Fonetisch zoeken

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

PHP developer (Laravel, Docker, Gitlab-CI)

Functie Het IT-team bestaat momenteel uit 4 ontwikkelaars. Ieder onderdeel van de software draait op aparte servers en het bestaat dus echt uit verschillende componenten intern ontwikkeld en je werkt aan alle facetten. Van uitbreiding van de core tot maatwerk voor de klant. Ook liggen er verschillende uitdagingen op servervlak en databases. Je zult de eerste periode veel samenwerken met de lead developer om vervolgens echt je gang te gaan binnen de software. Een groot deel van de systemen is gebouwd met behulp van het Laravel framework en PHP (minimaal 7.2), Docker voor lokaab gebruik en Gitlab-CI voor het deployen

Bekijk vacature »

Database Developer

Functieomschrijving Heb jij ongeveer 3 jaar ervaring als Database Developer met MS SQL of een vergelijkbare database? Wil jij werken voor een ambitieuze werkgever in regio Tilburg waar jij volledig de mogelijkheid krijgt jezelf te ontwikkelen? Lees dan snel verder! Hoe ziet jouw takenpakket eruit? Je gaat projecten gedurende het hele proces begeleiden. Je sluit aan bij afspraken met klanten om hun processen helder te krijgen. Vervolgens voer jij het project uit en zorgt dat dit zo goed mogelijk verloopt; Je werkt aan nieuwe softwareoplossingen die de logistieke processen verbeteren of vernieuwen; Je houdt je bezig met het ontwikkelen van

Bekijk vacature »

Junior Front end developer Onderwijssoftware

Functie Als Junior front end developer kom jij terecht in een klein, maar hecht team bestaande uit 5 andere developers (waarvan 2 senioren, 2 medior en 1 junior). Met de gezamenlijke missie om “ieder kind te helpen met onze software” wordt er dagelijks gepassioneerd en hard gewerkt aan ons in-house ontwikkeld platform. Deze software is gebaseerd is op AI, machine Learning en wetenschappelijke inzichten. Dagelijks zul jij werken met onze high traffic webapplicatie. We hebben ruim 300.00 gebruikers en meer dan 2 miljard records waar je te maken mee krijgt! Verder zul jij je bezighouden met: – Het ontwikkelen van

Bekijk vacature »

Softwareontwikkelaar Cleopatra

Functieomschrijving Voor de gemeente Amsterdam zijn wij op zoek naar een softwareontwikkelaar Cleopatra. De directie Verkeer en Openbare ruimte van de gemeente Amsterdam beschikt over een softwareapplicatie, "Cleopatra", waarmee geautomatiseerde handhaving plaatsvindt (op basis van kentekenherkenning) van bepaalde gebieden waarin toegangseisen worden gesteld aan het verkeer. Voorbeelden ervan zijn de milieuzones, de zone zwaar verkeer, handhaving van brom- en snorfietser op het fietspad en autoluwe gebieden. Voor de doorontwikkeling en uitbreiding ervan zijn gespecialiseerde softwareontwikkelaars nodig die helpen bij het programmeren van de handhavingsmodules voor nieuwe gebieden en het verbeteren en bijwerken van de bestaande onderdelen van de softwareapplicatie. Functie

Bekijk vacature »

Full stack Python developer

Functie Samen met andere collega’s (een product owner, een software manager en een ervaren ontwikkelaar) ga jij onze producten verder ontwikkelen. Jouw verantwoordelijkheden zullen bestaan uit: – Verder wil gaan met de ontwikkeling van onze bestaande producten; nieuwe features! – Meedenkt over de roadmap van onze producten – Als sparringpartner kan optreden op het gebied van development – Zelf ook nieuwe ideeën op tafel durft te leggen en deze van scratch af aan wilt bouwen Hieronder ook een paar voorbeelden van projecten waar we momenteel mee bezig zijn of binnenkort aan willen beginnen: – Real-time interactie creëren in onze web

Bekijk vacature »

Oracle APEX developer

Wat je gaat doen: Als Oracle APEX ontwikkelaar bij DPA werk je samen met collega’s aan de meest interessante opdrachten. Je zult je ervaring met SQL, PL/SQL, JavaScript, HTML en CSS inzetten om wensen van opdrachtgevers te vertalen naar technische oplossingen. Je werk is heel afwisselend, omdat DPA zich niet beperkt tot een specifieke branche. Zo ben je de ene keer bezig binnen de zorgsector, de andere keer is dit bij de overheid. Wat we vragen: Klinkt goed? Voor deze functie breng je het volgende mee: Je hebt een hbo- of universitaire opleiding afgerond Je hebt 2 tot 5 jaar

Bekijk vacature »

Machine Software Developer

Bij een bedrijf in de machinebouw, regio Roosendaal, zijn we op zoek naar een: Machine Software Developer Waar ga je werken? Onze opdrachtgever is gespecialiseerd in de grondverzetmachines. Al meer dan 50 jaar leveren ze zowel nationaal als internationaal diverse machines. Het is een familiebedrijf met een informele werksfeer. Wat ga je doen? Als Machine Software Developer ben je verantwoordelijk voor: - Je ontwerpt, ontwikkelt en debugt software voor machinebesturingssystemen en complexe landbouwmachines; - Je stelt gebruikersinterfaces op (cabinedisplays); - Op termijn ga je softwareprojecten leiden voor specifieke machines; - Inclusief planning, documentatie en validatie; - Om specificaties te verifiëren

Bekijk vacature »

Technical Asset Specialist Substations

TenneT is growing fast to realize its strategic ambitions. We play a leading role in driving the energy transition. We are looking for a passionate Technical Asset Specialist for substations (onshore and offshore) at our location in Arnhem who will contribute to this and that might be you? Your contribution to TenneT We are searching for a motivated and engaged colleague as a technical asset specialist (onshore and offshore) for instrument transformers and surge arresters, with preferably a strong background in the area of insulation coordination. As a specialist for insulation coordination you are responsible for overarching topics regarding insultation

Bekijk vacature »

PHP Developer

Zie jij mogelijkheden om onze tooling technisch te verbeteren en uit te bouwen? Over Jobmatix Jobmatix is een innovatieve en internationale speler op het gebied van jobmarketing. Onze jobmarketing automation tool helpt organisaties bij het aantrekken van nieuw talent door vacatures digitaal, geautomatiseerd en op een efficiënte manier te adverteren en onder de aandacht te brengen bij de doelgroep op 25+ jobboards. Volledig performance-based, waarbij organisaties betalen op basis van cost per click of cost per applicant. Maandelijks wordt onze jobmarketing automation tool al gebruikt door vele directe werkgevers, intermediairs en mediabureaus, waaronder Picnic, Rijkswaterstaat, AdverOnline, Schiphol, DPA, Teleperformance en

Bekijk vacature »

Medior Java developer (fullstack)

Wat je gaat doen: Of beter nog, wat wil jij doen? Binnen DPA GEOS zijn we dan ook op zoek naar enthousiaste Java developers om ons development team te versterken. Als Java developer werk je in Agile/Scrum teams bij onze klanten en daarbij kun je eventueel ook andere ontwikkelaars begeleiden in het softwareontwikkelproces. Verder draag je positief bij aan de teamgeest binnen een projectteam en je kijkt verder dan je eigen rol. Je gaat software maken voor verschillende opdrachtgevers in jouw regio. Je bent een professional die het IT-vak serieus neemt en kwaliteit levert. Je leert snel vanwege je diepgaande

Bekijk vacature »

Front end developer binnen de consultancy

Functie Je komt in een team met ambitieuze developers die de passie voor Front-End met jou delen. Samen ga je aan de slag met leuke en leerzame opdrachten. Het team heeft een eigen budget en financiën en zij bepalen zelf hoe dat besteed en investeert wordt. Je gebruikt tools als JavaScript, Node.js, React, Angular, Typescript en Vue.js wanneer je werkt aan de opdrachten. Daarnaast zul je veel leren van je collega’s en gezamenlijk een leuke tijd doorbrengen tijdens activiteiten zoals wintersport, hackatons en conferentiebezoeken. Je krijgt niet alleen de mogelijkheid Front-End te ontwikkelen, maar ook vooral jezelf. Dit kan behaald

Bekijk vacature »

Lead Java Developer

Dit ga je doen Je taken bestaan onder andere uit: Het aansturen van een development team bestaande uit 8 collega's op technisch maar ook HR gebied; Het maken van strategische keuzes omtrent de (nieuw)bouw van deze applicatie; Het maken van technische ontwerpen; Hands-on mee ontwikkelen met het team (met o.a. Java, Spring, Angular, REST); Reviewen van code en feedback geven op collega developers. Hier ga je werken Als Lead Software Developer ben je verantwoordelijk voor één van de vier Agile Java ontwikkelteams die bouwen aan technologie die duizenden instanties wereldwijd verbindt. Dit Agile team, data Jira en Confluence gebruikt en

Bekijk vacature »

Airport Developer / System engineer

De functie Als onze nieuwe Airport Developer / System Engineer is je doel om uit nieuwbouw- en onderhoudsprojecten maximale waarde te creëren voor Schiphol Group en haar stakeholders. Vanuit je visie en expertise, maar ook (technologische) ontwikkelingen, wetgeving en beleid vertaal je klantwensen naar een gedegen programma van eisen. In de planontwikkelingsfase werk je nauw samen met Plan Ontwikkelaars om je kennis in te brengen ten behoeve van de kwaliteit van het investeringsvoorstel. Je overlegt met diverse partijen, stelt de vraag achter de vraag en verbindt zo de belangen van de luchthaven, proceseigenaar en asseteigenaar om tot een gedragen ontwikkelopgave

Bekijk vacature »

Front-end PHP Developer

Dit ga je doen Bouwen van de frontend van een nieuwe applicaties; Verbeteren van de user experience; Opstellen van een style guide; Schakelen met collega developers over de te bouwen oplossing; Je speelt een belangrijke rol in het neerzetten van het nieuwe systeem; Werken met o.a. Symfony 6, API Platform, Twig, Javascript, Redis Automatiseren van processen; Koppelen van verschillende functionaliteiten; Unit tests, integration tests, end-to-end tests; In de toekomst ga je nog werken aan andere projecten. Hier ga je werken Voor onze vaste opdrachtgever in de regio Breda zijn wij op zoek naar een Frontend Developer. Het betreft een organisatie

Bekijk vacature »

.Net developer

Sogeti is een organisatie met een goede werksfeer en zo min mogelijk hiërarchische verhoudingen. Ga je bij ons als .Net Developer aan de slag? Dan werk je dagelijks met collega’s aan de mooiste IT-projecten. Als developer bouw je in DevOps teams aan enterprise applicaties, nieuwe IOT, Chatbots of AI oplossingen. Deze snelgroeiende groep collega’s krijgt energie van hun vak en dat merk je op de werkvloer. Natuurlijk krijg jij de mogelijkheid je te certificeren in dit vakgebied. We organiseren regelmatig technische Meet-ups en doen we veel aan kennisdeling. Mede hierdoor zij wij vorig jaar Microsoft Partner of the year geworden.

Bekijk vacature »

Pagina: 1 2 volgende »

George van Baasbank

George van Baasbank

17/10/2012 16:36:37
Quote Anchor link
Hallo allemaal,

Ik ben op zoek naar de mogelijkheid om fonetisch te zoeken in mijn database. Is dat met behulp van SQL mogelijk?

Bijv.: Bij het zoeken naar Baasbank moeten o.m. ook de volgende namen getoond worden:
Baasbank
Baesbank
Baesbancq
Baaszbank

enz.

Weet iemand of en hoe dat mogelijk is? (Ideale optie voor genealogen)


George
 
PHP hulp

PHP hulp

03/05/2024 07:09:31
 
Ozzie PHP

Ozzie PHP

17/10/2012 16:46:47
 
Kris Peeters

Kris Peeters

17/10/2012 16:51:02
Quote Anchor link
Had ik nog niet van gehoord.
Zou dat deftig werken? Iemand ervaring mee?
 
Eddy E

Eddy E

17/10/2012 17:14:58
Quote Anchor link
Heb er wel mee gewerkt. Werkt redelijk... als alles Engels is.
Voor Nederlands werkt het dus wel, maar pakt soms totaal verkeerd uit.
Trouwens: PHP heeft ook deze soundex-functie: http://php.net/manual/en/function.soundex.php
 
George van Baasbank

George van Baasbank

17/10/2012 17:26:44
Quote Anchor link
Hallo allemaal,

Ik heb ff de sites bezocht maar kom voorlopig tot de conclusie dat het, voor mij, in het NL maar matig werkt. Of eigenlijk helemaal niet goed. Als ik Baasbank in type krijg ik slects één Baesbanck te zien. Zelfs de goed geschreven namen komen niet in de lijst voor.

Ik heb de volgende code toegepast:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
$sql = "SELECT * FROM ove_genealogie WHERE voornamen SOUNDS LIKE '$cVoornaam' AND tussenvoeg SOUNDS LIKE '$cTussenvoeg' AND achternaam SOUNDS LIKE '$cFamilienaam' ORDER BY achternaam ASC, voornamen ASC, g_sortdatum ASC ";
 
Ivo Breeden

Ivo Breeden

17/10/2012 20:52:45
Quote Anchor link
George, ik vind dit een heel interessant onderwerp. In 1987 heb ik voor het eerst kennis gemaakt met de soundex() functie op een cursus van Oracle versie 4. Sinds die tijd loop ik te verzinnen hoe je dat zou moeten gebruiken en nu, na 25 jaar, zie ik de practische toepassing dank zij jouw vraagstelling. Ik heb een stukje PHP geschreven:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
<?php
  echo soundex('Baasbank') . "\n";
  echo soundex('Baesbank') . "\n";
  echo soundex('Baesbancq'). "\n";
  echo soundex('Baazbank') . "\n";
?>

En als ik dat uitvoer dan komt er het volgende uit:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
B215
B215
B215
B215

Dit lijkt me bemoedigend voor jouw onderzoek, George! Je wilde dat al je genoemde schrijfwijzen tot dezelfde uitspraak formule zouden worden herleid, en dat gebeurt dus ook met de PHP soundex() functie.
Ik hoop dat je daar wat mee kunt.
Werkt het niet bevredigend dan ligt er natuurlijk de mogelijkheid open om zelf een Nederlandse versie van soundex() te maken. Dat lijkt me niet zo heel moeilijk.
Gewijzigd op 17/10/2012 20:54:25 door Ivo Breeden
 
George van Baasbank

George van Baasbank

18/10/2012 08:49:46
Quote Anchor link
Het lijkt mij niet te lukken. Met bijgaande code geeft phpMyadmin een lege string terug

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
select * from ove_genealogie where  achternaam = soundex('baasbank')
 
Ger van Steenderen
Tutorial mod

Ger van Steenderen

18/10/2012 08:58:09
Quote Anchor link
Je moet beide waarde soundexen dus ook de kolom die je vergelijkt maw:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
SELECT achternaam FROM ove_genealogie WHERE SOUNDEX(achternaam) = SOUNDEX('baasbank')
 
George van Baasbank

George van Baasbank

18/10/2012 09:56:51
Quote Anchor link
Dan krijg ik:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
$sql = "SELECT * FROM ove_genalogie WHERE SOUNDEX(voornamen) = SOUNDEX('$cVoornaam') OR SOUNDEX(tussenvoeg) = SOUNDEX('$cTussenvoeg') OR SOUNDEX(achternaam) = SOUNDEX('$cFamilienaam')";


en die werkt niet


Toevoeging op 18/10/2012 09:59:19:

Ik krijg nu bijna de gehele database op het scherm
 
Ozzie PHP

Ozzie PHP

18/10/2012 10:00:16
Quote Anchor link
spelfout: ove_genalogie => ove_genealogie
 
George van Baasbank

George van Baasbank

18/10/2012 10:04:12
Quote Anchor link
Die had ik al hersteld. Bedankt!!

Toevoeging op 18/10/2012 10:05:23:

Het "probleem"zit nu in de selectie. Bij gebruik van soundex op alleen het veld "achternaam" gaat goed, in combinatie met de voornaam danwel de tussenvoeg loopt het fout......
 
Ger van Steenderen
Tutorial mod

Ger van Steenderen

18/10/2012 10:09:43
Quote Anchor link
George van Baasbank op 18/10/2012 09:56:51:
Ik krijg nu bijna de gehele database op het scherm

Hetgeen toch wel logisch is, in het Nederlands zou je dit doen
Geef mij de personen waarvan de voornaam klinkt als 'Jan' of waarvan de achternaam klinkt als 'Jansen'
 
Ozzie PHP

Ozzie PHP

18/10/2012 10:11:59
Quote Anchor link
de OR's moeten dus AND's worden
 
George van Baasbank

George van Baasbank

18/10/2012 10:16:33
Quote Anchor link
Met deze regel krijg ik slechts één record te zien

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
$sql = "SELECT * FROM ove_genealogie WHERE SOUNDEX(voornamen) = SOUNDEX('$cVoornaam') AND SOUNDEX(tussenvoeg) = SOUNDEX('$cTussenvoeg') AND SOUNDEX(achternaam) = SOUNDEX('$cFamilienaam')";
 
Ozzie PHP

Ozzie PHP

18/10/2012 10:27:00
Quote Anchor link
En dat is wel of niet goed?
 
Ger van Steenderen
Tutorial mod

Ger van Steenderen

18/10/2012 10:32:54
Quote Anchor link
Staan er constant meerdere namen in de kolom voornamen?
En kijk eens gewoon met een SOUNDEX(kolom) in de SELECT wat voor resultaten je daaruit krijgt.
Cees of Kees, is namelijk niet hetzelfde en Jan of Jan_Pieter helemaal al niet
 
George van Baasbank

George van Baasbank

18/10/2012 10:47:09
Quote Anchor link
Ik heb een oplossing gevonden: Omdat het van te voren niet bekend is welke velden de gebruiker gaat invullen, heb ik dus verschillende combinaties in queries vastgelegd. Je krijgt dan max 9 verschillende mogelijkheden met de combinatie SOUNDEX en LIKE. Dit werkt nu goed en de resultaten zijn verbluffend.

Dank voor het meedenken en de suggesties.
 
Joey Drieling

Joey Drieling

18/10/2012 11:57:47
Quote Anchor link
kan je een voorbeeldje geeven van je resultaat code mvg.
 
George van Baasbank

George van Baasbank

18/10/2012 12:01:27
Quote Anchor link
Joey,

Wat voor soort voorbeeld wil je? Een hyperlink of een voorbeeld van de output?

Toevoeging op 18/10/2012 12:02:22:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
// Alleen de familienaam is ingevuld
            $cVoornaam    = "%" . $cVoornaam . "%";
            $cTussenvoeg  = "%" . $cTussenvoeg . "%";
            $sql = "SELECT * FROM ove_genealogie WHERE SOUNDEX(achternaam) = SOUNDEX('$cFamilienaam') AND tussenvoeg LIKE '$cTussenvoeg' AND voornamen LIKE '$cVoornaam' ORDER BY achternaam ASC, voornamen ASC, g_sortdatum ASC ";
        } elseif($cFamilienaam != "" AND $cVoornaam != "" AND $cTussenvoeg == "") {
            // Alleen de familienaam en voornamen zijn ingevuld
            $cTussenvoeg  = "%" . $cTussenvoeg . "%";
            $sql = "SELECT * FROM ove_genealogie WHERE SOUNDEX(achternaam) = SOUNDEX('$cFamilienaam') AND tussenvoeg LIKE '$cTussenvoeg' AND SOUNDEX(voornamen) = SOUNDEX('$cVoornaam') ORDER BY achternaam ASC, voornamen ASC, g_sortdatum ASC ";    
        } elseif($cVoornaam != "" AND $cTussenvoeg == "" AND $cFamilienaam == "") {
            // Alleen de voornaam is ingevuld
            $cTussenvoeg  = "%" . $cTussenvoeg . "%";
            $cFamilienaam = "%" . $cFamilienaam . "%";
            $sql = "SELECT * FROM ove_genealogie WHERE SOUNDEX(voornamen) = SOUNDEX('$cVoornaam') AND tussenvoeg LIKE '$cTussenvoeg' AND achternaam LIKE '$cFamilienaam' ORDER BY achternaam ASC, voornamen ASC, g_sortdatum ASC ";            
        } else {
            $cVoornaam    = "%" . $cVoornaam . "%";
            $cTussenvoeg  = "%" . $cTussenvoeg . "%";
            $cFamilienaam = "%" . $cFamilienaam . "%";
            $sql = "SELECT * FROM ove_genealogie WHERE voornamen = LIKE '$cVoornaam' AND achternaam LIKE '$cFamilienaam' AND tussenvoeg LIKE '$cTussenvoeg' ORDER BY achternaam ASC, voornamen ASC, g_sortdatum ASC";
        }


Toevoeging op 18/10/2012 12:05:51:

Ik heb de pagina even tijdelijk publiek toegankelijk gemaakt: http://ov.vanbaasbank.nl/bibliotheek.php

Zoek eens op de voornaam Gerrit en kijk in de lijst welke namen er langs komen. Ook het zoeken op Hans geeft leuke resultaten
 
Ger van Steenderen
Tutorial mod

Ger van Steenderen

18/10/2012 12:50:59
Quote Anchor link
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
<?php
$wheres
= array();
if ($cVoornaam != '') $wheres['voornamen'] = $cVoornaam;
if ($cAchternaam != '') $wheres['achternaam'] = $cAchternaam;
if ($cTussenvoeg != '') $wheres['tussenvoeg'] = $cTussenvoeg;
$sql = "SELECT CONCAT(voornamen, ' ',
                      LTRIM(CONCAT(tussenvoeg, ' ', achternaam))
                      ) AS fullname
        FROM ove_genealogie
        WHERE
        "
;
$and ='';
foreach ($wheres as $field => $value) {
    $sql .= $and . "SOUNDEX(" . $field . ") = SOUNDEX('" . $value . "')";
    $and = ' AND ';
?>

Niet alleen is de code korter, maar wordt de SQL netter, want als een kolom alles (LIKE '%%') mag bevatten kan je hem beter uit de filter weghalen
Gewijzigd op 18/10/2012 12:54:48 door Ger van Steenderen
 
George van Baasbank

George van Baasbank

18/10/2012 13:12:14
Quote Anchor link
Ger,

Ik weet het: Jij levert altijd hoge-school SQL af die goed werkt. Ook deze zal perfect werken. Ik ga eerst proberen uit te vinden wat je precies en waarom doet zodat ik het later nogmaals kan gebruiken maar vooral kan onderhouden.
De SELECT CONCAT zal wel wat nadere studie behoeven.

Alvast bedankt!!

George
 

Pagina: 1 2 volgende »



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.