escapeshellcmd disabled

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Remote - Front-end Angular developer

Functie The IT team currently consists of the IT Manager, 2 back-end developers, 1 full-stack developer, 1 designer, and a DevOps engineer. They are currently looking for an experienced Front-end developer who will work autonomously and in a disciplined manner, being the only developer working on their Front-end applications at the start. They do have the ambition to find a second developer soon, who you will then be able to supervise. You will be working on the further development of their existing UI in Angular. But also developing a mobile app. They place great value on User Experience and opt

Bekijk vacature »

Oracle APEX developer

Wat je gaat doen: Als Oracle APEX ontwikkelaar bij DPA werk je samen met collega’s aan de meest interessante opdrachten. Je zult je ervaring met SQL, PL/SQL, JavaScript, HTML en CSS inzetten om wensen van opdrachtgevers te vertalen naar technische oplossingen. Je werk is heel afwisselend, omdat DPA zich niet beperkt tot een specifieke branche. Zo ben je de ene keer bezig binnen de zorgsector, de andere keer is dit bij de overheid. Wat we vragen: Klinkt goed? Voor deze functie breng je het volgende mee: Je hebt een hbo- of universitaire opleiding afgerond Je hebt 2 tot 5 jaar

Bekijk vacature »

Full Stack Java ontwikkelaar

Functieomschrijving Voor de politie zijn wij op zoek naar een Full stack Java ontwikkelaar. Als ervaren full stack Java ontwikkelaar binnen de gewenste deadlines meewerken aan de totstandkoming van de gewenste werkzaamheden. Taken Upgraden van GeoServer, SOLR, Oracle Spatial database, Tomcat Migreren Oracle Spatial naar PostgreSQL/PostGIS Migreren SOLR naar ElasticSearch Geografische gegevens op het interne netwerk beschikbaar maken Doorontwikkelen en actualiseren van de geografische services Het up to date brengen van de CI/CD pipeline, samen met medewerkers die verantwoordelijk zijn voor de CI/CD tooling Aanspreekbaar op de solution architectuur en stemt die met collega's in het cluster Geo De opdracht

Bekijk vacature »

Senior Node.js developer Digital Agency

Functie Door de groei van de organisatie zijn ze op zoek naar een Tech Lead. Als tech lead ben jij verantwoordelijk Als Back end Node.js developer kom je terecht in een van de 8 multidisciplinaire teams in het projectenhuis. Afhankelijk van jouw interesses, wensen en capaciteiten word je bij projecten en onderwerpen naar keuze betrokken. Als ervaren ontwikkelaar zul jij vaak leiding nemen in de projecten en in het team een aanvoerder zijn van technische discussies. Uiteindelijk wil jij natuurlijk de klantwensen zo goed mogelijk vertalen naar robuuste code. De projecten kunnen varieren van langlopende- tot kleinschalige trajecten. Voorheen werkte

Bekijk vacature »

Software Ontwikkelaar

Functie omschrijving Voor een echt familiebedrijf in de omgeving van 's-Hertogenbosch ben ik op zoek naar een Software Developer. Jij gaat in de functie van Software Developer werken met C# en .NET framework Jij gaat maatwerk software ontwikkelen en softwareoplossingen creëren. Daarnaast optimaliseer je de bestaande software. Oplossingen waar de klant echt iets aan heeft, jij krijgt er energie van op dit te realiseren. Je gaat werken in een Microsoft omgeving(ASP.NET) en gebruikt daarnaast C# en MVC. Samen met het huidige IT team binnen deze organisatie verwerk je de wensen van de klant tot een (eind)product. Bedrijfsprofiel Deze organisatie is

Bekijk vacature »

Front-end (Angular) developer - remote werken

Functie Als Front-end (Angular) developer ga je aan de slag met het uitbouwen van hun webapplicatie, als één van de front-end experts ga je samen met collega’s in een devops team werken aan een nieuw front-end voor hun calculatie oplossing. Binnen de calculatiesoftware kunnen meerdere professionals tegelijk samenwerken, 3D calculaties uitvoeren en ook inzien met de benodigde specifieke details. Deze software wordt veel ingezet om projectbeschrijvingen en kosten in kaart te brengen, en tijdens de uitvoering te bewaken. Maar hiernaast liggen er in de toekomst veel meer plannen op het gebied van front-end in de andere applicaties. Genoeg te doen

Bekijk vacature »

SQL Developer

Functie omschrijving We are looking for a dutch native speaker Jij gaat in deze functie aan de slag met uitdagende projecten en het creëren van maatwerk software, vooral middels SQL. Iedere klant/project is weer anders, maar dat maakt dit bedrijf en de functie erg uniek & uitdagend. Verder heb je de volgende taken: Ontwikkelen en ontwerpen van SQL databases. T-SQL wordt hierbij gebruikt als programmeer laag; Optimalisatie van query's, voor een verbeterde efficiency; Begeleiden van junior developers, mits je dit leuk vindt; Heb je meer interesse in een rol als consultant, dan is dit ook mogelijk. Je heb hier meer

Bekijk vacature »

Junior PHP Developer

Functieomschrijving Junior PHP Developer gezocht! Voor een opdrachtgever in de regio Gelderland zijn wij op zoek naar een Junior PHP Developer die onderdeel gaat worden van het ontwikkelingsteam van deze organisatie. In deze functie ga jij aan de slag met het schrijven van software voor de aansturing van en het managen van windparken en bijbehorende onderdelen. Hiernaast ga jij je bezighouden met het ontwikkelen, testen en onderhouden van diverse webapplicaties. Het team waarin je komt te werken bestaat uit 3 developers, hierdoor krijg je veel verantwoordelijkheid en de kans om jezelf verder te ontwikkelen. Er wordt echter wel van je

Bekijk vacature »

Python Developer

Dit ga je doen Als Python Developer ben je verantwoordelijk voor: Het ontwikkelen van Stuurprogramma's in Python zodat er verbindingen kunnen worden gelegd tussen besturingssystemen en (AV) hardware; Het testen en debuggen van Stuurprorgamma's; Het communiceren met noodzakelijke partijen in gevallen waar extra technische details nodig zijn om een Stuurprogramma te ontwikkelen of problemen op te lossen; Het maken van de nodige technische documentatie (in het Engels); Het participeren in een Scrum/Agile omgeving. Hier ga je werken Deze internationale organisatie is wereldwijd een succesvol producent en leverancier van professionele AV hard- en software. Klanten gebruiken de producten o.a. voor het

Bekijk vacature »

.net developer

Hoi! Wij zijn auto.nl en wij verkopen auto's online. je bestelt bij ons een auto net zo makkelijk als een spijkerbroek. En bevalt ie niet? Dan stuur je 'm gewoon weer terug. En dat we dat goed doen bewijst onze hoge klanttevredenheid van een 9,3. Nu maken we de volgende stap bij auto.nl. We starten met fysieke winkels. Online zoeken, offline bekijken. Maar nog altijd, geen gedoe! Gewoon eerlijk, transparant en zonder zorgen een auto kopen.. Maar om dat waar te blijven maken en nóg beter te worden, zoeken we uitbreiding van ons development team. Wat ga je precies doen?

Bekijk vacature »

Web Application Developer

Dit ga je doen Samen met het team werk je aan de visualisatie functionaliteiten en hoe dit gebruikt kan worden in een operationele setting; Het ontwerpen, ontwikkelen, onderhouden en leveren van support betreft het Warehouse Management Systeem en de bijbehorende web visualisaties; Je gebruikt hierbijde tools WebGL en ASP.net; Het meewerken in implementatieprojecten; Het leveren van Go-Live Support; Sparren met jouw Amerikaanse collega's. Hier ga je werken Voor een internationale organisatie in de transport zijn wij momenteel op zoek naar een Web Application Developer. Ze zijn wereldwijd de grootste speler en lopen voorop met het automatiseren van alle processen van

Bekijk vacature »

Backend Developer PHP Laravel SaaS

Dit ga je doen Het ontwikkelen van nieuwe features die bijdragen aan de groei van de klanten van de organisatie; Je denkt mee over nieuwe innovaties, features en verbeteringen in de applicatiearchitectuur; Je draagt bij aan de continue ontwikkeling van jouw team doordat je elke dag streeft naar het verbeteren van jouw eigen prestaties; Je neemt actief deel aan Scrum meetings en de Backend Guild. Hier ga je werken Voor een snel groeiend bedrijf, in de regio Nieuw Vennep, zijn wij opzoek naar een ervaren Backend Developer. De organisatie is actief in de e-commercebranche en ontzorgt haar klanten middels een

Bekijk vacature »

Front-end React developer

Functie Het frontend team bestaat momenteel uit 4 dedicated front-enders en is hard aan het groeien! Ook werken er diverse designers waar je veel mee schakelt. Samen leveren jullie een essentiële bijdrage aan de applicaties die ze voor hun klanten realiseren, jij bent hierin de schakel tussen de eindgebruiker en de slimme backend. Je werkt in het frontend team samen met de backend teams en product owners om te zorgen dat onze applicaties een fijne gebruikerservaring opleveren. Ze werken o.a. met: React, Atomic design, Styled components, JavaScript / TypeScript, NPM, Webpack Blade templates, HTML, SCSS, Git flow. Eisen • HBO

Bekijk vacature »

.NET Developer

Dit ga je doen (Door)Ontwikkelen van het applicatielandschap; (Door)Ontwikkelen van microservices; Bouwen van nieuwe functionaliteiten; Verbeteringen aandragen voor het applicatielandschap; Sparren met de business. Hier ga je werken De organisatie is werkzaam in de financiële dienstverlening met meer dan 200 medewerkers en meer dan 250.000 eindgebruikers is het een van de grotere binnen haar branche. Je komt te werken in een team waarmee je verantwoordelijk bent voor het ontwikkelen en onderhouden van de financiële applicaties binnen de organisatie, denk hierbij aan het bouwen en onderhouden van portalen. Als .net developer ga jij het development team ondersteunen met de transitie naar

Bekijk vacature »

PHP Developer

Dit ga je doen Je werkt nauw samen met het websitebureau aan de ontwikkeling en optimalisering van het internationale platform; Je ziet nieuwe webshops op en voert optimalisaties door; Je bouwt aan technische, functioneel en commercial resultaat; Je vindt het leuk om zelfstandig binnen een internationale organisatie te werken, maar krijgt ook energie om samen met collega's te werken. Hier ga je werken Voor een bedrijf in de regio Rotterdam zijn wij opzoek naar een PHP Developer. Je wordt onderdeel van het communicatieteam en gaat je bezighouden met het optimaliseren van de website van dit internationale bedrijf. Je schakelt veel

Bekijk vacature »
- Roland -

- Roland -

24/02/2017 13:09:36
Quote Anchor link
In een hosting pakket krijg ik opeens foutmelding bij gebruik phpmailer:

escapeshellcmd() has been disabled for security reasons


Zijn er meer mensen waar dit zomaar opduikt ?
 
PHP hulp

PHP hulp

05/05/2024 12:08:10
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

24/02/2017 13:36:14
Quote Anchor link
Dat zal wel een keuze van jouw hosting zijn. Het is niet zo dat dit opeens bij iedereen en bij elke hostingprovider zo is. Ik vind de keuze wel opmerkelijk want escapen zorgt juist voor meer veiligheid.

Vraag het aan je hosting, en zeg dit dat phpMailer breekt! Dan zullen ze vast wel actie ondernemen, gezien veel CMS'en waaronder Wordpress phpMailer gebruiken.
Gewijzigd op 24/02/2017 13:37:43 door - Ariën -
 
- Roland -

- Roland -

24/02/2017 14:13:10
Quote Anchor link
Het is erg druk op de helpdesk.........
(oftewel geen chat)
en of dat gaat helpen..... ?

Toevoeging op 24/02/2017 14:25:31:

nog steeds geen chat


Toevoeging op 24/02/2017 14:37:35:

Ik wil gewoon betrouwbaar mail kunnen sturen, maar niet voor de 1e maal een probleem bij versio
eerder problemen gehad met de eigen uitgaande mail filters, die vanalles blokkeerden
dan weer de ip geblacklist, waardoor de helft niet aankomt
nu dus weer dit .....

is er een ander (handig) alternatief om mail betrouwbaar te versturen ?



Toevoeging op 24/02/2017 14:54:07:

"bedankt, ik geef het door aan de systeembeheerder
er zijn geen wijzigingen aan de server geweest
en dit heeft niets met phpmail te maken
klant
Heb je dat opgezocht ? volgens mij heeft dat wel met mail te maken
versio
de systeembeheerder geeft dit aan
klant
je hoeft niet ver te zoeken op internet om het te vinden. phpmailer gebruikt de escapeshellcmd om de mail te berijken
versio
Dan kunt u dit een aankaarten via een ticket, er is niets gewijzigd op de server."

Ik snap niet dat dan de mail sinds deze week het niet meer doet ( en die melding geeft)
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

24/02/2017 15:29:03
Quote Anchor link
Ze hebben dus gewoon wel aan de server zitten prutsen, en in een php.ini hebben ze dit aangepast.
 
Thomas van den Heuvel

Thomas van den Heuvel

24/02/2017 15:50:39
Quote Anchor link
Waarschijnlijk is dat commando tevens uitgeschakeld omdat je sowieso geen shellcommando's mag uitvoeren?

Dit is overigens in bepaalde (shared?) hostingpakketten helemaal niet vreemd.
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

24/02/2017 15:53:39
Quote Anchor link
Het betreft toch een escaping-functie? Waarom zou je die dan blokkeren terwijl o.a cmd(), dl() en system() juiste de schadelijkste functies zijn binnen een shared-hosting pakket.
 
- Roland -

- Roland -

24/02/2017 16:15:45
Quote Anchor link
phpmailer roept in bepaalde gevallen via de shell cmd de default mail() functie aan.
de escapeshellcmd is inderdaad een functie die de doorvoer moet beveiligen.

Ik neem aan dat een aantal of alle van deze cmd functie's zijn 'disabled' , en deze functie zal normaal de eerste zijn die door phpmailer wordt aangeroepen en zodoende zal die de error geven.

Als ik dat gevoel al niet vaker had...... ik weet niet of ik deze mensen vd helpdesk echt kan vertrouwen
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

24/02/2017 16:16:36
Quote Anchor link
Je kan ook phpMailer instellen op SMTP. Dan zal je die melding mogelijk niet meer krijgen.
 
- Roland -

- Roland -

24/02/2017 16:19:34
Quote Anchor link
- is er een ander (handig) alternatief om mail betrouwbaar te versturen ?
en dan bedoel ik niet alleen alternatief voor phpmailer maar ook de mailservers versio, blacklists etc. etc.


Hoe kun je betrouwbaar je leden mail sturen ?
(vanaf de server/website)

Toevoeging op 24/02/2017 16:51:25:

"Je kan ook phpMailer instellen op SMTP. Dan zal je die melding mogelijk niet"

@Ariën Ja, ik had al dit gevonden:

"By default PHPMailer uses the PHP mail() function for sending, which calls a local sendmail binary via a shell (requiring the use of escapeshellcmd()), which in turn opens a synchronous SMTP connection to your mail server on localhost. You can skip much of this by sending directly to localhost yourself, bypassing the shell overhead.
Do this:
$mail->isSMTP();
$mail->Host = 'localhost'; "

Maar.....
de mails komen dan niet meer aan, wél bij mailaccounts/domeinen die in het zelfde reseller pakket ziten (? lees zelfde server?) maar niet bij anderen. Dus bv. ook niet bij een ander gmail account van mij
 
Thomas van den Heuvel

Thomas van den Heuvel

24/02/2017 21:41:13
Quote Anchor link
- Ariën - op 24/02/2017 15:53:39:
Het betreft toch een escaping-functie? Waarom zou je die dan blokkeren terwijl o.a cmd(), dl() en system() juiste de schadelijkste functies zijn binnen een shared-hosting pakket.

Omdat die meestal ook uit staan en hulpfuncties niet zoveel zin hebben zonder de hoofdfuncties.
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

24/02/2017 22:20:15
Quote Anchor link
Kan je niet de SMTP van je eigen provider gebruiken? En draait er wel en SMTP-server op localhost?
Wat adviseert je host hierin?
Gewijzigd op 24/02/2017 22:20:34 door - Ariën -
 
Ivo P

Ivo P

25/02/2017 11:10:55
 
- Roland -

- Roland -

26/02/2017 16:09:16
Quote Anchor link
Dankje Ivo

(al is die info natuurlijk wel een gepasseerd station:-)


Heeft iemand nog goede tip
om mail betrouwbaar te versturen ?

Hoe ? waar ? bij wie ?
weinig storingen, correcte spam filters (in- en uit-gaand), blacklists etc. etc.
 
Thomas van den Heuvel

Thomas van den Heuvel

26/02/2017 16:31:14
Quote Anchor link
Uhm.

- bij welke hostingpartij zit je nu (Versio? hoe staat deze te boek qua reputatie in de mail-wereld?), en wat voor hostingpakket heb je?
- wat voor mailings wil je versturen, aan hoeveel personen en met welke frequentie?
- hoe "betrouwbaar" moet dit zijn?

Dit alles bepaalt mede een oplossing(srichting). Zorg ervoor dat je eerst een soort van spec hebt aan de hand waarvan je kunt zeggen "dit is wat ik wil" want je komt nu een beetje door de zijdeur binnen en we moeten stapsgewijs alle informatie bij elkaar scharrelen :p.

Volgens mij bestaan er legio bedrijven die gespecialiseerd zijn in het versturen van nieuwsbrieven? Misschien is er iets voor te zeggen om een externe partij in te huren voor het versturen van bulkmail.
 
- Roland -

- Roland -

26/02/2017 16:54:38
Quote Anchor link
@ Thomas ik was/ben ook overvallen door het plots niet meer functioneren van mijn phpmail
ja versio normaal shared hosting/reseller

Het is een verenigingsite met +- 1000 leden. en zoveel gebeurt er niet, maar uiteraard nieuwe leden kunnen zich aanmelden en krijgen dan eerst confirmatie mail en daarna hun inloggegevens, lostpassword, er wordt ong. 1x maand een html mail naar alle leden gestuurd.

Helemaal geen extreme eisen, maar nu komt ongeveer NIETS aan.....

Toevoeging op 26/02/2017 16:59:16:


ps als ik bij "E-Mail Usage" kijk in direct-admin zie ik bij alle, verstuurde, mail telkens 2x 'Retry' staan !??
is dat normaal ? hebben jullie dat ook ?
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

26/02/2017 17:19:34
Quote Anchor link
Ik zal thuis eens kijken.

Als je veel mails verstuurt, dan kan je ook bijvoorbeeld kijken naar een externe dienst zoals MailChimp.
 
- Roland -

- Roland -

26/02/2017 17:51:05
Quote Anchor link
ja, daar zit ik ook aan te denken, mailchimp.

Ik gebruik het wel voor andere site's , maar heeft er al iemand ervaring met de API ?

( het moet allemaal automatisch gaan, de dagelijkse beheerder moet/wil/kan niet extra zaken doen)
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

26/02/2017 18:02:03
Quote Anchor link
Volgens mij werkt de API niet heel lastig. En anders is er vast wel een API-client te vinden die het geven van de opdrachten juist makkelijker maakt.
 
Ivo P

Ivo P

26/02/2017 18:12:04
Quote Anchor link
maar gebruikt PHPMailer die escape functie ook in het geval van het versturen via SMTP?

Zo ja, dan heb je ook een probleem als je een externe partij gebruikt voor het sturen van incidentele mails (niet nieuwsbrieven dus).

Zo nee, dan kun je de smtp server gebruiken die in de door mij aangehaalde link wordt genoemd.
(of eventueel ook een partij als Gmail)
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

26/02/2017 23:10:25
Quote Anchor link
Ivo P op 26/02/2017 18:12:04:
maar gebruikt PHPMailer die escape functie ook in het geval van het versturen via SMTP?

Ik mag aannemen van niet, want wat voor binairy moet het phpMailer dan op de server aanroepen?
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.