Explode met image

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Matthew vd

Matthew vd

07/09/2009 11:22:00
Quote Anchor link
Hallo

ik ben voor mijn neef bezig met een site van zn bedrijf

het is de bedoeling dat hij zelf via een admin systeem projecten kan toevoegen hij wil hierbij ook plaatjes kunnen toevoegen nouw heb ik een scriptje gemaakt waarbij je de plaatjes op de server in de map uploads zet. het plaatje word van naam verandert in bijv: project1_0ca74ed653480e3dfdc981a9d08f111d.jpg

hierbij is project1 de naam van het ingevoerde project

daarna volgt een _

en dan random lijst van getallen en cijfers zodat er geen zelfde namen in kunnen voorkomen


nu wou ik bij project 1 dus ook alle plaatjes opvragen die project1_blabla heeten

dit wou ik met de explode functie doen maar ik heb geen idee wat ik met de tekst aanmoet achter de _ aangezien die bij elk plaatje natuurlijk anders is

wie kan mij helpe of in de goede richting stuuren? =)

groetjes Matthew
 
PHP hulp

PHP hulp

31/05/2024 11:18:05
 
Eddy E

Eddy E

07/09/2009 11:53:00
Quote Anchor link
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
<?php
// wat is de projectnaam?
$projectnaam = 'project1'; // zonder _ erachter

// hier pakken we alle afbeeldingen

$afbeeldingen_bij_dit_project = glob("uploads/" . $projectnaam . "_*");

// hier laten we alle afbeeldingen zien
foreach($afbeeldingen_bij_dit_project as $afbeelding_url)
 {

 // simpele echo
 echo '<img scr="'.$afbeelding_url.'" title="afbeelding">';
 }

?>


Enige hint is dus... glob().
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Eddy E
 
Matthew vd

Matthew vd

07/09/2009 13:41:00
Quote Anchor link
Precies wat ik zocht harstikke bedankt!

alleen is het onderaan img src ipv img scr was nog wel een paar minuutjes bezig tot ik dat foutje vond :P
 
Eddy E

Eddy E

10/09/2009 22:09:00
Quote Anchor link
Daarmee zit ik altijd te kloten.
scr = screen
src = source
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.