foto's opslaan

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Software Programmeur PHP

Functie Wij zijn op zoek naar een PHP programmeur voor een leuke opdrachtgever in omgeving Alblasserdam. Heb jij altijd al willen werken bij een bedrijf dat veilige netwerkverbindingen levert door middel van veilige oplossingen? Lees dan snel verder. Hoe kan jouw dag er straks uitzien? Je gaat software en webapplicaties ontwikkelen met behulp van de talen C / C++ / PHP. Je gaat technische klussen uitvoeren op locatie bij klanten. Je onderhoudt contact met de projectleider om er zeker van te zijn dat een projecten goed verlopen. Je gaat klanten ondersteunen op het gebied van geleverde software en webapplicaties. Tevens

Bekijk vacature »

Front-end Developer

Onze klant is sinds 2 jaar actief als adviseur en bemiddelaar in de verzekeringsmarkt. Sindsdien proberen zij deze slapende markt flink wakker te schudden. Dit willen zij doen door het bouwen van slimme vergelijkers op hun eigen website en die van partners. Het bedrijf wil continu voorop lopen, zodat consumenten eenvoudig de verzekeringen kunnen vinden die het beste bij ze past. Functieomschrijving Als Front-end Developer werk je aan vergelijkingsmodules die consumenten dagelijks gebruiken bij het vergelijken en afsluiten van verzekeringen. Je vindt het leuk om samen te werken met de product owner, bestaande modules te verbeteren en nieuwe vergelijkers "from

Bekijk vacature »

C#.NET ontwikkelaar

Functie omschrijving Voor een softwarebedrijf in de omgeving van Veghel zijn we op zoek naar een C# developer. Word jij blij van ontwikkelen in C# en .NET? Lees dan snel verder! Jouw werkzaamheden zullen er als volgt uit gaan zien: Op basis van de wensen van de klant ga je samen met je collega's ga je op zoek naar de juiste oplossingen en je gaat dit uitwerken tot een mooi eindproduct. Je bouwt webshops, webapplicaties en websites, dit doe je door middel van ASP.NET, MVC Framework en C#. Je zorgt voor de optimalisering van bestaande software en de automatisering van

Bekijk vacature »

.NET developer

Functie Als .NET developer werk jij samen in een multidisciplinair ontwikkel team met 1-2 Senior .NET developers, twee front-end developers, Data Scientists en één UX designer. Als team werken jullie aan het ontwikkelen van een Cloud based applicatie en aan het stabieler maken van deze applicatie. Ook unit testing gaat erg belangrijk worden in jouw nieuwe functie. Samen met de Senior .NET ontwikkelaar wordt jij verantwoordelijk voor het ontwikkelen van de API. Jullie werken met veel data en incidenteel komen er ook data vraagstukken en zullen er wat queries gedraaid moeten worden. Dit betekend dat jij veel gaat werken met

Bekijk vacature »

Front-end developer - working on software for arou

Functie They have recently started looking for an experienced Front-end (mobile/app) developer. Because of the short lines within the team, they are also looking for someone who can communicate with the service desk, sales and support for technical questions. You will join their IT team consisting of about 10 colleagues divided over two teams in rooms opposite each other. Half of these are involved in their front-end. You will work together with, among others, the Architect, 1 senior, 1 junior and there is a Team Leader. In terms of technology, they work with a unique tech-stack, particularly because of the

Bekijk vacature »

Webshop beheerder / Fullstack developer

Functie omschrijving Wij zijn op zoek naar een full stack developer die zich bezig gaat houden met het uitbreiden en verbeteren van de online webshop. Een onderdeel van jouw werkzaamheden is naast het beheren van de webshop ook om de processen en structuren te stroomlijnen. Ben jij een leergierige en ambitieuze junior developer met technische skills? Ben jij op zoek naar een werkgever die jouw de volledige vrijheid geeft om jezelf tot een volwaardige senior te ontwikkelen? Lees dan snel verder! Werkzaamheden Onderhouden van de webshop (denk aan het bijhouden van de voorraad); Nieuwe functies toevoegen aan de product configurator

Bekijk vacature »

Software Developer C# .NET

Functie omschrijving Zoek jij een nieuwe uitdaging binnen development waar je komt te werken binnen een flexibel, jong en ondernemend bedrijf? Wij zijn voor deze functie op zoek naar een C# .NET Developer die enthousiast wordt van het aansluiten en begeleiden van (complexe) nieuwe klanten. Verder begeleid je complexe projecten, ben jij iemand die altijd kansen ziet? Dan zoeken wij jou! Verder ga jij je bezighouden met: Het verbeteren van functionaliteiten binnen het dataplatform; Meedenken in oplossingsrichtingen; Werken aan de architectuur; Ontwikkelen van nieuwe technologieën. Bedrijfsprofiel Waar ga je werken? De organisatie waar je voor gaat werken heeft een onafhankelijk

Bekijk vacature »

PHP Developer - Draag bij aan de maatschappij!

Bedrijfsomschrijving Wil jij als applicatieontwikkelaar deel uitmaken van een gedreven ontwikkelteam en werken aan innovatieve producten? Dan hebben wij dé uitdaging voor jou! Wij zijn op zoek naar een enthousiaste collega die samen met ons de technische ondergrond van onze producten verder wil ontwikkelen met behulp van PHP. Met jouw expertise geef je de finishing touch aan onze producten om jezelf steeds opnieuw weer te verrassen. Functieomschrijving Bij ons staan innovatie en creativiteit centraal. Wij zijn op zoek naar een enthousiaste PHP ontwikkelaar die nieuwe ideeën en inzichten kan inbrengen en daarmee zichzelf en het team verder kan laten groeien.

Bekijk vacature »

Front-end Developer Magento 2/Wordpress

Voor het aantrekkelijk houden en steeds vernieuwen van de huidige websites en webshops en het meedenken in de marketing zijn wij per direct op zoek naar een ervaren Front-end developer met gedegen kennis van Magento 2 (webshops) en Wordpress (websites). Wat bieden wij jou Mooi salaris! Meteen op contract bij de opdrachtgever! Gezellig, Kempisch bedrijf! 35 uur per week! Auto van de zaak! Wie ben jij Van een front-end developer verwachten wij: Een afgeronde Bachelor ICT opleiding met profiel ICT & Media Design. Dat je in het bezit bent van een Magento 2 professional front-end developer certificaat; Je hebt ruime

Bekijk vacature »

Belastingdienst - Freelance Applicatieontwikkelaar

Startdatum: 01.06.2023 Richttarief: €65,00 - €75,00 Duur van de opdracht: 6 maanden Uren per week: 36 Taal: Nederlands vereist! Gelieve in het Nederlands te solliciteren. Hybride. Kantoordagen in Utrecht, incidenteel in Apeldoorn Functieomschrijving: De afdeling IV – Generieke Voorzieningen – Interactie Online is onderdeel van de keten Interactie. De missie van de keten is: “het faciliteren van de interactie met alle burgers, bedrijven en hun vertegenwoordigers om hen in staat te stellen aan hun fiscale verplichtingen te voldoen en aanspraak te maken op hun rechten.” De afdeling Interactie Online heeft een belangrijke bijdrage binnen deze keten. Dit door het ontwikkelen

Bekijk vacature »

Senior Front end developer Angular

Functie Er zijn momenteel 5 SCRUM-teams waarvan drie gefocust zijn op DevOps en de huidige projecten en twee op innovatie van de platformen. Jij zal onderdeel worden van het innovatie Scrum team. De 2 multidisciplinaire innovatie teams bestaan momenteel uit 14 werknemers. Jij als senior Front end developer wordt onderdeel van onze innovatieteams. De innovatieteams houden zich bezig met het door ontwikkelen van de huidige producten en denken na over nieuwe functionaliteiten. Binnen de rol van Front end developer krijg je veel vrijheid en kan je je dag zelf indelen. Dingen waar jij je dagelijks mee bezig zult houden is

Bekijk vacature »

Node.js developer

Functie Onder begeleiding van 3 accountmanagers waarvan er 1 binnen jouw expertise je aanspreekpunt zal zijn ga je aan de slag bij diverse opdrachtgevers. Hij of zij helpt je bij het vinden van een passende en uitdagende opdracht. Hierin houden ze uiteraard rekening met jouw situatie, ervaring en (technische) ambities. De opdrachten duren gemiddeld één tot 2 jaar. Hierdoor kun je je ook echt vastbijten in een project en als consultant impact maken. Naast de opdracht ben je regelmatig met je collega’s van de IT-afdeling om bijvoorbeeld onderlinge kennis te delen, of nieuwe trends te bespreken. Ook worden er regelmatig

Bekijk vacature »

SQL Database Ontwikkelaar

Functie omschrijving Kan jij goed overweg met complexe algoritmes en het schrijven van procedures in T-SQL? Heb jij al wat ervaring opgedaan met SQL en vind je het tijd voor de volgende stap? Lees dan snel verder! Dit software bedrijf, gespecialiseerd in de ontwikkeling van logistieke software, is op zoek naar een ervaren SQL database developer. Jouw werkzaamheden zullen onder andere bestaan uit: Je houdt je bezig met het ontwerp en de ontwikkeling van MS SQL server databases, dit doe je met T-SQL als programmeer laag. De begeleiding van projecten van A tot Z, je zult aansluiten bij meetings met

Bekijk vacature »

Junior Java Developer

Dit ga je doen Full stack web- en appdevelopment; Vertalen van de functionele wensen naar de technische specificaties; Sturing geven aan/klank board zijn voor de software teams; Trainen van de software teams; Sparren met klanten; Meedenken over architectuur. Hier ga je werken De organisatie is een bureau welke websites en mobiele applicaties bouwt voor verschillende toonaangevende organisaties. Hierbij richten zij zich voornamelijk op de sectoren leisure, overheid en zorg. De sfeer intern kenmerkt zich door informaliteit, gezelligheid en ambitie. Ze werken dag in dag uit samen om mooie producten op te leveren voor hun klanten. Op dit moment zijn er

Bekijk vacature »

Ontwikkelaar Centrale Monitoring

Ontwikkelaar centrale Monitoring Functieomschrijving Wil jij een bijdrage leveren aan het onderhoud, opzetten en ontwikkelingen van technologieën van SSC-ICT, een van de grootste ICT-dienstverleners van en voor de Rijksoverheid? Je komt als monitorspecialist te werken bij team Operations Management Services. Dit team werkt aan het stabiliseren en waarborgen van een betrouwbare monitoromgeving voor 7 ministeries. Jij begeleidt het implementatieproces van de te monitoren technologieën, onder andere via management packs, connectoren en API's. Je hebt hiervoor veel contact met interne en externe klanten, die hun wensen op het gebied van monitoring aan jou doorgeven. Je beoordeelt deze wensen en komt met

Bekijk vacature »
John van der Linden

John van der Linden

08/02/2016 14:44:03
Quote Anchor link
Wat is de juiste methode om foto's up te loaden vanaf eenw ebsite als je php en MySQL gebruikt ?

Neem aan dat het niet handig is om ze in je sql database op te slaan....
 
PHP hulp

PHP hulp

27/04/2024 09:42:36
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

08/02/2016 15:13:39
Quote Anchor link
De beste methode om foto's te uplaoden is met move_uploaded_file, en vervolgens controleer op de laatste extentie, en mimetypes of het bestand correct is. Verder kan je met getimagesize bij afbeeldingen controleren of het ook daadwerkelijk een afbeelding is.

In de database sla je uiteindelijk alleen de relatieve bestandsnaam van de foto op.
Gewijzigd op 08/02/2016 15:22:11 door - Ariën -
 
John D

John D

08/02/2016 16:38:56
Quote Anchor link
De beste methode is om ze op te slaan in de database. Het is wat complex maar het is veel consistenter dan opslaan op schijf. Het voordeel van alles in de database is de database backup. Je hebt alles bij elkaar in een consistent geheel en je hoeft je niet druk te maken over het opslaan van paden, relatieve paden, verhuizen naar een andere server of disk etcetera. MySQL kan het prima ondersteunen. Op het werk doen we niet anders, alles in de database, niks op schijf. Er worden wel wat eisen gesteld aan de configuratie en performance maar dat verdiend zich terug in gemak.
 
Frank Nietbelangrijk

Frank Nietbelangrijk

08/02/2016 16:56:38
Quote Anchor link
@John

Ik hoor ook wel berichten dat je database daar een stukje trager van wordt? Is dit dan weer zo een onderwerp waar voor en tegenstanders elkaar proberen te overtuigen terwijl beiden methodes misschien wel voor en nadelen bieden? Kun jij hierover iets zeggen en wat zijn de ervaringen van anderen? Zijn er zaken waarmee je rekening moet houden bij het inrichten van de database? Het lijkt me wel een interessant onderwerp. ik zet de bestanden zelf altijd in een upload directory onder een gehashte timestamp + originele extensie en vervolgens zet ik de filenaam in de database. Het pad naar de upload directory schrijf ik weg als configuratie variabele.
Gewijzigd op 08/02/2016 16:58:11 door Frank Nietbelangrijk
 
Ben van Velzen

Ben van Velzen

08/02/2016 18:33:12
Quote Anchor link
Het nadeel van alles in de database is ook meteen de database backup. Vooral als de database groeit door het alles maar in je database te dumpen kan dit tot meer zorgen leiden dan het je oplevert. Ook moet je als je alles in je database stopt veel meer roundtrips naar de database doen, wat ook niet altijd even prettig is. Daarnaast zijn bestanden vaak niet relationeel, dus hebben ze niets te zoeken in een relationele database. Maar dan ga je richting database purisme, en dat is ook niet altijd zinnig.
 
Thomas van den Heuvel

Thomas van den Heuvel

08/02/2016 18:59:39
Quote Anchor link
- Ariën - op 08/02/2016 15:13:39:
De beste methode om foto's te uplaoden is met move_uploaded_file, en vervolgens controleer op de laatste extentie, en mimetypes of het bestand correct is. Verder kan je met getimagesize bij afbeeldingen controleren of het ook daadwerkelijk een afbeelding is.

In de database sla je uiteindelijk alleen de relatieve bestandsnaam van de foto op.

Dat is niet "de beste methode", maar dat (move_uploaded_file) is een van de te doorlopen stappen als je bestanden wilt uploaden. Als je een geupload bestand niet op de uiteindelijk bestemde plek zet door middel van move_uploaded_file, zal deze bestand -die zich in beginsel in een soort van "limbo" bevindt- aan het einde van het script opgeschoond worden.
De volgorde lijkt mij trouwens ook niet goed. Eerst onderwerp je het bestand aan controles, en dan verplaats je het pas.
Ook hoef je de verwijzing naar het bestand niet te laten plaatsvinden via de (oorspronkelijke) bestandsnaam. Dit is een ontwerpbeslissing en hangt af van je applicatie. Je zou het bestand ook kunnen hernoemen naar het auto-increment id van het bijbehorende record, en in dat record de oorspronkelijke bestandsnaam onthouden, om maar een dwarsstraat te noemen.

Het in de database opslaan van afbeeldingen is niet per definitie goed of fout. Dit hangt van je applicatie af. Er is geen "beste" manier. Als je aangeeft wat je met deze afbeeldingen wilt doen of hoe je deze gebruikt zouden we je kunnen hebben met het vormen van een verstandig besluit die naar alle waarschijnlijkheid het beste in jouw specifieke geval zal uitpakken.

Dit is zoiets als vragen "wat is de beste auto". Elk advies is even zinnig (of zinloos) totdat je weet hoe je de auto gaat gebruiken.
 
John van der Linden

John van der Linden

08/02/2016 22:08:57
Quote Anchor link
bedankt voor de reacties zover ! Supert!

De bedoeling is een soort marktplaats opzet. Dus artikelen met diverse foto's...
 
Mc music

mc music

08/02/2016 22:09:11
Quote Anchor link
Gebruik http://wideimage.sourceforge.net/ kan je leuke dingen mee doen.
De uitleg staat er ook en als je echt problemen hebt kan je de ontwerper nog een mailtje sturen ook.
Natuurlijk moet je wel nog de databank nog in orde maken maar de de commentaar van Thomas wat betreft de auto-increment id is een goede methode anders zit de kans erin dat ge afbeeldingen gaat overschrijven.
 
John D

John D

09/02/2016 14:08:15
Quote Anchor link
@Ben: Ik ben zo'n database purist en ik werk beroepsmatig met relationele database systemen waarbij de grootste database 12Tb is. Maar ook in het klein adviseer ik om alles in de database te bewaren om meerdere redenen. Gemak, alles op 1 plek, geen administratie (zie Frank: upload directory onder een gehashte timestamp + originele extensie en vervolgens zet ik de filenaam in de database. Het pad naar de upload directory schrijf ik weg als configuratie variabele.) Allemaal onnodig programmeerwerk. EN ja, je moet wel energie steken om de database goed te laten performen en als ik zie dat veel php-ers hele tabellen ophalen en in php het juiste record zoeken in een array begrijp ik best dat de keuze eerder voor filesystemen gemaakt wordt. Ikzelf zou dat nooit doen. Alles wat je met SQL kan oplossen is winst. Helaas verdiept menigeen zich niet in de internals van MySQL.
Gewijzigd op 09/02/2016 14:12:35 door John D
 
Ben van Velzen

Ben van Velzen

09/02/2016 14:15:09
Quote Anchor link
Ik gebruik niet eens MySQL, dat is gewoon niet betrouwbaar genoeg. Als je dus daadwerkelijk een "purist" bent ga je niet eens over MySQL beginnen. Overigens heb je het over compleet verschillende doelen. De database zet je in voor waar de database goed in is, het filesystem voor waar het filesystem goed in is. Er komt veel meer bij kijken dan "dit vind ik makkelijk", er is altijd een kosten/baten analyse die daaraan vooraf gaat en dat zou je naar eigen zeggen dus ook moeten weten.

Toevoeging op 09/02/2016 14:20:46:

Overigens heeft niemand wat aan grootspraak.
 
Thomas van den Heuvel

Thomas van den Heuvel

09/02/2016 14:22:49
Quote Anchor link
Het hangt er ook vanaf hoe je deze foto's klassificeert: is dit data, of toch meer content? Je zou code, data en content prima apart kunnen behandelen. Code en content zouden in aparte "roots" moeten staan, dan is de scheiding tussen deze twee al bijna rond.

Ook zou je het gebruik en onderhoud in ogenschouw kunnen nemen: wat is hier fijn bij? Als je alles in je database propt en vaak een kopie nodig hebt of veelvuldig backups draait kun je wellicht de foto's beter buiten je database houden? Anders kun je niet "even een backup terughalen".

Het hele ontwerp zou in dienst moeten staan van de aard van en omgang met de applicatie. Dit omdraaien waarbij je een soort van universele implementatie neemt en deze toepast op je applicatie is het paard achter de wagen spannen.
 
Ben van Velzen

Ben van Velzen

09/02/2016 14:25:39
Quote Anchor link
En dat is mijn punt ook, het is afhankelijk van je toepassing. Het is niet een kwestie van "dit vind ik makkelijk", maar een kwestie van "wat heb ik nodig".
 
Mausie Wausie

Mausie Wausie

21/02/2016 12:30:31
Quote Anchor link
Ik gebruik altijd de class.upload van Verot, zeer compleet om bestanden te uploaden en te converteren, opslaan in een database, watermerken, vergroten/verkleien enz..

php_class_upload
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.