foto

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Junior PHP (Laravel) Developer

Functie omschrijving Wij zijn op zoek naar een PHP Laravel Developer! Sta je aan het begin van je carrière en ben je op zoek naar een leuke baan? Lees dan verder! Voor een softwarebedrijf in omgeving van Schiphol zijn wij op zoek naar een ervaren PHP (Laravel) Developer. Je gaat je bezighouden met het ontwikkelen van innovatieve bedrijfsapplicaties. Samen met het team, bestaande uit designers en developers, maak je mooie oplossingen voor bedrijven in diverse branches. Je zorgt dat de opgeleverde websites perfect werken en de klant meer dan tevreden is. Je kunt rekenen op een afwisselende baan met leuke

Bekijk vacature »

Full-stack Developer

As a Full-stack developer at KUBUS, you will develop the (web)applications and services of BIMcollab. You will work on both the front- and back-end. As a software company, KUBUS is in a unique position. We build our own products that are used by tens of thousands of users worldwide. Our company is just the right size: big enough to make a real impact in the market, but small enough that as an individual developer you can have an impact and really make a difference. Our development team consists of over 40 developers, testers, scrum masters and product owners, divided over

Bekijk vacature »

Applicatie ontwikkelaar

Functie omschrijving Zelfstandige applicatie ontwikkelaar gezocht voor familiair bedrijf in omgeving Capelle ad Ijssel Ben jij op zoek naar een nieuwe uitdaging en zoek jij een informele werkgever waar je zelfstandig kunt werken binnen een leuk IT team, lees dan snel verder want wie weet zijn wij op zoek naar jou! Een deel van jouw werkzaamheden: Onderhouden en ontwikkelen van de IT systemen; Opzetten van Azure Cloud systemen, denk aan interfaces, hardware op de Cloud, webportalen of BI functies; Werken aan scripts binnen verschillende software applicaties, denk aan ERP en CAD; Ontwikkelen en implementeren van MS PowerApps en Power BI.

Bekijk vacature »

Software Ontwikkelaar

Java/Kotlin Developer Ben jij een ervaren Java/Kotlin developer met een passie voor het automatiseren van bedrijfsprocessen? Wil je graag deelnemen aan uitdagende projecten bij aansprekende klanten? En ben je op zoek naar een professioneel, ambitieus en dynamisch bedrijf om je carrière verder te ontwikkelen? Kom dan ons team bij Ritense in Amsterdam versterken! Zo ziet de functie eruit: Als Java/Kotlin developer bij Ritense ben je verantwoordelijk voor de ontwikkeling en implementatie van applicaties die bedrijfsprocessen automatiseren, zodat onze klanten slimmer, efficiënter en klantgerichter kunnen werken. Als developer ben je in de lead en zorg je voor de correcte oplevering van

Bekijk vacature »

Python (Django) developer - Remote in The Netherla

Functie Together with your team, consisting of a senior, 2 mediors and one junior developer, you will work on their software in an Agile-based approach. You have an eye for quality, risk, and customer interest. Communication with your colleagues and, where necessary, with customers, plays an important role in achieving a successful result. As a person, you are smart, get things done, and are result-oriented. There is a lot of independence within the development team, apart from the stand-up (10:00 am) and occasional pair-programming sessions. Techniques they use include Python, Django, MySQL, Mercurial, Ubuntu Linux, Nginx. In terms of front-end

Bekijk vacature »

Back-end programmeur

Functieomschrijving Heb jij recent jouw HBO ICT diploma in ontvangst mogen nemen? Of ben je toe aan een nieuwe uitdaging? Voor een erkende werkgever in regio Waalwijk zijn wij op zoek naar een back-end developer. Kennis of ervaring met C# & SQL is een must! Je houdt je bezig met het ontwikkelen van nieuwe functionaliteiten; Je bent verantwoordelijk voor de beheer en ontwikkeling van de software; Je draagt bij aan de implementatie van aanpassingen, verbeteringen en aanvullingen in de C# based applicaties; Je test de software en ontwikkelt deze door; Je brengt de aanpassingssuggesties van klanten in kaart, om ze

Bekijk vacature »

Back end developer PHP

Functie Heb jij altijd al eens bij een bedrijf willen werken waar jij géén nummertje bent, die alleen maar uitvoerend werk doet? Dan zou je hier perfect passen! Tuurlijk, je werkt aan projecten voor grote of kleine bedrijven… Het enige verschil hier is, jouw mening telt hier écht. Jouw inbreng wordt gewaardeerd, serieus genomen en gebruikt. En vergeet niet, je werkt niet alleen aan deze projecten. Er werken in totaal ruim 25 developers en designers, onderverdeeld over 3 development teams. Voornamelijk bestaande uit Medior en Senior developers, die samen voor een inspirerende en ambitieuze omgeving zorgen. Hun visie is namelijk

Bekijk vacature »

C# .NET Developer

Functie omschrijving Wij zijn op zoek naar een C# .NET Developer voor een bedrijf in de omgeving van Utrecht! Wil jij werken voor een internationaal bedrijf waar je legio mogelijkheden krijgt als Software Ontwikkelaar? Grijp nu je kans! Je kunt een uitdagende rol gaan vervullen als C#.NET Developer binnen een internationaal bedrijf dat gevestigd is in omgeving van Utrecht. Je zult gaan samenwerken met collega's die over de hele wereld verspreid zitten. Dit bedrijf is zeer vooruitstrevend en werkt met de nieuwste technieken. Als C#.NET Developer ga jij je bezig houden met het volgende: Je blijft op de hoogte van

Bekijk vacature »

Technisch Applicatie ontwikkelaar

Functie omschrijving Ben jij op zoek naar een nieuwe uitdaging en zoek jij een informele werkgever waar je zelfstandig kunt werken binnen een leuk IT team, lees dan snel verder want wie weet zijn wij op zoek naar jou! In deze functie werk jij voornamelijk aan: Het onderhouden en ontwikkelen van de IT systemen; Het opzetten van Azure Cloud systemen, denk aan interfaces, hardware op de Cloud, webportalen of BI functies; Werk je aan scripts binnen verschillende software applicaties, denk aan ERP en CAD; Ontwikkel en implementeren je MS PowerApps en Power BI. Bedrijfsprofiel Je komt terecht bij een familiair

Bekijk vacature »

Medior/Senior Python developer

Functie Jij als Senior Python developer hebt al ruime ervaring opgedaan. Bedrijven komen bij de organisatie om technische vraagstukken op te lossen. Jij als specialist bent dus de representatie van deze kwaliteit. Je zult de keuze krijgen tussen lange of korte projecten waarin je komt te werken in multidisciplinaire teams. Projecten die je gaat uitvoeren zijn zeer uitlopend. Zodoende kun je aan de ene kant kiezen voor een greenfield project en stroom je bij een ander project midden in een migratietraject in. Voor de ene klant ontwikkel je ene nieuwe portal en voor het andere project duik je veel meer

Bekijk vacature »

Junior Low-code ontwikkelaar gezocht omgeving Arnh

Bedrijfsomschrijving Wij zijn een dynamisch IT-bedrijf dat zich richt op het stroomlijnen van bedrijfsprocessen en het creëren van ondersteunende applicaties. Onze kracht ligt in het combineren van zakelijk inzicht met IT-expertise via gestroomlijnde procesontwerpen en wendbare applicatieontwikkeling met behulp van Low-code technologieën. Als jonge professional krijg je de kans om samen te werken met een team van 15 deskundige collega's, verspreid over nationale en internationale locaties. We bieden je een leerzame omgeving waar je je vaardigheden kunt ontwikkelen en groeien in je rol als Low-code ontwikkelaar. Word jij onze nieuwe Junior Low-code Ontwikkelaar (OutSystems)? Versterk ons team en draag bij

Bekijk vacature »

Fullstack developer

Functie omschrijving Ben jij toe aan een nieuwe uitdaging en zou jij graag bij een platte maar informele organisatie werken? Voor een mooi softwarebedrijf in omgeving Gouda zijn wij op zoek naar versterking op de afdeling Software Development! Als Fullstack react.js developer wordt je bij dit bedrijf onderdeel van de volledige ontwikkeling van requirement tot oplevering! Onderdelen van jouw functie: Jouw focus ligt op de front end en alles wat daarbij komt kijken. Je gaat ontwerpen, ontwikkelen, testen en valideren. Je zult voornamelijk werken met React.js en Typescript. Maar ook Javascript, HTML en CSS komen aanbod. Daarnaast zal je ook

Bekijk vacature »

Senior Developer Betty Blocks Blauwe Haven Rotterd

Functieomschrijving Voor de Politie zijn wij opzoek naar een Senior Developer Betty Blocks Blauwe Haven Rotterdam. De politieorganisatie heeft jaarlijks te maken met een aanzienlijk aantal politiemedewerkers die vanwege mentale overbelasting niet of beperkt inzetbaar zijn. De Blauwe Haven Rotterdam ondersteunt deze politiemedewerkers in hun herstel en re-integratieproces. De huidige digitale systemen van de Politie bieden onvoldoende ondersteuning in het herstel- en re-integratieproces van politiemedewerkers. Zowel voor de politiemedewerkers als voor de organisatie. Politiemedewerkers worden buitengesloten, waardoor zij eigen regie verliezen. Begeleiders kunnen de voortgang van de medewerkers niet goed monitoren. Management beschikt niet over de mogelijkheid trends te signaleren

Bekijk vacature »

C#.NET Developer Jr. Functie

Functie omschrijving Bouw jij graag aan applicaties om processen in distributiecentra te optimaliseren? Wij zijn op zoek naar een C#.NET ontwikkelaar in regio Breda die hier graag een steentje aan bijdraagt! Jouw werkzaamheden zullen er als volgt uitzien: Je krijgt veel vrijheid in de keuze van de technieken die je gaat gebruiken. Uiteraard wel binnen de gestelde kaders, en door gebruik te maken van het .NET platform. Je gaat aan de slag met de ontwikkeling van een nieuwe module binnen de WMS suite van dit bedrijf. Deze "carrier" module gaat er voor zorgen dat de selectie van een vervoerder volledig

Bekijk vacature »

Senior Java developer

Als Senior Developer bij Sogeti ben je onderdeel van onze toonaangevende best-gecertificeerde Java community. Deze bestaat uit ruim 100 gepassioneerde professionals. In teamverband lever je mooie prestaties. Daarmee draag je aan bij de meerwaarde die wij leveren aan onze top-opdrachtgevers. Geen werkdag is hetzelfde! Je bent voortdurend bezig met het oplossen van allerlei complexe vraagstukken binnen bedrijfskritische systemen. Een voorbeeld hiervan is een cliënt-volgsysteem bij Reclassering Nederland. Andere klanten waar wij onder andere voor werken: KPN, Philips, Nationale-Nederlanden, Kamer van Koophandel, ABN AMRO, Bovemij, Aval en de Nationale Politie. Natuurlijk krijg jij de mogelijkheid je verder te certificeren in dit vakgebied. We

Bekijk vacature »
Jacques

jacques

06/07/2009 13:31:00
Quote Anchor link
Hallo,

mijn fotoscript slaat de foto's op in de juiste mappen met een md5 erbij.
Het probleem is dat ik de foto met bijhorende md5 (voorbeeld 064397a1.jpg)
niet in de database krijg.
Hier het stuk dat de foto's naar de mappen verplaatst.
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
<?
      if (is_uploaded_file($file_array['tmp_name']))
      {

        $$file_index = "" . random_string(6) . substr(trim($file_array['name']), -6, 6);
        do_resize($file_array['tmp_name'],$picture_folder . $$file_index,$maximagewidth,$maximageheight);
        do_resize($file_array['tmp_name'],$thumb_folder . $$file_index,$maxthumbwidth,$maxthumbheight);

      }
else
      {
        $uploadresult[$file_index] = "<b>" . strtoupper($file_index) . " is niet geupload</b>";
        // 3 = FILE_UPLOAD_FAILED
        $error = 3;
      }

?>


Hier de sql waarmee ik de gegevens tracht op te slaan.

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
<?
        $SQL
= "INSERT INTO `advertenties` (
        `adv_id` ,
        `foto` ,
        `text` ,
        `email` ,
        `website` ,
        `telefoon` ,
        `gepl_op` ,
        `gepl_tot` ,
        `cat_id` ,
        `ip` ,
        `provider`
        )
        VALUES (
        NULL , '"
. $_FILES['foto']['name'] ."', '". strip_tags($_POST["text"]) ."', '". $_POST["email"] ."', '". $_POST["website"] ."', '". $_POST["telefoon"] ."','". $timestamp ."' , '". $timestamp2 ."', '". $_POST["categorie"] ."', '" .$_SERVER['REMOTE_ADDR']."', '" .gethostbyaddr($_SERVER['REMOTE_ADDR'])."'
        )"
;
        //echo "<---debug tekst--->";
        //echo "<----- DEBUG sql<br><br>" . $SQL . "<br><br>---->";

        
        $data = mysql_query($SQL) or die (mysql_errno());
?>


Wat doe ik hier fout?
 
PHP hulp

PHP hulp

29/04/2024 02:30:27
 
- SanThe -

- SanThe -

06/07/2009 14:01:00
Quote Anchor link
Welke error krijg je?
Verder is je script lek voor sql-injection.
 
Jacques

jacques

06/07/2009 14:07:00
Quote Anchor link
Ik krijg helemaal geen error.
Hij slaat de foto's nu op in de databank met de originele naam van de foto (bv: wilm1.jpg) en in de mappen met (bv 064397a1.jpg).
Dus is het onmogelijk om ze uit te lezen met 2 verschillende waarde!

Volgens mij ligt het ergens aan de sql?
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door jacques
 
- SanThe -

- SanThe -

06/07/2009 14:25:00
Quote Anchor link
Je gebruikt md5()? Dat zijn 32 characters.Is je veld wel groot genoeg?
 
Afra ca

Afra ca

06/07/2009 14:29:00
Quote Anchor link
Als je zelf al vermoed dat het aan je sql ligt, moet je die gewoon even echo-en . Kijk of de syntax dan klopt, of de gegevens kloppen. Gebruik voor je post velden in een query altijd mysql_real_escape_string() om ze te beveiligen. En haal je backticks uit je query.
 
Jacques

jacques

06/07/2009 14:40:00
Quote Anchor link
SanThe schreef op 06.07.2009 14:25:
Je gebruikt md5()? Dat zijn 32 characters.Is je veld wel groot genoeg?


ik sla ze op in de databank als foto varchar(200). Dus dit is zeker lang genoeg.
 
Jacques

jacques

06/07/2009 14:46:00
Quote Anchor link
jacques schreef op 06.07.2009 14:40:
SanThe schreef op 06.07.2009 14:25:
Je gebruikt md5()? Dat zijn 32 characters.Is je veld wel groot genoeg?


ik sla ze op in de databank als foto varchar(200). Dus dit is zeker lang genoeg.


Heb ik al gedaan, zie hier onder:
<----- DEBUG sql

INSERT INTO `advertenties` ( `adv_id` , `foto` , `text` , `email` , `website` , `telefoon` , `gepl_op` , `gepl_tot` , `cat_id` , `ip` , `provider` ) VALUES ( NULL , 'test06.jpg', 'Dsqsdqqsd', '[email protected]'www.ziemaar.be', '0473/51 8952, '2009-07-06 14:41:07' , '2009-07-13 14:41:07', '1', '127.0.0.1', 'localhost' )

Dus zoals je ziet neemt hij gewoon de fotonaam over!
---->
 
Jacques

jacques

06/07/2009 14:51:00
Quote Anchor link
Afra schreef op 06.07.2009 14:29:
Als je zelf al vermoed dat het aan je sql ligt, moet je die gewoon even echo-en . Kijk of de syntax dan klopt, of de gegevens kloppen. Gebruik voor je post velden in een query altijd mysql_real_escape_string() om ze te beveiligen. En haal je backticks uit je query.


Dus je bedoeld dus dit:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
<?
'". mysql_real_escape_string$_FILES['foto']['name'] ."',
?>


Gelieve Niet Bumpen::
Twee of meer keer achter elkaar in een topic posten heet bumpen. Bumpen is pas na 24 uur toegestaan en kan een reden zijn voor de admins en moderators om een topic te sluiten. Gebruik indien nodig de Afbeelding knop om je tekst aan te passen.

SanThe.
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door jacques
 
Afra ca

Afra ca

06/07/2009 16:13:00
Quote Anchor link
Zo bedoel ik:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
<?php
$query
= "INSERT INTO blabla VALUES ('iets', 'nogiets', '".$_POST['onveilig']"', '".mysql_real_escape_string($_POST['veilig'])."')";
if(!$result = mysql_query($query)){
    trigger_error(mysql_error());
}

else {
    //rest code
    //fetchen e.d.

}
?>


En valt me nu op dat je in je query backticks bij je VALUES hebt, dat moeten gewoon single quotes zijn. En bij veldnamen maakt phpmyadmin bbijvoorbeeld er mooi `veldnaam` van, maar we preferen gewoon zonder backticks. Dus als je dat allemaal gefixed hebt, kan je nog een keer je goede query bekijken, en hier posten.
 
Jacques

jacques

06/07/2009 18:04:00
Quote Anchor link
Afra schreef op 06.07.2009 16:13:
Zo bedoel ik:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
<?php
$query
= "INSERT INTO blabla VALUES ('iets', 'nogiets', '".$_POST['onveilig']"', '".mysql_real_escape_string($_POST['veilig'])."')";
if(!$result = mysql_query($query)){
    trigger_error(mysql_error());
}

else {
    //rest code
    //fetchen e.d.

}
?>


En valt me nu op dat je in je query backticks bij je VALUES hebt, dat moeten gewoon single quotes zijn. En bij veldnamen maakt phpmyadmin bbijvoorbeeld er mooi `veldnaam` van, maar we preferen gewoon zonder backticks. Dus als je dat allemaal gefixed hebt, kan je nog een keer je goede query bekijken, en hier posten.


Deze zijn nu aangepast, maar daar komen de juiste gegevens ook niet met in de database. Dat het veiliger en juister is daarvoor mijn dank.

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
<?
        /*opslaan gevens voor databank*/
        $SQL = "INSERT INTO advertenties (
        `adv_id` ,
        `foto` ,
        `text` ,
        `email` ,
        `website` ,
        `telefoon` ,
        `gepl_op` ,
        `gepl_tot` ,
        `cat_id` ,
        `ip` ,
        `provider`
        )
        VALUES (
        NULL ,  '"
. mysql_real_escape_string ($_FILES['foto']['name']) ."', '". strip_tags($_POST["text"]) ."', '". mysql_real_escape_string ($_POST["email"]) ."', '". mysql_real_escape_string ($_POST["website"]) ."', '". mysql_real_escape_string ($_POST["telefoon"]) ."',
        '"
. $timestamp ."' , '". $timestamp2 ."', '". mysql_real_escape_string ($_POST["categorie"]) ."', '" .mysql_real_escape_string ($_SERVER['REMOTE_ADDR'])."', '" .gethostbyaddr($_SERVER['REMOTE_ADDR'])."'
        )"
;
        if(!$result = mysql_query($SQL)){
                trigger_error(mysql_error());
}

else {  rest code }
?>
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.