Foutmelding

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Developer

Functie omschrijving Gaat jouw hart sneller kloppen van software developen in C#.NET? Voor een softwarebedrijf in regio Den Bosch zijn wij op zoek naar een C# programmeur. Lees snel verder! Wat ga je doen? Je gaat werken met C# en ASP.NET MVC Framework om onder meer webapplicaties, webshops en websites te ontwikkelen. Je optimaliseert de bestaande software en helpt mee aan het automatiseren van bedrijfsprocessen. Je gaat samen met je collega's de juiste oplossing op basis van de wensen van de klanten uitwerken tot een mooi product. Bedrijfsprofiel Het ontwikkelen van softwareoplossingen en kantoorautomatiseringen is waar dit bedrijf voor staat.

Bekijk vacature »

Medior Java developer (fullstack)

Wat je gaat doen: Of beter nog, wat wil jij doen? Binnen DPA GEOS zijn we dan ook op zoek naar enthousiaste Java developers om ons development team te versterken. Als Java developer werk je in Agile/Scrum teams bij onze klanten en daarbij kun je eventueel ook andere ontwikkelaars begeleiden in het softwareontwikkelproces. Verder draag je positief bij aan de teamgeest binnen een projectteam en je kijkt verder dan je eigen rol. Je gaat software maken voor verschillende opdrachtgevers in jouw regio. Je bent een professional die het IT-vak serieus neemt en kwaliteit levert. Je leert snel vanwege je diepgaande

Bekijk vacature »

Randstad - Freelance Backend Developer/ Data Engin

Starting date: 10.05.2023 Salary range: €67,00 - €77,00 Duration: 6 months Hours: 40 Working model: Hybrid* MUST be NL based Job description: Our vision is to have a consistent and data driven experience for all sales across all our operating companies. Our mission is to enable our salespeople to be able to reach out to the right company at the right time. We do this by creating data driven micro services and solutions. We mainly focus on implementation in the Google Cloud but also integrate with local systems and other cloud solutions. A typical day: As a back-end developer you

Bekijk vacature »

Senior Java Ontwikkelaar

Dit ga je doen Werken aan uiteenlopende interne projecten voor grote (internationale) organisaties; Ontwikkelen van diverse (web)applicaties en platformen met technieken als Java, Azure en ASP.NET; Complexe vraagstukken tackelen met jouw expertise en ervaring; Waar nodig help jij je collega's om samen tot de juiste oplossing te komen. Hier ga je werken Als Java Developer kom je te werken bij een internationale organisatie in regio Amsterdam die zich richt op procesoptimalisatie door middel van zeer complexe IT oplossingen. Dit doen zij op het allerhoogste niveau met vestigingen over heel de wereld en met een groot aantal aansprekende, maatschappelijk betrokken klanten.

Bekijk vacature »

SQL Database ontwikkelaar

Functie omschrijving Wil jij meewerken aan het creëren van slimme software om magazijnen als een geoliede machine te laten lopen? Wij zoeken een zorgvuldig persoon, iemand die niet snel de hand omdraait voor complexe algoritmes. Denk jij dat jij de SQL ontwikkelaar bent die wij zoeken? Lees snel verder en wie weet zitten we binnenkort samen aan tafel! Jouw werkzaamheden zullen er als volgt uitzien: Je houdt je bezig met het ontwerpen en ontwikkelen van MS SQL server databases, dit doe je met T-SQL als programmeer laag. Je gaat aan high-end software oplossingen werken, dit doe je voor de optimalisatie

Bekijk vacature »

OutSystems developer

Dit ga je doen Klanten adviseren over de mogelijkheden van OutSystems; OutSystems oplossingen ontwikkelen en implementeren; Stakeholdermanagement; Kennis en expertise up to date houden en delen met het team. Hier ga je werken Onze opdrachtgever, gevestigd in regio Amsterdam, is een innovatieve dienstverlener die zich richt op grote corporates in verschillende sectoren. Doordat je bij veel verschillende klanten aan de slag zal gaan is geen enkel project hetzelfde. De organisatie kenmerkt zich door hoge mate van professionaliteit en innovatieve oplossingen. In de rol van OutSystems developer zal jij verschillende grote klanten helpen om efficiënte OutSystems oplossingen te ontwikkelen en implementeren.

Bekijk vacature »

PHP Programmeur

Functieomschrijving Vanuit het hoofdkantoor in omgeving Breda, ontwikkel je als PHP programmeur niet alleen webapplicaties, maar ben je verder ook gefocust op het constant inspelen op nieuwe innovaties m.b.t software ontwikkeling. Naast het ontwikkelen van webapplicaties, bouwt deze toffe werkgever ook webshops en websites voor hun opdrachtgevers. Wat ga je doen? Het testen van ontwikkelde applicaties om te zorgen dat ze goed functioneren en voldoen aan de eisen van de klanten; Het ontwerpen en implementeren van webapplicaties met het Symfony framework; Het schrijven van een schone en efficiënte code volgens het Symfony framework; Onderhouden en updaten van bestaande applicaties die

Bekijk vacature »

Software ontwikkelaar

Ben jij graag bezig met verschillende projecten? Vind jij beleving van klanten én medewerkers ook belangrijk? Wij zijn vanwege de doorontwikkeling van het applicatielandschap van onze opdrachtgever op zoek naar een fulltime software ontwikkelaar. Omschrijving Jij en jouw collega’s zijn verantwoordelijk voor de continuïteit en waarborging van het applicatielandschap. Om de processen vloeiend te laten verlopen is software ontwikkeling daarom van essentieel belang. Onze opdrachtgever doet dit voornamelijk zelf, met door hun eigen ontwikkelde applicaties. Dit betekent dat jij: functionele eisen vertaalt naar gebruiksvriendelijke software; tijdens SCRUM sessies advies geeft over het te bouwen ontwerp; nieuwe software ontwikkelt en het

Bekijk vacature »

Traineeship Java Developer

Functie Wat ga je doen als Java Developer? Jij start via ons bij deze opdrachtgever als Trainee Java ontwikkelaar, tijdens het traineeship ga je in 1 jaar van de basis naar professioneel Java ontwikkelaar. Je start samen met een groep trainees, volgt de aangeboden cursussen en gaat aan de slag bij één van onze opdrachtgevers. Na een aantal maanden volgt de volgende opdracht. Door de groei in jouw rol kom je op steeds complexere opdrachten terecht. Veel afwisseling dus. Collega’s met ervaring helpen je bij deze groei en samen met jouw coach ga je een persoonlijke leerplan opzetten om jou

Bekijk vacature »

Junior Developer Low-code

Dit ga je doen Low-code ontwikkeling van software voor landelijk bekende organisaties; Samenwerken in een team van 10 collega's; Opleveren van mooie eindproducten, middels de Agile methodiek; Direct contact met de eindklant over de gewenste oplossingen. Hier ga je werken Als startende IT-professional kom je te werken in de regio van Lelystad bij een organisatie die met toonaangevende klanten uit heel Nederland samen werkt. De producten en diensten van de organisatie bereiken miljoenen Nederlanders. Hierbij komt een grote hoeveelheid informatie kijken en deze moet discreet en veilig verwerkt worden. De processen die hierbij horen worden door het IT team vormgegeven.

Bekijk vacature »

Oracle APEX developer

Wat je gaat doen: Als Oracle APEX ontwikkelaar bij DPA werk je samen met collega’s aan de meest interessante opdrachten. Je zult je ervaring met SQL, PL/SQL, JavaScript, HTML en CSS inzetten om wensen van opdrachtgevers te vertalen naar technische oplossingen. Je werk is heel afwisselend, omdat DPA zich niet beperkt tot een specifieke branche. Zo ben je de ene keer bezig binnen de zorgsector, de andere keer is dit bij de overheid. Wat we vragen: Klinkt goed? Voor deze functie breng je het volgende mee: Je hebt een hbo- of universitaire opleiding afgerond Je hebt 2 tot 5 jaar

Bekijk vacature »

Junior/medior PHP developer Onderwijssector

Functie Momenteel zijn ze op zoek naar een developer die, veelal fullstack, mee gaat werken aan de ontwikkeling van de producten en zo helpt aan de uitvoering van hun ontwikkelprojecten. Je komt te werken binnen hun development team bestaande uit 6 ontwikkelaars. Ze staan zowel open voor meer junior als medior/senior developers. Je kunt snel veel verantwoordelijkheid krijgen en doorgroeien binnen het bedrijf. Bovendien ben je betrokken bij het bepalen van de product roadmap en de inbreng van (nieuwe) technologieën. De applicaties waaraan je werk worden gebruikt op onderwijsinstellingen door heel Nederland. De tech-stack bestaat voornamelijk uit Laravel (PHP), Vue.js

Bekijk vacature »

Team Lead/ Lead developer gezocht (Hands-on, PHP,

Functie Als Team Lead ben je de leider van één van de ontwikkelteams binnen de organisatie. Je leidt als lead developer een goed draaiend team dat werkt aan complexe en duurzame applicaties en API’s. Vanuit je kennis en ervaring ben je in staat het grote plaatje te blijven overzien, en kritisch mee te denken over bijvoorbeeld de architectuur, maar ook de algehele aanpak binnen het project. Je laat je team niet alleen technisch goed functioneren maar ben ook betrokken bij het menselijke aspect. Zo weet jij je collega’s te motiveren en begeleiden in hun dagelijkse werk. Buiten het team ben

Bekijk vacature »

.Net Front-end Ontwikkelaar

Wij zoeken een .Net Front-end Ontwikkelaar! Omschrijving Kun jij snel schakelen en ben je stressbestendig? Dan zoeken wij jou! Als .Net Front-end Ontwikkelaar help je mee aan de webapplicatie die over de hele wereld door allerlei bedrijven wordt gebruikt. Je werkt daarnaast mee aan nieuwe en verbeterde functionaliteiten en helpt met het oplossen van bugs. Over de opdrachtgever Je komt te werken in een ambitieus team dat zich blijft ontwikkelen. Dit is alle informatie die we nu kunnen delen over de werkplek. Als jij de .Net Front-end Ontwikkelaar bent voor deze job, vertellen we je snel nóg meer. Eisen Heb

Bekijk vacature »

C# Unity Developer

Functieomschrijving Ontwikkel jij mee door applicaties te bouwen die bijdragen aan het optimaliseren van processen? Voor een erkende werkgever in regio Tilburg zijn wij op zoek naar een Unity C# Developer die graag de uitdaging aangaat! Jouw werkzaamheden zullen er als volgt uitzien: Je bent een luisterend oor naar klanten en vertaalt hun wensen door naar bruikbare software; Je werkt aan innovatieve softwareoplossingen voor het verbeteren en/of vernieuwen van processen; Je bent verantwoordelijk voor het uitvoeren van updates/aanpassingen aan de reeds draaiende applicaties. Bedrijfsprofiel Je komt te werken voor een internationale werkgever in regio Tilburg. Samen met een vooruitstrevend team

Bekijk vacature »

Pagina: 1 2 volgende »

Wouter W

Wouter W

03/09/2012 13:46:20
Quote Anchor link
ik krijg deze foutmelding bij onderstaand script:
Warning: mysql_fetch_assoc(): supplied argument is not a valid MySQL result resource in....
er wordt verwezen naar de while regel in de foutmelding. De veroorzaker is de where regel in mijn select. als ik die regel weg haal, werkt het script normaal. weet iemand wat ik hier fout doe?
mijn bedoeling is dat alleen een record uit de database geselecteerd wordt als de einddatum over 60 dagen is.

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
<?PHP

$zestig_dagen_terug
= mktime() - 60;
$result = mysql_query (    "SELECT
                            COALESCE( klant.klant_bedrijf,
                            klant.klant_achternaam ) AS naam,
                            product.prod_omschrijving AS omschrijving,
                            klant.klant_van AS van,
                            product.prod_ingang_datum AS ingangdatum,
                            product.prod_eind_datum AS einddatum
                        FROM producten AS product
                        JOIN klanten AS klant ON klant.klant_id = product.prod_klant_id
                        WHERE einddatum = '.$zestig_dagen_terug'"
);

include 'functions.php';

while ($row = mysql_fetch_assoc($result)) {
    $naam = $row["naam"];
    $omschrijving = $row["omschrijving"];
    $ingangdate = date_create($row["ingangdatum"]);
    $einddate = date_create($row["einddatum"]);
    $ingangdatum = date_format($ingangdate, 'd-m-Y');
    $einddatum = date_format($einddate, 'd-m-Y');

    echo $naam . ' ' . $ingangdatum . ' t/m ' . $einddatum . '<BR/>';
?>
 
PHP hulp

PHP hulp

03/05/2024 11:17:58
 
Wouter J

Wouter J

03/09/2012 13:48:47
Quote Anchor link
Waarschijnlijk gaat er iets fout in je query. Voeg goede foutafhandeling, zoals je kunt zien op http://github.com/WouterJ/sql-boilerplate/blob/master/MySQL , en je ult zien wat er fout gaat.
 
Wouter W

Wouter W

03/09/2012 14:10:21
Quote Anchor link
bedankt voor je reactie. alleen je link werkt niet.
ik vind het echt vreemd, want het hele script werkt, behalve als ik de WHERE regel toevoeg.
 
Remco nvt

Remco nvt

03/09/2012 14:16:22
Quote Anchor link
De link van Wouter J: https://github.com/WouterJ/sql-boilerplate/tree/master/mysql

Doe in elk geval je vars buiten quotes.
Daarnaast: http://dev.mysql.com/doc/refman/5.5/en/date-and-time-functions.html#function_date-add

Dat werkt denk wat beter :)
 
Erwin H

Erwin H

03/09/2012 16:15:49
Quote Anchor link
Wouter W op 03/09/2012 14:10:21:
bedankt voor je reactie. alleen je link werkt niet.
ik vind het echt vreemd, want het hele script werkt, behalve als ik de WHERE regel toevoeg.

Niets vreemds aan, want die WHERE regel is waar het fout gaat. Die regel is namelijk fout en blaast je query op. Haal je die weg, dan werkt de query wel en gaat het goed.
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
<?php
WHERE einddatum = '.$zestig_dagen_terug'");
?>

Wat fout is, is die punt in de regel. Ofwel weghalen, ofwel (veel beter!) variabelen buiten quotes halen zoals hierboven al aangegeven.
Gewijzigd op 03/09/2012 16:16:56 door Erwin H
 
Wouter W

Wouter W

03/09/2012 17:14:12
Quote Anchor link
Dan zou het zo zijn:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
<?PHP
WHERE einddatum =  $zestig_dagen_terug
?>

maar dat werkt ook niet.
 
Reshad F

Reshad F

03/09/2012 17:16:14
Quote Anchor link
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
<?php
$result
= mysql_query (    "SELECT
                            COALESCE( klant.klant_bedrijf,
                            klant.klant_achternaam ) AS naam,
                            product.prod_omschrijving AS omschrijving,
                            klant.klant_van AS van,
                            product.prod_ingang_datum AS ingangdatum,
                            product.prod_eind_datum AS einddatum
                        FROM producten AS product
                        JOIN klanten AS klant ON klant.klant_id = product.prod_klant_id
            WHERE einddatum =  '"
. $zestig_dagen_terug . "'");
            
?>
Gewijzigd op 03/09/2012 17:17:57 door Reshad F
 
Erwin H

Erwin H

03/09/2012 17:24:59
Quote Anchor link
Wouter W op 03/09/2012 17:14:12:
Dan zou het zo zijn:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
<?PHP
WHERE einddatum =  $zestig_dagen_terug
?>

maar dat werkt ook niet.

Wat zit er voor waarde in $zestig_dagen_terug dan?
 
Wouter W

Wouter W

03/09/2012 19:21:22
Quote Anchor link
Erwin H op 03/09/2012 17:24:59:
Wouter W op 03/09/2012 17:14:12:
Dan zou het zo zijn:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
<?PHP
WHERE einddatum =  $zestig_dagen_terug
?>

maar dat werkt ook niet.

Wat zit er voor waarde in $zestig_dagen_terug dan?


deze code:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
<?PHP
$zestig_dagen_terug
= mktime() - 60;
?>

dit om alleen de rijen te retourneren waarvan de einddatum over 60 dagen is.
 
Erwin H

Erwin H

03/09/2012 21:55:15
Quote Anchor link
En dat gaat er dus mis....
Een datum in SQL dien je als string in te voeren. Dus je moet de datum formateren in de vorm yyyy-mm-dd. En dan als string, dus tussen quotes. Een getal zal je een warning opleveren, wat je had kunnen zien als je correcte foutafhandeling had gehad....
Een andere tip, probeer je queries eens in phpmyadmin of de commandline tool van MySQL. Is een stuk makkelijker om te testen en fouten te ontdekken.
 
Wouter W

Wouter W

03/09/2012 22:25:22
Quote Anchor link
ok, maar ik wil graag het weergegeven hebben als dd-mm-yyyy.
 
Erwin H

Erwin H

03/09/2012 22:29:28
Quote Anchor link
Daar heb je formatting formules voor (zowel php als sql). In de database staat het als yyyy-mm-dd.
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

03/09/2012 22:32:19
Quote Anchor link
DATE_FORMAT() in MySQL...

Toevoeging op 03/09/2012 22:32:28:

DATE_FORMAT() in MySQL...
 
Remco nvt

Remco nvt

03/09/2012 22:40:17
Quote Anchor link
Daarnaast zou ik gewoon je datum in een DateTime object zetten. Kan je er alles mee wat je wilt.
 
Wouter W

Wouter W

03/09/2012 22:59:19
Quote Anchor link
DateTime object?? niet te snel luitjes, mijn vragen staan echt in "beginnen met PHP" :)
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

03/09/2012 23:18:59
Quote Anchor link
Gewoon DATE_FORMAT in je SELECT-query gebruiken. Genoeg leesvoer op Google...
 
Write Down

Write Down

03/09/2012 23:23:59
Quote Anchor link
Wouter W op 03/09/2012 22:59:19:
DateTime object?? niet te snel luitjes, mijn vragen staan echt in "beginnen met PHP" :)


Eerst en vooral, is je probleem intussen al opgelost? In elk geval, zou ik je wat gaan verdiepen in SQL. Je weet wel hoe er een select statement volledig uitziet, maar bent duidelijk nog niet op de hoogte van alle functies.

Vooral de datumfuncties moet je zeker eens grondig bekijken. Bekijk bijvoorbeeld dit artikel eens.

Overigens moet je echt geen schrik hebben om soms eens een class te gebruiken. Er is een verschil tussen object gericht programmeren en gebruik maken van classes. Dat laatste is vaak niet zo moeilijk.

Bekijk bijvoorbeeld eens de PHP Data/Time manual. Als je even wat rond klikt, en de voorbeelden bekijkt, zie je dat dit niet erg extreem moeilijk is.

Of je nu DateTime moet gebruiken of niet, kan ik niet gelijk bepalen uit dit topic. Als het werkelijk enkel gaat om iets in de WHERE dat met date te maken heeft, en nergens elders in de SELECT kan je het prima oplossen met de functies die MySQL biedt.
Gewijzigd op 03/09/2012 23:24:21 door Write Down
 
Wouter W

Wouter W

04/09/2012 08:11:29
Quote Anchor link
Allen, bedankt voor jullie opmerkingen en suggesties. ik begrijp heel goed dat er genoeg te vinden is op Google. ik probeer ook altijd eerst mijn vragen zelf te beantwoorden via deze weg. mijn probleem is dat ik regelmatig klok en klepel momenten mis...... :) En juist op die momenten ben ik heel blij met een forum zoals deze en mensen die de tijd en moeite willen nemen om iets goed uit te willen leggen.

nu inhoudelijk, ik ga vandaag verder probere met DATA_FORMAT en post mijn uitkomst hier weer even.
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

04/09/2012 08:55:26
Quote Anchor link
DATE-FORMAT() ;-)
 
Wouter W

Wouter W

04/09/2012 08:57:15
Quote Anchor link
slipt of a finger :) je hebt helemaal gelijk. loop ik ook vaak tegen aan, hele kleine tikfoutjes en die zijn nou net funest hierin :)
 
Ger van Steenderen
Tutorial mod

Ger van Steenderen

04/09/2012 09:10:54
Quote Anchor link
- Aar - op 04/09/2012 08:55:26:
DATE-FORMAT() ;-)

Euh, DATE_FORMAT() ;-)
 

Pagina: 1 2 volgende »



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.