Flexibel CMS maken

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

C# .NET Developer

Dit ga je doen Als developer nieuwe gave features implementeren; Werken met technieken als C# .NET en (REST) API's webservices; Ontwikkelen van koppelingen middels API's; Maken van technische keuzes en beslissingen over de architectuur; Junior collega's coachen; Initiatief nemen voor nieuwe technische mogelijkheden; Je bent een belangrijke schakel - en vindt het leuk - om te schakelen met de business. Hier ga je werken In een klein team van professionals ben je als C# .NET Developer verantwoordelijk voor het ontwikkelen van één van de applicaties voor het grootste inhouse product: een applicatie voor alles omtrent hypotheken. De programmeertaal die je

Bekijk vacature »

.NET developer

Klaar voor een nieuwe uitdaging? Welke technologieën gaan schuil achter de dagelijkse energievoorziening? Als senior .NET developer bij Kenter maak jij samen met je team het verschil, zowel voor de interne organisatie als voor eindklanten. Samen bouwen jullie aan innovatieve dienstverlening met behulp van de nieuwste technologieën en tools. Het is een functie met veel vrijheid, goede arbeidsvoorwaarden én je draagt jouw steentje bij aan de energietransitie. Klinkt dit als iets voor jou? Lees dan verder of solliciteer direct! Wat ga je doen als senior .NET developer? Als senior .NET developer bij Kenter (onderdeel van Alliander) ben je van onschatbare

Bekijk vacature »

Database ontwikkelaar

Functieomschrijving Wil jij aan gave logistieke softwareprojecten werken en bij een uniek softwarebedrijf in de regio van Tilburg? Wacht niet langer en reageer snel op deze vacature. Als Database ontwikkelaar ga je aan de slag het schrijven van stored procedures en verder uitbouwen van de SQL database. Je werkt in een database team, met allemaal mensen die energie krijgen van software en techniek. Verder krijg je als taak: Optimaliseren en uitbouwen van de MS SQL databases die gebruikt worden; Optimaliseren van query's, waardoor er efficiënter gewerkt kan worden; Je werkt met de technieken T-SQL of PL/SQL; Bij interesse kan je

Bekijk vacature »

Front-end developer E-Commere

Functie E-commerce is een ‘’snelle’’ wereld. Om hierin continu voorop te blijven omarmen ze in een vroeg stadium nieuwe technieken. Een webshop is nooit af en kan altijd beter, sneller en efficiënter. Tegelijkertijd hebben ze vanaf hun oprichting altijd vastgehouden aan kwaliteit boven snelheid, en dit loont. Als front-end developer heb je een adviserende rol en sta je aan het eindpunt van alles wat met designs te maken heeft. Je overlegt met klanten en collega’s, en zet je in om ideeen om te zetten tot unieke concepten. Je bent het aanspreekpunt voor de klant en bewaakt tevens de planning. Eisen

Bekijk vacature »

Leidinggevend Full Stack Developer

Hé jij, nieuwe Pinkcuber! Ga aan de slag bij Pinkcube, online leverancier van promotieartikelen! Een innovatieve organisatie waar extra stappen zetten voor klanten de normaalste zaak van de wereld is. Ambitieus zijn we ook. ‘Naoberschap’ staat bij Pinkcube hoog in het vaandel; we helpen elkaar en iedereen is welkom. Pinkcube is Great Place to Work Certified, erkend leerbedrijf, maatschappelijk betrokken partner van stichting Present en partner van CliniClowns. En misschien wel jouw nieuwe werkgever. Wij zoeken namelijk een enthousiaste: Leidinggevend Full Stack Developer (40 uur, medior/senior) Ben jij klaar om baanbrekende ideeën tot leven te brengen en deel uit te

Bekijk vacature »

PHP Developer Symfony

Dit ga je doen Ontwikkelen van Product Informatie Management (PIM) systemen; Werken aan zowel grotere als kleine projecten voor toonaangevende klanten binnen o.a. de retail. Hier ga je werken Als PHP Developer kom je te werken binnen een vooruitstrevende organisatie die Product Informatie Management (PIM) systemen levert aan hun klanten. Hun klanten zijn toonaangevende bedrijven binnen o.a. de retail. De organisatie zit gevestigd in regio Zwolle en bestaat uit zo'n 35 medewerkers, waarvan 30 IT. Je komt te werken binnen één van de zelfsturende development teams welke ieder verantwoordelijk zijn voor hun 'eigen' klanten. Jouw team bestaat uit 6 backend

Bekijk vacature »

Senior Front-end Developer

Wordt jij de nieuwe Front end specialist / developer? Dan werk je dagelijks met collega’s aan de mooiste IT-projecten. Sogeti is een organisatie met een goede werksfeer en zo min mogelijk hiërarchische verhoudingen. Deze snelgroeiende groep collega’s krijgt energie van hun vak en dat merk je op de werkvloer. Onze klantenkring is groot en divers, dat vraagt om flexibiliteit van jou. Tegelijkertijd betekent dit dagelijks nieuwe dingen leren én dat geen werkdag hetzelfde is. Natuurlijk krijg jij de mogelijkheid je te certificeren. We organiseren regelmatig technische Meet-ups en doen we veel aan kennisdeling waarbij iedereen welkom is, zowel binnen als

Bekijk vacature »

Embedded Software Developer

Functie omschrijving Voor een mooi softwarebedrijf in omgeving Ridderkerk zijn wij op zoek naar een Embedded Software developer. Ben jij enthousiast en een echte team player? Lees dan snel of dit iets voor jou is! Binnen deze rol houdt jij je bezig met alle werkzaamheden die nodig zijn om een functionaliteit te bouwen. Denk aan ontwerpen, architectuur, programmeren en algoritmes. Je voert test en validatie werkzaamheden uit bij de implementatie bij de klant. Ben jij een Embedded Software Developer die affiniteit heeft met de allernieuwste technieken? Laat dan snel wat van je horen! Bedrijfsprofiel Onze opdrachtgever bestaat uit een groot

Bekijk vacature »

.net developer

Hoi! Wij zijn auto.nl en wij verkopen auto's online. je bestelt bij ons een auto net zo makkelijk als een spijkerbroek. En bevalt ie niet? Dan stuur je 'm gewoon weer terug. En dat we dat goed doen bewijst onze hoge klanttevredenheid van een 9,3. Nu maken we de volgende stap bij auto.nl. We starten met fysieke winkels. Online zoeken, offline bekijken. Maar nog altijd, geen gedoe! Gewoon eerlijk, transparant en zonder zorgen een auto kopen.. Maar om dat waar te blijven maken en nóg beter te worden, zoeken we uitbreiding van ons development team. Wat ga je precies doen?

Bekijk vacature »

Oracle APEX developer

Wat je gaat doen: Als Oracle APEX ontwikkelaar bij DPA werk je samen met collega’s aan de meest interessante opdrachten. Je zult je ervaring met SQL, PL/SQL, JavaScript, HTML en CSS inzetten om wensen van opdrachtgevers te vertalen naar technische oplossingen. Je werk is heel afwisselend, omdat DPA zich niet beperkt tot een specifieke branche. Zo ben je de ene keer bezig binnen de zorgsector, de andere keer is dit bij de overheid. Wat we vragen: Klinkt goed? Voor deze functie breng je het volgende mee: Je hebt een hbo- of universitaire opleiding afgerond Je hebt 2 tot 5 jaar

Bekijk vacature »

Cymer Patch Server Developer

Vacature details Vakgebied: Software/IT Opleiding: Senior Werklocatie: Veldhoven Vacature ID: 12919 Introductie This new patch server will be built on Python and Django ReST and GraphQL services with a React frontend, it will consist of several microservices and run on a Kubernetes cluster. It will be supported by several middleware applications such as ElasticSearch, Redis, RabbitMQ, Oracle and Artifactory. Functieomschrijving The Patch Admin team always aim to deliver software at a high quality, we avoid sacrifices here to maintain our velocity. Practically this means that we practice test driven development and perform end-to-end automated testing on our software. This means

Bekijk vacature »

Front-end Developer

Dit ga je doen Het onderhouden, ontwikkelen en testen van front-end software van diverse klant- en medewerkersapplicaties; Het ontwikkelen van maatwerk front-end oplossingen in Vue.js en participeren in een scrumteam; Mede-verantwoordelijk voor het begeleiden en coachen van drie junior front-end developers; Verantwoordelijk voor code-reviews en het opstellen van de juiste documentatie zoals userstories en API ontwerp; Participeren in diverse projecten t.b.v. optimalisatie van diverse applicaties; Het opzetten van API koppelingen met externe applicaties. Hier ga je werken Betreffende organisatie is gevestigd in de regio van Swifterbant en is al ruim 20 jaar lang bedreven in het ontwikkelen en aanbieden van

Bekijk vacature »

.NET developer

Functie Als junior .NET Developer start jij in een team met 15 developers. In het team is er genoeg senioriteit om ervoor te zorgen dat jij de juiste begeleiding krijgt. Jij begint als eerst alle software pakketten en processen eigen te maken. Vervolgens ga jij deze software programmeren, onderhouden en testen. Ook ga jij research doen naar nieuwe mogelijkheden en zoek jij uit hoe je dit kan implementeren. Jullie werken intern op project basis en afhankelijk van het project werken jullie wel of niet iedere ochtend met een standup. 50% van jullie werkzaamheden is maatwerk en de overige 50% is

Bekijk vacature »

Web Developer

Bedrijfsomschrijving ENGIE Nederland is onderdeel van de beursgenoteerde ENGIE Groep. ENGIE is actief in 70 landen, met wereldwijd 150.000 medewerkers. Als groep is het de missie om bij te dragen aan de verduurzaming van de wereld. ENGIE Energie biedt energiediensten aan particulieren en grootzakelijk en gaat de uitdagingen van de energietransitie aan door het beschikbaar maken van duurzame energie, het streven de klimaatverandering tot een minimum te beperken, leveringszekerheid te bieden en zorg te dragen voor een verantwoord gebruik van de beschikbare resources. ENGIE Energie investeert daarom in hernieuwbare energiebronnen zoals zon, wind en bio-gas. Functieomschrijving Heb jij veel ervaring

Bekijk vacature »

Senior Airport Developer ( System engineer)

De functie Nice to know (you) De nieuwe A-pier wordt de duurzaamste van Schiphol. Als deze af is ligt er 4000 vierkante meter zonnepanelen op het dak. En de toiletten? Die spoelen door met regenwater. we gaan ervoor: het creëren van de meest duurzame en hoogwaardige luchthavens ter wereld. een toekomstbestendig en duurzaam Schiphol. Daar werken we elke dag hard aan in team Development & Sustainability. Jij bent regisseur, expert én aanjager van de ontwikkeling van Schiphol. Connecting your world Hoe maak je de ambities en doelstellingen van Schiphol concreet in een project? De waarde voor Schiphol naar eisen die

Bekijk vacature »
Marien xD

Marien xD

20/03/2007 10:49:00
Quote Anchor link
Ik zit eigenlijk met een structureel probleempje wat mij eigenlijk veel tijd kost.

Elke keer dat ik een website maak moet ik veel standaard stappen doorlopen welke voor elke website eigenlijk hetzelfde zijn.

Nu zat ik te denken aan het ontwikkelen van een CMS met templates om snel en eenvoudig een website te kunnen maken. Dit ook ter beheersbaarheid richting de klant maar vooral het inkorten van de ontwikkelingstijd voor mij op lange termijn.

Nu heb ik al het 1 en ander uitgedacht maar ik blijf een beetje tegen 1 ding aanlopen.

Mijn feitelijk vraag
Als ik de pagina inhoud van een website in de database stop heb ik statische tekst.
Nu wil ik een module systeem hebben zodat ik simpel, volgens een standaard in- en output, bijvoorbeeld een dynamisch gastenboek kan toevoegen. Wat is hiervoor de beste aanpak met betrekking tot ontwikkeling?

Wat ik natuurlijk als hoofddoel heb dat ik niet moet afwijken van mijn huidige stijl van websites ontwerpen. (dus geen kilometers parameters achter de url, nee gewoon simpel: site.nl/gastenboek/)

Hopelijk hebben jullie wat ideeen voor mij...
 
PHP hulp

PHP hulp

07/05/2024 03:50:41
 
Jacco Engel

Jacco Engel

20/03/2007 10:55:00
Quote Anchor link
Je zou bijvoorbeeld bestanden kunnen opdelen in :

Template
Php
Config

In de template kun je werken met html. Zolang de benaming van de onderdelen gelijk blijft doet de layout er niet toe

In de php (die eigenlijk altijd gelijk is) kun je de data verwerken met instellingen zoals deze in de config staan

In de config kun je tot slot bijv het type opslag aangeven met de daat bij behorende data.


Het enige dat dan rest is een layout maken en mischien wat klantspecifieke wensen
 
Frank -

Frank -

20/03/2007 10:55:00
Quote Anchor link
Quote:
gewoon simpel: site.nl/gastenboek/
Dit kun je simpel met Apache mod_rewrite doen, geen enkel probleem.

Verder raad ik je aan om eens naar een standaard cms te kijken, bv. Joomla of Drupal. Scheelt jou een hele hoop werk.
 
Jacco Engel

Jacco Engel

20/03/2007 10:59:00
Quote Anchor link
@ Frank

Hoe ik het lees is dat TS gewoon een aantal standaard scripts wil hebben die snel te implementeren zijn. In dat geval is CMS mischien een groot woord en heel veel van Joomla en Drupal gewoon overbodig
 
Marien xD

Marien xD

20/03/2007 11:11:00
Quote Anchor link
@ allebei
Dat klopt, ik wil een klein flexibel csm maken wat net iets groter is als elke keer een specifieke admin maken. En ik heb zelf een gruwelijke hekel aan Joomla. Ik heb er wel eens mee gewerkt maar het is me net te groot om elke keer te uploaden enzo.

@jacco
Ik was van plan om voor de template (dit is eigenlijk het belangrijkste voor een snelle layout change)
- een map templates te maken met submappen met daarin de templates (met de standaard elementen)
- deze templates worden geladen in de database en zo kan er eenvoudig gewisseld worden, of alvast test draaien vd nieuwe layout.
- in de template kunnen dus gewoon de site specifieke menus opgenomen worden, dit hoeft in het begin niet allemaal zo dynamisch

De pagina's gaan in de database met een soort structuur van :
id - paginanaam - phpbestand? - tekst - typepagina (dynamisch / tekst)

Is dit een goede aanpak?

@frank
het mod_rewrite gebruik ik al veelvuldig en dat ben ik ook zeker van plan te gebruiken

edit:
Waar ik meer op doel is ook de toekomstige uitbreiding, zoals het cachen van gegevens enzo. Dus met 1 druk op de knop kan ik een website vanuit de database exporteren naar een online locatie. (dit is wel te doen, het is maar een voorbeeld)

Denk ook bijvoorbeeld aan meerdere talen enzovoorts (wat zijn tips waar ik rekening mee moet houden?
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Marien xD
 
Jacco Engel

Jacco Engel

20/03/2007 11:19:00
Quote Anchor link
Ik volg het niet helemaal maar ik raad je aan niet alle templatefiles verschillend te maken maar verschillende css files die op 1 template toepasbaar zijn.

Welke css dat dan is kun je in je config file/table regelen bijv :
index.php
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
<?php
//je db verbinding
$query_conf = "SELECT * FROM config_table" ;
$result = mysql_query ($query_conf) ;
$config = mysql_fetch_array($result)
echo '<link href="css/'.$config["template"].'.css" rel="stylesheet" type="text/css"/>';
?>


Table :

config_table :
template
/*verdere conf items*/

Iets in die strekking
 
Marien xD

Marien xD

20/03/2007 11:33:00
Quote Anchor link
Het probleem bij mijn re-designs is dat de html ook vaak verschilt... dus dan moet ik ook een html bestand uploaden met place holders erin. Deze haal ik dan door een template parser.
 
Jacco Engel

Jacco Engel

20/03/2007 11:34:00
Quote Anchor link
Aha
 
Marien xD

Marien xD

20/03/2007 11:38:00
Quote Anchor link
Snapt u ;)

Maar dat ding gaat wel lukken, ik zat meer met mijn module ontwikkeling (vooral gericht op het flexibele inzet van het systeem)
 
Marien xD

Marien xD

20/03/2007 23:56:00
Quote Anchor link
Of heb ikzelf nu al het antwoord gegeven :(...
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.