Fatal error: Uncaught Error...

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Front end developer

Functie Jij als front end developer gaat werken binnen de teams van onze klant, uiteraard met alle moderne technieken. Opdrachten worden echt gericht op jouw leerdoelen en jouw behoeftes. Wij hebben een omgeving gecreëerd waarin je echt jezelf kan zijn en waar echt gekeken wordt naar jouw voorkeuren. Maak je een fout? Geen probleem, leer ervan en dan ga weer door. Door de variëteit aan werk kun je in verschillende omgevingen een kijkje nemen en dus jezelf snel ontwikkelen. Eisen Je bent communicatief vaardig en houdt van een dynamische omgeving Je hebt HBO werk- en denkniveau Je hebt gedegen kennis

Bekijk vacature »

Medior/senior Front-end developer

Functie Je maakt deel uit van een DevOps Scrum team en werkt samen met back-end developers, test-engineers, interaction designers en een projectmanager. Er zijn verschillende groepen Scrum teams. Een roadmap team is jouw ‘’thuisbasis’’, daar wordt gewerkt aan doorontwikkeling van bestaande omgevingen voor een aantal klanten. Hiernaast zijn er projectteams waar nieuwe omgevingen worden gebouwd, of grote complexe wijzigingen worden doorgevoerd op bestaande omgevingen. Je kunt (afhankelijk van jouw wensen en doelen) dus afwisselend werken in beide teams. Hiernaast participeer je in het Chapter Front-end development waar gezamenlijk kennis en ervaring wordt gedeeld. Als Front-end developer is het jouw doel

Bekijk vacature »

Database Developer

Functieomschrijving Heb jij ongeveer 3 jaar ervaring als Database Developer met MS SQL of een vergelijkbare database? Wil jij werken voor een ambitieuze werkgever in regio Tilburg waar jij volledig de mogelijkheid krijgt jezelf te ontwikkelen? Lees dan snel verder! Hoe ziet jouw takenpakket eruit? Je gaat projecten gedurende het hele proces begeleiden. Je sluit aan bij afspraken met klanten om hun processen helder te krijgen. Vervolgens voer jij het project uit en zorgt dat dit zo goed mogelijk verloopt; Je werkt aan nieuwe softwareoplossingen die de logistieke processen verbeteren of vernieuwen; Je houdt je bezig met het ontwikkelen van

Bekijk vacature »

C# Ontwikkelaar

In het kort Als C# .NET Core ontwikkelaar ga je binnen onze business unit Transport en Logistiek aan de slag complexe maatwerk software voor bedrijf kritische systemen binnen de technische automatisering. Denk bijvoorbeeld een IoT-oplossing voor de logistieke sector waarbij we van ruim 200.000 machines de telemetrie en events verwerken. We zijn actief in de distributielogistiek, havenlogistiek en productielogistiek. Naast C# en .NET Core maken we ook gebruik van Azure technologie. En als trotse Microsoft Gold Partner leren we graag van en met jou. Wil jij jezelf blijven ontwikkelen binnen de technische automatisering met .NET, dan gaan we deze uitdaging

Bekijk vacature »

C#.NET developer

Functie Het development team bestaat momenteel uit vijf backend C#/.NET ontwikkelaars. Op dit moment zit één ontwikkelaar dedicated op de mobiele applicatie. Als team werk je samen aan het zelf ontwikkelde software platform. Dit bestaat uit zowel apps als websites. Om het systeem door meer dan honderdduizenden gebruikers wordt gebruikt is het bijna vanzelfsprekend dat de kwaliteit van het product hoog moet liggen. Het systeem bestaat uit drie projecten. Je werkt dus aan deze drie projecten waarbij de focus op z’n tijd verschuift. De technieken die worden toegepast zijn o.a. .NET Core, Xamarin, C# en MVC. Je zal dus met

Bekijk vacature »

Front-End React Developer

As a Front-End React Developer you improve the user-experience of our web applications for your colleagues in Coolblue. How do I become a Front-End React Developer at Coolblue? As a Front-End React Developer you are responsible for developing user interface components and implementing them using React.js concepts and workflows. You work with the UX Designer and get energy from coming up with creative solutions and present these within the team. During the day you gather and welcome feedback on your technical and soft skills. Would you like to become a Front-End React Developer at Coolblue? Read below if the job

Bekijk vacature »

Senior .Net developer

Sogeti is een organisatie met een goede werksfeer en zo min mogelijk hiërarchische verhoudingen. Ga je bij ons als .Net Developer aan de slag? Dan werk je dagelijks met collega’s aan de mooiste IT-projecten. Deze snelgroeiende groep collega’s krijgt energie van hun vak en dat merk je op de werkvloer. Natuurlijk krijg jij de mogelijkheid je te certificeren. We organiseren regelmatig technische Meet-ups en doen we veel aan kennisdeling. Mede hierdoor zij wij dit jaar Microsoft Partner of the year geworden. Sogetisten staan klaar voor elkaar, hebben lol met elkaar en daarmee behalen we de mooiste resultaten! Werken bij Sogeti

Bekijk vacature »

.NET developer

Wat ga je doen als Full stack .NET developer Microsoft 365? Je stelt je op als sparringpartner voor het team en PO over toekomstige functionaliteiten, architectuur en mogelijke nieuwe producten. Je bent mede-verantwoordelijk voor het vertalen en omzetten van een user story in een passend technisch design. Je implementeert functionaliteiten op basis van een technisch design en user story. Je bent mede-verantwoordelijk voor het beheer van Azure DevOps, waaronder het beheer van GIT, Build Pipelines, Release Pipelines en geautomatiseerde testen. Hier herken jij jezelf in Hbo werk- en denkniveau of hoger aangevuld met relevante certificeringen en/of cursussen; Minimaal 3 jaar

Bekijk vacature »

Java Developer

Functieomschrijving Are you an experienced Java Developer who wants to be challenged? Then this is your job! As a Java Developer, you are co-responsible for building custom applications within our extensive IT landscape. Development takes place on both the back-end side (Spring/JEE). Together with the IT department, you are responsible for the daily adjustments and expansions of our IT systems. In addition, you will work in small scrum teams using the Agile methodologies. Besides the realization of our in-house systems, you are responsible for the roll-out of the application (version) as well as the operational support after going live. Team

Bekijk vacature »

Java developer (remote)

Functie Wat ga je doen als Java Developer? Jij als Java ontwikkelaar komt te werken in 1 van onze SCRUM teams. Momenteel werken er zo’n 30 ontwikkelaars binnen onze organisatie waarbij jij de brug slaat tussen het bouwen van verschillende functionaliteiten binnen onze applicaties en deze vervolgens te integreren in onze centrale hub. Je start je dag om 9 uur met een stand up en dan pak je jouw taken op voor de dag. Hieronder een aantal taken die jij zal uitvoeren: – Het bedenken en uitbouwen van features binnen de verschillende applicaties – Onderhouden van CI/CD pipelines – Bezighouden

Bekijk vacature »

Embedded Developer C++

Functie omschrijving Ben jij op zoek naar een leuke uitdaging als Embedded Developer, zoek dan niet verder! Voor een leuke opdrachtgever in omgeving Rotterdam zijn wij op zoek naar een Embedded Developer die graag met Embedded Devices werkt. Je zult verantwoordelijk worden voor het ontwikkelen en onderhouden van diverse producten. Jouw specialisatie ligt op het vlak van software, hardware en back-end. Dit bedrijf is gespecialiseerd in het ontwerpen van software voor een unieke industrie. Wil jij betrokken worden bij een proces dat loopt van ontwikkeling tot installatie? Waarbij je bezig zult zijn met perfecte systemen die geleverd worden aan binnen

Bekijk vacature »

Medior/Senior Front-end Developers gezocht (Utrech

Functie Het team bestaat uit 10+ gespecialiseerde (veel senior) front-end ontwikkelaars en ontwerpers die werken aan projecten voor klanten van verschillende groottes (kan twee jaar bezig zijn met 1 klant). Je helpt klanten met ingewikkelde front-end vraagstukken, hierbij kun je denken aan: UX/UI design, CI/CD, architectuur en integratie met back-end systemen. De werkzaamheden verricht je op locatie bij de klant, dit is vaak in de Randstad. De organisatiestructuur is plat en er heerst een informele sfeer, zo kun je met vragen dus terecht bij de directie. Er wordt veel nadruk gelegd op het bevorderen van persoonlijke ontwikkeling door middel van

Bekijk vacature »

Software Developer

Dit ga je doen Je bent verantwoordelijk voor de warehouse applicatie die een integratie heeft met de PLC laag; Je ontwikkelt in C#/.Net; Je bent verantwoordelijk voor het ontwikkelen van interfaces en het visualiseren van componenten; Je denkt mee over het design voor business oplossingen; Je bent verantwoordelijk voor het testen van de gebouwde oplossing. Hier ga je werken Voor een internationale organisatie in de transport zijn wij momenteel op zoek naar een Software Developer. Ze zijn wereldwijd de grootste speler en lopen voorop met het automatiseren van alle processen van de warehouses. Op dit moment wordt er nog gebruik

Bekijk vacature »

Traineeship Full Stack .NET Developer

Dit ga je doen Start op 7 augustus 2023 bij de Experis Academy en ontwikkel jezelf tot een gewilde Full Stack .NET Developer. Maar hoe ziet het traineeship eruit en wat kun je verwachten? Periode 1 De eerste 3 maanden volg je fulltime, vanuit huis, een op maat gemaakte training in teamverband. Je leert belangrijke theorie en krijgt kennis van de benodigde vaardigheden en competenties die nodig zijn om de IT-arbeidsmarkt te betreden. Zowel zelfstandig als in teamverband voer je praktijkopdrachten op het gebied van front- en backend development uit. Wat er per week op het programma staat kun je

Bekijk vacature »

C# Ontwikkelaar

Functieomschrijving Voor een software ontwikkelaar in de omgeving van Vught zijn we op zoek naar een gemotiveerde C# ontwikkelaar. Deel jij hun passie voor development en dan vooral in C#.NET? Dan kan dit wel eens jouw droombaan zijn! Jouw werkzaamheden zullen er ongeveer als volgt uit gaan zien Door de wensen van de klant goed te begrijpen ga jij aan de slag dit om te zetten naar passende oplossingen en werk je deze uit tot een sterk eindproduct. Je gaat je bezighouden met de ontwikkeling van webapplicaties en websites, dit doe je door middel van ASP.NET, MVC Frameworks en C#.

Bekijk vacature »
Marcus geleyn

marcus geleyn

24/07/2023 11:56:33
Quote Anchor link
Ik probeer al enkele dagen een eenvoudig script aan het werk te krijgen met voorbeelden, maar het lukt me niet. Kan iemand mij wat verder helpen aub? Alvast bedankt!

Dit zijn de scriptjes om gegevens weg te schrijven naar een database:

2-reserve.php
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
46
47
48
49
50
51
52
53
54
55
56
57
58
59
60
61
62
63
64
65
66
67
68
69
70
71
72
73
74
75
76
77
78
79
80
81
<?php
class Reservation {
  // (A) CONSTRUCTOR - CONNECT TO DATABASE
  private $pdo; // pdo object
  private $stmt; // sql statement
  public $error; // error message
  function construct() {
    $this->pdo = new PDO(
      "mysql:host=**knip**" . DB_HOST . "dbname=**knip**" . DB_NAME . "charset=utf8mb4" . DB_CHARSET . "dbuser=**knip**" . DB_USER . "dbpassword=**knip**" .  DB_PASSWORD, [
      PDO::ATTR_ERRMODE => PDO::ERRMODE_EXCEPTION,
      PDO::ATTR_DEFAULT_FETCH_MODE => PDO::FETCH_NAMED
    ]);
  }


  
  class DatabaseConnection {
   public function __construct() {
      try {
         return new PDO('mysqli:host=xxx;dbname=xxx', 'root', '');            
      }
catch(PDOException $e) {
          exit('Database error');
      }
   }
}

  
  
  // (B) DESTRUCTOR - CLOSE DATABASE CONNECTION
  function destruct() {
    $this->pdo = null;
    $this->stmt = null;
  }


  // (C) HELPER - EXECUTE SQL QUERY
  function query ($sql, $data=null) : void {
    $this->stmt = $this->pdo->prepare($sql);
    $this->stmt->execute($data);
  }


  // (D) SAVE RESERVATION
  function save ($date, $slot, $name, $email, $tel, $notes="") {
    // (D1) CHECKS & RESTRICTIONS
    // @TODO - ADD YOUR OWN RULES & REGULATIONS HERE
    // MAX # OF RESERVATIONS ALLOWED?
    // USER CAN ONLY BOOK X DAYS IN ADVANCE?
    // USER CAN ONLY BOOK A MAX OF X SLOTS WITHIN Y DAYS?
    // (D2) DATABASE ENTRY

    $this->query(
      "INSERT INTO reservations (`res_date`, `res_slot`, `res_name`, `res_email`, `res_tel`, `res_notes`) VALUES (?,?,?,?,?,?)",
      [
$date, $slot, $name, $email, $tel, $notes]
    );


    // (D3) EMAIL
    // @TODO - REMOVE IF YOU WANT TO MANUALLY CALL TO CONFIRM OR SOMETHING
    // OR EMAIL THIS TO A MANAGER OR SOMETHING

    $subject = "Reservation Received";
    $message = "Thank you, we have received your request and will process it shortly.";
    @
mail($email, $subject, $message);
    return true;
  }


  // (E) GET RESERVATIONS FOR THE DAY
  function getDay ($day="") {
    // (E1) DEFAULT TO TODAY
    if ($day=="") { $day = date("Y-m-d"); }

    // (E2) GET ENTRIES
    $this->query("SELECT * FROM reservations WHERE res_date=?", [$day]);
    return $this->stmt->fetchAll();
  }
}


// (F) DATABASE SETTINGS - CHANGE THESE TO YOUR OWN!
define("DB_HOST", "***************");
define("DB_NAME", "*************");
define("DB_CHARSET", "utf8mb4");
define("DB_USER", "********");
define("DB_PASSWORD", "*********");

// (G) NEW RESERVATION OBJECT
$_RSV = new Reservation();
?>


tweede script: 3-reservation-php
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
46
47
48
49
50
51
52
53
54
55
56
57
58
59
60
61
62
63
64
65
66
67
68
69
70
71
72
73
74
75
76
77
<!DOCTYPE html>
<html>
  <head>
    <title>DUMMY RESERVATION PAGE</title>
    <meta charset="utf-8">
    <link href="3-theme.css" rel="stylesheet">
  </head>
  <body>
    <?php
    // (A) PROCESS RESERVATION
    if (isset($_POST["date"])) {
      require "2-reserve.php";
      if ($_RSV->save(
        $_POST["date"], $_POST["slot"], $_POST["name"],
        $_POST["email"], $_POST["tel"], $_POST["notes"])) {
        echo "<div class='note'>Reservation saved.</div>";
      }
else { echo "<div class='note'>".$_RSV->error."</div>"; }
    }

    ?>


    <!-- (B) RESERVATION FORM -->
    <form id="resForm" method="post" target="_self">
      <label>Name</label>
      <input type="text" required name="name" value="Jon Doe">

      <label>Email</label>
      <input type="email" required name="email" value="[email protected]">

      <label>Telephone Number</label>
      <input type="text" required name="tel" value="123456789">

      <label>Notes (if any)</label>
      <input type="text" name="notes" value="Testing">

      <?php
      // @TODO - MINIMUM DATE (TODAY)
      // $mindate = date("Y-m-d", strtotime("+2 days"));

      $mindate = date("Y-m-d");
      ?>

      <label>Reservation Date</label>
      <input type="date" required name="date" min="<?=$mindate?>">

      <label>Reservation Slot</label>
      <select name="slot">
        <option value="AM">AM</option>
        <option value="PM">PM</option>
      </select>

      <input type="submit" value="Submit">
    </form>
  </body>
</html>


Derde script: 4-report.php
<?php
// (A) GET ALL RESERVATIONS
require "2-reserve.php";
$all = $_RSV->getDay();

// (B) OUTPUT CSV
header("Content-Type: text/csv");
header("Content-Disposition: attachment;filename=reservations.csv");
if (count($all)==0) { echo "No reservations"; }
else {
  // (B1) FIRST ROW - HEADERS
  foreach ($all[0] as $k=>$v) { echo "$k,"; }
  echo "\r\n";

  // (B2) RESERVATION DETAILS
  foreach ($all as $r) {
    foreach ($r as $k=>$v) { echo "$v,"; }
    echo "\r\n";
  }
}

?>

Gewijzigd op 24/07/2023 14:48:34 door - Ariën -
 
PHP hulp

PHP hulp

09/05/2024 19:29:47
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

24/07/2023 12:36:04
Quote Anchor link
We missen wel wat details met wat er volgens jouw waar fout gaat.
Ook is het niet handig om je mail-fucntie te onderdrukken. En ik raad aan om hier ook een if-else statement in te bouwen. het wil wel eens gebeuren dat mail() soms een false geeft, en ook dát wil je graag opvangen.

Zie ook je PM van huishoudelijke aard die ik je zo stuur.
Gewijzigd op 24/07/2023 12:42:21 door - Ariën -
 
Marcus geleyn

marcus geleyn

24/07/2023 14:39:11
Quote Anchor link
Onderstaande foutmelding verschijnt steeds...

Fatal error: Uncaught PDOException: SQLSTATE[HY000] [2019] Unknown character set in /customers/7/5/6/nouvelle-cuisine.be/httpd.www/reservaties/2-reserve.php:8 Stack trace: #0 /customers/7/5/6/nouvelle-cuisine.be/httpd.www/reservaties/2-reserve.php(8): PDO->__construct('mysql:host=nouv...', 'nouvelle_cuisin...', Object(SensitiveParameterValue), Array) #1 /customers/7/5/6/nouvelle-cuisine.be/httpd.www/reservaties/2-reserve.php(70): Reservation->__construct() #2 /customers/7/5/6/nouvelle-cuisine.be/httpd.www/reservaties/3-reservation.php(12): require('/customers/7/5/...') #3 {main} thrown in /customers/7/5/6/nouvelle-cuisine.be/httpd.www/reservaties/2-reserve.php on line 8

het script werd gedownload van https://code-boxx.com/simple-php-reservation-system/
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

24/07/2023 14:43:36
Quote Anchor link
Hardcoded noem je al utf8mb4, maar daarna nog eens in je define. Dus dan krijg je utf8mb4utf8mb4. En dat klopt niet. :-p

Idem dito voor de rest in de connect.

Je hebt het zelf verkeerd ingevuld.
Gewijzigd op 24/07/2023 14:45:12 door - Ariën -
 
Marcus geleyn

marcus geleyn

24/07/2023 14:52:13
Quote Anchor link
ik heb onderstaande verandering ingevoerd, maar dan volgt er een andere foutmelding...

function __construct() {
$this->pdo = new PDO(
"mysql:host=" . DB_HOST . ";dbname=" . DB_NAME . ";charset=" . DB_CHARSET,
DB_USER, DB_PASSWORD, [
PDO::ATTR_ERRMODE => PDO::ERRMODE_EXCEPTION,
PDO::ATTR_DEFAULT_FETCH_MODE => PDO::FETCH_NAMED
]);
}

Fatal error: Uncaught PDOException: SQLSTATE[HY000] [1045] Access denied for user 'nouvelle_cuisine_bereservaties'@'10.27.53.18' (using password: YES) in /customers/7/5/6/nouvelle-cuisine.be/httpd.www/reservaties/2-reserve.php:8 Stack trace: #0 /customers/7/5/6/nouvelle-cuisine.be/httpd.www/reservaties/2-reserve.php(8): PDO->__construct('mysql:host=loca...', 'nouvelle_cuisin...', Object(SensitiveParameterValue), Array) #1 /customers/7/5/6/nouvelle-cuisine.be/httpd.www/reservaties/2-reserve.php(70): Reservation->__construct() #2 /customers/7/5/6/nouvelle-cuisine.be/httpd.www/reservaties/3-reservation.php(12): require('/customers/7/5/...') #3 {main} thrown in /customers/7/5/6/nouvelle-cuisine.be/httpd.www/reservaties/2-reserve.php on line 8
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

24/07/2023 15:01:55
Quote Anchor link
Ik wil niet opdringerig zijn, maar ik raad je aan om je privé bericht goed te lezen.
 
Marcus geleyn

marcus geleyn

24/07/2023 16:05:34
Quote Anchor link
OK, begrepen en bedankt voor nota!

Nu over het probleem,...is dat script aan het praten te krijgen of beter meteen de prullenmand in?
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

24/07/2023 16:11:53
Quote Anchor link
Dit probleem heeft niks met je script te maken, maar met je inloggegevens die niet lijken te kloppen.
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

23/08/2023 10:50:26
Quote Anchor link
Is het nog gelukt, Marcus? Graag een terugkoppeling.
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.