file upload

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Full Stack Developer

Ben jij een kei van een full-stack developer? Heb je ambitie om te groeien en jezelf te ontwikkelen binnen een ambitieus bedrijf? Gaat jouw hart sneller kloppen van transpilers of frameworks zoals Angular, Vue of React? Dan ben jij de persoon die wij zoeken! Voor onze opdrachtgever zijn wij op zoek naar een full-stack developer om onderdeel te zijn van een team dat bestaat uit gedreven developers. Ieders met hun eigen specialiteiten en kennis van de projecten en behoeften vanuit de product owners. We zoeken iemand die met zijn/haar huidige competenties en domeinen dit team wil begeleiden, stimuleren en tevens

Bekijk vacature »

Traineeship Java Developer

Functie Wat ga je doen als Java Developer? Jij start via ons bij deze opdrachtgever als Trainee Java ontwikkelaar, tijdens het traineeship ga je in 1 jaar van de basis naar professioneel Java ontwikkelaar. Je start samen met een groep trainees, volgt de aangeboden cursussen en gaat aan de slag bij één van onze opdrachtgevers. Na een aantal maanden volgt de volgende opdracht. Door de groei in jouw rol kom je op steeds complexere opdrachten terecht. Veel afwisseling dus. Collega’s met ervaring helpen je bij deze groei en samen met jouw coach ga je een persoonlijke leerplan opzetten om jou

Bekijk vacature »

Back End Developer .NET

Dit ga je doen Ontwikkelen in C# .NET en werken aan nieuwbouw, uitbouw en onderhoud van de software (die communiceren met 68.000 sensoren, waardoor er meerdere miljoenen berichten per uur verwerkt worden); Samenwerken in Scrum Teams; Meewerken aan verschillende, uitdagende projecten; Werken met nieuwe technologieën en vrijheid krijgen om jezelf te ontwikkelen en door te groeien. Hier ga je werken Je komt als Developer te werken bij een organisatie die gespecialiseerd is in software die real-time wordt gebruikt. De software constateert waar werk moet worden uitgevoerd en de chauffeurs worden met een andere applicatie hierop geattendeerd. Ook wordt er direct

Bekijk vacature »

Ervaren PHP developer gezocht!

Functie Het team bestaat inmiddels uit zo’n 25 collega’s met specialisten op het gebied van development, data(analyse), marketing, infrastructuur en finance. Ze hebben een supermodern pand en bieden hiernaast veel vrijheid en verantwoordelijkheid. Ze doen er alles aan om jou op te gemak te stellen. Zo kun je je eigen werkplek inrichten naar persoonlijke wensen, maar gaan ze bijvoorbeeld ook jaarlijks met elkaar wintersporten en zijn er andere leuke uitjes. Als onderdeel van één van de scrumteams ga je aan de slag, samen ben je medeverantwoordelijk voor het doorontwikkelen van hun business applicatie waar het traffic team dagelijks mee werkt.

Bekijk vacature »

C# Developer

Dit ga je doen Je gaat aan de slag in het websites team of portals team waarin je je bezighoudt met concept & design, implementatie en ook een stukje bugfixing en onderhoud; Je werkt met je team volgens de Scrum werkwijze; Zo adviseer je ook de PO & Scrum Master over de technische architectuur, koppelingen en integratie met externe systemen en API’s; Je blijft op de hoogte van de laatste ontwikkelingen en trends op het gebied van C# / .NET en deelt deze kennis binnen de organisatie. Hier ga je werken Onze klant is een internationale organisatie gevestigd in de

Bekijk vacature »

C# Ontwikkelaar

Functie omschrijving We are looking for a dutch native speaker Wil jij graag aan de slag als C# ontwikkelaar en jouw skills verder ontwikkelen? Zoek niet verder! Als C# ontwikkelaar ga je aan de slag met de volgende taken: (verdere) ontwikkeling van de software voor de interne processen binnen een .net omgeving; optimaliseren van de dataprocessing; ontwerpen en implementeren van zowel desktop- als web-programmatuur; ontwikkeling van tools ten behoeve van consultants en klanten. Bedrijfsprofiel Deze organisatie is gevestigd in de regio van Den Bosch. Zij ontwikkelen business intelligence software voor een specifieke branche. Dit houdt in dat zij dashboards ontwikkelen

Bekijk vacature »

Ontwikkelaar Identity & Access Management

Dit ga je doen Als Identity & Access Management Ontwikkelaar zorg jij er voor dat studenten, medewerkers en docenten de juiste benodigdheden op het juiste moment kunnen gebruiken; Het juist opslaan van onderzoeksdata en het openbaar beschikbaar stellen van publicaties (Open Access); Studenten, collega's en wetenschappers ondersteunen; Agile en Scrum werken; Technisch Applicatiebeheer; Ontwikkelen in One Identity Manager en VB.NET. Hier ga je werken Als Ontwikkelaar kom je terecht in een hecht team die zich richt op wetenschappelijke informatie en ICT. Jij bent degene die er voor zorgt dat alle informatie, uit diverse onderzoeken, bij de juiste personen terecht komt.

Bekijk vacature »

Database Developer

Functieomschrijving Heb jij ongeveer 3 jaar ervaring als Database Developer met MS SQL of een vergelijkbare database? Wil jij werken voor een gewaardeerde werkgever in regio Tilburg waar jij de tijd en ruimte krijgt jezelf te ontwikkelen? Lees dan snel verder! Hoe ziet jouw takenpakket eruit? Je houdt je bezig met het creëren en bouwen van MS SQL server databases; Je gaat projecten vanaf het begin tot het eind begeleiden. Je sluit aan bij meetings met klanten om hun processen in kaart te brengen. Vervolgens voer jij het project uit en zorgt dat dit zo goed mogelijk verloopt; Je werkt

Bekijk vacature »

Senior PHP Developer

Als Senior PHP Developer bij Coolblue zorg je ervoor dat onze webshops elke dag een beetje beter zijn en coach je andere developers op de hard en soft skills. Wat doe je als Senior PHP Developer bij Coolblue? Als PHP Developer werk je met andere development teams samen om onze webshop zo optimaal mogelijk te laten werken en onze klanten blij te maken. Hoewel je een PHP Developer bent, sta je open om C# of Typescript in te zetten of te leren. Ook PHP Developer worden bij Coolblue? Lees hieronder of het bij je past. Dit vind je leuk om

Bekijk vacature »

Front-end Developer Angular

Dit ga je doen Jouw taken als Front End Developer bestaan uit: Het ontwikkelen van maatwerkoplossingen voor klanten; Het meedenken over nieuwe tools en technieken; Het begeleiden van junioren; Het meewerken aan diverse projecten; Het meedenken in UX/UI design. Hier ga je werken Als Front-End Developer ga je in een Scrum team aan de slag met de nieuwste digitale technologieën om klanten en overheden over de hele wereld te ondersteunen met het ondersteunen van hun software, veelal op het gebied van watermanagement en infra. Door middel van real-time data in combinatie met voorspellende analyses, AI, Deep Learning en Machine Learning

Bekijk vacature »

Medior/senior Python developer

Functie Bedrijven komen bij deze organisatie om technische vraagstukken op te lossen en hierin ook tot oplossingen te komen waar ze zelf misschien niet aan gedacht hadden. Jij gaat vanuit je ervaring dus niet alleen hands-on aan de slag met het ontwikkelen, maar zult ook zeker adviseren en proactief meedenken met de klant. Er zijn meerdere lange en/of korte projecten en het type klanten is heel uiteenlopend. Zo kun je terecht komen in een multidisciplinair scrumteam waarin je als Python developer meewerkt, of juist voor een kleiner (Greenfield) project aan de slag gaan waarin je veel breder bezig bent. Door

Bekijk vacature »

Lead Fullstack developer

Functie omschrijving Ben jij een leergierige en ambitieuze junior developer met technische skills? Ben jij op zoek naar een werkgever die jouw de volledige vrijheid geeft om jezelf tot een volwaardige senior te ontwikkelen? Wij zijn op zoek naar een full stack developer die zich bezig wil bezig houden met het uitbreiden en verbeteren van de online webshop. Een onderdeel van jouw werkzaamheden is naast het beheren van de webshop ook om de processen en structuren te stroomlijnen. Werkzaamheden Onderhouden van de webshop (denk aan het bijhouden van de voorraad); Nieuwe functies toevoegen aan de product configurator door middel van

Bekijk vacature »

Medior/senior front end developer React Sportsoftw

Functie Voor deze functie ben ik op zoek naar een enthousiaste front end developer die communicatief vaardig is. Jij wordt onderdeel van een enthousiast jong team dat werkt aan grote websites. Binnen jouw rol ben jij diegene die de vertaling maakt van design naar functionele code en zorg jij voor goede experience op meerdere platformen. Dit doe je natuurlijk door gebruik te maken van onze stack; Javascript, HTML, CSS en React. Daarnaast wordt er gebruik gemaakt van Webcomponents en verschillende authenticatie tools. Doordat er hier gestreefd wordt naar de beste gebruikerservaringen, wordt het product constant doorontwikkeld. Hierdoor blijven ze voor

Bekijk vacature »

Gezocht: .Net ontwikkelaars met een maatschappelij

Bedrijfsomschrijving Zoek jij als medior .Net ontwikkelaar een inspirerende werkplek bij een bedrijf met maatschappelijk verantwoordelijkheidsgevoel? Dan is deze vacature je op het lijf geschreven. De organisatie bestaat ruim 20 jaar en ze ontwikkelen in house applicaties waarmee de zorgsector enorm mee gebaat is. Jouw applicaties worden gebruikt door duizenden gebruikers waardoor je echt een waardevolle bijdrage kan leveren aan de maatschappij. Het bedrijf is zeer innovatief en vindt een goede werk/privé balans belangrijk. Je krijgt alle mogelijkheden om jezelf verder te ontwikkelen, je werktijden in te delen en daarnaast is het ook mogelijk om deels thuis te werken. Het

Bekijk vacature »

Lead Java Developer

Dit ga je doen Je taken bestaan onder andere uit: Het aansturen van een development team bestaande uit 8 collega's op technisch maar ook HR gebied; Het maken van strategische keuzes omtrent de (nieuw)bouw van deze applicatie; Het maken van technische ontwerpen; Hands-on mee ontwikkelen met het team (met o.a. Java, Spring, Angular, REST); Reviewen van code en feedback geven op collega developers. Hier ga je werken Als Lead Software Developer ben je verantwoordelijk voor één van de vier Agile Java ontwikkelteams die bouwen aan technologie die duizenden instanties wereldwijd verbindt. Dit Agile team, data Jira en Confluence gebruikt en

Bekijk vacature »
Mitchel V

Mitchel V

27/06/2010 17:14:03
Quote Anchor link
Hallo.

Zelf ben ik niet zo bekend met het uploaden van een file.
Maar ik loop tegen het volgende probleem op.

Ik wil controleren of een bestand is ingevoerd bij de input, maar dat gaat ergens fout.
Zelf weet ik niet hoe ik dit kan oplossen, zou iemand mij kunnen helpen?

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
<?php

$aantalp
= 0;
for ($i = 1; $i <= $_POST['aantal']; $i++) {
    $imagename = basename($_FILES['file']['name'.$i]);
    if(!$imagename == ""){
        $aantalp = $aantalp + 1;
    }

    echo $imagename;
}

$i = 0;
if($aantalp == 0){
    $error .= "Het is verplicht om minimaal <u>1</u> product toe te voegen aan een factuur.<br>";
}

if(!$error == ""){
    echo '<b>Foutmelding:</b><br>'.$error;
}
else{
// Rest van de code.
}

echo '<form method="post" enctype="multipart/form-data"><table>
<tr>
    <td></td>
    <td>Bijlage</td>
    <td>Omschrijving</td>
</tr>'
;

for ($i = 1; $i <= $_POST['aantal']; $i++) {
    echo '<tr>
            <td>'
.$i.'</td>
            <td><input name="file'
.$i.'" type="file" /></td>
            <td><input type="text" name="omschrijving'
.$i.'" value="'.$_POST['omschrijving'.$i].'" size="35"></td>
          </tr>'
;
    }

echo '<tr><td colspan="5"><br></td></tr>';

echo '<tr><td colspan="1"><input type="hidden" name="aantalproducten" value="'.$i.'"></td><td colspan="4"><input type="submit" name="submit" value="Zet factuur klaar"></td></tr>
</table>
</form>'
;
?>
 
PHP hulp

PHP hulp

27/04/2024 01:10:29
 
Noppes Homeland

Noppes Homeland

27/06/2010 17:34:18
Quote Anchor link
name="file'.$i.'"

dit is toch echt niet handig, je kan dan beter
name="file[]" er van maken

En als je dan een kijkt naar de var_dump($_FILES), dan zie je hopelijk zelf wel hoe en wat.

Zo niet dan kijk je maar naar dit:
http://wiki.phpfreakz.nl/Upload
 
Mitchel V

Mitchel V

27/06/2010 18:40:05
Quote Anchor link
Ok,

Maar hoe kan ik ze in de POST dan uitlezen?

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
<?php
$aantal
= 5;

if($_SERVER['REQUEST_METHOD'] == 'POST'){
    if ($_FILES["file"]["error"] > 0){
        echo "Return Code: " . $_FILES["file"]["error"] . "<br />";
    }
else{
        $_FILES["file"]["name"] = date("dmYHis").$_FILES["file"]["name"];
        if (file_exists("uploadfactuur/" . $_FILES["file"]["name"])){
            echo $_FILES["file"]["name"] . " already exists. ";
        }
else{
            move_uploaded_file($_FILES["file"]["tmp_name"], "uploadsfactuur/" . $_FILES["file"]["name"]);
            echo "Stored in: " . "uploadfactuur/" . $_FILES["file"]["name"];
        }
    }
}

?>


<html>
<body>

<form method="post"
enctype="multipart/form-data">
<table>
<tr><td></td><td>Bestand</td><td>Omschrijving</td></tr>
<?php
for ($i = 1; $i <= $aantal; $i++) {
    echo '<tr>
            <td>'
.$i.'</td>
            <td><input name="file[]" type="file" /></td>
            <td><input type="text" name="omschrijving[]" value="'
.$_POST['omschrijving'.$i].'" size="35"></td>
          </tr>'
;
    }

?>

<tr><td></td><td><input type="submit" name="submit" value="Submit" /></td><td></td></tr>
</table>
</form>

</body>
</html>
 
Jan geen

Jan geen

27/06/2010 19:32:26
Quote Anchor link
Door middel van een foreach
 
Mitchel V

Mitchel V

27/06/2010 19:52:05
Quote Anchor link
Ok, Ik heb het geprobeerd maar ik krijg de volgende fout:
Return Code: Array
Return Code: Array
Return Code: Array
Return Code: Array
Return Code: Array

wat doe ik fout?

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
<?php
$aantal
= 5;
if($_SERVER['REQUEST_METHOD'] == 'POST'){
    foreach($_FILES["file"]["name"] as $key => $value){
        if ($_FILES["file"]["error"] > 0){
            echo "Return Code: " . $_FILES["file"]["error"] . "<br />";
        }
else{
            if($_FILE["file"]["size"] > 0){
                $_FILES["file"]["name"] = date("dmYHis").$value;
                if (file_exists("uploadfactuur/" . $_FILES["file"]["name"])){
                    echo $_FILES["file"]["name"] . " already exists. ";
                }
else{
                    move_uploaded_file($_FILES["file"]["tmp_name"], "uploadsfactuur/" . $_FILES["file"]["name"]);
                    echo "Stored in: " . "uploadfactuur/" . $_FILES["file"]["name"];
                }
            }
        }
    }
}

?>


<html>
<body>

<form method="post" enctype="multipart/form-data">
<table>
<tr><td></td><td>Bestand</td><td>Omschrijving</td></tr>
<?php
for ($i = 1; $i <= $aantal; $i++) {
    echo '<tr>
            <td>'
.$i.'</td>
            <td><input name="file[]" type="file" /></td>
            <td><input type="text" name="omschrijving[]" value="'
.$_POST['omschrijving'.$i].'" size="35"></td>
          </tr>'
;
    }

?>

<tr><td></td><td><input type="submit" name="submit" value="Submit" /></td><td></td></tr>
</table>
</form>
</body>
</html>
 
Noppes Homeland

Noppes Homeland

27/06/2010 20:37:56
Quote Anchor link
je hebt geen eens keken naar een var_dump($_POST) / var_dump($_FILES).

als je dat bekeken hebt dan zal het ook zo moeten zjn dat je ziet wat je fout gedaan hebt.
 
Mitchel V

Mitchel V

27/06/2010 21:25:30
Quote Anchor link
ik heb gekeken op: http://nl.php.net/var_dump
maar nee, ik zie niet wat ik fout doe :S
 
Jelmer -

Jelmer -

27/06/2010 23:21:57
Quote Anchor link
$_FILES['file']['name'] is een array, zoals je zo te zien weet, want je gebruikt hem als argument voor de foreach-lus. Maar $_FILES['file']['error] is dat ook, en $_FILES['file']['size'] ook. Als je daar de juiste waarde uit wilt pakken, moet je die arrays benaderen via hun key, $key die je foreach-lus oplevert.
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
<?php
foreach($_FILES['file']['name'] as $key => $file_name) {
   echo 'Bestand ' . $_FILES['file']['name'][$key] . ' is tijdelijk opgeslagen als ' . $_FILES['file']['tmp_name'][$key];
}

?>


Als je vlak voor je foreach-lus var_dump($_FILES) zet, dan laat PHP je zien hoe de $_FILES array is opgebouwd. Dat bedoelde Noppes.
 
Mitchel V

Mitchel V

28/06/2010 00:09:31
Quote Anchor link
Ohh ok,

Maar dan snap ik de output niet van de var_dump..
Ik upload 1 bestand, nl.gif

dan krijg ik:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
array(1) { ["file"]=> array(5) { ["name"]=> array(5) { [0]=> string(6) "nl.gif" [1]=> string(0) "" [2]=> string(0) "" [3]=> string(0) "" [4]=> string(0) "" } ["type"]=> array(5) { [0]=> string(9) "image/gif" [1]=> string(0) "" [2]=> string(0) "" [3]=> string(0) "" [4]=> string(0) "" } ["tmp_name"]=> array(5) { [0]=> string(14) "/tmp/phprwAerP" [1]=> string(0) "" [2]=> string(0) "" [3]=> string(0) "" [4]=> string(0) "" } ["error"]=> array(5) { [0]=> int(0) [1]=> int(4) [2]=> int(4) [3]=> int(4) [4]=> int(4) } ["size"]=> array(5) { [0]=> int(360) [1]=> int(0) [2]=> int(0) [3]=> int(0) [4]=> int(0) } } } Bestand nl.gif is tijdelijk opgeslagen als /tmp/phprwAerPBestand is tijdelijk opgeslagen als Return Code: 4


Hij slaat niets op in de ftp...

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
<?php
var_dump($_FILES);

$aantal = 5;
if($_SERVER['REQUEST_METHOD'] == 'POST'){
foreach($_FILES['file']['name'] as $key => $file_name) {
   echo 'Bestand ' . $_FILES['file']['name'][$key] . ' is tijdelijk opgeslagen als ' . $_FILES['file']['tmp_name'][$key];
            if ($_FILES["file"]["error"][$key] > 0){
            echo "Return Code: " . $_FILES["file"]["error"][$key] . "<br />";
        }
else{
            if($_FILE["file"]["size"][$key] > 0){
                if (file_exists("uploadfactuur/" . $_FILES["file"]["name"][$key])){
                    echo $_FILES["file"]["name"][$key] . " already exists. ";
                }
else{
                    move_uploaded_file($_FILES["file"]["tmp_name"][$key], "uploadsfactuur/" . $_FILES["file"]["name"][$key]);
                    echo "Stored in: " . "uploadfactuur/" . $_FILES["file"]["name"][$key];
                }
            }
        }
    }
}

?>


<html>
<body>

<form method="post" enctype="multipart/form-data">
<table>
<tr><td></td><td>Bestand</td><td>Omschrijving</td></tr>
<?php
for ($i = 1; $i <= $aantal; $i++) {
    echo '<tr>
            <td>'
.$i.'</td>
            <td><input name="file[]" type="file" /></td>
            <td><input type="text" name="omschrijving[]" value="'
.$_POST['omschrijving'.$i].'" size="35"></td>
          </tr>'
;
    }

?>

<tr><td></td><td><input type="submit" name="submit" value="Submit" /></td><td></td></tr>
</table>
</form>
</body>
</html>
 
Niels K

Niels K

28/06/2010 09:15:01
Quote Anchor link
Kijk anders even bij deze tutorial, daarin heb ik beschreven hoe je een file upload

http://www.phphulp.nl/php/tutorial/overig/uploadsysteem/705/uploaden-php/1859/

Later deze dag zal ik nog een upload class bij de scripts plaatsen, maar dan moet je nog even geduld hebben
 
Piet Verhagen

Piet Verhagen

28/06/2010 09:25:55
Quote Anchor link
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
array(1) {
    ["file"]=> array(5) {
        ["name"]=> array(5) {
            [0]=> string(6) "nl.gif"
            [1]=> string(0) ""
            [2]=> string(0) ""
            [3]=> string(0) ""
            [4]=> string(0) ""
        }
        ["type"]=> array(5) {
            [0]=> string(9) "image/gif"
            [1]=> string(0) ""
            [2]=> string(0) ""
            [3]=> string(0) ""
            [4]=> string(0) ""
        }
        ["tmp_name"]=> array(5) {
            [0]=> string(14) "/tmp/phprwAerP"
            [1]=> string(0) ""
            [2]=> string(0) ""
            [3]=> string(0) ""
            [4]=> string(0) ""
        }
        ["error"]=> array(5) {
            [0]=> int(0)
            [1]=> int(4)
            [2]=> int(4)
            [3]=> int(4)
            [4]=> int(4)
        }
        ["size"]=> array(5) {
            [0]=> int(360)
            [1]=> int(0)
            [2]=> int(0)
            [3]=> int(0)
            [4]=> int(0)
        }
    }
}

Even wat mooiere weer gegeven. Dat word het een stuk duidelijker. Jammer dat je dat zelf niet doet.
php.net:
If filename is a valid upload file, but cannot be moved for some reason, no action will occur, and move_uploaded_file() will return FALSE. Additionally, a warning will be issued.

Je kunt dus doen in regel 12 - 17 van jou laatste code blokje:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
                if (file_exists("uploadfactuur/"  . $_FILES["file"]["name"][$key])){
                    echo $_FILES["file"]["name"][$key] . " already exists. ";
                } elseif(move_uploaded_file($_FILES["file"]["tmp_name"][$key], "uploadsfactuur/" . $_FILES["file"]["name"][$key])) {
                    echo "Stored in: " . "uploadfactuur/" . $_FILES["file"]["name"][$key];
                } else {
                    echo 'Opslaan mislukt.';
                }

Maak van de destination eens een absuluut pad. En chmod naar 777.
 
Niels K

Niels K

28/06/2010 09:35:37
Quote Anchor link
Ik heb de uploader bij de scripts toegevoegd.

http://www.phphulp.nl/php/script/classes/uploader-class/1792/
 
Jan Koehoorn

Jan Koehoorn

28/06/2010 10:31:27
Quote Anchor link
Bij uploadscripts gaat het vaak fout met de rechten die de map heeft waarnaar je je bestanden wilt uploaden. Wat ook vaak fout gaat, is de verwijzing naar de goede map.
Probeer maar eens:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
<?php
    echo $_SERVER['DOCUMENT_ROOT'] . '/uploadsfactuur/';
?>
 
Arjan -

Arjan -

28/06/2010 12:10:51
Quote Anchor link
Je had aardig wat foutjes in je code staan. Probeer het eens middels onderstaande code:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
<?php

$map
= $_SERVER['DOCUMENT_ROOT'].'/uploadsfactuur/';

$aantal = 5;
if($_SERVER['REQUEST_METHOD'] == 'POST'){
    foreach($_FILES['file']['name'] as $key => $file_name) {
           
        echo 'Bestand ' . $file_name . ' is tijdelijk opgeslagen als ' . $_FILES['file']['tmp_name'][$key];
        
        if ($_FILES['file']['error'][$key] < 1){
            if($_FILES['file']['size'][$key] > 0){
                if (file_exists($map . $file_name)){
                    echo $file_name . " already exists. ";
                }
else{
                    move_uploaded_file($_FILES['file']['tmp_name'][$key], $map . $file_name);
                    echo "Stored in: " . $map . $file_name;
                }
            }
        }
else{
            echo "Return Code: " . $_FILES['file']['error'][$key] . "<br />";
        }
    }
}



?>
Gewijzigd op 28/06/2010 12:42:04 door Arjan -
 
Mitchel V

Mitchel V

28/06/2010 12:28:19
Quote Anchor link
bij het controleren van de groote van een bestand:

if($_FILES["file"]["size"][$key] > 0){

)

Ik heb gezien, als ik een file wil uploaden, dan krijg ik geen size mee :S
wat doe ik dan fout?
array:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
46
47
48
49
50
51
array(1) {
    ["file"]=> array(5) {
        ["name"]=> array(5) {
            [0]=> string(15) "middenboven.png"
            [1]=> string(15) "middenonder.png"
            [2]=> string(0) ""
            [3]=> string(0) ""
            [4]=> string(0) ""
        }
        ["type"]=> array(5) {
            [0]=> string(9) "image/png"
            [1]=> string(9) "image/png"
            [2]=> string(0) ""
            [3]=> string(0) ""
            [4]=> string(0) ""
        }
        ["tmp_name"]=> array(5) {
            [0]=> string(14) "/tmp/php746Dv6"
            [1]=> string(14) "/tmp/phpYY9hfT"
            [2]=> string(0) ""
            [3]=> string(0) ""
            [4]=> string(0) ""
        }
        ["error"]=> array(5) {
            [0]=> int(0)
            [1]=> int(0)
            [2]=> int(4)
            [3]=> int(4)
            [4]=> int(4)
        }
        ["size"]=> array(5) {
            [0]=> int(56083)
            [1]=> int(50727)
            [2]=> int(0)
            [3]=> int(0)
            [4]=> int(0)
        }
    }
}


Bestand middenboven.png is tijdelijk opgeslagen als /tmp/php746Dv6
Return Code: 0
Bestand middenonder.png is tijdelijk opgeslagen als /tmp/phpYY9hfT
Return Code: 0
Bestand is tijdelijk opgeslagen als
1
size: 0Bestand is tijdelijk opgeslagen als
1
size: 0Bestand is tijdelijk opgeslagen als
1


Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
<?php
$rootmap
= $_SERVER['DOCUMENT_ROOT'].'/';

$aantal = 5;
if($_SERVER['REQUEST_METHOD'] == 'POST'){
    foreach($_FILES['file']['name'] as $key => $file_name) {
          
        echo 'Bestand ' . $file_name . ' is tijdelijk opgeslagen als ' . $_FILES['file']['tmp_name'][$key].'<br>';
        
        if ($_FILES["file"]["error"][$key] > UPLOAD_ERR_OK){
            echo '1<br>
            size: '
. $_FILES["file"]["size"][$key];
            if(!$_FILES["file"]["size"][$key] == 0){
                echo '2';
                if (file_exists($rootmap."uploadsfactuur/" . $file_name)){
                    echo $file_name . " already exists. ";
                }
else{
                    move_uploaded_file($_FILES["file"]["tmp_name"][$key], $rootmap."uploadsfactuur/" . $file_name);
                    echo "Stored in: " . $rootmap . "uploadsfactuur/" . $file_name;
                }
            }
        }
else{
            echo "Return Code: " . $_FILES["file"]["error"][$key] . "<br />";
        }
    }
}

?>
 
Arjan -

Arjan -

28/06/2010 12:40:58
Quote Anchor link
Gebruik nog even de aangepast versie van mijn post, want ik had zelf een foutje gemaakt en snel aangepast.

En je krijgt in je var_dump wel een size mee, zie onderaan je output:

["size"]=> array(5) {
[0]=> int(56083)
[1]=> int(50727)
[2]=> int(0)
[3]=> int(0)
[4]=> int(0)
}

De eerste 2 bestanden hebben een attribuut size met als waarde een integer. Dus dat is correct.
Gewijzigd op 28/06/2010 12:45:09 door Arjan -
 
Arjan -

Arjan -

28/06/2010 12:40:58
Quote Anchor link
Dubbelpost
Gewijzigd op 28/06/2010 12:41:13 door Arjan -
 
Mitchel V

Mitchel V

28/06/2010 12:56:26
Quote Anchor link
ok top.

Waar vind ik de error codes?
Zodat ik kan uitlezen wat Return Code: 4 is
 
Arjan -

Arjan -

28/06/2010 13:19:03
Quote Anchor link
http://www.php.net/manual/en/features.file-upload.errors.php

Je kan deze functie gebruiken (code uit bovenstaande link):

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
<?php

function file_upload_error_message($error_code) {
    switch ($error_code) {
        case
UPLOAD_ERR_INI_SIZE:
            return 'The uploaded file exceeds the upload_max_filesize directive in php.ini';
        case
UPLOAD_ERR_FORM_SIZE:
            return 'The uploaded file exceeds the MAX_FILE_SIZE directive that was specified in the HTML form';
        case
UPLOAD_ERR_PARTIAL:
            return 'The uploaded file was only partially uploaded';
        case
UPLOAD_ERR_NO_FILE:
            return 'No file was uploaded';
        case
UPLOAD_ERR_NO_TMP_DIR:
            return 'Missing a temporary folder';
        case
UPLOAD_ERR_CANT_WRITE:
            return 'Failed to write file to disk';
        case
UPLOAD_ERR_EXTENSION:
            return 'File upload stopped by extension';
        default:

            return 'Unknown upload error';
    }
}


if ($_FILES['file']['error'] === UPLOAD_ERR_OK)
    // upload ok
else
    $error_message = file_upload_error_message($_FILES['file']['error']);

?>
Gewijzigd op 28/06/2010 13:20:45 door Arjan -
 
Mitchel V

Mitchel V

28/06/2010 14:11:36
Quote Anchor link
ok dit begind er op te lijken :D

Maar nu, buiten dat ik een file mee geef, wil ik ook een omschrijving mee geven..
Hoe kan ik die in de zelfde foreach zetten?

Dit werkt niet:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
<?php
foreach($_FILES['file']['name'] as $key => $file_name && $_POST['omschrijving'] as $key2=> $omschrijving){

}

?>
Gewijzigd op 28/06/2010 14:12:20 door Mitchel V
 
Arjan -

Arjan -

28/06/2010 14:44:59
Quote Anchor link
Je zal dan dit moeten doen:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
<?php

foreach($_FILES['file']['name'] as $key => $file_name){

echo $omschrijving[$key];

}


?>


De key van $_FILES['file']['name'] komt overeen met de omschrijving array. Dus dit zal moeten werken.

Ik denk dat het goed is dat je even goed kijkt hoe een array werkt en hoe je er mee kan werken. Want wanneer je in html een input de naam omschrijving[] mee geeft en je hebt hier nog 10x dezelfde inputs staan, dan krijg je dus een array zoals:

$omschrijving[0] = 'Omschrijving 1';
$omschrijving[1] = 'Omschrijving 2';
$omschrijving[2] = 'Omschrijving 3';
etc...

Hier zijn dus de cijfers tussen de brackets de keys van de array en die komen overeen met de keys in je $_FILES['file']['name'] array omdat die ook weer keys bevat, beginnend vanaf 0:

$_FILES['file']['name'][0] = 'Naam bestand 1';
$_FILES['file']['name'][1] = 'Naam bestand 2';
$_FILES['file']['name'][2] = 'Naam bestand 3';
Etc...
Gewijzigd op 28/06/2010 14:48:25 door Arjan -
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.