foto

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

.Net ontwikkelaar - Het schoolsysteem verbeteren!

Bedrijfsomschrijving Onze klant is een prettige en kleinschalige organisatie waar hard gewerkt wordt om het onderwijs te verbeteren. Daarom werken ze aan complexe om administratieve, financiële en facilitaire processen te versnellen en te verbeteren. Dit doen ze vanuit een platte organisatie voor klanten die door geheel Nederland verspreid zitten, hier horen vanzelfsprekend een aantal aansprekende HBO scholen en universiteiten toe. Functieomschrijving Je komt terecht in een organisatie waar op dit moment 2 scrumteams werken. Jij zal als .Net developer binnen 1 van deze scrumteams functioneren, iedereen binnen dit team heeft zijn/haar eigen expertise waardoor er met verschillende invalshoeken aan een

Bekijk vacature »

Software Developer

Dit ga je doen Ontwerpen, ontwikkelen en onderhouden van (mobiele) internettoepassingen; Ontwikkelen en onderhouden van Microservices; Ontwerpen en optimaliseren van databases; Identificeren van nieuwe trends/ontwikkelingen binnen de branche. Hier ga je werken Deze marktleider op gebied van fietsen en fietservaring is gevestigd in twee provincies, verspreid over meerdere locaties. Jij zult voornamelijk in regio Joure aan de slag gaan. De organisatie doelt zich op het leveren van kwalitatief hoogwaardige producten aan alle hun klanten. De organisatie telt circa 4.000 medewerkers in meer dan 10 verschillende landen. Momenteel is de organisatie op zoek naar een Software Developer wilt meewerken aan het

Bekijk vacature »

Medior Java developer

Wat je gaat doen: Of beter nog, wat wil jij doen? Binnen DPA GEOS zijn we dan ook op zoek naar enthousiaste Java developers om ons development team te versterken. Als Java developer werk je in Agile/Scrum teams bij onze klanten en daarbij kun je eventueel ook andere ontwikkelaars begeleiden in het softwareontwikkelproces. Verder draag je positief bij aan de teamgeest binnen een projectteam en je kijkt verder dan je eigen rol. Je gaat software maken voor verschillende opdrachtgevers in jouw regio. Je bent een professional die het IT-vak serieus neemt en kwaliteit levert. Je leert snel vanwege je diepgaande

Bekijk vacature »

Backend Developer Scrummaster .NET

Samengevat: Deze werkgever is een ambitieus internetbedrijf met een passie voor digitale communicatie. Ben jij geschikt als Backend Developer? Heb je ervaring met .NET platform? Vaste baan: Backend Developer / SCRUM Master Scrum HBO WO €3.800 - €6.000 Deze werkgever is een innovatief bedrijf met enthousiaste mensen die jarenlang ervaring hebben met het ontwikkelen internet- en intranetoplossingen. Wij houden van korte lijnen en open en eerlijke communicatie. Wij zetten graag onze jarenlange ervaring in om perfect werkende oplossingen te ontwikkelen. Wij ondersteunen dienstverlenende organisaties bij het ontwikkelen en realiseren van een effectief, adaptief communicatieplatform. Je ontwikkelt met ons de meest

Bekijk vacature »

Fullstack developer - medior

Functie omschrijving Ben jij toe aan een nieuwe uitdaging en zou jij graag bij een platte maar informele organisatie willen werken? Voor een mooi softwarebedrijf in omgeving Gorinchem zijn wij op zoek naar versterking. Als Fullstack developer wordt je bij dit bedrijf onderdeel van de volledige ontwikkeling van requirement tot oplevering! Werkzaamheden Jouw focus ligt op de front end en alles wat daarbij komt kijken. Je gaat ontwerpen, ontwikkelen, testen en valideren. Je zult voornamelijk werken met React.js en Typescript. Maar ook Javascript, HTML en CSS komen aanbod. Daarnaast zal je ook regelmatig met de back end werken! Bedrijfsprofiel Onze

Bekijk vacature »

Software developer - C Sharp

Functie omschrijving Heb jij interesse in het programmeren en ontwikkelen van software? En heb jij enige ervaring met Oracle databases en PL/SQL? Wij zijn voor een leuke opdrachtgever in omgeving Naaldwijk op zoek naar een software ontwikkelaar die graag werkt met C#, JAVA of Oracle. Wij zoeken iemand die breed inzetbaar is en die aan veel verschillende applicaties wilt werken. Als software developer werk je met je collega's samen in een leuk en informeel team aan het (her)ontwerpen van bedrijfssystemen. Je houdt je bezig met het ontwikkelen van REST API's en je onderhoudt applicaties in Oracle PL/SQL en APEX. Vind

Bekijk vacature »

Front-end Developer

Dit ga je doen Doorontwikkelen van software; Ontwikkelen en testen van nieuwe functionaliteiten; Implementaties van nieuwe functionaliteiten en updates; Verzorgen van technische migraties naar nieuwe frameworks; Verwerken van incidenten. Hier ga je werken Onze klant, gevestigd in de regio Amsterdam, draagt bij aan het verbeteren van de veiligheid en efficiëntie van de Nederlandse infrastructuur door het ontwikkelen van afgemeten software oplossingen. Zo passen zij location intelligence toe om onderhoud en reparaties efficiënt te laten verlopen. Verder zorgen deze systemen dat incidenten zo snel mogelijk worden opgelost. Als Front-end Developer ben jij samen met je team betrokken met het (door)ontwikkelen van

Bekijk vacature »

Senior Airport Developer ( System engineer)

De functie Nice to know (you) De nieuwe A-pier wordt de duurzaamste van Schiphol. Als deze af is ligt er 4000 vierkante meter zonnepanelen op het dak. En de toiletten? Die spoelen door met regenwater. we gaan ervoor: het creëren van de meest duurzame en hoogwaardige luchthavens ter wereld. een toekomstbestendig en duurzaam Schiphol. Daar werken we elke dag hard aan in team Development & Sustainability. Jij bent regisseur, expert én aanjager van de ontwikkeling van Schiphol. Connecting your world Hoe maak je de ambities en doelstellingen van Schiphol concreet in een project? De waarde voor Schiphol naar eisen die

Bekijk vacature »

Python (Django) developer - Remote in The Netherla

Functie Together with your team, consisting of a senior, 2 mediors and one junior developer, you will work on their software in an Agile-based approach. You have an eye for quality, risk, and customer interest. Communication with your colleagues and, where necessary, with customers, plays an important role in achieving a successful result. As a person, you are smart, get things done, and are result-oriented. There is a lot of independence within the development team, apart from the stand-up (10:00 am) and occasional pair-programming sessions. Techniques they use include Python, Django, MySQL, Mercurial, Ubuntu Linux, Nginx. In terms of front-end

Bekijk vacature »

Front-End Developer

As a Front-End Developer at Coolblue you improve the user-friendliness of our webshop for millions of customers. How do I become a Front-End Developer at Coolblue? As a Front-End Developer you work on the user-friendliness of our webshop for millions of customers. You enjoy working with the UX Designer to pick up stories. You get energy from coming up with creative solutions and are happy to present these within the team. You also take pride in your work and welcome any feedback. Would you like to become a Front-End Developer at Coolblue? Read below if the job suits you. You

Bekijk vacature »

Traineeship Java Developer

Functie Wat ga je doen als Java Developer? Jij start via ons bij deze opdrachtgever als Trainee Java ontwikkelaar, tijdens het traineeship ga je in 1 jaar van de basis naar professioneel Java ontwikkelaar. Je start samen met een groep trainees, volgt de aangeboden cursussen en gaat aan de slag bij één van onze opdrachtgevers. Na een aantal maanden volgt de volgende opdracht. Door de groei in jouw rol kom je op steeds complexere opdrachten terecht. Veel afwisseling dus. Collega’s met ervaring helpen je bij deze groei en samen met jouw coach ga je een persoonlijke leerplan opzetten om jou

Bekijk vacature »

Full stack developer Node.js, React Remote

Functie Als fullstack JavaScript developer vind jij het uitdagend om op basis van concrete klantvragen nieuwe functionaliteiten te ontwikkelen. Bij voorkeur worden deze functionaliteiten op een bepaalde manier geprogrammeerd, zodat ze door meerdere klanten te gebruiken zijn. Je hebt dus vaak te maken met abstracte vraagstukken. Om dit te kunnen realiseren sta je nauw in contact met de product owner en/of klant. Je bent niet alleen onderdeel van het development team, maar hebt ook vaak contact met de product-owner en/of klanten om daardoor inzichten te verzamelen die leiden tot productverbeteringen. • Inzichten verzamelen bij de klant en/of product owner •

Bekijk vacature »

Front end ontwikkelaar

Functie Het huidige team bestaat uit momenteel uit 5 back end developers verdeeld van senior tot junior. Omdat de gehele front end van applicaties anders gaan insteken zijn ze op zoek naar een ervaren Front end developer die hen kan helpen de juiste keuzes te maken. Je krijgt veel vrijheid om te bepalen hoe je dit wilt ontwikkelen en vrijheid in welke techniek je hiervoor wilt gebruiken. Je zult je dus bezighouden met architectuur, documentatie en natuurlijk ontwikkeling van nieuwe functionaliteiten binnen de verschillende applicaties. natuurlijk heb jij ook mogelijkheden om te sparren binnen het team, maar ze gaan uit

Bekijk vacature »

Back-end PHP Software Developer - Juniorfunctie

Functieomschrijving Wij zijn op zoek naar een PHP Software Developer om ons team te versterken en mee te werken aan de ontwikkeling van eigen IOT-oplossingen. In deze functie ben je verantwoordelijk voor het bouwen van webapplicaties, apps en dashboards voor het uitlezen en managen van sensoren in machines. Je werkt nauw samen met een team van ontwikkelaars en engineers om de beste software-oplossingen te creëren. Jouw werkzaamheden zien er als volgt uit: Je bent in deze rol verantwoordelijk voor het ontwerpen, ontwikkelen en onderhouden van webapplicaties en softwaretoepassingen voor in-house ontwikkelde IOT oplossingen. Je werkt aan complexe databases en back-end

Bekijk vacature »

Senior Lead Front End Developer

Functieomschrijving Voor Stichting Waternet zijn wij op zoek naar een senior Lead Front End Developer. Binnen het DevOps team Online zijn we op zoek naar een Senior Lead Front End developer met kennis van toegankelijkheid. Deze developer zal zich bezighouden met development van webpaginas die in verbinding staan met systemen uit het back office. Taken Ontwerpen, ontwikkelen, implementeren, documenteren en beheren van webapplicaties in een Azure-omgeving Debuggen, analyseren en oplossen van problemen in de OTAPomgevingen Je participeert in het DevOpsTeam Online voor het verder uitwerken en implementeren van gebruikerswensen Je bent betrokken bij toegankelijkheid audits en het implementeren van WCAG

Bekijk vacature »
Jacques

jacques

06/07/2009 13:31:00
Quote Anchor link
Hallo,

mijn fotoscript slaat de foto's op in de juiste mappen met een md5 erbij.
Het probleem is dat ik de foto met bijhorende md5 (voorbeeld 064397a1.jpg)
niet in de database krijg.
Hier het stuk dat de foto's naar de mappen verplaatst.
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
<?
      if (is_uploaded_file($file_array['tmp_name']))
      {

        $$file_index = "" . random_string(6) . substr(trim($file_array['name']), -6, 6);
        do_resize($file_array['tmp_name'],$picture_folder . $$file_index,$maximagewidth,$maximageheight);
        do_resize($file_array['tmp_name'],$thumb_folder . $$file_index,$maxthumbwidth,$maxthumbheight);

      }
else
      {
        $uploadresult[$file_index] = "<b>" . strtoupper($file_index) . " is niet geupload</b>";
        // 3 = FILE_UPLOAD_FAILED
        $error = 3;
      }

?>


Hier de sql waarmee ik de gegevens tracht op te slaan.

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
<?
        $SQL
= "INSERT INTO `advertenties` (
        `adv_id` ,
        `foto` ,
        `text` ,
        `email` ,
        `website` ,
        `telefoon` ,
        `gepl_op` ,
        `gepl_tot` ,
        `cat_id` ,
        `ip` ,
        `provider`
        )
        VALUES (
        NULL , '"
. $_FILES['foto']['name'] ."', '". strip_tags($_POST["text"]) ."', '". $_POST["email"] ."', '". $_POST["website"] ."', '". $_POST["telefoon"] ."','". $timestamp ."' , '". $timestamp2 ."', '". $_POST["categorie"] ."', '" .$_SERVER['REMOTE_ADDR']."', '" .gethostbyaddr($_SERVER['REMOTE_ADDR'])."'
        )"
;
        //echo "<---debug tekst--->";
        //echo "<----- DEBUG sql<br><br>" . $SQL . "<br><br>---->";

        
        $data = mysql_query($SQL) or die (mysql_errno());
?>


Wat doe ik hier fout?
 
PHP hulp

PHP hulp

14/05/2024 17:21:57
 
- SanThe -

- SanThe -

06/07/2009 14:01:00
Quote Anchor link
Welke error krijg je?
Verder is je script lek voor sql-injection.
 
Jacques

jacques

06/07/2009 14:07:00
Quote Anchor link
Ik krijg helemaal geen error.
Hij slaat de foto's nu op in de databank met de originele naam van de foto (bv: wilm1.jpg) en in de mappen met (bv 064397a1.jpg).
Dus is het onmogelijk om ze uit te lezen met 2 verschillende waarde!

Volgens mij ligt het ergens aan de sql?
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door jacques
 
- SanThe -

- SanThe -

06/07/2009 14:25:00
Quote Anchor link
Je gebruikt md5()? Dat zijn 32 characters.Is je veld wel groot genoeg?
 
Afra ca

Afra ca

06/07/2009 14:29:00
Quote Anchor link
Als je zelf al vermoed dat het aan je sql ligt, moet je die gewoon even echo-en . Kijk of de syntax dan klopt, of de gegevens kloppen. Gebruik voor je post velden in een query altijd mysql_real_escape_string() om ze te beveiligen. En haal je backticks uit je query.
 
Jacques

jacques

06/07/2009 14:40:00
Quote Anchor link
SanThe schreef op 06.07.2009 14:25:
Je gebruikt md5()? Dat zijn 32 characters.Is je veld wel groot genoeg?


ik sla ze op in de databank als foto varchar(200). Dus dit is zeker lang genoeg.
 
Jacques

jacques

06/07/2009 14:46:00
Quote Anchor link
jacques schreef op 06.07.2009 14:40:
SanThe schreef op 06.07.2009 14:25:
Je gebruikt md5()? Dat zijn 32 characters.Is je veld wel groot genoeg?


ik sla ze op in de databank als foto varchar(200). Dus dit is zeker lang genoeg.


Heb ik al gedaan, zie hier onder:
<----- DEBUG sql

INSERT INTO `advertenties` ( `adv_id` , `foto` , `text` , `email` , `website` , `telefoon` , `gepl_op` , `gepl_tot` , `cat_id` , `ip` , `provider` ) VALUES ( NULL , 'test06.jpg', 'Dsqsdqqsd', '[email protected]'www.ziemaar.be', '0473/51 8952, '2009-07-06 14:41:07' , '2009-07-13 14:41:07', '1', '127.0.0.1', 'localhost' )

Dus zoals je ziet neemt hij gewoon de fotonaam over!
---->
 
Jacques

jacques

06/07/2009 14:51:00
Quote Anchor link
Afra schreef op 06.07.2009 14:29:
Als je zelf al vermoed dat het aan je sql ligt, moet je die gewoon even echo-en . Kijk of de syntax dan klopt, of de gegevens kloppen. Gebruik voor je post velden in een query altijd mysql_real_escape_string() om ze te beveiligen. En haal je backticks uit je query.


Dus je bedoeld dus dit:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
<?
'". mysql_real_escape_string$_FILES['foto']['name'] ."',
?>


Gelieve Niet Bumpen::
Twee of meer keer achter elkaar in een topic posten heet bumpen. Bumpen is pas na 24 uur toegestaan en kan een reden zijn voor de admins en moderators om een topic te sluiten. Gebruik indien nodig de Afbeelding knop om je tekst aan te passen.

SanThe.
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door jacques
 
Afra ca

Afra ca

06/07/2009 16:13:00
Quote Anchor link
Zo bedoel ik:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
<?php
$query
= "INSERT INTO blabla VALUES ('iets', 'nogiets', '".$_POST['onveilig']"', '".mysql_real_escape_string($_POST['veilig'])."')";
if(!$result = mysql_query($query)){
    trigger_error(mysql_error());
}

else {
    //rest code
    //fetchen e.d.

}
?>


En valt me nu op dat je in je query backticks bij je VALUES hebt, dat moeten gewoon single quotes zijn. En bij veldnamen maakt phpmyadmin bbijvoorbeeld er mooi `veldnaam` van, maar we preferen gewoon zonder backticks. Dus als je dat allemaal gefixed hebt, kan je nog een keer je goede query bekijken, en hier posten.
 
Jacques

jacques

06/07/2009 18:04:00
Quote Anchor link
Afra schreef op 06.07.2009 16:13:
Zo bedoel ik:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
<?php
$query
= "INSERT INTO blabla VALUES ('iets', 'nogiets', '".$_POST['onveilig']"', '".mysql_real_escape_string($_POST['veilig'])."')";
if(!$result = mysql_query($query)){
    trigger_error(mysql_error());
}

else {
    //rest code
    //fetchen e.d.

}
?>


En valt me nu op dat je in je query backticks bij je VALUES hebt, dat moeten gewoon single quotes zijn. En bij veldnamen maakt phpmyadmin bbijvoorbeeld er mooi `veldnaam` van, maar we preferen gewoon zonder backticks. Dus als je dat allemaal gefixed hebt, kan je nog een keer je goede query bekijken, en hier posten.


Deze zijn nu aangepast, maar daar komen de juiste gegevens ook niet met in de database. Dat het veiliger en juister is daarvoor mijn dank.

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
<?
        /*opslaan gevens voor databank*/
        $SQL = "INSERT INTO advertenties (
        `adv_id` ,
        `foto` ,
        `text` ,
        `email` ,
        `website` ,
        `telefoon` ,
        `gepl_op` ,
        `gepl_tot` ,
        `cat_id` ,
        `ip` ,
        `provider`
        )
        VALUES (
        NULL ,  '"
. mysql_real_escape_string ($_FILES['foto']['name']) ."', '". strip_tags($_POST["text"]) ."', '". mysql_real_escape_string ($_POST["email"]) ."', '". mysql_real_escape_string ($_POST["website"]) ."', '". mysql_real_escape_string ($_POST["telefoon"]) ."',
        '"
. $timestamp ."' , '". $timestamp2 ."', '". mysql_real_escape_string ($_POST["categorie"]) ."', '" .mysql_real_escape_string ($_SERVER['REMOTE_ADDR'])."', '" .gethostbyaddr($_SERVER['REMOTE_ADDR'])."'
        )"
;
        if(!$result = mysql_query($SQL)){
                trigger_error(mysql_error());
}

else {  rest code }
?>
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.