Forum

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

C# Ontwikkelaar

Functie omschrijving We are looking for a dutch native speaker Wil jij graag aan de slag als C# ontwikkelaar en jouw skills verder ontwikkelen? Zoek niet verder! Als C# ontwikkelaar ga je aan de slag met de volgende taken: (verdere) ontwikkeling van de software voor de interne processen binnen een .net omgeving; optimaliseren van de dataprocessing; ontwerpen en implementeren van zowel desktop- als web-programmatuur; ontwikkeling van tools ten behoeve van consultants en klanten. Bedrijfsprofiel Deze organisatie is gevestigd in de regio van Den Bosch. Zij ontwikkelen business intelligence software voor een specifieke branche. Dit houdt in dat zij dashboards ontwikkelen

Bekijk vacature »

Back-end Developer

Functieomschrijving Voor een erkende werkgever in de regio van Middelburg zijn wij op zoek naar een enthousiaste PHP / Symfony Developer. Een ambitieus persoon die het gemotiveerde development team komt versterken met het realiseren van nieuwe en complexe projecten. Ben jij op zoek naar een baan met veel uitdaging binnen een snelgroeiend e-commerce bedrijf, waar je de tijd en ruimte krijgt voor professionele groei? Dit ga je doen: Je bent verantwoordelijk voor de beheer en ontwikkeling van de serviceportal in Symfony en de webshops in de tweede versie van Magento; Je houdt je bezig met het ontwikkelen van nieuwe functionaliteiten;

Bekijk vacature »

Senior Airport Developer ( System engineer)

De functie Nice to know (you) De nieuwe A-pier wordt de duurzaamste van Schiphol. Als deze af is ligt er 4000 vierkante meter zonnepanelen op het dak. En de toiletten? Die spoelen door met regenwater. we gaan ervoor: het creëren van de meest duurzame en hoogwaardige luchthavens ter wereld. een toekomstbestendig en duurzaam Schiphol. Daar werken we elke dag hard aan in team Development & Sustainability. Jij bent regisseur, expert én aanjager van de ontwikkeling van Schiphol. Connecting your world Hoe maak je de ambities en doelstellingen van Schiphol concreet in een project? De waarde voor Schiphol naar eisen die

Bekijk vacature »

SQL Database Ontwikkelaar

Functie omschrijving Kan jij goed overweg met complexe algoritmes en het schrijven van procedures in T-SQL? Heb jij al wat ervaring opgedaan met SQL en vind je het tijd voor de volgende stap? Lees dan snel verder! Dit software bedrijf, gespecialiseerd in de ontwikkeling van logistieke software, is op zoek naar een ervaren SQL database developer. Jouw werkzaamheden zullen onder andere bestaan uit: Je houdt je bezig met het ontwerp en de ontwikkeling van MS SQL server databases, dit doe je met T-SQL als programmeer laag. De begeleiding van projecten van A tot Z, je zult aansluiten bij meetings met

Bekijk vacature »

Fasttrack learning & development voor Java dev

Wat je gaat doen: Wij zoeken enthousiaste en ambitieuze junior en medior ontwikkelaars die toe zijn aan de volgende stap in hun carrière. Wij helpen je op je pad naar senior ontwikkelaar door ons fasttrack learning en development programma. Na een kort en intensief programma ga jij aan de slag bij klanten van DPA. Daarnaast krijg je veel ruimte om je te ontwikkelen als persoon en als specialist. De eerste maand gaan we aan de slag om je certificeringen te behalen waaronder OCP (Oracle Certified Professional). Daarnaast nemen we een deepdive in Spring Boot. Ook laten we je kennismaken met

Bekijk vacature »

Software Developer

Dit ga je doen Je bent verantwoordelijk voor de warehouse applicatie die een integratie heeft met de PLC laag; Je ontwikkelt in C#/.Net; Je werkt mee aan de migratie naar .NET 6; Je bent verantwoordelijk voor het ontwikkelen van interfaces en het visualiseren van componenten; Je denkt mee over het design voor business oplossingen; Je bent verantwoordelijk voor het testen van de gebouwde oplossing. Hier ga je werken Voor een internationale organisatie in de transport zijn wij momenteel op zoek naar een Software Developer. Zij zijn wereldwijd de grootste speler en lopen voorop met het automatiseren van alle processen van

Bekijk vacature »

Software Developer (Junior functie)

Functieomschrijving Wij zijn op zoek naar een Software Developer! Sta jij in de startblokken om je carrière te beginnen en kan je niet wachten om toffe software te gaan ontwikkelen? Kortom, ben je onlangs afgestudeerd of sta je op het punt om je papiertje te behalen? Voor een IT dienstverlener dat gespecialiseerd is in Microsoft technologie zijn wij op zoek naar C#.NET Developers. Het bedrijf heeft meerdere klanten in regio Utrecht waar je permanent kan komen te werken. Kom je liever te werken bij een klein softwarebedrijf of bij een groot consultancy bureau? Dat is helemaal aan jou de keuze!

Bekijk vacature »

Software Ontwikkelaar PHP

Functie omschrijving Full Stack Software Ontwikkelaar gezocht! Voor een bedrijf in de regio van Ermelo zijn wij op zoek naar een Software Ontwikkelaar die gaat bijdragen aan het door ontwikkelen, onderhouden en optimaliseren van SaaS applicatie van dit bedrijf. Hierbij ga jij voor- en samenwerken met de klanten van de organisatie, het is hierbij dus van groot belang dat je communicatief vaardig bent en dat je beschikt over beheersing van zowel de Nederlandse als Engelse taal. Bedrijfsprofiel Waar ga je werken? Altijd al in een echt familiebedrijf willen werken? Dan is dit je kans! Het bedrijf waar je komt te

Bekijk vacature »

Senior Fullstack developer wanted! (C#, Java, Angu

Functie Under the guidance of 3 account managers, one of whom will be your point of contact within your expertise, you will start working for various clients. He or she will help you find a suitable and challenging assignment. Naturally, they will take your situation, experience and (technical) ambitions into account. The assignments last one to two years on average. This allows you to really commit to a project and make an impact as a consultant. Besides the assignment, you will regularly meet your colleagues from the IT department to share knowledge or discuss new trends, for example. Master classes

Bekijk vacature »

Full stack developer Node.js, React Remote

Functie Als fullstack JavaScript developer vind jij het uitdagend om op basis van concrete klantvragen nieuwe functionaliteiten te ontwikkelen. Bij voorkeur worden deze functionaliteiten op een bepaalde manier geprogrammeerd, zodat ze door meerdere klanten te gebruiken zijn. Je hebt dus vaak te maken met abstracte vraagstukken. Om dit te kunnen realiseren sta je nauw in contact met de product owner en/of klant. Je bent niet alleen onderdeel van het development team, maar hebt ook vaak contact met de product-owner en/of klanten om daardoor inzichten te verzamelen die leiden tot productverbeteringen. • Inzichten verzamelen bij de klant en/of product owner •

Bekijk vacature »

Anaplan Developer

Dit ga je doen What are you going to do: Picking up Stories: Design planning had, how are we going to build it in Anaplan; Talking to the end user to build a forecasting model; Having contact with the data team about which data is needed; Being able to convert an Excel sheet into a 3, 4 or 5 dimensional modeling environment; Giving knowledge sessions about Anaplan; Solving incidents; Making instructional videos on how teams should read forecasts; Writing blogs about forecasting. Hier ga je werken We are looking for an Anaplan Builder to deliver end-to-end solutions within a big

Bekijk vacature »

Oracle APEX developer

Wat je gaat doen: Als Oracle APEX ontwikkelaar bij DPA werk je samen met collega’s aan de meest interessante opdrachten. Je zult je ervaring met SQL, PL/SQL, JavaScript, HTML en CSS inzetten om wensen van opdrachtgevers te vertalen naar technische oplossingen. Je werk is heel afwisselend, omdat DPA zich niet beperkt tot een specifieke branche. Zo ben je de ene keer bezig binnen de zorgsector, de andere keer is dit bij de overheid. Wat we vragen: Klinkt goed? Voor deze functie breng je het volgende mee: Je hebt een hbo- of universitaire opleiding afgerond Je hebt 2 tot 5 jaar

Bekijk vacature »

Front-end developer wanted! (Angular, React, Vue.j

Functie Under the guidance of 3 account managers, one of whom will be your point of contact within your expertise, you will start working for various clients. He or she will help you find a suitable and challenging assignment. Naturally, they will take your situation, experience and (technical) ambitions into account. The assignments last one to two years on average. This allows you to really commit to a project and make an impact as a consultant. Besides the assignment, you will regularly meet your colleagues from the IT department to share knowledge or discuss new trends, for example. Master classes

Bekijk vacature »

Senior Front-End Developer

As a Senior Front-end Developer you maintain the balance between creativity and functionality for our webshop, and you coach your fellow developers. How do I become a Senior Front-End Developer at Coolblue? As a Front-end Developer you work on the user-friendliness of our webshop for millions of customers. You enjoy working with the UX Designer to pick up stories. You get energy from coming up with creative solutions and are happy to present this within the team. You are also proud of your work and welcome all feedback. Would you also like to become a Senior Front-End Developer at Coolblue?

Bekijk vacature »

Delphi Programmeur

Functie omschrijving Onze opdrachtgever is gespecialiseerd in kantoor-bedrijfssoftware en zit gevestigd in omgeving Numansdorp. Als programmeur ben jij bij dit bedrijf met het volgende bezig; Je vertaalt technische en functionele ontwerpen naar kwalitatieve software. Je ontwikkelt, ontwerpt en test software. Je maakt daarbij veel gebruik met de volgende tools & technologieën: Delphi 10.3 (Rio), QuickReport 6. Je krijgt in deze rol veel vrijheid en verantwoordelijkheid. Je levert projecten van A - Z op, en werkt daarbij projectmatig en gestructureerd. Bedrijfsprofiel Dit bedrijf richt zich op maatwerk software oplossingen. Deze software oplossingen worden ingezet in de financiële branche. Het betreft een

Bekijk vacature »
Joey Schroder

Joey Schroder

15/03/2012 15:13:49
Quote Anchor link
Hallo mensen,

Zoals jullie misschien al wel door hebben ben ik nog een beginnerling in het php gebeuren. Ik ben op het moment bezig met het maken van een simpele forum.

Uiteraard heb ik dit eerst lokaal gedraaid d.m.v WAMP. Ik heb hem nu echter online staan. Toen ik hem nog lokaal had werkte alles na behoren maar nu ik hem eenmaal online heb staan werkt het niet.

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
46
47
48
49
50
<?php


//Connect met de server en database
mysql_connect("$host", "$username", "$password")or die("Kan niet verbinden met de server");
mysql_select_db("$db_name")or die("Kan de geselecteerde database niet vinden");

//Pak de value van de id dat in de hiddenfield zit
$id=$_POST['id'];

//Vindt de hoogste antwoord nummer
$sql="SELECT MAX(a_id) AS Maxa_id FROM $tbl_name WHERE question_id='$id'";
$result=mysql_query($sql);
$rows=mysql_fetch_array($result);

// Voeg +1 aan het hoogste antwoord nummer en stop het inde variable $Max_id. Als er geen antwoord is krijgt de antwoord 1
if ($rows) {
$Max_id = $rows['Maxa_id']+1;
}

else {
$Max_id = 1;
}


//De values van het bericht dat verzonden is
$a_name=$_POST['a_name'];
$a_email=$_POST['a_email'];
$a_answer=$_POST['a_answer'];
// Datum
$datetime=date("d/m/y H:i:s");

// Voeg bericht toe.
$sql2="INSERT INTO $tbl_name(question_id, a_id, a_name, a_email, a_answer, a_datetime)VALUES('$id', '$Max_id', '$a_name', '$a_email', '$a_answer', '$datetime')";
$result2=mysql_query($sql2);

if($result2){
echo "<center>Gelukt</center><BR>";
echo "<center><a href='view_topic.php?id=".$id."'>Bekijk je bericht</a></center>";

// Als er een nieuw antwoord komt krijgt die value +1
$tbl_name2="forum_question";
$sql3="UPDATE $tbl_name2 SET reply='$Max_id' WHERE id='$id'";
$result3=mysql_query($sql3);

}

else {
echo "ERROR";
}


mysql_close();
?>


Ik krijg de fout code; Warning: mysql_fetch_array(): supplied argument is not a valid MySQL result resource op lijn 27 dat is in dit geval de $rows=mysql_fetch_array($result); (Lijn14)

Ik heb dit forum al door gebladerd maar ik kan er echt niet achterkomen wat er nu fout is.

Bij voorbaat dank!
Gewijzigd op 15/03/2012 15:15:05 door Joey Schroder
 
PHP hulp

PHP hulp

07/05/2024 01:36:59
 
Kris Peeters

Kris Peeters

15/03/2012 15:19:30
Quote Anchor link
Wat de warning zegt, is dat $result (bij jouw post op lijn 13 aangemaakt) geen geslaagde mySQL-resource is.

Dit komt omdat de SELECT-query niet gelukt is.

Dit wil dus zeggen dat $sql (gemaakt op lijn 12) geen geldige string geeft.

Wat je doet:
tussen lijn 12 en 13 zet je

echo $sql;

Copy/paste die string in phpMyadmin op je server. De fout zal wel vlug duidelijk worden.
Gewijzigd op 15/03/2012 15:21:14 door Kris Peeters
 
Joey Schroder

Joey Schroder

15/03/2012 15:25:48
Quote Anchor link
Ik heb die echo $sql; erin gezet toen kreeg ik dit; SELECT MAX(a_id) AS Maxa_id FROM forum_question WHERE question_id='4'

Hij pakt dus id 4 maar er is nog helemaal geen id want dit is de eerste comment die ik wil posten.

Zet ik die zin in de sql dan krijg ik; Unknown column 'a_id' in 'field list'
Dat kan kloppen omdat er nog geen id in zit dus id4 ook niet.
Maar lokaal werkt het wel en online geeft die deze fout. Ligt dat dan aan de database of?
Gewijzigd op 15/03/2012 15:26:23 door Joey Schroder
 
- SanThe -

- SanThe -

15/03/2012 15:26:44
Quote Anchor link
$tbl_name bestaat niet.
 
Joey Schroder

Joey Schroder

15/03/2012 15:30:15
Quote Anchor link
Die bestaat wel, alleen ik heb hem niet hier in het bericht gezet.
 
Gerhard l

gerhard l

15/03/2012 15:34:56
Quote Anchor link
a_id veld bestaat niet?
 
- SanThe -

- SanThe -

15/03/2012 15:36:44
Quote Anchor link
Echo de mysql_error() en je ziet waar de fout zit.
 
Joey Schroder

Joey Schroder

15/03/2012 15:36:59
Quote Anchor link
De database bestaat en de variablen bestaan ook allemaal.
Ik heb dit draaiend gehad lokaal maar zo gauw het online kwam werkte het niet meer...

Toevoeging op 15/03/2012 15:37:48:

Hoe bedoel je echo de mysql_error() ?
Ik ben nog beginnend :P
 
Gerhard l

gerhard l

15/03/2012 15:41:29
Quote Anchor link
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
<?
$result
= je query;
if($result === false){
    echo mysql_error();
}

?>
Gewijzigd op 15/03/2012 15:41:49 door gerhard l
 
Kris Peeters

Kris Peeters

15/03/2012 15:44:41
Quote Anchor link
Joey Schroder op 15/03/2012 15:25:48:
Unknown column 'a_id' in 'field list'
Dat kan kloppen omdat er nog geen id in zit dus id4 ook niet.


Nee, het gaat er niet om dat het record met id = 4 niet gevonden wordt. Een record niet vinden, geeft geen warning.

Het gaat er om dat, op jouw server, het veld a_id niet bestaat in de tabel.

Zeg, je hebt dit toch getest op phpMyadmin van de server?
 
Joey Schroder

Joey Schroder

15/03/2012 15:48:17
Quote Anchor link
Ja ik heb dat gedaan en ik heb het nu werkend!
Ik had de een variable $tbl_name had ik verkeerd staan.
Ik had meerdere pagina's en omdat ik hem online wou zetten had ik voor het gemakt geknipt en geplakt waardoor mijn databases in de war kwamen.. -_-'

Sorry! Maar in ieder geval hartstikke bedankt!
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.