Forum

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Ambitieuze Junior/Medior Low-code Developers gezoc

Bedrijfsomschrijving Transformeer bedrijven met jouw expertise in innovatieve technologie Ben je een bedreven softwareontwikkelaar met ervaring in Low-code platformen, of sta je te popelen om je in deze baanbrekende oplossing te verdiepen? Wij zijn op zoek naar jou! Ons klantenbestand groeit en we willen ons team uitbreiden met deskundige en leergierige Low-code specialisten. Is het jouw passie om organisaties te ondersteunen in hun digitale transformatie en maatwerkoplossingen te bieden met behulp van geavanceerde software? Wij zijn een vooruitstrevend bedrijf dat dagelijks werkt aan het oplossen van complexe vraagstukken om de digitale ambities van onze klanten te realiseren. Functieomschrijving Ontwikkel op

Bekijk vacature »

PHP ontwikkelaar

Functie Met een complex en uitgebreid e-commerce platform, een eigen PIM-systeem en eigen scan applicatie – krijg jij dagelijks te zien hoe jouw werk gebruikt wordt door miljoenen gebruikers. En we staan qua development pas in de startblokken, aangezien er nog meerdere projecten op de plank liggen te wachten! Ons huidige development team bestaat uit 8 programmeurs. Er wordt dagelijks gereflecteerd op geschreven code, Scrum taken en kennisdelen onderling is een must. Onze voertaal binnen ons team is Engels, dit omdat wij twee internationale collega’s hebben. Ons huidige “IT Landschap” bestaat voornamelijk uit allerlei losse onderdelen die individueel, maar ook

Bekijk vacature »

Fullstack of back-end PHP developer

Functie Ieder onderdeel van de software draait op aparte servers en het bestaat dus echt uit verschillende componenten. Het team bestaat uit 4 developers, een klein team dus met korte lijnen. Alles in intern ontwikkeld en je werkt aan alle facetten. Van uitbreiding van de core tot maatwerk voor de klant. Ook liggen er verschillende uitdagingen op servervlak en databases. Je zult de eerste periode veel samenwerken met de lead developer om vervolgens echt je gang te gaan binnen de software. In het team streven ze naast de hoogst haalbare kwaliteit. Hiervoor werken ze nauw met elkaar samen en levert

Bekijk vacature »

Medior PHP Developer

Functie omschrijving Ben jij een getalenteerde PHP Developer en aan de slag in een gemotiveerd team? Lees dan snel verder! Voor onze opdrachtgever in de omgeving van Valkenswaard zijn we op zoek naar een ervaren PHP developer. Jij gaat hier zorg dragen voor het optimaliseren en up-to-date houden van de bestaande applicaties. Je werkt verder aan de applicaties die jij verder ontwikkelt. Dit doe je voornamelijk met PHP en MySQL. Verder ga je je bezig houden met: Het uitbouwen van het E-commerce software platform. Deelnemen aan overleggen met het team. Het ondersteunen van jouw team developers (3 man) en helpen

Bekijk vacature »

Technical Asset Specialist Substations

TenneT is growing fast to realize its strategic ambitions. We play a leading role in driving the energy transition. We are looking for a passionate Technical Asset Specialist for substations (onshore and offshore) at our location in Arnhem who will contribute to this and that might be you? Your contribution to TenneT We are searching for a motivated and engaged colleague as a technical asset specialist (onshore and offshore) for instrument transformers and surge arresters, with preferably a strong background in the area of insulation coordination. As a specialist for insulation coordination you are responsible for overarching topics regarding insultation

Bekijk vacature »

Software Ontwikkelaar PHP

Functie omschrijving Full Stack Software Ontwikkelaar gezocht! Voor een bedrijf in de regio van Ermelo zijn wij op zoek naar een Software Ontwikkelaar die gaat bijdragen aan het door ontwikkelen, onderhouden en optimaliseren van SaaS applicatie van dit bedrijf. Hierbij ga jij voor- en samenwerken met de klanten van de organisatie, het is hierbij dus van groot belang dat je communicatief vaardig bent en dat je beschikt over beheersing van zowel de Nederlandse als Engelse taal. Bedrijfsprofiel Waar ga je werken? Altijd al in een echt familiebedrijf willen werken? Dan is dit je kans! Het bedrijf waar je komt te

Bekijk vacature »

Front end developer

Functie Qua type opdrachten is er echt een verscheidenheid aan afnemers, zo werken ze met grote multinationals, maar ook met startups. Zo kom je te werken in een gevarieerde omgeving en kan je ook schakelen tussen verschillende culturen. De projecten variëren van greenfield projecten tot langdurige ontwikkeltrajecten. Hier wordt alleen maar gewerkt met aan front end projecten. Daarom maakt het onze partner niet uit waar jij kennis van hebt, als je maar gedegen kennis hebt van Javascript frameworks, Unit testing en ook bekend bent met de scrum methodiek. Eisen Minimaal 4 jaar relevante werkervaring Kennen en ervaring van Javascript frameworks

Bekijk vacature »

Ambitieuze medior developer

Wat je gaat doen: Heb jij al een paar jaar ervaring als developer maar wil jij naar the next level? In ons NextLevelDev Programma helpen wij jou om de volgende stap te zetten: een mooi programma aan trainingen op het gebied van Java, hippe frameworks, Agile/Scrum, OCP-certificering en optioneel: andere JVM-talen als Kotlin en Scala; Cloud (AWS, Azure, GCP) Soc Of beter nog, wat wil jij doen? Binnen DPA GEOS zijn we dan ook op zoek naar enthousiaste Java developers om ons development team te versterken. Als Java developer werk je in Agile/Scrum teams bij onze klanten en daarbij kun

Bekijk vacature »

Lead C++ Developer

The role of Lead C++ Developer As Lead C++ Developer at KUBUS you will be responsible for the implementation design of requirements and the software architecture of the desktop applications of BIMcollab, our platform for 3D model validation and issue management aimed at improving the quality of 3D building design models. Better 3D models lead to better buildings, thus contributing to the sustainability of the built environment with smarter use of materials, less waste and energy-efficient buildings. A good user experience is of paramount importance to us; we go for innovation and quality in our development. In your role as

Bekijk vacature »

C# .NET Developer

Functie omschrijving Wij zijn op zoek naar een C# .NET Developer voor een leuke opdrachtgever in de omgeving van Hilversum! Voor een leuk bedrijf in de omgeving van Hilversum zijn wij op zoek naar een Back-end developer die klaar is voor een nieuwe uitdaging. Ben jij iemand die graag aan verschillende projecten werkt en het ook leuk vindt om bij klanten op bezoek te gaan? Dan ben jij de perfecte kandidaat! Deze functie is erg divers, je moet dus goed kunnen schakelen. Je komt te werken in een klein team van developers. Binnen het bedrijf hangt er een gemoedelijke informele

Bekijk vacature »

PHP Developer gezocht!

Functie omschrijving Wij zijn op zoek naar een PHP Developer! Ben jij op zoek naar een nieuwe uitdaging? Lees dan snel verder! Voor een organisatie in de regio Utrecht die zich bezighoud met het verbeteren van de medicatieveiligheid zoeken wij een Software Developer. In deze functie zijn wij op zoek naar een slimme en enthousiaste Developer die interesse heeft in farmacie, logistiek en ICT. Daarnaast beschik je over een goed analytisch vermogen en ben je van nature gestructureerd en resultaatgericht. Je moet in deze functie daadkrachtig, flexibel en communicatief goed zijn. Je verantwoordelijkheden bestaan uit: Object georiënteerd programmeren; Werken in

Bekijk vacature »

Medior PHP Developer

Bij Getnoticed doen wij wat we leuk vinden, websites bouwen en online marketing. Voor veel van onze klanten doen we dan ook allebei. Wel zo fijn om campagnes te draaien voor conversiegerichte website die in eigen beheer zijn. In onze vestiging in Nederweert zitten onze development afdelingen en worden de websites gebouwd. Op dit moment zijn we op zoek naar jou: dé PHP/Back-end developer die net als wij, het hoofd boven het maaiveld durft uit te steken! In het kort Even een paar punten die omschrijven wat deze toffe baan inhoudt: Het bedenken van nieuwe functionaliteiten Het verbeteren van het

Bekijk vacature »

Software Developer

Functie omschrijving In deze functie ga je aan de slag met het door ontwikkelen van de interne software. Zij maken gebruik van een CRM, wat door de hele organisatie gebruikt wordt. Andere taken: Je gaat het CRM-systeem door middel van PHP verder ontwikkelen; Verder bouw je verschillende API's en koppelingen tussen systemen; Ook ga je collega's ondersteunen bij vragen over de software en applicaties; Deelnemen aan overleggen met het development team; Bij interesse is er de mogelijkheid om junioren te gaan begeleiden. Bedrijfsprofiel Dit bedrijf is actief binnen de telecombranche. Het hoofdkantoor zit in regio van Den Bosch en er

Bekijk vacature »

SQL Database Ontwikkelaar

Functie omschrijving Kan jij goed overweg met complexe algoritmes en het schrijven van procedures in T-SQL? Heb jij al wat ervaring opgedaan met SQL en vind je het tijd voor de volgende stap? Lees dan snel verder! Dit software bedrijf, gespecialiseerd in de ontwikkeling van logistieke software, is op zoek naar een ervaren SQL database developer. Jouw werkzaamheden zullen onder andere bestaan uit: Je houdt je bezig met het ontwerp en de ontwikkeling van MS SQL server databases, dit doe je met T-SQL als programmeer laag. De begeleiding van projecten van A tot Z, je zult aansluiten bij meetings met

Bekijk vacature »

Back-end PHP Software Developer - Juniorfunctie

Functieomschrijving Wij zijn op zoek naar een PHP Software Developer om ons team te versterken en mee te werken aan de ontwikkeling van eigen IOT-oplossingen. In deze functie ben je verantwoordelijk voor het bouwen van webapplicaties, apps en dashboards voor het uitlezen en managen van sensoren in machines. Je werkt nauw samen met een team van ontwikkelaars en engineers om de beste software-oplossingen te creëren. Jouw werkzaamheden zien er als volgt uit: Je bent in deze rol verantwoordelijk voor het ontwerpen, ontwikkelen en onderhouden van webapplicaties en softwaretoepassingen voor in-house ontwikkelde IOT oplossingen. Je werkt aan complexe databases en back-end

Bekijk vacature »
Joey Schroder

Joey Schroder

15/03/2012 15:13:49
Quote Anchor link
Hallo mensen,

Zoals jullie misschien al wel door hebben ben ik nog een beginnerling in het php gebeuren. Ik ben op het moment bezig met het maken van een simpele forum.

Uiteraard heb ik dit eerst lokaal gedraaid d.m.v WAMP. Ik heb hem nu echter online staan. Toen ik hem nog lokaal had werkte alles na behoren maar nu ik hem eenmaal online heb staan werkt het niet.

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
46
47
48
49
50
<?php


//Connect met de server en database
mysql_connect("$host", "$username", "$password")or die("Kan niet verbinden met de server");
mysql_select_db("$db_name")or die("Kan de geselecteerde database niet vinden");

//Pak de value van de id dat in de hiddenfield zit
$id=$_POST['id'];

//Vindt de hoogste antwoord nummer
$sql="SELECT MAX(a_id) AS Maxa_id FROM $tbl_name WHERE question_id='$id'";
$result=mysql_query($sql);
$rows=mysql_fetch_array($result);

// Voeg +1 aan het hoogste antwoord nummer en stop het inde variable $Max_id. Als er geen antwoord is krijgt de antwoord 1
if ($rows) {
$Max_id = $rows['Maxa_id']+1;
}

else {
$Max_id = 1;
}


//De values van het bericht dat verzonden is
$a_name=$_POST['a_name'];
$a_email=$_POST['a_email'];
$a_answer=$_POST['a_answer'];
// Datum
$datetime=date("d/m/y H:i:s");

// Voeg bericht toe.
$sql2="INSERT INTO $tbl_name(question_id, a_id, a_name, a_email, a_answer, a_datetime)VALUES('$id', '$Max_id', '$a_name', '$a_email', '$a_answer', '$datetime')";
$result2=mysql_query($sql2);

if($result2){
echo "<center>Gelukt</center><BR>";
echo "<center><a href='view_topic.php?id=".$id."'>Bekijk je bericht</a></center>";

// Als er een nieuw antwoord komt krijgt die value +1
$tbl_name2="forum_question";
$sql3="UPDATE $tbl_name2 SET reply='$Max_id' WHERE id='$id'";
$result3=mysql_query($sql3);

}

else {
echo "ERROR";
}


mysql_close();
?>


Ik krijg de fout code; Warning: mysql_fetch_array(): supplied argument is not a valid MySQL result resource op lijn 27 dat is in dit geval de $rows=mysql_fetch_array($result); (Lijn14)

Ik heb dit forum al door gebladerd maar ik kan er echt niet achterkomen wat er nu fout is.

Bij voorbaat dank!
Gewijzigd op 15/03/2012 15:15:05 door Joey Schroder
 
PHP hulp

PHP hulp

26/04/2024 07:39:40
 
Kris Peeters

Kris Peeters

15/03/2012 15:19:30
Quote Anchor link
Wat de warning zegt, is dat $result (bij jouw post op lijn 13 aangemaakt) geen geslaagde mySQL-resource is.

Dit komt omdat de SELECT-query niet gelukt is.

Dit wil dus zeggen dat $sql (gemaakt op lijn 12) geen geldige string geeft.

Wat je doet:
tussen lijn 12 en 13 zet je

echo $sql;

Copy/paste die string in phpMyadmin op je server. De fout zal wel vlug duidelijk worden.
Gewijzigd op 15/03/2012 15:21:14 door Kris Peeters
 
Joey Schroder

Joey Schroder

15/03/2012 15:25:48
Quote Anchor link
Ik heb die echo $sql; erin gezet toen kreeg ik dit; SELECT MAX(a_id) AS Maxa_id FROM forum_question WHERE question_id='4'

Hij pakt dus id 4 maar er is nog helemaal geen id want dit is de eerste comment die ik wil posten.

Zet ik die zin in de sql dan krijg ik; Unknown column 'a_id' in 'field list'
Dat kan kloppen omdat er nog geen id in zit dus id4 ook niet.
Maar lokaal werkt het wel en online geeft die deze fout. Ligt dat dan aan de database of?
Gewijzigd op 15/03/2012 15:26:23 door Joey Schroder
 
- SanThe -

- SanThe -

15/03/2012 15:26:44
Quote Anchor link
$tbl_name bestaat niet.
 
Joey Schroder

Joey Schroder

15/03/2012 15:30:15
Quote Anchor link
Die bestaat wel, alleen ik heb hem niet hier in het bericht gezet.
 
Gerhard l

gerhard l

15/03/2012 15:34:56
Quote Anchor link
a_id veld bestaat niet?
 
- SanThe -

- SanThe -

15/03/2012 15:36:44
Quote Anchor link
Echo de mysql_error() en je ziet waar de fout zit.
 
Joey Schroder

Joey Schroder

15/03/2012 15:36:59
Quote Anchor link
De database bestaat en de variablen bestaan ook allemaal.
Ik heb dit draaiend gehad lokaal maar zo gauw het online kwam werkte het niet meer...

Toevoeging op 15/03/2012 15:37:48:

Hoe bedoel je echo de mysql_error() ?
Ik ben nog beginnend :P
 
Gerhard l

gerhard l

15/03/2012 15:41:29
Quote Anchor link
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
<?
$result
= je query;
if($result === false){
    echo mysql_error();
}

?>
Gewijzigd op 15/03/2012 15:41:49 door gerhard l
 
Kris Peeters

Kris Peeters

15/03/2012 15:44:41
Quote Anchor link
Joey Schroder op 15/03/2012 15:25:48:
Unknown column 'a_id' in 'field list'
Dat kan kloppen omdat er nog geen id in zit dus id4 ook niet.


Nee, het gaat er niet om dat het record met id = 4 niet gevonden wordt. Een record niet vinden, geeft geen warning.

Het gaat er om dat, op jouw server, het veld a_id niet bestaat in de tabel.

Zeg, je hebt dit toch getest op phpMyadmin van de server?
 
Joey Schroder

Joey Schroder

15/03/2012 15:48:17
Quote Anchor link
Ja ik heb dat gedaan en ik heb het nu werkend!
Ik had de een variable $tbl_name had ik verkeerd staan.
Ik had meerdere pagina's en omdat ik hem online wou zetten had ik voor het gemakt geknipt en geplakt waardoor mijn databases in de war kwamen.. -_-'

Sorry! Maar in ieder geval hartstikke bedankt!
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.