvolle collega’s • Veel ruimte voor

Bekijk vacature »

Outsystems Developer Medior

Dit ga je doen Bouwen aan nieuwe en innovatieve applicaties; Maken van koppelingen tussen Outsystems en het bestaande applicatielandschap; Troubleshooting op bestaande software. Hier ga je werken De organisatie is internationale speler binnen de bouwbranche en richt zich op de infrastructuur, zowel boven als onder de grond. Ze zijn ruim 1100 man groot en maken op IT vlak een mooie groei door. Als ervaren Developer kom je te werken op een IT-afdeling van zo'n 25 man groot. Een aantal jaar geleden hebben ze de keuze gemaakt om zich meer te gaan richten op ontwikkeling en door de groei van de

Bekijk vacature »

PHP Developer

Functie Middels Scrum en sprints bouw jij in deze functie mee aan complexe webapplicaties en ons SaaS platform. Hierbij hoort ook architectuur tot een van je taken. Daarnaast ben je één van de leden van het Scrum team. Dat betekent dat je naast je kerntaken ook in contact staat met de product owner. Oftewel, je bent bij het gehele ontwikkelproces betrokken. Tools die hierbij gebruikt worden zijn o.a. PHP, Symfony en Git. Eisen • Minimaal HBO werk- en denkniveau • Minimaal 3 jaar aantoonbare ervaring met PHP • Kennis en ervaring Symfony (Laravel is pré) & Lando • Kennis van

Bekijk vacature »

Front-end developer (Vue.js) gezocht!

Functie Als Front-end developer is het jouw doel om efficiënte en effectieve frontend code te ontwerpen, ontwikkelen en onderhouden die goed aansluit bij de functionele behoefte vanuit de klant. Je zorgt voor optimale SEO-resultaten, sitespeed en frontend security. You build it, you run it, you own it! Je maakt deel uit van een DevOps Scrum team en werkt samen met back-end developers, test-engineers, interaction designers en een projectmanager. Er zijn verschillende groepen Scrum teams. Een roadmap team is jouw ‘’thuisbasis’’, daar wordt gewerkt aan doorontwikkeling van bestaande omgevingen voor een aantal klanten. Hiernaast zijn er projectteams waar nieuwe omgevingen worden

Bekijk vacature »
- Roland -

- Roland -

24/02/2017 13:09:36
Quote Anchor link
In een hosting pakket krijg ik opeens foutmelding bij gebruik phpmailer:

escapeshellcmd() has been disabled for security reasons


Zijn er meer mensen waar dit zomaar opduikt ?
 
PHP hulp

PHP hulp

26/04/2024 01:14:59
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

24/02/2017 13:36:14
Quote Anchor link
Dat zal wel een keuze van jouw hosting zijn. Het is niet zo dat dit opeens bij iedereen en bij elke hostingprovider zo is. Ik vind de keuze wel opmerkelijk want escapen zorgt juist voor meer veiligheid.

Vraag het aan je hosting, en zeg dit dat phpMailer breekt! Dan zullen ze vast wel actie ondernemen, gezien veel CMS'en waaronder Wordpress phpMailer gebruiken.
Gewijzigd op 24/02/2017 13:37:43 door - Ariën -
 
- Roland -

- Roland -

24/02/2017 14:13:10
Quote Anchor link
Het is erg druk op de helpdesk.........
(oftewel geen chat)
en of dat gaat helpen..... ?

Toevoeging op 24/02/2017 14:25:31:

nog steeds geen chat


Toevoeging op 24/02/2017 14:37:35:

Ik wil gewoon betrouwbaar mail kunnen sturen, maar niet voor de 1e maal een probleem bij versio
eerder problemen gehad met de eigen uitgaande mail filters, die vanalles blokkeerden
dan weer de ip geblacklist, waardoor de helft niet aankomt
nu dus weer dit .....

is er een ander (handig) alternatief om mail betrouwbaar te versturen ?



Toevoeging op 24/02/2017 14:54:07:

"bedankt, ik geef het door aan de systeembeheerder
er zijn geen wijzigingen aan de server geweest
en dit heeft niets met phpmail te maken
klant
Heb je dat opgezocht ? volgens mij heeft dat wel met mail te maken
versio
de systeembeheerder geeft dit aan
klant
je hoeft niet ver te zoeken op internet om het te vinden. phpmailer gebruikt de escapeshellcmd om de mail te berijken
versio
Dan kunt u dit een aankaarten via een ticket, er is niets gewijzigd op de server."

Ik snap niet dat dan de mail sinds deze week het niet meer doet ( en die melding geeft)
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

24/02/2017 15:29:03
Quote Anchor link
Ze hebben dus gewoon wel aan de server zitten prutsen, en in een php.ini hebben ze dit aangepast.
 
Thomas van den Heuvel

Thomas van den Heuvel

24/02/2017 15:50:39
Quote Anchor link
Waarschijnlijk is dat commando tevens uitgeschakeld omdat je sowieso geen shellcommando's mag uitvoeren?

Dit is overigens in bepaalde (shared?) hostingpakketten helemaal niet vreemd.
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

24/02/2017 15:53:39
Quote Anchor link
Het betreft toch een escaping-functie? Waarom zou je die dan blokkeren terwijl o.a cmd(), dl() en system() juiste de schadelijkste functies zijn binnen een shared-hosting pakket.
 
- Roland -

- Roland -

24/02/2017 16:15:45
Quote Anchor link
phpmailer roept in bepaalde gevallen via de shell cmd de default mail() functie aan.
de escapeshellcmd is inderdaad een functie die de doorvoer moet beveiligen.

Ik neem aan dat een aantal of alle van deze cmd functie's zijn 'disabled' , en deze functie zal normaal de eerste zijn die door phpmailer wordt aangeroepen en zodoende zal die de error geven.

Als ik dat gevoel al niet vaker had...... ik weet niet of ik deze mensen vd helpdesk echt kan vertrouwen
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

24/02/2017 16:16:36
Quote Anchor link
Je kan ook phpMailer instellen op SMTP. Dan zal je die melding mogelijk niet meer krijgen.
 
- Roland -

- Roland -

24/02/2017 16:19:34
Quote Anchor link
- is er een ander (handig) alternatief om mail betrouwbaar te versturen ?
en dan bedoel ik niet alleen alternatief voor phpmailer maar ook de mailservers versio, blacklists etc. etc.


Hoe kun je betrouwbaar je leden mail sturen ?
(vanaf de server/website)

Toevoeging op 24/02/2017 16:51:25:

"Je kan ook phpMailer instellen op SMTP. Dan zal je die melding mogelijk niet"

@Ariën Ja, ik had al dit gevonden:

"By default PHPMailer uses the PHP mail() function for sending, which calls a local sendmail binary via a shell (requiring the use of escapeshellcmd()), which in turn opens a synchronous SMTP connection to your mail server on localhost. You can skip much of this by sending directly to localhost yourself, bypassing the shell overhead.
Do this:
$mail->isSMTP();
$mail->Host = 'localhost'; "

Maar.....
de mails komen dan niet meer aan, wél bij mailaccounts/domeinen die in het zelfde reseller pakket ziten (? lees zelfde server?) maar niet bij anderen. Dus bv. ook niet bij een ander gmail account van mij
 
Thomas van den Heuvel

Thomas van den Heuvel

24/02/2017 21:41:13
Quote Anchor link
- Ariën - op 24/02/2017 15:53:39:
Het betreft toch een escaping-functie? Waarom zou je die dan blokkeren terwijl o.a cmd(), dl() en system() juiste de schadelijkste functies zijn binnen een shared-hosting pakket.

Omdat die meestal ook uit staan en hulpfuncties niet zoveel zin hebben zonder de hoofdfuncties.
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

24/02/2017 22:20:15
Quote Anchor link
Kan je niet de SMTP van je eigen provider gebruiken? En draait er wel en SMTP-server op localhost?
Wat adviseert je host hierin?
Gewijzigd op 24/02/2017 22:20:34 door - Ariën -
 
Ivo P

Ivo P

25/02/2017 11:10:55
 
- Roland -

- Roland -

26/02/2017 16:09:16
Quote Anchor link
Dankje Ivo

(al is die info natuurlijk wel een gepasseerd station:-)


Heeft iemand nog goede tip
om mail betrouwbaar te versturen ?

Hoe ? waar ? bij wie ?
weinig storingen, correcte spam filters (in- en uit-gaand), blacklists etc. etc.
 
Thomas van den Heuvel

Thomas van den Heuvel

26/02/2017 16:31:14
Quote Anchor link
Uhm.

- bij welke hostingpartij zit je nu (Versio? hoe staat deze te boek qua reputatie in de mail-wereld?), en wat voor hostingpakket heb je?
- wat voor mailings wil je versturen, aan hoeveel personen en met welke frequentie?
- hoe "betrouwbaar" moet dit zijn?

Dit alles bepaalt mede een oplossing(srichting). Zorg ervoor dat je eerst een soort van spec hebt aan de hand waarvan je kunt zeggen "dit is wat ik wil" want je komt nu een beetje door de zijdeur binnen en we moeten stapsgewijs alle informatie bij elkaar scharrelen :p.

Volgens mij bestaan er legio bedrijven die gespecialiseerd zijn in het versturen van nieuwsbrieven? Misschien is er iets voor te zeggen om een externe partij in te huren voor het versturen van bulkmail.
 
- Roland -

- Roland -

26/02/2017 16:54:38
Quote Anchor link
@ Thomas ik was/ben ook overvallen door het plots niet meer functioneren van mijn phpmail
ja versio normaal shared hosting/reseller

Het is een verenigingsite met +- 1000 leden. en zoveel gebeurt er niet, maar uiteraard nieuwe leden kunnen zich aanmelden en krijgen dan eerst confirmatie mail en daarna hun inloggegevens, lostpassword, er wordt ong. 1x maand een html mail naar alle leden gestuurd.

Helemaal geen extreme eisen, maar nu komt ongeveer NIETS aan.....

Toevoeging op 26/02/2017 16:59:16:


ps als ik bij "E-Mail Usage" kijk in direct-admin zie ik bij alle, verstuurde, mail telkens 2x 'Retry' staan !??
is dat normaal ? hebben jullie dat ook ?
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

26/02/2017 17:19:34
Quote Anchor link
Ik zal thuis eens kijken.

Als je veel mails verstuurt, dan kan je ook bijvoorbeeld kijken naar een externe dienst zoals MailChimp.
 
- Roland -

- Roland -

26/02/2017 17:51:05
Quote Anchor link
ja, daar zit ik ook aan te denken, mailchimp.

Ik gebruik het wel voor andere site's , maar heeft er al iemand ervaring met de API ?

( het moet allemaal automatisch gaan, de dagelijkse beheerder moet/wil/kan niet extra zaken doen)
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

26/02/2017 18:02:03
Quote Anchor link
Volgens mij werkt de API niet heel lastig. En anders is er vast wel een API-client te vinden die het geven van de opdrachten juist makkelijker maakt.
 
Ivo P

Ivo P

26/02/2017 18:12:04
Quote Anchor link
maar gebruikt PHPMailer die escape functie ook in het geval van het versturen via SMTP?

Zo ja, dan heb je ook een probleem als je een externe partij gebruikt voor het sturen van incidentele mails (niet nieuwsbrieven dus).

Zo nee, dan kun je de smtp server gebruiken die in de door mij aangehaalde link wordt genoemd.
(of eventueel ook een partij als Gmail)
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

26/02/2017 23:10:25
Quote Anchor link
Ivo P op 26/02/2017 18:12:04:
maar gebruikt PHPMailer die escape functie ook in het geval van het versturen via SMTP?

Ik mag aannemen van niet, want wat voor binairy moet het phpMailer dan op de server aanroepen?
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.