From/Reply field probleem

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Senior Node.js developer Digital Agency

Functie Door de groei van de organisatie zijn ze op zoek naar een Tech Lead. Als tech lead ben jij verantwoordelijk Als Back end Node.js developer kom je terecht in een van de 8 multidisciplinaire teams in het projectenhuis. Afhankelijk van jouw interesses, wensen en capaciteiten word je bij projecten en onderwerpen naar keuze betrokken. Als ervaren ontwikkelaar zul jij vaak leiding nemen in de projecten en in het team een aanvoerder zijn van technische discussies. Uiteindelijk wil jij natuurlijk de klantwensen zo goed mogelijk vertalen naar robuuste code. De projecten kunnen varieren van langlopende- tot kleinschalige trajecten. Voorheen werkte

Bekijk vacature »

Ervaren Full stack developer

Functie omschrijving Ben jij op zoek naar een uitdagende in-house functie bij een bedrijf met enorme groeipotentie? Ben jij op zoek naar een nieuwe uitdaging vol afwisseling en gezelligheid? Dan ben je bij dit bedrijf aan het juiste adres! Wij zijn in omgeving Breda op zoek naar een ervaren full stack developer. Je gaat werken voor een zeer gewilde werkgever met goede arbeidsvoorwaarden. Je krijgt een plekje in het jonge IT team, work hard, play hard is hier duidelijk het motto! Jouw werkzaamheden zien er als volgt uit: Jij bent verantwoordelijk voor het ontwerpen en bouwen van webapplicaties. Je bent

Bekijk vacature »

Fullstack Software Developer

Functieomschrijving Voor een ambitieuze werkgever in regio Roosendaal zijn wij op zoek naar een Full Stack C#.NET Developer. Als software programmeur ben je verantwoordelijk voor het bouwen van webapplicaties, apps en dashboards voor de eigen IOT-oplossingen. Je werkt samen met andere developers en engineers om de sensoren in machines uit te lezen en deze data om te zetten in management informatie voor jullie klanten. Taken en verantwoordelijkheden: Verder ontwikkelen en onderhouden van webapplicaties, dashboards en apps voor de eigen IOT-oplossingen; Testen en goedkeuren van de software; Je gaat aan de slag met de volgende technologieën en frameworks: C#, JS frameworks,

Bekijk vacature »

Mendix Consultant / Developer

Dit ga je doen Het in kaart brengen en analyseren van de functionele wensen van de klant rondom Mendix applicaties; Het fungeren als sparringpartner voor de (interne) klanten; Het opstellen van requirements en het vertalen hiervan naar technische mogelijkheden; Het opstellen van user stories; Het bouwen van de Mendix applicaties in samenwerking met jouw team of zelfstandig; Het testen van op te leveren software en het zorg dragen voor de implementatie; Trainen van gebruikers in het gebruik van de applicatie; Werken in een Agile omgeving. Hier ga je werken De organisatie begeeft zich in de retail branche en focust zich

Bekijk vacature »

HBO startersfunctie .NET Ontwikkelaar

Functie omschrijving We are looking for a dutch native speaker Ben je in januari 2023 klaar met je HBO opleiding en zoek je een mooie uitdaging? Wacht niet langer en solliciteer direct! Voor een familiebedrijf in de regio van Boxtel ben ik op zoek naar een C#.NET Ontwikkelaar. Jij gaat aan de slag met de (door)ontwikkeling van de maatwerksoftware projecten en gaat ook nieuwe software bouwen, middels de Microsoft-stack. Het bedrijf maakt gebruik van de volgende technieken: C# & ASP.NET; MVC; MS SQL; Entity Framework; Je krijgt hier veel tijd om te leren en eventueel door te groeien en het

Bekijk vacature »

Embedded Software Developer

Functie omschrijving Voor een mooi softwarebedrijf in omgeving Ridderkerk zijn wij op zoek naar een Embedded Software developer. Ben jij enthousiast en een echte team player? Lees dan snel of dit iets voor jou is! Binnen deze rol houdt jij je bezig met alle werkzaamheden die nodig zijn om een functionaliteit te bouwen. Denk aan ontwerpen, architectuur, programmeren en algoritmes. Je voert test en validatie werkzaamheden uit bij de implementatie bij de klant. Ben jij een Embedded Software Developer die affiniteit heeft met de allernieuwste technieken? Laat dan snel wat van je horen! Bedrijfsprofiel Onze opdrachtgever bestaat uit een groot

Bekijk vacature »

Full stack developer

Functie Binnen een ontzettend stimulerende werkomgeving kom jij te werken in een software team van 14 developers. Met ontzettend stimulerend bedoel ik een modern pand, wat voorzien is van alle nodige soft- en hardware, zodat jij jouw werk goed kan uitvoeren. Daarnaast zitten ze in een bos, waardoor je in een groene omgeving rustig kunt werken. Het team bestaat uit front end, back end en full stack developers. Jij krijgt dus de keuze hier waar jij jezelf het liefst op zou richten, maar de voorkeur gaat uit naar back end. Er wordt hier Scrum (agile) gewerkt in multidisciplinaire teams met

Bekijk vacature »

Oracle Developer / PL SQL

Dit ga je doen Software ontwikkeling aan een internationaal gebruikt pakket; Werken met technieken als Oracle 19c, Toad, PL/SQL, Oracle Forms, Reports en Designer; Meedraaien in internationale projecten; Meedenken over technisch en functioneel ontwerp; Samenwerken met collega's als Informatie Analisten, Testers en Release Managers; Soms wensen en eisen afstemmen met de business. Hier ga je werken Onze klant, een internationaal bekend bedrijf dat essentiële producten maakt waar iedereen graag gebruik van maakt, zoekt versterking in het Software Development team. Samen met 3 developers, een release manager, een informatie analist en 3 testers werk jij aan een systeem waarmee complexe producten

Bekijk vacature »

Front-end developer (Angular)

Functie Het team bestaat uit een architect, fullstack developers, app developers, de product owner en projectmanager. Eenieder draagt vanuit zijn discipline bij aan een complete oplossing voor de klant. Uiteraard zul je hierin nauw samenwerken met je collega’s. Jij wordt verantwoordelijk voor de front-end implementatie en fungeert als lead op dit gebied binnen het team. Je kunt helder formuleren, ideeën uitdragen en overbrengen aan je collega’s. Qua technische stack is het vooral van belang dat je ervaren bent met Angular, HTML5, CSS en TypeScript. Verder is ervaring in NgRx, Bootstrap, BEM en Cypress een pré, evenals affiniteit met UX/UI Design!

Bekijk vacature »

Technical Asset Specialist Substations

TenneT is growing fast to realize its strategic ambitions. We play a leading role in driving the energy transition. We are looking for a passionate Technical Asset Specialist for substations (onshore and offshore) at our location in Arnhem who will contribute to this and that might be you? Your contribution to TenneT We are searching for a motivated and engaged colleague as a technical asset specialist (onshore and offshore) for instrument transformers and surge arresters, with preferably a strong background in the area of insulation coordination. As a specialist for insulation coordination you are responsible for overarching topics regarding insultation

Bekijk vacature »

.NET developer

Functie Als .NET developer start jij in een ontwikkelteam met 15 developers en twee testers. Samen zijn jullie verantwoordelijk voor financiële applicaties met meer dan 50.000 gebruikers. Een deel van het team is verantwoordelijk voor de webapplicaties van deze organisatie. Ook zijn er twee app ontwikkelaars werkzaam in het team die zich focussen op de mobiele applicatie. Als .NET ontwikkelaar ga jij aan de slag met de webapplicaties van deze organisatie. Hierbij maak jij o.a. gebruik van C# .NET, ASP.NET, T-SQL, Angular en TypeScript. De nadruk van jouw functie ligt wel op de backend van de applicatie. Wat jouw functie

Bekijk vacature »

BizTalk/ Azure Developer

Dit ga je doen •Understanding the scope of required functionality, translate them within context of way of working of the team into developed solutions, whilst safeguarding documentation; •Planning based on assigned sprint tasks; •Acting as an expert in estimation techniques and planning; •Understanding your role in the agile process and act in this way; •Facilitating internal communication and effective collaboration; •Working closely with scrum master to handle backlogs and new requests; •Providing information to the third parties about activities and needs for compliance. Hier ga je werken Our client is a leading organization focusing on animal nutrition, offering solutions that

Bekijk vacature »

Front-end Developer - Juniorfunctie

Functie omschrijving Ben jij op zoek naar een uitdagende baan als front-end developer, in een informele werksfeer, waar jij echt het verschil kan maken? Wil jij graag werken voor een bedrijf dat sportiviteit en een open communicatie, hoog in het vaandel heeft staan? Dan hebben wij de perfecte vacature voor je! Voor een klein bedrijf in Rijen dat gespecialiseerd is in het omzetten van digitale woningtekeningen naar managementinformatie, zijn wij per direct op zoek naar een allround front-end developer. Jouw werkzaamheden zien er als volgt uit: Ja gaat nauw samenwerken met de back-end developer. De database structuur is volledig gebouwd

Bekijk vacature »

Medior/senior Back-end developer wanted!

Functie Because of the growth within the company, we are looking for reinforcement in the devlopmenttean. As a back-end developer you build the company software that helps us with the primary processes. A fun (internal) project in which you continuously develop the software! You will work in a small team, we have daily stand-ups and a scrum session every fortnight, led by our Scrum Master. During these sessions, you get the opportunity to present your ideas and discuss them with your fellow developers and the Product Owner. Within the development teams, we use Trello, Gitlab, Jiira, Confluence and Boockstack. They

Bekijk vacature »

C# Developer

Dit ga je doen Je gaat aan de slag in het websites team of portals team waarin je je bezighoudt met concept & design, implementatie en ook een stukje bugfixing en onderhoud; Je werkt met je team volgens de Scrum werkwijze; Zo adviseer je ook de PO & Scrum Master over de technische architectuur, koppelingen en integratie met externe systemen en API’s; Je blijft op de hoogte van de laatste ontwikkelingen en trends op het gebied van C# / .NET en deelt deze kennis binnen de organisatie. Hier ga je werken Onze klant is een internationale organisatie gevestigd in de

Bekijk vacature »

Pagina: 1 2 volgende »

Arno Veers

Arno Veers

24/09/2018 10:54:05
Quote Anchor link
Goedemorgen,

Heb een simpel PHP mailscript aangepast IVM het "from" field wat vaak moet verwijzen naar een [email protected], IPV het emailadres wat is ingevuld door de verzender, IVM spammisbruik. Mijn script werkt bij de ene webhost maar niet bij de andere.

Dit stukje code werkt bijna goed, maar als ik dan reply in GMAIL staat mijn eigen adres in het reply field:

$headers = 'From: '.$email_from."\r\n".
'Reply-To: '.$email_from."\r\n" .

Dat heb ik daarom vervangen voor dit en dat werkt bij de ene maar niet bij de andere webhost, daar klopt de output niet:

$headers = "From: [email protected]";
$headers .= "Reply-To: $email_from";


Hier gaat het fout, uit de header:


From: "[email protected]:test"@test.nl

Dus daar wordt from en reply niet gescheiden, denk dat het iets heeft te maken met de opmaak, de quotes, en die puntjes maar ik weet het niet. Probleem is dat ik bij de host waar het niet werkt niet veel kan testen, de server blokkeert mijn mail als er iets niet klopt bij het from field.

Iemand een tip?

BVD!

Gr. Arno
Gewijzigd op 24/09/2018 10:58:15 door Arno Veers
 
PHP hulp

PHP hulp

24/04/2024 05:08:32
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

24/09/2018 11:19:13
Quote Anchor link
Je kan ook phpMailer gebruiken.
 
Ben van Velzen

Ben van Velzen

24/09/2018 11:23:00
Quote Anchor link
Daarbuiten, je vergeet de "\r\n" achter de headers.
 
Arno Veers

Arno Veers

24/09/2018 11:25:46
Quote Anchor link
Dat heb ik geprobeerd maar vond het groot (12 mappen, 105 bestanden), gebruik nu een scriptje van 30 regels, het is maar voor een simpel emailformulier voor de show (naam, telefoon, email, bericht).

Bedankt, gr. Arno

Toevoeging op 24/09/2018 11:27:18:

Ben van Velzen op 24/09/2018 11:23:00:
Daarbuiten, je vergeet de "\r\n" achter de headers.


Ok waar zou ik die moeten plaatsen (ben geen pro) zoiets, tussen quotes en ;

$headers = "From: [email protected]"\r\n";
Gewijzigd op 24/09/2018 11:28:49 door Arno Veers
 
Frank Nietbelangrijk

Frank Nietbelangrijk

24/09/2018 11:27:34
Quote Anchor link
Gebruik bij voorkeur ook een zender naam. en je vergeet de \r\n. dit kun je ook oplossen met PHP_EOL.
Verder lijkt er inderdaad iets fout te aan met een quote te zien aan To:test"@test.nl maar ik zie in je bericht (denk ik) niet je exacte PHP code zoals je het nu gebruikt.

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
<?php
$naam
= 'Testnaam';
$email = '[email protected]';
$headers     = 'From: xxxxx.be <[email protected]>' . PHP_EOL;
$headers    .= 'Reply-To: ' . $naam . ' <' . $email . '>' . PHP_EOL;
?>
Gewijzigd op 24/09/2018 11:32:13 door Frank Nietbelangrijk
 
Arno Veers

Arno Veers

24/09/2018 11:28:08
Quote Anchor link
Is dat misschien waarom de ouptput mislukte?

From: "[email protected]:test"@test.nl

Toevoeging op 24/09/2018 11:36:53:

Dit is het hele script:


Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
46
47
48
49
50
51
52
53
54
55
56
57
58
59
60
61
62
63
64
65
66
67
68
69
70
71
72
73
74
75
76
77
78
79
80
81
82
83
84
85
86
<?php

if(isset($_POST['email'])) {

$email_to = "[email protected]";
$email_subject = "TESTformulier";

function
died($error) {

include 'headertest.inc';

echo "<b style=\"font-size: 25px;color: red\">Formulier niet verzonden</b><br /><br /><br />";

echo $error."<br /><br />";

echo "<a href=javascript:history.back() class=two>Klik hier om terug te gaan naar het formulier<br /><br />";

include 'footertest.inc';

die();

}


if(//!isset($_POST['naam']) ||

!isset($_POST['email'])) {

died('U heeft niet alle velden ingevuld.');      

}


$naam = $_POST['naam']; // required
$bedrijfsnaam = $_POST['bedrijfsnaam']; // required
$adres = $_POST['adres']; // required
$postcode = $_POST['postcode']; // required
$plaats = $_POST['plaats']; // required
$email_from = $_POST['email']; // required
$telefoon = $_POST['telefoon']; // not required
$bericht = $_POST['bericht']; // required
$error_message = "";

$email_exp = '/^[A-Za-z0-9._%-]+@[A-Za-z0-9.-]+\.[A-Za-z]{2,4}$/';

if(!preg_match($email_exp,$email_from)) {

$error_message .= '<b>Emailadres ongeldig...</b><br />';

}


if(strlen($error_message) > 0) {

died($error_message);

}


$email_message = "Hieronder ziet u de inhoud van een ingezonden formulier.\n\n";

function
clean_string($string) {

$bad = array("content-type","bcc:","to:","cc:","href");

return str_replace($bad,"",$string);

}


$email_message .= "Naam: ".clean_string($naam)."\n";
$email_message .= "Email: ".clean_string($email_from)."\n";
$email_message .= "Telefoon: ".clean_string($telefoon)."\n";
$email_message .= "Bericht: ".clean_string($bericht)."\n";


// create email headers

//volgende werkt bij de ene webhost wel maar bij de andere mislukt de output


$headers = "From: [email protected]";
$headers .= "Reply-To: $email_from";

//volgende werkt maar in gmail klopt reply field niet

//$headers = 'From: '.$email_from."\r\n".
//'Reply-To: '.$email_from."\r\n" .


'X-Mailer: PHP/' . phpversion();
@
mail($email_to, $email_subject, $email_message, $headers);  
?>



Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
<?php include 'headertest.inc'; ?>


Toevoeging op 24/09/2018 11:47:28:

"Daarbuiten, je vergeet de "\r\n" achter de headers."

Zou dat ongeveer zo moeten tussen quotes en ;

$headers = "From: [email protected]"\r\n";

want ik denk dat t probleem daar ontstaat maar weet niet waar exact...
Gewijzigd op 24/09/2018 12:45:24 door Arno Veers
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

24/09/2018 12:58:36
Quote Anchor link
Over je controle op een mailadres:

Gebruik filter_var() om een mailadres te controleren. Nu stel jezelf de reguliere expressie op, en sluit je [email protected] al uit.
 
Arno Veers

Arno Veers

24/09/2018 13:03:50
Quote Anchor link
Dat snap ik niet, heb wel enige kennis maar niet zo veel.

Hier moet ik ergens iets toevoegen ala "\r\n" meen ik maar waar? Want de output hiervan klopt niet

$headers = "From: [email protected]";
$headers .= "Reply-To: $email_from";
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

24/09/2018 13:06:51
Quote Anchor link
Als je Googled zie je dat het best meevalt:

https://www.w3schools.com/php/func_filter_var.asp
 
Ben van Velzen

Ben van Velzen

24/09/2018 13:09:10
Quote Anchor link
Frank, RFC2822 zegt specifiek dat \r\n gebruikt moet worden voor e-mail headers. PHP_EOL mag dus NIET gebruikt worden voor e-mailheaders.
Gewijzigd op 24/09/2018 13:09:24 door Ben van Velzen
 
Arno Veers

Arno Veers

24/09/2018 13:14:27
Quote Anchor link
Ok bedankt ik ga het uitzoeken echt, maar moet vandaag een website online zetten, kan iemand me zeggen waar in de volgende regels ik /r/n/ whatever moet toevoegen:

$headers = "From: [email protected]";
$headers .= "Reply-To: $email_from";

de output is nu verkeerd: From: "[email protected]:test"@test.nl

test"@test.nl = wat is ingevuld in het formulier maar dan als [email protected] zonder die dubbele quotes

Hoewel slechts bij bepaalde webhosters,

IIG ontzettend bedankt,

Gr. Arno
Gewijzigd op 24/09/2018 13:29:08 door Arno Veers
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

24/09/2018 13:33:24
Quote Anchor link
Ik raad aan om je headers op deze manier op te bouwen.
http://wiki.phpbeginners.nl/index.php?title=De_juiste_mailheaders
 
Arno Veers

Arno Veers

24/09/2018 13:35:51
Quote Anchor link
Ja dat snap ik maar ik kom hier voor hulp niet voor een les, en ben niet te lui om het uit te zoeken maar heb gewoon een simpele vraag want hierna ga ik vast wel phpmailer gebruiken maar zit hier nu even mee.

waar in de volgende regels ik /r/n/ whatever moet toevoegen:

$headers = "From: [email protected]";
$headers .= "Reply-To: $email_from";

de output is nu verkeerd: From: "[email protected]:test"@test.nl

test"@test.nl = wat is ingevuld in het formulier maar dan als [email protected] zonder die dubbele quotes

BVD,

Gr. Arno
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

24/09/2018 13:44:49
Quote Anchor link
Als je nou even rustig op de gegeven link kijkt zie je hoe het moet. :-)
 
Arno Veers

Arno Veers

24/09/2018 14:15:00
Quote Anchor link
Ok fijn bedankt ik zal het uitzoeken. Probleem is dat ik bij deze webhost niks meer kan testen zonder fouten te maken want dan wordt de mail vanaf de website direct geblokkeerd. Kan ook niet in korte tijd van webhost veranderen, vandaar dat ik mij afvroeg of iemand voor mij die twee lijntjes code kan aanpassen:

waar in de volgende regels ik /r/n/ whatever moet toevoegen:

$headers = "From: [email protected]";
$headers .= "Reply-To: $email_from";

de output is nu verkeerd: From: "[email protected]:test"@test.nl

test"@test.nl = wat is ingevuld in het formulier maar dan als [email protected] zonder die dubbele quotes
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

24/09/2018 14:24:08
Quote Anchor link
Nou, vooruit.....

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
<?php
$headers
= "From: [email protected]". "\r\n";
$headers .= "Reply-To: $email_from". "\r\n";
?>


Dit komt dus uit het script waarnaar ik linkte. Als je die nogmaals bekijkt, dan zou je een stabiel script moeten hebben die in 99% van de gevallen moet werken.
 
Thomas van den Heuvel

Thomas van den Heuvel

24/09/2018 14:28:07
Quote Anchor link
Frank Nietbelangrijk op 24/09/2018 11:27:34:
dit kun je ook oplossen met PHP_EOL.

Maar dat is platform-afhankelijk, en heeft betrekking op PHP, en niet op het proces dat e-mail verzorgt. En deze kunnen dus ook van elkaar verschillen, het lijkt mij dan ook onverstandig om die op deze manier aan elkaar te koppelen...

If anything, maak hier een aparte constante van, zodat deze apart (en op één plaats) aangepast kan worden.
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

24/09/2018 14:30:54
Quote Anchor link
Als je het nog mooier wilt doen, dan kan het ook op deze onderstaande manier.
Maar dan heb je wel PHP 7.2 nodig.

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
<?php
$to
      = '[email protected]';
$subject = 'the subject';
$message = 'hello';
$headers = array(
    'From' => '[email protected]',
    'Reply-To' => '[email protected]',
    'X-Mailer' => 'PHP/' . phpversion()
);


mail($to, $subject, $message, $headers);
?>

Het voordeel is dat PHP zelf bepaalt wat de juiste manier is om deze CRLF te gebruiken.
Gewijzigd op 24/09/2018 14:34:44 door - Ariën -
 
Arno Veers

Arno Veers

24/09/2018 16:14:01
Quote Anchor link
Ontzettend bedankt nu werkt het IIG!!!

Maar er is wel iets aan de hand, ik zie bij de ene webhost in het Naam/van veld in Gmail het emailadres wat is ingevuld in het formulier, maar via andere webhost zie ik in gmail het gedeelte vóór de apestaart, dus in dit geval info, in het van/from veld? Hoe krijg ik daar de naam of het email uit het formulier?

Dit heb ik geprobeerd maar werkte niet:

//$headers .= 'Reply-To: ' . $naam . ' <' . $email_from . '>' . "\r\n";

dit is wat ik nu heb:

$email_to = "[email protected]";
$email_subject = "Emailformulier via actamasa.be";

$headers = "From: [email protected]". "\r\n";
$headers .= "Reply-To: $email_from". "\r\n";
'X-Mailer: PHP/' . phpversion();
@mail($email_to, $email_subject, $email_message, $headers);

IIG heel erg bedankt voor de hulp!
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

24/09/2018 16:17:54
Quote Anchor link
Ik raad aan om in zowel From als Reply-to de vissenhaakjes ( < en > ) te gebruiken, waarmee je onderscheid maakt in je naam en mailadres.
 
Arno Veers

Arno Veers

24/09/2018 16:19:28
Quote Anchor link
Bedankt, tussen de quotes? Hoe precies?
 

Pagina: 1 2 volgende »



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.