FileSystem

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Back-end PHP Developer

Dit ga je doen Her- en uitbouwen van het inhouse softwareplatform dmv PHP; Onderhouden van bovengenoemd platform in PHP; Sparren met het team; Meedenken over nieuwe functionaliteiten, security etc; Jouw input leveren aan het proces door op de hoogte te blijven van nieuwe ontwikkelingen etc. Hier ga je werken Onze klant, gevestigd in de omgeving van Alkmaar, levert wereldwijd oplossingen op het gebied van IT. Dag in dag uit werken zij met veel passie aan hun product waarmee ze streven naar verbeteringen binnen zorg. Voor onze klant zijn we op zoek naar een medior PHP Developer. Je komt te werken

Bekijk vacature »

Freelance JAVA / C# Developer

Functieomschrijving Voor een opdrachtgever in omgeving Zoetermeer zijn wij op zoek naar ervaren JAVA of C# Developers die graag op projectbasis willen werken. Je komt terecht bij een informele developers club die mooie projecten uitvoeren voor grote klanten. Ben je een ervaren freelancer of werk je in loondienst en ben je toe aan een nieuwe uitdaging? Lees dan snel verder want wie weet is dit een leuke vacature voor jou! Het fijne van deze werkgever is dat je zelf mag beslissen hoe je te werk wilt gaan. Wil je als freelancer werken dan is dat OK. Wil je de zekerheid

Bekijk vacature »

Medior Java developer (fullstack)

Wat je gaat doen: Of beter nog, wat wil jij doen? Binnen DPA GEOS zijn we dan ook op zoek naar enthousiaste Java developers om ons development team te versterken. Als Java developer werk je in Agile/Scrum teams bij onze klanten en daarbij kun je eventueel ook andere ontwikkelaars begeleiden in het softwareontwikkelproces. Verder draag je positief bij aan de teamgeest binnen een projectteam en je kijkt verder dan je eigen rol. Je gaat software maken voor verschillende opdrachtgevers in jouw regio. Je bent een professional die het IT-vak serieus neemt en kwaliteit levert. Je leert snel vanwege je diepgaande

Bekijk vacature »

C++ Developer

Functieomschrijving Ben jij als software engineer toe aan een nieuwe uitdaging? Dan zijn wij op zoek naar jou! Voor het maken van de procesbesturingsoftware gebruiken onze projectteams een in C++ en C# geschreven tool. Dit is een gedistribueerd object framework wat alle kernfuncties biedt voor een procesautomatisering. Verder zullen jouw werkzaamheden o.a. bestaan uit: Analyseren van vragen en wensen van gebruikers en deze vertalen naar een functioneel ontwerp; Ontwerpen, programmeren en testen van productaanpassingen; Implementeren van nieuwe productreleases in de projectteams; Continu toetsen van het effect van nieuwe releases op andere tools en processen; Inzichtelijk maken van voortgang omtrent softwarewerkzaamheden,

Bekijk vacature »

Java Developer

Dit ga je doen Als Java Developer ben je verantwoordelijk voor: Het ontwikkelen van nieuwe en bestaande webservices; Het uitbreiden van functionaliteiten binnen de producten- en dienstenportefeuille; Het werken aan gegevensuitwisseling met bijvoorbeeld SOAP; Testen van frameworks met gebruik van UNIT en Selenium. Hier ga je werken De organisatie waar je komt te werken is een semi-overheidsinstelling, gesitueerd in Utrecht en zorgt voor een goede samenwerking tussen verschillende overheidsinstanties. Het is een familiaire club die gaat voor kwaliteit en langdurige relaties. Zo zorgen zij ervoor dat er op grote schaal vertrouwelijke informatie tussen verschillende overheidsinstellingen wordt uitgewisseld. Hun werk zorgt

Bekijk vacature »

SQL Database developer

Functie omschrijving Wil jij meewerken aan het creëren van slimme software om magazijnen als een geoliede machine te laten lopen? Wij zoeken een zorgvuldig persoon, iemand die niet snel de hand omdraait voor complexe algoritmes. Denk jij dat jij de SQL ontwikkelaar bent die wij zoeken? Lees snel verder en wie weet zitten we binnenkort samen aan tafel! Jouw werkzaamheden zullen er als volgt uitzien: Je houdt je bezig met het ontwerpen en ontwikkelen van MS SQL server databases, dit doe je met T-SQL als programmeer laag. Je gaat aan high-end software oplossingen werken, dit doe je voor de optimalisatie

Bekijk vacature »

T-SQL Database developer

Functie omschrijving Ben jij een ETL database specialist? Houd jij ervan om te puzzelen met Databases, Query's & Stored procedures? Zoek jij uitdaging, vrijheid en verantwoordelijkheid? Zoek dan niet verder! Wij zijn per direct op zoek naar medior en senior database developers. Je gaat werken voor een relatief klein softwarebedrijf in omgeving Tilburg. Samen met 12 collega's (allemaal techneuten), ga jij je bezig houden met het bouwen en/of onderhouden van database software. Deze software wordt internationaal ingezet voor het automatiseren van logistieke processen. Jouw werkzaamheden gaan er als volgt uit zien: Je bent in een klein team met developers, verantwoordelijk

Bekijk vacature »

Gezocht: Ervaren VB6 developer met C# ambitie!

Bedrijfsomschrijving Dit bedrijf is een vooraanstaande softwareleverancier die gespecialiseerd is in het ontwikkelen van software pakketten voor autoschade herstel bedrijven. De software wordt gebruikt door meer dan de helft van alle autoschade herstel bedrijven in Nederland. Het team van professionals is op zoek naar getalenteerde collega developers die hun vaardigheden willen inzetten om het bedrijf te laten groeien. Functieomschrijving Voor dit bedrijf zoek ik een ervaren VB6 / VB.NET developer met interesse om op termijn verder te gaan in C#. In deze functie ben je verantwoordelijk voor het onderhouden van de bestaande softwarepakketten. Een deel van de code is nog

Bekijk vacature »

API Developer Red Hat Fuse

Dit ga je doen Als API Developer zal je verantwoordelijk zijn voor het: het maken van API's en het correct laten draaien van de API's op het platform. Hierdoor kom je in aanraking met Red Hat Fuse, Springt Boot, 3Scale, Red Hat SSO, Openshift en Azure DevOps; zorgen voor de kwaliteit van de ontwikkeling, integratie en prestaties van de API's; zorgen voor een stabiel integratieplatform. Hier ga je werken Deze organisatie is een toonaangevende speler in de vastgoedbranche en telt momenteel ruim 500 medewerkers. Met meer dan 150 applicaties staat er een complex applicatielandschap dat hoofdzakelijk op OpenShift, Azure en

Bekijk vacature »

Medior/senior Front-end developer

Functie Onder begeleiding van 3 accountmanagers waarvan er 1 binnen jouw expertise je aanspreekpunt zal zijn ga je aan de slag bij diverse opdrachtgevers. Hij of zij helpt je bij het vinden van een passende en uitdagende opdracht. Hierin houden ze uiteraard rekening met jouw situatie, ervaring en (technische) ambities. De opdrachten duren gemiddeld één tot 2 jaar. Hierdoor kun je je ook echt vastbijten in een project en als consultant impact maken. Naast de opdracht ben je regelmatig met je collega’s van de IT-afdeling om bijvoorbeeld onderlinge kennis te delen, of nieuwe trends te bespreken. Ook worden er regelmatig

Bekijk vacature »

C# developer

Functie Als C# ontwikkelaar ben jij de spin in het web bij deze organisatie. Jij begeleidt en traint de field engineers die bij de klanten machines leveren en installeren. Daarnaast ondersteun jij de field engineers als zij bij de klant vastlopen bij het installeren van de machine m.b.t. software matige vragen. Jouw doel is dan ook om de technische kennis van de field engineers door middel van training zoveel mogelijk uit te breiden. Dit om ervoor te zorgen dat zij zelfstandiger software matige problemen kunnen oplossen. Ook ben jij verantwoordelijk voor het bedenken van software oplossingen voor klanten en dit

Bekijk vacature »

C# Ontwikkelaar

In het kort Als C# .NET Core ontwikkelaar ga je binnen onze business unit Transport en Logistiek aan de slag complexe maatwerk software voor bedrijf kritische systemen binnen de technische automatisering. Denk bijvoorbeeld een IoT-oplossing voor de logistieke sector waarbij we van ruim 200.000 machines de telemetrie en events verwerken. We zijn actief in de distributielogistiek, havenlogistiek en productielogistiek. Naast C# en .NET Core maken we ook gebruik van Azure technologie. En als trotse Microsoft Gold Partner leren we graag van en met jou. Wil jij jezelf blijven ontwikkelen binnen de technische automatisering met .NET, dan gaan we deze uitdaging

Bekijk vacature »

Front end developer

Functie Jij als ervaren Front end developer bent een expert het gebied van Javascript en React. Je wordt onderdeel van een multidisciplinair team bestaande uit een PO, twee Front end developers, een DevOps/Back end developer, een UX/UI designer en een projectmanager. Verder is er iemand verantwoordelijk voor de HR en is de algemeen directeur nauw betrokken bij alle projecten. Dagelijks hou jij je bezig met de verschillende projecten die zijn opgenomen in de sprint. Daarnaast denk je mee over mogelijke oplossingen om de behoefte van de klant op de beste manier in te vullen. Verder spar jij intern met collega’s

Bekijk vacature »

APEX Ontwikkelaar in een team van Oracle Developer

Bedrijfsomschrijving Wij zijn op zoek naar een APEX Ontwikkelaar om onze opdrachtgever in Den Haag te versterken. In deze rol zul je verantwoordelijk zijn voor het ontwikkelen en onderhouden van de front-end van onze applicaties met behulp van Oracle Application Express (APEX). Je werkt aan zowel inhouse als externe projecten. De sfeer binnen het Oracle team is gemoedelijk en men probeert elkaar te helpen én van elkaar te leren. Zo ontstaat er een prettige en plezierige werksfeer waar ruimte is voor persoonlijke ontwikkeling en groei. Er wordt gewerkt met de meest nieuwe technologieën waardoor je kennis up-to-date blijft. Het bedrijf

Bekijk vacature »

Senior PHP developer met ambities tot Software Arc

Functie Momenteel zijn ze op zoek naar een ervaren PHP developer die zichzelf graag bezighoudt met zaken als architectuur en de algehele verbetering van structuren en standaarden. Het is eigenlijk meer operationeel als uitvoerend omdat je bezig gaat met zaken als het verder uitrollen en verbeteren van testautomatisering, codereviews, tickets en de doorloop hiervan en architectuurkeuzes. Mocht je hiernaast ook wat DevOps kennis meenemen is dit mooi meegenomen! Vanwege het kleine team maar de wereldwijde impact die zij leveren is er veel focus op kwaliteit. In deze functie werk je aan één van hun belangrijkste applicaties. Hierin werk je nauw

Bekijk vacature »

Pagina: 1 2 volgende »

Ozzie PHP

Ozzie PHP

24/10/2013 00:40:32
Quote Anchor link
Ola,

Ik zat te denken om een FileSystem class te maken waarmee ik bijv. bestanden kan "laden" en opslaan.

Nu zit ik alleen even na te denken over de method names.

Wat betreft het "laden" van bestanden, vraag ik me af hoe ik de methods moet noemen voor deze php functies:

1 include
2 require
3 file_get_contents

Bij 1 en 2 vraag ik me sowieso af of ik niet gewoon alles zal requiren (en dus geen aparte method voor includen). Wat zou een goede functienaam zijn. Gewoon simpelweg loadFile()? En wat is dan een mooie naam voor optie 3? fileGetContent?

Iemand wat tips?
 
PHP hulp

PHP hulp

19/04/2024 11:18:25
 
Frank Nietbelangrijk

Frank Nietbelangrijk

24/10/2013 01:59:24
Quote Anchor link
bij filesystem denk ik meer aan het openen, lezen, schrijven, sluiten en verwijderen van bestanden alsmede het scannen van bestanden in een bepaalde directory met of zonder filter alsmede het ophalen van de grootte, datum, rechten en attributen van een bestand of directory.

en wat jij nu voorstelt is overbodig. een autoloader is wat je vandaag de dag moet hebben,

http://www.sitepoint.com/autoloading-and-the-psr-0-standard/
 
Ozzie PHP

Ozzie PHP

24/10/2013 02:04:05
Quote Anchor link
Ik heb een autoloader, maar ik bedoel bijv. het inlezen, opslaan en verwijderen van een cachebestand. Dit wil ik dan via die class doen. Iemand tips?
Gewijzigd op 24/10/2013 02:10:34 door Ozzie PHP
 
Wouter J

Wouter J

24/10/2013 11:21:20
Quote Anchor link
->load
->save
->remove

Toevoeging op 24/10/2013 11:22:14:

PS: Je moet echt eventjea in de broncode van de Filesystem class van Symfony kijken. Een van de mooiste voorbeelden van iterators :)
 
Ozzie PHP

Ozzie PHP

24/10/2013 11:58:38
Quote Anchor link
Thanks Wouter! Staat load dan voor require of voor file-get-contents?
 
Ozzie PHP

Ozzie PHP

25/10/2013 12:14:03
Quote Anchor link
Even voor de goede orde... als je dus zo'n filesystem class gebruikt, dan gebruik je dus nergens meer require $file, maar in plaats daarvan $file_system->load($file). Correct?
 
Wouter J

Wouter J

25/10/2013 12:15:52
Quote Anchor link
nee
 
Ozzie PHP

Ozzie PHP

25/10/2013 12:28:36
Quote Anchor link
Hoe dan wel?
 
LEDfan nvt

LEDfan nvt

25/10/2013 12:38:45
Quote Anchor link
In je autoloader gebruik je toch gewoon require, en in de rest van je app moet je normaal geen bestanden laden?

Trouwens require/include hebben een totaal andere functie dan wat ik onder een file load functie begrijp. PHP verwerkt de code in een require/include, terwijl een load functie de inhoud returnt al dan niet op een verschillende wijze.
 
Ozzie PHP

Ozzie PHP

25/10/2013 12:44:09
Quote Anchor link
Thanks LEDfan. Ik kan in zo'n filesystem een load functie maken die de inhoud van een bestand inlees en returnt... maar wat is dan precies de toegevoegde waarde van zo'n filesytem ten opzichte van de native php functies?
 
Ward van der Put
Moderator

Ward van der Put

25/10/2013 12:57:59
Quote Anchor link
Ozzie, ik zou het loskoppelen met een class Cache die een class FileSystem gebruikt. Dat biedt je later immers de mogelijkheid om voor caching iets anders te gebruiken dan het file system.
 
Ozzie PHP

Ozzie PHP

25/10/2013 13:02:31
Quote Anchor link
Hoi Ward, ik wil een aparte FileCache class maken, die dan gebruik maakt van het filesytem. Die FileCache kan ik later makkelijk wijzigen naar iets anders. Naar wat ik begrepen had regelt zo'n filesystem class alles met betrekking tot files en directories. Een soort file controller eigenlijk. Dus bestanden opslaan, kopieren, directories aanmaken e.d. Echter, waarom hoort het requiren van een file daar niet bij? Is dat een uitzondering?
 
Ward van der Put
Moderator

Ward van der Put

25/10/2013 13:09:21
Quote Anchor link
Ja, require is eigenlijk exclusief voor PHP-code en de PHP-parser bestemd: eerst worden alle genoemde bestanden geladen en daarna pas wordt het geheel door de PHP-parser verwerkt en door de PHP-engine uitgevoerd.

Je kunt require weliswaar voor HTML, JavaScript, CSS, enzovoort gebruiken, maar dat zou ik niet aanbevelen voor een file cache. De cache heeft namelijk geen parser en geen engine nodig, maar moet gewoon bestanden ophoesten.
 
Ozzie PHP

Ozzie PHP

25/10/2013 13:15:40
Quote Anchor link
Dat klopt, voor die filecacher heb ik dan file_get_contents nodig. Wat ik dus kan doen is in het filesystem een method load() maken die onderwater gebruik maakt van file_get_contents.

Alleen mijn vraag is... waarom zou ik een filesystem class maken? Ik kan ook gewoon in die filecache class gebruik maken van file_get_contents.

Laat ik mijn vraag nog explicieter stellen. Wat is de bedoeling en de toegevoegde waarde van een filesystem class? Wat doet die class, en waarom zou je niet de native php functies gebruiken?
 
Ward van der Put
Moderator

Ward van der Put

25/10/2013 13:25:48
Quote Anchor link
Ozzie PHP op 25/10/2013 13:15:40:
Laat ik mijn vraag nog explicieter stellen. Wat is de bedoeling en de toegevoegde waarde van een filesystem class? Wat doet die class, en waarom zou je niet de native php functies gebruiken?

Omdat je een class kunt gebruiken als wrapper die bijvoorbeeld nu native functie foo() implementeert en volgend jaar de verbeterde native functie foo_two()...

Omdat er verschillende file systems zijn en je bij het omvallen van je provider morgen weer online wilt zijn op een ander platform...

Omdat je start-up zo succesvol is dat je de cache volgend jaar moet verspreiden over drie webservers die één databaseserver delen...

Omdat de filecache bij nader inzien toch te langzaam blijkt en je een memcache wilt gaan gebruiken...
 
Ozzie PHP

Ozzie PHP

25/10/2013 13:33:01
Quote Anchor link
uhm... oké...

>> Omdat er verschillende file systems zijn en je bij het omvallen van je provider morgen weer online wilt zijn op een ander platform...

Dit snap ik niet helemaal. De php functies blijven toch gewoon hetzelfde ongeacht de provider?

Maar nogmaals... om even zeker te weten dat ik het niet verkeerd begrijp... stel we hebben een file cache class... Normaal zou ik dan dit doen:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
<?php

function load($id) {
  // create file op basis van id
  return file_get_contents($file);
}


?>

...en met een filesystem zou ik dan dit doen:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
<?php

function load($id) {
  // create file op basis van id
  return $this->file_system->load($file);
}


?>

Dat is toch ongeveer de bedoeling?
 
Ward van der Put
Moderator

Ward van der Put

25/10/2013 13:44:50
Quote Anchor link
Ja, het tweede voorbeeld is eleganter: je laat het laden van een bestand namelijk aan de FileSystem-klasse over. Je zou het bestand via de klasse zelfs nog een behandeling kunnen geven. Met file_get_contents() is het nogal een lokaal gebeuren en kun je weinig meer dan hier en nu een bestand byte-voor-byte van dezelfde server plukken.
 
Ozzie PHP

Ozzie PHP

25/10/2013 13:49:20
Quote Anchor link
Oke, thanks... kom ik als laatste nog heel even terug op het require verhaal...
Waarom kun je dan geen require method in je filesystem opnemen? Dan zou je bijv. in je autoloader gebruik kunnen maken van het filesystem:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
<?php

function autoload($class) {
  // bestand opbouwen
  $this->file_system->require($file);
}


?>

Wat is hier dan niet goed aan?
Gewijzigd op 25/10/2013 13:49:45 door Ozzie PHP
 
Ward van der Put
Moderator

Ward van der Put

25/10/2013 13:54:22
Quote Anchor link
De autoloader laadt code, het file system laadt bestanden.

Ik begrijp je vraag wel, maar ik zou dat niet op één grote hoop vegen. Je krijgt anders een onoplosbare vicieuze cirkel: de autoloader heeft de FileSystem-klasse nodig om klassen te laden, maar zonder de FileSystem-klasse kan de autoloader de FileSystem-klasse zelf niet laden.
 
Ozzie PHP

Ozzie PHP

25/10/2013 14:05:05
Quote Anchor link
Ward van der Put op 25/10/2013 13:54:22:
... een onoplosbare vicieuze cirkel: de autoloader heeft de FileSystem-klasse nodig om klassen te laden, maar zonder de FileSystem-klasse kan de autoloader de FileSystem-klasse zelf niet laden.

Haha, lol... je kan natuurlijk ook de FileSystem class even handmatig requiren in de bootstrap :)

Ward van der Put op 25/10/2013 13:54:22:
De autoloader laadt code, het file system laadt bestanden.

Ah, oké. Hier heb je inderdaad een punt. Hoewel die code natuurlijk ook gewoon in een file staat... alleen je haalt de inhoud niet op, maar je parse't m. Dan zou je dus eigenlijk een parse method krijgen...

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
<?php
$file_system
->parse($file);
?>

Is dat misschien een ideetje? Wat vind je daar dan van?

Misschien vinden sommigen het wel muggenziften wat ik doe, maar ik probeer gewoon even te begrijpen waarom file_get_contents wel in een filesystem zou thuishoren en require niet.

Inderdaad, over het algemeen zal de autoloader alle classes inladen. Maar stel nu je hebt een framework. Ieder project/website maakt gebruikt van dat framework, maar sommige projecten vereisen aangepaste code, uitsluitend bedoeld voor dat specifieke project. Dan zou ik me bijv. kunnen voorstellen dat zo'n project een eigen bootstrap-file krijgt. Vanuit het framework zou je dan kunnen kijken of het betreffende project een bootstrap-file heeft, en zo ja...

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
<?php
$file_system
->parse($project_bootstrap);
?>

Zomaar een fictief voorbeeld, maar het zou kunnen toch?
 
Ward van der Put
Moderator

Ward van der Put

25/10/2013 14:14:48
Quote Anchor link
Daaraan is inderdaad gedacht: met bijvoorbeeld spl_autoload_register() registreer je autoloaders bij PHP zelf. Daarmee krijg je een soort include-pad: wordt een klasse niet gevonden door de laatst geregistreerde autoloader, dan wordt de op één na laatst geregistreerde autoloader aan het werk gezet. Zo kun je dus verschillende oplossingen/projecten/frameworks stapelen.
 

Pagina: 1 2 volgende »



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.