file upload

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

C# .NET Ontwikkelaar ASP.NET

Samengevat: Deze werkgever is een inkooporganisatie. Ben jij een ervaren .Net ontwikkelaar? Heb je ervaring met .Net en C#? Vaste baan: C# .NET Developer .Net MBO HBO €3.100 - €4.300 Onze missie is: “Een essentiële bijdrage leveren aan het verlagen van de integrale kostprijs van de aangesloten groothandels, middels het bundelen van inkoopvolume en het creëren van synergie met en tussen de groothandels en leveranciers, met scherpe inkoopprijzen, goede handelscondities en gerichte dienstverlening als resultaat” Zij werken voor MKB klanten. Deze werkgever heeft veel verschillende projecten. Houd jij van afwisseling? Dan zit je bij hun goed! De branche van dit

Bekijk vacature »

Full stack developer Node.js

Functie Als fullstack JavaScript developer vind jij het uitdagend om op basis van concrete klantvragen nieuwe functionaliteiten te ontwikkelen. Bij voorkeur worden deze functionaliteiten op een bepaalde manier geprogrammeerd, zodat ze door meerdere klanten te gebruiken zijn. Je hebt dus vaak te maken met abstracte vraagstukken. Om dit te kunnen realiseren sta je nauw in contact met de product owner en/of klant. Je bent niet alleen onderdeel van het development team, maar hebt ook vaak contact met de product-owner en/of klanten om daardoor inzichten te verzamelen die leiden tot productverbeteringen. • Inzichten verzamelen bij de klant en/of product owner •

Bekijk vacature »

Software programmeur

Functieomschrijving Voor een uitdagende werkgever in regio Breda zijn wij op zoek naar een Full Stack C#.NET programmeur. Je bent verantwoordelijk voor het ontwikkelen van apps, webapplicaties en dashboards voor de eigen IOT-oplossingen. Je werkt samen met andere developers en engineers om de sensoren in machines te scannen en vervolgens de data om te zetten in management informatie voor de klanten. Taken en verantwoordelijkheden: Je gaat aan de slag met de volgende technologieën en frameworks: C#, JS frameworks, HTML, TypeScript, SQL & C++, CSS. Geen ervaring met één van deze technologieën is dan ook geen enkel probleem! Deze werkgever biedt

Bekijk vacature »

PHP Developer

Functieomschrijving Vanuit het hoofdkantoor in omgeving Roosendaal, ontwikkel je als PHP Developer niet alleen webapplicaties, maar ben je verder ook gefocust op het continu inspelen op nieuwe trends en ontwikkelingen m.b.t software development. Naast het bouwen van webapplicaties, ontwikkelen zij ook webshops en websites voor gave opdrachtgevers! Wat ga je doen? Het schrijven van schone en efficiënte codes volgens het Symfony framework; Het ontwerpen en implementeren van webapplicaties met het Symfony-framework; Onderhouden en updaten van bestaande applicaties die zijn gebouwd met het Symfony framework; Het testen van ontwikkelde applicaties om te zorgen dat ze goed functioneren en voldoen aan de

Bekijk vacature »

.NET developer

Wat ga je doen als Full stack .NET developer Microsoft 365? Je stelt je op als sparringpartner voor het team en PO over toekomstige functionaliteiten, architectuur en mogelijke nieuwe producten. Je bent mede-verantwoordelijk voor het vertalen en omzetten van een user story in een passend technisch design. Je implementeert functionaliteiten op basis van een technisch design en user story. Je bent mede-verantwoordelijk voor het beheer van Azure DevOps, waaronder het beheer van GIT, Build Pipelines, Release Pipelines en geautomatiseerde testen. Hier herken jij jezelf in Hbo werk- en denkniveau of hoger aangevuld met relevante certificeringen en/of cursussen; Minimaal 3 jaar

Bekijk vacature »

Front-end developer - working on software for arou

Functie They have recently started looking for an experienced Front-end (mobile/app) developer. Because of the short lines within the team, they are also looking for someone who can communicate with the service desk, sales and support for technical questions. You will join their IT team consisting of about 10 colleagues divided over two teams in rooms opposite each other. Half of these are involved in their front-end. You will work together with, among others, the Architect, 1 senior, 1 junior and there is a Team Leader. In terms of technology, they work with a unique tech-stack, particularly because of the

Bekijk vacature »

Junior Front-End Developer

Je maakt een vliegende start van je carrière, door meteen mee te bouwen aan de digitale oplossingen van Coolblue. Wat doe je als Junior Front-End Developer bij Coolblue? Als Junior Front-End Developer ben je meteen vanaf de start onderdeel van een development team. Je kijkt veel mee met collega’s en volgt trainingen. Op dat moment komt je wil om te blijven leren naar boven. Daarnaast pak je in de sprints ook je eigen stories op om Coolblue iedere dag een beetje beter te maken. Je sterk analytisch vermogen komt dan goed van pas! Ook Junior Front-End Developer worden bij Coolblue?

Bekijk vacature »

Senior Javascript developer

Functie Het platform is gebouwd in een moderne JavaScript stack, die gebruikt maakt van:  React.js  Redux  TypeScript  Node.js  Google Cloud functions (node.js)  Semantic UI Alle code wordt getest en beoordeeld door collega developers. De continuous integration pipeline maakt het mogelijk om elke dag waarde te leveren aan hun klanten. Het ontwikkelproces is pragmatisch en gebaseerd op Scrum. Wat je zult doen: Ten eerste kun je nadrukkelijk jouw eigen stempel drukken op de technologie, het product en de cultuur van het bedrijf. Je bent bezig met het uitwerken van de architectuur van nieuwe functionaliteiten op

Bekijk vacature »

Software developer (Python)

Functie Je komt te werken in het IT-team bestaande uit de Lead developer en 4 (medior/senior) developers. Gezamenlijk werken jullie aan de verbetering en uitbreiding van de software. Binnen het development team is er veel vrijheid en zelfstandigheid, zonder dat ze hiermee afdoen aan de kwaliteit. Zo hebben ze elke ochtend een korte stand-up (10:00 uur) en houden ze zo nu en dan pair-programming sessies. Ook is er een hele professionele ontwikkelcyclus waarbij code altijd eerst door een collega wordt getest voordat het naar deployement gaat. Je hebt in je werk oog voor kwaliteit, risico’s en het klantbelang. Communicatie met

Bekijk vacature »

Senior PHP developer

Functie Als Senior PHP developer heb je een sterke mening over de architectuur van projecten en de processen binnen het team. Je bent de sparringpartner voor je Team Lead. Ook ondersteun je met jouw kennis de minder ervaren developers in jouw team. Ze werken regelmatig aan projecten vanaf scratch en dit geeft ruimte om voor nieuwe technieken te kiezen. Naast het ontwikkelen van software ben je continue bezig om ook jezelf te ontwikkelen. Ze werken met o.a.: PHP, Laravel, Doctrine, PHP Unit, Behat, React, TypeScript, (My)SQL, Postgress, Redis, ElasticSearch, Docker, Nginx, GIT flow, JIRA, AWS. Eisen • HBO werk- en

Bekijk vacature »

PHP Laravel developer

Functie omschrijving Weet jij alles van Laravel en krijg je energie van het ontwikkelen van software hiermee? Laat snel wat van je horen want wij zoeken een PHP/Laravel developer in regio 's-Hertogenbosch. Jouw taken zullen bestaan uit: Softwareapplicaties ontwikkelen en verder optimaliseren in veel diverse projecten op basis van Agile/Scrum. Uitleg geven over software en applicaties Klantcontact hebben over bestaande applicaties. Documentatie schrijven over applicaties. Techstack: PHP, Laravel, HTML, CSS, Javascript. Bedrijfsprofiel Deze organisatie zit in de regio van 's-Hertogenbosch en is een klein softwarebedrijf. Er werken ongeveer 15 medewerkers, verdeeld in meerdere teams, zoals back-end en front-end development, projectmanagement

Bekijk vacature »

Laravel developer

Zie jij mogelijkheden om onze tooling technisch te verbeteren en uit te bouwen? Over Jobmatix Jobmatix is een innovatieve en internationale speler op het gebied van jobmarketing. Onze jobmarketing automation tool helpt organisaties bij het aantrekken van nieuw talent door vacatures digitaal, geautomatiseerd en op een efficiënte manier te adverteren en onder de aandacht te brengen bij de doelgroep op 25+ jobboards. Volledig performance-based, waarbij organisaties betalen op basis van cost per click of cost per applicant. Maandelijks wordt onze jobmarketing automation tool al gebruikt door vele directe werkgevers, intermediairs en mediabureaus, waaronder Picnic, Rijkswaterstaat, AdverOnline, Schiphol, DPA, Teleperformance en

Bekijk vacature »

C++ Developer

Functieomschrijving Ben jij als software engineer toe aan een nieuwe uitdaging? Dan zijn wij op zoek naar jou! Voor het maken van de procesbesturingsoftware gebruiken onze projectteams een in C++ en C# geschreven tool. Dit is een gedistribueerd object framework wat alle kernfuncties biedt voor een procesautomatisering. Verder zullen jouw werkzaamheden o.a. bestaan uit: Analyseren van vragen en wensen van gebruikers en deze vertalen naar een functioneel ontwerp; Ontwerpen, programmeren en testen van productaanpassingen; Implementeren van nieuwe productreleases in de projectteams; Continu toetsen van het effect van nieuwe releases op andere tools en processen; Inzichtelijk maken van voortgang omtrent softwarewerkzaamheden,

Bekijk vacature »

Oracle APEX developer

Wat je gaat doen: Als Oracle APEX ontwikkelaar bij DPA werk je samen met collega’s aan de meest interessante opdrachten. Je zult je ervaring met SQL, PL/SQL, JavaScript, HTML en CSS inzetten om wensen van opdrachtgevers te vertalen naar technische oplossingen. Je werk is heel afwisselend, omdat DPA zich niet beperkt tot een specifieke branche. Zo ben je de ene keer bezig binnen de zorgsector, de andere keer is dit bij de overheid. Wat we vragen: Klinkt goed? Voor deze functie breng je het volgende mee: Je hebt een hbo- of universitaire opleiding afgerond Je hebt 2 tot 5 jaar

Bekijk vacature »

PHP Software Developer

Functie omschrijving PHP Software Developer gezocht! Voor een organisatie in de regio Zeist die zich bezighoud met het verbeteren van de medicatieveiligheid zoeken wij een Software Developer. In deze functie zijn wij op zoek naar een slimme en enthousiaste Developer die interesse heeft in farmacie, logistiek en ICT. Daarnaast beschik je over een goed analytisch vermogen en ben je van nature gestructureerd en resultaatgericht. Je moet in deze functie daadkrachtig, flexibel en communicatief goed zijn. Je verantwoordelijkheden bestaan uit: Object georiënteerd programmeren; Werken in een scrumteam aan de ontwikkeling van een medicatiebewakingssysteem; Meedenken over de mogelijkheden en onmogelijkheden van projecten;

Bekijk vacature »
Mitchel V

Mitchel V

27/06/2010 17:14:03
Quote Anchor link
Hallo.

Zelf ben ik niet zo bekend met het uploaden van een file.
Maar ik loop tegen het volgende probleem op.

Ik wil controleren of een bestand is ingevoerd bij de input, maar dat gaat ergens fout.
Zelf weet ik niet hoe ik dit kan oplossen, zou iemand mij kunnen helpen?

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
<?php

$aantalp
= 0;
for ($i = 1; $i <= $_POST['aantal']; $i++) {
    $imagename = basename($_FILES['file']['name'.$i]);
    if(!$imagename == ""){
        $aantalp = $aantalp + 1;
    }

    echo $imagename;
}

$i = 0;
if($aantalp == 0){
    $error .= "Het is verplicht om minimaal <u>1</u> product toe te voegen aan een factuur.<br>";
}

if(!$error == ""){
    echo '<b>Foutmelding:</b><br>'.$error;
}
else{
// Rest van de code.
}

echo '<form method="post" enctype="multipart/form-data"><table>
<tr>
    <td></td>
    <td>Bijlage</td>
    <td>Omschrijving</td>
</tr>'
;

for ($i = 1; $i <= $_POST['aantal']; $i++) {
    echo '<tr>
            <td>'
.$i.'</td>
            <td><input name="file'
.$i.'" type="file" /></td>
            <td><input type="text" name="omschrijving'
.$i.'" value="'.$_POST['omschrijving'.$i].'" size="35"></td>
          </tr>'
;
    }

echo '<tr><td colspan="5"><br></td></tr>';

echo '<tr><td colspan="1"><input type="hidden" name="aantalproducten" value="'.$i.'"></td><td colspan="4"><input type="submit" name="submit" value="Zet factuur klaar"></td></tr>
</table>
</form>'
;
?>
 
PHP hulp

PHP hulp

28/03/2024 20:07:35
 
Noppes Homeland

Noppes Homeland

27/06/2010 17:34:18
Quote Anchor link
name="file'.$i.'"

dit is toch echt niet handig, je kan dan beter
name="file[]" er van maken

En als je dan een kijkt naar de var_dump($_FILES), dan zie je hopelijk zelf wel hoe en wat.

Zo niet dan kijk je maar naar dit:
http://wiki.phpfreakz.nl/Upload
 
Mitchel V

Mitchel V

27/06/2010 18:40:05
Quote Anchor link
Ok,

Maar hoe kan ik ze in de POST dan uitlezen?

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
<?php
$aantal
= 5;

if($_SERVER['REQUEST_METHOD'] == 'POST'){
    if ($_FILES["file"]["error"] > 0){
        echo "Return Code: " . $_FILES["file"]["error"] . "<br />";
    }
else{
        $_FILES["file"]["name"] = date("dmYHis").$_FILES["file"]["name"];
        if (file_exists("uploadfactuur/" . $_FILES["file"]["name"])){
            echo $_FILES["file"]["name"] . " already exists. ";
        }
else{
            move_uploaded_file($_FILES["file"]["tmp_name"], "uploadsfactuur/" . $_FILES["file"]["name"]);
            echo "Stored in: " . "uploadfactuur/" . $_FILES["file"]["name"];
        }
    }
}

?>


<html>
<body>

<form method="post"
enctype="multipart/form-data">
<table>
<tr><td></td><td>Bestand</td><td>Omschrijving</td></tr>
<?php
for ($i = 1; $i <= $aantal; $i++) {
    echo '<tr>
            <td>'
.$i.'</td>
            <td><input name="file[]" type="file" /></td>
            <td><input type="text" name="omschrijving[]" value="'
.$_POST['omschrijving'.$i].'" size="35"></td>
          </tr>'
;
    }

?>

<tr><td></td><td><input type="submit" name="submit" value="Submit" /></td><td></td></tr>
</table>
</form>

</body>
</html>
 
Jan geen

Jan geen

27/06/2010 19:32:26
Quote Anchor link
Door middel van een foreach
 
Mitchel V

Mitchel V

27/06/2010 19:52:05
Quote Anchor link
Ok, Ik heb het geprobeerd maar ik krijg de volgende fout:
Return Code: Array
Return Code: Array
Return Code: Array
Return Code: Array
Return Code: Array

wat doe ik fout?

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
<?php
$aantal
= 5;
if($_SERVER['REQUEST_METHOD'] == 'POST'){
    foreach($_FILES["file"]["name"] as $key => $value){
        if ($_FILES["file"]["error"] > 0){
            echo "Return Code: " . $_FILES["file"]["error"] . "<br />";
        }
else{
            if($_FILE["file"]["size"] > 0){
                $_FILES["file"]["name"] = date("dmYHis").$value;
                if (file_exists("uploadfactuur/" . $_FILES["file"]["name"])){
                    echo $_FILES["file"]["name"] . " already exists. ";
                }
else{
                    move_uploaded_file($_FILES["file"]["tmp_name"], "uploadsfactuur/" . $_FILES["file"]["name"]);
                    echo "Stored in: " . "uploadfactuur/" . $_FILES["file"]["name"];
                }
            }
        }
    }
}

?>


<html>
<body>

<form method="post" enctype="multipart/form-data">
<table>
<tr><td></td><td>Bestand</td><td>Omschrijving</td></tr>
<?php
for ($i = 1; $i <= $aantal; $i++) {
    echo '<tr>
            <td>'
.$i.'</td>
            <td><input name="file[]" type="file" /></td>
            <td><input type="text" name="omschrijving[]" value="'
.$_POST['omschrijving'.$i].'" size="35"></td>
          </tr>'
;
    }

?>

<tr><td></td><td><input type="submit" name="submit" value="Submit" /></td><td></td></tr>
</table>
</form>
</body>
</html>
 
Noppes Homeland

Noppes Homeland

27/06/2010 20:37:56
Quote Anchor link
je hebt geen eens keken naar een var_dump($_POST) / var_dump($_FILES).

als je dat bekeken hebt dan zal het ook zo moeten zjn dat je ziet wat je fout gedaan hebt.
 
Mitchel V

Mitchel V

27/06/2010 21:25:30
Quote Anchor link
ik heb gekeken op: http://nl.php.net/var_dump
maar nee, ik zie niet wat ik fout doe :S
 
Jelmer -

Jelmer -

27/06/2010 23:21:57
Quote Anchor link
$_FILES['file']['name'] is een array, zoals je zo te zien weet, want je gebruikt hem als argument voor de foreach-lus. Maar $_FILES['file']['error] is dat ook, en $_FILES['file']['size'] ook. Als je daar de juiste waarde uit wilt pakken, moet je die arrays benaderen via hun key, $key die je foreach-lus oplevert.
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
<?php
foreach($_FILES['file']['name'] as $key => $file_name) {
   echo 'Bestand ' . $_FILES['file']['name'][$key] . ' is tijdelijk opgeslagen als ' . $_FILES['file']['tmp_name'][$key];
}

?>


Als je vlak voor je foreach-lus var_dump($_FILES) zet, dan laat PHP je zien hoe de $_FILES array is opgebouwd. Dat bedoelde Noppes.
 
Mitchel V

Mitchel V

28/06/2010 00:09:31
Quote Anchor link
Ohh ok,

Maar dan snap ik de output niet van de var_dump..
Ik upload 1 bestand, nl.gif

dan krijg ik:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
array(1) { ["file"]=> array(5) { ["name"]=> array(5) { [0]=> string(6) "nl.gif" [1]=> string(0) "" [2]=> string(0) "" [3]=> string(0) "" [4]=> string(0) "" } ["type"]=> array(5) { [0]=> string(9) "image/gif" [1]=> string(0) "" [2]=> string(0) "" [3]=> string(0) "" [4]=> string(0) "" } ["tmp_name"]=> array(5) { [0]=> string(14) "/tmp/phprwAerP" [1]=> string(0) "" [2]=> string(0) "" [3]=> string(0) "" [4]=> string(0) "" } ["error"]=> array(5) { [0]=> int(0) [1]=> int(4) [2]=> int(4) [3]=> int(4) [4]=> int(4) } ["size"]=> array(5) { [0]=> int(360) [1]=> int(0) [2]=> int(0) [3]=> int(0) [4]=> int(0) } } } Bestand nl.gif is tijdelijk opgeslagen als /tmp/phprwAerPBestand is tijdelijk opgeslagen als Return Code: 4


Hij slaat niets op in de ftp...

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
<?php
var_dump($_FILES);

$aantal = 5;
if($_SERVER['REQUEST_METHOD'] == 'POST'){
foreach($_FILES['file']['name'] as $key => $file_name) {
   echo 'Bestand ' . $_FILES['file']['name'][$key] . ' is tijdelijk opgeslagen als ' . $_FILES['file']['tmp_name'][$key];
            if ($_FILES["file"]["error"][$key] > 0){
            echo "Return Code: " . $_FILES["file"]["error"][$key] . "<br />";
        }
else{
            if($_FILE["file"]["size"][$key] > 0){
                if (file_exists("uploadfactuur/" . $_FILES["file"]["name"][$key])){
                    echo $_FILES["file"]["name"][$key] . " already exists. ";
                }
else{
                    move_uploaded_file($_FILES["file"]["tmp_name"][$key], "uploadsfactuur/" . $_FILES["file"]["name"][$key]);
                    echo "Stored in: " . "uploadfactuur/" . $_FILES["file"]["name"][$key];
                }
            }
        }
    }
}

?>


<html>
<body>

<form method="post" enctype="multipart/form-data">
<table>
<tr><td></td><td>Bestand</td><td>Omschrijving</td></tr>
<?php
for ($i = 1; $i <= $aantal; $i++) {
    echo '<tr>
            <td>'
.$i.'</td>
            <td><input name="file[]" type="file" /></td>
            <td><input type="text" name="omschrijving[]" value="'
.$_POST['omschrijving'.$i].'" size="35"></td>
          </tr>'
;
    }

?>

<tr><td></td><td><input type="submit" name="submit" value="Submit" /></td><td></td></tr>
</table>
</form>
</body>
</html>
 
Niels K

Niels K

28/06/2010 09:15:01
Quote Anchor link
Kijk anders even bij deze tutorial, daarin heb ik beschreven hoe je een file upload

http://www.phphulp.nl/php/tutorial/overig/uploadsysteem/705/uploaden-php/1859/

Later deze dag zal ik nog een upload class bij de scripts plaatsen, maar dan moet je nog even geduld hebben
 
Piet Verhagen

Piet Verhagen

28/06/2010 09:25:55
Quote Anchor link
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
array(1) {
    ["file"]=> array(5) {
        ["name"]=> array(5) {
            [0]=> string(6) "nl.gif"
            [1]=> string(0) ""
            [2]=> string(0) ""
            [3]=> string(0) ""
            [4]=> string(0) ""
        }
        ["type"]=> array(5) {
            [0]=> string(9) "image/gif"
            [1]=> string(0) ""
            [2]=> string(0) ""
            [3]=> string(0) ""
            [4]=> string(0) ""
        }
        ["tmp_name"]=> array(5) {
            [0]=> string(14) "/tmp/phprwAerP"
            [1]=> string(0) ""
            [2]=> string(0) ""
            [3]=> string(0) ""
            [4]=> string(0) ""
        }
        ["error"]=> array(5) {
            [0]=> int(0)
            [1]=> int(4)
            [2]=> int(4)
            [3]=> int(4)
            [4]=> int(4)
        }
        ["size"]=> array(5) {
            [0]=> int(360)
            [1]=> int(0)
            [2]=> int(0)
            [3]=> int(0)
            [4]=> int(0)
        }
    }
}

Even wat mooiere weer gegeven. Dat word het een stuk duidelijker. Jammer dat je dat zelf niet doet.
php.net:
If filename is a valid upload file, but cannot be moved for some reason, no action will occur, and move_uploaded_file() will return FALSE. Additionally, a warning will be issued.

Je kunt dus doen in regel 12 - 17 van jou laatste code blokje:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
                if (file_exists("uploadfactuur/"  . $_FILES["file"]["name"][$key])){
                    echo $_FILES["file"]["name"][$key] . " already exists. ";
                } elseif(move_uploaded_file($_FILES["file"]["tmp_name"][$key], "uploadsfactuur/" . $_FILES["file"]["name"][$key])) {
                    echo "Stored in: " . "uploadfactuur/" . $_FILES["file"]["name"][$key];
                } else {
                    echo 'Opslaan mislukt.';
                }

Maak van de destination eens een absuluut pad. En chmod naar 777.
 
Niels K

Niels K

28/06/2010 09:35:37
Quote Anchor link
Ik heb de uploader bij de scripts toegevoegd.

http://www.phphulp.nl/php/script/classes/uploader-class/1792/
 
Jan Koehoorn

Jan Koehoorn

28/06/2010 10:31:27
Quote Anchor link
Bij uploadscripts gaat het vaak fout met de rechten die de map heeft waarnaar je je bestanden wilt uploaden. Wat ook vaak fout gaat, is de verwijzing naar de goede map.
Probeer maar eens:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
<?php
    echo $_SERVER['DOCUMENT_ROOT'] . '/uploadsfactuur/';
?>
 
Arjan -

Arjan -

28/06/2010 12:10:51
Quote Anchor link
Je had aardig wat foutjes in je code staan. Probeer het eens middels onderstaande code:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
<?php

$map
= $_SERVER['DOCUMENT_ROOT'].'/uploadsfactuur/';

$aantal = 5;
if($_SERVER['REQUEST_METHOD'] == 'POST'){
    foreach($_FILES['file']['name'] as $key => $file_name) {
           
        echo 'Bestand ' . $file_name . ' is tijdelijk opgeslagen als ' . $_FILES['file']['tmp_name'][$key];
        
        if ($_FILES['file']['error'][$key] < 1){
            if($_FILES['file']['size'][$key] > 0){
                if (file_exists($map . $file_name)){
                    echo $file_name . " already exists. ";
                }
else{
                    move_uploaded_file($_FILES['file']['tmp_name'][$key], $map . $file_name);
                    echo "Stored in: " . $map . $file_name;
                }
            }
        }
else{
            echo "Return Code: " . $_FILES['file']['error'][$key] . "<br />";
        }
    }
}



?>
Gewijzigd op 28/06/2010 12:42:04 door Arjan -
 
Mitchel V

Mitchel V

28/06/2010 12:28:19
Quote Anchor link
bij het controleren van de groote van een bestand:

if($_FILES["file"]["size"][$key] > 0){

)

Ik heb gezien, als ik een file wil uploaden, dan krijg ik geen size mee :S
wat doe ik dan fout?
array:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
46
47
48
49
50
51
array(1) {
    ["file"]=> array(5) {
        ["name"]=> array(5) {
            [0]=> string(15) "middenboven.png"
            [1]=> string(15) "middenonder.png"
            [2]=> string(0) ""
            [3]=> string(0) ""
            [4]=> string(0) ""
        }
        ["type"]=> array(5) {
            [0]=> string(9) "image/png"
            [1]=> string(9) "image/png"
            [2]=> string(0) ""
            [3]=> string(0) ""
            [4]=> string(0) ""
        }
        ["tmp_name"]=> array(5) {
            [0]=> string(14) "/tmp/php746Dv6"
            [1]=> string(14) "/tmp/phpYY9hfT"
            [2]=> string(0) ""
            [3]=> string(0) ""
            [4]=> string(0) ""
        }
        ["error"]=> array(5) {
            [0]=> int(0)
            [1]=> int(0)
            [2]=> int(4)
            [3]=> int(4)
            [4]=> int(4)
        }
        ["size"]=> array(5) {
            [0]=> int(56083)
            [1]=> int(50727)
            [2]=> int(0)
            [3]=> int(0)
            [4]=> int(0)
        }
    }
}


Bestand middenboven.png is tijdelijk opgeslagen als /tmp/php746Dv6
Return Code: 0
Bestand middenonder.png is tijdelijk opgeslagen als /tmp/phpYY9hfT
Return Code: 0
Bestand is tijdelijk opgeslagen als
1
size: 0Bestand is tijdelijk opgeslagen als
1
size: 0Bestand is tijdelijk opgeslagen als
1


Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
<?php
$rootmap
= $_SERVER['DOCUMENT_ROOT'].'/';

$aantal = 5;
if($_SERVER['REQUEST_METHOD'] == 'POST'){
    foreach($_FILES['file']['name'] as $key => $file_name) {
          
        echo 'Bestand ' . $file_name . ' is tijdelijk opgeslagen als ' . $_FILES['file']['tmp_name'][$key].'<br>';
        
        if ($_FILES["file"]["error"][$key] > UPLOAD_ERR_OK){
            echo '1<br>
            size: '
. $_FILES["file"]["size"][$key];
            if(!$_FILES["file"]["size"][$key] == 0){
                echo '2';
                if (file_exists($rootmap."uploadsfactuur/" . $file_name)){
                    echo $file_name . " already exists. ";
                }
else{
                    move_uploaded_file($_FILES["file"]["tmp_name"][$key], $rootmap."uploadsfactuur/" . $file_name);
                    echo "Stored in: " . $rootmap . "uploadsfactuur/" . $file_name;
                }
            }
        }
else{
            echo "Return Code: " . $_FILES["file"]["error"][$key] . "<br />";
        }
    }
}

?>
 
Arjan -

Arjan -

28/06/2010 12:40:58
Quote Anchor link
Gebruik nog even de aangepast versie van mijn post, want ik had zelf een foutje gemaakt en snel aangepast.

En je krijgt in je var_dump wel een size mee, zie onderaan je output:

["size"]=> array(5) {
[0]=> int(56083)
[1]=> int(50727)
[2]=> int(0)
[3]=> int(0)
[4]=> int(0)
}

De eerste 2 bestanden hebben een attribuut size met als waarde een integer. Dus dat is correct.
Gewijzigd op 28/06/2010 12:45:09 door Arjan -
 
Arjan -

Arjan -

28/06/2010 12:40:58
Quote Anchor link
Dubbelpost
Gewijzigd op 28/06/2010 12:41:13 door Arjan -
 
Mitchel V

Mitchel V

28/06/2010 12:56:26
Quote Anchor link
ok top.

Waar vind ik de error codes?
Zodat ik kan uitlezen wat Return Code: 4 is
 
Arjan -

Arjan -

28/06/2010 13:19:03
Quote Anchor link
http://www.php.net/manual/en/features.file-upload.errors.php

Je kan deze functie gebruiken (code uit bovenstaande link):

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
<?php

function file_upload_error_message($error_code) {
    switch ($error_code) {
        case
UPLOAD_ERR_INI_SIZE:
            return 'The uploaded file exceeds the upload_max_filesize directive in php.ini';
        case
UPLOAD_ERR_FORM_SIZE:
            return 'The uploaded file exceeds the MAX_FILE_SIZE directive that was specified in the HTML form';
        case
UPLOAD_ERR_PARTIAL:
            return 'The uploaded file was only partially uploaded';
        case
UPLOAD_ERR_NO_FILE:
            return 'No file was uploaded';
        case
UPLOAD_ERR_NO_TMP_DIR:
            return 'Missing a temporary folder';
        case
UPLOAD_ERR_CANT_WRITE:
            return 'Failed to write file to disk';
        case
UPLOAD_ERR_EXTENSION:
            return 'File upload stopped by extension';
        default:

            return 'Unknown upload error';
    }
}


if ($_FILES['file']['error'] === UPLOAD_ERR_OK)
    // upload ok
else
    $error_message = file_upload_error_message($_FILES['file']['error']);

?>
Gewijzigd op 28/06/2010 13:20:45 door Arjan -
 
Mitchel V

Mitchel V

28/06/2010 14:11:36
Quote Anchor link
ok dit begind er op te lijken :D

Maar nu, buiten dat ik een file mee geef, wil ik ook een omschrijving mee geven..
Hoe kan ik die in de zelfde foreach zetten?

Dit werkt niet:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
<?php
foreach($_FILES['file']['name'] as $key => $file_name && $_POST['omschrijving'] as $key2=> $omschrijving){

}

?>
Gewijzigd op 28/06/2010 14:12:20 door Mitchel V
 
Arjan -

Arjan -

28/06/2010 14:44:59
Quote Anchor link
Je zal dan dit moeten doen:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
<?php

foreach($_FILES['file']['name'] as $key => $file_name){

echo $omschrijving[$key];

}


?>


De key van $_FILES['file']['name'] komt overeen met de omschrijving array. Dus dit zal moeten werken.

Ik denk dat het goed is dat je even goed kijkt hoe een array werkt en hoe je er mee kan werken. Want wanneer je in html een input de naam omschrijving[] mee geeft en je hebt hier nog 10x dezelfde inputs staan, dan krijg je dus een array zoals:

$omschrijving[0] = 'Omschrijving 1';
$omschrijving[1] = 'Omschrijving 2';
$omschrijving[2] = 'Omschrijving 3';
etc...

Hier zijn dus de cijfers tussen de brackets de keys van de array en die komen overeen met de keys in je $_FILES['file']['name'] array omdat die ook weer keys bevat, beginnend vanaf 0:

$_FILES['file']['name'][0] = 'Naam bestand 1';
$_FILES['file']['name'][1] = 'Naam bestand 2';
$_FILES['file']['name'][2] = 'Naam bestand 3';
Etc...
Gewijzigd op 28/06/2010 14:48:25 door Arjan -
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.