Fout in session

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Pagina: « vorige 1 2 3 4 volgende »

Paul Oosting

Paul Oosting

09/06/2011 13:41:30
Quote Anchor link
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
<?php
include "database.php";
include "stylesheet.php";
?>

<html>
<head>
<script src="md5.js"></script>
<script type="text/javascript" src="javascript.js"></script>
</head>

<table align="center" cellspacing="0" cellpadding="3" width="1000" height="100%">
<tr>
<td colspan="2" style="background-color:0088ba;height:100px;">
&nbsp;<img src="images/logo1.jpg">
</td>
</tr>
<tr>
<td colspan="2" style="background-color:F3E800;height:5px;">
</td>
</tr>
<tr>
<td width='825' class='bg-wit' valign='top' height='175'>
<img src="images/banner.png">
</td>
<td valign="top" width='175' class='bg-wit' rowspan="2">

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
<?php

include "menu.php";


echo "
        </td>
    </tr>
    <tr>
        <td class='bg-wit' valign='top'>
"
;

if (isset($id)){
    $page=$_GET['page'];
    if ($page==''){$page="modules";}
    include "$page.php";
    }

    

echo "</td>
    </tr>
    <tr>
        <td class='bg-wit' colspan='2' style='text-align:right;vertical-align:bottom;height:100%;color:grey;'>
            Copyright &copy; Optie #1 | Mede mogelijk gemaakt door Paul Oosting
        </td>
    </tr>
</table>
"
;

?>


Toevoeging op 09/06/2011 13:42:40:

En menu.php ook? Daar staat het inlogscherm en dergelijke in
 
PHP hulp

PHP hulp

26/04/2024 03:08:02
 
Ozzie PHP

Ozzie PHP

09/06/2011 13:44:32
Quote Anchor link
ja doe maar ff... het gaat mij om de pagina waar de $_SESSION['naam'] wordt ingesteld, wat er nog meer op die pagina staat.
 
Paul Oosting

Paul Oosting

09/06/2011 13:45:46
Quote Anchor link
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
46
47
48
49
50
51
52
53
54
55
56
57
58
59
60
61
62
63
64
65
66
67
68
69
70
71
72
73
74
75
76
77
78
79
80
81
82
83
84
85
86
87
88
89
90
91
92
93
94
95
96
97
98
99
100
101
102
103
104
105
106
107
108
109
110
111
112
113
114
115
116
117
118
<?php

//Niet ingelogd//

if (!isset($_SESSION['user_id'])){
echo "
                <form method='POST' action='controle.php' onSubmit='return controle()'>
                    <table align='center' style='text-align:center;' cellspacing='0' cellpadding='2' width='175'>
                        <tr>
                            <th align='center'>
                                Inloggen
                            </th>
                        </tr>
                        <tr>
                            <td class='border-right border-left bg-wit'>
                                Gebruikersnaam:
                            </td>
                        </tr>
                        <tr>
                            <td class='border-right border-left bg-wit'>
                                <input name=naam type=text id=naam>
                            </td>
                        </tr>
                        <tr>
                            <td class='border-right border-left bg-wit'>
                                Wachtwoord:
                            </td>
                        </tr>
                        <tr>
                            <td class='border-right border-left bg-wit'>
                                <input name=wachtwoord type=password id=wachtwoord>
                            </td>
                        </tr>
                        <tr>
                            <td class='border-right border-left border-bottom bg-wit'>
                                <center><input type=submit name=submit value=Inloggen><center>
                            </td>
                        </tr>
                    </table>
                </form>
    "
;
}


//Ingelogd//

else {
echo "
                    <table align='center' style='text-align:center;' cellspacing='0' cellpadding='2' width='175'>
                        <tr>
                            <th align='center'>
                                Ingelogd
                            </td>
                        </tr>
                        <tr>
                            <td class='border-left border-right border-bottom'>
                                <br>Welkom<br>"
.$_SESSION['naam']."
                                <br><br>
                                <a href='logout.php'>Uitloggen</a><br>
                            </td>
                        </tr>
                    </table>
"
;

//Gebruikersmenu//

echo"
                    <br>
                    
                    <table cellspacing='0' cellpadding='2' width='175'>
                        <tr>
                            <th align='center'>
                                Gebruikersmenu
                            </td>
                        </tr>
                        <tr>
                            <td class='border-left border-right border-bottom'>
                                <a href='index.php?page=modules'>Modules</a><br>
                                <a href='#'>Profiel</a><br>
                                <a href='roundcubemail' target='_blank'>Webmail</a><br>
                                Ipsum<br>
                                Dolor<br>
                                Sit Amet
                            </td>
                        </tr>
                    </table>
"
;

// Als admin is ingelogd, laat admin menu zien //

if ($_SESSION['user_id']=='0'){
echo"
                    <br>
                    
                    <table cellspacing='0' cellpadding='2' width='175'>
                        <tr>
                            <th align='center'>
                                Administratie
                            </td>
                        </tr>
                        <tr>
                            <td class='border-left border-right border-bottom'>
                                <a href='index.php?page=users'>Gebruikers</a><br>
                                Lorem<br>
                                Ipsum<br>
                                Dolor<br>
                                Sit Amet
                            </td>
                        </tr>
                    </table>
"
;
}


// Module menu //

                    $map=$_GET['map'];
                    include "$map/index.php";
}

?>
 
Ozzie PHP

Ozzie PHP

09/06/2011 13:47:40
Quote Anchor link
ik zie het stuk waar de sessie naam geset wordt niet?
 
Paul Oosting

Paul Oosting

09/06/2011 13:48:34
Quote Anchor link
Onderaan pagina 2...
 
Ozzie PHP

Ozzie PHP

09/06/2011 13:49:12
Quote Anchor link
ja, maar ik wil die hele pagina zien... alles wat op die pagina staat
 
Paul Oosting

Paul Oosting

09/06/2011 13:50:59
Quote Anchor link
Dat is alles, in dat stukje script wordt gezegd $_SESSION['naam']=$naam; daar wordt hij geset
 
Ozzie PHP

Ozzie PHP

09/06/2011 13:52:35
Quote Anchor link
oke... en wat is de naam van die pagina en waar wordt die pagina aangeroepen?
 
Paul Oosting

Paul Oosting

09/06/2011 13:55:15
Quote Anchor link
wanneer je inlogt, met dat formulier ga je naar controle.php, waar dat stukje staat van die check en het setten van de $_SESSION['naam'] e.d. staat, wanneer het allemaal correct is wordt je doorgestuurt naar de module pagina: index.php?page=modules , de index, waar dus ook het menu e.d. wordt geinclude en in het menu.php wordt de $_SESSION['naam'] laten zien
Gewijzigd op 09/06/2011 14:00:57 door Paul Oosting
 
Ozzie PHP

Ozzie PHP

09/06/2011 14:03:29
Quote Anchor link
op welke plek precies wordt de naam verkeerd getoond?
Laat die regel code eens zien.
 
Paul Oosting

Paul Oosting

09/06/2011 14:04:17
Quote Anchor link
<br>Welkom<br>".$_SESSION['naam']."
 
Ozzie PHP

Ozzie PHP

09/06/2011 14:10:57
Quote Anchor link
Pas die controle pagina eens aan in dit:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
<?php

if ($_SERVER['REQUEST_METHOD'] == 'POST' && !empty($_POST['naam'])) {

include "database.php";

$naam=$_POST['naam'];
$wachtwoord=$_POST['wachtwoord'];
$wachtwoord=md5($wachtwoord);

$sql="SELECT * FROM medewerkers WHERE user='$naam' and pass='$wachtwoord'";
$result=mysql_query($sql);
while ($row=mysql_fetch_array($result)){
$user_id=$row['user_id'];
$naam=$row['naam'];
$user=$row['user'];
$filiaal=$row['filiaal'];
$email=$row['email'];
}


$count=mysql_num_rows($result);

if ($count==1){
$_SESSION['naam']="$naam";
$_SESSION['user_id']="$user_id";
$_SESSION['user']="$user";
$_SESSION['filiaal']="$filiaal";
$_SESSION['email']="$email";

header ("location:index.php?page=modules");
}


else{
header ("location:index.php");
}

}


?>


Wat doet ie nu?
 
Paul Oosting

Paul Oosting

09/06/2011 14:14:13
Quote Anchor link
Nog steeds het zelfde
 
Ozzie PHP

Ozzie PHP

09/06/2011 14:21:11
Quote Anchor link
Oke, er zit ergens een foutje in je logica vrees ik. Probeer het eens zo op te lossen:

Deze regel

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
$_SESSION['naam']="$naam";


Veranderen in:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
if (!array_key_exists('naam', $_SESSION)) {
$_SESSION['naam']="$naam";
}
Gewijzigd op 09/06/2011 14:21:52 door Ozzie PHP
 
Paul Oosting

Paul Oosting

09/06/2011 14:25:18
Quote Anchor link
Nog steeds hetzelfde...

Zoals ik al zei, op mijn locale server doet hij het gewoon normaal, ik denk dat de webserver online hem gewoon verkracht op de 1 of andere manier
 
Ozzie PHP

Ozzie PHP

09/06/2011 14:26:06
Quote Anchor link
En is dit de enige plek waar $_SESSION['naam'] wordt geset? Helemaal nergens anders?
 
Paul Oosting

Paul Oosting

09/06/2011 14:27:18
Quote Anchor link
Helemaal nergens anders, en op alle pagina's die ik heb doet hij het normaal, alleen deze ene pagina, die eerder ook al uitlog problemen gaf, geeft nu dit probleem, hele wazige shit dit
 
Ozzie PHP

Ozzie PHP

09/06/2011 14:28:33
Quote Anchor link
vreemd hoor :-s

Heb je al een andere browser geprobeerd? Internet Explorer heeft wel eens last van vage caching problemen...

Succes in ieder geval!
 
Paul Oosting

Paul Oosting

09/06/2011 14:30:23
Quote Anchor link
Ik gebruik sowieso Firefox, en heb IE ook al geprobeerd maar geen verschil... dank voor de hulp iig
 
Ozzie PHP

Ozzie PHP

09/06/2011 14:32:32
Quote Anchor link
geen dank... balen dat het niet werkt. Erg vreemd.. nogmaals succes!

Toevoeging op 09/06/2011 14:33:38:


Probeer als laatste nog eens jouw session_start() uit database.php weg te halen en als allereerste regel toe te voegen in je index.php als volgt:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
<?php session_start(); ?>
Gewijzigd op 09/06/2011 14:59:33 door Ozzie PHP
 

Pagina: « vorige 1 2 3 4 volgende »



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.