Fatal error: Uncaught Error...

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

PHP Developer

Functie Middels Scrum en sprints bouw jij in deze functie mee aan complexe webapplicaties en ons SaaS platform. Hierbij hoort ook architectuur tot een van je taken. Daarnaast ben je één van de leden van het Scrum team. Dat betekent dat je naast je kerntaken ook in contact staat met de product owner. Oftewel, je bent bij het gehele ontwikkelproces betrokken. Tools die hierbij gebruikt worden zijn o.a. PHP, Symfony en Git. Eisen • Minimaal HBO werk- en denkniveau • Minimaal 3 jaar aantoonbare ervaring met PHP • Kennis en ervaring Symfony (Laravel is pré) & Lando • Kennis van

Bekijk vacature »

Junior .NET Software Developer

Dit ga je doen Software development met behulp van C# .NET en / of PHP, je mag zelf kiezen waar jij je in wil specialiseren Meedenken over het nieuwe pakket, waar moet het aan voldoen? Unit-, integratie- en diverse andere tests schrijven en uitvoeren Nauw samenwerken met je IT collega's zoals Testers, Developers, DevOps Specialisten en Architecten Jezelf ontwikkelen met behulp van trainingen en cursussen Hier ga je werken Onze klant, een grote speler in de medische sector, is op zoek naar een enthousiaste junior (of meer ervaren) Software Developer die klaar is voor een nieuwe stap in zijn of

Bekijk vacature »

API Developer Red Hat Fuse

Dit ga je doen Als API Developer zal je verantwoordelijk zijn voor het: het maken van API's en het correct laten draaien van de API's op het platform. Hierdoor kom je in aanraking met Red Hat Fuse, Springt Boot, 3Scale, Red Hat SSO, Openshift en Azure DevOps; zorgen voor de kwaliteit van de ontwikkeling, integratie en prestaties van de API's; zorgen voor een stabiel integratieplatform. Hier ga je werken Deze organisatie is een toonaangevende speler in de vastgoedbranche en telt momenteel ruim 500 medewerkers. Met meer dan 150 applicaties staat er een complex applicatielandschap dat hoofdzakelijk op OpenShift, Azure en

Bekijk vacature »

Junior .NET Developer

Dit ga je doen Ontwikkelprocessen verder optimaliseren en verder ontwikkelen met C#; CI/CD-pipelines automatiseren; Ontwikkelen van herbruikbare componenten; Front-end pagina's gebruiksvriendelijk maken. Hier ga je werken Als junior .NET Developer kom je terecht binnen een grote en internationale organisatie. Zij streven naar een positieve impact op de mens, milieu en maatschappij. Het bedrijf is oorspronkelijk een familiebedrijf en werkt aan de productie van hoogwaardige en technische systemen voor de gezondheidszorg. Momenteel willen zij betere ontwikkelprocessen creëren op internationaal gebied en staat kwaliteit en veiligheid voor hun op nummer 1! Als junior .NET Developer werk je aan het ontwikkelen van verbeterde

Bekijk vacature »

Backend developer

Functie omschrijving Ben jij graag bezig met de back-end van applicaties? Zou je dit graag willen doen voor een kleine werkgever waar ook tijd is voor een drankje op zijn tijd? Je taken hierbij zullen bestaan uit: Gebruik maken van de volgende technieken: .NET (core), C#, SQL, XML, MVC, JSON, REST & SOAP API. Gebruik maken van de volgende tools: Visual Studio, GIT, Jira, Jenkins. Bovengenoemde technieken en tools ga je gebruiken om: Nieuwe functionaliteiten te ontwikkelen. Wijzigingsverzoeken van klanten uitvoeren. Verzorgen van koppelingen tussen data. Bedrijfsprofiel Jouw nieuwe werkgever bevindt zich in regio Raamdonksveer en bieden oplossingen op gebied

Bekijk vacature »

Back-end Developer

Functieomschrijving Heb jij kort geleden jouw HBO ICT diploma in ontvangst mogen nemen? Of ben je toe aan een nieuwe uitdaging? Voor een gewaardeerde werkgever in regio Oosterhout zijn wij op zoek naar een back-end developer. Kennis of ervaring met C# & SQL is een must! Je bent verantwoordelijk voor de beheer en ontwikkeling van de software; Je draagt bij aan de implementatie van aanpassingen, verbeteringen en aanvullingen in de C# based applicaties; Je test de software en ontwikkelt deze door; Je houdt je bezig met het ontwikkelen van nieuwe functionaliteiten; Je brengt de aanpassingssuggesties van klanten in kaart, om

Bekijk vacature »

.NET Developer te Naarden

Bedrijfsomschrijving Voor mijn klant ben ik op zoek naar een .NET Developer om het huidige team te komen versterken. Deze organisatie bevindt zich in de logistieke sector, en zij hebben een eigen ERP systeem ontwikkeld dat zij inzetten ter optimalisatie van de logistieke processen van haar eindklanten. Deze organisatie bestaat inmiddels al ruim 20 jaar, waarbij zij een duidelijke missie hebben, namelijk: het werk van de eindklant makkelijker maken door de systemen die zij leveren. Ze werken over heel de wereld, wat deze organisatie een echte internationale speler maakt. Binnen de organisatie kenmerken ze zich door een dynamische en professionele

Bekijk vacature »

Java developer Zorgsysteem

Dit ga je doen Werken aan het eigen gebouwde zorgsysteem; Verbeteringen maken en toepassen binnen de applicatie; Jij gaat werken aan de Back-end van de applicatie en sporadisch werk je mee aan de Front-end; Samenwerken met andere teams voor een optimaal resultaat; Jij kan 'clean' werken en high quality code schrijven; Jij werkt resultaatgericht. Hier ga je werken De organisatie houdt zich bezig met diverse applicaties met betrekking tot zorgregistratie. Dankzij hun systeem komt alle informatie, omtrent de zorg van een patiënt, op een overzichtelijke en toegankelijke manier samen in één systeem te staan. Op deze manier is deze informatie

Bekijk vacature »

Medior Java developer (fullstack)

Wat je gaat doen: Of beter nog, wat wil jij doen? Binnen DPA GEOS zijn we dan ook op zoek naar enthousiaste Java developers om ons development team te versterken. Als Java developer werk je in Agile/Scrum teams bij onze klanten en daarbij kun je eventueel ook andere ontwikkelaars begeleiden in het softwareontwikkelproces. Verder draag je positief bij aan de teamgeest binnen een projectteam en je kijkt verder dan je eigen rol. Je gaat software maken voor verschillende opdrachtgevers in jouw regio. Je bent een professional die het IT-vak serieus neemt en kwaliteit levert. Je leert snel vanwege je diepgaande

Bekijk vacature »

SAP HANA Developer

Vacature details Vakgebied: Software/IT Opleiding: Senior Werklocatie: Veldhoven Vacature ID: 13382 Introductie We is looking for a HANA Developer to work for our client. The candidate has to have an experience in building Data Intensive Applications (DIA’s). The role of a HANA Developer at ASML involves working on building Data Intensive Applications in an industrial/enterprise environment. The primary responsibility is to handle data from various sources and determine the best way to structure it for use by data analysts, who will run queries and algorithms against it for predictive and prescriptive analytics through machine learning. Wat verwachten we van jou?

Bekijk vacature »

Front-end React developer

Functie Het frontend team bestaat momenteel uit 4 dedicated front-enders en is hard aan het groeien! Ook werken er diverse designers waar je veel mee schakelt. Samen leveren jullie een essentiële bijdrage aan de applicaties die ze voor hun klanten realiseren, jij bent hierin de schakel tussen de eindgebruiker en de slimme backend. Je werkt in het frontend team samen met de backend teams en product owners om te zorgen dat onze applicaties een fijne gebruikerservaring opleveren. Ze werken o.a. met: React, Atomic design, Styled components, JavaScript / TypeScript, NPM, Webpack Blade templates, HTML, SCSS, Git flow. Eisen • HBO

Bekijk vacature »

Junior PHP (Laravel) Developer

Functie omschrijving Wij zijn op zoek naar een PHP Laravel Developer! Sta je aan het begin van je carrière en ben je op zoek naar een leuke baan? Lees dan verder! Voor een softwarebedrijf in omgeving van Schiphol zijn wij op zoek naar een ervaren PHP (Laravel) Developer. Je gaat je bezighouden met het ontwikkelen van innovatieve bedrijfsapplicaties. Samen met het team, bestaande uit designers en developers, maak je mooie oplossingen voor bedrijven in diverse branches. Je zorgt dat de opgeleverde websites perfect werken en de klant meer dan tevreden is. Je kunt rekenen op een afwisselende baan met leuke

Bekijk vacature »

Integratie expert - Java Developer

Dit ga je doen Nieuw koppelingen ontwerpen, ontwikkelen en implementeren; Je schakelt met de klanten om hen zo goed mogelijk van dienst te zijn. Strategisch kijken naar nieuwe mogelijkheden op bestaande of nieuwe koppelingen zo effectief mogelijk te realiseren; Je bestaande toolset afwegen tegen nieuwe mogelijkheden om integratiedoelen steeds effectiever en/of effcienter te bewerkstelligen; Bestaande software koppelingen beheren, dit zijn koppelingen met zowel interne als externe systemen; Overleg met zowel directe collega's als met stakeholders om nieuwe integratieplannen concreet te maken; Je kunt de junioren meenemen op sleeptouw. Hier ga je werken Onze klant is op zoek naar een ervaren

Bekijk vacature »

Traineeship ICT regio Amsterdam/Utrecht

Wat ga je doen? Het traineeship begint met een fulltime maand cursussen en praktijkdagen, waarin je de basis van het IT-vak leert op de Shared Servicedesk (SSD). Daarnaast ga je meteen aan de slag voor je eerste certificering! (ITILv4). Je start in een groep met 4 tot 10 deelnemers, waarmee jij gedurende die maand optrekt en je kennis kunt delen. Na het voltooien van de eerste maand ga je direct voor een langere periode aan de slag bij één van onze klanten of blijf je intern bij ons op de Shared Servicedesk. Je bent het eerste aanspreekpunt van de eindgebruikers

Bekijk vacature »

Developer Angular & Kotlin

Dit ga je doen Het (door)ontwikkelen van mobiele apps en webapplicaties; Het opstellen van technisch ontwerp en het bespreken van ontwerpen met de software architect; Het uitvoeren van werkzaamheden op het gebied van technisch testen; Het in de gaten houden van nieuwe ontwikkelingen op jouw vakgebied en het adviseren van de organisatie hierover. Hier ga je werken Het gaat om een bekend internationaal handelsbedrijf met ruim 800 medewerkers, verdeeld over verschillende deelbedrijven. Deze organisatie is van oorsprong een familiebedrijf, er wordt hard gewerkt, er heerst een no nonsense en doeners mentaliteit, een informele sfeer en er is een mix van

Bekijk vacature »
Marcus geleyn

marcus geleyn

24/07/2023 11:56:33
Quote Anchor link
Ik probeer al enkele dagen een eenvoudig script aan het werk te krijgen met voorbeelden, maar het lukt me niet. Kan iemand mij wat verder helpen aub? Alvast bedankt!

Dit zijn de scriptjes om gegevens weg te schrijven naar een database:

2-reserve.php
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
46
47
48
49
50
51
52
53
54
55
56
57
58
59
60
61
62
63
64
65
66
67
68
69
70
71
72
73
74
75
76
77
78
79
80
81
<?php
class Reservation {
  // (A) CONSTRUCTOR - CONNECT TO DATABASE
  private $pdo; // pdo object
  private $stmt; // sql statement
  public $error; // error message
  function construct() {
    $this->pdo = new PDO(
      "mysql:host=**knip**" . DB_HOST . "dbname=**knip**" . DB_NAME . "charset=utf8mb4" . DB_CHARSET . "dbuser=**knip**" . DB_USER . "dbpassword=**knip**" .  DB_PASSWORD, [
      PDO::ATTR_ERRMODE => PDO::ERRMODE_EXCEPTION,
      PDO::ATTR_DEFAULT_FETCH_MODE => PDO::FETCH_NAMED
    ]);
  }


  
  class DatabaseConnection {
   public function __construct() {
      try {
         return new PDO('mysqli:host=xxx;dbname=xxx', 'root', '');            
      }
catch(PDOException $e) {
          exit('Database error');
      }
   }
}

  
  
  // (B) DESTRUCTOR - CLOSE DATABASE CONNECTION
  function destruct() {
    $this->pdo = null;
    $this->stmt = null;
  }


  // (C) HELPER - EXECUTE SQL QUERY
  function query ($sql, $data=null) : void {
    $this->stmt = $this->pdo->prepare($sql);
    $this->stmt->execute($data);
  }


  // (D) SAVE RESERVATION
  function save ($date, $slot, $name, $email, $tel, $notes="") {
    // (D1) CHECKS & RESTRICTIONS
    // @TODO - ADD YOUR OWN RULES & REGULATIONS HERE
    // MAX # OF RESERVATIONS ALLOWED?
    // USER CAN ONLY BOOK X DAYS IN ADVANCE?
    // USER CAN ONLY BOOK A MAX OF X SLOTS WITHIN Y DAYS?
    // (D2) DATABASE ENTRY

    $this->query(
      "INSERT INTO reservations (`res_date`, `res_slot`, `res_name`, `res_email`, `res_tel`, `res_notes`) VALUES (?,?,?,?,?,?)",
      [
$date, $slot, $name, $email, $tel, $notes]
    );


    // (D3) EMAIL
    // @TODO - REMOVE IF YOU WANT TO MANUALLY CALL TO CONFIRM OR SOMETHING
    // OR EMAIL THIS TO A MANAGER OR SOMETHING

    $subject = "Reservation Received";
    $message = "Thank you, we have received your request and will process it shortly.";
    @
mail($email, $subject, $message);
    return true;
  }


  // (E) GET RESERVATIONS FOR THE DAY
  function getDay ($day="") {
    // (E1) DEFAULT TO TODAY
    if ($day=="") { $day = date("Y-m-d"); }

    // (E2) GET ENTRIES
    $this->query("SELECT * FROM reservations WHERE res_date=?", [$day]);
    return $this->stmt->fetchAll();
  }
}


// (F) DATABASE SETTINGS - CHANGE THESE TO YOUR OWN!
define("DB_HOST", "***************");
define("DB_NAME", "*************");
define("DB_CHARSET", "utf8mb4");
define("DB_USER", "********");
define("DB_PASSWORD", "*********");

// (G) NEW RESERVATION OBJECT
$_RSV = new Reservation();
?>


tweede script: 3-reservation-php
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
46
47
48
49
50
51
52
53
54
55
56
57
58
59
60
61
62
63
64
65
66
67
68
69
70
71
72
73
74
75
76
77
<!DOCTYPE html>
<html>
  <head>
    <title>DUMMY RESERVATION PAGE</title>
    <meta charset="utf-8">
    <link href="3-theme.css" rel="stylesheet">
  </head>
  <body>
    <?php
    // (A) PROCESS RESERVATION
    if (isset($_POST["date"])) {
      require "2-reserve.php";
      if ($_RSV->save(
        $_POST["date"], $_POST["slot"], $_POST["name"],
        $_POST["email"], $_POST["tel"], $_POST["notes"])) {
        echo "<div class='note'>Reservation saved.</div>";
      }
else { echo "<div class='note'>".$_RSV->error."</div>"; }
    }

    ?>


    <!-- (B) RESERVATION FORM -->
    <form id="resForm" method="post" target="_self">
      <label>Name</label>
      <input type="text" required name="name" value="Jon Doe">

      <label>Email</label>
      <input type="email" required name="email" value="[email protected]">

      <label>Telephone Number</label>
      <input type="text" required name="tel" value="123456789">

      <label>Notes (if any)</label>
      <input type="text" name="notes" value="Testing">

      <?php
      // @TODO - MINIMUM DATE (TODAY)
      // $mindate = date("Y-m-d", strtotime("+2 days"));

      $mindate = date("Y-m-d");
      ?>

      <label>Reservation Date</label>
      <input type="date" required name="date" min="<?=$mindate?>">

      <label>Reservation Slot</label>
      <select name="slot">
        <option value="AM">AM</option>
        <option value="PM">PM</option>
      </select>

      <input type="submit" value="Submit">
    </form>
  </body>
</html>


Derde script: 4-report.php
<?php
// (A) GET ALL RESERVATIONS
require "2-reserve.php";
$all = $_RSV->getDay();

// (B) OUTPUT CSV
header("Content-Type: text/csv");
header("Content-Disposition: attachment;filename=reservations.csv");
if (count($all)==0) { echo "No reservations"; }
else {
  // (B1) FIRST ROW - HEADERS
  foreach ($all[0] as $k=>$v) { echo "$k,"; }
  echo "\r\n";

  // (B2) RESERVATION DETAILS
  foreach ($all as $r) {
    foreach ($r as $k=>$v) { echo "$v,"; }
    echo "\r\n";
  }
}

?>

Gewijzigd op 24/07/2023 14:48:34 door - Ariën -
 
PHP hulp

PHP hulp

27/04/2024 15:13:57
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

24/07/2023 12:36:04
Quote Anchor link
We missen wel wat details met wat er volgens jouw waar fout gaat.
Ook is het niet handig om je mail-fucntie te onderdrukken. En ik raad aan om hier ook een if-else statement in te bouwen. het wil wel eens gebeuren dat mail() soms een false geeft, en ook dát wil je graag opvangen.

Zie ook je PM van huishoudelijke aard die ik je zo stuur.
Gewijzigd op 24/07/2023 12:42:21 door - Ariën -
 
Marcus geleyn

marcus geleyn

24/07/2023 14:39:11
Quote Anchor link
Onderstaande foutmelding verschijnt steeds...

Fatal error: Uncaught PDOException: SQLSTATE[HY000] [2019] Unknown character set in /customers/7/5/6/nouvelle-cuisine.be/httpd.www/reservaties/2-reserve.php:8 Stack trace: #0 /customers/7/5/6/nouvelle-cuisine.be/httpd.www/reservaties/2-reserve.php(8): PDO->__construct('mysql:host=nouv...', 'nouvelle_cuisin...', Object(SensitiveParameterValue), Array) #1 /customers/7/5/6/nouvelle-cuisine.be/httpd.www/reservaties/2-reserve.php(70): Reservation->__construct() #2 /customers/7/5/6/nouvelle-cuisine.be/httpd.www/reservaties/3-reservation.php(12): require('/customers/7/5/...') #3 {main} thrown in /customers/7/5/6/nouvelle-cuisine.be/httpd.www/reservaties/2-reserve.php on line 8

het script werd gedownload van https://code-boxx.com/simple-php-reservation-system/
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

24/07/2023 14:43:36
Quote Anchor link
Hardcoded noem je al utf8mb4, maar daarna nog eens in je define. Dus dan krijg je utf8mb4utf8mb4. En dat klopt niet. :-p

Idem dito voor de rest in de connect.

Je hebt het zelf verkeerd ingevuld.
Gewijzigd op 24/07/2023 14:45:12 door - Ariën -
 
Marcus geleyn

marcus geleyn

24/07/2023 14:52:13
Quote Anchor link
ik heb onderstaande verandering ingevoerd, maar dan volgt er een andere foutmelding...

function __construct() {
$this->pdo = new PDO(
"mysql:host=" . DB_HOST . ";dbname=" . DB_NAME . ";charset=" . DB_CHARSET,
DB_USER, DB_PASSWORD, [
PDO::ATTR_ERRMODE => PDO::ERRMODE_EXCEPTION,
PDO::ATTR_DEFAULT_FETCH_MODE => PDO::FETCH_NAMED
]);
}

Fatal error: Uncaught PDOException: SQLSTATE[HY000] [1045] Access denied for user 'nouvelle_cuisine_bereservaties'@'10.27.53.18' (using password: YES) in /customers/7/5/6/nouvelle-cuisine.be/httpd.www/reservaties/2-reserve.php:8 Stack trace: #0 /customers/7/5/6/nouvelle-cuisine.be/httpd.www/reservaties/2-reserve.php(8): PDO->__construct('mysql:host=loca...', 'nouvelle_cuisin...', Object(SensitiveParameterValue), Array) #1 /customers/7/5/6/nouvelle-cuisine.be/httpd.www/reservaties/2-reserve.php(70): Reservation->__construct() #2 /customers/7/5/6/nouvelle-cuisine.be/httpd.www/reservaties/3-reservation.php(12): require('/customers/7/5/...') #3 {main} thrown in /customers/7/5/6/nouvelle-cuisine.be/httpd.www/reservaties/2-reserve.php on line 8
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

24/07/2023 15:01:55
Quote Anchor link
Ik wil niet opdringerig zijn, maar ik raad je aan om je privé bericht goed te lezen.
 
Marcus geleyn

marcus geleyn

24/07/2023 16:05:34
Quote Anchor link
OK, begrepen en bedankt voor nota!

Nu over het probleem,...is dat script aan het praten te krijgen of beter meteen de prullenmand in?
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

24/07/2023 16:11:53
Quote Anchor link
Dit probleem heeft niks met je script te maken, maar met je inloggegevens die niet lijken te kloppen.
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

23/08/2023 10:50:26
Quote Anchor link
Is het nog gelukt, Marcus? Graag een terugkoppeling.
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.