Fout in session

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Pagina: 1 2 3 4 volgende »

Paul Oosting

Paul Oosting

09/06/2011 11:30:14
Quote Anchor link
Hey mensen, ik kamp met een heel wazig probleem. Ik ben bezig een programma te schrijven voor mijn stage, ik heb een heel aantal pagina's en alles werkt perfect, op 1 pagina na.

Als ik op deze specifieke pagina terecht kwam kon ik alles gewoon normaal zien. Maar als ik dan op een link klik om weer weg te gaan van die pagina of als ik die pagina refresh, logt hij in één keer uit. Dit deed hij alleen online, maar niet op de USBWebserver die ik gebruik, daar deed hij het gewoon normaal.

Dus ik denk: ik ga die pagina even opnieuw opbouwen...

Ik ben nog niet half klaar, en er gebeurt weer iets raars...
Als ik weer op die pagina kom is alles goed (online dus), maar als ik refresh of op een link klik naar een ander pagina, logt hij niet uit, maar hij verandert de user op de één of andere manier...

De usernaam wordt opgeslagen als een $_SESSION variabele wanneer je inlogt en deze laat ik ook de hele tijd zien. Vandaar dat je ziet dat hij verandert.

Wat ik denk is dat er iets gebeurt met de SESSION, voorheen werd je uitgelogt, nu verandert hij de session naam.

Weet iemand hier raad mee, een oplossing te bieden o.i.d?

Paul
Gewijzigd op 09/06/2011 11:31:44 door Paul Oosting
 
PHP hulp

PHP hulp

28/03/2024 14:07:19
 
Vincent Huisman

Vincent Huisman

09/06/2011 11:34:39
Quote Anchor link
laat eens wat code zien. Gebruik je trouwens unset voor het uitloggen?
 
Paul Oosting

Paul Oosting

09/06/2011 11:36:26
Quote Anchor link
Ik gebruik session_destroy voor het uitloggen, hier is de code die ik tot nu heb (hij is bij lange na nog niet af)

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
<?
if ($_POST['actie']=='Opslaan'){
    include "../database.php";

}


else{
    include "database.php";
    
    $filiaal=$_SESSION['filiaal'];
    $sql="SELECT naam,user_id FROM medewerkers WHERE filiaal='$filiaal'";
    $r=mysql_query($sql);
    
    echo"
    
        <table cellspacing='0'>
            <tr>
                <th>
                    Verantwoordelijke
                </th>
                <th>
                    Taken
                </th>
                <th>
                    Omschrijving
                </th>
            </tr>
            <tr>
                <td class='border-left border-bottom'>"
;
                    while ($row=mysql_fetch_array($r)){
                        $id=$row['user_id'];
                        $naam=$row['naam'];
                        echo "<a href='index.php?page=taken/overzicht&map=taken&id=$id'>".$naam."</a><br>";
                    }

    echo"            
                </td>
            </tr>
        </table>
        
    
    "
;
}


?>



als je hier refresht, verandert hij dus de $_SESSION naam.

Deze pagina, heet overzicht.php. In de index.php include ik deze pagina die hij uit een $_GET haalt: index.php?page=overzicht.php , de index is zeg maar de opmaak.

En in de database.php staat session_start()
Gewijzigd op 09/06/2011 11:44:47 door Paul Oosting
 
- SanThe -

- SanThe -

09/06/2011 11:53:52
Quote Anchor link
Zet error reporting aan.

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
<?php
ini_set('display_errors', 1); // 0 = uit, 1 = aan
error_reporting(E_ALL);

//rest

?>


Dit (regel 3):
include "../database.php";
is niet dit (regel 8):
include "database.php";
Gewijzigd op 09/06/2011 11:54:47 door - SanThe -
 
Paul Oosting

Paul Oosting

09/06/2011 12:01:07
Quote Anchor link
Dat klopt, dat komt omdat ik dus met die index.php?page=taken/overzicht werk. De file overzicht.php zit in de map 'taken', maar hier komt een formulier in die niet linkt naar index.php?page=taken/overzicht, maar naar zichzelf, zodat ik ook headers kan invoegen.

En die erroreporting, is dat het zelfde als error_reporting(2); ?
 
- SanThe -

- SanThe -

09/06/2011 12:08:07
Quote Anchor link
Paul Oosting op 09/06/2011 12:01:07:
is dat het zelfde als error_reporting(2); ?


Geen idee.
 
Paul Oosting

Paul Oosting

09/06/2011 12:15:41
Quote Anchor link
Notice: Undefined index: actie in /home/belplaats/domains/belplaats.nl/public_html/beta/taken/overzicht.php on line 6

van error_reporting, niks ernstigs dus
 
Dennis meijer

dennis meijer

09/06/2011 12:19:32
Quote Anchor link
Kun je het stukje van regel 1 tot 10 even heirheen kopieren?
 
Paul Oosting

Paul Oosting

09/06/2011 12:21:02
Quote Anchor link
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
<?

ini_set('display_errors', 1); // 0 = uit, 1 = aan
error_reporting(E_ALL);

if ($_POST['actie']=='Opslaan'){
    include "../database.php";
// hier moet wat mysql komen e.d.
}
?>
Gewijzigd op 09/06/2011 12:21:48 door Paul Oosting
 
Gerhard l

gerhard l

09/06/2011 12:24:34
Quote Anchor link
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
<?php
if($_POST['actie']){
  //post actie bestaat gebruik hem hier
}
else{
  //bestaat niet, niet gebruiken dus
}
?>
 
Paul Oosting

Paul Oosting

09/06/2011 12:25:22
Quote Anchor link
Maar dat komt op hetzelfde neer

Bovendien, waarom zo'n ophef over die POST, er is iets met me SESSIONS, tenminste dat denk ik
Gewijzigd op 09/06/2011 12:26:15 door Paul Oosting
 
- SanThe -

- SanThe -

09/06/2011 12:25:29
Quote Anchor link
Paul Oosting op 09/06/2011 12:15:41:
Notice: Undefined index: actie in /home/belplaats/domains/belplaats.nl/public_html/beta/taken/overzicht.php on line 6

van error_reporting, niks ernstigs dus


Dat is waarschijnlijk deze regel:
if ($_POST['actie']=='Opslaan'){

Dan bestaat $_POST['actie'] niet. Of er is niks gepost.
 
Paul Oosting

Paul Oosting

09/06/2011 12:26:41
Quote Anchor link
Paul Oosting op 09/06/2011 12:25:22:
Maar dat komt op hetzelfde neer

Bovendien, waarom zo'n ophef over die POST, er is iets met me SESSIONS, tenminste dat denk ik
 
Gerhard l

gerhard l

09/06/2011 12:27:02
Quote Anchor link
Paul Oosting op 09/06/2011 12:25:22:
Maar dat komt op hetzelfde neer

Bovendien, waarom zo'n ophef over die POST, er is iets met me SESSIONS, tenminste dat denk ik


nee je controleert niet op hij bestaat, en wat santhe zegt misschien eerst kijken of het formulier wel gepost is?

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
<?php
if($_SERVER['REQUEST_METHOD'] == 'POST'){

}

?>
 
Dennis meijer

dennis meijer

09/06/2011 12:28:03
Quote Anchor link
@gerhard l

Jij controleert met dat stukje code niet of de waarde van $_POST['actie'] opslaan is dus dat gaat al helemaal niet werken voor hem.
 
Gerhard l

gerhard l

09/06/2011 12:28:53
Quote Anchor link
Dennis meijer op 09/06/2011 12:28:03:
@gerhard l

Jij controleert met dat stukje code niet of de waarde van $_POST['actie'] opslaan is dus dat gaat al helemaal niet werken voor hem.



misschien eerst lezen wat erbij staat?
 
Paul Oosting

Paul Oosting

09/06/2011 12:28:54
Quote Anchor link
Stop met het gezeik over mijn POST, het gaat om iets anders hier
 
Dennis meijer

dennis meijer

09/06/2011 12:31:40
Quote Anchor link
@Paul

Het gaat om het gene wat SanThe zei. Je $_POST heeft niet de juiste naam of heeft geen waarde. Verder kan ik niks bedenken wat die fout inhoud.

@gerhard

Ik bedoelde je eerste post waar je if($_POST['actie']){ deed.
 
- SanThe -

- SanThe -

09/06/2011 12:33:45
Quote Anchor link
Doordat de $_POST niet klopt kan het zijn dat ie de include niet goed doet. En dan is er geen session.
 
Gerhard l

gerhard l

09/06/2011 12:34:08
Quote Anchor link
Dennis meijer op 09/06/2011 12:31:40:
@Paul

Het gaat om het gene wat SanThe zei. Je $_POST heeft niet de juiste naam of heeft geen waarde. Verder kan ik niks bedenken wat die fout inhoud.

@gerhard

Ik bedoelde je eerste post waar je if($_POST['actie']){ deed.


ja dus zeg ik lezen wat er bij staat, hij krijgt undefined index actie, dus form niet geplaats of niets ingevuld dus zeg ik if($_POST['actie']) en hij moet dus controleren of form gepost is if($_SERVER['REQUEST_METHOD'] == 'POST') maarja zelf heeft hij er toch geen zin in volgens mij...
 
Dennis meijer

dennis meijer

09/06/2011 12:37:15
Quote Anchor link
Tja we geven hem de oorzaak dus hij moet zelf kiezen wat hij ermee doet.
 

Pagina: 1 2 3 4 volgende »



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.