Fatal error: Uncaught Error...

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Medior Java developer (fullstack)

Wat je gaat doen: Of beter nog, wat wil jij doen? Binnen DPA GEOS zijn we dan ook op zoek naar enthousiaste Java developers om ons development team te versterken. Als Java developer werk je in Agile/Scrum teams bij onze klanten en daarbij kun je eventueel ook andere ontwikkelaars begeleiden in het softwareontwikkelproces. Verder draag je positief bij aan de teamgeest binnen een projectteam en je kijkt verder dan je eigen rol. Je gaat software maken voor verschillende opdrachtgevers in jouw regio. Je bent een professional die het IT-vak serieus neemt en kwaliteit levert. Je leert snel vanwege je diepgaande

Bekijk vacature »

Database Developer

Functieomschrijving Wat ga je doen? Als developer ben jij samen met een gemotiveerd team van 10 collega’s verantwoordelijk voor het creëren van aangemeten software voor klanten. Je bent klantvriendelijk en oplossingsgericht ingesteld, omdat het essentieel is om de klanten zo goed mogelijk te helpen met hun uitdagingen. Het is mogelijk om vanuit huis je werkzaamheden uit te voeren, maar het is ook prettig als je in de omgeving van Tilburg woont om naar het kantoor te kunnen komen. Vind jij het leuk om jouw creatieve vaardigheden te benutten om complexe systemen te ontwikkelen? Lees dan snel verder! Bedrijfsprofiel Voor wie

Bekijk vacature »

Fasttrack learning & development voor Java dev

Wat je gaat doen: Wij zoeken enthousiaste en ambitieuze junior en medior ontwikkelaars die toe zijn aan de volgende stap in hun carrière. Wij helpen je op je pad naar senior ontwikkelaar door ons fasttrack learning en development programma. Na een kort en intensief programma ga jij aan de slag bij klanten van DPA. Daarnaast krijg je veel ruimte om je te ontwikkelen als persoon en als specialist. De eerste maand gaan we aan de slag om je certificeringen te behalen waaronder OCP (Oracle Certified Professional). Daarnaast nemen we een deepdive in Spring Boot. Ook laten we je kennismaken met

Bekijk vacature »

Ambitieuze Junior/Medior Low-code Developers gezoc

Bedrijfsomschrijving Transformeer bedrijven met jouw expertise in innovatieve technologie Ben je een bedreven softwareontwikkelaar met ervaring in Low-code platformen, of sta je te popelen om je in deze baanbrekende oplossing te verdiepen? Wij zijn op zoek naar jou! Ons klantenbestand groeit en we willen ons team uitbreiden met deskundige en leergierige Low-code specialisten. Is het jouw passie om organisaties te ondersteunen in hun digitale transformatie en maatwerkoplossingen te bieden met behulp van geavanceerde software? Wij zijn een vooruitstrevend bedrijf dat dagelijks werkt aan het oplossen van complexe vraagstukken om de digitale ambities van onze klanten te realiseren. Functieomschrijving Ontwikkel op

Bekijk vacature »

Medior Front-end Developer

Sogeti is een organisatie met een goede werksfeer en zo min mogelijk hiërarchische verhoudingen. Ga je bij ons als Medior Front-end Developer aan de slag? Dan werk je dagelijks met collega’s aan de mooiste IT-projecten. Deze snelgroeiende groep collega’s krijgt energie van hun vak en dat merk je op de werkvloer. Onze klantenkring is groot en divers, dat vraagt om flexibiliteit van jou. Tegelijkertijd betekent dit dagelijks nieuwe dingen leren én dat geen werkdag hetzelfde is. Natuurlijk krijg jij de mogelijkheid je te certificeren. We organiseren regelmatig technische Meet-ups en doen we veel aan kennisdeling waarbij iedereen welkom is, zowel

Bekijk vacature »

PHP Developer

Functie omschrijving Voor een bedrijf in Den Bosch zoek ik een PHP Developer, die al wat werkervaring heeft. Jij gaat aan de slag met de verdere professionalisering van de interne applicaties en software. In de functie ga je verder: Verdere ontwikkeling eigen CRM systeem, vooral middels PHP; Bouwen van verschillende API's & koppelingen; Meedenken om de software/applicaties te verbeteren/optimaliseren; Aan de slag met de interne tooling. Bedrijfsprofiel Dit bedrijf is actief binnen de telecombranche. Het hoofdkantoor zit in regio van Den Bosch en er werken ruim 70 medewerkers, verdeeld over verschillende afdelingen. De afdeling Development bestaat uit vijf collega's, onder

Bekijk vacature »

Front-End React Developer

As a Front-End React Developer you improve the user-experience of our web applications for your colleagues in Coolblue. How do I become a Front-End React Developer at Coolblue? As a Front-End React Developer you are responsible for developing user interface components and implementing them using React.js concepts and workflows. You work with the UX Designer and get energy from coming up with creative solutions and present these within the team. During the day you gather and welcome feedback on your technical and soft skills. Would you like to become a Front-End React Developer at Coolblue? Read below if the job

Bekijk vacature »

C# .Net Developer

Dit ga je doen Het bouwen van Api's; Nieuwe oplossingen bouwen met C# .Net; De huidige software uitbouwen met C# .Net; Meewerken in projecten; Meedenken aan de toekomstplannen en verbeteringen; Onderdeel van het Scrum Team. Hier ga je werken Onze klant is een dienstverlenende organisatie voor diverse soorten organisaties in Nederland. Ze zijn van oorsprong een familiebedrijf en er is een open cultuur. Ze zijn vooruitstrevend op IT gebied en hebben een eigen inhouse development team van circa 11 man. Je komt hier te werken in het subteam .Net Core. Hier werken ze volgens scrum met de nieuwste technieken en

Bekijk vacature »

Oracle APEX developer

Wat je gaat doen: Als Oracle APEX ontwikkelaar bij DPA werk je samen met collega’s aan de meest interessante opdrachten. Je zult je ervaring met SQL, PL/SQL, JavaScript, HTML en CSS inzetten om wensen van opdrachtgevers te vertalen naar technische oplossingen. Je werk is heel afwisselend, omdat DPA zich niet beperkt tot een specifieke branche. Zo ben je de ene keer bezig binnen de zorgsector, de andere keer is dit bij de overheid. Wat we vragen: Klinkt goed? Voor deze functie breng je het volgende mee: Je hebt een hbo- of universitaire opleiding afgerond Je hebt 2 tot 5 jaar

Bekijk vacature »

Fullstack Webdeveloper .NET Azure Big Data SaaS

Bedrijfsomschrijving Deze klant van ons is recentelijk onderdeel geworden van een grote moederorganisatie, ze zijn dé partij als het gaat om software maken voor ambitieuze ondernemers, ze maken maatwerk software. Vanuit het fantastisch vormgegeven hightech gebouw te Rotterdam centrum werken ze met zo'n 40 medewerkers aan hoogwaardige software gericht op financiële data, betaalinformatie, maar ook backoffice software. De software wordt webbased, desktop en mobile aangeboden en er worden zeer moderne ontwikkeltechnieken toegepast. Je moet dan denken aan patroonherkenning, Big Data, Machine Learning en OCR. Als Developer, ongeacht je niveau, ga je hier te maken krijgen met de allerleukste kant van

Bekijk vacature »

3D BIM Add-on Developer

As a 3D BIM add- on developer at KUBUS, you will develop add-ons (called BCF- Managers) to the leading building information modeling (BIM) programs Revit, Navisworks, Archicad, AutoCAD and Tekla Structures. BCF Managers enable data transfer between BIM software and BIMcollab. You will work on both the front- and the back-end. As a software company, KUBUS is in a unique position. We build our own products that are used by tens of thousands of users worldwide. Our company is just the right size: big enough to make a real impact in the market, but small enough that as an individual

Bekijk vacature »

Senior Organisatieontwikkelaar

Als Organisatieontwikkelaar zorg je ervoor dat we in het magazijn van Coolblue altijd vooruit voetballen op het gebied Medewerker en Organisatie Ontwikkeling. Zo draag je bij aan een toekomstbestendig magazijn waar we klanten én medewerkers elke dag blijven verwonderen. Wat doe je als Senior Organisatieontwikkelaar bij Coolblue? Als Organisatieontwikkelaar werk je voor het magazijn van Coolblue. Je krijgt er energie van om continue te bouwen aan een toekomstbestendige organisatie. Dat doe je samen met 17 collega's in het HR-team, ieder met een eigen specialisme. Je werkt graag zelfstandig en je weet snel je weg te vinden als verandermanager. Ook ben

Bekijk vacature »

.NET developer

Functie Als ervaren .NET ontwikkelaar start jij in één van onze vier scrumteams. Met 30 ontwikkelaars werk jij aan de doorontwikkeling van ons core product. Ook werkt jouw team aan maatwerkoplossingen op aanvraag van de klant en op projectbasis. Wij vinden het erg belangrijk dat onze ontwikkelaars met plezier naar werk gaan. Een deel hiervan ligt uiteraard bij jezelf, als jij ontwikkelen niet leuk vindt, ben jij bij ons echt aan het verkeerde adres. Jouw team bestaat namelijk uit een groep gepassioneerde vakidioten die dit werk doen omdat dit eerst een hobby was! Daarnaast wordt er intern rekening gehouden met

Bekijk vacature »

Medior/Senior Software Developers gezocht in de Ra

Functie Op dit moment staan er posities open voor de volgende functies: Front-end, Back-End & Fullstack software developer. Als Front-End software developer werk je met JavaScript en de bijbehorende technologieën zoals TypeScript, Angular, React, Vue en Svelte. Als Back-End software developer ben je bezig in NodeJS en doe je dit met behulp van AWS, NoSQL, REST en GraphQL. Je krijgt leuke en uitdagende opdrachten met een gemiddelde duur van anderhalf jaar. Hier werk je in een team met andere IT’ers aan het ontwikkelen en verbeteren van software. Je wordt begeleid door een accountmanager die fungeert als jouw aanspreekpunt. Het team

Bekijk vacature »

Ventilatiesysteem Productontwikkelaar HBO WO Verwa

Samengevat: Zij bieden flexibele ventilatiematerialen, geluidsdempers, rookgasafvoer producten en industrieslangen. Ben jij een technisch productontwikkelaar? Heb jij ervaring met het ontwikkelen van nieuwe producten? Vaste baan: Technisch Productontwikkelaar HBO WO €3.000 - €4.000 Zij bieden een variëteit aan flexibele ventilatiematerialen, geluiddempers, rookgasafvoer producten, industrieslangen en ventilatieslangen voor de scheepsbouw. Met slimme en innovatieve materialen zorgen wij voor een gezonde en frisse leefomgeving. Deze werkgever is een organisatie die volop in ontwikkeling is met hardwerkende collega's. Dit geeft goede ontwikkelingsmogelijkheden. De branche van dit bedrijf is Techniek en Engineering. Functie: Voor de vacature als Technisch Productontwikkelaar Ede Gld HBO WO ga

Bekijk vacature »
Marcus geleyn

marcus geleyn

24/07/2023 11:56:33
Quote Anchor link
Ik probeer al enkele dagen een eenvoudig script aan het werk te krijgen met voorbeelden, maar het lukt me niet. Kan iemand mij wat verder helpen aub? Alvast bedankt!

Dit zijn de scriptjes om gegevens weg te schrijven naar een database:

2-reserve.php
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
46
47
48
49
50
51
52
53
54
55
56
57
58
59
60
61
62
63
64
65
66
67
68
69
70
71
72
73
74
75
76
77
78
79
80
81
<?php
class Reservation {
  // (A) CONSTRUCTOR - CONNECT TO DATABASE
  private $pdo; // pdo object
  private $stmt; // sql statement
  public $error; // error message
  function construct() {
    $this->pdo = new PDO(
      "mysql:host=**knip**" . DB_HOST . "dbname=**knip**" . DB_NAME . "charset=utf8mb4" . DB_CHARSET . "dbuser=**knip**" . DB_USER . "dbpassword=**knip**" .  DB_PASSWORD, [
      PDO::ATTR_ERRMODE => PDO::ERRMODE_EXCEPTION,
      PDO::ATTR_DEFAULT_FETCH_MODE => PDO::FETCH_NAMED
    ]);
  }


  
  class DatabaseConnection {
   public function __construct() {
      try {
         return new PDO('mysqli:host=xxx;dbname=xxx', 'root', '');            
      }
catch(PDOException $e) {
          exit('Database error');
      }
   }
}

  
  
  // (B) DESTRUCTOR - CLOSE DATABASE CONNECTION
  function destruct() {
    $this->pdo = null;
    $this->stmt = null;
  }


  // (C) HELPER - EXECUTE SQL QUERY
  function query ($sql, $data=null) : void {
    $this->stmt = $this->pdo->prepare($sql);
    $this->stmt->execute($data);
  }


  // (D) SAVE RESERVATION
  function save ($date, $slot, $name, $email, $tel, $notes="") {
    // (D1) CHECKS & RESTRICTIONS
    // @TODO - ADD YOUR OWN RULES & REGULATIONS HERE
    // MAX # OF RESERVATIONS ALLOWED?
    // USER CAN ONLY BOOK X DAYS IN ADVANCE?
    // USER CAN ONLY BOOK A MAX OF X SLOTS WITHIN Y DAYS?
    // (D2) DATABASE ENTRY

    $this->query(
      "INSERT INTO reservations (`res_date`, `res_slot`, `res_name`, `res_email`, `res_tel`, `res_notes`) VALUES (?,?,?,?,?,?)",
      [
$date, $slot, $name, $email, $tel, $notes]
    );


    // (D3) EMAIL
    // @TODO - REMOVE IF YOU WANT TO MANUALLY CALL TO CONFIRM OR SOMETHING
    // OR EMAIL THIS TO A MANAGER OR SOMETHING

    $subject = "Reservation Received";
    $message = "Thank you, we have received your request and will process it shortly.";
    @
mail($email, $subject, $message);
    return true;
  }


  // (E) GET RESERVATIONS FOR THE DAY
  function getDay ($day="") {
    // (E1) DEFAULT TO TODAY
    if ($day=="") { $day = date("Y-m-d"); }

    // (E2) GET ENTRIES
    $this->query("SELECT * FROM reservations WHERE res_date=?", [$day]);
    return $this->stmt->fetchAll();
  }
}


// (F) DATABASE SETTINGS - CHANGE THESE TO YOUR OWN!
define("DB_HOST", "***************");
define("DB_NAME", "*************");
define("DB_CHARSET", "utf8mb4");
define("DB_USER", "********");
define("DB_PASSWORD", "*********");

// (G) NEW RESERVATION OBJECT
$_RSV = new Reservation();
?>


tweede script: 3-reservation-php
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
46
47
48
49
50
51
52
53
54
55
56
57
58
59
60
61
62
63
64
65
66
67
68
69
70
71
72
73
74
75
76
77
<!DOCTYPE html>
<html>
  <head>
    <title>DUMMY RESERVATION PAGE</title>
    <meta charset="utf-8">
    <link href="3-theme.css" rel="stylesheet">
  </head>
  <body>
    <?php
    // (A) PROCESS RESERVATION
    if (isset($_POST["date"])) {
      require "2-reserve.php";
      if ($_RSV->save(
        $_POST["date"], $_POST["slot"], $_POST["name"],
        $_POST["email"], $_POST["tel"], $_POST["notes"])) {
        echo "<div class='note'>Reservation saved.</div>";
      }
else { echo "<div class='note'>".$_RSV->error."</div>"; }
    }

    ?>


    <!-- (B) RESERVATION FORM -->
    <form id="resForm" method="post" target="_self">
      <label>Name</label>
      <input type="text" required name="name" value="Jon Doe">

      <label>Email</label>
      <input type="email" required name="email" value="[email protected]">

      <label>Telephone Number</label>
      <input type="text" required name="tel" value="123456789">

      <label>Notes (if any)</label>
      <input type="text" name="notes" value="Testing">

      <?php
      // @TODO - MINIMUM DATE (TODAY)
      // $mindate = date("Y-m-d", strtotime("+2 days"));

      $mindate = date("Y-m-d");
      ?>

      <label>Reservation Date</label>
      <input type="date" required name="date" min="<?=$mindate?>">

      <label>Reservation Slot</label>
      <select name="slot">
        <option value="AM">AM</option>
        <option value="PM">PM</option>
      </select>

      <input type="submit" value="Submit">
    </form>
  </body>
</html>


Derde script: 4-report.php
<?php
// (A) GET ALL RESERVATIONS
require "2-reserve.php";
$all = $_RSV->getDay();

// (B) OUTPUT CSV
header("Content-Type: text/csv");
header("Content-Disposition: attachment;filename=reservations.csv");
if (count($all)==0) { echo "No reservations"; }
else {
  // (B1) FIRST ROW - HEADERS
  foreach ($all[0] as $k=>$v) { echo "$k,"; }
  echo "\r\n";

  // (B2) RESERVATION DETAILS
  foreach ($all as $r) {
    foreach ($r as $k=>$v) { echo "$v,"; }
    echo "\r\n";
  }
}

?>

Gewijzigd op 24/07/2023 14:48:34 door - Ariën -
 
PHP hulp

PHP hulp

09/05/2024 08:37:31
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

24/07/2023 12:36:04
Quote Anchor link
We missen wel wat details met wat er volgens jouw waar fout gaat.
Ook is het niet handig om je mail-fucntie te onderdrukken. En ik raad aan om hier ook een if-else statement in te bouwen. het wil wel eens gebeuren dat mail() soms een false geeft, en ook dát wil je graag opvangen.

Zie ook je PM van huishoudelijke aard die ik je zo stuur.
Gewijzigd op 24/07/2023 12:42:21 door - Ariën -
 
Marcus geleyn

marcus geleyn

24/07/2023 14:39:11
Quote Anchor link
Onderstaande foutmelding verschijnt steeds...

Fatal error: Uncaught PDOException: SQLSTATE[HY000] [2019] Unknown character set in /customers/7/5/6/nouvelle-cuisine.be/httpd.www/reservaties/2-reserve.php:8 Stack trace: #0 /customers/7/5/6/nouvelle-cuisine.be/httpd.www/reservaties/2-reserve.php(8): PDO->__construct('mysql:host=nouv...', 'nouvelle_cuisin...', Object(SensitiveParameterValue), Array) #1 /customers/7/5/6/nouvelle-cuisine.be/httpd.www/reservaties/2-reserve.php(70): Reservation->__construct() #2 /customers/7/5/6/nouvelle-cuisine.be/httpd.www/reservaties/3-reservation.php(12): require('/customers/7/5/...') #3 {main} thrown in /customers/7/5/6/nouvelle-cuisine.be/httpd.www/reservaties/2-reserve.php on line 8

het script werd gedownload van https://code-boxx.com/simple-php-reservation-system/
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

24/07/2023 14:43:36
Quote Anchor link
Hardcoded noem je al utf8mb4, maar daarna nog eens in je define. Dus dan krijg je utf8mb4utf8mb4. En dat klopt niet. :-p

Idem dito voor de rest in de connect.

Je hebt het zelf verkeerd ingevuld.
Gewijzigd op 24/07/2023 14:45:12 door - Ariën -
 
Marcus geleyn

marcus geleyn

24/07/2023 14:52:13
Quote Anchor link
ik heb onderstaande verandering ingevoerd, maar dan volgt er een andere foutmelding...

function __construct() {
$this->pdo = new PDO(
"mysql:host=" . DB_HOST . ";dbname=" . DB_NAME . ";charset=" . DB_CHARSET,
DB_USER, DB_PASSWORD, [
PDO::ATTR_ERRMODE => PDO::ERRMODE_EXCEPTION,
PDO::ATTR_DEFAULT_FETCH_MODE => PDO::FETCH_NAMED
]);
}

Fatal error: Uncaught PDOException: SQLSTATE[HY000] [1045] Access denied for user 'nouvelle_cuisine_bereservaties'@'10.27.53.18' (using password: YES) in /customers/7/5/6/nouvelle-cuisine.be/httpd.www/reservaties/2-reserve.php:8 Stack trace: #0 /customers/7/5/6/nouvelle-cuisine.be/httpd.www/reservaties/2-reserve.php(8): PDO->__construct('mysql:host=loca...', 'nouvelle_cuisin...', Object(SensitiveParameterValue), Array) #1 /customers/7/5/6/nouvelle-cuisine.be/httpd.www/reservaties/2-reserve.php(70): Reservation->__construct() #2 /customers/7/5/6/nouvelle-cuisine.be/httpd.www/reservaties/3-reservation.php(12): require('/customers/7/5/...') #3 {main} thrown in /customers/7/5/6/nouvelle-cuisine.be/httpd.www/reservaties/2-reserve.php on line 8
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

24/07/2023 15:01:55
Quote Anchor link
Ik wil niet opdringerig zijn, maar ik raad je aan om je privé bericht goed te lezen.
 
Marcus geleyn

marcus geleyn

24/07/2023 16:05:34
Quote Anchor link
OK, begrepen en bedankt voor nota!

Nu over het probleem,...is dat script aan het praten te krijgen of beter meteen de prullenmand in?
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

24/07/2023 16:11:53
Quote Anchor link
Dit probleem heeft niks met je script te maken, maar met je inloggegevens die niet lijken te kloppen.
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

23/08/2023 10:50:26
Quote Anchor link
Is het nog gelukt, Marcus? Graag een terugkoppeling.
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.