foto's opslaan

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Dynamics Ontwikkelaar

Dit ga je doen Ontwikkelen van Dynamics 365 voor de interne uitrol; Samen met de consultants sparren met klanten over de wensen en eisen; Ontwikkelen van Dynamics 365 voor verschillende grote klanten; Technische analyse en testen; Meedenken over het gebruik en de richting van Dynamics binnen de organisatie. Hier ga je werken Onze opdrachtgever, gevestigd in regio Eindhoven, levert een compleet dienstenpakket op het gebied van IT. Zij pakken verschillende (complexe) vraagstukken van grote organisaties op. De sfeer intern is gezellig en informeel. Men houdt van hard werken maar gezelligheid door middel van een borrel of gezamenlijke lunch komt er

Bekijk vacature »

Robot Programmeur

In het kort Drie redenen waarom deze vacature uniek is! Modern, innovatief en Informeel bedrijf waar veel mogelijk is Werken met diverse robot merken Meehelpen met inbedrijfstellingen bij de klant De organisatie Hier ga je aan de slag Dit groeiende bedrijf van totaaloplossingen in de automatisering van productieprocessen, is hoofdzakelijk actief in de Benelux. Vanuit het kantoor in regio Amersfoort worden veel oplossingen geboden in de vorm van robotica. Geen project is hetzelfde wat garant staat voor bijzonder veel afwisseling. De bedrijfsgrootte is ongeveer 80 man. Van gerobotiseerde machinebeladingen tot aan assemblage automatiseringen wordt vanuit krachtige engineering maatwerk equipment geleverd.

Bekijk vacature »

Medior PHP developer

Functie Het team bestaat inmiddels uit zo’n 25 collega’s met specialisten op het gebied van development, data(analyse), marketing, infrastructuur en finance. Ze hebben een supermodern pand en bieden hiernaast veel vrijheid en verantwoordelijkheid. Ze doen er alles aan om jou op te gemak te stellen. Zo kun je je eigen werkplek inrichten naar persoonlijke wensen, maar gaan ze bijvoorbeeld ook jaarlijks met elkaar wintersporten en zijn er andere leuke uitjes. Als onderdeel van één van de scrumteams ga je aan de slag, samen ben je medeverantwoordelijk voor het doorontwikkelen van hun business applicatie waar het traffic team dagelijks mee werkt.

Bekijk vacature »

.NET developer

Wat ga je doen als Full stack .NET developer Microsoft 365? Je stelt je op als sparringpartner voor het team en PO over toekomstige functionaliteiten, architectuur en mogelijke nieuwe producten. Je bent mede-verantwoordelijk voor het vertalen en omzetten van een user story in een passend technisch design. Je implementeert functionaliteiten op basis van een technisch design en user story. Je bent mede-verantwoordelijk voor het beheer van Azure DevOps, waaronder het beheer van GIT, Build Pipelines, Release Pipelines en geautomatiseerde testen. Hier herken jij jezelf in Hbo werk- en denkniveau of hoger aangevuld met relevante certificeringen en/of cursussen; Minimaal 3 jaar

Bekijk vacature »

Java developer Zorgsysteem

Dit ga je doen Werken aan het eigen gebouwde zorgsysteem; Verbeteringen maken en toepassen binnen de applicatie; Jij gaat werken aan de Back-end van de applicatie en sporadisch werk je mee aan de Front-end; Samenwerken met andere teams voor een optimaal resultaat; Jij kan 'clean' werken en high quality code schrijven; Jij werkt resultaatgericht. Hier ga je werken De organisatie houdt zich bezig met diverse applicaties met betrekking tot zorgregistratie. Dankzij hun systeem komt alle informatie, omtrent de zorg van een patiënt, op een overzichtelijke en toegankelijke manier samen in één systeem te staan. Op deze manier is deze informatie

Bekijk vacature »

Oracle APEX developer

Wat je gaat doen: Als Oracle APEX ontwikkelaar bij DPA werk je samen met collega’s aan de meest interessante opdrachten. Je zult je ervaring met SQL, PL/SQL, JavaScript, HTML en CSS inzetten om wensen van opdrachtgevers te vertalen naar technische oplossingen. Je werk is heel afwisselend, omdat DPA zich niet beperkt tot een specifieke branche. Zo ben je de ene keer bezig binnen de zorgsector, de andere keer is dit bij de overheid. Wat we vragen: Klinkt goed? Voor deze functie breng je het volgende mee: Je hebt een hbo- of universitaire opleiding afgerond Je hebt 2 tot 5 jaar

Bekijk vacature »

Full Stack Developer/ Applicatie Ontwikkelaar

Wat jij doet Als Applicatie Ontwikkelaar ben je onderdeel van het team die de Rimote omgeving ontwikkeld en onderhoud. Hierbij kan je denk aan de cloud, on premise en webapplicaties welke worden gebruikt in bijvoorbeeld industriële bakkerijen, biogasinstallaties en kwekerijen. Deze applicaties verzorgen (remote) de aansturing en monitoring van processen, machines en robots. Van a tot z ben je betrokken bij projecten. Dit betekent vanaf ontwerp tot oplevering. Je moet samen met jouw team een goed product neer zetten. Dit begint met het opzetten van het ontwerp. De basis van de software moet staan als een huis. Daarvoor moet jij

Bekijk vacature »

Database ontwikkelaar

Functieomschrijving Wil jij aan gave logistieke softwareprojecten werken en bij een uniek softwarebedrijf in de regio van Tilburg? Wacht niet langer en reageer snel op deze vacature. Als Database ontwikkelaar ga je aan de slag het schrijven van stored procedures en verder uitbouwen van de SQL database. Je werkt in een database team, met allemaal mensen die energie krijgen van software en techniek. Verder krijg je als taak: Optimaliseren en uitbouwen van de MS SQL databases die gebruikt worden; Optimaliseren van query's, waardoor er efficiënter gewerkt kan worden; Je werkt met de technieken T-SQL of PL/SQL; Bij interesse kan je

Bekijk vacature »

Webshop beheerder / Fullstack developer

Functie omschrijving Wij zijn op zoek naar een full stack developer die zich bezig gaat houden met het uitbreiden en verbeteren van de online webshop. Een onderdeel van jouw werkzaamheden is naast het beheren van de webshop ook om de processen en structuren te stroomlijnen. Ben jij een leergierige en ambitieuze junior developer met technische skills? Ben jij op zoek naar een werkgever die jouw de volledige vrijheid geeft om jezelf tot een volwaardige senior te ontwikkelen? Lees dan snel verder! Werkzaamheden Onderhouden van de webshop (denk aan het bijhouden van de voorraad); Nieuwe functies toevoegen aan de product configurator

Bekijk vacature »

Junior .NET developer

Functie Wij hebben drie scrumteams. Het eerste team focust zich op het stukje hardware wat wij in huis doen. Zij maken als team o.a. gebruik van C++. De andere twee scrumteams zijn allebei bezig met data verwerking en maken hierbij in de backend gebruik van C# .NET / .NET Core. Het verschil tussen deze teams is dat één team de data verwerking doet voor de mobiele applicatie. Zij werken hierbij dus ook met Xamarin. Het andere team focust zich op de webapplicaties en maakt hierbij ook gebruik van ASP.NET MVC. Op basis van jouw ambities en kwaliteiten kijken wij samen

Bekijk vacature »

Software Ontwikkelaar C# .NET

Functie omschrijving C# .NET Developer gezocht. Ben jij een full stack developer die op zoek is naar een nieuwe uitdaging binnen een leuk snel groeiend bedrijf? Lees dan snel verder! Wij zijn op zoek naar een Developer met ervaring op het gebied van .NET die een organisatie in de regio Amersfoort gaat versterken. Jij gaat je binnen dit bedrijf vooral bezighouden met het verbeteren van de functionaliteiten van hun dataplatform. Samen met andere ontwikkelaars denk je mee in oplossingsrichtingen, architectuur en nieuwe technologieën. Bedrijfsprofiel De organisatie waar je voor gaat werken heeft een onafhankelijk dataplatform ontwikkelt voor de agrarische sector.

Bekijk vacature »

C#.NET developer

Functie Het development team bestaat momenteel uit vijf backend C#/.NET ontwikkelaars. Op dit moment zit één ontwikkelaar dedicated op de mobiele applicatie. Als team werk je samen aan het zelf ontwikkelde software platform. Dit bestaat uit zowel apps als websites. Om het systeem door meer dan honderdduizenden gebruikers wordt gebruikt is het bijna vanzelfsprekend dat de kwaliteit van het product hoog moet liggen. Het systeem bestaat uit drie projecten. Je werkt dus aan deze drie projecten waarbij de focus op z’n tijd verschuift. De technieken die worden toegepast zijn o.a. .NET Core, Xamarin, C# en MVC. Je zal dus met

Bekijk vacature »

Senior Software developer PHP

Functie Jij als senior PHP ontwikkelaar komt te werken in 1 van onze SCRUM teams. Momenteel werken er zo’n 30 developers binnen onze organisatie Jij gaat de brug zijn tussen het bouwen van verschillende functionaliteiten binnen onze applicaties en deze vervolgens te integreren in onze centrale hub. Je start je dag om 9 uur met een stand up en dan pak je je taken op voor de dag. Een greep van jouw taken zijn: – Het bedenken en uitbouwen van features binnen de verschillende applicaties – Onderhouden van CI/CD pipelines – Bezighouden met Security & Privacy Eisen • Minimaal 4

Bekijk vacature »

Backend Developer PHP Laravel SaaS

Dit ga je doen Het ontwikkelen van nieuwe features die bijdragen aan de groei van de klanten van de organisatie; Je denkt mee over nieuwe innovaties, features en verbeteringen in de applicatiearchitectuur; Je draagt bij aan de continue ontwikkeling van jouw team doordat je elke dag streeft naar het verbeteren van jouw eigen prestaties; Je neemt actief deel aan Scrum meetings en de Backend Guild. Hier ga je werken Voor een snel groeiend bedrijf, in de regio Nieuw Vennep, zijn wij opzoek naar een ervaren Backend Developer. De organisatie is actief in de e-commercebranche en ontzorgt haar klanten middels een

Bekijk vacature »

TypeScript developer (tot € 6.000, - bruto pe

Functie Om bovenstaande ambities waar te kunnen maken zijn ze op zoek naar een ervaren Typecript developer die niet alleen zichzelf verder ontwikkelt, maar het ook leuk vinden om op termijn meer junior collega’s op pad te helpen. Je zult aan de slag gaan met het migreren van hun bestaande UI in Angular. Maar ook het ontwikkelen van een mobiele app. Hierbij hechten ze veel waarde aan User Experience en kiezen ze duidelijk voor kwaliteit i.p.v. snelheid. Je krijgt dus de ruimte om vanuit gedegen onderzoek te werk te gaan en het borgen van kwaliteit staat hoog in het vaandel.

Bekijk vacature »
John van der Linden

John van der Linden

08/02/2016 14:44:03
Quote Anchor link
Wat is de juiste methode om foto's up te loaden vanaf eenw ebsite als je php en MySQL gebruikt ?

Neem aan dat het niet handig is om ze in je sql database op te slaan....
 
PHP hulp

PHP hulp

28/03/2024 12:18:54
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

08/02/2016 15:13:39
Quote Anchor link
De beste methode om foto's te uplaoden is met move_uploaded_file, en vervolgens controleer op de laatste extentie, en mimetypes of het bestand correct is. Verder kan je met getimagesize bij afbeeldingen controleren of het ook daadwerkelijk een afbeelding is.

In de database sla je uiteindelijk alleen de relatieve bestandsnaam van de foto op.
Gewijzigd op 08/02/2016 15:22:11 door - Ariën -
 
John D

John D

08/02/2016 16:38:56
Quote Anchor link
De beste methode is om ze op te slaan in de database. Het is wat complex maar het is veel consistenter dan opslaan op schijf. Het voordeel van alles in de database is de database backup. Je hebt alles bij elkaar in een consistent geheel en je hoeft je niet druk te maken over het opslaan van paden, relatieve paden, verhuizen naar een andere server of disk etcetera. MySQL kan het prima ondersteunen. Op het werk doen we niet anders, alles in de database, niks op schijf. Er worden wel wat eisen gesteld aan de configuratie en performance maar dat verdiend zich terug in gemak.
 
Frank Nietbelangrijk

Frank Nietbelangrijk

08/02/2016 16:56:38
Quote Anchor link
@John

Ik hoor ook wel berichten dat je database daar een stukje trager van wordt? Is dit dan weer zo een onderwerp waar voor en tegenstanders elkaar proberen te overtuigen terwijl beiden methodes misschien wel voor en nadelen bieden? Kun jij hierover iets zeggen en wat zijn de ervaringen van anderen? Zijn er zaken waarmee je rekening moet houden bij het inrichten van de database? Het lijkt me wel een interessant onderwerp. ik zet de bestanden zelf altijd in een upload directory onder een gehashte timestamp + originele extensie en vervolgens zet ik de filenaam in de database. Het pad naar de upload directory schrijf ik weg als configuratie variabele.
Gewijzigd op 08/02/2016 16:58:11 door Frank Nietbelangrijk
 
Ben van Velzen

Ben van Velzen

08/02/2016 18:33:12
Quote Anchor link
Het nadeel van alles in de database is ook meteen de database backup. Vooral als de database groeit door het alles maar in je database te dumpen kan dit tot meer zorgen leiden dan het je oplevert. Ook moet je als je alles in je database stopt veel meer roundtrips naar de database doen, wat ook niet altijd even prettig is. Daarnaast zijn bestanden vaak niet relationeel, dus hebben ze niets te zoeken in een relationele database. Maar dan ga je richting database purisme, en dat is ook niet altijd zinnig.
 
Thomas van den Heuvel

Thomas van den Heuvel

08/02/2016 18:59:39
Quote Anchor link
- Ariën - op 08/02/2016 15:13:39:
De beste methode om foto's te uplaoden is met move_uploaded_file, en vervolgens controleer op de laatste extentie, en mimetypes of het bestand correct is. Verder kan je met getimagesize bij afbeeldingen controleren of het ook daadwerkelijk een afbeelding is.

In de database sla je uiteindelijk alleen de relatieve bestandsnaam van de foto op.

Dat is niet "de beste methode", maar dat (move_uploaded_file) is een van de te doorlopen stappen als je bestanden wilt uploaden. Als je een geupload bestand niet op de uiteindelijk bestemde plek zet door middel van move_uploaded_file, zal deze bestand -die zich in beginsel in een soort van "limbo" bevindt- aan het einde van het script opgeschoond worden.
De volgorde lijkt mij trouwens ook niet goed. Eerst onderwerp je het bestand aan controles, en dan verplaats je het pas.
Ook hoef je de verwijzing naar het bestand niet te laten plaatsvinden via de (oorspronkelijke) bestandsnaam. Dit is een ontwerpbeslissing en hangt af van je applicatie. Je zou het bestand ook kunnen hernoemen naar het auto-increment id van het bijbehorende record, en in dat record de oorspronkelijke bestandsnaam onthouden, om maar een dwarsstraat te noemen.

Het in de database opslaan van afbeeldingen is niet per definitie goed of fout. Dit hangt van je applicatie af. Er is geen "beste" manier. Als je aangeeft wat je met deze afbeeldingen wilt doen of hoe je deze gebruikt zouden we je kunnen hebben met het vormen van een verstandig besluit die naar alle waarschijnlijkheid het beste in jouw specifieke geval zal uitpakken.

Dit is zoiets als vragen "wat is de beste auto". Elk advies is even zinnig (of zinloos) totdat je weet hoe je de auto gaat gebruiken.
 
John van der Linden

John van der Linden

08/02/2016 22:08:57
Quote Anchor link
bedankt voor de reacties zover ! Supert!

De bedoeling is een soort marktplaats opzet. Dus artikelen met diverse foto's...
 
Mc music

mc music

08/02/2016 22:09:11
Quote Anchor link
Gebruik http://wideimage.sourceforge.net/ kan je leuke dingen mee doen.
De uitleg staat er ook en als je echt problemen hebt kan je de ontwerper nog een mailtje sturen ook.
Natuurlijk moet je wel nog de databank nog in orde maken maar de de commentaar van Thomas wat betreft de auto-increment id is een goede methode anders zit de kans erin dat ge afbeeldingen gaat overschrijven.
 
John D

John D

09/02/2016 14:08:15
Quote Anchor link
@Ben: Ik ben zo'n database purist en ik werk beroepsmatig met relationele database systemen waarbij de grootste database 12Tb is. Maar ook in het klein adviseer ik om alles in de database te bewaren om meerdere redenen. Gemak, alles op 1 plek, geen administratie (zie Frank: upload directory onder een gehashte timestamp + originele extensie en vervolgens zet ik de filenaam in de database. Het pad naar de upload directory schrijf ik weg als configuratie variabele.) Allemaal onnodig programmeerwerk. EN ja, je moet wel energie steken om de database goed te laten performen en als ik zie dat veel php-ers hele tabellen ophalen en in php het juiste record zoeken in een array begrijp ik best dat de keuze eerder voor filesystemen gemaakt wordt. Ikzelf zou dat nooit doen. Alles wat je met SQL kan oplossen is winst. Helaas verdiept menigeen zich niet in de internals van MySQL.
Gewijzigd op 09/02/2016 14:12:35 door John D
 
Ben van Velzen

Ben van Velzen

09/02/2016 14:15:09
Quote Anchor link
Ik gebruik niet eens MySQL, dat is gewoon niet betrouwbaar genoeg. Als je dus daadwerkelijk een "purist" bent ga je niet eens over MySQL beginnen. Overigens heb je het over compleet verschillende doelen. De database zet je in voor waar de database goed in is, het filesystem voor waar het filesystem goed in is. Er komt veel meer bij kijken dan "dit vind ik makkelijk", er is altijd een kosten/baten analyse die daaraan vooraf gaat en dat zou je naar eigen zeggen dus ook moeten weten.

Toevoeging op 09/02/2016 14:20:46:

Overigens heeft niemand wat aan grootspraak.
 
Thomas van den Heuvel

Thomas van den Heuvel

09/02/2016 14:22:49
Quote Anchor link
Het hangt er ook vanaf hoe je deze foto's klassificeert: is dit data, of toch meer content? Je zou code, data en content prima apart kunnen behandelen. Code en content zouden in aparte "roots" moeten staan, dan is de scheiding tussen deze twee al bijna rond.

Ook zou je het gebruik en onderhoud in ogenschouw kunnen nemen: wat is hier fijn bij? Als je alles in je database propt en vaak een kopie nodig hebt of veelvuldig backups draait kun je wellicht de foto's beter buiten je database houden? Anders kun je niet "even een backup terughalen".

Het hele ontwerp zou in dienst moeten staan van de aard van en omgang met de applicatie. Dit omdraaien waarbij je een soort van universele implementatie neemt en deze toepast op je applicatie is het paard achter de wagen spannen.
 
Ben van Velzen

Ben van Velzen

09/02/2016 14:25:39
Quote Anchor link
En dat is mijn punt ook, het is afhankelijk van je toepassing. Het is niet een kwestie van "dit vind ik makkelijk", maar een kwestie van "wat heb ik nodig".
 
Mausie Wausie

Mausie Wausie

21/02/2016 12:30:31
Quote Anchor link
Ik gebruik altijd de class.upload van Verot, zeer compleet om bestanden te uploaden en te converteren, opslaan in een database, watermerken, vergroten/verkleien enz..

php_class_upload
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.