From/Reply field probleem

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Traineeship Full Stack .NET Developer

Dit ga je doen Start op 7 augustus 2023 bij de Experis Academy en ontwikkel jezelf tot een gewilde Full Stack .NET Developer. Maar hoe ziet het traineeship eruit en wat kun je verwachten? Periode 1 De eerste 3 maanden volg je fulltime, vanuit huis, een op maat gemaakte training in teamverband. Je leert belangrijke theorie en krijgt kennis van de benodigde vaardigheden en competenties die nodig zijn om de IT-arbeidsmarkt te betreden. Zowel zelfstandig als in teamverband voer je praktijkopdrachten op het gebied van front- en backend development uit. Wat er per week op het programma staat kun je

Bekijk vacature »

Front-end PHP Developer

Dit ga je doen Bouwen van de frontend van een nieuwe applicaties; Verbeteren van de user experience; Opstellen van een style guide; Schakelen met collega developers over de te bouwen oplossing; Je speelt een belangrijke rol in het neerzetten van het nieuwe systeem; Werken met o.a. Symfony 6, API Platform, Twig, Javascript, Redis Automatiseren van processen; Koppelen van verschillende functionaliteiten; Unit tests, integration tests, end-to-end tests; In de toekomst ga je nog werken aan andere projecten. Hier ga je werken Voor onze vaste opdrachtgever in de regio Breda zijn wij op zoek naar een Frontend Developer. Het betreft een organisatie

Bekijk vacature »

Junior Front end developer

Functie Als Front end developer binnen onze organisatie ga jij je bezig houden met het bouwen van de user experience van de webapplicaties. Je bent verantwoordelijk voor het vertalen van concepten, briefings en designs naar werkende functionaliteit. Hierbij zorg je ervoor dat applicaties betrouwbaar, veilig en toekomstbestendig zijn en een goede architectuur hebben en behouden. Verder denk je actief na- en mee over nieuwe ontwikkelingen en functionaliteiten om zo elke dag de klantervaring weer te verbeteren. Dit doe je natuurlijk niet alleen maar in een development team. Het team bedraagt momenteel 4 man bestaande uit 2 devops engineers en 2

Bekijk vacature »

Fullstack developer - medior

Functie omschrijving Ben jij toe aan een nieuwe uitdaging en zou jij graag bij een platte maar informele organisatie willen werken? Voor een mooi softwarebedrijf in omgeving Dordrecht zijn wij op zoek naar versterking voor op de afdeling Software Development! Als Fullstack developer wordt je bij dit bedrijf onderdeel van de volledige ontwikkeling van requirement tot oplevering! Werkzaamheden Jouw focus ligt op de front end en alles wat daarbij komt kijken. Je gaat ontwerpen, ontwikkelen, testen en valideren. Je zult voornamelijk werken met React.js en Typescript. Maar ook Javascript, HTML en CSS komen aanbod. Daarnaast zal je ook regelmatig met

Bekijk vacature »

Front-end developer Consultancy in teamverband wer

Functie Het team bestaat uit User Experience designers, Data Scientists en Software Engineers. Momenteel zijn ze op zoek naar een ervaren Front-end of Fullstack developer die samen met de consultants aan de slag gaat om de business requirements te vertalen naar technische oplossingen. Los van het finetunen van extenties, help je bij het configureren van bijvoorbeeld een mobiel bankieren app. Hierin ben je van A tot Z betrokken en zie je bijvoorbeeld ook toe op de uitvoering van testen. Je expertise wordt optimaal benut en je krijgt verschillende kansen om deze uit te breiden door met verschillende innovatieve technologieën aan

Bekijk vacature »

Junior Software Developer (HBO / WO)

Functie omschrijving Wij zijn op zoek naar een Junior Software Developer! Sta jij aan het begin van je carrière en heb je net je HBO of WO-diploma in de richting van ICT of Techniek mogen ontvangen? En heb jij grote affiniteit met software development? Dan hebben wij bij Jelling IT Professionals de perfecte opdrachtgever in de omgeving van Utrecht, die jou tot een volwaardig Fullstack Software Developer gaat opleiden. Binnen deze grote organisatie krijg je ruime en professionele trainingen die jouw in korte tijd vakbekwaam maken. Niet alleen het aan technisch aspect, maar ook zeker jouw persoonlijke ontwikkeling wordt veel

Bekijk vacature »

Senior PHP developer

Functie Jouw werkzaamheden zullen grotendeels bestaan uit het in teamverband ontwerpen, vernieuwen en door ontwikkelen van het systeem. Het is echt back-end werk (bijvoorbeeld het doorontwikkelen van een API) en dit moet je dan ook liggen. Ze zijn niet persee gebonden aan talen of tools maar gebruiken graag de technieken die het beste aansluiten op de gegeven oplossing. Voor nieuwe (versies van) componenten maken ze veelal gebruik van Go(lang). Bij aanpassingen aan bestaande onderdelen gebeurt dit in PHP en C++. Het team is heel divers, er hangt een relaxte sfeer en ze organiseren regelmatig leuke music nights, game nights e.d.

Bekijk vacature »

Ventilatiesysteem Productontwikkelaar HBO WO Verwa

Samengevat: Zij bieden flexibele ventilatiematerialen, geluidsdempers, rookgasafvoer producten en industrieslangen. Ben jij een technisch productontwikkelaar? Heb jij ervaring met het ontwikkelen van nieuwe producten? Vaste baan: Technisch Productontwikkelaar HBO WO €3.000 - €4.000 Zij bieden een variëteit aan flexibele ventilatiematerialen, geluiddempers, rookgasafvoer producten, industrieslangen en ventilatieslangen voor de scheepsbouw. Met slimme en innovatieve materialen zorgen wij voor een gezonde en frisse leefomgeving. Deze werkgever is een organisatie die volop in ontwikkeling is met hardwerkende collega's. Dit geeft goede ontwikkelingsmogelijkheden. De branche van dit bedrijf is Techniek en Engineering. Functie: Voor de vacature als Technisch Productontwikkelaar Ede Gld HBO WO ga

Bekijk vacature »

Junior Software Developer C# Verhuursector Verhuur

Samengevat: Wij ontwikkelen en leveren softwaresystemen voor de logistieke sector en de verhuursector. Ben jij geschikt als Junior Software Developer? Heb je ervaring met Delphi? Vaste baan: C# Software Developer Logistiek HBO €2.500 - €3.900 Deze werkgever is een software ontwikkelaar, gericht op software voor de logistieke sector. Deze werkgever heeft eigen producten ontwikkelen en leveren ook maatwerk. Ons bedrijf kent een boeiende en inspirerende werkomgeving met een open cultuur en mogelijkheden voor je verdere ontwikkeling. Bij bij hun werk je aan onze eigen bedrijfsapplicaties. Je ontwikkelt met ons de meest nieuwe software. Wij blinken uit als het gaat om

Bekijk vacature »

Fullstack developer

Functie omschrijving We are looking for a dutch native speaker Wil jij werken als Senior Developer en werken aan een applicatie die duizenden marketingcampagnes automatisch aanstuurt? Dit is je kans! Kom werken voor onze opdrachtgever en in deze rol zul je veel vrijheid en verantwoordelijkheid krijgen om gezamenlijk de applicatie naar een hoger plan te tillen. Wat ga je verder doen: Optimaliseren, beheren en uitbreiden van onze applicatie; Het bouwen van aansluitingen op de systemen van partners middels API’s; Meedenken over de technische/ontwikkel-standaarden; Proactief verbeterpunten voorstellen. Bedrijfsprofiel Het is een organisatie die met een team van verschillende developers én marketeers

Bekijk vacature »

PHP Developer

Als PHP Developer bij Coolblue zorg je ervoor dat onze webshops elke dag een beetje beter zijn. Wat doe je als PHP Developer bij Coolblue? Als PHP Developer werk je met andere development teams samen om onze webshop zo optimaal mogelijk te laten werken en onze klanten blij te maken. Hoewel je een PHP Developer bent, sta je open om C# of Typescript in te zetten of te leren. Ook PHP Developer worden bij Coolblue? Lees hieronder of het bij je past. Dit vind je leuk om te doen pure PHP code schrijven. Samenwerken met de klantreiziger om onze klanten

Bekijk vacature »

Softwareontwikkelaar Cleopatra

Functieomschrijving: De directie Verkeer en Openbare ruimte van de gemeente Amsterdam beschikt over een softwareapplicatie, "Cleopatra", waarmee geautomatiseerde handhaving plaatsvindt (op basis van kentekenherkenning) van bepaalde gebieden waarin toegangseisen worden gesteld aan het verkeer. Voorbeelden ervan zijn de milieuzones, de zone zwaar verkeer, handhaving van bromen snorfietser op het fietspad en autoluwe gebieden. Voor de doorontwikkeling en uitbreiding ervan zijn gespecialiseerde softwareontwikkelaars nodig die helpen bij het programmeren van de handhavingsmodules voor nieuwe gebieden en het verbeteren en bijwerken van de bestaande onderdelen van de softwareapplicatie.De opdracht bestaat uit: het programmeren van de diverse modules;het tijdens demo's tonen van de

Bekijk vacature »

Junior .NET Developer

Dit ga je doen Ontwikkelprocessen verder optimaliseren en verder ontwikkelen met C#; CI/CD-pipelines automatiseren; Ontwikkelen van herbruikbare componenten; Front-end pagina's gebruiksvriendelijk maken. Hier ga je werken Als junior .NET Developer kom je terecht binnen een grote en internationale organisatie. Zij streven naar een positieve impact op de mens, milieu en maatschappij. Het bedrijf is oorspronkelijk een familiebedrijf en werkt aan de productie van hoogwaardige en technische systemen voor de gezondheidszorg. Momenteel willen zij betere ontwikkelprocessen creëren op internationaal gebied en staat kwaliteit en veiligheid voor hun op nummer 1! Als junior .NET Developer werk je aan het ontwikkelen van verbeterde

Bekijk vacature »

Junior .NET developer

Functie Wij hebben drie scrumteams. Het eerste team focust zich op het stukje hardware wat wij in huis doen. Zij maken als team o.a. gebruik van C++. De andere twee scrumteams zijn allebei bezig met data verwerking en maken hierbij in de backend gebruik van C# .NET / .NET Core. Het verschil tussen deze teams is dat één team de data verwerking doet voor de mobiele applicatie. Zij werken hierbij dus ook met Xamarin. Het andere team focust zich op de webapplicaties en maakt hierbij ook gebruik van ASP.NET MVC. Op basis van jouw ambities en kwaliteiten kijken wij samen

Bekijk vacature »

Back-End Web Developer

As a Back-End Web Developer at Coolblue, you ensure that our webshops work as optimal as possible. How do I become a Back-End Web Developer at Coolblue? As a Back-End Web Developer you work together with other development teams to make our webshop work as optimal as possible and to make our customers happy. Although you are a PHP Developer, you also feel confident with setting up microservices in Typescript or are open to learning this. Would you also like to become a PHP Developer at Coolblue? Read below if the job suits you. You enjoy doing this Writing pure

Bekijk vacature »

Pagina: 1 2 volgende »

Arno Veers

Arno Veers

24/09/2018 10:54:05
Quote Anchor link
Goedemorgen,

Heb een simpel PHP mailscript aangepast IVM het "from" field wat vaak moet verwijzen naar een [email protected], IPV het emailadres wat is ingevuld door de verzender, IVM spammisbruik. Mijn script werkt bij de ene webhost maar niet bij de andere.

Dit stukje code werkt bijna goed, maar als ik dan reply in GMAIL staat mijn eigen adres in het reply field:

$headers = 'From: '.$email_from."\r\n".
'Reply-To: '.$email_from."\r\n" .

Dat heb ik daarom vervangen voor dit en dat werkt bij de ene maar niet bij de andere webhost, daar klopt de output niet:

$headers = "From: [email protected]";
$headers .= "Reply-To: $email_from";


Hier gaat het fout, uit de header:


From: "[email protected]:test"@test.nl

Dus daar wordt from en reply niet gescheiden, denk dat het iets heeft te maken met de opmaak, de quotes, en die puntjes maar ik weet het niet. Probleem is dat ik bij de host waar het niet werkt niet veel kan testen, de server blokkeert mijn mail als er iets niet klopt bij het from field.

Iemand een tip?

BVD!

Gr. Arno
Gewijzigd op 24/09/2018 10:58:15 door Arno Veers
 
PHP hulp

PHP hulp

29/03/2024 08:21:52
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

24/09/2018 11:19:13
Quote Anchor link
Je kan ook phpMailer gebruiken.
 
Ben van Velzen

Ben van Velzen

24/09/2018 11:23:00
Quote Anchor link
Daarbuiten, je vergeet de "\r\n" achter de headers.
 
Arno Veers

Arno Veers

24/09/2018 11:25:46
Quote Anchor link
Dat heb ik geprobeerd maar vond het groot (12 mappen, 105 bestanden), gebruik nu een scriptje van 30 regels, het is maar voor een simpel emailformulier voor de show (naam, telefoon, email, bericht).

Bedankt, gr. Arno

Toevoeging op 24/09/2018 11:27:18:

Ben van Velzen op 24/09/2018 11:23:00:
Daarbuiten, je vergeet de "\r\n" achter de headers.


Ok waar zou ik die moeten plaatsen (ben geen pro) zoiets, tussen quotes en ;

$headers = "From: [email protected]"\r\n";
Gewijzigd op 24/09/2018 11:28:49 door Arno Veers
 
Frank Nietbelangrijk

Frank Nietbelangrijk

24/09/2018 11:27:34
Quote Anchor link
Gebruik bij voorkeur ook een zender naam. en je vergeet de \r\n. dit kun je ook oplossen met PHP_EOL.
Verder lijkt er inderdaad iets fout te aan met een quote te zien aan To:test"@test.nl maar ik zie in je bericht (denk ik) niet je exacte PHP code zoals je het nu gebruikt.

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
<?php
$naam
= 'Testnaam';
$email = '[email protected]';
$headers     = 'From: xxxxx.be <[email protected]>' . PHP_EOL;
$headers    .= 'Reply-To: ' . $naam . ' <' . $email . '>' . PHP_EOL;
?>
Gewijzigd op 24/09/2018 11:32:13 door Frank Nietbelangrijk
 
Arno Veers

Arno Veers

24/09/2018 11:28:08
Quote Anchor link
Is dat misschien waarom de ouptput mislukte?

From: "[email protected]:test"@test.nl

Toevoeging op 24/09/2018 11:36:53:

Dit is het hele script:


Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
46
47
48
49
50
51
52
53
54
55
56
57
58
59
60
61
62
63
64
65
66
67
68
69
70
71
72
73
74
75
76
77
78
79
80
81
82
83
84
85
86
<?php

if(isset($_POST['email'])) {

$email_to = "[email protected]";
$email_subject = "TESTformulier";

function
died($error) {

include 'headertest.inc';

echo "<b style=\"font-size: 25px;color: red\">Formulier niet verzonden</b><br /><br /><br />";

echo $error."<br /><br />";

echo "<a href=javascript:history.back() class=two>Klik hier om terug te gaan naar het formulier<br /><br />";

include 'footertest.inc';

die();

}


if(//!isset($_POST['naam']) ||

!isset($_POST['email'])) {

died('U heeft niet alle velden ingevuld.');      

}


$naam = $_POST['naam']; // required
$bedrijfsnaam = $_POST['bedrijfsnaam']; // required
$adres = $_POST['adres']; // required
$postcode = $_POST['postcode']; // required
$plaats = $_POST['plaats']; // required
$email_from = $_POST['email']; // required
$telefoon = $_POST['telefoon']; // not required
$bericht = $_POST['bericht']; // required
$error_message = "";

$email_exp = '/^[A-Za-z0-9._%-]+@[A-Za-z0-9.-]+\.[A-Za-z]{2,4}$/';

if(!preg_match($email_exp,$email_from)) {

$error_message .= '<b>Emailadres ongeldig...</b><br />';

}


if(strlen($error_message) > 0) {

died($error_message);

}


$email_message = "Hieronder ziet u de inhoud van een ingezonden formulier.\n\n";

function
clean_string($string) {

$bad = array("content-type","bcc:","to:","cc:","href");

return str_replace($bad,"",$string);

}


$email_message .= "Naam: ".clean_string($naam)."\n";
$email_message .= "Email: ".clean_string($email_from)."\n";
$email_message .= "Telefoon: ".clean_string($telefoon)."\n";
$email_message .= "Bericht: ".clean_string($bericht)."\n";


// create email headers

//volgende werkt bij de ene webhost wel maar bij de andere mislukt de output


$headers = "From: [email protected]";
$headers .= "Reply-To: $email_from";

//volgende werkt maar in gmail klopt reply field niet

//$headers = 'From: '.$email_from."\r\n".
//'Reply-To: '.$email_from."\r\n" .


'X-Mailer: PHP/' . phpversion();
@
mail($email_to, $email_subject, $email_message, $headers);  
?>



Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
<?php include 'headertest.inc'; ?>


Toevoeging op 24/09/2018 11:47:28:

"Daarbuiten, je vergeet de "\r\n" achter de headers."

Zou dat ongeveer zo moeten tussen quotes en ;

$headers = "From: [email protected]"\r\n";

want ik denk dat t probleem daar ontstaat maar weet niet waar exact...
Gewijzigd op 24/09/2018 12:45:24 door Arno Veers
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

24/09/2018 12:58:36
Quote Anchor link
Over je controle op een mailadres:

Gebruik filter_var() om een mailadres te controleren. Nu stel jezelf de reguliere expressie op, en sluit je [email protected] al uit.
 
Arno Veers

Arno Veers

24/09/2018 13:03:50
Quote Anchor link
Dat snap ik niet, heb wel enige kennis maar niet zo veel.

Hier moet ik ergens iets toevoegen ala "\r\n" meen ik maar waar? Want de output hiervan klopt niet

$headers = "From: [email protected]";
$headers .= "Reply-To: $email_from";
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

24/09/2018 13:06:51
Quote Anchor link
Als je Googled zie je dat het best meevalt:

https://www.w3schools.com/php/func_filter_var.asp
 
Ben van Velzen

Ben van Velzen

24/09/2018 13:09:10
Quote Anchor link
Frank, RFC2822 zegt specifiek dat \r\n gebruikt moet worden voor e-mail headers. PHP_EOL mag dus NIET gebruikt worden voor e-mailheaders.
Gewijzigd op 24/09/2018 13:09:24 door Ben van Velzen
 
Arno Veers

Arno Veers

24/09/2018 13:14:27
Quote Anchor link
Ok bedankt ik ga het uitzoeken echt, maar moet vandaag een website online zetten, kan iemand me zeggen waar in de volgende regels ik /r/n/ whatever moet toevoegen:

$headers = "From: [email protected]";
$headers .= "Reply-To: $email_from";

de output is nu verkeerd: From: "[email protected]:test"@test.nl

test"@test.nl = wat is ingevuld in het formulier maar dan als [email protected] zonder die dubbele quotes

Hoewel slechts bij bepaalde webhosters,

IIG ontzettend bedankt,

Gr. Arno
Gewijzigd op 24/09/2018 13:29:08 door Arno Veers
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

24/09/2018 13:33:24
Quote Anchor link
Ik raad aan om je headers op deze manier op te bouwen.
http://wiki.phpbeginners.nl/index.php?title=De_juiste_mailheaders
 
Arno Veers

Arno Veers

24/09/2018 13:35:51
Quote Anchor link
Ja dat snap ik maar ik kom hier voor hulp niet voor een les, en ben niet te lui om het uit te zoeken maar heb gewoon een simpele vraag want hierna ga ik vast wel phpmailer gebruiken maar zit hier nu even mee.

waar in de volgende regels ik /r/n/ whatever moet toevoegen:

$headers = "From: [email protected]";
$headers .= "Reply-To: $email_from";

de output is nu verkeerd: From: "[email protected]:test"@test.nl

test"@test.nl = wat is ingevuld in het formulier maar dan als [email protected] zonder die dubbele quotes

BVD,

Gr. Arno
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

24/09/2018 13:44:49
Quote Anchor link
Als je nou even rustig op de gegeven link kijkt zie je hoe het moet. :-)
 
Arno Veers

Arno Veers

24/09/2018 14:15:00
Quote Anchor link
Ok fijn bedankt ik zal het uitzoeken. Probleem is dat ik bij deze webhost niks meer kan testen zonder fouten te maken want dan wordt de mail vanaf de website direct geblokkeerd. Kan ook niet in korte tijd van webhost veranderen, vandaar dat ik mij afvroeg of iemand voor mij die twee lijntjes code kan aanpassen:

waar in de volgende regels ik /r/n/ whatever moet toevoegen:

$headers = "From: [email protected]";
$headers .= "Reply-To: $email_from";

de output is nu verkeerd: From: "[email protected]:test"@test.nl

test"@test.nl = wat is ingevuld in het formulier maar dan als [email protected] zonder die dubbele quotes
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

24/09/2018 14:24:08
Quote Anchor link
Nou, vooruit.....

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
<?php
$headers
= "From: [email protected]". "\r\n";
$headers .= "Reply-To: $email_from". "\r\n";
?>


Dit komt dus uit het script waarnaar ik linkte. Als je die nogmaals bekijkt, dan zou je een stabiel script moeten hebben die in 99% van de gevallen moet werken.
 
Thomas van den Heuvel

Thomas van den Heuvel

24/09/2018 14:28:07
Quote Anchor link
Frank Nietbelangrijk op 24/09/2018 11:27:34:
dit kun je ook oplossen met PHP_EOL.

Maar dat is platform-afhankelijk, en heeft betrekking op PHP, en niet op het proces dat e-mail verzorgt. En deze kunnen dus ook van elkaar verschillen, het lijkt mij dan ook onverstandig om die op deze manier aan elkaar te koppelen...

If anything, maak hier een aparte constante van, zodat deze apart (en op één plaats) aangepast kan worden.
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

24/09/2018 14:30:54
Quote Anchor link
Als je het nog mooier wilt doen, dan kan het ook op deze onderstaande manier.
Maar dan heb je wel PHP 7.2 nodig.

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
<?php
$to
      = '[email protected]';
$subject = 'the subject';
$message = 'hello';
$headers = array(
    'From' => '[email protected]',
    'Reply-To' => '[email protected]',
    'X-Mailer' => 'PHP/' . phpversion()
);


mail($to, $subject, $message, $headers);
?>

Het voordeel is dat PHP zelf bepaalt wat de juiste manier is om deze CRLF te gebruiken.
Gewijzigd op 24/09/2018 14:34:44 door - Ariën -
 
Arno Veers

Arno Veers

24/09/2018 16:14:01
Quote Anchor link
Ontzettend bedankt nu werkt het IIG!!!

Maar er is wel iets aan de hand, ik zie bij de ene webhost in het Naam/van veld in Gmail het emailadres wat is ingevuld in het formulier, maar via andere webhost zie ik in gmail het gedeelte vóór de apestaart, dus in dit geval info, in het van/from veld? Hoe krijg ik daar de naam of het email uit het formulier?

Dit heb ik geprobeerd maar werkte niet:

//$headers .= 'Reply-To: ' . $naam . ' <' . $email_from . '>' . "\r\n";

dit is wat ik nu heb:

$email_to = "[email protected]";
$email_subject = "Emailformulier via actamasa.be";

$headers = "From: [email protected]". "\r\n";
$headers .= "Reply-To: $email_from". "\r\n";
'X-Mailer: PHP/' . phpversion();
@mail($email_to, $email_subject, $email_message, $headers);

IIG heel erg bedankt voor de hulp!
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

24/09/2018 16:17:54
Quote Anchor link
Ik raad aan om in zowel From als Reply-to de vissenhaakjes ( < en > ) te gebruiken, waarmee je onderscheid maakt in je naam en mailadres.
 
Arno Veers

Arno Veers

24/09/2018 16:19:28
Quote Anchor link
Bedankt, tussen de quotes? Hoe precies?
 

Pagina: 1 2 volgende »



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.