extensie

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Ervaren PHP developer gezocht!

Functie Het team bestaat inmiddels uit zo’n 25 collega’s met specialisten op het gebied van development, data(analyse), marketing, infrastructuur en finance. Ze hebben een supermodern pand en bieden hiernaast veel vrijheid en verantwoordelijkheid. Ze doen er alles aan om jou op te gemak te stellen. Zo kun je je eigen werkplek inrichten naar persoonlijke wensen, maar gaan ze bijvoorbeeld ook jaarlijks met elkaar wintersporten en zijn er andere leuke uitjes. Als onderdeel van één van de scrumteams ga je aan de slag, samen ben je medeverantwoordelijk voor het doorontwikkelen van hun business applicatie waar het traffic team dagelijks mee werkt.

Bekijk vacature »

Developer Full Stack

Functie omschrijving Full Stack Developer gezocht! Wij zijn op zoek naar een Full Stack Developer voor een bedrijf in de regio Nijkerk. Je maakt in deze functie onderdeel uit van een groeiend team met een goede ambitie waarbij eenheid, betrokken en overtreffen de belangrijkste kernwaardes zijn. Het bedrijf werkt volgens de AGILE/SCRUM methode, wat je o.a. terug vindt in de tweewekelijkse sprints, retrospectives en een daily standup. Je takenpakket bestaat uit: Bijdragen aan het door ontwikkelen, onderhouden en optimaliseren van een Saas applicatie; Bijdragen aan de innovatie van het bedrijf en hun klanten; Het ontwikkelen op de laatste technologie van

Bekijk vacature »

Ontwikkelaar MS Dynamics 365 Projecten

Samengevat: Deze werkgever is de kwaliteitsdienst in de tuinbouwsector. Ben jij een ervaren ontwikkelaar? Heb jij ervaring met Ms Dynamics 365 BC? Vaste baan: Ontwikkelaar Ms Dynamics 365 BC ICT MBO 3.500 - 5.000 Ontwikkelaar Ms Dynamics 365 BC Ons bedrijf bewaakt en bevordert de kwaliteit van producten, processen en ketens in de tuinbouw. Wij kenmerken zich door openheid, ruimte voor initiatief, collegialiteit en zelfontplooiing. Deze werkgever is een veelzijdige organisatie. Je werkt voor de eigen IT organisatie. Zij werken met moderne technologie en staan open voor innovatie. Functie: Voor de vacature als Ontwikkelaar Ms Dynamics 365 BC Roelofarendsveen MBO

Bekijk vacature »

Medior/senior front end developer

Functie Vanwege de groei binnen het bedrijf zijn we op zoek naar versterking in het development team. Als back-end developer bouw je aan de bedrijfssoftware die ons helpt bij de primaire processen. Een leuk (intern) project dus waarbij je de software continu doorontwikkeld! Je werkt in een klein team, we hebben dagelijks stand-ups en iedere twee weken een scrum-sessie, begeleid door onze Scrum Master. Hierin krijg je uitgebreid de kans om je ideeën te presenteren, en te overleggen met je mede-ontwikkelaars en de Product Owner. Binnen de ontwikkelteams gebruiken we Trello, Gitlab, Jiira, Confluence en Boockstack. Hiernaast werken ze met

Bekijk vacature »

C# Unity Developer

Functieomschrijving Ontwikkel jij mee door applicaties te bouwen die bijdragen aan het optimaliseren van processen? Voor een erkende werkgever in regio Tilburg zijn wij op zoek naar een Unity C# Developer die graag de uitdaging aangaat! Jouw werkzaamheden zullen er als volgt uitzien: Je bent een luisterend oor naar klanten en vertaalt hun wensen door naar bruikbare software; Je werkt aan innovatieve softwareoplossingen voor het verbeteren en/of vernieuwen van processen; Je bent verantwoordelijk voor het uitvoeren van updates/aanpassingen aan de reeds draaiende applicaties. Bedrijfsprofiel Je komt te werken voor een internationale werkgever in regio Tilburg. Samen met een vooruitstrevend team

Bekijk vacature »

Oracle APEX developer

Wat je gaat doen: Als Oracle APEX ontwikkelaar bij DPA werk je samen met collega’s aan de meest interessante opdrachten. Je zult je ervaring met SQL, PL/SQL, JavaScript, HTML en CSS inzetten om wensen van opdrachtgevers te vertalen naar technische oplossingen. Je werk is heel afwisselend, omdat DPA zich niet beperkt tot een specifieke branche. Zo ben je de ene keer bezig binnen de zorgsector, de andere keer is dit bij de overheid. Wat we vragen: Klinkt goed? Voor deze functie breng je het volgende mee: Je hebt een hbo- of universitaire opleiding afgerond Je hebt 2 tot 5 jaar

Bekijk vacature »

Senior Front-End Developer

Als Senior Front-End Developer bij Coolblue verbeter je de gebruiksvriendelijkheid van onze webshop voor miljoenen klanten. Wat doe je als Senior Front-End Developer bij Coolblue? Als Senior Front-end Developer werk je aan de gebruiksvriendelijkheid van onze webshop voor miljoenen klanten. Je vindt het leuk om samen te werken met de UX designer om stories op te pakken. Daarnaast ben je trots op je werk en verwelkomt alle feedback. Ook Senior Front-end Developer worden bij Coolblue? Lees hieronder of het bij je past. Dit vind je leuk om te doen Verbeteren van de gebruiksvriendelijkheid van onze webshop voor miljoenen klanten. Nadenken

Bekijk vacature »

Developer (One Data)

Do you have experience with managing IT Teams in a service delivery organization? Are you keen to bring the team and our platform to a higher level? Then Nutreco has a very interesting role for you! As a One Data developer you are responsible for the management, running and functional use of our integration landscape and processes within Nutreco. Nutreco is using at this time BizTalk 2016, and Apigee for its API management, to be replaced by Azure Integration Services as of 2023. You will be part of a virtual teams of 11 people (own and outsourced) working in an

Bekijk vacature »

Full Stack Developer

Dit ga je doen Ontwikkelen van Product Informatie Management (PIM) systemen; Werken aan zowel grotere als kleine projecten voor toonaangevende klanten binnen o.a. de retail; Verantwoordelijk voor de front-end werkzaamheden; Naast de front-end werk je ook aan de backend. Hier ga je werken Als Full Stack Developer komt je te werken binnen een vooruitstrevende organisatie die Product Informatie Management (PIM) systemen levert aan hun klanten. Hun klanten zijn toonaangevende bedrijven binnen o.a. de retail. De organisatie zit gevestigd in regio Zwolle en bestaat uit zo'n 35 medewerkers, waarvan 30 IT. Je komt te werken binnen één van de zelfsturende development

Bekijk vacature »

PHP Developer gezocht!

Functie omschrijving Wij zijn op zoek naar een PHP Developer! Ben jij op zoek naar een nieuwe uitdaging? Lees dan snel verder! Voor een organisatie in de regio Utrecht die zich bezighoud met het verbeteren van de medicatieveiligheid zoeken wij een Software Developer. In deze functie zijn wij op zoek naar een slimme en enthousiaste Developer die interesse heeft in farmacie, logistiek en ICT. Daarnaast beschik je over een goed analytisch vermogen en ben je van nature gestructureerd en resultaatgericht. Je moet in deze functie daadkrachtig, flexibel en communicatief goed zijn. Je verantwoordelijkheden bestaan uit: Object georiënteerd programmeren; Werken in

Bekijk vacature »

PHP Developer - Draag bij aan de maatschappij!

Bedrijfsomschrijving Wil jij als applicatieontwikkelaar deel uitmaken van een gedreven ontwikkelteam en werken aan innovatieve producten? Dan hebben wij dé uitdaging voor jou! Wij zijn op zoek naar een enthousiaste collega die samen met ons de technische ondergrond van onze producten verder wil ontwikkelen met behulp van PHP. Met jouw expertise geef je de finishing touch aan onze producten om jezelf steeds opnieuw weer te verrassen. Functieomschrijving Bij ons staan innovatie en creativiteit centraal. Wij zijn op zoek naar een enthousiaste PHP ontwikkelaar die nieuwe ideeën en inzichten kan inbrengen en daarmee zichzelf en het team verder kan laten groeien.

Bekijk vacature »

Applicatie ontwikkelaar

Functie omschrijving Zelfstandige applicatie ontwikkelaar gezocht voor familiair bedrijf in omgeving Capelle ad Ijssel Ben jij op zoek naar een nieuwe uitdaging en zoek jij een informele werkgever waar je zelfstandig kunt werken binnen een leuk IT team, lees dan snel verder want wie weet zijn wij op zoek naar jou! Een deel van jouw werkzaamheden: Onderhouden en ontwikkelen van de IT systemen; Opzetten van Azure Cloud systemen, denk aan interfaces, hardware op de Cloud, webportalen of BI functies; Werken aan scripts binnen verschillende software applicaties, denk aan ERP en CAD; Ontwikkelen en implementeren van MS PowerApps en Power BI.

Bekijk vacature »

Software Developer

Functie omschrijving Veel begeleiding en de kans om je verder te ontwikkelen als software developer. Dat kunnen wij jou bieden bij deelname aan deze leuke traineeship. Je krijgt een mentor toegewezen die jou alle kneepjes van het vak leert. Heb jij al wat ervaring als software developer? Daar worden wij heel blij van! Lees snel verder! Bedrijfsprofiel Als software developer neem je deel aan een trainings programma in de omgeving van Haarlem waar je persoonlijk wordt begeleidt, zodat je alle kneepjes van het vak leert. Aan de hand van jouw kennis en ervaring krijg je een persoonlijk opleidingstraject. Je gaat

Bekijk vacature »

Ervaren Magento developer gezocht!

Functie Je komt te werken in een zelfsturend team waarin vertrouwen voorop staat en inbreng en ideeën worden gewaardeerd. Ook staat innovatie centraal. Ze bieden jou de mogelijkheid om jezelf door te ontwikkelen. Denk hierbij aan cursussen en een persoonlijk ontwikkelplan. Je komt terecht in het team van momenteel 4 (ervaren) collega’s en zal meewerken aan de doorontwikkeling en nieuwbouw van de Magento platformen van meerdere opdrachtgevers volgens Agile/Scrum. Denk hierbij aan nieuwe functionaliteiten, UX en koppelingen met verschillende back-end systemen. Als ervaren developer zul je hiernaast ook andere developers assisteren en waar nodig de leiding nemen in het project.

Bekijk vacature »

Belastingdienst - Freelance Senior Cobol Applicati

Startdatum: 01.06.2023 Richttarief: €65,00 - €75,00 Duur van de opdracht: 7 maanden Uren per week: 36 Taal: Nederlands vereist! Gelieve in het Nederlands te solliciteren. Functieomschrijving: In de applicatie ETM zijn nu de inningsvoorzieningen voor ongeveer 25 aangifte- en aanslagmiddelen opgenomen. ETM is een extern aangeschafte service en het huidige contract met leverancier Oracle loopt af op 31-12-2022. Het programma uitfaseren ETM heeft als doel om vervanging te realiseren waarmee alle nu in gebruik zijnde ETM ondersteuning wordt overgenomen in nieuwe Inningsvoorzieningen om de continuïteit van de inningsprocessen te waarborgen. Eén van de inningsvoorzieningen die voor het einde van 31-12-2022

Bekijk vacature »
Hans Vereyken

Hans Vereyken

01/07/2009 18:58:00
Quote Anchor link
Beste,

voor de website van mijn moeder heb ik dit stukje code nodig:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
<?php
$foto
="../../bloemenFotos/$latijn.jpg";
if (file_exists($foto)){
    echo "<br><img src=\"../../bloemenFotos/$latijn.jpg\">";
}

?>

Dit werkt goed, op voorwaarde dat de extensie van de foto .jpg is en niet .JPG, want in het tweede geval vindt hij de foto niet. Is hier een eenvoudige oplossing voor zodat hij .JPG bestanden wel vindt? Het probleem is dat ons nieuw fototoestel de foto's een extensie in hoofdletters zet en het vorige in kleine letters. Ik voel er persoonlijk niet veel voor om ze allemaal één voor één te veranderen.

Alvast bedankt
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Hans Vereyken
 
PHP hulp

PHP hulp

06/05/2024 21:22:10
 
Afra ca

Afra ca

01/07/2009 19:02:00
Quote Anchor link
strtolower ?

Oja, en weet niet waar die $latijn.jpg vandaan komt, maar vars. halen we buiten quotes. Dus:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
<?php
echo 'Ik ben een '.$var.' ja echt waar.';
?>


in plaats van:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
<?php
echo 'Ik ben een $var , ja echt waar.';
?>


Ook in je locatieverwijzingen
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Afra ca
 
Hans Vereyken

Hans Vereyken

02/07/2009 00:28:00
Quote Anchor link
Ja, klopt, beetje slordig van mij. Maar dat lost het probleem niet op. Dit heb ik nu:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
<?php
$foto
="../../bloemenFotos/".$latijn.".jpg";
if (file_exists($foto)){
    echo "<br><img src=\"../../bloemenFotos/".$latijn.".jpg\">";
}

?>


Wat bedoel je nu met die strtolower? Ik zie niet hoe ik dit kan gebruiken. Of bedoel je dat ik een script moet maken dat alle extensie's automatisch naar kleine letters zet?
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Hans Vereyken
 
Terence Hersbach

Terence Hersbach

02/07/2009 02:16:00
Quote Anchor link
heel netjes is het niet en er bestaan vast betere manieren, maar wat je kan doen:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
<?php
// haal alle bestanden uit de map flowerpower op
$files = glob('../../bloemenFotos/*');

// zet alle namen naar niet-hoofdlettertjes
$files = array_map('strtolower', $files);

// zet alleen de bestandsnamen neer
$files = array_map('basename', $files);

// naam van foto die we nodig hebben (met kleine letters)
$foto= strtolower($latijn . ".jpg");

// checken of de foto betaat in de array, zo ja, dan bestaat de foto..
if (in_array($foto, $files)) {
    echo "<br><img src=\"../../bloemenFotos/".$latijn.".jpg\">";
}

?>
 
Hans Vereyken

Hans Vereyken

02/07/2009 09:01:00
Quote Anchor link
Als ik de volledige map uitlees ben ik natuurlijk veel flexibeler... Maar dit werkt niet omdat:
- de variabele $latijn bevat hoofdletters, als deze naar kleine letters worden gezet bv "Aster" en op het einde wordt dat "aster.jpg" dan geeft hij geen foto.
- hetzelfde geldt eigenlijk voor de extensie, zolang de bestandsnaam niet is aangepast naar een extensie met kleine letters mag ik deze niet zomaar veranderen in het script, het resulteert in het niet vinden van de foto.

Ik heb wel gemerkt dat zowel mijn systeem als dat van Terence perfect werkt op mijn eigen servertje (127.0.0.1), daar zijn die hoofdletters blijkbaar geen probleem. Dat doet mij vermoeden dat het ergens instelbaar is?
 
Wesley Overdijk

wesley Overdijk

02/07/2009 09:12:00
Quote Anchor link
ahm.... als je... bij uploaden images lowercase maakt..... dan kan je ze ook lower case uitlezen?
 
Hans Vereyken

Hans Vereyken

02/07/2009 09:21:00
Quote Anchor link
om mezelf niet te veel werk te bezorgen laat ik de foto's opladen via ftp, ik denk niet dat zoiets mogelijk is dan, maar uiteindelijk zal ik zoiets moeten verzinnen, want het ziet ernaar uit dat het anders behoorlijk ingewikkeld gaat worden. Bestaat er ergens een goed upload script waar je een hele hoop foto's tegelijk kan uploaden (of toch de opdracht geven voor een hele hoop tegelijk), het gaar namelijk over meer dan 700 foto's, allemaal één voor één uploaden...
 
- SanThe -

- SanThe -

02/07/2009 09:25:00
Quote Anchor link
700 doe je met ftp.
 
Emmanuel Delay

Emmanuel Delay

02/07/2009 11:43:00
Quote Anchor link
of anders iets als
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
<?php
$foto
="../../bloemenFotos/".$latijn.".jpg";
if (file_exists($foto))
{
...
}

else
{
$foto="../../bloemenFotos/".$latijn.".JPG";
if (file_exists($foto))
  {
  ...
  }
}

?>


Trouwens al eens naar de functie pathinfo gekeken?
Zeer handig voor het detecteren van extensies en zo.
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Emmanuel Delay
 
Terence Hersbach

Terence Hersbach

02/07/2009 14:43:00
Quote Anchor link
Hans schreef op 02.07.2009 09:01:
Als ik de volledige map uitlees ben ik natuurlijk veel flexibeler... Maar dit werkt niet omdat:
- de variabele $latijn bevat hoofdletters, als deze naar kleine letters worden gezet bv "Aster" en op het einde wordt dat "aster.jpg" dan geeft hij geen foto.
- hetzelfde geldt eigenlijk voor de extensie, zolang de bestandsnaam niet is aangepast naar een extensie met kleine letters mag ik deze niet zomaar veranderen in het script, het resulteert in het niet vinden van de foto.

Ik heb wel gemerkt dat zowel mijn systeem als dat van Terence perfect werkt op mijn eigen servertje (127.0.0.1), daar zijn die hoofdletters blijkbaar geen probleem. Dat doet mij vermoeden dat het ergens instelbaar is?

ik laat $latijn in zijn huidige waarde, maar stop de lowercase in een andere variable. Ik check met alleen maar lowercasewaardes, waardoor het nooit een probleem zal zijn wanneer er hoofdletters zijn.
 

02/07/2009 16:45:00
Quote Anchor link
Emmanuel Delay schreef op 02.07.2009 11:43:
of anders iets als
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
<?php
$foto
="../../bloemenFotos/".$latijn.".jpg";
if (file_exists($foto))
{
...
}

else
{
$foto="../../bloemenFotos/".$latijn.".JPG";
if (file_exists($foto))
  {
  ...
  }
}

?>


Trouwens al eens naar de functie pathinfo gekeken?
Zeer handig voor het detecteren van extensies en zo.


Waarom niet elseif:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
<?php
$foto
="../../bloemenFotos/".$latijn.".jpg";
if (file_exists($foto))
{
...
}

elseif (($foto="../../bloemenFotos/".$latijn.".JPG") && file_exists($foto))
 
  {
  ...
  }

else{
// Errormessage ofzo?
}
?>


Zoiets?
Of gaat dit ten strengste afgeraden worden ivm met variabele aanmaken in if?
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.