extensie

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

PHP Software Developer

Functie omschrijving PHP Software Developer gezocht! Voor een organisatie in de regio Zeist die zich bezighoud met het verbeteren van de medicatieveiligheid zoeken wij een Software Developer. In deze functie zijn wij op zoek naar een slimme en enthousiaste Developer die interesse heeft in farmacie, logistiek en ICT. Daarnaast beschik je over een goed analytisch vermogen en ben je van nature gestructureerd en resultaatgericht. Je moet in deze functie daadkrachtig, flexibel en communicatief goed zijn. Je verantwoordelijkheden bestaan uit: Object georiënteerd programmeren; Werken in een scrumteam aan de ontwikkeling van een medicatiebewakingssysteem; Meedenken over de mogelijkheden en onmogelijkheden van projecten;

Bekijk vacature »

C# .NET Backend Developer HBO Javascript

Samengevat: Deze werkgever is een professionele speler op gebied van IT en E-Commerce. Wil jij werken voor een e-commerce platform? Heb je ervaring met C#, Javascript en Scrum? Vaste baan: C# .NET Developer Backend E-Commerce 3.400 - 4.500 Backend Developer Wij ontwikkelen software voor E-Commerce toepassingen. Ons eigen Content Management systeem biedt een integrale oplossing met diverse ERP software. Onze systemen zijn vaak complex en omvangrijk en draaien bij grote organisaties. Maar ook kleine ondernemingen hebben steeds vaker behoefte aan een vlekkeloos werkende E-Commerce oplossing. Zij bieden een uitdagende werkomgeving met gezellige collega's. Je krijgt veel vrijheid en er is

Bekijk vacature »

C# .NET Developer

Functie omschrijving C# .NET Developer gezocht. Ben jij een full stack developer die op zoek is naar een nieuwe uitdaging binnen een leuk snel groeiend bedrijf? Lees dan snel verder! Wij zijn op zoek naar een Developer met ervaring op het gebied van .NET die een organisatie in de regio Bennekom gaat versterken. Jij gaat je binnen dit bedrijf vooral bezighouden met het verbeteren van de functionaliteiten van hun dataplatform. Samen met andere ontwikkelaars denk je mee in oplossingsrichtingen, architectuur en nieuwe technologieën. Bedrijfsprofiel De organisatie waar je voor gaat werken heeft een onafhankelijk dataplatform ontwikkelt voor de agrarische sector.

Bekijk vacature »

.NET developer

Functie The position we have for you As a .NET developer you will work for one of our customers active in the High Tech Industry. Our customers are mainly located in the Eindhoven area. We are very selective when it comes to the projects we accept and therefore only focus on innovative and complex projects. Because our customers are mainly specialized in machine construction, you often work close to the machines. Our team currently consists of Embedded engineers, IOT developers and Cloud engineers. We mainly work on Microsoft projects where WPF, UWP, .NET Core and Microsoft Azure are used. Eisen

Bekijk vacature »

Medior Java developer (fullstack)

Wat je gaat doen: Of beter nog, wat wil jij doen? Binnen DPA GEOS zijn we dan ook op zoek naar enthousiaste Java developers om ons development team te versterken. Als Java developer werk je in Agile/Scrum teams bij onze klanten en daarbij kun je eventueel ook andere ontwikkelaars begeleiden in het softwareontwikkelproces. Verder draag je positief bij aan de teamgeest binnen een projectteam en je kijkt verder dan je eigen rol. Je gaat software maken voor verschillende opdrachtgevers in jouw regio. Je bent een professional die het IT-vak serieus neemt en kwaliteit levert. Je leert snel vanwege je diepgaande

Bekijk vacature »

Ontwikkelaar Centrale Monitoring

Ontwikkelaar centrale Monitoring Functieomschrijving Wil jij een bijdrage leveren aan het onderhoud, opzetten en ontwikkelingen van technologieën van SSC-ICT, een van de grootste ICT-dienstverleners van en voor de Rijksoverheid? Je komt als monitorspecialist te werken bij team Operations Management Services. Dit team werkt aan het stabiliseren en waarborgen van een betrouwbare monitoromgeving voor 7 ministeries. Jij begeleidt het implementatieproces van de te monitoren technologieën, onder andere via management packs, connectoren en API's. Je hebt hiervoor veel contact met interne en externe klanten, die hun wensen op het gebied van monitoring aan jou doorgeven. Je beoordeelt deze wensen en komt met

Bekijk vacature »

Junior/Medior Front-end developer

Functie Als Front-end developer werk je intensief samen met 1 van de UX-designers en denk je mee over de gebruiksvriendelijkheid en design van onze web- en mobile apps. Je bent betrokken bij sessies met gebruikers om designs te valideren en usability van de app-in-wording te testen. Vervolgens gebruik je dit om samen met je team waarin ook back-end (.NET) developers zitten, te zorgen voor de realisatie van de best mogelijke apps voor studenten en docenten. Eisen • Je hebt een hands-on development en coding mind-set en werkt graag aan een high quality code base welke je consequent onderhouden kan worden

Bekijk vacature »

Ervaren PHP Developer

Functieomschrijving PHP Developer met brede ervaring gezocht! Ben jij een Full Stack PHP Developer met brede ervaring die toe is aan een volgende stap? Lees dan snel verder! Voor onze eindklant in de regio Nunspeet zijn wij op zoek naar een ervaren PHP Developer die het IT Team van deze organisatie gaat versterken. Wij zoeken een enthousiaste en breed georiënteerde IT-er die er voor gaat zorgen dat deze innovatieve organisatie de volgende stap gaat maken. Om deze functie goed uit te kunnen voeren moet je communicatief goed zijn en in staat zijn om zelfstandig problemen op te lossen. Daarnaast bestaat

Bekijk vacature »

PHP Web Developer

Functie omschrijving Voor een klein softwarebedrijf in de omgeving Roosendaal, zijn wij op zoek naar een PHP web developer met een aantal jaar werkervaring. Wil jij graag werken aan in-house software projecten voor diverse klanten? Voel jij je prettige in een klein team developers, waar jouw inbreng enorm gewaardeerd wordt? Lees dan snel verder! Jouw werkzaamheden zien er als volgt uit: Je wordt verantwoordelijk voor de ontwikkeling van diverse applicaties. Dit kan de ene keer een online platform voor aanbiedingen zijn, en de andere keer een software pakket dat gebruikt wordt om interne processen te automatiseren. Het zijn stuk voor

Bekijk vacature »

3D BIM Add-on Developer

As a 3D BIM add- on developer at KUBUS, you will develop add-ons (called BCF- Managers) to the leading building information modeling (BIM) programs Revit, Navisworks, Archicad, AutoCAD and Tekla Structures. BCF Managers enable data transfer between BIM software and BIMcollab. You will work on both the front- and the back-end. As a software company, KUBUS is in a unique position. We build our own products that are used by tens of thousands of users worldwide. Our company is just the right size: big enough to make a real impact in the market, but small enough that as an individual

Bekijk vacature »

Back end developer PHP, Laravel

Functie Jij komt te werken in ons webdevelopment team, wat bestaat uit 8 ervaren collega’s. Hiernaast hebben wij nog een team van 2 ontwikkelaars die aan native applicaties werken. Bij ons zijn er korte lijntjes en er hangt een gezellige informele werksfeer. Maar het belangrijkste is natuurlijk dat je aan geweldige applicaties zult gaan werken! Wij willen als organisatie niet te groot worden, we willen gewoon toffe dingen maken. Onze techstack bestaat momenteel uit: PHP, Laravel, Javascript, Typescript, Git, MySQL, Java, Kotlin, Xamarin. Samen met ons ga jij zorgen dat we puik werk leveren! Waarbij je bij elke fase in

Bekijk vacature »

Integratie Developer / Architect

Dit ga je doen Als Integratie Developer / Architect binnen deze organisatie krijg je echt de kans om impact te maken. De organisatie is groeiende maar houdt een corporate cultuur buiten de deur. Heb je een goede business case: zorg voor goede argumentatie en ga ervoor! Geen stroperig beslissingsproces dat jouw ideeën in de weg staat! Enkele van jouw taken: Je ontwerpt en ontwikkelt nieuwe integraties met behulp van interne tools (Boomi) of externe partners; Je vertaalt functionele specificaties naar technische oplossingen; Je denkt mee over strategische ontwikkelingen op het gebied van applicatie integratie; Je voert regie op leveranciers en

Bekijk vacature »

Java developer (remote)

Functie Wat ga je doen als Java Developer? Jij als Java ontwikkelaar komt te werken in 1 van onze SCRUM teams. Momenteel werken er zo’n 30 ontwikkelaars binnen onze organisatie waarbij jij de brug slaat tussen het bouwen van verschillende functionaliteiten binnen onze applicaties en deze vervolgens te integreren in onze centrale hub. Je start je dag om 9 uur met een stand up en dan pak je jouw taken op voor de dag. Hieronder een aantal taken die jij zal uitvoeren: – Het bedenken en uitbouwen van features binnen de verschillende applicaties – Onderhouden van CI/CD pipelines – Bezighouden

Bekijk vacature »

Traineeship IT regio Amsterdam/Utrecht

Wat ga je doen? Het traineeship begint met een fulltime maand cursussen en praktijkdagen, waarin je de basis van het IT-vak leert op de Shared Servicedesk (SSD). Daarnaast ga je meteen aan de slag voor je eerste certificering! (ITILv4). Je start in een groep met 4 tot 10 deelnemers, waarmee jij gedurende die maand optrekt en je kennis kunt delen. Na het voltooien van de eerste maand ga je direct voor een langere periode aan de slag bij één van onze klanten of blijf je intern bij ons op de Shared Servicedesk. Je bent het eerste aanspreekpunt van de eindgebruikers

Bekijk vacature »

Fullstack developer - medior

Functie omschrijving Ben jij toe aan een nieuwe uitdaging en zou jij graag bij een platte maar informele organisatie willen werken? Voor een mooi softwarebedrijf in omgeving Ridderkerk zijn wij op zoek naar versterking voor op de afdeling Software Development! Als Fullstack developer wordt je bij dit bedrijf onderdeel van de volledige ontwikkeling van requirement tot oplevering! Werkzaamheden Jouw focus ligt op de front end en alles wat daarbij komt kijken. Je gaat ontwerpen, ontwikkelen, testen en valideren. Je zult voornamelijk werken met React.js en Typescript. Maar ook Javascript, HTML en CSS komen aanbod. Daarnaast zal je ook regelmatig met

Bekijk vacature »
Hans Vereyken

Hans Vereyken

01/07/2009 18:58:00
Quote Anchor link
Beste,

voor de website van mijn moeder heb ik dit stukje code nodig:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
<?php
$foto
="../../bloemenFotos/$latijn.jpg";
if (file_exists($foto)){
    echo "<br><img src=\"../../bloemenFotos/$latijn.jpg\">";
}

?>

Dit werkt goed, op voorwaarde dat de extensie van de foto .jpg is en niet .JPG, want in het tweede geval vindt hij de foto niet. Is hier een eenvoudige oplossing voor zodat hij .JPG bestanden wel vindt? Het probleem is dat ons nieuw fototoestel de foto's een extensie in hoofdletters zet en het vorige in kleine letters. Ik voel er persoonlijk niet veel voor om ze allemaal één voor één te veranderen.

Alvast bedankt
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Hans Vereyken
 
PHP hulp

PHP hulp

26/04/2024 08:45:50
 
Afra ca

Afra ca

01/07/2009 19:02:00
Quote Anchor link
strtolower ?

Oja, en weet niet waar die $latijn.jpg vandaan komt, maar vars. halen we buiten quotes. Dus:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
<?php
echo 'Ik ben een '.$var.' ja echt waar.';
?>


in plaats van:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
<?php
echo 'Ik ben een $var , ja echt waar.';
?>


Ook in je locatieverwijzingen
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Afra ca
 
Hans Vereyken

Hans Vereyken

02/07/2009 00:28:00
Quote Anchor link
Ja, klopt, beetje slordig van mij. Maar dat lost het probleem niet op. Dit heb ik nu:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
<?php
$foto
="../../bloemenFotos/".$latijn.".jpg";
if (file_exists($foto)){
    echo "<br><img src=\"../../bloemenFotos/".$latijn.".jpg\">";
}

?>


Wat bedoel je nu met die strtolower? Ik zie niet hoe ik dit kan gebruiken. Of bedoel je dat ik een script moet maken dat alle extensie's automatisch naar kleine letters zet?
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Hans Vereyken
 
Terence Hersbach

Terence Hersbach

02/07/2009 02:16:00
Quote Anchor link
heel netjes is het niet en er bestaan vast betere manieren, maar wat je kan doen:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
<?php
// haal alle bestanden uit de map flowerpower op
$files = glob('../../bloemenFotos/*');

// zet alle namen naar niet-hoofdlettertjes
$files = array_map('strtolower', $files);

// zet alleen de bestandsnamen neer
$files = array_map('basename', $files);

// naam van foto die we nodig hebben (met kleine letters)
$foto= strtolower($latijn . ".jpg");

// checken of de foto betaat in de array, zo ja, dan bestaat de foto..
if (in_array($foto, $files)) {
    echo "<br><img src=\"../../bloemenFotos/".$latijn.".jpg\">";
}

?>
 
Hans Vereyken

Hans Vereyken

02/07/2009 09:01:00
Quote Anchor link
Als ik de volledige map uitlees ben ik natuurlijk veel flexibeler... Maar dit werkt niet omdat:
- de variabele $latijn bevat hoofdletters, als deze naar kleine letters worden gezet bv "Aster" en op het einde wordt dat "aster.jpg" dan geeft hij geen foto.
- hetzelfde geldt eigenlijk voor de extensie, zolang de bestandsnaam niet is aangepast naar een extensie met kleine letters mag ik deze niet zomaar veranderen in het script, het resulteert in het niet vinden van de foto.

Ik heb wel gemerkt dat zowel mijn systeem als dat van Terence perfect werkt op mijn eigen servertje (127.0.0.1), daar zijn die hoofdletters blijkbaar geen probleem. Dat doet mij vermoeden dat het ergens instelbaar is?
 
Wesley Overdijk

wesley Overdijk

02/07/2009 09:12:00
Quote Anchor link
ahm.... als je... bij uploaden images lowercase maakt..... dan kan je ze ook lower case uitlezen?
 
Hans Vereyken

Hans Vereyken

02/07/2009 09:21:00
Quote Anchor link
om mezelf niet te veel werk te bezorgen laat ik de foto's opladen via ftp, ik denk niet dat zoiets mogelijk is dan, maar uiteindelijk zal ik zoiets moeten verzinnen, want het ziet ernaar uit dat het anders behoorlijk ingewikkeld gaat worden. Bestaat er ergens een goed upload script waar je een hele hoop foto's tegelijk kan uploaden (of toch de opdracht geven voor een hele hoop tegelijk), het gaar namelijk over meer dan 700 foto's, allemaal één voor één uploaden...
 
- SanThe -

- SanThe -

02/07/2009 09:25:00
Quote Anchor link
700 doe je met ftp.
 
Emmanuel Delay

Emmanuel Delay

02/07/2009 11:43:00
Quote Anchor link
of anders iets als
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
<?php
$foto
="../../bloemenFotos/".$latijn.".jpg";
if (file_exists($foto))
{
...
}

else
{
$foto="../../bloemenFotos/".$latijn.".JPG";
if (file_exists($foto))
  {
  ...
  }
}

?>


Trouwens al eens naar de functie pathinfo gekeken?
Zeer handig voor het detecteren van extensies en zo.
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Emmanuel Delay
 
Terence Hersbach

Terence Hersbach

02/07/2009 14:43:00
Quote Anchor link
Hans schreef op 02.07.2009 09:01:
Als ik de volledige map uitlees ben ik natuurlijk veel flexibeler... Maar dit werkt niet omdat:
- de variabele $latijn bevat hoofdletters, als deze naar kleine letters worden gezet bv "Aster" en op het einde wordt dat "aster.jpg" dan geeft hij geen foto.
- hetzelfde geldt eigenlijk voor de extensie, zolang de bestandsnaam niet is aangepast naar een extensie met kleine letters mag ik deze niet zomaar veranderen in het script, het resulteert in het niet vinden van de foto.

Ik heb wel gemerkt dat zowel mijn systeem als dat van Terence perfect werkt op mijn eigen servertje (127.0.0.1), daar zijn die hoofdletters blijkbaar geen probleem. Dat doet mij vermoeden dat het ergens instelbaar is?

ik laat $latijn in zijn huidige waarde, maar stop de lowercase in een andere variable. Ik check met alleen maar lowercasewaardes, waardoor het nooit een probleem zal zijn wanneer er hoofdletters zijn.
 

02/07/2009 16:45:00
Quote Anchor link
Emmanuel Delay schreef op 02.07.2009 11:43:
of anders iets als
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
<?php
$foto
="../../bloemenFotos/".$latijn.".jpg";
if (file_exists($foto))
{
...
}

else
{
$foto="../../bloemenFotos/".$latijn.".JPG";
if (file_exists($foto))
  {
  ...
  }
}

?>


Trouwens al eens naar de functie pathinfo gekeken?
Zeer handig voor het detecteren van extensies en zo.


Waarom niet elseif:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
<?php
$foto
="../../bloemenFotos/".$latijn.".jpg";
if (file_exists($foto))
{
...
}

elseif (($foto="../../bloemenFotos/".$latijn.".JPG") && file_exists($foto))
 
  {
  ...
  }

else{
// Errormessage ofzo?
}
?>


Zoiets?
Of gaat dit ten strengste afgeraden worden ivm met variabele aanmaken in if?
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.