Flexibel CMS maken

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

SAP HANA Cloud Application Developer

Vacature details Vakgebied: Software/IT Opleiding: Senior Werklocatie: Veldhoven Vacature ID: 12662 Introductie HANA Cloud Application Developer at a High Tech company. The company is the world's leading provider of lithography systems for the semiconductor industry, manufacturing complex machines that are critical to the production of integrated circuits or chips. Our purpose is “unlocking the potential of people and society by pushing technology to new limits”. We do this guided by the principles “Challenge”, “Collaborate” and “Care”. This role is situated in the Big Data Analytics (BDA) Domain. The teams have mixture of young talent and senior specialists and have a

Bekijk vacature »

Medior Java developer (fullstack)

Wat je gaat doen: Of beter nog, wat wil jij doen? Binnen DPA GEOS zijn we dan ook op zoek naar enthousiaste Java developers om ons development team te versterken. Als Java developer werk je in Agile/Scrum teams bij onze klanten en daarbij kun je eventueel ook andere ontwikkelaars begeleiden in het softwareontwikkelproces. Verder draag je positief bij aan de teamgeest binnen een projectteam en je kijkt verder dan je eigen rol. Je gaat software maken voor verschillende opdrachtgevers in jouw regio. Je bent een professional die het IT-vak serieus neemt en kwaliteit levert. Je leert snel vanwege je diepgaande

Bekijk vacature »

Creatieve Front-end developer gezocht!

Functie Het front-end team bestaat momenteel uit 4 collega’s en is hard aan het groeien! Samen leveren jullie een essentiële bijdrage aan de applicaties die ze voor hun klanten realiseren. Je werkt in het front-end team samen met de back-end teams en product owners om te zorgen dat de applicaties een fijne gebruikerservaring opleveren. Jouw expertise zorgt ervoor dat de juiste keuzes gemaakt worden qua techniek en ontwerp, van back-end tot aan gebruiker. In samenspraak met je team bepalen jullie de beste keuze voor techniek. Ook is er altijd ruimte om nieuwe technieken te ontdekken. Eisen • Je hebt gedegen

Bekijk vacature »

Ervaren C#.NET programmeur

Functieomschrijving Voor een moderne werkgever in regio Prinsenbeek zijn wij op zoek naar een ervaren C#.NET programmeur die graag de uitdaging aangaat. Je houdt je bezig met het ontwikkelen van maatwerk webapplicaties voor diverse klanten, waarbij complexe processen optimaal worden ondersteund. Verder ziet jouw takenpakket er als volgt uit: Ontwikkelen en onderhouden van C#.NET-applicaties; Schrijven van hoogwaardige, herbruikbare codes; Schrijven van technische documentatie en gebruikershandleidingen; Bijdragen aan het ontwerp en de architectuur van softwaretoepassingen; Troubleshooten en oplossen van bugs in softwaretoepassingen; Werken met databases en dataopslagoplossingen; Implementeren van beveiligingsoplossingen en het waarborgen van de beveiliging van applicaties en gegevens. Bedrijfsprofiel

Bekijk vacature »

Webshop beheerder / Fullstack developer

Functie omschrijving Wij zijn op zoek naar een full stack developer die zich bezig gaat houden met het uitbreiden en verbeteren van de online webshop. Een onderdeel van jouw werkzaamheden is naast het beheren van de webshop ook om de processen en structuren te stroomlijnen. Ben jij een leergierige en ambitieuze junior developer met technische skills? Ben jij op zoek naar een werkgever die jouw de volledige vrijheid geeft om jezelf tot een volwaardige senior te ontwikkelen? Lees dan snel verder! Werkzaamheden Onderhouden van de webshop (denk aan het bijhouden van de voorraad); Nieuwe functies toevoegen aan de product configurator

Bekijk vacature »

Junior .NET developer

Functie Wij zijn bezig met het ontwikkelen van een nieuw product en wij hebben jouw hulp hierbij nodig! Als junior .NET ontwikkelaar krijg jij de kans om samen met ons deze nieuwe uitdaging aan te gaan! Momenteel bestaat ons team uit drie interim Software Engineers. Twee hiervan zijn zeer ervaren .NET specialisten die inmiddels hun strepen in dit vakgebied al hebben behaald. Ook hebben wij een junior als onderdeel van ons team die zich op dit moment nog bezig houdt met de Front-end (Angular/TypeScript), maar zich nu ook meer gaat verdiepen in de backend. Wij willen ons team graag verder

Bekijk vacature »

Junior Front end developer

Functie Als Front end developer binnen onze organisatie ga jij je bezig houden met het bouwen van de user experience van de webapplicaties. Je bent verantwoordelijk voor het vertalen van concepten, briefings en designs naar werkende functionaliteit. Hierbij zorg je ervoor dat applicaties betrouwbaar, veilig en toekomstbestendig zijn en een goede architectuur hebben en behouden. Verder denk je actief na- en mee over nieuwe ontwikkelingen en functionaliteiten om zo elke dag de klantervaring weer te verbeteren. Dit doe je natuurlijk niet alleen maar in een development team. Het team bedraagt momenteel 4 man bestaande uit 2 devops engineers en 2

Bekijk vacature »

Senior Airport Developer ( System engineer)

De functie Nice to know (you) De nieuwe A-pier wordt de duurzaamste van Schiphol. Als deze af is ligt er 4000 vierkante meter zonnepanelen op het dak. En de toiletten? Die spoelen door met regenwater. we gaan ervoor: het creëren van de meest duurzame en hoogwaardige luchthavens ter wereld. een toekomstbestendig en duurzaam Schiphol. Daar werken we elke dag hard aan in team Development & Sustainability. Jij bent regisseur, expert én aanjager van de ontwikkeling van Schiphol. Connecting your world Hoe maak je de ambities en doelstellingen van Schiphol concreet in een project? De waarde voor Schiphol naar eisen die

Bekijk vacature »

Java Front-end Developer

Dit ga je doen Ontwikkelen van nieuwe functionaliteiten in Java met tools als Springboot, MS SQL Server (T-SQL) en JavaScript; Het onderhouden van de (web-)applicaties binnen een complexe omgeving; Werken aan de migratie van een monolithisch systeem naar een architectuur gebaseerd op Kubernetes; Code reviews met collega's en actieve kennisuitdelingsessies voeren; Het uitvoeren van unit- en systeemtests Experimenteren met nieuwe tools en technieken. Hier ga je werken Binnen deze organisatie kom je te werken op de afdeling die gegevens verzamelt vanuit het hele land. Denk hierbij aan vertrouwelijke persoonsgegevens. Het team verwerkt al deze data met als doel het waarborgen

Bekijk vacature »

Medior/senior Fullstack developer

Functie Onder begeleiding van 3 accountmanagers waarvan er 1 binnen jouw expertise je aanspreekpunt zal zijn ga je aan de slag bij diverse opdrachtgevers. Hij of zij helpt je bij het vinden van een passende en uitdagende opdracht. Hierin houden ze uiteraard rekening met jouw situatie, ervaring en (technische) ambities. De opdrachten duren gemiddeld één tot 2 jaar. Hierdoor kun je je ook echt vastbijten in een project en als consultant impact maken. Naast de opdracht ben je regelmatig met je collega’s van de IT-afdeling om bijvoorbeeld onderlinge kennis te delen, of nieuwe trends te bespreken. Ook worden er regelmatig

Bekijk vacature »

Java developer

Functie Je gaat aan de slag als Tester voor een aantal mooie projecten. Je komt terecht in een DevOps team waar jij aan de slag gaat om de kwaliteit te waarborgen omtrent de maatwerk software voor de klanten. Je draait je hand er niet voor om de adviserende rol te bekleden op het gebied van testautomatisering en het opzetten van testframeworks. Zoals aangegeven ga je daadwerkelijk in het eigen team aan de slag en is het daarnaast ook gebruikelijk bij de klanten op locatie te komen om te werken aan de opdrachten. Je krijgt zodoende echt een mooie kijk in

Bekijk vacature »

ERP Developer fleet managementsysteem

Wat ga je doen als ERP Developer fleet managementsysteem? Als ERP developer speel jij een belangrijke rol bij het doorvoeren van wijzigingen en verbeteringen binnen het fleet managementsysteem. Jouw expertise op het gebied van ERP systemen stelt jou in staat om de applicatie optimaal te laten functioneren en te blijven ontwikkelen. Als lid van het IT-team werk je nauw samen met andere developers en het business team om het fleet managementsysteem te integreren met andere systemen. Je bent verantwoordelijk voor het ontwikkelen van nieuwe functionaliteiten en het implementeren van verbeteringen op basis van de wensen en eisen van onze klanten.

Bekijk vacature »

Senior Airport Developer ( System engineer)

De functie Nice to know (you) De nieuwe A-pier wordt de duurzaamste van Schiphol. Als deze af is ligt er 4000 vierkante meter zonnepanelen op het dak. En de toiletten? Die spoelen door met regenwater. we gaan ervoor: het creëren van de meest duurzame en hoogwaardige luchthavens ter wereld. een toekomstbestendig en duurzaam Schiphol. Daar werken we elke dag hard aan in team Development & Sustainability. Jij bent regisseur, expert én aanjager van de ontwikkeling van Schiphol. Connecting your world Hoe maak je de ambities en doelstellingen van Schiphol concreet in een project? De waarde voor Schiphol naar eisen die

Bekijk vacature »

Functioneel applicatiebeheerder - SOP-SYS-SAM

TenneT is hard groeiend om de onze ambities waar te kunnen maken. Zo nemen wij een leidende rol in het aanjagen van de energietransitie. Het werven van nieuw talent speelt daarin een cruciale rol. Wij zijn op zoek naar een gedreven Functioneel Applicatiebeheerder op onze locatie Arnhem die hieraan wil bijdragen en misschien ben jij dat wel? Jouw bijdrage aan TenneT Je gaat samenwerken in een team van circa 15 functioneel applicatiebeheerders en gaat onderdeel uitmaken van een DevOps team. Met dit team ga je applicaties (laten) ontwikkelen en beheren. Hierbij concentreer je je vooral op de functionele aspecten, zodat

Bekijk vacature »

Senior Software Developer C++

Vacature details Vakgebied: Software/IT Opleiding: Senior Vacature ID: 13342 Introductie Do you want to work for one of the most innovative companies located in the region of Eindhoven. Currently Due to growth we are looking for a Senior Software Developer. Our client is a high-tech company with international roots and can provide you with a challenging opportunity. Functieomschrijving Responsibilities: Design, develop, and maintain high-quality software applications in C++ Collaborate with other engineers, product managers, and stakeholders to understand requirements and develop solutions Write clean, maintainable, and efficient code Conduct thorough testing and debugging to ensure high-quality software Optimize applications for

Bekijk vacature »
Marien xD

Marien xD

20/03/2007 10:49:00
Quote Anchor link
Ik zit eigenlijk met een structureel probleempje wat mij eigenlijk veel tijd kost.

Elke keer dat ik een website maak moet ik veel standaard stappen doorlopen welke voor elke website eigenlijk hetzelfde zijn.

Nu zat ik te denken aan het ontwikkelen van een CMS met templates om snel en eenvoudig een website te kunnen maken. Dit ook ter beheersbaarheid richting de klant maar vooral het inkorten van de ontwikkelingstijd voor mij op lange termijn.

Nu heb ik al het 1 en ander uitgedacht maar ik blijf een beetje tegen 1 ding aanlopen.

Mijn feitelijk vraag
Als ik de pagina inhoud van een website in de database stop heb ik statische tekst.
Nu wil ik een module systeem hebben zodat ik simpel, volgens een standaard in- en output, bijvoorbeeld een dynamisch gastenboek kan toevoegen. Wat is hiervoor de beste aanpak met betrekking tot ontwikkeling?

Wat ik natuurlijk als hoofddoel heb dat ik niet moet afwijken van mijn huidige stijl van websites ontwerpen. (dus geen kilometers parameters achter de url, nee gewoon simpel: site.nl/gastenboek/)

Hopelijk hebben jullie wat ideeen voor mij...
 
PHP hulp

PHP hulp

26/04/2024 12:45:06
 
Jacco Engel

Jacco Engel

20/03/2007 10:55:00
Quote Anchor link
Je zou bijvoorbeeld bestanden kunnen opdelen in :

Template
Php
Config

In de template kun je werken met html. Zolang de benaming van de onderdelen gelijk blijft doet de layout er niet toe

In de php (die eigenlijk altijd gelijk is) kun je de data verwerken met instellingen zoals deze in de config staan

In de config kun je tot slot bijv het type opslag aangeven met de daat bij behorende data.


Het enige dat dan rest is een layout maken en mischien wat klantspecifieke wensen
 
Frank -

Frank -

20/03/2007 10:55:00
Quote Anchor link
Quote:
gewoon simpel: site.nl/gastenboek/
Dit kun je simpel met Apache mod_rewrite doen, geen enkel probleem.

Verder raad ik je aan om eens naar een standaard cms te kijken, bv. Joomla of Drupal. Scheelt jou een hele hoop werk.
 
Jacco Engel

Jacco Engel

20/03/2007 10:59:00
Quote Anchor link
@ Frank

Hoe ik het lees is dat TS gewoon een aantal standaard scripts wil hebben die snel te implementeren zijn. In dat geval is CMS mischien een groot woord en heel veel van Joomla en Drupal gewoon overbodig
 
Marien xD

Marien xD

20/03/2007 11:11:00
Quote Anchor link
@ allebei
Dat klopt, ik wil een klein flexibel csm maken wat net iets groter is als elke keer een specifieke admin maken. En ik heb zelf een gruwelijke hekel aan Joomla. Ik heb er wel eens mee gewerkt maar het is me net te groot om elke keer te uploaden enzo.

@jacco
Ik was van plan om voor de template (dit is eigenlijk het belangrijkste voor een snelle layout change)
- een map templates te maken met submappen met daarin de templates (met de standaard elementen)
- deze templates worden geladen in de database en zo kan er eenvoudig gewisseld worden, of alvast test draaien vd nieuwe layout.
- in de template kunnen dus gewoon de site specifieke menus opgenomen worden, dit hoeft in het begin niet allemaal zo dynamisch

De pagina's gaan in de database met een soort structuur van :
id - paginanaam - phpbestand? - tekst - typepagina (dynamisch / tekst)

Is dit een goede aanpak?

@frank
het mod_rewrite gebruik ik al veelvuldig en dat ben ik ook zeker van plan te gebruiken

edit:
Waar ik meer op doel is ook de toekomstige uitbreiding, zoals het cachen van gegevens enzo. Dus met 1 druk op de knop kan ik een website vanuit de database exporteren naar een online locatie. (dit is wel te doen, het is maar een voorbeeld)

Denk ook bijvoorbeeld aan meerdere talen enzovoorts (wat zijn tips waar ik rekening mee moet houden?
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Marien xD
 
Jacco Engel

Jacco Engel

20/03/2007 11:19:00
Quote Anchor link
Ik volg het niet helemaal maar ik raad je aan niet alle templatefiles verschillend te maken maar verschillende css files die op 1 template toepasbaar zijn.

Welke css dat dan is kun je in je config file/table regelen bijv :
index.php
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
<?php
//je db verbinding
$query_conf = "SELECT * FROM config_table" ;
$result = mysql_query ($query_conf) ;
$config = mysql_fetch_array($result)
echo '<link href="css/'.$config["template"].'.css" rel="stylesheet" type="text/css"/>';
?>


Table :

config_table :
template
/*verdere conf items*/

Iets in die strekking
 
Marien xD

Marien xD

20/03/2007 11:33:00
Quote Anchor link
Het probleem bij mijn re-designs is dat de html ook vaak verschilt... dus dan moet ik ook een html bestand uploaden met place holders erin. Deze haal ik dan door een template parser.
 
Jacco Engel

Jacco Engel

20/03/2007 11:34:00
Quote Anchor link
Aha
 
Marien xD

Marien xD

20/03/2007 11:38:00
Quote Anchor link
Snapt u ;)

Maar dat ding gaat wel lukken, ik zat meer met mijn module ontwikkeling (vooral gericht op het flexibele inzet van het systeem)
 
Marien xD

Marien xD

20/03/2007 23:56:00
Quote Anchor link
Of heb ikzelf nu al het antwoord gegeven :(...
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.