Fouten melden

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Medior/Senior Software Developers gezocht in de Ra

Functie Op dit moment staan er posities open voor de volgende functies: Front-end, Back-End & Fullstack software developer. Als Front-End software developer werk je met JavaScript en de bijbehorende technologieën zoals TypeScript, Angular, React, Vue en Svelte. Als Back-End software developer ben je bezig in NodeJS en doe je dit met behulp van AWS, NoSQL, REST en GraphQL. Je krijgt leuke en uitdagende opdrachten met een gemiddelde duur van anderhalf jaar. Hier werk je in een team met andere IT’ers aan het ontwikkelen en verbeteren van software. Je wordt begeleid door een accountmanager die fungeert als jouw aanspreekpunt. Het team

Bekijk vacature »

Senior .NET developer

Functie As a Senior .NET developer you will work in our Research & development team. Our team consists of 17 colleagues! We are currently busy setting up a completely new architecture for a new product. We use VS2022 and .NET 6.0 for our new product. Your function is therefore mainly backend oriented. Since we develop measuring equipment for the chemical industry, it is also very important to develop high-quality software for its control. You are also responsible for designing, implementing and testing new features. For this position its also very important to ensure future-proof and sustainable architecture. Eisen - A

Bekijk vacature »

Machine Software Developer

Bij een bedrijf in de machinebouw, regio Roosendaal, zijn we op zoek naar een: Machine Software Developer Waar ga je werken? Onze opdrachtgever is gespecialiseerd in de grondverzetmachines. Al meer dan 50 jaar leveren ze zowel nationaal als internationaal diverse machines. Het is een familiebedrijf met een informele werksfeer. Wat ga je doen? Als Machine Software Developer ben je verantwoordelijk voor: - Je ontwerpt, ontwikkelt en debugt software voor machinebesturingssystemen en complexe landbouwmachines; - Je stelt gebruikersinterfaces op (cabinedisplays); - Op termijn ga je softwareprojecten leiden voor specifieke machines; - Inclusief planning, documentatie en validatie; - Om specificaties te verifiëren

Bekijk vacature »

High level C++ QT Developer

Vacature details Vakgebied: Software/IT Opleiding: Senior Werklocatie: Eindhoven Vacature ID: 13486 Introductie Would you like to be involved in every aspect of software development for our exceptional products, from specification and design to testing and integration? If you're passionate about software development and eager to apply your programming skills to create customer-focused deliverables, then this is the perfect chance for you to expand your expertise. You can become a member of our Machine Control department's data-driven development team, where you'll design and build software solutions that optimize machine productivity. As a senior software design engineer, you'll participate in all phases

Bekijk vacature »

Python developer Consultancy

Functie Als Python developer bij deze organisatie werk je voor verschillende klanten. Doordat de oprichter een groot netwerk heeft kun je zelf voorkeuren uitspreken in het type projecten dat je wilt gaan doen. Zo zijn er bijvoorbeeld langdurige of juist korte projecten, maar is ook het type klant, of project bespreekbaar. Werk jij bijvoorbeeld graag aan een nieuw, state-of-the-art web portaal of ben je liever betrokken bij een migratietraject van een bestaande applicatie? Wij gaan voor jou aan de slag! Eisen • Je bent een gedreven developer met sterke voorkeur voor Python • Je bent meer dan een codeklopper •

Bekijk vacature »

Lead javascript developer Node.js React

Functie Als fullstack JavaScript developer vind jij het uitdagend om op basis van concrete klantvragen nieuwe functionaliteiten te ontwikkelen. Bij voorkeur worden deze functionaliteiten op een bepaalde manier geprogrammeerd, zodat ze door meerdere klanten te gebruiken zijn. Je hebt dus vaak te maken met abstracte vraagstukken. Om dit te kunnen realiseren sta je nauw in contact met de product owner en/of klant. Je bent niet alleen onderdeel van het development team, maar hebt ook vaak contact met de product-owner en/of klanten om daardoor inzichten te verzamelen die leiden tot productverbeteringen. • Inzichten verzamelen bij de klant en/of product owner •

Bekijk vacature »

Robot Programmeur

In het kort Drie redenen waarom deze vacature uniek is! Modern, innovatief en Informeel bedrijf waar veel mogelijk is Werken met diverse robot merken Meehelpen met inbedrijfstellingen bij de klant De organisatie Hier ga je aan de slag Dit groeiende bedrijf van totaaloplossingen in de automatisering van productieprocessen, is hoofdzakelijk actief in de Benelux. Vanuit het kantoor in regio Amersfoort worden veel oplossingen geboden in de vorm van robotica. Geen project is hetzelfde wat garant staat voor bijzonder veel afwisseling. De bedrijfsgrootte is ongeveer 80 man. Van gerobotiseerde machinebeladingen tot aan assemblage automatiseringen wordt vanuit krachtige engineering maatwerk equipment geleverd.

Bekijk vacature »

OutSystems developer

Dit ga je doen Klanten adviseren over de mogelijkheden van OutSystems; OutSystems oplossingen ontwikkelen en implementeren; Stakeholdermanagement; Kennis en expertise up to date houden en delen met het team. Hier ga je werken Onze opdrachtgever, gevestigd in regio Amsterdam, is een innovatieve dienstverlener die zich richt op grote corporates in verschillende sectoren. Doordat je bij veel verschillende klanten aan de slag zal gaan is geen enkel project hetzelfde. De organisatie kenmerkt zich door hoge mate van professionaliteit en innovatieve oplossingen. In de rol van OutSystems developer zal jij verschillende grote klanten helpen om efficiënte OutSystems oplossingen te ontwikkelen en implementeren.

Bekijk vacature »

Low-code developer

Functie omschrijving Heb jij altijd al een training willen volgen in het buitenland? Voor een leuke opdrachtgever in omgeving Alphen ad Rijn zijn wij op zoek naar kandidaten die aan de slag willen als Low Code Developer! Beschik jij over HBO/WO nivo, bij voorkeur Informatica, maar een ander technische opleiding zoals bijv. wiskunde, natuurkunde is ook goed. Heb jij aantoonbare affiniteit met IT en ben jij gedreven, enthousiast, communicatief vaardig en klantgericht? Lees dan snel verder! Je wordt getraind tot een volwaardig Low Code Developer, het traject ziet er als volgt uit: Start 1e week januari, opleiding van 3 weken

Bekijk vacature »

Front end developer binnen het onderwijs

Functie Het doel van dit team is om te zorgen dat de studenten altijd op de hoogte zijn van relevante informatie en de mogelijkheid hebben om online vragen te stellen. Hiervoor hebben ze een portal ontwikkeld. De app is echt een greenfield project met een eigen inrichting middels cloud. De ontwikkeling wordt gedaan door gebruik te maken van oa. Javascript, React, CSS, Next.js, GraphQL in een Azure Cloud omgeving. Daarnaast gebruiken ze tooling als Figma, storybook, Jest en Github. De complexiteit in deze rol zit hem in het feit dat data uit verschillende bronsystemen komt waarbij er zowel gekoppeld wordt

Bekijk vacature »

Software Ontwikkelaar PHP

Functie omschrijving Software Ontwikkelaar PHP gezocht! Wij zijn op zoek naar een ervaren PHP Software Ontwikkelaar om het team van onze opdrachtgever te versterken! De ideale kandidaat zal fungeren als verlengstuk van klanten en complexe technische vraagstukken met enthousiasme benaderen. Naast het werken met de nieuwste technologieën, ben je in staat om aan meerdere projecten tegelijkertijd te werken. Als je deze uitdaging aangaat, werk je nauw samen met front-end developers en draag je bij aan het realiseren van grote veranderingen bij klanten. Het bedrijf zoekt iemand die zichzelf graag uitdaagt en altijd streeft naar het leveren van de beste resultaten.

Bekijk vacature »

Software Programmeur

Functie omschrijving Voor een informele club in omgeving Delft zijn wij op zoek naar versterking. Ben jij op zoek naar een nieuwe uitdaging als Software Programmeur lees dan snel verder! Als ontwikkelaar kom je terecht op een afdeling van 6 medewerkers. Werkzaamheden Programmeur Je bent bezig met het ontwikkelen van software en webapplicaties. Je kunt technische klussen uitvoeren op locatie. Je onderhoudt contact met de projectleider om er zeker van te zijn dat een project goed verloopt. Je zult klanten ondersteunen. Verder zul je technische ontwerpen en gebruikersdocumentaties schrijven en deze onderhouden. Er wordt voornamelijk gewerkt met PHP, Java en

Bekijk vacature »

C# Ontwikkelaar

Functieomschrijving Voor een software ontwikkelaar in de omgeving van Vught zijn we op zoek naar een gemotiveerde C# ontwikkelaar. Deel jij hun passie voor development en dan vooral in C#.NET? Dan kan dit wel eens jouw droombaan zijn! Jouw werkzaamheden zullen er ongeveer als volgt uit gaan zien Door de wensen van de klant goed te begrijpen ga jij aan de slag dit om te zetten naar passende oplossingen en werk je deze uit tot een sterk eindproduct. Je gaat je bezighouden met de ontwikkeling van webapplicaties en websites, dit doe je door middel van ASP.NET, MVC Frameworks en C#.

Bekijk vacature »

Java (Java EE) Developer

In het kort Werken als Java developer betekent werken aan complexe IT projecten bij onder meer een internationaal containeroverslag bedrijf. Zo sturen we apparaten en eindgebruikers aan d.m.v. onze custom-made software oplossing, die dagelijkse vele duizenden containers verwerkt. Denk aan systemen die volautomatische kranen aansturen en op afstand bedienen, de volledige afhandeling van containernummerherkenning bij het laden en lossen van zeeschepen of het tonen van instructies aan de chauffeurs van ruim 300 straddle carriers. En dat allemaal redundant, robuust en in een dynamische 24/7 omgeving! Jij versterkt ons ontwikkelteam en gaat aan de slag met oa. Java i.c.m. Spring (Boot),

Bekijk vacature »

.NET developer

Functie Als .NET ontwikkelaar ga jij aan de slag bij een van onze klanten actief in de High Tech Industrie. Onze klanten zijn voornamelijk gelokaliseerd in de omgeving van Eindhoven. Wij zijn erg selectief als het gaat om de projecten die wij accepteren en richten ons dan ook alleen op innovatieve en complexe projecten. Omdat onze klanten voornamelijk gespecialiseerd zijn in de machinebouw, werk jij ook vaak dicht tegen de machines aan. Ons team bestaat momenteel uit Embedded engineers, IOT developers en Cloud engineers. Wij werken voornamelijk aan Microsoft projecten waar er gebruik wordt gemaakt van WPF, UWP, .NET Core

Bekijk vacature »

Pagina: 1 2 volgende »

 - Diov  -

- Diov -

28/12/2011 11:23:36
Quote Anchor link
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
<?php
include('config.php'); // database connectie

if($_SERVER['REQUEST_METHOD']=="POST") {
header('location:http://www.site.nl/verstuurd.php');
$sql = "INSERT INTO balk SET id = '', naam ='".$_POST['naam']."', bericht='".$_POST['bericht']."'"; // invoegquery
mysql_query($sql); // query uitvoeren
 
}
else {
?>


Hier komt de form. Maar die heb ik er niet bij gezet omdat dit denk ik niet nodig was.


Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
<?php
}
?>


Mijn vraag is of jullie enkele fouten kunnen opnoemen en ik zal dan dit script helemaal proberen op te lossen omdat ik veel klachten al gehoord heb over dit script.
Met vriendelijke groet
Dem
 
PHP hulp

PHP hulp

04/05/2024 13:59:16
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

28/12/2011 11:27:58
Quote Anchor link
Zie de gegeven opmerkingen uit je vorige thread:
http://www.phphulp.nl/php/forum/topic/fout-maar-waarom/81637/
Gewijzigd op 28/12/2011 11:28:27 door - Ariën -
 
- SanThe -

- SanThe -

28/12/2011 11:34:33
Quote Anchor link
Als er gePOST is kom je op regel 5. Daar stuur je de bezoeker door naar een andere pagina en dat houdt in dat de POSTdata weer weg is. Of regel 6 nog wordt uitgevoerd is een gok. De syntax van de query is niet correct en die regel is trouwens zo lek als een mandje omdat je de data van het formulier ongecontroleerd direct in de query zet (sql-injection). Ook ontbreekt de foutafhandeling van de query.

Toevoeging op 28/12/2011 11:35:54:

Zoals Aar reeds aangeeft: Waarom een nieuw topic openen?
 
Mark de Wit

Mark de Wit

28/12/2011 11:38:37
Quote Anchor link
Zodra je het formulier hebt verzonden, wordt de bezoeker meteen doorgestuurd naar de verstuurd.php, nog voordat de query is uitgevoerd. De query zal dus niet worden uitgevoerd, de rij komt niet in de tabel in je database. Bovendien vergeet je mysql_real_escape_string(); om je $_POST['bericht'], dit moet vanwege veiligheid.
 
 - Diov  -

- Diov -

28/12/2011 12:35:43
Quote Anchor link
Beste,
dit script heb ik nu al:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
<?php
include('config.php'); // database connectie
include('functions.php'); // smilies, filter en stukje css

    if($_SERVER['REQUEST_METHOD']=="POST") {
      $sql = "INSERT INTO balk SET id = '', naam = '".mysql_real_escape_string($_POST['naam'])."', bericht = '".mysql_real_escape_string($_POST['bericht'])."'"; // invoegquery
      mysql_query($sql); // query uitvoeren
 

echo "U heeft het volgende bericht gepost: <br>".$post."."; //dan laten we ff zien wat diegene gepost heeft.
}
else { // Er is niet op de knop Verzenden geklikt dus laten we het formuliertje weer zien
?>



Die mysql_real_escape_string(); zit denk ik nog een fout. Ik heb dit opgezocht op internet maar weet niet waar het probleem ligt.

@ Aar, is de inspringing nu wel goed?
De fouthandeling heb ik ook opgezocht maar via 000webhost denk ik dat dit moeilijk gaat.




Toevoeging op 28/12/2011 12:41:51:

Ik heb de header veranderd naar de echo:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
<?php
include('../config.php'); // database connectie


    if($_SERVER['REQUEST_METHOD']=="POST") {
      $sql = "INSERT INTO balk SET id = '', naam = '".mysql_real_escape_string($_POST['naam'])."', bericht = '".mysql_real_escape_string($_POST['bericht'])."'"; // invoegquery
      mysql_query($sql); // query uitvoeren
 

header('location:http://www.site.nl/verstuurd.php');
}

else { // Er is niet op de knop Verzenden geklikt dus laten we het formuliertje weer zien
?>
Gewijzigd op 28/12/2011 12:38:07 door - Diov -
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

28/12/2011 12:43:58
Quote Anchor link
De inspringing is niet echt goed want waar komt die else vandaan? Met een meetlat zal je er nooit achter kunnen komen.

Waarom SET je een leeg id in de database?

En waarom zou foutafhandeling volgens jouw bij 000webhost een probleem moeten zijn? Foutafhandeling bestaat uit standaard PHP functies.
Inbouwen dus!!!
Gewijzigd op 28/12/2011 12:45:57 door - Ariën -
 
- SanThe -

- SanThe -

28/12/2011 12:50:39
Quote Anchor link
- SanThe - op 28/12/2011 11:34:33:
Als er gePOST is kom je op regel 5. Daar stuur je de bezoeker door naar een andere pagina en dat houdt in dat de POSTdata weer weg is. Of regel 6 nog wordt uitgevoerd is een gok. De syntax van de query is niet correct en die regel is trouwens zo lek als een mandje omdat je de data van het formulier ongecontroleerd direct in de query zet (sql-injection). Ook ontbreekt de foutafhandeling van de query.


Het wordt al beter.
 
 - Diov  -

- Diov -

28/12/2011 12:51:38
Quote Anchor link
Die else is nodig om mijn formulier te laten zien.

Ik laat de id leeg omdat die dan in mijn database elke keer 1tje omhoog gaat.
Ik heb de foutafhandeling: (http://www.phphulp.nl/php/tutorial/data-verwerking/foutafhandeling-query-sql/735/)

Alleen als ik dat eerste erop zet, zie ik geen errors dus dan is het ook niet nodig?
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

28/12/2011 12:57:07
Quote Anchor link
Dem Ian op 28/12/2011 12:51:38:
Die else is nodig om mijn formulier te laten zien.

Logisch, maar dat blijkt niet uit de inspringing. Alle if-(elseif)-else uit één statement horen op een verticale lijn te liggen. In jouw voorbeeld van 10 regels is het nog makkelijk te overzien, maar met een script van 600 regels is het wat lastiger te zien als het als spaghetti ongeordend in je script verwerkt is.
Quote:
Ik laat de id leeg omdat die dan in mijn database elke keer 1tje omhoog gaat.

Dan kan je hem net zo goed niet meesturen via SET, want als hij omhooggaat dan gebeurt dat toch al via Auto Increment. Of zet je ook altijd een lege fles drinken in de koelkast voor de visite die niks wil drinken?
Quote:
Ik heb de foutafhandeling: (http://www.phphulp.nl/php/tutorial/data-verwerking/foutafhandeling-query-sql/735/)
Alleen als ik dat eerste erop zet, zie ik geen errors dus dan is het ook niet nodig?

Als je query nu zonder foutafhandeling mis gaat, en display_error staat uit, dan zie je gewoon een melding dat het gelukt is, terwijl er niks is ge-INSERT is. Lekker onduidelijk voor de bezoeker, die zich vermoedelijk dan wezenloos op F5 zal drukken, en je site maar stom zal vinden.
Daarom foutafhandeling. Laat de bezoekers iets weten dat het niet goed ging aan jouw kant, en laat zelf de fout alleen voor jouw zichtbaar maken.
Gewijzigd op 28/12/2011 13:01:23 door - Ariën -
 
- SanThe -

- SanThe -

28/12/2011 13:01:04
Quote Anchor link
- SanThe - op 28/12/2011 12:50:39:
De syntax van de query is niet correct.


Zie http://phptuts.nl/view/41/5/
 
 - Diov  -

- Diov -

28/12/2011 13:01:26
Quote Anchor link
- Ik zal nog wat sleutelen aan mijn inspringen.
Heb je enkele tips, links waar ik dit kan vinden. Ik zal zelf ook wel zoeken op
google.

- Dus ik moet id = '' weglaten?

- Ik heb dus die foutafhandeling er neergezet maar ik krijg geen melding.
Dit is wat ik heb:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
<?php
# We zetten dit volledig bovenaan

    # errors weergeven

    ini_set('display_errors',0); // 1 == aan , 0 == uit
    error_reporting(E_ALL | E_STRICT);

    # sql debug
    define('DEBUG_MODE',false);  // true == aan, false == uit

    # functie voor sql debug

    function showSQLError($sql,$error,$text='Error')
    {

        if (DEBUG_MODE)
        {

            return  '<pre>Error: ' . $error . '<br />' . $sql . '</pre>';
        }

        else
        {
            return $text;
        }
    }
  
include('../config.php'); // database connectie


    if($_SERVER['REQUEST_METHOD']=="POST") {
      $sql = "INSERT INTO balk SET id = '', naam = '".mysql_real_escape_string($_POST['naam'])."', bericht = '".mysql_real_escape_string($_POST['bericht'])."'"; // invoegquery
      mysql_query($sql); // query uitvoeren
 

header('location:http://www.site.nl/gepost.php');
}

else { // Er is niet op de knop Verzenden geklikt dus laten we het formuliertje weer zien
?>
Gewijzigd op 28/12/2011 13:01:49 door - Diov -
 
Erwin H

Erwin H

28/12/2011 13:03:24
Quote Anchor link
De set syntax kan ook, die tutorial geeft niet alle opties. Uit de MySQL handleiding:

INSERT [LOW_PRIORITY | DELAYED | HIGH_PRIORITY]
[INTO] tbl_name
SET col_name={expr | DEFAULT}, ...
[ ON DUPLICATE KEY UPDATE
col_name=expr
[, col_name=expr] ... ]
Gewijzigd op 28/12/2011 13:04:02 door Erwin H
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

28/12/2011 13:04:53
Quote Anchor link
Ik zie nergens een foutafhandeling, het enige wat er nu erbij is geplaatst is een functie om fouten te verwerken, maar je roept die nergens aan.

Ik raad je aan om het artikel nog eens goed te lezen, en niet klakkeloos alleen maar code te kopiëren.

Die is is dus overbodig, zoals ik al eerder zei, en kan dus weg.

De inspringing: Het is gewoon een kwestie van logisch kijken. Hier is geen tutorial voor nodig. Misschien zijn ze er, maar zoals ik zei, met logisch kijken het het gebruik van een enkele tab per if else, waarbij je genestte if'jes een steeds een tab extra meegeeft, moet het wel lukken.

Pseudecode:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
<?php
if($zus == 'zo') {
    if($broer=='dit') {
        echo "Zus is zo, en broer is dit :-).";
        if($lief == true) {
            echo "Broer is lief";
        }
else {
            echo "Broer is stout.";
        }
    }
else {
        echo "Zus is zo, en broer is niet dit... :'(";
    }
}
else {
    echo "Zus is zo, en broer is er niet.";
}

?>

Dit is al veel overzichtelijker.
Gewijzigd op 28/12/2011 13:09:33 door - Ariën -
 
 - Diov  -

- Diov -

28/12/2011 13:08:30
Quote Anchor link
Ok, ok,
Ik probeer eerst even de syntax goed te krijgen en dan ga ik aan de slag met de foutafhandeling.

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
<?php

include('../config.php'); // database connectie


    if($_SERVER['REQUEST_METHOD']=="POST") {
      $sql = "
    INSERT INTO balk
    (
         naam,
         bericht
    )
    VALUES
    (
         '"
.mysql_real_escape_string($_POST['naam'])."',
         '"
.mysql_real_escape_string($_POST['bericht'])."'
    )
"
;

if(!$res = mysql_query($sql))
{

    trigger_error(mysql_error().'<br />In query: '.$sql);
}


header('location:http://site.nl/gepost.php');
}

   else { // Er is niet op de knop Verzenden geklikt dus laten we het formuliertje weer zien
?>
Gewijzigd op 28/12/2011 13:09:30 door - Diov -
 
- SanThe -

- SanThe -

28/12/2011 13:08:41
Quote Anchor link
ini_set('display_errors',0); // 1 == aan , 0 == uit
define('DEBUG_MODE',false); // true == aan, false == uit

Lees het commentaar wat er achter staat. Ze staan nu beiden UIT.
 
 - Diov  -

- Diov -

28/12/2011 13:09:52
Quote Anchor link
Ik heb even de foutafhandeling verwijderd. Daar kom ik straks op terug.
 
- SanThe -

- SanThe -

28/12/2011 13:11:12
Quote Anchor link
Dem Ian op 28/12/2011 13:09:52:
Ik heb even de foutafhandeling verwijderd. Daar kom ik straks op terug.


Stond wel goed.
 
 - Diov  -

- Diov -

28/12/2011 13:11:47
Quote Anchor link
Oké dan :P
Maar is de syntax nu beter? Of is er nog een fout?
 
- SanThe -

- SanThe -

28/12/2011 13:12:53
Quote Anchor link
Dem Ian op 28/12/2011 13:11:47:
Oké dan :P
Maar is de syntax nu beter? Of is er nog een fout?


Die is okee nu.
 
 - Diov  -

- Diov -

28/12/2011 13:18:29
Quote Anchor link
Ik heb nu de foutafhandling:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
46
47
48
49
50
51
52
53
54
55
56
57
58
59
<?php
# We zetten dit volledig bovenaan

    # errors weergeven

    ini_set('display_errors',1); // 1 == aan , 0 == uit
    error_reporting(E_ALL | E_STRICT);

    # sql debug
    define('DEBUG_MODE',true);  // true == aan, false == uit

    # functie voor sql debug

    function showSQLError($sql,$error,$text='Error')
    {

        if (DEBUG_MODE)
        {

            return  '<pre>Error: ' . $error . '<br />' . $sql . '</pre>';
        }

        else
        {
            return $text;
        }
    }
  
include('../config.php'); // database connectie


    if($_SERVER['REQUEST_METHOD']=="POST") {
      $sql = "
    INSERT INTO balk
    (
         naam,
         bericht
    )
    VALUES
    (
         '"
.mysql_real_escape_string($_POST['naam'])."',
         '"
.mysql_real_escape_string($_POST['bericht'])."'
    )
"
;

if(!$res = mysql_query($sql))
{

    trigger_error(mysql_error().'<br />In query: '.$sql);
}

#  Check of query is gelukt    
if (($result_insert_user = mysql_query($sql_insert_user)) === false)
{

    # als de query fout is -> foutafhandeling
    echo showSQLError($sql_insert_user,mysql_error(),'Fout bij het invoegen');
}

else
{
    # De query is geluk! :)
    
    echo 'Gelukt';
}

header('location:http://site.nl/gepost.php');
}

   else { // Er is niet op de knop Verzenden geklikt dus laten we het formuliertje weer zien
?>


Ik snap die foutafhandeling maar half want wat Aar zei:

Quote:
Ik zie nergens een foutafhandeling, het enige wat er nu erbij is geplaatst is een functie om fouten te verwerken, maar je roept die nergens aan.


Ik heb het nu aangezet maar ik zie nog altijd geen fouten. Zou dit komen door mijn header doordat hij direct doorstuurt?

Toevoeging op 28/12/2011 13:22:17:

Ok, het lag aan de header.
Ik kom op 1 error:

Error: Query was empty
 
- SanThe -

- SanThe -

28/12/2011 13:27:30
Quote Anchor link
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
46
47
48
49
50
51
52
53
54
55
56
57
58
59
<?php
# We zetten dit volledig bovenaan

# errors weergeven

ini_set('display_errors',1); // 1 == aan , 0 == uit
error_reporting(E_ALL | E_STRICT);
    
# sql debug
define('DEBUG_MODE',true);  // true == aan, false == uit

# functie voor sql debug

function showSQLError($sql,$error,$text='Error')
{

    if (DEBUG_MODE)
    {

        return  '<pre>Error: ' . $error . '<br />' . $sql . '</pre>';
    }

    else
    {
        return $text;
    }
}
  

include('../config.php'); // database connectie


if($_SERVER['REQUEST_METHOD']=="POST")
{

    $sql = "
        INSERT INTO balk
        (
            naam,
            bericht
        )
        VALUES
        (
            '"
.mysql_real_escape_string($_POST['naam'])."',
            '"
.mysql_real_escape_string($_POST['bericht'])."'
        )
        "
;

    #  Check of query is gelukt  
    if(!$res = mysql_query($sql))
    {

        echo showSQLError($sql,mysql_error(),'Fout bij het invoegen');
    }

    else
    {
        # De query is geluk! :)
        echo 'Gelukt';
    }


    header('location:http://site.nl/gepost.php');
}

else
{
    // Er is niet op de knop Verzenden geklikt dus laten we het formuliertje weer zien
}
?>


Toevoeging op 28/12/2011 13:30:41:

Dem Ian op 28/12/2011 13:18:29:
Ik kom op 1 error:

Error: Query was empty


Die komt omdat jij op regel 45 een onbekende (tweede) query wilt uitvoeren. In mijn bovenstaand script heb ik de overbodige regels verwijderd.
Gewijzigd op 28/12/2011 13:28:23 door - SanThe -
 

Pagina: 1 2 volgende »



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.