exec()

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

C# Ontwikkelaar

Functieomschrijving Voor een software ontwikkelaar in de omgeving van Vught zijn we op zoek naar een gemotiveerde C# ontwikkelaar. Deel jij hun passie voor development en dan vooral in C#.NET? Dan kan dit wel eens jouw droombaan zijn! Jouw werkzaamheden zullen er ongeveer als volgt uit gaan zien Door de wensen van de klant goed te begrijpen ga jij aan de slag dit om te zetten naar passende oplossingen en werk je deze uit tot een sterk eindproduct. Je gaat je bezighouden met de ontwikkeling van webapplicaties en websites, dit doe je door middel van ASP.NET, MVC Frameworks en C#.

Bekijk vacature »

PHP Developer

Als PHP Developer bij Coolblue zorg je ervoor dat onze webshops elke dag een beetje beter zijn. Wat doe je als PHP Developer bij Coolblue? Als PHP Developer werk je met andere development teams samen om onze webshop zo optimaal mogelijk te laten werken en onze klanten blij te maken. Hoewel je een PHP Developer bent, sta je open om C# of Typescript in te zetten of te leren. Ook PHP Developer worden bij Coolblue? Lees hieronder of het bij je past. Dit vind je leuk om te doen pure PHP code schrijven. Samenwerken met de klantreiziger om onze klanten

Bekijk vacature »

Medior Java developer (fullstack)

Wat je gaat doen: Of beter nog, wat wil jij doen? Binnen DPA GEOS zijn we dan ook op zoek naar enthousiaste Java developers om ons development team te versterken. Als Java developer werk je in Agile/Scrum teams bij onze klanten en daarbij kun je eventueel ook andere ontwikkelaars begeleiden in het softwareontwikkelproces. Verder draag je positief bij aan de teamgeest binnen een projectteam en je kijkt verder dan je eigen rol. Je gaat software maken voor verschillende opdrachtgevers in jouw regio. Je bent een professional die het IT-vak serieus neemt en kwaliteit levert. Je leert snel vanwege je diepgaande

Bekijk vacature »

Front-end (Angular) developer

Functie Om bovenstaande ambities waar te kunnen maken zijn ze op zoek naar een Front-end (Angular) developer. Het it-team bestaat momenteel uit de IT Manager, 2 back-end developers, 1 fullstack developer, 1 designer en een DevOps engineer. Ze zijn dus op zoek naar professionals die autonoom en gedisciplineerd aan de slag gaan, en bij aanvang als enige developer met hun Front-end applicaties aan de slag gaat. Wel hebben ze de ambitie om hier snel een 2e developer bij te vinden die jij dan ook zal kunnen aansturen/begeleiden. Je zult aan de slag gaan met het doorontwikkelen van hun bestaande UI

Bekijk vacature »

Senior Front end developer Digital Agency

Functie Jij als Front end developer komt te werken in een van de 8 multidisciplinaire teams binnen de organisatie. Deze teams werken op basis van Scrum agile in 2 wekelijkse sprints. De grootte van de teams varieert van 9-14 collega’s en bestaan altijd uit één of meerdere project managers en een project manager. Samen met je team werk je aan verschillende projecten voor uiteenlopende klanten zoals grote multinationals tot het kleine mkb. De stack waarmee gewerkt wordt is voornamelijk Javascript, ES6, Es.next, HTML, CSS, React.js en Node.js. Wat deze organisatie onderscheid is dat ze echt langdurige partnerships aangaan met hun

Bekijk vacature »

Medior Java developer (fullstack)

Wat je gaat doen: Of beter nog, wat wil jij doen? Binnen DPA GEOS zijn we dan ook op zoek naar enthousiaste Java developers om ons development team te versterken. Als Java developer werk je in Agile/Scrum teams bij onze klanten en daarbij kun je eventueel ook andere ontwikkelaars begeleiden in het softwareontwikkelproces. Verder draag je positief bij aan de teamgeest binnen een projectteam en je kijkt verder dan je eigen rol. Je gaat software maken voor verschillende opdrachtgevers in jouw regio. Je bent een professional die het IT-vak serieus neemt en kwaliteit levert. Je leert snel vanwege je diepgaande

Bekijk vacature »

Senior PHP developer/ Software Architect

Functie Momenteel zijn ze op zoek naar een ervaren PHP developer die zichzelf graag bezighoudt met zaken als architectuur en de algehele verbetering van structuren en standaarden. Het is eigenlijk meer operationeel als uitvoerend omdat je bezig gaat met zaken als het verder uitrollen en verbeteren van testautomatisering, codereviews, tickets en de doorloop hiervan en architectuurkeuzes. Mocht je hiernaast ook wat DevOps kennis meenemen is dit mooi meegenomen! Vanwege het kleine team maar de wereldwijde impact die zij leveren is er veel focus op kwaliteit. In deze functie werk je aan één van hun belangrijkste applicaties. Hierin werk je nauw

Bekijk vacature »

.NET Developer

Dit ga je doen (Door)Ontwikkelen van het applicatielandschap; (Door)Ontwikkelen van microservices; Bouwen van nieuwe functionaliteiten; Verbeteringen aandragen voor het applicatielandschap; Sparren met de business. Hier ga je werken De organisatie is werkzaam in de financiële dienstverlening met meer dan 200 medewerkers en meer dan 250.000 eindgebruikers is het een van de grotere binnen haar branche. Je komt te werken in een team waarmee je verantwoordelijk bent voor het ontwikkelen en onderhouden van de financiële applicaties binnen de organisatie, denk hierbij aan het bouwen en onderhouden van portalen. Als .net developer ga jij het development team ondersteunen met de transitie naar

Bekijk vacature »

Delphi developer

Functie Als Delphi developer ga jij aan de slag in een team met twee andere ervaren Delphi programmeurs waaronder de Hoofd programmeur. Als team zijn jullie verantwoordelijk voor de doorontwikkeling van jullie bestaande applicatie. Daarnaast zijn jullie verantwoordelijk voor het onderhouden van deze applicatie en het oplossen van eventuele bugs. Eisen - HBO werk en denk niveau; - Minimaal één jaar ervaring met Delphi; - Goede beheersing van de Nederlandse taal in woord en geschrift; - Jij bent zelfstandig, maar kan ook in team verband werken. Aanbod - €3000,-- €4000,- op basis van jouw kennis en ervaring; - 8% vakantiegeld;

Bekijk vacature »

Junior/medior PHP developer Onderwijssector

Functie Momenteel zijn ze op zoek naar een developer die, veelal fullstack, mee gaat werken aan de ontwikkeling van de producten en zo helpt aan de uitvoering van hun ontwikkelprojecten. Je komt te werken binnen hun development team bestaande uit 6 ontwikkelaars. Ze staan zowel open voor meer junior als medior/senior developers. Je kunt snel veel verantwoordelijkheid krijgen en doorgroeien binnen het bedrijf. Bovendien ben je betrokken bij het bepalen van de product roadmap en de inbreng van (nieuwe) technologieën. De applicaties waaraan je werk worden gebruikt op onderwijsinstellingen door heel Nederland. De tech-stack bestaat voornamelijk uit Laravel (PHP), Vue.js

Bekijk vacature »

Full stack developer

Wat ga je doen als Full stack .NET developer Microsoft 365? Je stelt je op als sparringpartner voor het team en PO over toekomstige functionaliteiten, architectuur en mogelijke nieuwe producten. Je bent mede-verantwoordelijk voor het vertalen en omzetten van een user story in een passend technisch design. Je implementeert functionaliteiten op basis van een technisch design en user story. Je bent mede-verantwoordelijk voor het beheer van Azure DevOps, waaronder het beheer van GIT, Build Pipelines, Release Pipelines en geautomatiseerde testen. Hier herken jij jezelf in Hbo werk- en denkniveau of hoger aangevuld met relevante certificeringen en/of cursussen; Minimaal 3 jaar

Bekijk vacature »

Developer Full Stack

Functie omschrijving Full Stack Developer gezocht! Wij zijn op zoek naar een Full Stack Developer voor een bedrijf in de regio Nijkerk. Je maakt in deze functie onderdeel uit van een groeiend team met een goede ambitie waarbij eenheid, betrokken en overtreffen de belangrijkste kernwaardes zijn. Het bedrijf werkt volgens de AGILE/SCRUM methode, wat je o.a. terug vindt in de tweewekelijkse sprints, retrospectives en een daily standup. Je takenpakket bestaat uit: Bijdragen aan het door ontwikkelen, onderhouden en optimaliseren van een Saas applicatie; Bijdragen aan de innovatie van het bedrijf en hun klanten; Het ontwikkelen op de laatste technologie van

Bekijk vacature »

Senior PHP developer

Functie Als Senior PHP developer heb je een sterke mening over de architectuur van projecten en de processen binnen het team. Je bent de sparringpartner voor je Team Lead. Ook ondersteun je met jouw kennis de minder ervaren developers in jouw team. Ze werken regelmatig aan projecten vanaf scratch en dit geeft ruimte om voor nieuwe technieken te kiezen. Naast het ontwikkelen van software ben je continue bezig om ook jezelf te ontwikkelen. Ze werken met o.a.: PHP, Laravel, Doctrine, PHP Unit, Behat, React, TypeScript, (My)SQL, Postgress, Redis, ElasticSearch, Docker, Nginx, GIT flow, JIRA, AWS. Eisen • HBO werk- en

Bekijk vacature »

Python Developer

Dit ga je doen Als Python Developer ben je verantwoordelijk voor: Het ontwikkelen van Stuurprogramma's in Python zodat er verbindingen kunnen worden gelegd tussen besturingssystemen en (AV) hardware; Het testen en debuggen van Stuurprorgamma's; Het communiceren met noodzakelijke partijen in gevallen waar extra technische details nodig zijn om een Stuurprogramma te ontwikkelen of problemen op te lossen; Het maken van de nodige technische documentatie (in het Engels); Het participeren in een Scrum/Agile omgeving. Hier ga je werken Deze internationale organisatie is wereldwijd een succesvol producent en leverancier van professionele AV hard- en software. Klanten gebruiken de producten o.a. voor het

Bekijk vacature »

Low Code Developer

Functie omschrijving Ben jij toe aan een nieuwe uitdaging en ben jij HBO afgestudeerd in de richting van IT? Heb jij verstand van datamodellering, NO CODE Platformen en kun jij het aan om projecten te leiden? Voor een leuke opdrachtgever in omgeving Rotterdam zijn wij op zoek naar een No Code developer die zich bezig gaat houden met het optimaliseren van bedrijfsprocessen bij klanten in heel het land! Wat ga je hier zoal doen? Je gaat geen code kloppen maar bedenken hoe applicaties eruit moet komen te zien. Je gaat werken met een non code platform, je kunt denken aan

Bekijk vacature »
Kitty N

kitty N

25/11/2009 13:17:00
Quote Anchor link
Hallo,

Ik zit met het volgende:
Ik wil via exec() Irfanview starten, om als eerst te testen of exec() werkt ben ik begonnen met:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
<?php
exec('ping spiderman', $return, $result);
echo '<pre>';
print_r($return);
echo '</pre>';
echo '<pre>';
print_r($result);
echo '</pre>';
?>


Dit geeft het volgende resultaat:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
$return:
Array
(
)

$result: 0


Wat dus niet goed is. Iemand enig idee wat er verkeerd is?
Misschien nog meer info:
Ik run het bestand test.php op mijn pc, test.php staat echter op een andere server.

Info server:
windows 2003
IIS 6.0
PHP: 5.2.9-1

In php.ini:
safemode: on
safe_mode_exec_dir: C:\php\safedir
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Kitty N
 
PHP hulp

PHP hulp

26/04/2024 20:56:48
 
- SanThe -

- SanThe -

25/11/2009 13:21:00
Quote Anchor link
Waarom zou dat verkeerd zijn? Heb je al gekeken of er iets in dat array() zit.
 
Kitty N

kitty N

25/11/2009 13:27:00
Quote Anchor link
Ja heb ik al gekeken, maar daar zit niks in.
 
Michel W

Michel W

26/11/2009 22:26:00
Quote Anchor link
Probeer dit eens:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
<?php
$action
= "ping"; //Welke actie moet er uitgevoerd worden
$arg = "spiderman"; //argumenten

//Voerde exec uit, escape de shell argument en zet je result in de array en prop deze array in de waarde $result

exec($action.escapeshellarg($arg), $return = array(), $result);
echo print_r($result,true);//print het hele zooitje
?>


Als je het nog niet hebt pm me maar ik heb ergens wel een werkend script liggen (leuk het uit het blote bolletje)
 
Kitty N

kitty N

02/12/2009 14:38:00
Quote Anchor link
Met de code van Dreampower krijg ik ook hetzelfde resultaat.
 

02/12/2009 14:58:00
Quote Anchor link
Zoiezo kent hij "ping" niet omdat hij niet in de safedirectory staat.. Probeer het eens met ping.exe, én zet ping.exe (.exe omdat het windows is..) eens in de safedirectory?

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
safe_mode_exec_dir: C:\php\safedir
 
Kitty N

kitty N

03/12/2009 10:41:00
Quote Anchor link
Als ik ping.exe in die map plaats en als action ping.exe zet krijg ik nog steeds 0.. helaas :(

Heb het ook nog zo geprobeerd:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
<?php
$action
= "cmd.exe"; //Welke actie moet er uitgevoerd worden
$arg = "ping spiderman"; //argumenten

//Voerde exec uit, escape de shell argument en zet je result in de array en prop deze array in de waarde $result

exec($action.escapeshellarg($arg), $return = array(), $result);
echo print_r($result,true);//print het hele zooitje
?>


Maar geeft ook 0
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door kitty N
 
- SanThe -

- SanThe -

03/12/2009 10:48:00
Quote Anchor link
Maak van 'ping spiderman' eens 'ping localhost'.
 
Kitty N

kitty N

03/12/2009 10:57:00
Quote Anchor link
Geeft ook 0 als resultaat, heb het volgende geprobeerd:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
<?php
$action
= "ping"; //Welke actie moet er uitgevoerd worden
$arg = "localhost"; //argumenten

$action = "ping.exe"; //Welke actie moet er uitgevoerd worden
$arg = "localhost"; //argumenten

$action = "cmd.exe"; //Welke actie moet er uitgevoerd worden
$arg = "ping localhost"; //argumenten
?>
 
Leon Vosmeijer

Leon Vosmeijer

03/12/2009 14:55:00
Quote Anchor link
Ping is een systeem commando die normaliter oneindig doorgaat, totdat de gebruiker zegt dat het programma moet stoppen.

Dit zou wellicht de reden kunnen zijn dat je geen results krijgt. Probeer eens een 'ping -c 4' (om het 4x uit te voeren) in je code te verwerken en kijk dan wat de resultaten zijn.
Probeer ook system() eens

Noot: Unix only
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Leon Vosmeijer
 

03/12/2009 16:43:00
Quote Anchor link
Leon schreef op 03.12.2009 14:55:
Ping is een systeem commando die normaliter oneindig doorgaat, totdat de gebruiker zegt dat het programma moet stoppen.

Dit zou wellicht de reden kunnen zijn dat je geen results krijgt. Probeer eens een 'ping -c 4' (om het 4x uit te voeren) in je code te verwerken en kijk dan wat de resultaten zijn.
Probeer ook system() eens

Noot: Unix only


Leon, lees dan even verder; het is een Windows server...

Ik weet het verder ook niet TS, wellicht overstappen naar Linux? (Heeft sowieso meer voordelen dan Windows...)
 
Kitty N

kitty N

04/12/2009 10:09:00
Quote Anchor link
Jammer dat het niet is gelukt, het ging mij erom dat ik dan en ander program kon aanroepen irfanview, hiermee wilde ik images resize. Nu heb ik een andere manier bedacht om images te kunnen resizen. Echter lukt het me niet om tif of tiff te resize, misschien heeft iemand anders hier een oplossing voor dan ben ik ook geholpen?

In ieder geval bedankt voor het meedenken!
 

04/12/2009 10:38:00
Quote Anchor link
Kitty, wat gebruik je dan nu om de foto's te resizen?
 
Kitty N

kitty N

04/12/2009 10:40:00
Quote Anchor link
Daarvoor gebruik ik de volgende classe:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
46
47
48
49
50
51
52
53
54
55
56
57
58
59
60
61
62
63
64
65
66
67
68
69
70
71
72
73
74
75
76
77
78
79
80
81
82
83
84
85
86
87
88
89
90
91
92
93
94
95
96
97
98
99
100
101
102
103
104
105
106
107
108
109
110
111
112
113
114
115
116
117
118
119
120
121
122
123
124
125
126
127
128
129
130
131
132
133
134
135
136
137
138
139
140
141
142
143
144
145
146
147
148
149
150
151
152
153
154
155
156
157
158
159
160
161
162
163
164
165
166
167
168
169
170
171
172
173
174
175
176
177
178
179
180
181
182
183
184
185
186
187
188
189
190
191
<?php

     class ResizeImage {
    
        // This is your array of supported image formats.
        // Exclude types you don't want rendered.

        var $valid_ext = array( 'png', 'jpg', 'jpeg', 'gif', 'bmp', 'wbmp' );
    
        // Whether or not that script should continue
        var $halt = false;
        
        // Image Configuration array and Source Image
        var $image = array();
        var
$s_image;
        
        public function render ( $source ) {
        
            $this->s_image = $source;
            list( $this->image['width'], $this->image['height'] ) = getimagesize( $source );
            $this->image['extension'] = strtolower( preg_replace( '/^.*\.([^.]+)$/D', '$1', $this->s_image ) );
            if ( ! ( in_array( $this->image['extension'], $this->valid_ext ) ) ) {
                echo 'Invalid format!';    
                $this->halt = true;    
            }

            switch ( $this->image['extension'] ) {
                case
'png';
                    $this->image['render'] = imagecreatefrompng( $this->s_image );
                    imagealphablending( $this->image['render'], false );
                    imagesavealpha( $this->image['render'], true );
                break;
                case
'jpg';
                    $this->image['render'] = imagecreatefromjpeg( $this->s_image );
                break;
                case
'jpeg';
                    $this->image['render'] = imagecreatefromjpeg( $this->s_image );
                break;
                case
'gif';
                    $this->image['render'] = imagecreatefromgif( $this->s_image );
                break;
                case
'bmp';
                    $this->image['render'] = imagecreatefromwbmp( $this->s_image );
                break;
                case
'wbmp';
                    $this->image['render'] = imagecreatefromwbmp( $this->s_image );
                break;
            }
        
        }

        
        public function contrain ( $width, $height ) {
        
            if ( ! ( $this->halt ) ) {
                if ( $this->image['extension'] == 'gif' ) {
                    $this->image['composite'] = imagecreatetruecolor( $width, $height );
                    imagecopyresample( $this->image['composite'], $this->image['render'], 0, 0, 0, 0, $width, $height, $this->image['width'], $this->image['height'] );
                    $this->image['colorcount'] = imagecolorstotal( $this->image['render'] );
                    imagetruecolortopalette( $this->image['composite'], true, $this->image['colorcount'] );
                    imagepalettecopy( $this->image['composite'], $this->image['render'] );
                    $this->image['transparentcolor'] = imagecolortransparent( $this->image['render'] );
                    imagefill( $this->image['composite'], 0, 0, $this->image['transparentcolor'] );
                    imagecolortransparent( $this->image['composite'], $this->image['transparentcolor'] );
                }
else {
                    $this->image['composite'] = imagecreatetruecolor( $width, $height );
                    imagecopyresample( $this->image['composite'], $this->image['render'], 0, 0, 0, 0, $width, $height, $this->image['width'], $this->image['height'] );
                }
            }
else {
                echo 'Execution halted!';
            }
        
        }

        
        public function proportion ( $max_width, $max_height ) {
        
            if ( ! ( $this->halt ) ) {
                if ( $this->image['extension'] == 'gif' ) {
                    $this->image['ratio'] = ( $this->image['width'] > $this->image['height'] ) ? $max_width / $this->image['width'] : $max_height/$this->image['height'];
                    if( $this->image['width'] > $max_width || $this->image['height'] > $max_height ) {
                        $new_width = $this->image['width'] * $this->image['ratio'];
                        $new_height = $this->image['height'] * $this->image['ratio'];
                    }
else {
                        $new_width = $this->image['width'];
                        $new_height = $this->image['height'];
                    }

                    $this->image['composite'] = imagecreatetruecolor( $new_width, $new_height );
                    imagecopyresampled( $this->image['composite'], $this->image['render'], 0, 0, 0, 0, $new_width, $new_height, $this->image['width'], $this->image['height'] );
                    $this->image['colorcount'] = imagecolorstotal( $this->image['render'] );
                    imagetruecolortopalette( $this->image['composite'], true, $this->image['colorcount'] );
                    imagepalettecopy( $this->image['composite'], $this->image['render'] );
                    $this->image['transparentcolor'] = imagecolortransparent( $this->image['render'] );
                    imagefill( $this->image['composite'], 0, 0, $this->image['transparentcolor'] );
                    imagecolortransparent( $this->image['composite'], $this->image['transparentcolor'] );
                }
else {
                    $this->image['ratio'] = ( $this->image['width'] > $this->image['height'] ) ? $max_width / $this->image['width'] : $max_height/$this->image['height'];
                    if( $this->image['width'] > $max_width || $this->image['height'] > $max_height ) {
                        $new_width = $this->image['width'] * $this->image['ratio'];
                        $new_height = $this->image['height'] * $this->image['ratio'];
                    }
else {
                        $new_width = $this->image['width'];
                        $new_height = $this->image['height'];
                    }

                    $this->image['composite'] = imagecreatetruecolor( $new_width, $new_height );
                    imagecopyresampled( $this->image['composite'], $this->image['render'], 0, 0, 0, 0, $new_width, $new_height, $this->image['width'], $this->image['height'] );
                }
            }
else {
                echo 'Execution halted!';
            }
        
        }

        
        public function output ( $quality = 100 ) {
        
            if ( ! ( is_numeric( $quality ) ) ) {
                $quality = 100;
            }

            if ( ! ( $this->halt ) ) {
                switch ( $this->image['extension'] ) {
                    case
'png';
                        header( 'Content-Type: image/png' );
                        imagepng( $this->image['composite'], null, null );
                    break;
                    case
'jpg';
                        header( 'Content-Type: image/jpeg' );
                        imagejpeg( $this->image['composite'], null, $quality );
                    break;
                    case
'jpeg';
                        header( 'Content-Type: image/jpeg' );
                        imagejpeg( $this->image['composite'], null, $quality );
                    break;
                    case
'gif';
                        header( 'Content-Type: image/gif' );
                        imagegif( $this->image['composite'], null, $quality );
                    break;
                    case
'bmp';
                        header( 'Content-Type: image/wbmp' );
                        imagewbmp( $this->image['composite'], null, null );
                    break;
                    case
'wbmp';
                        header( 'Content-Type: image/wbmp' );
                        imagewbmp( $this->image['composite'], null, null );
                    break;
                }
            }
else {
                echo 'Execution halted!';
            }
        }

        
        public function saveto ( $destination, $filename, $quality = 100 ) {
        
            if ( ! ( is_numeric( $quality ) ) ) {
                $quality = 100;
            }

            if ( ! ( $this->halt ) ) {
                switch ( $this->image['extension'] ) {
                    case
'png';
                        imagepng( $this->image['composite'], $destination . $filename . '.' . $this->image['extension'], null );
                    break;
                    case
'jpg';
                        imagejpeg( $this->image['composite'], $destination . $filename . '.' . $this->image['extension'], $quality );
                    break;
                    case
'jpeg';
                        imagejpeg( $this->image['composite'], $destination . $filename . '.' . $this->image['extension'], $quality );
                    break;
                    case
'gif';
                        imagegif( $this->image['composite'], $destination . $filename . '.' . $this->image['extension'], $quality );
                    break;
                    case
'bmp';
                        imagewbmp( $this->image['composite'], $destination . $filename . '.' . $this->image['extension'], null );
                    break;
                    case
'wbmp';
                        imagewbmp( $this->image['composite'], $destination . $filename . '.' . $this->image['extension'], null );
                    break;
                }
            }
else {
                echo 'Execution halted!';
            }
        
        }

        
        public function clear_cache () {
        
            imagedestroy( $this->image['composite'] );
            imagedestroy( $this->image['render'] );
            unset( $this->image );
            unset( $this->s_image );
            $this->halt = false;
            
        }
        
    }


?>


En dan in me .php bestand:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
<?php
// De ware grootte en hoogte ophalen
                                list($width, $height) = getimagesize($filename);
                                // In procenten weergeven, wat de kwaliteit moet worden
                                $quality = 80;
                                $Maxwidth = 1024; // Pixels (max hoogte)
                                $Maxheight = 1024; // Pixels (max hoogte)

                                // Als de afbeelding groter is dan hij mag zijn dan resizen

                                if($Maxwidth < $width || $Maxheight < $height)
                                {

                                    $resizeimage = new ResizeImage();
                                    $resizeimage->render( $filename );
                                    $resizeimage->proportion( $Maxwidth, $Maxheight );
                                    $resizeimage->saveto($map . '/', $TijdelijkebijlageZonder, $quality );
                                    $resizeimage->clear_cache();
                                }

?>
 

04/12/2009 10:42:00
Quote Anchor link
var $valid_ext = array( 'png', 'jpg', 'jpeg', 'gif', 'bmp', 'wbmp' );

Daar staat tiff niet tussen.. Dus die moet je daar toevoegen maar ook nog in de class zelf :-)
 
Kitty N

kitty N

04/12/2009 10:49:00
Quote Anchor link
Dan moet ik dus in
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
<?php
public function render ( $source ) {
?>


Het volgende toevoegen:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
<?php
case 'tiff';
$this->image['render'] = imagecreatefromjpeg( $this->s_image );
break;
case
'tif';
$this->image['render'] = imagecreatefromjpeg( $this->s_image );
break;
?>


Ik heb op php.net gekeken, maar welke imagecreatefrom kan ik gebruiken voor tif en tiff :$ ?
Of is dat gewoon imagecreatefromtiff, als ik dat gebruik of imagecreatefromtif krijg ik de volgende error:
Fatal error: Call to undefined function imagecreatefromtif() in C:\Inetpub\wwwroot\mailmotortst\include\php\resizeimage.class.php on line 53


En dan in
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
<?php
public function output ( $quality = 100 ) {
?>


Het volgende:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
<?php
case 'tif';
header( 'Content-Type: image/tif' );
imagepng( $this->image['composite'], null, null );
break;
case
'tiff';
header( 'Content-Type: image/tiff' );
imagepng( $this->image['composite'], null, null );
break;
?>


En welke kan ik gebruiken voor tiff en tif ipv imagepng? :$
En hier gewoon imagetiff?
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door kitty N
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.