Fonetisch zoeken

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

.NET software developer

Functie omschrijving Voor een gewilde werkgever in omgeving Roosendaal zijn wij op zoek naar een back-end software developer met een aantal jaar werkervaring. Je krijgt een plekje in het workflow team en je zal betrokken worden bij het bouwen van nieuwe software, en het optimaliseren van bestaande code. Je werkt bij dit bedrijf in een Scrum team waarin je soms klantcontact hebt. Jouw werkzaamheden zullen er als volgt uit zien: Je krijgt een plekje op de in-house IT afdeling. Deze afdeling bestaat uit zo'n 12 collega's, verdeeld over verschillende specialisaties (BI, Beheer, Business software & workflow). De vacature staat open

Bekijk vacature »

Lead Fullstack developer

Functie omschrijving Ben jij een leergierige en ambitieuze junior developer met technische skills? Ben jij op zoek naar een werkgever die jouw de volledige vrijheid geeft om jezelf tot een volwaardige senior te ontwikkelen? Wij zijn op zoek naar een full stack developer die zich bezig wil bezig houden met het uitbreiden en verbeteren van de online webshop. Een onderdeel van jouw werkzaamheden is naast het beheren van de webshop ook om de processen en structuren te stroomlijnen. Werkzaamheden Onderhouden van de webshop (denk aan het bijhouden van de voorraad); Nieuwe functies toevoegen aan de product configurator door middel van

Bekijk vacature »

Medior Java developer (fullstack)

Wat je gaat doen: Of beter nog, wat wil jij doen? Binnen DPA GEOS zijn we dan ook op zoek naar enthousiaste Java developers om ons development team te versterken. Als Java developer werk je in Agile/Scrum teams bij onze klanten en daarbij kun je eventueel ook andere ontwikkelaars begeleiden in het softwareontwikkelproces. Verder draag je positief bij aan de teamgeest binnen een projectteam en je kijkt verder dan je eigen rol. Je gaat software maken voor verschillende opdrachtgevers in jouw regio. Je bent een professional die het IT-vak serieus neemt en kwaliteit levert. Je leert snel vanwege je diepgaande

Bekijk vacature »

Ontwikkelaar Identity & Access Management

Dit ga je doen Als Identity & Access Management Ontwikkelaar zorg jij er voor dat studenten, medewerkers en docenten de juiste benodigdheden op het juiste moment kunnen gebruiken; Het juist opslaan van onderzoeksdata en het openbaar beschikbaar stellen van publicaties (Open Access); Studenten, collega's en wetenschappers ondersteunen; Agile en Scrum werken; Technisch Applicatiebeheer; Ontwikkelen in One Identity Manager en VB.NET. Hier ga je werken Als Ontwikkelaar kom je terecht in een hecht team die zich richt op wetenschappelijke informatie en ICT. Jij bent degene die er voor zorgt dat alle informatie, uit diverse onderzoeken, bij de juiste personen terecht komt.

Bekijk vacature »

Junior Java Developer

Dit ga je doen Je ontwikkelt innovatieve, maatschappelijk belangrijke applicaties; Je implementeert nieuwe features; Je gaat in gesprek met eindgebruikers en designers om de applicaties continu te finetunen; Je draait mee in een professionele Agile/Scrum omgeving. Hier ga je werken Onze klant is een internationale organisatie gevestigd in de omgeving van Amsterdam. Ze staan zeer goed bekend in de markt door hun innovatieve dienstverlening op IT gebied en hun gepassioneerde werknemers. Voor hun inspanningen op het gebied van IT hebben ze meerdere prijzen gewonnen! Onze klant is onderdeel van een Corporate werkgever en heeft zelf 300 mensen in dienst. Om

Bekijk vacature »

Front-end developer wanted! (Angular, React, Vue.j

Functie Under the guidance of 3 account managers, one of whom will be your point of contact within your expertise, you will start working for various clients. He or she will help you find a suitable and challenging assignment. Naturally, they will take your situation, experience and (technical) ambitions into account. The assignments last one to two years on average. This allows you to really commit to a project and make an impact as a consultant. Besides the assignment, you will regularly meet your colleagues from the IT department to share knowledge or discuss new trends, for example. Master classes

Bekijk vacature »

Digitale Tovenaar Gezocht: Junior Low-code/No-code

Bedrijfsomschrijving Duik mee in een wereld vol innovatieve avonturen waar gegevens en technologie een magische symbiose aangaan! Al meer dan twee decennia lang zijn we de tovenaars achter de schermen die oplossingen creëren voor de meest complexe klantcontactvraagstukken en datagedreven software-uitdagingen. Bij ons draait het om de kracht van samenwerking en groei. We zijn een hechte vriendengroep die samen bergen verzet om elkaar én onze klanten te laten schitteren. Jouw succes is ons succes en we streven ernaar om elkaar naar nieuwe hoogten te tillen, niet voor even, maar voor altijd. We willen dat jij je helemaal thuis voelt in

Bekijk vacature »

ERP Developer fleet managementsysteem

Wat ga je doen als ERP Developer fleet managementsysteem? Als ERP developer speel jij een belangrijke rol bij het doorvoeren van wijzigingen en verbeteringen binnen het fleet managementsysteem. Jouw expertise op het gebied van ERP systemen stelt jou in staat om de applicatie optimaal te laten functioneren en te blijven ontwikkelen. Als lid van het IT-team werk je nauw samen met andere developers en het business team om het fleet managementsysteem te integreren met andere systemen. Je bent verantwoordelijk voor het ontwikkelen van nieuwe functionaliteiten en het implementeren van verbeteringen op basis van de wensen en eisen van onze klanten.

Bekijk vacature »

IoT Software Developer PHP

Functie omschrijving Voor een klein softwarebedrijf in Breda, zijn wij op zoek naar een IoT software developer met kennis van PHP. In deze rol wordt je verantwoordelijk voor het vernieuwen van het multimedia platform van een super tof bedrijf in Breda. Je gebruikt PHP als programmeerlaag, en bent in staat om de helicopterview te pakken / projectmatig te werken. Jouw werkzaamheden zien er als volgt uit: Je gaat aan de slag met de ontwikkeling en vernieuwing van het "intern" ontwikkelde multimedia platform. Je neemt de lead in het moderniseren van het platform door het deels opnieuw op te zetten of

Bekijk vacature »

Software Developer

Functie omschrijving Heb jij affiniteit met ICT en een WO diploma in de pocket? Dan ben je hier aan het juiste adres. Voor een opdrachtgever in Amsterdam zijn wij op zoek naar kandidaten die (enige) ervaring hebben met Java, Javascript, C of C++. Je zal door middel van trainingen worden opgeleid tot een volwaardige Software Developer. Er wordt tijdens de training natuurlijk veel aandacht besteedt aan de vaktechnische aspecten, maar er gaat ook veel aandacht uit naar jouw persoonlijke ontwikkeling. Bedrijfsprofiel Bij deze opdrachtgever in de omgeving van Amsterdam zoeken ze meerdere enthousiaste kandidaten die hun carrière willen starten met

Bekijk vacature »

Software Developer

Functie omschrijving Psst hé jij daar! Op zoek naar een nieuwe uitdaging als developer? Wacht niet langer en reageer direct. In deze functie ga je bij een familiebedrijf werken als developer. Je gaat maatwerk software ontwikkelen met de Microsoft stack. Je gebruikt technieken als C#, ASP.NET en MVC. Je werkt in een leuk team van andere developers. Je krijgt veel vrijheid in je werk en kan flexibel werken. Dagje thuiswerken? Geen probleem! Daarnaast is er veel ruimte om écht mee te denken met het bedrijf en met de klanten. Bedrijfsprofiel Deze organisatie is gevestigd in de regio van Boxtel. Vanaf

Bekijk vacature »

Python (Django) developer - Remote in The Netherla

Functie Together with your team, consisting of a senior, 2 mediors and one junior developer, you will work on their software in an Agile-based approach. You have an eye for quality, risk, and customer interest. Communication with your colleagues and, where necessary, with customers, plays an important role in achieving a successful result. As a person, you are smart, get things done, and are result-oriented. There is a lot of independence within the development team, apart from the stand-up (10:00 am) and occasional pair-programming sessions. Techniques they use include Python, Django, MySQL, Mercurial, Ubuntu Linux, Nginx. In terms of front-end

Bekijk vacature »

Senior Java developer

Dit ga je doen Jouw taken als Senior Java Developer zijn: Het maken van strategische keuzes omtrent de nieuwbouw van applicaties; Het maken van technische ontwerpen; Hands-on mee ontwikkelen met het team (met o.a. Java FX, JDBC, SQL, REST, Jax-RS, JSON, Maven, JUnit en Spring (boot)); Reviewen van code en feedback geven op collega developers; Analyseren en oplossen van bugs/incidenten door het onderlinge verband te kunnen leggen van verschillende losstaande systemen. Hier ga je werken Het bedrijf waar je als Senior Java Developer komt te werken staat internationaal bekend om het testen van bodemstructuren door middel van echotechnieken en beeldherkenning.

Bekijk vacature »

Applicatie Ontwikkelaar

Bedrijfsomschrijving DUO verzorgt als uitvoeringsorganisatie, zijnde onderdeel van het Ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap de uitvoering van complexe wet- en regelgeving en heeft een uitgebreid dienstenpakket. DUO financiert en informeert onderwijsdeelnemers en onderwijsinstellingen. Voor verdere informatie zie www.duo.nl Functieomschrijving Wie zoeken we? Jij bent een enthousiaste, flexibele OPS’er die het leuk vindt om het bestaande examenlandschap te vernieuwen. Je bent leergierig en hebt interesse in cloud- en containertechnieken zoals OpenShift, Docker en Helm. Je gaat een uitdaging niet uit de weg en wil je nieuw opgedane kennis graag delen met de collega’s binnen en buiten het team. Doordat de

Bekijk vacature »

Senior .NET Ontwikkelaar

In het kort Als Senior .NET ontwikkelaar ga je binnen onze business unit Transport en Logistiek aan de slag met complexe maatwerk software voor bedrijf kritische systemen binnen de technische automatisering. Denk bijvoorbeeld een IoT-oplossing voor de logistieke sector waarbij we van ruim 200.000 machines de telemetrie en events verwerken. We zijn actief in de distributielogistiek, havenlogistiek (denk aan ECT) en productielogistiek. Naast C# en .NET Core maken we ook gebruik van Azure technologie. En als trotse Microsoft Gold Partner leren we graag van en met jou. Wil jij jezelf blijven ontwikkelen binnen de technische automatisering met .NET, dan gaan

Bekijk vacature »

Pagina: 1 2 volgende »

George van Baasbank

George van Baasbank

17/10/2012 16:36:37
Quote Anchor link
Hallo allemaal,

Ik ben op zoek naar de mogelijkheid om fonetisch te zoeken in mijn database. Is dat met behulp van SQL mogelijk?

Bijv.: Bij het zoeken naar Baasbank moeten o.m. ook de volgende namen getoond worden:
Baasbank
Baesbank
Baesbancq
Baaszbank

enz.

Weet iemand of en hoe dat mogelijk is? (Ideale optie voor genealogen)


George
 
PHP hulp

PHP hulp

20/04/2024 09:54:52
 
Ozzie PHP

Ozzie PHP

17/10/2012 16:46:47
 
Kris Peeters

Kris Peeters

17/10/2012 16:51:02
Quote Anchor link
Had ik nog niet van gehoord.
Zou dat deftig werken? Iemand ervaring mee?
 
Eddy E

Eddy E

17/10/2012 17:14:58
Quote Anchor link
Heb er wel mee gewerkt. Werkt redelijk... als alles Engels is.
Voor Nederlands werkt het dus wel, maar pakt soms totaal verkeerd uit.
Trouwens: PHP heeft ook deze soundex-functie: http://php.net/manual/en/function.soundex.php
 
George van Baasbank

George van Baasbank

17/10/2012 17:26:44
Quote Anchor link
Hallo allemaal,

Ik heb ff de sites bezocht maar kom voorlopig tot de conclusie dat het, voor mij, in het NL maar matig werkt. Of eigenlijk helemaal niet goed. Als ik Baasbank in type krijg ik slects één Baesbanck te zien. Zelfs de goed geschreven namen komen niet in de lijst voor.

Ik heb de volgende code toegepast:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
$sql = "SELECT * FROM ove_genealogie WHERE voornamen SOUNDS LIKE '$cVoornaam' AND tussenvoeg SOUNDS LIKE '$cTussenvoeg' AND achternaam SOUNDS LIKE '$cFamilienaam' ORDER BY achternaam ASC, voornamen ASC, g_sortdatum ASC ";
 
Ivo Breeden

Ivo Breeden

17/10/2012 20:52:45
Quote Anchor link
George, ik vind dit een heel interessant onderwerp. In 1987 heb ik voor het eerst kennis gemaakt met de soundex() functie op een cursus van Oracle versie 4. Sinds die tijd loop ik te verzinnen hoe je dat zou moeten gebruiken en nu, na 25 jaar, zie ik de practische toepassing dank zij jouw vraagstelling. Ik heb een stukje PHP geschreven:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
<?php
  echo soundex('Baasbank') . "\n";
  echo soundex('Baesbank') . "\n";
  echo soundex('Baesbancq'). "\n";
  echo soundex('Baazbank') . "\n";
?>

En als ik dat uitvoer dan komt er het volgende uit:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
B215
B215
B215
B215

Dit lijkt me bemoedigend voor jouw onderzoek, George! Je wilde dat al je genoemde schrijfwijzen tot dezelfde uitspraak formule zouden worden herleid, en dat gebeurt dus ook met de PHP soundex() functie.
Ik hoop dat je daar wat mee kunt.
Werkt het niet bevredigend dan ligt er natuurlijk de mogelijkheid open om zelf een Nederlandse versie van soundex() te maken. Dat lijkt me niet zo heel moeilijk.
Gewijzigd op 17/10/2012 20:54:25 door Ivo Breeden
 
George van Baasbank

George van Baasbank

18/10/2012 08:49:46
Quote Anchor link
Het lijkt mij niet te lukken. Met bijgaande code geeft phpMyadmin een lege string terug

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
select * from ove_genealogie where  achternaam = soundex('baasbank')
 
Ger van Steenderen
Tutorial mod

Ger van Steenderen

18/10/2012 08:58:09
Quote Anchor link
Je moet beide waarde soundexen dus ook de kolom die je vergelijkt maw:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
SELECT achternaam FROM ove_genealogie WHERE SOUNDEX(achternaam) = SOUNDEX('baasbank')
 
George van Baasbank

George van Baasbank

18/10/2012 09:56:51
Quote Anchor link
Dan krijg ik:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
$sql = "SELECT * FROM ove_genalogie WHERE SOUNDEX(voornamen) = SOUNDEX('$cVoornaam') OR SOUNDEX(tussenvoeg) = SOUNDEX('$cTussenvoeg') OR SOUNDEX(achternaam) = SOUNDEX('$cFamilienaam')";


en die werkt niet


Toevoeging op 18/10/2012 09:59:19:

Ik krijg nu bijna de gehele database op het scherm
 
Ozzie PHP

Ozzie PHP

18/10/2012 10:00:16
Quote Anchor link
spelfout: ove_genalogie => ove_genealogie
 
George van Baasbank

George van Baasbank

18/10/2012 10:04:12
Quote Anchor link
Die had ik al hersteld. Bedankt!!

Toevoeging op 18/10/2012 10:05:23:

Het "probleem"zit nu in de selectie. Bij gebruik van soundex op alleen het veld "achternaam" gaat goed, in combinatie met de voornaam danwel de tussenvoeg loopt het fout......
 
Ger van Steenderen
Tutorial mod

Ger van Steenderen

18/10/2012 10:09:43
Quote Anchor link
George van Baasbank op 18/10/2012 09:56:51:
Ik krijg nu bijna de gehele database op het scherm

Hetgeen toch wel logisch is, in het Nederlands zou je dit doen
Geef mij de personen waarvan de voornaam klinkt als 'Jan' of waarvan de achternaam klinkt als 'Jansen'
 
Ozzie PHP

Ozzie PHP

18/10/2012 10:11:59
Quote Anchor link
de OR's moeten dus AND's worden
 
George van Baasbank

George van Baasbank

18/10/2012 10:16:33
Quote Anchor link
Met deze regel krijg ik slechts één record te zien

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
$sql = "SELECT * FROM ove_genealogie WHERE SOUNDEX(voornamen) = SOUNDEX('$cVoornaam') AND SOUNDEX(tussenvoeg) = SOUNDEX('$cTussenvoeg') AND SOUNDEX(achternaam) = SOUNDEX('$cFamilienaam')";
 
Ozzie PHP

Ozzie PHP

18/10/2012 10:27:00
Quote Anchor link
En dat is wel of niet goed?
 
Ger van Steenderen
Tutorial mod

Ger van Steenderen

18/10/2012 10:32:54
Quote Anchor link
Staan er constant meerdere namen in de kolom voornamen?
En kijk eens gewoon met een SOUNDEX(kolom) in de SELECT wat voor resultaten je daaruit krijgt.
Cees of Kees, is namelijk niet hetzelfde en Jan of Jan_Pieter helemaal al niet
 
George van Baasbank

George van Baasbank

18/10/2012 10:47:09
Quote Anchor link
Ik heb een oplossing gevonden: Omdat het van te voren niet bekend is welke velden de gebruiker gaat invullen, heb ik dus verschillende combinaties in queries vastgelegd. Je krijgt dan max 9 verschillende mogelijkheden met de combinatie SOUNDEX en LIKE. Dit werkt nu goed en de resultaten zijn verbluffend.

Dank voor het meedenken en de suggesties.
 
Joey Drieling

Joey Drieling

18/10/2012 11:57:47
Quote Anchor link
kan je een voorbeeldje geeven van je resultaat code mvg.
 
George van Baasbank

George van Baasbank

18/10/2012 12:01:27
Quote Anchor link
Joey,

Wat voor soort voorbeeld wil je? Een hyperlink of een voorbeeld van de output?

Toevoeging op 18/10/2012 12:02:22:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
// Alleen de familienaam is ingevuld
            $cVoornaam    = "%" . $cVoornaam . "%";
            $cTussenvoeg  = "%" . $cTussenvoeg . "%";
            $sql = "SELECT * FROM ove_genealogie WHERE SOUNDEX(achternaam) = SOUNDEX('$cFamilienaam') AND tussenvoeg LIKE '$cTussenvoeg' AND voornamen LIKE '$cVoornaam' ORDER BY achternaam ASC, voornamen ASC, g_sortdatum ASC ";
        } elseif($cFamilienaam != "" AND $cVoornaam != "" AND $cTussenvoeg == "") {
            // Alleen de familienaam en voornamen zijn ingevuld
            $cTussenvoeg  = "%" . $cTussenvoeg . "%";
            $sql = "SELECT * FROM ove_genealogie WHERE SOUNDEX(achternaam) = SOUNDEX('$cFamilienaam') AND tussenvoeg LIKE '$cTussenvoeg' AND SOUNDEX(voornamen) = SOUNDEX('$cVoornaam') ORDER BY achternaam ASC, voornamen ASC, g_sortdatum ASC ";    
        } elseif($cVoornaam != "" AND $cTussenvoeg == "" AND $cFamilienaam == "") {
            // Alleen de voornaam is ingevuld
            $cTussenvoeg  = "%" . $cTussenvoeg . "%";
            $cFamilienaam = "%" . $cFamilienaam . "%";
            $sql = "SELECT * FROM ove_genealogie WHERE SOUNDEX(voornamen) = SOUNDEX('$cVoornaam') AND tussenvoeg LIKE '$cTussenvoeg' AND achternaam LIKE '$cFamilienaam' ORDER BY achternaam ASC, voornamen ASC, g_sortdatum ASC ";            
        } else {
            $cVoornaam    = "%" . $cVoornaam . "%";
            $cTussenvoeg  = "%" . $cTussenvoeg . "%";
            $cFamilienaam = "%" . $cFamilienaam . "%";
            $sql = "SELECT * FROM ove_genealogie WHERE voornamen = LIKE '$cVoornaam' AND achternaam LIKE '$cFamilienaam' AND tussenvoeg LIKE '$cTussenvoeg' ORDER BY achternaam ASC, voornamen ASC, g_sortdatum ASC";
        }


Toevoeging op 18/10/2012 12:05:51:

Ik heb de pagina even tijdelijk publiek toegankelijk gemaakt: http://ov.vanbaasbank.nl/bibliotheek.php

Zoek eens op de voornaam Gerrit en kijk in de lijst welke namen er langs komen. Ook het zoeken op Hans geeft leuke resultaten
 
Ger van Steenderen
Tutorial mod

Ger van Steenderen

18/10/2012 12:50:59
Quote Anchor link
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
<?php
$wheres
= array();
if ($cVoornaam != '') $wheres['voornamen'] = $cVoornaam;
if ($cAchternaam != '') $wheres['achternaam'] = $cAchternaam;
if ($cTussenvoeg != '') $wheres['tussenvoeg'] = $cTussenvoeg;
$sql = "SELECT CONCAT(voornamen, ' ',
                      LTRIM(CONCAT(tussenvoeg, ' ', achternaam))
                      ) AS fullname
        FROM ove_genealogie
        WHERE
        "
;
$and ='';
foreach ($wheres as $field => $value) {
    $sql .= $and . "SOUNDEX(" . $field . ") = SOUNDEX('" . $value . "')";
    $and = ' AND ';
?>

Niet alleen is de code korter, maar wordt de SQL netter, want als een kolom alles (LIKE '%%') mag bevatten kan je hem beter uit de filter weghalen
Gewijzigd op 18/10/2012 12:54:48 door Ger van Steenderen
 
George van Baasbank

George van Baasbank

18/10/2012 13:12:14
Quote Anchor link
Ger,

Ik weet het: Jij levert altijd hoge-school SQL af die goed werkt. Ook deze zal perfect werken. Ik ga eerst proberen uit te vinden wat je precies en waarom doet zodat ik het later nogmaals kan gebruiken maar vooral kan onderhouden.
De SELECT CONCAT zal wel wat nadere studie behoeven.

Alvast bedankt!!

George
 

Pagina: 1 2 volgende »



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.