galgje

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Fullstack developer

Functie omschrijving Ben jij toe aan een nieuwe uitdaging en zou jij graag bij een platte maar informele organisatie werken? Voor een mooi softwarebedrijf in omgeving Alblasserdam zijn wij op zoek naar versterking op de afdeling Software Development! Als Fullstack react.js developer wordt je bij dit bedrijf onderdeel van de volledige ontwikkeling van requirement tot oplevering! Jouw focus ligt op de front end en alles wat daarbij komt kijken. Je gaat ontwerpen, ontwikkelen, testen en valideren. Je zult voornamelijk werken met React.js en Typescript. Maar ook Javascript, HTML en CSS komen aanbod. Daarnaast zal je ook regelmatig met de back

Bekijk vacature »

Embedded Software Developer

Functie omschrijving Voor een mooi softwarebedrijf in omgeving Moordrecht zijn wij op zoek naar een Embedded Software developer. Ben jij enthousiast en een echte team player? Lees dan snel of dit iets voor jou is! Binnen deze rol houdt jij je bezig met alle werkzaamheden die nodig zijn om een functionaliteit te bouwen. Denk aan ontwerpen, architectuur, programmeren en algoritmes. Je voert test en validatie werkzaamheden uit bij de implementatie bij de klant. Ben jij een Embedded Software Developer die affiniteit heeft met de allernieuwste technieken? Laat dan snel wat van je horen! Bedrijfsprofiel Onze opdrachtgever bestaat uit een groot

Bekijk vacature »

Anaplan Developer

Dit ga je doen What are you going to do: Picking up Stories: Design planning had, how are we going to build it in Anaplan; Talking to the end user to build a forecasting model; Having contact with the data team about which data is needed; Being able to convert an Excel sheet into a 3, 4 or 5 dimensional modeling environment; Giving knowledge sessions about Anaplan; Solving incidents; Making instructional videos on how teams should read forecasts; Writing blogs about forecasting. Hier ga je werken We are looking for an Anaplan Builder to deliver end-to-end solutions within a big

Bekijk vacature »

Als PHP developer (Symfony) bijdragen aan betere z

Functie Als Medior/Senior PHP developer wordt er een mate van zelfstandigheid verwacht, maar ook dat je goed in een team kunt opereren waar kennis wordt gedeeld en er bijvoorbeeld codereviews plaatsvinden. Kwaliteit staat voorop, mede hierom werken ze bijvoorbeeld zonder echte deadlines in hun sprints. De SaaS-applicatie wordt volledig ontwikkeld in PHP en Symfony. De module bestaat uit een stuk informatie verrijking en intelligentie wat resulteert in een medische check. De logica wordt daarom in de code geïntrigeerd. Je bent onder andere bezig met complexe databases waar meer dan 80.000 medicijnen op verschillende niveaus in staan, die maandelijks worden geactualiseerd.

Bekijk vacature »

Front end developer

Functie Het team bestaat uit User Experience designers, Data Scientists en Software Engineers met passie voor hun vak. De consultants en ontwikkelaars werken volgens de Design Thinking methode waarbij de eerste stappen van ontwerp en ontwikkeling zullen samenkomen in een proof of concept. Nadat is vastgesteld dat de oplossing voldoet aan de belangrijkste behoeftes worden producten of services gevalideerd door middel van korte iteraties. Hiermee zorgen ze ervoor dat het werk voldoet aan de technische vereisten en gebruikersbehoefte. Door het inzetten van de nieuwste technologieën die toekomstbestendig zijn weten ze klanten omver te blazen. Ook geven en organiseren ze veel

Bekijk vacature »

Medior C# Developer

Samen met het development team zorg je ervoor dat alle systemen achter de schermen vlekkeloos werken. Wat doe je als Medior C# Developer bij Coolblue? Als C# developer doe je regelmatig mee aan brainstormsessies over user experience, data en task flow met de UX Designer, Product Owner en Data Scientist in je team. Daarnaast schrijf je op zichzelf staande, consistente en testbare code die goed onderhoudbaar en toekomstbestendig is. Ook C# Developer worden bij Coolblue? Lees hieronder of het bij je past. Dit vind je leuk om te doen Werken met verschillende soorten data-opslag, zoals Oracle of AWS. Problemen oplossen

Bekijk vacature »

Integratie expert - Java Developer

Dit ga je doen Nieuw koppelingen ontwerpen, ontwikkelen en implementeren; Je schakelt met de klanten om hen zo goed mogelijk van dienst te zijn. Strategisch kijken naar nieuwe mogelijkheden op bestaande of nieuwe koppelingen zo effectief mogelijk te realiseren; Je bestaande toolset afwegen tegen nieuwe mogelijkheden om integratiedoelen steeds effectiever en/of effcienter te bewerkstelligen; Bestaande software koppelingen beheren, dit zijn koppelingen met zowel interne als externe systemen; Overleg met zowel directe collega's als met stakeholders om nieuwe integratieplannen concreet te maken; Je kunt de junioren meenemen op sleeptouw. Hier ga je werken Onze klant is op zoek naar een ervaren

Bekijk vacature »

Full-stack Developer

As a Full-stack developer at KUBUS, you will develop the (web)applications and services of BIMcollab. You will work on both the front- and back-end. As a software company, KUBUS is in a unique position. We build our own products that are used by tens of thousands of users worldwide. Our company is just the right size: big enough to make a real impact in the market, but small enough that as an individual developer you can have an impact and really make a difference. Our development team consists of over 40 developers, testers, scrum masters and product owners, divided over

Bekijk vacature »

Java Developer

Functieomschrijving Are you an experienced Java Developer who wants to be challenged? Then this is your job! As a Java Developer, you are co-responsible for building custom applications within our extensive IT landscape. Development takes place on both the back-end side (Spring/JEE). Together with the IT department, you are responsible for the daily adjustments and expansions of our IT systems. In addition, you will work in small scrum teams using the Agile methodologies. Besides the realization of our in-house systems, you are responsible for the roll-out of the application (version) as well as the operational support after going live. Team

Bekijk vacature »

Senior Front-end developer Consultancy

Functie Als front-end developer ga je aan de slag voor verschillende klanten, waarbij veel rekening wordt gehouden met waar je woont (dit is altijd binnen het uur), en word er gezocht naar een organisatie die past bij jou. Zowel qua persoonlijke ambities als de technische aansluiting. De opdrachten duren gemiddeld 1 à 2 jaar maar dit hangt ook af van je wensen. Je werkt in een teamverband voor een klant en zult nauw samenwerken met zowel eigen collega’s als die bij de klant werkzaam zijn. Ze zijn op zoek naar een technische front-end developer die ruime ervaring heeft in één

Bekijk vacature »

Software Developer

Bij een bedrijf in de machinebouw, regio Roosendaal, zijn we op zoek naar een: Software Developer Waar ga je werken? Onze opdrachtgever is gespecialiseerd in de grondverzetmachines. Al meer dan 50 jaar leveren ze zowel nationaal als internationaal diverse machines. Het is een familiebedrijf met een informele werksfeer. Wat ga je doen? Als Software Developer je verantwoordelijk voor: - Je werkt voortdurend aan oplossingen voor het op afstand bewaken en besturen van oogstmachines; - Het visualiseren van gegevens in rapporten, apps of andere formaten; - Voorspellend machineonderhoud; - Taakplanning; - Je schrijft aangepaste plug-ins om gegevens te importeren of exporteren

Bekijk vacature »

Developer Full Stack

Functie omschrijving Developer gezocht! Ben jij een enthousiaste developer die graag wil bijdragen aan ontwikkelingen binnen een mooie organisatie? Solliciteer dan snel. Wij zijn op zoek naar een Full Stack Developer uit de regio Nijkerk die gaat bijdragen aan het door ontwikkelen, onderhouden en optimaliseren van een SaaS applicatie. Je moet beschikken over beheersing van zowel de Nederlandse als Engelse taal aangezien je samen met de klant gaat werken. Bedrijfsprofiel Je komt te werken binnen een echt familiebedrijf dat al sinds 1925 actief is binnen de FMCG branche. Het bedrijf heeft 40 medewerkers en er heerst een platte communicatiestructuur waarbij

Bekijk vacature »

Senior Java Ontwikkelaar

Dit ga je doen Werken aan uiteenlopende interne projecten voor grote (internationale) organisaties; Ontwikkelen van diverse (web)applicaties en platformen met technieken als Java, Azure en ASP.NET; Complexe vraagstukken tackelen met jouw expertise en ervaring; Waar nodig help jij je collega's om samen tot de juiste oplossing te komen. Hier ga je werken Als Java Developer kom je te werken bij een internationale organisatie in regio Amsterdam die zich richt op procesoptimalisatie door middel van zeer complexe IT oplossingen. Dit doen zij op het allerhoogste niveau met vestigingen over heel de wereld en met een groot aantal aansprekende, maatschappelijk betrokken klanten.

Bekijk vacature »

.Net Ontwikkelaar

Dit ga je doen Het ontwerpen en ontwikkelen van software voor klanten; Het bijdragen van kennis en ervaring; Het integreren van van de software en afstemmen met klanten; Het functioneel testen van de ontwikkelde software. Hier ga je werken Voor onze relatie zijn wij momenteel op zoek naar een .Net Developer die wilt werken aan software die draait op machines wereldwijd. De organisatie produceert software voor applicaties die gebruikt worden in verschillende branches. De software wordt geleverd aan fabrikanten van verschillende robotica en machines. Als .Net ontwikkelaar ben je intern onderdeel van het team wat de applicatie omgevingen ontwikkeld en

Bekijk vacature »

Software Programmeur PHP

Functie Wij zijn op zoek naar een PHP programmeur voor een leuke opdrachtgever in omgeving Alblasserdam. Heb jij altijd al willen werken bij een bedrijf dat veilige netwerkverbindingen levert door middel van veilige oplossingen? Lees dan snel verder. Hoe kan jouw dag er straks uitzien? Je gaat software en webapplicaties ontwikkelen met behulp van de talen C / C++ / PHP. Je gaat technische klussen uitvoeren op locatie bij klanten. Je onderhoudt contact met de projectleider om er zeker van te zijn dat een projecten goed verlopen. Je gaat klanten ondersteunen op het gebied van geleverde software en webapplicaties. Tevens

Bekijk vacature »
Kim groot

kim groot

18/05/2011 14:17:10
Quote Anchor link
Bouw het spel GALGJE, dat voldoet aan de volgende specificaties:

De speler kan kiezen uit drie verschillende moeilijkheidsgraden: makkelijk (woorden van 5 letters), gemiddeld (woorden van 8 letters) en moeilijk (woorden van 12 letters)aangeboden uit een array van 40 verschillende woorden.
De speler kan in een aantal beurten proberen het woord te raden door een letter te kiezen.
Na iedere beurt krijgt de speler te zien of zijn poging goed was (de letter wordt zichtbaar in het te raden woord), of fout was (er wordt een stukje toegevoegd aan de galg).
Het aantal beurten wordt bijgehouden & de tijd wordt bijgehouden.

De gebruikersinterface bestaat uit een aantal webpagina's (en PHP-scripts) met minimaal:

-Een webpagina, waarop een willekeurig woord van 8 letters wordt getoond, samen met een afbeeldingsvak voor de 'galg' en een formulier, waarbij gekozen kan worden uit 26 verschillende letters.
-Een php-script, dat controleert of de gekozen letter staat in het woord. En afhankelijk van goed/fout de letter zichtbaar maakt in het woord òf de 'galg' aanpast.
-Een webpagina met de uitslag van het spel. In de uitslag wordt getoond: het aantal beurten, de tijd en de uitslag.
Suggesties

En vanzelfsprekend voldoen alle webpagina's aan XHTML 1.0 en is de opmaak ondergebracht in een CSS-bestand.

Dit is mijn opdracht, kan iemand mij hiermee op weg helpen?
 
PHP hulp

PHP hulp

23/04/2024 20:47:18
 
- Mark -

- Mark -

18/05/2011 14:19:30
Quote Anchor link
Tot hoever kom je zelf / waar loop je op vast?
 
Kim groot

kim groot

18/05/2011 14:29:37
Quote Anchor link
- Mark - op 18/05/2011 14:19:30:
Tot hoever kom je zelf / waar loop je op vast?


css maken en de plaatjes voor galgje lukken me wel, ik ben zelf helemaal niet echt handig met php dus dacht misschien kan iemand me een beetje op weg helpen..
 
- Mark -

- Mark -

18/05/2011 14:32:27
Quote Anchor link
Ik zie nergens iets staan van een database of gebruikers account dus ik neem aan dat het voldoende is als de gegevens tijdelijk worden opgeslagen in een session.

Ben je bekkend met $_SESSION's en array's in php?
 
Jasper DS

Jasper DS

18/05/2011 14:33:05
Quote Anchor link
Beginnen kan je doen met te checken of er voor welke moeilijkheidsgraad er is gekozen.

Maak een formulier en check dat dan met dit:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
<?php
switch($_POST['moeilijkheidsgraad'])
{
    case
'makkelijk':
        $woorden = array('woord1', 'woord2', '...');
        break;
    case
'gemiddeld':
        $woorden = array('gemiddeldwoord1', 'gemiddeldwoord2', '...');
        break;
    case
'moeilijk':
        $woorden = array('moeilijkwoord1', 'moeilijkwoord2', '...');
        break;
}

?>


dan kijk je naar dit
Gewijzigd op 18/05/2011 14:35:13 door Jasper DS
 
Kim groot

kim groot

18/05/2011 14:34:09
Quote Anchor link
ja dat is genoeg! ik ben er niet echt bekend mee nee..

Toevoeging op 18/05/2011 14:34:51:

dankjewel!


Toevoeging op 18/05/2011 14:35:10:

gebruik jij dreamweaver?
 
- Mark -

- Mark -

18/05/2011 14:36:07
Quote Anchor link
Dan wordt het wel heel erg lastig. Ben je achter geraakt met lessen of hebben ze het niet goed uitgelegd?

Ik gebruik dreamweaver ja, Niet dat het veel uit maakt, je kan elk programma gebruiken waarin je kunt typen eigenlijk.
Gewijzigd op 18/05/2011 14:39:08 door - Mark -
 
Kim groot

kim groot

18/05/2011 14:46:20
Quote Anchor link
niet goed uitgelegd..
 
- Mark -

- Mark -

18/05/2011 14:49:52
Quote Anchor link
Ik neem aan dat je wel weet hoe formulier afhandeling in zijn werk gaat?

Snap je het stukje dat Jasper plaatste?
 
Kim groot

kim groot

18/05/2011 14:51:11
Quote Anchor link
ja dat snap ik! ik weet wel hoe je een formulier moet maken in html, maar afhandeling weet ik eigenlijk ook niet precies..
 
Jasper DS

Jasper DS

18/05/2011 14:52:57
Quote Anchor link
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
<?php
# je kijkt of er is gepost door middel van:
if($_SERVER['REQUEST_METHOD'] == 'POST')
{

    # nu is er gepost -> hier komt dus je code
    switch($_POST['moeilijkheidsgraad'])
    {
        case
'makkelijk':
            $woorden = array('woord1', 'woord2', '...');
            break;
        case
'gemiddeld':
            $woorden = array('gemiddeldwoord1', 'gemiddeldwoord2', '...');
            break;
        case
'moeilijk':
            $woorden = array('moeilijkwoord1', 'moeilijkwoord2', '...');
            break;
    }
}

?>


lees snel dit even of je kan googelen op galgje php
Gewijzigd op 18/05/2011 14:57:18 door Jasper DS
 
- SanThe -

- SanThe -

18/05/2011 15:26:46
 
Max van den Bosch

Max van den Bosch

18/05/2011 15:32:22
Quote Anchor link
Als je wat meer van php wil weten, kun je een boek lezen erover. Heb ik ook gedaan, werkt prima. Er zijn ook boeken van php, mysql en dreamweaver samen. Voor meer info verwijs ik je door naar de bieb :)
 
B a s
Beheerder

B a s

18/05/2011 15:38:38
Quote Anchor link
Mooi gemaakt SanThe.
 
Erik van de Locht

Erik van de Locht

18/05/2011 15:53:45
Quote Anchor link
Begrijp ik goed dat je een opdracht moet maken met iets waar je geen kennis van hebt? Is het voor school of iets dergelijks? Zo ja, dan lijkt het me niet geheel onverstandig om dat bij school aan te kaarten.

Begrijp me niet verkeerd, maar zoals je het plaatst komt het over als een soort van schoolopdracht en dan moeten ze toch tenminste basiskennis behandelen, toch?

Edit: lees net dat je zegt dat het niet goed uitgelegd is. Dan kun je beter het probleem op school neerleggen toch? Ik neem aan dat je vast niet de enige uit de klas bent.
Gewijzigd op 18/05/2011 15:56:47 door Erik van de Locht
 
Ocirina Ocirina

Ocirina Ocirina

18/05/2011 15:53:55
Quote Anchor link
Ik heb ooit ook zoiets (bijna) gemaakt. Mischien heb je er iets aan?
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
46
47
48
49
50
51
52
53
54
55
56
57
58
59
60
61
62
63
64
65
66
<?php
ini_set ('display_errors', 1);
error_reporting (E_ALL);

session_start();

if(!empty($_SESSION['aantal'])) //is er al een x gebrpobeerd?
{
        $aantal = $_SESSION['aantal'];
}

else
{
    $_SESSION['aantal'] = 1;

}



if(empty($_SESSION['woord']) OR ($_SESSION['woord']) == '')
{
                                        //ER is nog geen woord, laat het txt bestand en selecteer een woord.
    $file = file("w3gahjxkr.txt");
    $number = array_rand($file);
    $_SESSION['woord'] = $file[$number];
}



if(($_SESSION['aantal']) < 8) // Hoeveel x is er al geraden? 8 of niet?
{
    if($_SERVER['REQUEST_METHOD'] == 'POST')    // Is er geklikt?
    {
        $length = strlen($_SESSION['woord']);
        $letter = $_POST['letter'];
        
         for($i = 0; $i < $length; $i++)
         {
      
            if(in_array($woord[$i], $_SESSION['wgeb']))
            {

                $_SESSION['wgeb'] = $_SESSION['wgeb']. " " . $letter;
                $_SESSION['aantal'] = $_SESSION['aantal'] + 1;
                echo "Fout, u heeft deze letters gebruikt:";
                echo $_SESSION['wgeb'];
                include_once 'inputveld.php';
                include_once 'invoerveld.php';
            }

            else
            {
                            echo $woord[$i];
            }
        }
        
        
        
    }

    else //Toon formulier, er is niet geklikt.
    {    
        include_once 'inputveld.php';
        include_once 'invoerveld.php';
    }
}

else // Woord is niet geraden......!!
{
    echo 'U heeft het woord niet geraden.';
    echo 'Het woord was:' . $_SESSION['woord'];
    $_SESSION['woord'] = '';
    $_SESSION['aantal'] = '1';
}

?>
Gewijzigd op 18/05/2011 15:58:48 door Ocirina Ocirina
 
Joris van Rijn

Joris van Rijn

18/05/2011 16:06:02
Quote Anchor link
- SanThe - op 18/05/2011 15:26:46:


Argh ): , ik zie niet wat het woord had moeten zijn.
 
- SanThe -

- SanThe -

18/05/2011 16:07:40
Quote Anchor link
Joris van Rijn op 18/05/2011 16:06:02:
- SanThe - op 18/05/2011 15:26:46:


Argh ): , ik zie niet wat het woord had moeten zijn.


Nee, dat zit er (nog) niet in.
 
Kim groot

kim groot

18/05/2011 16:21:09
Quote Anchor link
we krijgen het wel een beetje op school maar ze verwachten dat je het gewoon kunt ofzo..
 
Obelix Idefix

Obelix Idefix

18/05/2011 18:25:10
Quote Anchor link
Volgens mij zijn er recent al meer vragen geweest om Galgje te maken. Daar al naar gekeken?
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.